De sportsecties van Redeoss


Jeugdsport

Juist het belang van actief sporten door de jeugd is de aanleiding geweest de vereniging op te richten. De Redeoss jeugd wordt deskundig begeleid. Op zaterdagochtend speelt en traint de jeugd. Wij kunnen het niet laten er op te wijzen hoe belangrijk het is voor uw kind, op jonge leeftijd te wennen aan sporten in verenigingsverband en daar een vriendenkring op te bouwen.

Op zaterdagochtend is er in principe de mogelijkheid om te badmintonnen, rolstoelbasketballen, tafeltennissen en voetballen. Vanwege te weinig belangstelling is er momenteel (tijdelijk) geen voetbal. Als er weer voldoende belangstelling voor is, kan dit weer worden opgepakt.

Jeugdbadminton

De badmintonjeugd (09:30 - 10:30 uur) wordt getraind door Constantino Bos.

Jeugdrolstoelbasketbal

De training van de jeugdrolstoelbasketballers (10:30 - 11:30 uur) is (voorlopig) opgeschort vanwege te weinig belangstelling.

Bewegen op muziek

Ook "bewegen op muziek" voor kinderen van 7 t/m 12 jaar (11:30 - 12:30 uur) is (voorlopig) opgeschort vanwege te weining belangstelling.

COPD

Contactpersoon: Cor van Duijn stuur een e-mail

COPD staat voor Chronic Obstructive Pulmonary Disease, vertaald: chronisch belemmerende longziekte. Voor COPD-patiënten is het van groot belang om voldoende te (blijven) bewegen. Elke maandag, van 16:00 tot 17:00 uur kan in de kleine sportzaal van het Basalt Revalidatiecentrum in een ongedwongen sfeer, onder deskundige begeleiding van een bewegingstherapeut, worden deelgenomen aan diverse sportieve activiteiten, aangepast aan de mogelijkheden van de individuele COPD-patiënt. Deze activiteiten verbeteren de conditie, ondersteunen de therapie en geven plezier. Is uw belangstelling gewekt? Neem dan eens een kijkje in de sportzaal of doe mee aan een oefenles.

CVA

Contactpersoon: vacant

Cerebro Vasculair Accident (CVA) is de medische vakterm voor een ongeluk in de vaten van de hersenen; een beroerte, een hersenbloeding of een herseninfarct. Mensen die daardoor getroffen worden, ondervinden daarvan vaak ernstige gevolgen zoals (gedeeltelijke) verlammingen, spraakproblemen, evenwichtsstoringen en andere klachten. Helaas blijven ook na therapie vaak één of meer handicaps aanwezig. Voor deze ex-patiënten hebben wij binnen Redeoss een activiteit die wij CVA-sport noemen. Onder deskundige leiding gaat het om een combinatie van allerlei sport, spel en oefeningen. Natuurlijk volledig aangepast aan de doelgroep en gericht op verbetering van de conditie en functies die door de CVA zijn aangetast.

Fitness on Wheels

Contactpersoon: Marten Drese stuur een e-mail

Fitnessen onder begeleiding van een gediplomeerd trainer, bij Redeoss kan dit. Iedereen met een fysieke beperking is welkom. Ook als je gebruik maakt van een rolstoel. Veel van de apparaten zijn voor rolstoelgebruikers geschikt, ook zonder transfer!

Tijdens het fitnessen krijgt iedereen een individueel trainingsprogramma. Dit programma stelt u samen met de trainer tijdens een intakegesprek op basis van uw wensen en mogelijkheden. Wellicht wilt u aan uw conditie werken? Of verbetert u liever uw kracht? Een combinatie is natuurlijk ook mogelijk. Het programma wordt telkens bijgesteld aan de hand van de vorderingen die u maakt.

De training wordt gegeven door Kees Bastiaanse, een enthousiaste gepensioneerd sportinstructeur. De training is in de fitnesszaal van het Basalt Revalidatiecentrum in Delft en vindt wekelijks plaats op vrijdagavond. We trainen in twee verschillende groepen: de eerste groep van 17:00 - 18:00 uur en de tweede van 18:00 - 19:00 uur. Voor deze tak van sport wordt wel een extra contributie gevraagd.

Doet u ook mee? U mag de training vrijblijvend drie keer proberen. Aanmelden kan bij Marten Drese, contactpersoon van de fitness. Uiteraard kunt u ook met vragen bij hem terecht.

Badminton

Contactpersoon: Lenie ten Hulscher stuur een e-mail

Bij badminton hebben wij een breed aanbod. Wij spelen zowel op recreatieve basis als in wedstrijdverband. De jeugd kan op zaterdagochtend met de sport kennismaken (zie hierboven onder jeugdsport). De wedstrijdsporters hebben de mogelijkheid extra trainingen te volgen (op dinsdag- en donderdagavond). Wij nemen deel aan door Badminton Nederland georganiseerde wedstrijden. Deze wedstrijden worden verspreid door het land gespeeld in de vorm van toernooien (het aangepast badmintoncircuit). Sporters die daarvoor in aanmerking komen, kunnen deelnemen aan de centrale training van het nationale team.

Rolstoelbasketbal

Contactpersoon: Martijn Witte stuur een e-mail

In Nederland zijn ongeveer 25 verenigingen, waaronder Redeoss, waar rolstoelbasketbal gespeeld wordt. Landelijk zijn er zo'n 50 teams met ongeveer 700 actieve spelers. Het spel en de spelregels zijn, op enkele praktische aanpassingen na, identiek aan basketbal voor valide sporters. Het is een geëmancipeerde sport, vrouwen en mannen, jong en oud, spelen samen. Redeoss speelt in een door de Nederlandse Basketball Bond (NBB) landelijk georganiseerde competitie. Redeoss komt uit in de Toernooidivisie C. De basketballers trainen op donderdagavond en op zaterdagochtend in de grote sportzaal van het Basalt Revalidatiecentrum, Reinier de Graafweg 1, 2625 AD Delft.

Tafeltennis

Contactpersoon: Monique La Brijn stuur een e-mail

Tafeltennissen bij Redeoss houdt in "deel uitmaken van een gezellige groep". Er wordt gespeeld op de dinsdagavond van 19:00 uur tot 22:00 uur in de kleine sportzaal van het Basalt Revalidatiecentrum, Reinier de Graafweg 1, 2625 AD Delft.

De mogelijkheden zijn:

  • gewoon recreatief een balletje slaan
  • meedoen aan de interne competitie
  • trainen voor de ranglijsttoernooien
  • training door middel van een balletje slaan tegen de robot

Interne competitie

De interne competitie loopt van de herfstvakantie tot de meivakantie het jaar daarop. Er wordt een voorronde gespeeld; alle deelnemers spelen een keer tegen elkaar. In de nacompetitie worden deelnemers verdeeld in een A-poule en een B-poule; gestreden wordt voor een wisselbeker en de eer. Er is een beker voor zowel poule A als voor poule B.

Ranglijsttoernooien

De ranglijsttoernooien worden gehouden in diverse plaatsen in het land. Ze worden georganiseerd door verenigingen (aangepaste sport) aangesloten bij de Nederlandse Tafeltennis Bond (NTTB). De regels van de NTTB worden ook hier gehanteerd. Er wordt gestreden voor een zo hoog mogelijke plek in de klasse-indeling (1 t/m 6) en voor een ranglijstbokaal.

Training op dinsdagavond

Naast de interne competitie is er op dinsdagavond vooral aandacht voor de gezelligheid en ontspannen een balletje slaan. Eens in de maand komt er een trainer om ons de fijne kneepjes bij te brengen van het spel: de techniek te verbeteren, maar ook om het uithoudingsvermogen te verhogen. Er is een robot aanwezig om tegen te spelen.

Voetbal

Contactpersoon: Arnold de Best stuur een e-mail

Redeoss heeft vele jaren een zaalvoetbalteam gehad. Tegenwoordig heet dat een futsalteam. Dit team heeft jarenlang aan het jaarlijkse G-toernooi van de KNVB meegedaan, met leuk resultaat. Op dit moment wordt er vanwege te weinig belangstelling (voorlopig) niet getraind.

Voor vragen en of informatie kan je altijd terecht bij Arnold de Best.

Zwemmen

Contactpersoon: Christie Makkes stuur een e-mail

Met ingang van 1 januari 2022 is de sectie zwemmen bij Redeoss gestopt.


Laatst gewijzigd op 15 februari 2022