Het nieuws van 2007-2008


Het nieuws van het seizoen 2007-2008 in omgekeerd chronologische volgorde:


Diplomazwemmen

Op zaterdag 5 juli hebben wij weer diploma gezwommen. Dat is de afsluiting van heel hard en veel oefenen, sommige kinderen doen dat voor het A diploma maar er zijn ook kinderen die voor het B diploma hebben geoefend. Voor allemaal erg spannend, gaan we het halen? Nou is het altijd zo dat wij (het zwemkader) geen kinderen voor het zwemdiploma opgeven als we er niet zeker van zijn dat de kinderen het diploma niet kunnen halen. Maar toch, iedereen heeft wel eens een off-day.

Vandaag is alles helemaal goed gegaan, alle kandidaatjes zijn geslaagd. We feliciteren Patrick, Sven, Kevin, Lais, Jari, Jim en David met hun A diploma. Voor het B diploma zijn Jean-Paul, Marloes en Joey geslaagd. Rest ons iedereen een geweldig fijne vakantie te wensen.

We zien iedereen graag op zaterdag 23 augustus gezond en wel weer terug. Mocht er voor het leszwemmen op zaterdag een aanvangstijd veranderen dan horen jullie dit (via e-mail) in het tweede deel van de grote vakantie.

Klik op een foto voor een vergroting

Vrijwilligersavond

Op zaterdag 21 juni werd de vrijwilligersavond gehouden. Foto's van deze gezellige avond kunt u vinden in het fotoalbum.


Carmen van Kester Nederlands kampioene badminton

Op 14 en 15 juni werd er in Den Helder het Nederlands Kampioenschap Badminton gespeeld. Onze afvaardiging was dit keer niet zo groot, maar dat mocht de pret niet drukken. Om 12:30 uur begonnen de eerste wedstrijden en konden Piet en Carmen er gelijk tegen aan in de mix dubbel. Beiden gingen de zo hele middag verder, zowel in de enkel als de mix dubbel. Voor Piet was er ook nog de heren dubbel te spelen. Hans ging ondertussen bij de heren rol enkel en dubbel ook heel goed, zodat het ongemerkt al gauw 18:30 uur was en het er voor de zaterdag al weer op zat. Op naar het hotel wat we eerst voorbij reden, maar al gauw na even vragen toch zagen. Na het inschrijven en een heerlijke douche zagen we elkaar weer in de eetzaal, waar Oebele en Hans van GSV Heuvelland ook al zaten te wachten. Na een heel gezellig en lekker diner ging een ieder naar zijn kamer om van een welverdiende nachtrust te gaan genieten. 's Morgens om 8:00 uur troffen we elkaar weer bij het ontbijt en daarna weer in de auto richting sporthal. Daar druppelden de anderen ook weer binnen en kon dag 2 beginnen. Hans begon prima tegen Marcel een zeer spannende partij die heel gelijk op ging, met 23-21 was de derde set voor Marcel. Ja, en toen moest Carmen haar finale tegen Joke. Na een zenuwachtige 1e set herpakte zij zich in de 2e en was een 3e set een feit. Nou deze speelde ze glansrijk en zo konden wij vol emotie onze nieuwe Nederlands Kampioene feliciteren in het dames enkel staand. Uiteindelijk gingen we na een zeer vermoeiend weekend, met de volgende resultaten naar huis. Hans Mac Daniel werd in het heren rol enkel 3e en in de dubbel ook 3e samen met Marcel van BC Almere. Piet van Wingerden werd ook 3e in het mannen dubbel. En Carmen van Kester 1e in het damesenkelspel, dus Nederlands Kampioen.

Lenie.


Reünie Redeoss

Namens de reüniecommissie kan ik zonder meer stellen dat de gehouden reünie in het restaurant van de Sophia Revalidatie op zaterdag 31 mei j.l. een groot succes is geworden. Er was een grote opkomst al misten we toch nog wel een aantal personen die om het een of ander niet konden komen, terwijl ook enkelen al vooraf te kennen gaven geen gehoor te geven aan de uitnodiging. Jammer, maar dat kon de pret niet drukken. We hebben ontzettend veel reacties gekregen waarvan enkele ook in de Crosser (nr. 202) afgedrukt staan. Wij danken de Sophia Revalidatie voor het gebruik van het restaurant en van een aantal voorzieningen, zoals staan-tafels, koeling en apparatuur voor het vertonen van oude foto's. Het geheel is zeker ook te danken aan de commissie die veel tijd heeft geďnvesteerd om achter de adressen van oud-leden en oud-kaderleden te komen. Voornamelijk noemen we zonder de anderen tekort te doen Annemieke Kraak en Lydia ter Beek die echt de kar hebben getrokken om dit evenement te laten slagen. Bedankt meiden en je leest in de reacties dat we dit over een paar jaar nog eens over moeten doen.

Aad Verbeek.

Foto's van deze bijzonder geslaagde dag kunt u vinden in het fotoalbum.


Nieuwe sportrolstoelen voor de jeugd

Zaterdag 12 april 2008 was een bijzondere dag voor de jeugdrolstoelbasketbalgroep van Redeoss. De firma Emcart Sport kwam die dag langs om maar liefst zes nieuwe sportrolstoelen af te leveren. De fondsen voor de aanschaf van de rolstoelen waren vorig jaar door bemiddeling van voorzitter Koos Koning bij de Johan Cruyff Foundation aangevraagd. In november 2007 kwam Robin Ammerlaan (adviseur voor Emcart Sport en Olympisch Kampioen Rolstoeltennis) langs bij de training om te adviseren en maten op te nemen. Vervolgens heeft de firma een offerte bij de Johan Cruyff Foundation ingediend die in december werd goegekeurd. Hierna konden de rolstoelen geproduceerd worden, in dit geval in Amerika. Na aflevering van de stoelen moest er helaas nog een paar weken gewacht worden op de spaakbeschermers die van een andere leverancier moesten komen. Na lang wachten was het dan 12 april eindelijk zo ver en kwam Jaap Lodder van Emcart de nieuwe stoelen afleveren. Na de training werden zij officieel overgedragen en mag de jeugd van Redeoss zich eigenaar noemen van zes gloednieuwe en ook nog mooie basketbalrolstoelen. We bedanken Emcart en de Johan Cruyff Foundation voor hun hulp bij het tot stand komen van dit project.

Martin Wolve.

Zie ook dit bericht op de website van de Johan Cruyff Foundation.

Klik op een foto voor een vergroting

Diplomazwemmen

Op zaterdag 16 februari was er weer diplomazwemmen. Het was best een tijd geleden dat er diploma werd gezwommen, uiteindelijk was het zover. Vanuit Redeoss waren Nick van der Velden en Jim Blonk voor het B diploma aanwezig, mede ook van schoolzwemmen waren Enrico Heinz, Jean Paul van der Gugten voor het A diploma en Danny Staak voor het B diploma ook van de partij. Alle kinderen hebben heel veel geoefend, maar ja, je weet het nooit. En spannend blijft het. Gelukkig zijn er veel bekende gezichten voor alle kinderen om hun te begeleiden. Alleen René Proper is een vreemde mijnheer, laat die nou net de belangrijkste mijnheer zijn die middag. René gaat de uitleg verzorgen en de diploma’s afnemen, dus moeten alle kinderen goed luisteren, dit is voor het gevoel van de kinderen best even wennen. Door de jarenlange ervaring van René is dit een geweldig gebeuren om mee te maken. En wat is uiteindelijk het belangrijkst? Je zwemdiploma halen. Nou, dat is gelukt, alle kinderen hebben een A of B diploma gehaald, jullie worden natuurlijk vanaf deze plaats gefeliciteerd met jullie zwemdiploma. Uiteraard wens ik jullie veel plezier en succes bij het oefenen voor het B of C diploma. Daar gaan we natuurlijk voor. Kanjers, we zien jullie graag terug.

Groetjes van Coby.

Klik op een foto voor een vergroting

Archief

Klik hier om terug te keren naar de pagina met het meest recente nieuws.


Laatst gewijzigd op 26 november 2008