Het nieuws van 2008-2009


Het nieuws van het seizoen 2008-2009 in omgekeerd chronologische volgorde:


Gelezen in het AD van maandag 6 juli:

"Jurjan Ottens heeft van de Sportraad van Delft de motivatieprijs ontvangen. Ottens kreeg deze onderscheiding vanwege zijn inspanningen voor het Delftse Redeoss, een vereniging voor mensen met een lichamelijke beperking. Volgens de Sportraad is Ottens onder meer erg betrokken met de kinderen, zeer gedisciplineerd naar de kaderleden en ouders van kinderen."

Delftse Post: "Zoals Jurjan kom je ze zelden tegen"

Voorbeeld voor anderen

Dat Jurjan de Motivatieprijs dik verdient, blijkt uit de onderbouwing door de Sportraad Delft van hun oordeel. Het juryrapport zwaait de zeventienjarige Havoleerling van het Grotius College alle lof toe voor zijn instelling.
"Na een praatje bij Redeoss hoe hij daar zijn maatschappelijke stage zou invullen, bleek al snel dat hij betrokken was bij mensen met een handicap. Daarnaast was hij zeer gedisciplineerd naar de kaderleden en ouders van kinderen. En ook heel spontaan. Hij wil soms op één dag alles leren, wat natuurlijk niet altijd mogelijk is. Jurjan is een voorbeeld voor andere jongeren."

Lees het artikel in de Delftse Post: Redeoss blij met Jurjan

Jurjan Ottens op Hyves: jjo16.hyves.nl


Op zaterdag 4 juli was de laatste training van de jeugdrolstoelbasketballers. David Zeelenberg werd toegesproken door voorzitter Koos Koning: hij werd in het zonnetje gezet omdat hij in het afgelopen seizoen de meeste vorderingen heeft gemaakt. David ontving deze aanmoedigingsprijs in de vorm van een cadeaubon. Verder was er een grote bos bloemen voor zijn trotse moeder en een ferme handdruk voor zijn niet minder trotse en glunderende vader.

Er waren twaalf rolstoelbasketballers aanwezig en dat betekent dat we compleet waren op Bas Vos na, die thuis herstelt van zijn rugoperatie. Sterkte Bas! Er werd een minitoernooi georganiseerd tussen drie teams van elk vier spelers. De vier dames Carmen, Fadime, Joena en Suzanne vormden een team en werden de glorieuze winnaars. Ze wonnen de meeste wedstrijden en uiteindelijk ook de finale.

Er was veel publiek aanwezig. De spelers werden luidkeels aangemoedigd. Er werd ook nogal wat gefotografeerd. Kees La Brijn heeft onderstaande fraaie fotocollage gemaakt:


De NK Aangepast Badminton, die op zaterdag 13 en zondag 14 juni werd gehouden in Sliedrecht, is een enorm succes geworden voor Redeoss. Vorig jaar werd Carmen van Kester Nederlands kampioen. Kan het beter? Welja, dit jaar werd ze maar liefst driemaal (!) Nederlands kampioen (dames enkel, dames dubbel en mix dubbel staand). In de dames dubbel speelde ze met Anouk Meijs, die dus ook Nederlands kampioen is geworden! Verder was er zilver voor Hans MacDaniel (heren dubbel rolstoel) en brons voor Tess Scheele (tweemaal; dames enkel en dubbel staand) en Rachel Duijndam (ook tweemaal; dames dubbel en mix dubbel staand) en vier eervolle vierde plaatsen voor Anouk Meijs, Tess Scheele en Piet van Wingerden (tweemaal).

Meer details vindt u in de diverse verslagen hieronder.


Op 13 en 14 juni 2009 heeft in Sliedrecht het Nederlands Kampioenschap Aangepast Badminton plaatsgevonden. Het toernooi werd georganiseerd door de Badmintonvereniging Shuttle Up uit Sliedrecht, in samenwerking met onder meer de gemeente Sliedrecht en de Nederlandse Badmintonbond. Als trotse ouders (al bij voorbaat) van één van de Redeoss-spelers, Anouk Meijs, zijn wij het hele toernooi in de sporthal geweest. Hoewel ook onze botten pijn doen van het staan en zitten, was het absoluut de moeite waard. Voor ons is het bijna wekelijks bezoeken van sporthallen al enige jaren vaste prik, omdat onze zoon bij de Nationale badmintonselectie zit in Papendal. Wij weten dus inmiddels wat het betekent voor een sporter om aan een dergelijk evenement mee te doen. Dat geldt zeker ook voor alle Redeoss-spelers. Er was erg naar toegeleefd door iedereen. Het geheel was mooi en strak georganiseerd en de badmintonbond had zondag een aantal heuse scheidrechters afgevaardigd. Dat maakte het nog mooier voor de spelers. Wij hebben enorm genoten van het fanatieke spel. Iedereen heeft op zijn niveau het onderste uit de kan gehaald. Wij weten van dichtbij wat het is om een grote prestatie te leveren, maar tegelijk de beperkingen te moeten ervaren van je eigen lijf. Dat kan soms erg frustrerend zijn. Maar wat een veerkracht toonden de Redeoss-spelers. Met vallen en opstaan werden maar liefst 7 medailles binnen gehaald, met als vaandeldrager Carmen van Kester die een hattrick scoorde door zowel in de single, dubbel als mix bij de staanders de titel binnen te halen. Een woord van dank is zeker op zijn plaats voor Lenie en Bert die twee dagen lang in touw zijn geweest om de spelers met raad en daad bij te staan. Wat ik zelf vooral ook zo mooi vond was de saamhorigheid binnen de Redeoss-gelederen. Iedereen was blij voor elkaar en moedigde elkaar aan. Het zou mooi zijn wanneer op volgende toernooien zich meer ouders laten zien. Het moet me van het hart dat ik het persoonlijk echt onbegrijpelijk vind dat er maar zo weinig ouders op toernooien te zien zijn. Wat is er nu mooier om je eigen kind een topprestatie te zien leveren? Bij deze dus een oproep aan ouders om eens te overwegen een volgende keer ook eens mee te gaan en een tijdje te blijven. Ik weet dat de individuele spelers dat erg goed zou doen. Ik hoop u de volgende keer te zien.

Groet, Stef Meijs

Zie ook de enorme collectie (van ruim 200) foto's:ME Rollers
 1. Marcel Smouter (BC Arcade)
 2. Ton Kamp (Blijkklappers)
 3. Mario Biekmann (Blijkklappers)
VE Rollers
 1. Anneke Wansink (TTV. Irene)
 2. Carol de Meijer (MSV. Zeemacht)
 3. Inge Bakker (K.I.S.)
MD Rollers
 1. Mario Biekmann / Ton Kamp (Blijkklappers)
 2. Hans MacDaniel / Marcel Smouter (Redeoss / BC Arcade)
 3. Jordy Brouwer / Ton Hollaar (TTV. Irene / MSV. Zeemacht)
VD Rollers
 1. Carol de Meijer / Anneke Wansink (MSV. Zeemacht / TTV. Irene)
 2. Inge Bakker / Neomy Kerssemakers (K.I.S. / BC Arcade)
GD Rollers
 1. Lia Schuuring / Mario Biekmann (Blijkklappers)
 2. Carol de Meijer / Ton Hollaar (MSV. Zeemacht)
 3. Neomy Kerssemakers / Marcel Smouter (BC Arcade)
ME Staanders
 1. Eddy Boerman (VAS de IJsselstreek)
 2. Fabian van der Lubbe (Orbiton)
VE Staanders
 1. Carmen van Kester (Redeoss)
 2. Ingrid Stolk (ISV Gouda en omstreken)
 3. Tess Scheele (Redeoss)
VD Staanders
 1. Carmen van Kester / Anouk Meijs (Redeoss)
 2. Joke Beelen / Petra Driessen (BC Velsen / VAS de IJsselstreek)
GD Staanders
 1. Carmen van Kester / Eddy Boerman (Redeoss / VAS de IJsselstreek)
 2. Joke Beelen / Bart Beelen (BC Velsen)
 3. Rachel Duyndam / Fabian van der Lubbe (Redeoss / Orbiton)
Enkelspel zitters
 1. Hans van Buuren (GSV. Heuvelland)
 2. Willy Weijers (VAS de IJsselstreek)
 3. Oebele de Vries (GSV. Heuvelland)
Dubbelspel zitters
 1. Hans van Buuren / Oebele de Vries (GSV. Heuvelland)
 2. Indra Strijbos / Willy Weijers (VAS de IJsselstreek)

Zie verder pagina 4 en pagina 14 van de Clear Nr. 39 (juni 2009):

Hans MacDaniel


Redeoss pakt 3x goud, 2x zilver, 3x brons en 3 vierde plaatsen

In Sliedrecht werd op 13 en 14 juni het NK aangepast badminton gespeeld. Op zaterdag werden de poules gespeeld en al gauw bleek dat er hard gevochten moest worden om de punten. Er zaten prachtige slagenwisselingen bij, zodat Bert en ik iets hadden van "wouw", komt het er dan toch uit van wat er op de trainingen gedaan wordt. Na de eerste dag gingen we voldaan naar huis, want in de wetenschap dat de volgende dag bijna iedereen weer verder kon spelen in de kruisfinales, gaf ons een goed gevoel. Doordat het lekker dichtbij was, kwamen Axel en zijn moeder zaterdag ook langs, wat een grote verrassing was voor de spelers en voor ons.

Ja, en dan de zondag. Wat een partijen zeg, de ene driesetter na de andere; zo dicht ligt het bij elkaar, standen van 21 -19 waren vaak de uitslag in de partij. Wat een spanning tot aan het laatste moment toe. Vreugde als het gelukt was, teleurstelling als het net niet lukte. Maar eigenlijk zijn alle spelers dit weekend boven zichzelf uitgerezen, we hebben ze nog nooit zo zien spelen en met zoveel inzet. Ook degene die niet in de prijzen zijn gevallen, jullie hebben een overwinning op je zelf behaald.

Natuurlijk mogen we Bart en Leon niet vergeten in dit hele verhaal, want zij brengen onze sporters op de donderdagavond heel wat bij. Ze worden er af en toe moedeloos van. Maar na wat jullie nu gepresteerd hebben, zullen ze zeker trots zijn, dat jullie dit mede door hun hebben bereikt.

Ja, en dan willen jullie natuurlijk ook wel lezen wie en wat er dan allemaal gewonnen is. Nou ga er maar even goed voor zitten.

Dames enkel staandDames dubbelGemengd dubbel
1e Carmen1e Carmen en Anouk1e Carmen en Eddy B
3e Tess3e Tess en Rachel3e Rachel en Fabian
4e Anouk4e Tess en Piet

Heren staandRol heren enkelRol heren dubbel
2e Fabian4e Hans2e Hans en Marcel S
4e Piet

Allemaal nogmaals van harte! Bert en ik zijn trots op jullie.

Lenie

P.S. Het gaat hier om de volgende spelers van Redeoss: Carmen van Kester, (driemaal Nederlands kampioen), Anouk Meijs (Nederlands kampioen), Tess Scheele, Rachel Duijndam, Fabian van der Lubbe, Hans MacDaniel en Piet van Wingerden.


Dinsdag 2 juni was de laatste stagedag van Dannie Hoogeveen en Rick Verleg. Deze mannen hebben ons in het afgelopen seizoen bijgestaan en wij hen. De stage is leuk verlopen, zowel kinderen als ouders als het voltallige Redeoss kader vonden het zeer plezierig om Dannie en Rick iedere dinsdag aan het bad te hebben en de contacten tussen ons waren prima. Het Redeoss T-shirt hadden ze eerder al als aandenken gekregen, op de 2e juni ontvingen ze nog een heerlijk geurtje van Marjan, de begeleidster van Hanifi, en van het kader kregen de mannen een roos met daaraan een leuke kaart met heel veel namen erop. Michel de Ruiter en Ellen Naaborg hadden de Pinksteravond ervoor samen op Scheveningen de kaarten uitgezocht en deze vielen gelukkig goed in de smaak. Maar Michel heeft ook een neus voor humoristische kaarten, dat moet gezegd! Kortom, het was gezellig en gelukkig had Marten Drese zijn camera meegenomen. Marten, jij nog bedankt voor de leuke foto's. Hopelijk hebben we in het seizoen 2009-2010 ook weer van die gezellige stagiaires. Dannie en Rick, het ga jullie goed en suc6 met de studie op het Mondriaan! We zien Dannie en Rick nog op de laatste zwemavond van dit seizoen, op dinsdag 7 juli. Al het zwemkader is dan ook uitgenodigd, de dames Verheggen verzorgen een chipje en een nootje en Ellen zorgt voor het vloeibare deel. Het spreekt vanzelf dat wij op iedereen rekenen! Tot de 7e allemaal!

Ellen Naaborg

De foto's vindt u in het fotoalbum:


Zaterdag 16 mei speelde ons jeugdrolstoelbasketbalteam tegen het jeugdteam van Achilles Flames uit Eindhoven. Het was de derde ontmoeting tussen de twee teams. Plaats van handeling was het Sophia Revalidatiecentrum in Delft. De eerste ontmoeting was op zaterdag 4 februari 2006, ook in Delft. De tweede ontmoeting was op 16 februari 2008 (?) in Eindhoven. Net als de voorgaande keren, ging de overwinning weer naar Achilles Flames (met 32-10, meen ik). Maar dit mocht de pret toch niet drukken. Het was weer erg gezellig en het ging er allemaal erg sportief aan toe. Via de link hieronder krijgt u een fotoimpressie:

Deze en nog andere foto's kunt u ook hier vinden:


De laatste activiteit in de Sportweek Delft was een twee uur durende spinningmarathon in sporthal Tanthof Zuid. SportsArt Jan Koster had er voor gezorgd dat een grote hoeveelheid spinningfietsen in de hal was geplaatst en dat begeleidsters Paola en Odette de deelnemers er stevig tegen aan lieten gaan. De zweetdruppeltjes vloeiden niet voor niets, want initiatiefnemer Jan Koster had van tevoren bepaald dat de opbrengst van de marathon (meedoen kostte geld) naar een goed doel zou gaan. Daarvoor had hij de Delftse sportvereniging voor lichamelijk gehandicapten Redeoss uitverkoren. De gemeente Delft, bij monde van sportwethouder Dick Rensen, die net als een aantal van zijn ambtenaren meefietste, verdubbelde het resultaat. Vertegenwoordigers van Redeoss, Job Duijndam en Piet Makkes, kregen daardoor na afloop een cheque van duizend euro overhandigd. Aanjager Jan Koster was ook dik tevreden en kondigde alvast aan dit initiatief volgend jaar te herhalen en het dan nog grootser op te gaan zetten.

Zie ook de berichtgeving in de Delftse Post van vrijdag 24 april en vrijdag 8 mei:


Een verslag van onze secretaris:

Beste lezers van de Crosser en de website,

Ik wil jullie even informeren over de bijdrage van Redeoss bij de Nationale Sportweek manifestatie op de Markt in Delft. Delft als Sportstad van het jaar 2008 heeft er goed de vaart in. De sportraad is druk doende geweest om ook dit jaar de sport een week lang te promoten. Redeoss heeft ook een stand bemand op de Markt op 18 april 2009. Dit was onze kans om onze nieuwe brochure te laten zien.

Roelof Koekoek, Lydia ter Beek, Michel de Ruijter, Piet en Tineke Makkes, Jan Kees Koning en Job Duijndam hebben er onder een stralende lucht een zinnig en gezellige dag van gemaakt. Omdat Martin Wolve in Barneveld kippen aan het keuren was of zoiets..., heeft Roelof deze keer de taak op zich genomen om een demonstratietraining te doen op de Markt van de jeugdrolstoelbasketballers. En zoals ieder Roelof Koekoek kent: een onopvallende perfecte organisatie. Het was een genot om naar te kijken. Zo maak je prima reclame voor wat je als vereniging wilt zijn. Michel was de hele dag aanwezig en toen hij het adres van drank en broodjes gevonden had, zorgde hij goed voor ieder van ons en volgens mij heeft hij zelf ook een frikadel zitten oppeuzelen. Jan Kees heeft zijn mond open gedaan en daarna niet meer gesloten. Volgens mij wilde hij een nieuwe politieke partij oprichten onder de naam: "Trots op Redeoss". Wat een brok enthousiasme. Lydia bood haar hulp aan en samen reden wij met onze volgeladen auto's dwars door de stad naar de Markt. Hier en daar werd wat van de koopwaar door onze piepende banden vermorzeld, maar een kniesoor die daar wat slechts van denkt. Piet Makkes had met zijn alziend oog de supervisie, uitstekend vervangen door Tineke als hij even elders moest zijn. Onze correspondent van de Crosser, onze Aad Verbeek kwam poolshoogte nemen en aan zijn vriendelijke goedkeurende blik kon je opmaken dat we op de goede weg zijn.

Bijzonder dank zijn we verschuldigd aan de jongelui die op de Markt hebben gesport en ons de weg hebben gewezen. Wie op zaterdag in de stad was heeft gezien dat Jan Koster ook uitgebreid aanwezig was met zijn fitness centrum. Maar wat U misschien niet weet, is dat Jan Koster een spinning marathon heeft opgezet waarvan de opbrengst geheel voor de vereniging Redeoss zal zijn. Dat is toch ongelooflijk geweldig. Hulde voor die man en zijn familie bedrijf.

Job Duijndam


Delft, 16-04-2009

Zoals beloofd zou ik u informeren over het resultaat van het collecteren voor de gehandicaptensport. Dit jaar was het voor mij de tweede keer dat ik de Nationale Collecte voor Delft en omgeving moest of mocht regelen. Vorig jaar had ik 15 collectanten en een algehele opbrengst van 2253 euro. Dit jaar heb ik 27 mensen bereid gevonden om mee te doen en was de totale opbrengst 3610 euro. Een geweldig resultaat. Heel bijzonder was het dat leerlingen van het Stanislas aan het Reinier de Graafpad als sociale stage hebben mee gedaan; 9 leerlingen hebben samen 550 euro opgehaald. Ook hebben ouders van Redeoss-leden spontaan "ja" gezegd toen ik hen vroeg om mee te doen. Zelfs in Den Haag en De Lier is door enkelen gecollecteerd. Sommige mensen doen dit al jaren en zijn al op een flinke leeftijd. Zij hadden bussen die zij inleverden met een groot gewicht.

Jullie begrijpen wel dat ik apetrots ben op jullie en namens de Nationale Collecte voor de Gehandicaptensport enorm dankbaar voor jullie inzet. Hartelijk dank dat u zich heeft ingezet om zonder noodzaak of vergoeding u uren in te spannen om mee te helpen voor een goed doel, helemaal gericht op de anderen. Bovendien kreeg ik te horen van mensen aan wie ik het vroeg, dat zij volgend jaar ook best weer wilden meedoen. U bent het symbool van de positieve krachten waar de wereld het van moet hebben. Bedankt. Ik hoop ook volgend jaar weer bij u aan te mogen kloppen. U weet dat de collecte een kwart af staat aan de plaatselijke organisatie. Dus: Redeoss mag 900 euro in haar eigen kas stoppen.

Vriendelijke groeten van coördinator Job Duijndam.


Tijdens de sportverenigingsmarkt op zaterdag 18 april op de Markt in Delft was Redeoss aanwezig met een stand. Tevens werd er een demonstratie rolstoelbasketbal gegeven door ons jeugdteam. Tussen 11 en 12 uur werd er een volledige training afgewerkt. De training werd afgesloten met een toernooitje tussen de drie aanwezige teams van elk vier spelers.

Zie ook de berichtgeving in de Delftse Post van woensdag 22 april:

Zie ook de foto's in ons fotoalbum.


Nationale Sportweek Delft

Van 18 t/m 24 april wordt de zesde Nationale Sportweek gehouden. Ook in Delft zijn er talloze activiteiten op het gebied van sport. Op zaterdag 18 april is er een sportverenigingsmarkt op de Markt in het centrum van Delft. Verenigingen kunnen zich daar presenteren en reclame maken. Ook Redeoss zal daarbij aanwezig zijn. Voor meer informatie en andere activiteiten, zie onderstaande link:


Op zaterdag 28 maart werden de spelers van ons jeugdrolstoelbasketbalteam verrast met prachtige nieuwe wedstrijdshirts. Irene van Kester, de moeder van Carmen, had sponsors gezocht en gevonden die het mogelijk hebben gemaakt om het gehele team inclusief de trainers van een prachtig nieuw tenue te voorzien. De shirts, uiteraard in de clubkleuren blauw en wit, zijn aan de voorzijde voorzien van het Redeoss logo en aan de achterzijde van de opdruk "REDEOSS". Bovendien zijn de shirts aan weerszijden te dragen; de ene kant in de hoofdkleur blauw en de andere kant in de hoofdkleur wit.

De nieuwe shirts zijn mogelijk gemaakt door de volgende sponsors:

Reinco Groep — Corsa Beheer — Priva B.V. — Maltha Sport

Meer foto's vindt u in het fotoalbum.


Zaterdag 14 maart 2009 was het badmintontoernooi van Redeoss in Delft. Er waren ongeveer 51 inschrijvingen, dat was erg veel voor een toernooi. Het toernooi is erg goed verlopen. Er waren staanders, rollers maar zelfs ook zitters. Ze hebben het allemaal erg goed gedaan.
Ik zelf speel nog maar een paar maanden badminton. Maar heb de mix met Guus Maassen de finale weten te bereiken tegen Carmen van Kester en Eddy Boerman. Uiteindelijk hebben Carmen en Eddy gewonnen, maar het was wel een spannende wedstrijd. Piet en Tess zijn 3e gewonnen bij de mix. Redeoss heeft het goed gedaan. Carmen heeft de 1e prijs gewonnen bij de single. Hans en Els zijn 3e geworden bij de mix (rollers).

Het was een erg leuk toernooi, en dat hebben we natuurlijk weer te danken aan Bert en Lenie. Dank jullie wel. En op naar het volgende toernooi!

Groetjes, Anouk Meijs

Hieronder een foto met de prijswinnaars van Redeoss:

Meer foto's vindt u in het fotoalbum.


De gemeente Westland had Carmen van Kester genomineerd voor Sporttalent 2008. Op donderdag 12 februari heeft een jury inmiddels de sportman, de sportvrouw, de sportploeg en het sporttalent van het jaar 2008 van de gemeente Westland gekozen. Carmen was dus genomineerd voor de laatste categorie, maar helaas werd één van de andere drie kandidaten gekozen. Toch was natuurlijk een hele eer om genomineerd te zijn.

Zie ook:


Op zaterdag 31 januari 2009 werd er in de sporthal Brasserskade een competitieronde rolstoelbasketbal gespeeld in de Toernooidivisie A. Ons seniorenteam komt uit in deze divisie. De overige zeven teams komen uit diverse plaatsen in Nederland: SC Antilope uit Utrecht, Arrows'81 uit Rotterdam, Barons uit Breda, DOV uit Leeuwarden, ISV uit Hengelo, JBC/Noorderhaven uit Julianadorp (bij Den Helder) en WSV uit Amersfoort.

Redeoss had een zwaar programma. Zelf stonden ze op de tweede plaats in de competitiestand. De eerste wedstrijd moesten ze tegen DOV uit Leeuwarden, die op de derde plaats stond en de tweede wedstrijd tegen JBC/Noorderhaven uit Julianadorp, de absolute koploper. De eerste wedstrijd werd gewonnen met tien punten verschil. In de tweede wedstrijd leken ze even overlopen te worden door de tegenstander. Bij de rust keken ze tegen een achterstand van 17 punten aan, maar in de tweede helft wist men de achterstand terug te brengen tot 13 punten. Wel verloren dus, maar zeker geen slechte prestatie. Hieronder een actiefoto uit de topper tegen JBC/Noorderhaven.

De uitslagen:

Redeoss - DOV42-32
JBC/Noorderhaven - Redeoss43-30

Ook dit jaar deden wij weer mee met de actie om de penningmeester weer iets extra's te geven. Het liep allemaal wat moeizamer dan vorig jaar. Wij hadden er dus niet zoveel vertrouwen in dit keer. Maar wie schetst onze verbazing: er is toch een mooi aantal poppen verkocht. We kunnen Piet dan ook met € 488,40 verblijden. Iedereen weer heel erg BEDANKT voor jullie inzet.

Lenie en Bert


Op dinsdag 16 december j.l. werd het jaarlijkse kerst tafeltennistoernooi gehouden in het Sophia Revalidatiecentrum. Al jaren is dit een gezelligheidsbijeenkomst waar het spelletje tafeltennis uiteraard wel de basis is, maar niet de hoofdzaak. Er wordt wel ieder jaar gestreden voor de beker. Lees verder het prachtige verslag van Monique in:


Op zaterdag 13 december j.l. werd het jaarlijkse kerst badmintontoernooi gehouden in het Sophia Revalidatiecentrum. Er waren liefst 32 deelnemers verdeeld over drie categorieën: acht deelnemers in de categorie jeugd, acht in de categorie tieners en zestien volwassenen. Mede door de perfecte organisatie van Lenie (en Bert) is het een hele leuke dag geworden. Wel jammer dat de huldiging van de kampioenen geen doorgang kon vinden.

Verslagje van Bert en Lenie:

Zoals ieder jaar was er nu ook weer een kersttoernooi waar groot en klein aan deel kon nemen.

We hadden weer een hoop inschrijvingen, zodat we aardig door moesten spelen om het allemaal gespeeld te krijgen. Zo konden we genieten van hele leuke partijen, zowel bij de ouders als de jeugd, want de onderlinge strijd was groot. Maar na een ochtend en klein deel van de middag konden we toch de winnaars bekend maken.

Bij de jeugd ging Tomeck er met de 1e prijs vandoor en Eline werd 2e. De tieners gingen ook goed, maar Piet werd hier 1e en Carmen 2e. Ja, en dan de volwassenen: daar ging na verlenging Hans met de 1e plaats naar huis en Rowan met de 2e.

Maar natuurlijk kregen de andere deelnemers ook een oorkonde en een prijsje en konden wij na iedereen weer bedankt en fijne feestdagen gewenst te hebben weer naar huis.

Bert en Lenie


De jeugdrolstoelbasketballers zijn op zondag 7 december naar sportcentrum Papendal bij Arnhem geweest. Zij mochten daar een training van de Nederlandse jeugdselectie bijwonen. En niet alleen kijken, maar ook echt meedoen! Een fotoimpressie van dit gebeuren is hier te vinden.


Zoals u inmiddels heeft kunnen zien is de website met ingang van zondag 23 november geheel vernieuwd. De nieuwe webmaster zou graag willen horen wat u ervan vindt. Stuurt u even een berichtje? Er is ook een gastenboek geopend; daar kunt u ook een berichtje achterlaten.


Archief

Minder recent nieuws kunt u vinden in het archief:

Klik hier om terug te keren naar de pagina met het meest recente nieuws.


Laatst gewijzigd op 24 augustus 2009