Het nieuws van 2011-2012


Het nieuws van het seizoen 2011-2012 in omgekeerd chronologische volgorde:


Zaterdag 23 juni hebben de badmintonners van Redeoss de laatste wedstrijd van het seizoen gespeeld in Rijen. Het Brabants toernooi werd georganiseerd door BC Bever. We moesten het zonder onze trouwe coaches Bert en Lenie doen, die een heerlijke boottocht door de Amsterdamse grachten maakten. Gelukkig hebben Leon en stagiair Ruud hen prima vervangen. Zij gaven de spelers tips en hebben heel wat wedstrijden geteld. Ook de ploeg zelf was niet helemaal compleet. Erik Jan Koekoek zocht zijn familie op in Burger's Zoo. Piet van Wingerden heeft dit seizoen te hard gewerkt en kon door allerlei vervelende blessures de laatste wedstrijd niet spelen. En Rachel Duijndam zit nog steeds in de lappenmand. Wat een rot seizoen is het voor haar geweest. Gelukkig is ze nu lekker op een welverdiende vakantie.

Tijdens het toernooi werden er maar liefst drie onderdelen gespeeld op één dag. Niet alle Redeossspelers hebben dit ook gedaan. De spelers stond dus een zwaar programma en een lange dag te wachten. Alle onderdelen werden door elkaar gespeeld. Het ene half uur stond je dus met z'n tweeën op de baan om een half uur later in je eentje richting de winst te gaan.

Rowan van der Krogt speelde alle drie de onderdelen. Met de coaching van zijn vader moest het wel goed komen. Dat bleek, want in het enkelspel won hij voor het eerst van zijn grote concurrent. Hij wist zilver te halen op dit onderdeel, alleen Ilse van de Burgwal, die twee weken geleden drievoudig Europees Kampioen is geworden, was te sterk voor Rowan. In de herendubbel speelde hij samen met Jordy Brouwer. De mannen haalden een tweede plaats na een spannende finale (14-21, 21-19 en 21-17). De mix speelde hij samen met onze Sanneke van der Vliet. Zij maakten het nog even spannend, maar vielen uiteindelijk buiten de prijzen. Sanneke haalde wel finale van de dames dubbel, maar wist deze helaas niet te winnen. Een mooie beker voor de tweede plek was natuurlijk wel binnen en meer dan welkom.

Axel Nieuwenhuyse speelde de mannenenkel en -dubbel. Axel staat regelmatig met een heleboel lol op de baan, iets waar het uiteindelijk toch om gaat. Gelukkig kan hij ook serieus spelen en dat liet hij zien in een mooie partij tegen Tomeck Nijland (20-22 en 16-21). Tomeck trok uiteindelijk aan het langste eind. Axel speelde de dubbel samen met Melvin Kraan. De mannen maakten mooie punten, maar waren hun sterke tegenstanders helaas niet de baas. Melvin speelde in de enkel een spannende partij, maar wist deze helaas niet te winnen. Uit de eerste keer mixen met Saskia Oudshoorn wist hij een driesetter te slepen (21-13, 17-21 en 9-21). Helaas gingen de tegenstanders van Saskia en Melvin er met de winst vandoor. Saskia speelde in de enkel ook al een zware driesetter (18-21, 21-14 en 15-21). Helaas ging deze wedstrijd voor Saskia verloren. Maar na bijna een jaar blessureleed moet Saskia nog even keihard trainen en dan weten we zeker dat zij dit soort wedstrijden in winst kan omzetten. In de dubbel speelde Saskia met Anouk Meijs. Het ongetrainde gelegenheidskoppel wist één wedstrijd in winst om te zetten. Anouk speelde daarnaast de mix met Guus Maassen en ging met een tweede plaats, die goed was voor een mooie beker, naar huis.

Alex de Graaf zat in de poule des doods in de enkel. Toch gaf hij zich niet zomaar gewonnen. Hij speelde een mooie wedstrijd tegen topper Guus Maassen (21-17 en 21-17), welke helaas verloren ging. De dubbel speelde hij samen met zijn gelegenheidspartner Tomeck Nijland. De jongens wonnen een spannende driesetter (21-18, 18-21 en 16-21) en veroverden met hun geknok een tweede prijs. Tomeck won met enkelen in zijn poule één spannende wedstrijd, helaas was dit niet genoeg om door te gaan naar de finale. Tomeck en ik speelden samen de mix. We verloren helaas een spannende driesetter. In vrouwendubbel speelde ik samen met Carmen van Kester. We moesten af en toe hard knokken, maar haalden wel de eerste plaats. Carmen beleefde een topdag. Hoewel ze met een slijmbeursontsteking in haar heup speelde, wist ze ook een eerste plek in de mix met Eddy Boerman te halen. Maar het hoogtepunt van deze dag was toen nog niet geweest. Carmen pakte ook nog een tweede plek in de mannenenkel. Door voor het eerst te winnen van haar grote concurrent Guus Maassen in een spannende en slopende driesetter voor beiden. Een geweldige prestatie. De volgende keer Eddy Boerman?;)

Met mooie en grote bekers vertrokken we na het eten van een patatje naar huis. Een paar slaapkoppen en wat flirters op de achterbank maakten dat de rit snel ging. We willen Annemieke, Lydia, Irene, Gert, Ruud en Leon bedanken voor het rijden en de goede coaching. Op naar het volgende seizoen, wat worden de doelen? Jongens een voorstel:
Erik Jan: Nog meer warm rijden?
Saskia: Minder kreunen op het veld?
Piet: Je kont beschermen en dus niet zoveel meer vallen?
Vul de rest maar in, nu moet ik zelf natuurlijk ook nog, nou komt die dan: RACKET OMHOOG!! (bedankt, Leon) en misschien wat aardiger zijn voor Bert. Maar daar denk ik graag nog even over na.

Laten we volgende jaar maar allemaal als doel hebben er een gezellig seizoen van te maken, waarbij we het beste uit ons zelf halen.

Fijne vakantie allemaal!

Tess


Via onderstaande link kunt u alle uitslagen vinden:

Zie ook het verslag in Clear Nr. 165:


Op woensdagavond 13 juni was het een groot Oranje-Redeoss feest in het clubhuis. Alle feestgangers waren in het rood/wit/blauw en/of oranje uitgedost en deden zich eerst tegoed aan allerlei lekkernijen van de barbecue.

Aansluitend werd er op een groot scherm gekeken naar de EK voetbalwedstrijd Nederland-Duitsland. Tussendoor werd er natuurlijk nog vrolijk en lekker gedronken. Jammer van de score; tegen het eind van de avond werd het wel steeds stiller in de sportkantine...; het feest was er echter niet minder om.

EK Voetbalfeest EK Voetbalfeest

Een woord van dank aan alle medewerkers op deze avond: bardienstmedewerkers, fotografen, tentopzetters, barbecue-ers, ijskopers en uitdelers, muntuitdelers en verkopers, presentielijst bijhouder, sjouwers, statafel-uitzetters, meubelverhuizers, kantineversierders, opruimers, afwassers en alle anderen die hand- en spandiensten hebben verleend. Met elkaar vormden we een ijzersterk team! Ook dank aan het bestuur voor het mogelijk maken van deze avond.

Er zijn inmiddels per e-mail erg leuke reacties binnen gekomen; ook hiervoor iedereen hartelijk bedankt.

Graag tot ziens bij Redeoss,

Ellen Naaborg


Foto's zijn te vinden in ons fotoalbum:

Met dank aan de fotografen: Marten Drese, Lisette van der Lee en Ralph Breedveld.


Het afgelopen seizoen hebben we toch wel wat problemen gehad met de barbezetting op zaterdagochtend, maar zeker op de dinsdagavond. Annemiek Kraak is altijd zo vriendelijk geweest om elke dinsdagavond de kantine open te doen tot Ralph Breedveld of Pieter Makkes het van haar overnamen. Dit is een behoorlijke belasting voor deze drie mensen die ook nog gewoon een werkzaam leven hebben en daarnaast een lichamelijke beperking. Nu iedereen toch wat ouder gaat worden zijn deze taken steeds zwaarder. Ik wil dan ook een oproep doen aan de leden en ouders om eens contact op te nemen met het secretariaat van Redeoss of mij om te zorgen dat ook volgend seizoen de kantine op beide dagen open kan blijven. Het zou fijn zijn wanneer er voor de dinsdagavond twee mensen bij zouden komen zodat een ieder maar eens in de vier weken bardienst heeft.

Op zaterdagochtend doen we altijd met twee personen dienst ook omdat dit anders een te zware belasting is voor de desbetreffende mensen. Helaas gaat Wilma Scheele ons verlaten maar na jaren bardienst is het voor ons jammer maar wel begrijpelijk. Ik wil haar dan ook heel erg bedanken voor de fijne jaren waarin zij ons heeft bijgestaan, maar zeker namens de leden en ouders die bij haar ook even een kopje koffie met een praatje in de kantine konden doen.

Mochten er nog ouders of leden zijn die op zaterdagochtend een paar uur in de kantine willen helpen dan kun je je opgeven bij het secretariaat van Redeoss of ondergetekende. Ik wens iedereen een hele fijne zomer toe en hoop op een goed nieuw seizoen 2012 - 2013.

Tineke Makkes-Klok


Beste zwemmers,

zaterdag 30 juni 2012 is alweer de laatste zaterdag voor de zomervakantie. Traditiegetrouw mag iedereen die dit leuk vindt lekker komen spelen. Neem pappa, mamma, broertje, zusje, opa, oma, enz. gezellig mee!

Iedereen is welkom op de eigen zwemtijd. Is het rustig? Dan blijf je wat langer. Is het erg druk? Dan stopt de les op de normale tijd.

 • Groep 1: 09:00 - 09:30 uur; speelles
 • Groep 2: 09:30 - 10:00 uur; speelles
 • Groep 3: 10:00 - 10:30 uur; speelles
 • Groep 4: 10:30 - 11:00 uur; speelles
 • Groep 5: 11:00 - 11:30 uur; vrij zwemmen (speelgoed het water uit!)
 • Groep 6: 11:30 - 12:00 uur; speelles
 • Groep 7: 12:00 - 12:30 uur; speelles
 • Groep 8: 12:30 - 13:00 uur; vrij zwemmen (speelgoed het water uit!)

zaterdag 18 augustus: eerste sportdag na de vakantie.

Prettige vakantie!

Het zwemkader


Het was weer een heel fijn gezellig voorjaarstoernooi onder leiding van Piet en Ton Eijgermans. Dit keer kwam Petra Eijgermans ons ondersteunen en zodoende hadden we vijf tafels. Ja, en de strijd is iedere keer toch weer voelbaar onder de spelers. Na de eerste ronde kun je nog niet zeggen wie er bovenaan gaat eindigen. Na drie keer spelen was er een top drie van Henk v.d Bosch, Aad Verbeek en Piet Eijgermans. De laatste avond bracht dus nog de nodige spanning met zich mee omdat Nico Marks ook nog op een goede vierde plaats stond. Helaas voor hem, maar fijn voor de tegenstanders was hij deze keer niet in de gelegenheid erbij aanwezig te zijn. Dit als gevolg dat wij de volgende lijst kunnen publiceren met als winnaar van het voorseizoen 2012:

Aad Verbeek met een totaalscore van 19672 punten.

Wij feliciteren hem daarmee en kunnen we ons op gaan maken voor het naseizoen dat start op de laatste donderdag in september 2012, dus de 27e. Hierbij nog even de totaallijst van deelnemers met bijbehorende plaats en aantal punten t.w.:

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.

Dit was de totale uitslag en we zien wie de te kloppen toppers zijn in het komende seizoen. Helaas moet ik nog wel vermelden dat Michel de Ruijter door zijn verhuizing niet iedere keer kon helpen met de bardienst maar wij hopen zeker dat hij na de vakantie er weer helemaal klaar voor is om ons van de nodige natjes en droogjes te voorzien.

Rest mij nog iedereen een fijne zomervakantie te wensen en misschien kunnen jullie nog voor wat nieuwe klaverjassers zorgen in september. We starten om kwart over zeven/half acht in ons eigen home in het Sophia Revalidatiecentrum.

Tineke Makkes


Onlangs werd ik verrast door een rouwadvertentie in Delft op Zondag. En zoals het in de advertentie omschreven is "we groeiden er naar toe"; hij had inmiddels de prachtige leeftijd van 95 jaar bereikt. Clichématig heet het "het zijn mensen van de dag", maar toch het overvalt je.

In 2006 mocht ik bij hem thuis een kort interview afnemen ter gelegenheid van het veertig jarig bestaan van Redeoss. En onder het genot van een heerlijk kopje koffie kwamen de verhalen los. Hoe Redeoss is ontstaan van niets tot een prachtige vereniging. Hij heeft gewerkt, zonder de andere die later aansloten tekort te doen, aan een degelijk fundament. En dankzij dat degelijke fundament kon uiteindelijk Redeoss uitgroeien. Zo vertelde hij hoe hij begonnen was op een bovenetage op de Paardenmarkt. Dat betekende iedere zaterdag moesten alle materialen, maar ook de sporters naar boven getild worden via een gewone trap. De kinderen misten het bewegen en hadden verder op zaterdag niets te doen.

Cas Staak

Hij was reëel genoeg om te vermelden dat hij de tijd mee had. Zo mocht hij onder werktijd allerhande hulpmiddelen maken om het sporten te vereenvoudigen en nog meer toegankelijk te maken voor leden met een nog grotere lichamelijke handicap. Het jaarlijkse kamp was een spektakel van een enorme omvang. Het vervoer van en naar het evenemententerrein, het verzorgen van de in- en uitwendige mens. Het werd gedaan.

De wereld ging voor hem open toen hij ook gebruik mocht maken van de faciliteiten van het revalidatiecentrum.

Maar ook heeft hij te kampen gehad met harde tegenslagen. Tot tweemaal toe aan de baar staan waarin je dochter begraven werd, dat gun je geen enkele ouder.

In het kort, Cas was een markante persoonlijkheid. Een man van weinig woorden maar des te meer daden. Als ik een passend muziekje zou moeten bedenken, kan het niet anders zijn als "I did it my way".

Tot slot, wens ik alle nabestaanden de kracht toe dit verlies te dragen.

Ad Laene
Voormalig kaderlid sectie zwemmenOp zondag 22 april vond het laatste tafeltennistoernooi van het seizoen 2011-2012 plaats. Tijdens deze competitieronde van de stichting RRT Noord Brabant in Veghel werd aan Kees La Brijn de John Pullens wisseltrofee uitgereikt.

Kees La Brijn met de John Pullens wisseltrofee
Kees La Brijn met de John Pullens wisseltrofee
(klik op de foto voor een vergroting)

Het bestuur van de stichting heeft besloten dat hij in aanmerking komt voor deze wisseltrofee met de volgende overwegingen:

 • Hij is altijd bereid om de organisatie te helpen indien dit gevraagd wordt
 • Hij is altijd op tijd aanwezig bij de RRT toernooien
 • Hij helpt deelnemers indien dit nodig mocht zijn, zonder daarvoor een opdracht te hebben gekregen
 • Hij is een voorbeeld voor alle deelnemers qua houding, sportiviteit en inzet
 • Hij is netjes en beleefd, draagt met trots zijn clubkleding
 • Hij is ook een steun in zijn vereniging

De prijs is vernoemd naar de in 2010 overleden eerste voorzitter / oprichter van de stichting RRT. Het is een grote eer om deze te mogen ontvangen. De Redeoss tafeltennisgroep sluit zich van harte aan bij dit besluit en is er dan ook trots op dat Kees deze bijzondere prijs in ontvangst heeft mogen nemen.


Op zaterdag 21 en zondag 22 april werd in het Sportcentrum Drachten het Nederlands Kampioenschap Aangepast Badminton georganiseerd door BC Drachten dat dit jaar 50 jaar bestaat.

Helaas konden Melvin, Rachel, Saskia en Tess niet van de partij zijn. Redeoss werd tijdens dit weekend vertegenwoordigd door Alex, Axel, Anouk, Carmen, Erik Jan, Piet, Rowan, Sanneke en Tomeck. Helaas was het toernooi hier en daar enigszins gedevalueerd vanwege het ontbreken van diverse spelers. Toch kan de ploeg van Redeoss terugkijken op een uiterst succesvol toernooi met een hoofdrol voor Carmen van Kester, die wederom Nederlands Kampioen dames enkel staand én gemengd dubbel staand (samen met Eddy Boerman) werd.

Verslag van Lenie ten Hulscher:

NK Aangepast Badminton 2012 te Drachten op 21 en 22 april

Op vrijdagmiddag vertrokken we naar Drachten omdat we al vroeg zouden starten volgens de uitnodiging. Helaas bleek de opening pas om 11:30 uur te zijn, daarna startten de wedstrijden. Ja, en daar ging het er gelijk goed tegen aan. Rowan moest als eerste tegen Willy Weijers en moest in een driesetter in hem zijn meerdere erkennen. Zeker als op zondag blijkt dat Willy op gamesaldo de eerste plaats voor Rowan opeist, die daardoor tweede werd in de heren rol A.

Ieder speelt vandaag verder zijn partijen, waarbij de onderlinge partij van Alex en Axel zeker het vermelden waard is; die ging wel heel erg gelijk op, maar uiteindelijk trok Alex aan het langste eind. De jongens zijn hier echt boven zichzelf uitgestegen. Er werd enkel, mix en dubbel door elkaar gespeeld, waardoor er nog al eens wat wachttijden waren. Helaas werd de mix partner van Sanneke ziek en naar later bleek was het toch nodig om hem op te nemen in het ziekenhuis. We wensen Willy Slieker dan ook een spoedig herstel toe. Het hotel is vlak bij het sportcentrum, daarom waren we 's morgens lopend naar de hal toe gegaan. Dus toen alles voor deze dag erop zat gingen we het zelfde stukje weer terug. Lekkere douchen en omkleden om vervolgens met z'n allen te gaan genieten van een heerlijk diner. Doordat er toch wel veel inspanningen geleverd waren, ging ieder op tijd zijn bed in om de volgende dag weer fit te zijn.

Zondag zaten we wat vroeger aan het ontbijt, want toen begon het wel om 10:00 uur. Nou en dan zijn de partijen nog spannender dan de eerste dag. Carmen staat samen met Eddy tegen de andere mixkoppels haar mannetje en zo wonnen zij hun titel weer terug van Anouk en Guus die derde werden. Dan moet Piet aan het werk tegen Ad. Dit werd dus de meest zenuwslopende partij voor ons. Hij had al heel lang zijn zinnen gezet op het verslaan van Ad. De eerste set ging naar Piet in 21-13. Dan staat hij voor met 19-13, maar krijgt Ad weer een opleving en wordt het gelijk: 19-19. Puntje erbij voor de één, puntje erbij voor de ander: het werd 24-22 voor Ad. Dus moest er nog een beslissende derde set worden gespeeld. Die ging naar Piet in 21-19, waardoor hij derde werd in het heren staand enkelspel. Wij waren dus super trots op hem! Zeker ook omdat hij nu heel rustig bleef en daardoor niet tegen zichzelf ging spelen. Door de vele inspanningen van deze partij moest Tomeck in de daarna volgende dubbel met hem een extra tandje bij zetten en lukte het ze om Ad en Hub te verslaan in de heren dubbel staand wat beloond werd met een fraaie tweede plaats! Ja, en tussendoor moet je dan ook nog de rollers weer in de gaten houden, want die staan ondertussen ook hun partijen te slaan. Bij Erik Jan moest er even wat gebabbeld worden; die stond achter wat niet nodig was volgens ons. Maar nadat hij dit ter harte had genomen ging het hier ook beter en won hij de partij in twee sets en mocht daardoor een derde plaats in ontvangst nemen bij de heren rol B enkelspel. Sanneke lukte dit samen met haar dubbelpartner Marijke in de dames dubbel rol. Dan gaat de enkelfinale van Carmen tegen Gerda beginnen waar ze erg tegen opziet. Het gaat er hard aan toe maar ze zet de wedstrijd in twee sets naar haar hand en kan Redeoss dus de NEDERLANDS KAMPIOEN dames enkel staand feliciteren. Ja, en dan de laatste wedstrijd. De heren dubbel rol van Rowan samen met Jordy tegen Timo en Mario. Ook dit werd weer een driesetter, helaas niet in ons voordeel. Dit betekent dat Rowan en Jordy dus tweede werden in dit onderdeel.

Al met al dus een hele mooie prestatie van onze leden. Na de prijsuitreiking en een frietje gingen wij dan ook moe maar voldaan naar huis. Dames en heren, Bert en ik zijn trots op jullie!

Lenie


Uitslagen NK 2012:

 • Carmen van Kester: Nederlands Kampioen dames enkel staand
 • Carmen van Kester met Eddy Boerman: Nederlands Kampioen gemengd dubbel staand
 • Anouk Meijs met Guus Maassen: derde plaats gemengd dubbel staand
 • Piet van Wingerden: derde plaats heren enkel staand
 • Piet van Wingerden en Tomeck Nijland: tweede plaats heren dubbel staand
 • Rowan van der Krogt: derde plaats heren enkel rol A
 • Rowan van der Krogt met Jordy Brouwer: tweede plaats heren dubbel rol
 • Erik Jan Koekoek: derde plaats heren enkel rol B
 • Sanneke van der Vliet met Marijke de Roo: derde plaats dames dubbel rol

Er is een video-impressie gemaakt door Stef Meijs:


Tevens zijn er veel foto's gemaakt tijdens dit toernooi:


Via onderstaande link kunt u alle uitslagen vinden:


Van de website van de Nederlandse Basketbal Bond:

De breedtesporthal van het Topsportcentrum in Almere was zondag 15 april het decor van het Nederlands Kampioenschap Regioteams. Negen teams streden om de titel die uiteindelijk in handen kwam van Regio Brabant dat in de finale met 14-10 won van Regio Oost Nederland. De wedstrijden werden goed bezocht. Al met al kan er worden terug gekeken op een zeer geslaagde dag met leuke duels en een uitsmijter die er mocht zijn: het oefenduel tussen de vrouwen van Nederland en Canada.

Uitslagen:

Limburg - Amsterdam 1   6-12
ZH Midden - ZH Zuid   0-14
Amsterdam 1 - Amsterdam 2   14-4
ZH Noord - Zeeland   26-6
ZH Zuid - Brabant   2-14 
Amsterdam 1 - Oost Nederland   4-13
Limburg - ZH Midden   9-10 
Amsterdam 2 - Zeeland   3-21
ZH Midden - ZH Zuid   2-12
Zeeland  -  Amsterdam 1   17-4

Halve finales
Brabant  - Zeeland   28-10
ZH Noord - Oost Nederland   11-13

Negende/tiende plaats
Limburg (8e) - Amsterdam 2 (9e)  10-4

Vijfde t/m achtste plaats
ZH Zuid - Amsterdam 1   14-10
ZH Midden - Limburg   9-4

Vijfde/zesde plaats
ZH Zuid (5e) - ZH Midden (6e)   10-1

Zevende/achtste plaats
Amsterdam 1 (7e) - Limburg (8e)    9-8

Derde/vierde plaats
Zeeland (4e) - ZH Noord (3e)   10-11

Finale
Brabant (1e) - Oost Nederland (2e)   14-10


Zaterdag 14 april werd in het Topsportcentrum in Rotterdam de finaleronde van de Toernooidivisie A, B en C gespeeld. In de Toernooidivisie B werkten de nummers 1 t/m 4 van de eindstand van de competitie een finaleronde af, waarbij de nummer 1 tegen de nummer 4 begon en de nummer 2 tegen de nummer 3. Vervolgens speelden de twee verliezers en de twee winnaars tegen elkaar. Hetzelfde programma werd afgewerkt door de nummers 5 t/m 8 van de eindstand.Het Topsportcentrum in Rotterdam staat pal naast De Kuip
(klik op een foto voor een vergroting)

Onze helden van Redeoss waren op de zesde plaats geëindigd en moesten het derhalve opnemen tegen de nummer zeven: The Black Eagles uit Rosmalen. In de reguliere competitie had men tegen dit team de eerste wedstrijd gewonnen met 50-16 en de tweede gelijk gespeeld met 18-18.

In Rotterdam liep het heel anders. Het team van Redeoss maakte een ongeïnspireerde indruk en begon uitermate slap aan het toernooi. Ondanks drie maal twee vrije worpen voor Redeoss - die allemaal werden gemist - werd onze ploeg volledig onder de voet gelopen; na het eerste kwart stond het team van The Black Eagles op een verdiende 0-9 voorsprong. In het tweede kwart wist men dat nog verder uit te bouwen tot 0-11 voordat John middels twee scores iets terug kon doen: 4-11. Door nog een score van John en eentje van Bert stond het halverwege de wedstrijd 8-21.Redeoss vs. The Black Eagles
(klik op een foto voor een vergroting)

Hoewel de ploeg van Redeoss in de tweede helft iets beter begon te presteren, was men absoluut niet opgewassen tegen The Black Eagles. Ook in de tweede helft werden bijna alle (tweemaal twee) vrije worpen gemist. Toch wisten Bert, Henk, Kees, Carmen en John ieder nog eenmaal het netje te vinden. Carmen wist bovendien nog een bonus vrije worp (wel!) te benutten; de enige van de hele wedstrijd. De eindstand van 19-35 was zeker niet geflatteerd.

Een klein voordeel van deze zware nederlaag was misschien dat men in de tweede en laatste wedstrijd mocht aantreden tegen ISR uit Ridderkerk, dat in de reguliere competitie als laatste was geëindigd en ook de eerste wdestrijd had verloren. Bovendien werd deze wedstrijd in de mooiste hal (met grote tribunes) gespeeld. In de reguliere competitie wist men ISR tweemaal met acht punten verschil te verslaan: de eerste keer met 26-18 en de tweede keer met 12-20.ISR vs. Redeoss
(klik op een foto voor een vergroting)

Door een score van Kees in de eerste minuut kwam Redeoss op voorsprong: 2-0. Maar ondanks dat Kees nogmaals wist te scoren keek men na het eerste kwart toch weer tegen een ruime achterstand aan: 4-10.

In het tweede kwart leek men de weg terug gevonden te hebben; terwijl ISR niet tot scoren kwam, kwam Redeoss door treffers van John, Peter en Kees (tweemaal) terug tot een minimale voorsprong van 12-10.ISR vs. Redeoss
(klik op een foto voor een vergroting)

In de tweede helft werd het razend spannend. In het derde kwart wist Redeoss viermaal te scoren: David en John ieder eenmaal en Kees wederom tweemaal. ISR maakte echter een score meer: 20-20. In het vierde kwart kwam Redeoss door een score van Bert weer op voorsprong, maar dat werd meteen teniet gedaan door een score van ISR. Via scores door Carmen, Kees en Peter werd het 28-28 met nog één minuut te spelen. Beide ploegen kregen in die laatste minuut nog één grote kans; Redeoss wist deze kans niet te benutten, maar ISR wel. Eindstand: 28-30 voor ISR.
klik op de foto voor een vergroting

Zie ook de Basketbal Gazette Nr. 57 van Kees La Brijn:


In de derde ronde werd weer fel gestreden om de benodigde punten. De huidige koploper ziet zijn voorsprong slinken en het kan nog alle kanten op. Komt men in het befaamde L-rijtje of toch in het R-rijtje?

Na enig belwerk kwamen we op vijf tafels, dat een goede bezetting is te noemen. Ton en Piet Eijgermans hadden weer hun best gedaan om de prijzentafel te verzorgen. Helaas ontbrak Michel want die heeft altijd nog een vleesprijsje van slager Van Duijvenbode bij zich. Jammer was dat, volgende keer beter.

Toch kon men zich richten op de eindstrijd die in april plaatsvindt. In de geluksronden en de loterij was er nu al winst te behalen.

Donderdag 26 april is dan de slotavond voor dit seizoen en het kan nog alle kanten op wie zich winnaar kan noemen.

Aanvang: 19:15 uur in de sportkantine van Sophia Revalidatie, Reinier de Graafweg 1, Delft.

Van onze speciale verslaggever.


Op zaterdag 24 maart heeft ons eigen toernooi plaatsgevonden in sporthal Brasserskade aan de Sportring in Delft. Aan het toernooi namen aangepast badmintonners uit het gehele land deel. Er werd gestreden in het enkel- en dubbelspel, door zowel de rollers als de staanders. Het toernooi was de laatste oefenmogelijkheid voor de Nederlandse Kampioenschappen die 21 en 22 april in Drachten plaats zullen vinden. De spelers konden dus nog even oefenen met hun dubbelpartner of voor de laatste keer bekijken waar toch die zwakke plekken liggen van hun grote concurrenten.
Het toernooi werd perfect georganiseerd door Lenie, Bert en Roelof. Na vele uren voorbereiding en het programmeren van het toernooi op 'toernooi.nl' kon het evenement gedraaid worden. Ook de scheidsrechter, barman en EHBO-dame droegen daar hun steentje aan bij. En niet zonder succes...

Dames rol
Er namen vier vrouwen deel aan het enkelspel bij de rollers. Inge Bakker kwam daarbij als winnaar uit de bus. Zij won al haar partijen in twee sets. Nicole Dielissen en Marijke de Roo werden respectievelijk de nummer twee en drie. Zij speelden onderling een spannende wedstrijd (21-17 en 22-20). Onze eigen Sanneke van der Vliet moest helaas in deze dames haar meerdere erkennen. Maar niet zonder zeer mooie punten te maken.

Bij de dames dubbel rol namen drie koppels deel. Daarbij kwamen Ilse van de Burgwal en Inge Bakker als duidelijke winnaressen uit de bus. Nicole Dielissen en Lia Schuuring werden tweede.

Heren rol
Bij de heren enkel rol B waren vijf deelnemers. Ronald Stapelbroek wist dit onderdeel te winnen. Erik Jan Koekoek was de enige die in de buurt van winst op Ronald kwam (21-18). Een tweede plek was er voor Chris Erbrink, die zijn gewonnen wedstrijden allemaal in twee sets pakte. De strijd om de derde, vierde en vijfde plek was spannender. Erik Jan won van Theo Eerkens, Theo won in drie sets van Mano Deckers, maar Mano won weer van Erik Jan. Volgt u het nog? Een lastige situatie, maar een voordeel van 'toernooi.nl' is dat dit programma de uitslag berekent. Dit leverde, op basis van sets en tegenpunten, Mano een derde plek op, Erik Jan een vierde en Theo een vijfde.

Bij de heren enkel rol A waren zes deelnemers, waaronder de bij de mannen spelende Ilse van de Burgwal. Zij won dit onderdeel. Alleen Willy Weijers wist het haar, tijdens de halve finale, moeilijk te maken (22-20 en 21-17). Willy pakte de derde plek door te winnen van Rowan van der Krogt, die hem eerder in de poulefase nog inmaakte. Timo Bakker werd de runner-up tijdens de finale, nadat hij in de halve finale in een spannende strijd van Rowan van der Krogt had gewonnen (21-14, 18-21 en 21-12). Leen van der Toorn en de geblesseerde Jordy Brouwer kwamen hun poule helaas niet door.

Bij de heren dubbel stonden er vijf koppels klaar. Timo Bakker en Mario Biekmann mochten zich de winnaars van dit onderdeel noemen. Wel nadat zij een lastige strijd hadden gestreden tegen de runners-up Rowan van der Krogt en Jordy Brouwer (19-21, 21-16 en 21-10). Leen van der Toorn en Willy Weijers werden derde. De strijd om de vierde en vijfde plaats was erg spannend, maar ging uiteindelijk, ten koste van Theo Eerkers en Chris Erbrink, naar Erik Jan Koekoek en Ronald Stapelbroek.

Dames staand
Bij de dames enkel staand deden zes dames mee. Gerda Hondeveldt werd hierbij de terechte winnaar. Zij versloeg, zonder al te veel moeite, al haar tegenstanders in twee sets. Gerardine Van Ende werd de nummer twee. Zij versloeg, in de halve finale, verrassend de als tweede geplaatste Mariëtte Burgering. Sarah Riani wist ook de halve finale te bereiken na een spannende partij met Saskia Oudshoorn (21-17, 9-21 en 21-19). Saskia speelde, na een lange periode van blessureleed, weer een toernooi. Monique Abraas wist helaas haar poule niet door te komen, maar speelde wel mooie partijen.

In het dames dubbel staand was er een eerste plaats van Anouk Meijs en Gerda Hondeveldt. Er was een tweede plek voor Gerardine Van Ende en Hub Leerschen, de enige twee die Anouk en Gerda aan het werk konden zetten (21-13 en 21-16). Mariëtte Burgering en Saskia Oudshoorn werden derde na een spannende strijd tegen Monique Abraas en Sarah Riani (21-16 en 21-19).

Mannen staand
Met maar liefst elf deelnemers was de mannen enkel staand het best vertegenwoordigd. Eddy Boerman won het enkelspel in deze categorie. Echter wel na een spannende wedstrijd tegen de runner-up Guus Maassen (21-15, 18-21 en 21-10). Carmen van Kester, spelend bij de mannen, wist het brons te pakken ten koste van Ad Hartevelt (van wie zij in de poule-fase, na een driesetter, nog had verloren). Tomeck Nijland wist na een spannende strijd te winnen van Axel Nieuwenhuyse (21-19 en 21-13). Helaas was dit niet genoeg om de kruisfinale te halen. Piet van Wingerden, Melvin Kraan, Alex de Graaf en Hub Leerschen vochten voor wat ze waard waren, maar wisten ook niet door te komen. Net als Patrick Vrouwenvelder van het Haagse DKC. Hij verdient een aparte vermelding. Hij is net met badmintonnen begonnen en durfde nu al meteen met een toernooi mee te doen. Na afloop zei hij dat hij veel geleerd had, ondanks dat hij geen wedstrijd had gewonnen.

De mannen dubbel staand werd gewonnen door Eddy Boerman en Guus Maassen. Zij hadden het even lastig tegen de runners-up Alex de Graaf en Ad Hartevelt (21-13 en 22-20). Deze runners-up moesten echter hard werken tegen Piet van Wingerden en Tomeck Nijland (17-21, 21-14 en 21-13). Zij pakten het brons door winst op Axel Nieuwenhuyse en Melvin Kraan.

Tess


Foto's zijn te vinden in ons fotoalbum:


Via onderstaande link kunt u alle uitslagen vinden:


Het bestuur denkt dat het goed zou zijn als wij binnen onze vereniging over een vertrouwenspersoon kunnen beschikken die als onafhankelijk aanspreekpunt kan dienen mocht er onverhoopt sprake zijn van ongewenst gedrag (zoals pesten, seksuele intimidatie, discriminatie of bedreiging).

Ben en Christine Zeelenberg
Ben en Christine Zeelenberg
(klik op de foto voor een vergroting)

Ben en Christine Zeelenberg hebben aangegeven deze rol op zich te willen nemen. Op de website is een tab gemaakt naar de speciale pagina over de vertrouwenspersoon.


Namens het bestuur van Redeoss nodig ik hierbij van harte onze leden, ouders van jeugdleden en kaderleden uit voor onze

Algemene Ledenvergadering op donderdag 5 april 2012

Plaats: sportkantine Sophia Revalidatiecentrum in Delft
Aanvang: 20:00 uur

Voorlopige agenda:

 1. opening en welkom
 2. vaststelling agenda
 3. vaststellen notulen ALV 13-10-2011 (download: Notulen ALV 13-10-2011)
 4. (PM) Aandacht voor eventuele kampioenen of anderszins opmerkelijke (kader)leden
 5. (PM) Kennismaking COPD-groep
 6. jaarverslag 2011 (bestuur, secties)
 7. verslag kascommissie
 8. verkiezing nieuwe kascommissie
 9. uitkomst financiën 2011
 10. contributies (wijze van inning, inschrijfgeld)
 11. bestuursverkiezing *
 12. vertrouwenspersoon bij Redeoss
 13. rondvraag en sluiting

* volgens het rooster zijn Piet Makkes en Job Duijndam in 2012 aftredend. Beiden stellen zich herkiesbaar. Eventuele andere kandidaten kunnen zich tot een half uur voor aanvang van de ALV bij het bestuur melden.

Het bestuur rekent op uw aanwezigheid!

Met vriendelijke groet,

Harry Damshuiser, secretaris (harry@redeoss.nl)


De laatste donderdagavonden van de maanden januari tot en met april is de sportkantine het domein van de klaverjassers. Weer zijn Ton en Piet Eijgermans enthousiast aan het regelen om deze avonden tot een succes te maken. Het verzorgen van een leuke prijzentafel voor de loterij en voor de poedelprijzen tijdens de geluksronden is best een hele klus, maar het komt allemaal voor elkaar. Met steeds rond de vijf tafels in januari en februari was de bezetting best redelijk te noemen. Er werd weer enthousiast geklaverjast met de nodige lol er tussen door. De bar verzorgt een hapje en een drankje en dan zit het wel goed. Henk v.d. Bosch nam de eerste avond een fikse voorsprong maar het is zeker nog geen gelopen race. Tenslotte volgt maart en april nog en kan het zo maar anders zijn. Zijn er nog mensen die graag in een ontspannen sfeer een kaartje willen leggen, dan kan dat altijd. Plaats van handeling is de sportkantine van Sophia Revalidatie aan de Reinier de Graafweg 1. Op de laatste donderdag van de maand maart en april. Aanvang: 19:15 uur. Eventueel opgeven via stuur een e-mail

Van onze speciale verslaggever.


Op zondag 26 februari heeft er weer een badmintontoernooi plaatsgevonden voor de badmintonners van Redeoss. Het toernooi werd gespeeld in Nederhorst den Berg bij De Blijkklappers. Dit is altijd een goed georganiseerd en gezellig toernooi. De ploeg was door vakanties en blessures niet helemaal compleet, maar met zes spelers waren wij de vereniging met het grootste aantal deelnemers. Saskia Oudshoorn en Rachel Duijndam gingen mee voor de gezelligheid. Voor Saskia was het weer even geleden dat zij in het gekke busje had gezeten. Maar dit mocht de pret niet drukken, Saskia had het hoogste woord in het busje en met haar schaterlach hield zij menigeen, die eigenlijk nog even wilde slapen, wakker. Waar zijn die rustige wakker-worden-ochtenden in het busje gebleven... Nee hoor, het was gezellig. Saskia zal volgende maand tijdens ons toernooi in Delft één onderdeel meespelen om te kijken hoe dat gaat. Succes, Saskia! Rachel heeft heel veel pech. Zij moet waarschijnlijk aanstaande vrijdag weer voor een lange periode het gips in. Het mag gewoon niet mee zitten, sterkte Rachel!

Bij aankomst bleek er wat fout te zijn gegaan bij de poule-indeling. Carmen van Kester stond bij de vrouwen ingedeeld en niet zoals afgesproken bij de mannen. Na wat gepraat kwam er een helpende hand uit onverwachte hoek. Onze Axel Nieuwenhuyse wilde wel bij de vrouwen spelen, zodat Carmen toch bij mannen kon spelen. Door deze grote wisseltruc werd Axel Axelina. Deze rol speelde hij voortreffelijk. Ze kwam slechts één wedstrijd een beetje in de problemen, maar speelde alle vrouwen weg in twee sets. Axelina, wij zijn trots op je! Axelina kreeg een prachtige prijs en een luid applaus. De mooie beker ging mee in haar handtasje en komt op haar kaptafel te staan naast haar make-upjes.

Carmen deed ook goede zaken. Zij speelde zelfs een drie-setter tegen oud-international Guus Maassen. Carmen ging met de derde plek in het heren-enkel naar huis. Ook haar mix met haar partner Eddy Boerman verliep goed. Alleen in de finale moesten de twee er hard tegen aan, daar kwamen zij onze Anouk Meijs met Guus Maassen tegen. De vier speelden een spannende wedstrijd. De tweede set eindigde 22-20 in het voordeel van Eddy en Carmen. De andere wedstrijden werden door de twee koppels allemaal gewonnen. Er was dus een tweede plaats voor Guus en Anouk en een eerste plaats voor Carmen en Eddy.

Piet van Wingerden werd vierde in het mannen-enkel. Hij speelde zeer goed en was geconcentreerd. Hij heeft nog niet gewonnen van zijn grote concurrent, maar dat komt nog wel, daar geloven wij allemaal in. In de mix moest hij helaas, door een blessure van mij, met iemand anders spelen. Piet pakte dit goed op en speelde een spannende driesetter om de derde en vierde plaats. En ja hoor, deze won hij. Klasse Piet, de volgende keer kom ik je weer vervelen. Of ben je mij nu al zat?

Erik Jan Koekoek speelde vandaag in het heren-enkel in de A-poule. Een zware taak, maar Erik Jan maakte mooie punten en liet zich niet gek maken door de oudere heren. Erik Jan had dat ook te danken aan zijn goede coach. Ons aanstormend talent werd namelijk gecoacht door een trainster in opleiding, die vandaag op deze manier praktijkexamen deed. Erik Jan had veel aan haar en kreeg goede tips. Zijn eigen mixmaatje ligt helaas in het ziekenhuis. Wij wensen Chesny veel sterkte! Gelukkig kon Erik Jan een herendubbel spelen voor de lol. Dit werd een spannende drie-setter.

Sanneke van der Vliet haalde een derde plek bij de dames enkel. Daarnaast speelde zij goede mix-partijen, maar viel zij helaas buiten de prijzen. Sanneke gaat zich nu opmaken voor een toernooi in Frankrijk. Zij zal daar samen met een aantal leden van de Nederlandse selectie aan deelnemen. Het toernooi vindt plaats in Tours en kent 800 deelnemers, onderverdeeld in jeugd-, volwassenen- en aangepast badminton. Succes Sanneke en de rest van de ploeg ook natuurlijk.

Na de prijsuitreiking en een lekker patatje vertrokken wij weer naar huis. In de bus was het angstvallig stil. Axelina was namelijk druk in de weer met het lakken van haar nagels. En Saskia..., die sliep en dat was denk ik de grootste reden voor de stilte. Want daardoor kon iedereen slapen. Behalve Erik Jan en ik, wij voerden diepgaande gesprekken en hielden Bert, die vast dacht in dit verslag eens niet genoemd te worden, in de gaten.

Wij willen Bert, Lenie, Lydia en Irene bedanken voor de gezellig dag. Een dag aan de zijlijn is bijna nog vermoeiender dan sporten, moet ik concluderen. Het volgende toernooi vindt op 24 maart plaats, dit is ons eigen toernooi, dat gespeeld wordt in de Bras. Jullie zijn allemaal meer dan welkom ons te komen aanmoedigen. Want wie wil Axelina nou niet in het echt zien spelen...?

Tess


Ik ben Tess Scheele en badminton al 12 jaar met veel plezier bij Redeoss. In overleg met Lenie en Bert heb ik besloten de trainingen op zaterdagochtend te gaan geven. De trainingen zijn bedoeld voor de jeugd en vinden plaats van 09:30 tot 10:30 uur in de grote sportzaal van het revalidatiecentrum.

Op dit moment zijn er nog niet zoveel jeugdleden die meedoen. Daarom mijn vraag... Heb je zin om te badmintonnen tussen je leeftijdsgenoten? Kom dan lekker meedoen. We beginnen met een warming-up en gaan daarna aan de slag. Natuurlijk maken we er ook een gezellige boel van! Kom het gerust een paar keer uitproberen. Ga je eerst zwemmen en schuif je later aan? Geen probleem.

Hebben jij of je ouders/verzorgers vragen, stuur mij dan even mailtje: stuur een e-mail.

We beginnen op zaterdag 10 maart. Ik heb er zin in. Ik hoop jullie ook.

Groetjes,

Tess Scheele


Zoals bekend speelt het rolstoelbasketbalteam van Redeoss in de Toernooidivisie B. Bij het jeugdrolstoelbasketbal worden er echter ook serieuze vorderingen gemaakt. Sommigen doen al leuk mee tijdens de regiotrainingen en de regiocompetitie. Er zijn daarom plannen om volgend seizoen ook met een team van (voornamelijk) jeugdspelers in te schrijven voor de Toernooidivisie C. Heb je belangstelling? Meld je dan bij Kees La Brijn. Zie onderstaande Basketbal Gazette Nr. 56:


Op zondag 11 februari heeft het eerste toernooi van 2012 voor de badmintonploeg plaatsgevonden. Bij BC Shuttle Up in Sliedrecht konden de badmintonners laten zien wat zij in hun mars hadden. Een niet zo lange reis moest er gemaakt worden, dus... stagiaire Britt van der Plank ging voor het eerst mee in het witte busje en kreeg dus van Bert reisinstructies. De belangrijkste regel: 'Alles wat in de bus gezegd wordt, blijft in de bus.' Wanneer Britt later een grappige opmerking naar Bert maakt en Bert vertelt dat hij dat aan haar stagebegeleidster gaat vertellen, herinnert Britt Bert aan de gouden regel. Dat noemt men nou een koekje van eigen deeg, Bert. Heel goed Britt, van mensen die dat soort opmerkingen maken houdt de badmintonploeg.

Helaas hadden wij dit toernooi te maken met ziekte en blessures. Anouk Meijs heeft zich helaas ziek moeten melden. Veel beterschap, Anouk! Rachel Duijndam zou vandaag haar come-back maken, maar heeft helaas weer te veel klachten door haar enkelblessure die zij tijdens een toernooi in september opliep. Rachel, het zit heel erg tegen, we balen met je mee, kop op meid! Onze Saskia Oudshoorn is weer aan het trainen om haar terugkeer in het staande badminton te maken. Zij is lekker bezig en 'kreunt' de hele zaal bij elkaar tijdens de trainingen. Als we haar volumeknop hebben gevonden en ze lekker doortraint, is Saskia weer een mooie aanwinst voor het team.

Nu terug naar Sliedrecht, daar moest het gebeuren. Er werd begonnen met de enkelpartijen. Piet van Wingerden speelde daar een driesetter tegen Nederlands Kampioen Eddy Boerman. Helaas eindigde deze in het voordeel van Eddy (21-14, 13-21 en 11-21), maar een onwijs goede prestatie, Piet. Piet haalde de kwartfinales en verloor hierin van Carmen. Helaas werd er niet om de derde en vierde plek gespeeld. Piet, je hebt zo goed gespeeld, je mag gewoon zeggen dat je derde bent geworden. Carmen van Kester, die uiteraard weer met de mannen meedeed, werd eerste in haar poule en won dus de kruisfinale van Piet. In de finale was haar mix-partner Eddy Boerman, na een spannende tweede set (21-19), net een maatje te groot. Carmen had last van een behoorlijke verkoudheid en had daardoor weinig lucht, maar wist toch goed te spelen. Ik vraag mij echter af of die verkoudheid niet de eerste verschijnselen van de baard in de keel zijn. Carmen doet immers zo lekker mee bij de mannen.
Melvin Kraan en Tomeck Nijland speelden een spannende onderlinge partij, die in de eerste set lange tijd gelijk op ging. Uiteindelijk won Tomeck deze partij (21-16 en 21-10). De mannen hadden echter te maken met zware concurrentie en wisten daarom de kruisfinales niet te halen. Ze speelden echter wel heel goed en je merkt dat ze vooruit gaan. Dit geldt ook voor Axel Nieuwenhuyse, die in de andere poule de kwartfinale niet wist te halen. Tijdens de twee partijen die hij speelde, haalde hij vooral punten op zijn mooie (en 'smerige') korte balletjes, vlak over het net natuurlijk.
Erik Jan Koekoek wist een spannende wedstrijd te winnen (21-16 en 21-18). Daarnaast kwam hij tegen een andere speler in de buurt van een overwinning (14-21 en 19-21). Helaas was dit net niet genoeg voor het behalen van de kruisfinales, maar zoals hij zelf altijd zegt: 'Volgende keer beter!'
Sanneke van der Vliet haalde bij de rollende vrouwen de derde plaats. Zij speelde een zeer goede partij tegen WK-deelneemster Inge Bakker.
Rowan van der Krogt deed na een periode van rust weer mee. Rowan speelde zeer goed en werd tot zijn eigen verbazing eerste in het heren enkel (ons verbaast dit echter niet). Hij liet daarmee onder andere wereldkampioene Ilse van de Burgwal (die net als onze Carmen bij de mannen meespeelt) achter zich. Top, Rowan en kop op!

's Middags werden de dubbelpartijen gespeeld. Dit zorgde met name bij onze rollers voor spannende wedstrijden. Zo versloeg Sanneke van der Vliet, samen met haar partner Marijke de Roo, haar grote concurrenten. De partij moest helaas nog een keer worden gespeeld, toen ging deze verloren. Maar het leverde de dames wel een derde plek op.
Rowan speelde samen met import-Redeosser Jordy Brouwer von Gonzenbach (zien jullie het al voor jullie 'Sanneke Brouwer von Gonzenbach'). Zij behaalden de finale en werden na een zeer spannende eindstrijd tweede (21-16, 10-21 en 21-18). Bij de staanders was er een derde plek voor Piet en Tomeck. En bij de vrouwen een eerste plek voor de enige echte Lieraars, Carmen en ik.

Met de prijzen, na het etentje van een (koud) patatje, vertrokken wij weer naar huis. In het busje had wij het over..., o nee, dat mag ik dus niet zeggen. Echter uit het busje gekomen bedankte iedereen Lenie, Bert, Lydia en Irene voor de fijne dag. Dat gebeurde buiten het busje, dus dat mag ik herhalen, 'dank je' voor jullie alle vier!

Het volgende toernooi vindt plaats op zondag 26 februari in Nederhorst den Berg.

Tess


Via onderstaande link kunt u alle uitslagen vinden:


Op zaterdag 11 februari stond voor de rolstoelbasketballers de zevende speelronde van de Toernooidivisie B op het programma. Deze speelronde werd gespeeld in sporthal De Hazelaar in Rosmalen.

Voor Redeoss traden de senioren Bert, John, Kees en Peter en de junioren Bart en David in het strijdperk. In de eerste wedstrijd moest men het opnemen tegen ISR uit Ridderkerk en in de tweede wedstrijd was Achilles'71 uit Eindhoven de tegenstander.

In de eerste wedstrijd tegen ISR uit Ridderkerk begon het team van Redeoss enigszins nerveus aan de wedstrijd. Er werd veel gemist en men speelde traag, maar toch stond men na het eerste kwart een puntje voor: 6-5. Het tweede kwart was voor ISR zodat men halverwege tegen een 10-14 achterstand aankeek.

In het derde kwart overheerste de ploeg van Redeoss; door goed verdedigen was de tegenstander niet in staat om te scoren, terwijl Redeoss acht punten bij elkaar wist te sprokkelen. Ook het vierde kwart was in het voordeel van Redeoss met acht punten tegen vier. Eindstand: 26-18. Met maar liefst twaalf punten was Kees weer de absolute topscorer aan de kant van Redeoss. De andere scores kwamen van John (8 punten) en Bert, Bart en Peter met elk twee punten.

In de tweede wedstrijd was Achilles'71 uit Eindhoven de tegenstander. In de vorige ontmoeting wist men een puntje te pakken (33-33) tijdens de vijfde speelronde in Hengelo. Deze keer liep het anders. In het eerste kwart werd de ploeg van Redeoss volledig weggespeeld: 4-13. Maar in het tweede kwart wist men zich volledig te herpakken (12-4) zodat halverwege een 16-17 achterstand op het scorebord stond.

Maar in de tweede helft was de koek op. Ondanks het feit dat David, in zijn spiksplinternieuwe sportrolstoel, zijn eerste score in de competitie wist te maken, was men niet opgewassen tegen het duidelijk sterkere Achilles'71. Eindstand: 22-38. In deze wedstrijd werd er door alle spelers van Redeoss gescoord: Bert en David scoorden beiden 2 punten, Bart, Kees en Peter elk 4 punten en met 6 punten was John de topscorer.

Op zaterdag 14 april staat de finaleronde van de Toernooidivisies A, B en C op het programma. Dit evenement wordt gehouden in het Topsportcentrum in Rotterdam.

Zie ook de Basketbal Gazette Nr. 55 van Kees La Brijn:


Voor de rolstoelbasketballers stond op zaterdag 21 januari de zesde speelronde van de Toernooidivisie B op het programma. Deze speelronde werd gespeeld in sporthal Helsdingen in Vianen.

Voor Redeoss traden de senioren Albert, Bert, John, Kees en Peter en de junioren Axel, Bart, David en Erik Jan in het strijdperk. In de eerste wedstrijd moest men het opnemen tegen koploper ISV uit Hengelo en in de tweede wedstrijd waren The Black Eagles uit Rosmalen de tegenstander.

De ploeg van Redeoss wist zich uitstekend te weren tegen de op papier veel sterkere tegenstander ISV uit Hengelo. In het eerste kwart ging het aanvankelijk gelijk op tot 4-4 door scores van Bert en Albert, maar daarna liep ISV uit: 4-8 aan het eind van het eerste kwart. In het tweede kwart kwam Redeoss echter sterk terug. Door scores van Albert en Kees wist men zelfs op een 10-8 voorsprong te komen. Halverwege de wedstrijd was de stand 10-12 in het voordeel van ISV.

Na de rust liep ISV verder uit tot 10-18, maar door scores van John (tweemaal) en Kees kwam Redeoss keurig terug tot 16-18. ISV maakte daarna echter nog drie punten: 16-21. In het vierde kwart waren de eerste drie scores voor ISV, maar via een score van John kwam Redeoss terug tot 18-26. In de achtste minuut van het laatste kwart mocht Bart aanleggen voor twee vrije worpen. Helaas gingen ze allebei net mis, maar bij de laatste vrije worp pakte Bart zelf de rebound en scoorde alsnog. Dat leverde daardoor toch nog twee punten op: 20-26. In de slotfase wist ISV nog tweemaal te scoren. Eindstand: 20-30 in het voordeel van ISV.

In de tweede wedstrijd moest men het opnemen tegen The Black Eagles uit Rosmalen. In deze wedstrijd liet men zien uitstekend op dreef te zijn. Met maar liefst 18 punten werd Kees de absolute topscorer in deze wedstrijd. Maar met 12 punten liet ook Albert zien weer helemaal terug te zijn.

Bert opende de score en door twee scores van Kees liep men al snel uit tot 6-0, waarna The Black Eagles pas iets terug konden doen: 6-2. Daarna was het echt éénrichtingsverkeer en liep Redeoss uit tot 16-2 na het eerste kwart. De andere scores waren van Albert (eenmaal), Bert (tweemaal) en Kees (driemaal). In het tweede kwart zag men hetzelfde beeld. Na drie scores van Albert stond het na vijf minuten 22-6, waarna Albert mocht aanleggen voor twee vrije worpen. Daaruit scoorde hij eenmaal: 23-6. Vlak daarna wist ook junior Axel het netje te vinden en na nog een score van Kees werd het zelfs 27-6. The Black Eagles mochten ook twee vrije worpen nemen, maar die gingen beide mis. Halverwege de wedstrijd was de stand 29-8 in het voordeel van Redeoss.

Na de rust kwamen The Black Eagles terug tot 29-10 door twee benutte vrije worpen na een persoonlijke fout van David. Maar door scores van Bert (eenmaal), John (eenmaal) en Kees (tweemaal) werd het 37-14, waarna Albert nogmaals twee vrije worpen kreeg. Weer wist hij er eentje te benutten, waardoor een 38-14 tussenstand werd bereikt aan het eind van het derde kwart. In het vierde kwart waren het Albert (eenmaal), Bart (tweemaal) en Peter (tweemaal) die wisten te scoren: 48-16. In de allerlaatste minuut liet Kees nog even zien dat het echt zijn wedstrijd was; hij mocht de vijftig punten compleet maken. Eindstand: 50-16 in het voordeel van Redeoss.

Door deze geweldige overwinning steeg de ploeg van Redeoss een plaatsje in de rangschikking en staat nu in punten gelijk met JBC/Noorderhaven uit Julianadorp. De zevende en laatste speelronde van de Toernooidivisie B wordt gespeeld op zaterdag 11 februari in sporthal De Hazelaar in Rosmalen.

Er is een video-impressie gemaakt van deze zesde speelronde:


Zie ook de Basketbal Gazette Nr. 54 van Kees La Brijn:


Als vervolg op het eerste artikel getiteld van stickerkaart naar het zwem ABC heeft Dick Stoppelenburg, plaatsvervangend coördinator van het zwemmen op zaterdag, een nieuw artikel geschreven waarin hij ingaat op de officiële zwemdiploma's van het zwem ABC:

Mocht u over dit onderwerp vragen hebben, schroom dan niet om de badleiding, Dick of Jeroen, hierover te benaderen. Zij geven graag antwoord op al uw vragen.


Gelukkig zijn wij door enkele ouders geattendeerd op het feit, dat e-mailberichten niet bij iedereen doorkomen, of op het juiste moment gelezen worden. In deze digitale tijd wordt er automatische vanuit gegaan, dat iedereen wel e-mail en/of internet zal hebben en er ook mee om kan gaan. Gelukkig werden wij er op attent gemaakt, dat dit helemaal niet zo vanzelfsprekend is. Daarom willen wij u in deze rubriek informeren over belangrijke zaken voor het zaterdagzwemmen. Daarnaast zal dit ook als briefje in het zwembad liggen, waarmee we hopen dat zo iedereen op de hoogte kan zijn en blijven. Het is natuurlijk heel vervelend bij het zwembad te staan en het blijkt gesloten. Dus onderstaand de belangrijkste, op dit moment bij ons bekend zijnde, feiten ten aanzien van het zaterdag zwemmen.

Badsluitingen:

 • 18 februari 2012: voorjaarsvakantie
 • 7 april 2012: paasvakantie
 • 28 april 2012: meivakantie

Kijkdagen en zwemmen met kleding:

 • 7 januari 2012
 • 4 februari 2012
 • 3 maart 2012
 • 14 april 2012

Op elke eerste zwemzaterdag van de maand kunnen de ouders/verzorgers op het terras plaatsnemen om naar de verrichtingen van hun kinderen te kijken. Op de overige zaterdagen kan er niet gekeken worden. Dit ondermeer om de kinderen niet af te leiden tijdens de lessen. In speciale gevallen, zoals bijvoorbeeld een opa of oma die toevallig aanwezig is kan hier van afgeweken worden. Neemt u dan tijdig vooraf contact op met de badleiding. Op deze dagen wordt ook met kleding gezwommen.

Kleding:

 • Eend: T-shirt korte mouw
 • Kikker: T-shirt korte mouw
 • Vis: T-shirt korte mouw
 • Dolfijn: T-shirt korte mouw
 • Diploma A: Korte broek/rok, T-shirt of jurk, en schoenen
 • Diploma B: Lange broek/rok, T-shirt met lange mouwen/blouse, jurk en schoenen
 • Diploma C: Lange broek/rok, T-shirt met lange mouwen/blouse, jurk, schoenen en regenjas
 • Junior redder 1: Lange broek/rok, T-shirt met lange mouwen/blouse, jurk, schoenen en regenjas

Gebruik kleedkamers
De gebruikers van de algemene kleedkamers zijn vanzelfsprekend de dames voor de dames kleedkamer en de heren voor de heren kleedkamer. Bij kinderen met begeleiding wordt dit bepaald door het geslacht van de begeleider. Nu kunnen wij ons voorstellen, dat als de kinderen een bepaalde leeftijd hebben bereikt, zij niet omgekleed willen/kunnen worden in kleedkamer van het andere geslacht. In deze situatie kan altijd van een kleedhok gebruik gemaakt worden grenzend aan de kleedkamer overeenkomstig met het geslacht van de begeleider. Of in de aanliggende mindervalide kleedkamer bereikbaar vanaf de gang.

Dus!!! Het geslacht van de begeleider bepaalt de keuze van de kleedkamer!

Blauwe overschoenen
In de kleedkamers en op het terras is het dragen van de blauwe overschoentjes verplicht. Dit is een eis van Sophia Revalidatie en geldt voor iedereen, dus voor ouders/verzorgers, maar ook de kinderen. De schoenen waarmee op straat wordt gelopen zijn niet schoon. Na het omkleden wordt er met blote voeten gelopen en komt men in aanraking met de verontreiniging. Dus in het belang van uw gezondheid en dat van uw kinderen: draag de blauwe schoentjes. Na gebruik kunt u ze in de bak eronder deponeren.

Het blijkt inmiddels dat vrijwel iedereen de overschoentjes aan heeft.

Deze informatie zal vanaf nu in de Crosser (en op de website) worden opgenomen en regelmatig worden geactualiseerd.

Mocht u nog extra informatie wensen, laat het ons dan weten.

Jeroen van Wingerden en Dick Stoppelenburg
Coördinatoren zaterdagzwemmen


Donderdag 24 november heeft de trekking plaatsgevonden van de Grote Clubactie. De winnende lotnummers zijn te vinden op de website van de Grote Clubactie. Alle prijswinnaars kregen automatisch bericht thuis.

Voor Redeoss is de opbrengst uiteindelijk € 1792,53 geworden! Een enorm succes; het is dus zeker de moeite waard geweest.

Rodrigo Teixeira
Klik op de foto voor een vergroting

De penningmeester had een prijsje beschikbaar gesteld voor het jeugdlid die voor Redeoss de meeste loten verkocht heeft. Zaterdag 14 januari was de prijsuitreiking. Het was gezellig druk in de kantine. Erik Jan Koekoek werd derde met 44 loten, Carmen van Kester werd tweede met 74 loten en Rodrigo Teixeira was de grote winnaar met 190 loten!

Wat een geweldige prestatie en wat een grote familie heeft Rodrigo. Rodrigo was erg blij dat hij gewonnen heeft. Hierbij wil ik iedereen bedanken die loten heeft gekocht of verkocht. Met een mooie opbrengst van bijna € 1800,00. Ik ben benieuwd of we dat dit jaar kunnen verbeteren?!

Nogmaals allemaal bedankt,

Irene van Kester


Na de derde en vierde ronde is er in de top 2 niets veranderd. Ging Piet Eijgermans nipt als eerste de laatse ronde in, werd de voorsprong nog uitgebreid en werd hij de terechte winnaar. Met vier tafels was de bezetting redelijk te noemen. Door vakantie en ziekte bleef het bij vier tafels. Als vanouds verzorgden Ton en Piet Eijgermans de prijzentafel voor de winnaars en was er voor de loterij een flink aantal prijsjes te verdienen. Gelukkig was Michel er ook weer en daardoor ook een mooie vleesprijs van de bekende slager Ton van Duyvenbode uit de Van Schuylenburchstraat. Er werd met veel enthousiasme gespeeld waarbij het accent op de gezelligheid lag. Desondanks wilde men toch geen puntjes cadeau doen. Het werd een strijd tussen Willy Herman en Piet Eijgermans welk in het voordeel van Piet uitviel. De andere deelnemers bleven ver achter. Zo is ook deze kerstdrive 2011 weer ten einde. Met wat drankjes en hapjes was het goed toeven. Michel overhandigde een mooi bloemstukje aan het organiserende echtpaar Eijgermans voor al hun werk om het de klaverjassers naar de zin te maken. Donderdagavond 26 januari is weer de eerste ronde van een serie van vier welke op de laatste donderdagavond in april eindigt. Het geheel vindt plaats in de sportkantine van Redeoss in het gebouw van Sophia Revalidatie aan de Reinier de Graafweg 1 te Delft en begint om 19:15 uur. Klaverjasliefhebbers kunnen zich ter plekke aanmelden of via crosser@redeoss.nl.

De eindstand:

1.21.171 punten
2.20.286 punten
3.18.923 punten
4.18.459 punten
5.18.196 punten
6.18.081 punten
7.18.029 punten
8.18.004 punten
9.17.593 punten
10.17.536 punten
11.17.253 punten
12.17.188 punten
13.17.029 punten
14.16.951 punten
15.16.858 punten
16.16.741 punten
17.15.798 punten
18.15.486 punten
19.14.921 punten
20.14.496 punten

Van onze speciale verslaggever.


Op dinsdag 20 december werd weer het kersttafeltennistoernooi van Redeoss in samenwerking met NKF gehouden. In een gezellige ambiance werd er door liefst 30 deelnemers gestreden om de punten. Er werd steeds één set tot 21 punten gespeeld, waarbij op basis van de speelsterkte één van de spelers een aantal punten voorsprong kreeg.

Op deze manier werden er vier ronden gespeeld en kon de eindstand worden opgemaakt. Winnaar werd Peter van Tongeren junior, die al zijn partijen wist te winnen en bovendien de meeste "plus" punten had gescoord.

De eindstand:

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
21.
22.
23.
24.
25.
26.
27.
28.
29.

Zie ook:


Speelzwemles

Op zaterdag 17 december hebben onze stagiaires voor de badjes 1, 2, 3 en 4 een speelzwemles georganiseerd. De A, B en C moesten die dag diplomazwemmen en werden dus ontzien. Zij krijgen deze les volgend jaar en wel op zaterdag 7 januari 2012. Nu er is door alle kinderen heel hard gewerkt. Het bestond vooral uit veel opruimen, allereerst van al het drijvend materiaal en daarna alles wat op de bodem lag. Aan de snelheid en het gemak waarmee ze dat deden zou je zeggen dat ze thuis ook altijd alles netjes opruimen. Het was dan ook allemaal weer zeer snel in de bakken. Door het spel gingen veel kinderen onbewust verder dan ze tijdens de lessen doen. Gaat het onder water tijdens de les moeizaam, maar nu ging dat zonder nadenken helemaal goed. Want dat voorwerp moest van de bodem gehaald worden. Er waren ook punten te verdienen, maar jullie waren allemaal heel goed, dus was het een zeer moeilijke telling. Uiteindelijk bleek dat iedereen eerste was geworden. Dus heeft de jury besloten aan iedereen een gouden medaille uit te reiken. Al met al hebben wij het gevoel dat jullie allemaal een prettige ochtend hebben gehad.

Speelzwemles
Klik op de foto voor een vergroting

Dick Stoppelenburg
plaatsvervangend coördinator zaterdagzwemmen


Zaterdag 17 december was het zover. Een spannende dag voor een aantal van de Redeoss-kinderen. Zij moesten namelijk voor een diploma gaan afzwemmen in het zwembad Kerkpolder samen met de deelnemers van Sophia Revalidatie. Het werd voor allemaal een succesvolle dag en er werd een geweldige prestatie door alle deelnemers geleverd. U begrijpt het natuurlijk al: ze zijn allemaal geslaagd!

Daarom de felicitaties voor deze prachtige prestatie naar:

A-diploma: Timon Jansen en Sander Post.

diploma A diploma A

B-diploma: Kylian de Jonge, Jesse Schaap, Thomas Binnendijk en Lais Bos.

diploma B diploma B

diploma B diploma B

Sorry, Kylian ik heb jou met je diploma gemist.

C-diploma: Chimène Yvanka Brummel en Fadime Sahin.

diploma C

Heel goed gedaan meisjes en jongens. Dit was een prachtige prestatie. Natuurlijk gaan wij er vanuit dat jullie verder gaan. Voor het ABC wil je het natuurlijk compleet hebben door alle drie de diploma's in je bezit te hebben. Ja, en dan na C? Dan is er de mogelijkheid diploma's van de KNBRD Reddingsbrigade Nederland te gaan halen. Wat is nu mooier dan niet alleen jezelf, maar ook iemand anders te kunnen redden bij waterongevallen.

Wil je meer weten over het hoe verder gaat, vraag het gerust aan ons.

Dick Stoppelenburg
plaatsvervangend coördinator zaterdagzwemmen


Zaterdag 17 december werd de vijfde speelronde gehouden van de Toernooidivisie B van het rolstoelbasketbal in sporthal Hasseler Es in Hengelo.

Vanwege het Redeoss Kerstbadmintontoernooi gingen Axel, Carmen en Erik Jan niet mee; ook Bert en Jérôme konden niet meedoen. Gelukkig was Albert bereid om mee te doen als zesde speler: Albert, Bart, David, John, Kees en Peter moesten de klus zien te klaren.

De ploeg van Redeoss wist een uitstekende prestatie neer te zetten door de eerste wedstrijd met 23-19 te winnen van Antilope uit Utrecht. Halverwege stond het nog gelijk: 11-11. Maar door scores van John (8 punten), Albert (5 punten), Bart (4 punten), Kees (4 punten) en Peter (2 punten) werd een fraaie overwinning geboekt tegen de nummer drie van de rangschikking.

Nog helemaal vol van de goede partij tegen Antilope, moest gelijk de tweede wedstrijd tegen Achilles'71 uit Eindhoven gespeeld worden. In het eerste kwart werd Redeoss overlopen, maar in het tweede kwart kwam men goed terug: 12-11. Via scores van John (14 punten), Peter (7 punten) en Albert, Bart en Kees (elk 4 punten) wist men uiteindelijk een punt te pakken: 33-33.

Zie ook de Basketbal Gazette Nr. 53 van Kees La Brijn:


Zaterdag 17 december werd het jaarlijkse kersttoernooi van Redeoss gespeeld. Een toernooi waarbij de Redeoss badmintonners hun vrienden, familie en buren mogen uitnodigen om samen met hen een gezellig toernooitje te spelen. Ook niet-badmintonnende Redeoss-leden waren uiteraard welkom. Het toernooi werd, zoals elk jaar, prima georganiseerd door Bert en Lenie. Er gaat altijd een hele voorbereiding aan zo'n toernooi vooraf. Sinds vorig jaar wordt daarvoor gebruik gemaakt van de toernooiplanner van Badminton Nederland. Een handig systeem dat wedstrijden kan indelen en uitslagen kan verwerken en deze vervolgens kan omzetten naar nieuwe wedstrijden. Alleen wanneer er iemand uitvalt of iets niet helemaal loopt zoals het moet, wordt het lastig. Gelukkig is Lenie hier met een hoop doorzettingsvermogen uitgekomen en had ze tijdens de voorbereidingen Roelof aan haar zijde. Tijdens het toernooi hebben ook Leon en Charlie (stagiair) zich hard ingezet, een pluim voor al deze geweldige vrijwilligers! Waar was dit toernooi zonder hen...
De deelnemers waren verdeeld over drie categorieën, namelijk de jeugd, de tieners en de volwassenen.

Jeugd
Bij de jeugd werd er door zes jonge strijders hard gevochten om de winst. Door het diplomazwemmen en een basketbalwedstrijd waren de jonge badmintonners van Redeoss, die op dinsdagavond trainen, lang niet allemaal aanwezig. Dit nam niet weg dat er spannende partijen werden gespeeld. Enrico maakte het erg spannend tegen zijn broer Frank. Uiteindelijk ging de meer ervaren Enrico er met de winst vandoor. Erico haalde een vierde plek en Frank een zesde. De vijfde plek nam Sjoerd in, die Frank wist te verslaan. Nick versloeg hen alle drie en werd derde. De finale ging tussen de twee gebroeders Neeleman, Nino en Yannick. Yannick won deze spannende partij.

Tieners
Ook bij de tieners werd gevochten als leeuwen. Saskia deed voor het eerst sinds jaren weer met het toernooi mee. Zij maakte haar come-back in een rolstoel. Saskia heeft nog een lange weg te gaan, maar is goed aan het oefenen. Zij haalde de achtste plek, ons aanstormend talent Erik Jan versloeg haar en behaalde daarmee de zevende plek. Om de vijfde en zesde plaats ging tussen Tomeck en mij. Tomeck was de wedstrijd daarvoor door zijn enkel gegaan, daardoor werd het niet de wedstrijd die het moest worden. Ik won, maar we moeten maar snel een keer revanche spelen, als hij voldoende hersteld is. Alex, die pas een kleine maand lid is, wist een derde plek in de wacht te spelen. Hij maakte het spannend tegen de nummer vier, Axel (leuk hé, die namen), zij speelden namelijk gelijk, maar Alex pakte de derde plek, omdat hij meer punten had gemaakt in de andere partijen. De finale ging tussen Carmen en Piet, net als vorig jaar, toen werd het 27-27. Nu won Carmen de partij.

Volwassenen
De volwassenen waren het sterkst vertegenwoordigd. Daar kwamen spannende partijen uit naar voren. Neem Jordy (die vierde werd) en Tim, de nummer drie, zij gingen de baan af met 19-18 op het scorebord in het voordeel van Tim. De mannen deden wat ze konden; tijd rekken als ze voor stonden, de scheidsrechter omkopen en de tegenstander van de wijs maken met vuile opmerkingen, maar het bleef spannend. De finale ging tussen Harry en Rowan, deze werd gewonnen door Rowan. Een bijzondere vermelding verdient Caroline, die in een zeer zware poule zat, maar erg veel punten heeft gemaakt tegen onze toppers Jordy en Tim.

rangjeugdtienersvolwassenen
1YannickCarmenRowan
2NinoPietHarry
3NickAlexTim

Tess


Zaterdag 17 december werd het jaarlijkse kerst badmintontoernooi gespeeld. Helaas was het aantal inschrijvingen beduidend minder dan vorig jaar. Bovendien waren er nog enkele late afmeldingen vanwege ziekte, maar toch was het weer erg gezellig. Er waren uiteindelijk zes deelnemers bij de jeugd, acht bij de tieners en elf bij de volwassenen.

De einduitslag:

rangjeugdtienersvolwassenen
1Yannick NeelemanCarmen van KesterRowan van de Krogt
2Nino NeelemanPiet van WingerdenHarry Nijland
3Nick van de VeldenAlex de GraafTim Quartel
4Enrico HeinsAxel NieuwenhuyseJordy Brouwer
5Frank HeinsTess ScheeleRuben van de Krogt
6Sjoerd BosTomeck NijlandGer de Graaf
7Erik Jan KoekoekCaroline Koekoek
8Saskia OudshoornOpa van de Velden
9Marelva Mardenborough
10Bjorn Schijf
11Jolanda Heins

Met de Toernooi Planner is het redelijk eenvoudig om alle uitslagen en eindstanden van het kersttoernooi te publiceren:

In het fotoalbum kunt u foto's vinden van de prijsuitreiking (met dank aan Lydia ter Beek):


Het Junior Redder 1 afzwemmen

Natuurlijk eerst de felicitaties naar Nick van Velden, Jessie van Rongen en Joey van Halderen. Het diploma werd gelijktijdig afgezwommen met de kinderen van de Delftse Reddingsbrigade op 8 december 2011. Ze hebben het fantastisch gedaan en deden beslist niet onder voor de andere deelnemers, soms waren ze zelfs beter. Op de vraag aan Jessie, of het niet te zwaar en moeilijk was kwam het antwoord: "makkie". Dus als zij willen kunnen ze nog veel meer. Daarom gaan we zeker kijken of we verder kunnen gaan met deze diploma-lijn. Natuurlijk danken we ook de reddingsbrigade voor het belangeloos samenwerken in deze situaties.

Geslaagden Junior Redder 1
Klik op de foto voor een vergroting

Om een idee te krijgen van de reddingsbrigade-diploma's ga ik er even kort op in.

De Junior Redder lijn bestaat uit vier diploma's die ongeveer drie keer per jaar worden afgezwommen en hebben tot doel dat men zich kan en weet te redden als men in het water valt. Een ander redden wordt ook aangeleerd maar alleen vanaf de kant. Daar het bij deze leeftijden onverantwoord is om te water te gaan. Dit vooral bij forse drenkelingen.

Junior Redder 1 Junior Redder 1

De Zwemmend Redder lijn bestaat ook uit vier diploma's en heeft natuurlijk dezelfde achtergrond, maar nu komt ook naast de "droge" ook de "natte" redding aanbod. Wat betekent dat nu ook te water moet worden gegaan om een drenkeling aan de kant te brengen.

Junior Redder 1

Voorop staat hierbij het denken aan en het inschatten van het risico voor de eigen veiligheid.

Dick Stoppelenburg
plaatsvervangend coördinator zaterdagzwemmen


Zondag 11 december werd alweer het zevende toernooi Aangepast Badminton van dit seizoen gehouden in sporthal Stedenwijk in Almere. Dit toernooi werd georganiseerd door BC Arcade.

Redeoss werd deze dag vertegenwoordigd door Carmen van Kester, Erik Jan Koekoek, Melvin Kraan, Anouk Meijs, Axel Nieuwenhuyse, Tess Scheele en Piet van Wingerden.

Carmen deed - net als tijdens het vorige toernooi in Gaanderen - mee bij de mannen enkel staand. Wederom wist zij de tweede plaats voor zich op te eisen; een uitstekende prestatie! Zij moest alleen haar partner bij het gemengd dubbel, Eddy Boerman, voor zich dulden. Samen wisten zij de eerste plaats te behalen bij het gemengd dubbel staand. De tweede plaats bij de mix was voor Anouk met haar partner Guus Maassen.

Voor Erik Jan was er een verrassing tijdens de prijsuitreiking. Hij ontving de "Hans Oudijk wisseltrofee" voor opkomend talent. Hij werd vooral geprezen voor zijn doorzettingsvermogen. In 2009 werd deze trofee voor het eerst uitgereikt aan Ilse van de Burgwal; in november werd zij in Guatemala wereldkampioen aangepast badminton in de categorie dames enkel rol...

Erik Jan Koekoek met de Hans Oudijk wisseltrofee

Verslag van Tess Scheele:

Onze Erik Jan Koekoek wint Hans Oudijk trofee

Zondag 11 december heeft er een badmintontoernooi plaatsgevonden bij BC Arcade in Almere. Aan dit toernooi nam slechts een klein groepje Redeoss-badmintonners deel, namelijk Erik Jan, Axel, Melvin, Piet, Carmen, Anouk en ik. Bert en Caroline (de moeder van Erik Jan) zijn meegegaan, als chauffeur en coach. Weer mocht Bert zonder Lenie erop uit en aangezien Bart er nu niet bij was, namen wij de taak op ons om Bert in de gaten te houden. Maar ik moet eerlijk toegeven, hij heeft zich prima gedragen. En zelfs nog een keurig middagslaapje gedaan in de kleedkamer van de sporthal. Lenie kan trots op hem zijn!

Bij de staanders werd er begonnen met de mix. Er waren zes koppels, waarbij Redeoss op twee koppels na in elk koppel vertegenwoordigd was. Het werd een spannende strijd, waarbij wedstrijden soms tot het laatste punt gelijk bleven. Zo werd er bij Melvin en Mariëtte Burgering die speelde voor de laatste of de een na laatste plek hard gevochten (18-21 en 13-21), helaas ging deze verloren, maar onthoudt wel dat Melvin en Mariëtte voor het eerste met elkaar speelden. De strijd om drie en vier werd helaas verloren door Piet en mij (15-21 en 21-16). En de finale ging zoals altijd tussen Carmen met Eddy en Anouk met Guus, deze werd dit keer in twee sets gewonnen door Carmen en Eddy (21-14 en 21-17). Erik Jan speelde de herendubbel bij de rollers, waarbij veel nieuwe heren aanwezig waren. Helaas wist Erik Jan met zijn partner Ronald Stapelbroek geen prijs binnen te slepen. Wel speelden zij zeer spannende partijen, waaronder een driesetter (21-17, 12-21 en 11-21).

's Middags werd er de enkel gespeeld door onze badmintonners, alleen Anouk en ik speelden maar één onderdeel. Anouk kon daardoor weer lekker naar haar bed, na een korte nacht, vanwege files na een feestje van haar opa. Bij de staanders waren er slechts twee vrouwen. Carmen is sinds kort een officiële heer, binnenkort zal dit ook te zien zijn op haar rijbewijs, waarvoor zij hard voor aan het werk is. Wanneer er maar één of twee vrouwen aanwezig zijn, mogen de heren en vrouwen samen spelen. Dit was het geval, omdat Carmen niet meegeteld werd. De poules waren slecht verdeeld, waardoor Piet, Carmen en een van de sterke vrouwen, Gerda, in één poule terecht kwamen. Daardoor konden nooit de sterkste vier doorgaan naar de kruisfinales. Dit resulteerde in een spannende strijd die uiteindelijk werd gewonnen door de twee dames. Piet zat echter wel erg in de buurt bij winst op Gerda (16-21, 22-20 en 21-14). Piet, je hebt super gespeeld, blijf rustig en voor je het weet ben je Gerda de baas! Carmen won van Gerda (21-14 en 21-13), daarnaast won zij de kruisfinale (21-8 en 21-7). Dit betekende een finale voor Carmen, deze verloor zij helaas van haar eigen mixpartner Eddy. Een mooie zilveren mediale bij de heren voor Carmen dus! Axel en Melvin deden hun best, maar wisten helaas hun zware poule niet door te komen. Ook Erik Jan had het zwaar bij de heren rollers B, tussen de grote heren met onwijs veel kracht.

De prijsuitreiking in Almere is altijd heel spannend. Tijdens deze uitreiking wordt namelijk de Hans Oudijk Wisselbeker uitgereikt, een prijs voor aanstormend talent in het aangepast badminton. Deze keer had deze uitreiking een bijzondere afloop. De prijs ging dit jaar naar een linkshandige speler, die tevens basketbal speelt en zwemt. Gaat er al een belletje rinkelen...? Ja hoor, de prijs was dit jaar voor onze Erik Jan Koekoek. En die heeft hij geweldig verdiend... Hij gaat hard vooruit, heeft dit seizoen zilver en brons gewonnen in de heren enkel B en is heel serieus. Hij rijdt zich keurig warm, iets waar wij met z'n allen nog iets van kunnen leren. Ik heb het wel telkens over een prijs, maar Erik Jan heeft een kanjer van een beker gekregen. Deze beker is een groot compliment voor Erik Jan, die naast een goede speler met een hoop potentie, ook een leuke teamgenoot is met altijd een lach op zijn gezicht en interesse voor een ander. De beker is ook een compliment naar zijn ouders en de trainers, die hem hebben geholpen zover te komen! Maar uiteindelijk heeft hij het zelf gedaan. Het is niet zomaar een prijs, de winnaar wordt gekozen door een commissie waar onder andere Annie van Daal, de bondscoach, zitting in neemt. Ilse van de Burgwal won de onderscheiding in 2009, afgelopen november is zij wereldkampioen dames enkel geworden. Je ziet dus waar zo'n prijs toe kan leiden...

Met de grote beker en de medailles van Carmen en Anouk vertrokken wij weer richting Delft. Met de beker moesten wij echter even oppassen, die lag al twee keer bijna op grond. We zijn geen AJAX natuurlijk!

Wij willen Bert en Caroline bedanken voor de gezellige dag. Het volgende toernooi vindt plaats op 12 februari in Sliedrecht.

Tess


Via onderstaande link kunt u alle uitslagen vinden:

Zie ook het verslag in Clear Nr. 142:


Met ingang van 1 januari 2012 sluit de COPD-beweeggroep zich aan bij Redeoss. Deze groep van momenteel 12 nieuwe leden houdt zich bezig met sportief bewegen voor mensen met een chronisch belemmerende longaandoening. Op de pagina van de sportsecties vindt u meer informatie.

De nieuwe contributiebedragen voor 2012 kunt u vinden op de pagina informatie.


Ook dit jaar hebben voor de speculaasactie weer meerdere mensen zich goed ingezet. We hebben 369 poppen verkocht en dat betekent voor de penningmeester een extraatje van € 432,80.

Helaas een stuk minder dan vorig jaar, maar als iedereen volgend jaar meedoet halen we vast het bedrag van vorig jaar.

Bedankt namens Redeoss voor jullie inzet.

Groetjes Bert en Lenie


Sporten met een beperking? Probeer het uit!

Sport en bewegen houdt je fit. En het geeft plezier. Maar welke sport past het best bij je? Probeer het uit!

Dankzij Wheels2Sport kun je ook met een handicap blijven sporten. Je kunt voor een periode tot 6 maanden verschillende sporthulpmiddelen uitproberen zoals een basketbal-, tennis-, dans- of badmintonrolstoel of een handbike.

Wat zijn de voordelen van Wheels2Sport?

 • Ruime keuze uit diverse aangepaste sporten;
 • Geen wachttijd op materialen om te starten met je favoriete sport;
 • Een hulpmiddel is geen beperking meer om van sport te switchen of om aan meerdere sporten deel te nemen.

Voor wie is Wheels2Sport?

Wheels2Sport is bedoeld voor iedereen met een mobiliteitsbeperking waarbij je om te sporten bent aangewezen op een rolstoel of andere sporthulpmiddelen.

Hoe kan ik deelnemen aan Wheels2Sport?

Deelnemen aan Wheels2Sport is heel eenvoudig:

 • Je belt met 020-5840751 om een telefonische intake te plannen;
 • Tijdens deze intake wordt samen met jou het juiste sporthulpmiddel bepaald;
 • Er wordt een afspraak met je gemaakt om het hulpmiddel aan te meten/te passen;
 • Bij voldoende voorraad kun je het sporthulpmiddel direct meenemen;
 • Je betaalt een kleine eigen bijdrage en een borg voor de maximale uitleenperiode van 6 maanden;
 • Bij het inleveren van het sporthulpmiddel ontvang je je borg weer terug.

Waar en wanneer kan ik terecht?

In januari 2011 is het project gestart met een pilot in Zwolle. Binnenkort gaan we in nog 4 plaatsen in Nederland van start!

Meer informatie?

Heb je interesse, neem dan contact op met Wheels2Sport via 020 - 58 40 751 of e-mail wheels2sport@welzorg.nl. Voor algemene informatie over Wheels2Sport kun je contact opnemen met Fonds Gehandicaptensport via 030 - 65 97 320.

Wheels2Sport is een gezamenlijk initiatief van:


Naar aanleiding van een bezoek aan onze website ontving het bestuur onlangs onderstaand bericht van de Stichting Golf voor Gehandicapten. Wellicht iets voor u?

De Stichting Golf Voor Gehandicapten wil graag gehandicapten aan het golfen brengen omdat wij door ervaring ervan uitgaan dat onze sport bij uitstek geschikt is voor gehandicapten. Golfers met een lichamelijke handicap spelen het spel net als andere golfers. De golfregels zijn exact hetzelfde.

Gehandicapten leren door te golfen weer vertrouwen te krijgen in hun eigen lichaam en geest. Je kunt het beoefenen wanneer je wilt en op je eigen tempo.
Eenmaal begonnen heb je er niemand bij nodig.
Golf heeft een positieve invloed op het fysiek en mentale gestel.
Golf helpt bij een snellere integratie.
Door het golfhandicap systeem kun je deelnemen aan reguliere wedstrijden en landelijke competitie. Maar je kunt ook deelnemen aan gehandicapten wedstrijden, Europese en Wereldkampioenschappen en zeer waarschijnlijk wordt paragolf over vier jaar gekozen als paralympische sport. Kortom voor gehandicapte golfers is er een sportieve toekomst.

Kijk op:

Mocht u kennis willen maken met deze leuke sport neem dan contact op met de heer Rolf Esser van de Stichting Golf voor Gehandicapten (zie de website voor de contactgegevens).


Zaterdag 26 november werd de vierde speelronde in de Toernooidivisie B van het rolstoelbasketbal gehouden in sporthal Wiarda in Leeuwarden.

Sporthal Wiarda in Leeuwarden

De ploeg van Redeoss werd gevormd door de senioren Kees La Brijn, John van der Starre, Jérôme Stordiau en Peter van Tongeren en de junioren Bart Formsma, Erik Jan Koekoek, Axel Nieuwenhuyse en debutant Victor Reins.

Victor Reins

Er stonden - zoals gebruikelijk - twee wedstrijden op het programma; tegen Antilope uit Utrecht en tegen JBC/Noordenhaven uit Julianadorp. Tijdens de vorige speelronde in Rotterdam werd enigszins geflatteerd van dit laatste team verloren. Wellicht lagen hier kansen op een revanche...

Redeoss tegen Antilope uit Utrecht
Redeoss tegen Antilope uit Utrecht
(klik op de foto voor een vergroting)

De eerste wedstrijd was echter tegen Antilope uit Utrecht. Hoewel onze helden een prima wedstrijd speelden, bleek men niet opgewassen tegen deze tegenstander. Door een benutte vrije worp van Kees en een fraaie score van Jérôme wist men in het eerste kwart nog aardig bij te blijven: 3-4. In het tweede kwart waren het John (tweemaal) en Bart die wisten te scoren, maar Antilope deed dat vaker. Halverwege stond het 9-16 voor Antilope. Door scores van Peter en John wist Redeoss in het derde kwart de achterstand terug te brengen tot drie punten: 13-16. Maar het vierde kwart was weer voor Antilope. Eindstand: 13-26.

Het team van Redeoss in Leeuwarden
Het team van Redeoss in Leeuwarden
(klik op de foto voor een vergroting)

De tweede wedstrijd was tegen JBC/Noorderhaven uit Julianadorp. Net als tijdens de vorige speelronde in Rotterdam bleken beide ploegen aan elkaar gewaagd. Deze keer kwam dat ook beter tot uitdrukking in de score.

Door scores van John en Peter was de stand na het eerste kwart: 4-4. In het tweede kwart kwam Redeoss op voorsprong door scores van John en Peter (driemaal) en een benutte vrije worp van Kees.

Kees La Brijn neemt een vrije worp in de wedstrijd tegen JBC/Noorderhaven
Kees La Brijn neemt een vrije worp in de wedstrijd tegen JBC/Noorderhaven
(klik op de foto voor een vergroting)

In het derde kwart wist JBC/Noorderhaven de achterstand om te buigen in een kleine voorsprong: 17-18. Het waren weer John en Peter die de scores van Redeoss voor hun rekening namen. In het spannende vierde kwart wist Kees liefst driemaal het netje te vinden. Ook John scoorde nog een keer, maar het bleek net niet voldoende. Met 25-28 trok JBC/Noorderhaven weer aan het langste eind.

Het team van Redeoss en twee trouwe supporters
Het team van Redeoss en twee trouwe supporters
(klik op de foto voor een vergroting)

De vijfde speelronde is op zaterdag 17 december in Hengelo. Redeoss treft dan weer Antilope uit Utrecht en Achilles'71 uit Eindhoven.


Zondag 13 november werd alweer het zesde toernooi Aangepast Badminton van dit seizoen gehouden in Gaanderen nabij Doetinchem in de Achterhoek. Dit toernooi werd georganiseerd door GBC Poona en VAS De IJsselstreek.

Redeoss werd deze dag vertegenwoordigd door Carmen van Kester, Erik Jan Koekoek, Melvin Kraan, Anouk Meijs, Axel Nieuwenhuyse, Tomeck Nijland, Tess Scheele en Sanneke van der Vliet.

Om 10 uur werd het toernooi geopend door de wethouder van sport en kon men beginnen met de enkelpartijen. Bijzonder was dat Carmen dispensatie had gekregen om bij de mannen mee te doen. Aangezien ze bij de dames altijd alles wint, zou het voor iedereen waarschijnlijk leuker zijn als ze bij de heren mee zou doen; voor Carmen zelf omdat ze dan meer tegenstand krijgt, voor de andere dames omdat ze dan ook eens een kans krijgen en voor de heren omdat ze er een tegenstander van formaat bij krijgen. Welnu, dat hebben de heren geweten want door meteen de tweede plaats voor zich op te eisen zette Carmen een prestatie van formaat neer. Alleen haar dubbelpartner Eddy Boerman bleek tot tweemaal toe (nog) een maatje te groot. Bij de heren enkel staand wist ook Tomeck Nijland de kruisfinales te halen door van teamgenoot Axel Nieuwenhuyse te winnen met 21-17 en 21-9.

Bij de heren enkel rol wist Erik Jan Koekoek de kruisfinales te halen door te winnen van Theo Eerkens met 21-4 en 22-20. In die kruisfinale moest hij echter zijn meerdere erkennen in zijn dubbelpartner Ronald Stapelbroek (21-11 en 21-11). Omdat er geen tijd voor zou zijn werden er geen wedstrijden om de derde en vierde plaats gespeeld.

Bij de dames enkel rol wist Sanneke van der Vliet ook de kruisfinale te halen, waarin ze met tweemaal 21-5 verloor van Nicole Dielissen.

's Middags werden de mixed dubbelpartijen gespeeld. Bij het gemengd dubbel staand wisten maar liefst vier spelers/speelsters van Redeoss door te dringen tot de kruisfinales: Carmen met haar partner Eddy, Anouk met haar partner Guus en Tess en Tomeck, die vanwege de afwezigheid van Piet een gelegenheidspaar vormden. In de finale waren Carmen van Kester en Eddy Boerman net iets te sterk voor Anouk Meijs en Guus Maassen: 21-18, 18-21 en 21-16.

Bij het gemengd dubbel rol wisten Sanneke van der Vliet (met Willy Slieker) en Erik Jan Koekoek (met Chesny Kruijntjens) geen potten te breken. Erik Jan en Chesny speelden echter wel een heel goede partij tegen de uiteindelijke winnaars Mano Deckers en Ger Hermans: 21-17 en 21-16.


In plaats van een verslag ditmaal een gedicht van Tess Scheele:

Na verschillende verslagen over de toernooien in Rijen, Beek en Maastricht,
schrijf ik over ons laatste toernooi van 13 november in Gaanderen een gedicht.
De sint is immers weer in Nederland,
dan ligt deze vorm dus erg voor de hand.
Bert en Lenie waren door een familiejubileum afwezig,
maar ondanks dat was de ploeg weer lekker bezig.

Die Carmen deed voor het eerst met de mannen mee,
zij kleedt zich bij hen om en gaat staande naar de plee.
Meer concurrentie is wat Carmen zoekt,
het is verrassend dat zij de eerste maal al een tweede plaats boekt.
In de mix was er goud voor deze Lierenaar,
met Eddy Boerman kreeg zij dit voor elkaar.

De Zoetermeerse klassenassistente in de dop,
speelde helemaal top.
Ik heb het natuurlijk over Anouk Meijs,
zij maakte alleen voor de mix deze lange reis.
Samen met Guus Maassen was Anouk de runner-up,
na een spannende driesetter gingen dus goud én zilver naar onze club.

Sanneke speelde voor het eerst in haar nieuwe stoel,
knalroze is dit snelle rijtuig, helemaal cool!
De nieuwe stoel liet gelijk zijn waarde zien,
Sanneke wist zich namelijk twee keer van een derde plaats te voorzien.
De Utrechtse studente traint elke week trouw in Rijen en Utrecht,
je wilt niet weten hoeveel kilometer zij elke week aflegt.

Erik Jan, mijn grote maat,
behalve als het om voetballen gaat.
Hij stond weer te knallen op de baan,
dat is ons allen niet ontgaan.
Hij maakte er spannende partijen van,
hij greep net naast een prijs, maar de volgende keer pak ik ze, aldus Erik Jan.

Melvin kreeg in de enkel te maken met zware tegenstanders,
in de mix was dit gelukkig anders.
Samen met Petra won hij een spannende wedstrijd,
ondanks dat hij zichzelf bijna in de problemen bracht door zijn eigen eerlijkheid.
Melvin gaat hard vooruit en laat maar geen gat vrij,
dan speelt hij hem daar, die Melvin, werkend op een boerderij.

Bij Axel moet je oppassen wanneer hij serveert,
de opslagen van deze OV-fan krijg je namelijk niet zomaar gekeerd.
Helaas was er voor Axel geen partner om mee te mixen,
maar het is opgelost, hij heeft iemand voor volgend seizoen weten te fixen.
's Middags hielp Axel met het tellen van partijen,
en als hij dan echt niets te doen had, kon hij nog altijd met Tomeck voetjevrijen.

Door een familie-uitje liet Piet mij met een ander slaan,
aan Tomeck vroeg hij: Durf jij met die Scheele op de baan?
Dat vreemdgaan zag Tomeck wel zitten,
ook tijdens de enkel lag hij niet te pitten.
Hij kwam dicht bij een overwinning op Ad,
Piet, maak jij voor de volgende keer je borst maar nat!

Roelof, Irene en Lydia gingen met dit zooitje ongeregeld op pad,
dat hele stuk langs elk dorp en elke stad.
Wij willen jullie bedanken voor de gezelligheid,
en Roelof in het bijzonder, die toch maar weer het gekke busje rijdt.
Het volgende toernooi vindt 11 december plaats in Almere op zondag.
Doen we rond de kerst ook speciaal... of dan weer een gewoon verslag?

Tess


Op de website van VAS De IJsselstreek zijn foto's van dit toernooi te vinden:

Via onderstaande link kunt u alle uitslagen vinden:

Zie ook het verslag in Clear Nr. 138:


Zondag 6 november werd de eerste competitieronde gehouden van de regiocompetitie van het jeugdrolstoelbasketbal in sporthal 't Zandje in Den Haag. Hieronder een verslag van Christine Zeelberg (moeder van David).

Namens Redeoss werd hieraan deelgenomen door Anil, Arif, Danny, David, Dynah en Fadime. In ons fotoalbum vindt u een reportage:


Verslag van Christine Zeelenberg:

Weekendje Rolstoelbasketbal

Het eerste weekend van november was er voor ons een vol programma met rolstoelbasketbal. Zaterdag de "thuiswedstrijd" met de toernooidivisie B in Rotterdam. Vol enthousiasme ging de groep de partij in. Voor de toeschouwers die waren toegestroomd, zeker wel 20 uit eigen geleden, leek het een onsportieve wedstrijd. De tegenstander vond het erg nodig om te mopperen, klieren en natuurlijk, ze waren sterker, maar ik hoop dat David, wanneer hij nog een kop groter is dan dat hij nu is, de sportieve instelling blijft houden dat ook de kleinere en vooral ook jonge spelers, hun stinkende best doen en dat wanneer je toch al ruim voor staat, je niet alle ballen boven een kortere speler hoeft weg te kapen! Bij de tweede wedstrijd werd Redeoss volledig weggespeeld. Toch hebben ze de strijd niet opgegeven. Ook de scheidsrechter was erg blij met de uitslag, jammer dat ik de high-five met een speler van de tegenpartij niet op de foto heb!

Zondag gingen we met frisse moed richting Den Haag. Hier was de landelijke regiotraining en werd de eerste ronde van de competitie gespeeld.

In de ochtend werd er van 10:30 tot 12:30 uur getraind. 's Middags de wedstrijden. Onze regio bestaat uit spelers van de Grasshoppers uit Katwijk en van Redeoss uit Delft. John Licht, de trainer van onze regio, heeft de groep in tweeën gedeeld. Zo ontstond de groep van Anil, Arif, Fadime, Danny, Tom en Roy en de andere groep met Dynah, Arie, Annemiek, Jeroen, Arne en David. Datgene dat mij de dag ervoor zo irriteerde gebeurde vandaag totaal niet. Iedereen had plezier en er werd niet gemopperd. Ik heb zeer veel lachende gezichten gezien, ook bij de coaches. Het zal mij niks verbazen dat wanneer ik het hem zou vragen, David geen idee heeft hoeveel wedstrijden er gewonnen of verloren zijn... Alleen de laatste waarschijnlijk wel. Het lot had bepaald dat onze groepen tegen elkaar moesten. Ze waren zeer aan elkaar gewaagd en met een nipte overwinning, won de groep van Anil, Arif, Fadime, Danny, Tom en Roy.

Tegenstanders??!!
Tegenstanders??!!
(klik op de foto voor een vergroting)

Heel voldaan ging David om een uur of vijf naar huis, daar wachtte alleen nog zijn huiswerk. Dat is op het moment even bijzaak. De grootste les heeft hij het afgelopen weekend al op het basketbalbalveld geleerd!!

Christine Zeelenberg

De tweede speelronde van deze jeugdrolstoelbasketbalcompetitie vindt plaats op zondag 11 december in Beetsterzwaag (Friesland).


Zaterdag 5 november organiseerde Redeoss de derde speelronde in de Toernooidivisie B van het rolstoelbasketbal in sporthal Oostervant in Rotterdam.

Recreatiecentrum Oostervant in Rotterdam
Recreatiecentrum Oostervant in Rotterdam
(klik op de foto voor een vergroting)

De ploeg van Redeoss werd gevormd door de senioren Kees La Brijn, John van der Starre en Peter van Tongeren en de junioren Bart Formsma, Carmen van Kester, Erik Jan Koekoek, Axel Nieuwenhuyse en David Zeelenberg.

Het team van Redeoss in Rotterdam
Het team van Redeoss in Rotterdam
(klik op de foto voor een vergroting)

Er stonden - zoals gebruikelijk - twee wedstrijden op het programma; tegen hekkensluiter JBC/Noordenhaven uit Julianadorp en tegen de koploper DOV uit Leeuwarden. Het eerste team was nog puntloos, terwijl het tweede team nog geen punt verloren had.

De Redeoss-tribune tijdens de eerste wedstrijd tegen JBC/Noorderhaven
De Redeoss-tribune tijdens de eerste wedstrijd tegen JBC/Noorderhaven
(klik op de foto voor een vergroting)

De eerste wedstrijd was tegen JBC/Noorderhaven uit Julianadorp, dat alle wedstrijden tot nu toe had verloren. Tegen Redeoss putte men duidelijk uit een ander vaatje, want ze begonnen heel voortvarend: onze helden stonden al snel met 10-0 achter! Hoewel Redeoss vanaf dat moment prima mee kon komen - beide teams waren eigenlijk aan elkaar gewaagd - lukt het toch niet om de achterstand te verkleinen. Het bleef gelijk opgaan tot en met laatste kwart, waardoor de tien punten achterstand op het bord bleven staan. Bovendien wist de tegenstander in de slotseconde nog te scoren, waardoor de eindstand 36-24 werd.

Redeoss tegen JBC/Noorderhaven in Rotterdam
Redeoss tegen JBC/Noorderhaven in Rotterdam
(klik op de foto voor een vergroting)

JBC/Noorderhaven was duidelijk goed op dreef, want ook de tweede wedstrijd - tegen ISR uit Ridderkerk - wisten ze in winst om te zetten. Daardoor gingen ze beide tegenstanders op de ranglijst voorbij!

De Redeoss-tribune tijdens de tweede wedstrijd tegen DOV Leeuwarden
De Redeoss-tribune tijdens de tweede wedstrijd tegen DOV Leeuwarden
(klik op de foto voor een vergroting)

Dat de tweede wedstrijd - tegen het ongeslagen DOV uit Leeuwarden - een zware dobber zou worden, was op voorhand duidelijk. Tijdens de vorige competitieronde in Julianadorp kon Redeoss nog redelijk in het spoor blijven (16-32), maar tijdens deze tweede ontmoeting was het eenrichtingsverkeer. Na een ruststand van 40-6 werd het uiteindelijk 71-7... De grootste uitslag tot nu toe in de Toernooidivisie B. Door dit resultaat zakte Redeoss een plaats ten koste van JBC/Noorderhaven. Onze helden staan nu voorlaatste met één punt voorsprong op ISR uit Ridderkerk.

Redeoss tegen DOV Leeuwarden in Rotterdam
Redeoss tegen DOV Leeuwarden in Rotterdam
(klik op de foto voor een vergroting)

De vierde speelronde is op zaterdag 26 november in Leeuwarden. Redeoss treft dan Antilope uit Utrecht - dat nu op de tweede plaats staat - en weer JBC/Noorderhaven uit Julianadorp. Men krijgt dus meteen de mogelijkheid om revanche te nemen.

Zie ook de Basketbal Gazette Nr. 52 van Kees La Brijn:


Zondag 30 oktober was het de beurt aan onze eigen voorzitter Robert de Jonge om op te treden in de wekelijkse rubriek "Stilte, de voorzitter spreekt" van de krant Delft op Zondag.

Het stukje kunt u hier lezen:


In het weekend van 29 en 30 oktober hebben de Open Limburgse Kampioenschappen aangepast badminton plaats gevonden. Dit jaarlijks terugkerend toernooi wordt meestal in Brussum gespeeld, maar dit seizoen werden wij welkom geheten in Beek. Hier staat sinds kort een sporthal speciaal voor aangepast sporten. Redeoss is met een grote ploeg naar het toernooi gegaan. Maar we kunnen niet om onze afwezigen heen. Lenie, onze steun en toeverlaat, is enkele dagen voor dit toernooi geopereerd aan haar hand. Zij zit nu in het gips en was dus niet in staat om mee te gaan. Erg jammer, we hebben haar erg gemist. Gelukkig voor Bert ging Bart mee, nou ja, gelukkig voor Lenie, want iemand moest Bert natuurlijk in de gaten houden. Voor de rest is er twee keer positief nieuws uit de ziekenboeg. Saskia is weer volop aan het trainen, zij is van het staand badminton over gegaan naar het rolstoelbadminton. Binnenkort hoopt zij weer toernooien mee te gaan doen. Rachel is uit het gips en is alweer in het zwembad gesignaleerd. Badmintonnen is uiteraard nog een te grote stap voor haar, maar zij hoopt dit begin januari weer op te pakken. Voor jullie alle drie, sterkte en succes!

OLAK toernooi in Beek - 29/30-10-2011
fotocollage door Karin Meijs
(klik op de foto voor een vergroting)

Zaterdagochtend werd er begonnen met de enkelspelen. Er waren bij dit toernooi ook Duitsers en Belgen aanwezig, wat zorgde voor meer concurrentie. Carmen wist al haar wedstrijden te winnen en werd eerste. Zij maakte het wel even spannend tegen haar grote concurrent Gerda (21-11 en 22-20). Piet deed goede zaken en wist een van de Belgen volledig in de pan te hakken (21-12 en 21-2). Piet haalde de kruisfinale, maar daar waren zijn tegenstanders net een maatje te groot, hij werd vierde. Melvin speelde een zeer goede wedstrijd tegen één van de Belgen (11-21 en 19-21), helaas ging deze verloren, maar de volgende keer zet hij deze gewoon in winst om! Je gaat heel erg vooruit, Melvin!

Axel speelde goed spel en maakte het Piet erg moeilijk (13-21 en 16-21). Tomeck had te maken met een zware poule, maar hij hield zich goed staande en maakte mooie punten. Rowan wist twee van de drie poulewedstrijden te winnen en besefte niet dat hij dan als tweede door was en ging dus te snel douchen, waardoor hij niet meer verder gespeeld heeft. Sanneke had te maken met veel zware (internationale) concurrentie, maar wist toch één spannende wedstrijd te winnen (20-22, 21-15 en 21-6). Erik Jan probeerde wat hij kon, maar hij had gehoopt verder te komen, toch wist hij één wedstrijd te winnen (21-19 en 21-4). Kom op, jongen, je speelt stukken beter dan Feyenoord, volgende keer val je weer in de prijzen. Naast de eerste enkelpartijen werden ook de eerste paar mixpartijen gespeeld. Dit zorgde met name voor een spannende partij tussen Anouk en Carmen en hun partners. Carmen en Eddy Boerman wisten deze partij uiteindelijk te winnen (26-28, 21-9 en 21-17). Na deze partijen gingen wij moe maar voldaan richting het sporthotel in Sittard. Daar kregen wij een heerlijk diner. Vervolgens zijn we rustig gaan slapen. We hadden geluk, het werd wintertijd en daarom hadden we een uur extra.

Anouk Meijs in actie tijdens het OLAK toernooi in Beek
Anouk Meijs in actie tijdens het OLAK toernooi in Beek
(klik op de foto voor een vergroting)

Als jullie ooit Piet of Axel een cadeautje willen geven, geef hen dan een cursus klokverzetten. Toen Carmen en ik om 7:45 uur op hun deur klopten om te vragen of ze mee gingen naar het ontbijt lagen ze nog te slapen. Die twee hadden hun klok twee uur terug gezet! Gelukkig kunnen ze goed opschieten en waren ze binnen een kwartier gewassen en geschoren beneden. Daar kwamen wij Melvin tegen die vertelde dat hij bijna niet had geslapen, omdat Bert had liggen snurken. Even later belde Lenie, om te zeggen dat ze eindelijk het klokje rond had geslapen. Ga je dan niet eens nadenken, Bert? De tweede dag werd het restant van de mix en de gehele dubbel gespeeld. Bij de mix van de staanders leverde dit een tweede plaats op voor Anouk met Guus Maassen en een eerste plaats voor Carmen met Eddy Boerman op. Bij de herendubbel rollers was er een tweede plaats voor Rowan en Jordy Brouwer. En bij de herendubbel staand was er een derde plek voor Piet en Tomeck. Bij de damesdubbel staand was er een twee plek voor Anouk en Gerda Hondeveldt en een eerste plek voor Carmen en ik.

Carmen en Tess in actie tijdens het OLAK toernooi in Beek
Carmen en Tess in actie tijdens het OLAK toernooi in Beek
(klik op de foto voor een vergroting)

Wij willen Irene, Lydia, Roelof, Bert en Bart bedanken voor het gezellige en geslaagde weekend. Wij hopen dat jullie het ook leuk vonden! Het volgende toernooi vindt plaats op zondag 13 november in Gaanderen.

Tess


Karin Meijs heeft diverse fraaie foto's (zoals hierboven) gemaakt. Deze foto's zijn hier te vinden:

Via onderstaande link kunt u alle uitslagen vinden:

Zie ook het verslag in Clear Nr. 136:


Dick Stoppelenburg, plaatsvervangend coördinator van het zwemmen op zaterdag, heeft een artikel geschreven waarin het gebruik van de zogenaamde stickerkaarten bij Redeoss duidelijk wordt uitgelegd:

Mocht u over dit onderwerp vragen hebben, schroom dan niet om de badleiding, Dick of Jeroen, hierover te benaderen. Zij geven graag antwoord op al uw vragen.


Donderdag 27 oktober werd de tweede ronde gespeeld in de sportkantine van Sophia Revalidatie waar Redeoss zijn thuishaven heeft. Doordat er nog enkelen op vakantie waren, was de bezetting nu vier tafels en werd er weer gezellig gestreden om de punten voor de avond zelf maar die ook meetellen voor de prijsuitreiking tijdens de kerstdrive. Nu kon men prijzen winnen in de geluksronde en met de verloting. Alles onder leiding van Ton en Piet Eijgermans die weer als vanouds de prijzentafel hadden samengesteld. Helaas ontbrak nu door ziekte van Michel de vleesprijs van slagerij Ton van Duyvenbode uit de Van Schuylenburchstraat. Desondanks werd er fel maar sportief gestreden om de punten. Er waren behoorlijke uitschieters naar boven, dus ook naar beneden. Maar de gezelligheid blijft troef op de Redeoss kaartavonden. De volgende ronde is op donderdagavond 24 november om 19:15 uur in de sportkantine van de Sophia Revalidatie aan de Reinier de Graafweg 1 te Delft.

Van onze speciale verslaggever.


Zaterdag 15 oktober werden in Amersfoort de prijzen uitgereikt voor het ranglijstseizoen 2010-2011 van het NTTB tafeltennis voor sporters met een beperking. Twee spelers van Redeoss zijn in de prijzen gevallen. In klasse 4 is Marco van Dijk tweede geworden. In klasse 6 mocht Rob Wasmus de derde prijs ophalen. Beide spelers zijn in het nieuwe seizoen gepromoveerd.

Seizoensprijzen voor Marco van Dijk en Rob Wasmus
Seizoensprijzen voor Marco van Dijk en Rob Wasmus
(klik op de foto voor een vergroting)

Het zaterdagzwemmen prijst zich gelukkig om weer over meerdere stagiaires te kunnen beschikken. Op de foto zie je: Robin, Danny, Malissa en Mallory.

Stagiaires zaterdagzwemmen
Robin, Danny, Malissa en Mallory

Robin, Danny en Mallory komen van het Mondriaan en Malissa volbrengt bij ons haar maatschappelijke stage. Maar ik moet zeggen, dat zij niet onder doet voor de andere stagiaires. Zij hebben nu al duidelijk laten blijken met gevoel en inzicht met onze zwemmers te kunnen omgaan. Natuurlijk het is het voor hen ook nieuw, maar ze leren snel. U kunt zich dan ook, naar ik aanneem, voorstellen dat wij heel blij zijn. Voor de individuele lessen heb je nu eenmaal een groot aantal lesgevers nodig om alle kinderen een kans te geven. In het verleden hebben wij weleens teleurstellingen gehad met stagiaires. Vandaar dat wij, door deze ervaringen, op basis van een aantal vragen een selectie proberen te maken, dit om teleurstellingen voor zowel Redeoss als de stagiaire te voorkomen. Nu moet ik zeggen dat het bij deze stagiaires geen enkele discussie punt was. Zij hebben heel bewust voor onze vereniging en het zwemmen gekozen. Vanzelfsprekend hopen wij ook na hun stage nog van hun diensten gebruik te kunnen maken. Alle stagiaires dus heel veel succes toe gewenst voor de komende periode en het maken van hun werkstukken.

Dick Stoppelenburg
plaatsvervangend coördinator zaterdagzwemmen Redeoss


Zaterdag 15 oktober stond de tweede competitieronde in de Toernooidivisie B op het programma voor de rolstoelbasketballers. Plaats van handeling: sporthal Sport aan Zee in Julianadorp bij Den Helder.

Sporthal Sport aan Zee in Julianadorp

In de eerste wedstrijd tegen ISR uit Ridderkerk begonnen beide ploegen nogal nerveus. Het duurde bijna drie minuten voor er gescoord werd. Peter van Tongeren kreeg twee vrije worpen waarvan er eentje raak was: 1-0. Even later wist ook John van der Starre te scoren, maar helaas miste hij de bonus vrije worp: 3-0.

Peter van Tongeren neemt een vrije worp John van der Starre neemt een vrije worp Bert van Haag neemt een vrije worp
Vrije worpen van Peter van Tongeren, John van der Starre en Bert van Haag
(klik op een foto voor een vergroting)

Deze stand bleef lange tijd op het scorebord staan; pas in de zevende minuut wist ISR tegen te scoren: 3-2. Maar een halve minuut later scoorde Bert van Haag uit één van zijn vrije worpen: 4-2. In de laatste minuut van het eerste kwart liep Redeoss verder uit door scores van Jérôme Stordiau en Bert van Haag: 8-2.

In het tweede kwart wist de ploeg van Redeoss de voorsprong te consolideren. Door twee scores van Peter van Tongeren en van ISR werd de ruststand van 12-6 bereikt.

In de tweede helft een soortgelijk verhaal. In het derde kwart liep men aanvankelijk iets uit door twee scores van John van der Starre (16-6), maar kwam ISR weer terug tot 16-10. In de slotfase wist Bert van Haag echter de voorsprong weer iets te vergroten: 18-10.

Score van Bert van Haag in de wedstrijd tegen ISR uit Ridderkerk
Score van Bert van Haag in de wedstrijd tegen ISR uit Ridderkerk
(klik op de foto voor een vergroting)

In het vierde kwart werd er aan beide kanten slechts eenmaal gescoord. De score voor Redeoss kwam op naam van Peter van Tongeren. Daarmee werd de eindstand van 20-12 bereikt. Een ruime en verdiende overwinning. Enerzijds had de overwinning nog veel groter kunnen zijn als er bij Redeoss niet zoveel kansen werden gemist. Maar anderzijds was men bij ISR ook niet echt op dreef. Mede door de vele gemiste kansen van hun kant, kreeg Redeoss de kans om ruim te winnen.

De tweede wedstrijd was tegen koploper DOV uit Leeuwarden. Tijdens de eerste speelronde in Ridderkerk had DOV beide wedstrijden gewonnen en ook de eerste wedstrijd van deze tweede ronde was in winst omgezet. Toch begon Redeoss uitstekend en stond na drie minuten al met 4-0 voor door scores van Bert van Haag en Peter van Tongeren. Toch wist DOV in het eerste kwart terug te komen tot 4-3.

Score van Bert van Haag in de wedstrijd tegen DOV uit Leeuwarden
Score van Bert van Haag in de wedstrijd tegen DOV uit Leeuwarden
(klik op de foto voor een vergroting)

In het tweede kwart wist junior Axel Nieuwenhuyse uit een fraaie aanval te scoren. Na een snelle uitbraak bleef hij uitermate koel en liet de bal in het netje ploffen: 6-3. Hierna stokte het echter bij Redeoss en ging het bij DOV juist veel beter. Hoewel ze eerst nog twee vrije worpen misten, zetten ze door zes scores op rij de achterstand om in een 6-15 voorsprong. Gelukkig wist John van der Starre in de slotfase nog iets terug te doen, zodat het halverwege 8-15 stond voor DOV uit Leeuwarden.

In het derde kwart wist John van der Starre nog driemaal te scoren, maar DOV liet zich ook niet onbetuigd. Dit leidde tot een 14-25 achterstand aan het eind van de derde periode.

In het vierde kwart was wederom John van der Starre de enige die voor Redeoss wist te scoren, maar DOV ging ook gewoon door met scoren. Dit leidde tot een eindstand van 16-32 in het voordeel van DOV uit Leeuwarden. Een terechte nederlaag tegen de nog steeds ongeslagen koploper in de Toernooidivisie B.

Redeoss...Delft!
Redeoss...Delft!
(klik op de foto voor een vergroting)

De ploeg van Redeoss bestond uit de senioren Bert van Haag, John van der Starre, Jérôme Stordiau en Peter van Tongeren, en de junioren Bart Formsma, Erik Jan Koekoek, Axel Nieuwenhuyse en David Zeelenberg.

Zie ook de Basketbal Gazette Nr. 51 van Kees La Brijn:


Zondag 9 oktober gaf de badmintonploeg van Redeoss acte de présence tijdens de ParaGames in Breda. Het toernooi aangepast badminton werd gehouden in het Racketcentrum in Breda-Noord.

Met negen spelers en speelsters was Redeoss weer goed vertegenwoordigd. Naast het enkelspel werden er ditmaal ook gemengd dubbels gespeeld. Bij de staanders was het goud voor Anouk Meijs met haar partner Guus Maassen, die in de "finalepartij" met 21-19 en 21-15 wisten te winnen van Carmen van Kester met haar partner Eddy Boerman. Naast die zilveren medaille wist Carmen bij de dames enkel wederom goud te veroveren. Zelfs als ze niet helemaal fit is, blijft ze in deze discipline onverslaanbaar.

Beeld van de "finalepartij" in het gemengd dubbel staand tussen Anouk Meijs met Guus Maassen en Carmen van Kester met Eddy Boerman
Beeld van de "finalepartij" in het gemengd dubbel staand tussen
Anouk Meijs met Guus Maassen en Carmen van Kester met Eddy Boerman
(klik op de foto voor een vergroting)

Net als bij het vorige toernooi in Maastricht, verloren zowel Piet van Wingerden als Tomeck Nijland hun kruisfinale waardoor ze wederom tegenover elkaar kwamen te staan in de troostfinale om de derde en de vierde plaats. Hoewel het weer erg spannend werd, trok Piet weer aan het langste eind; hij won met 24-22 en 21-16.

Bij de rollers A wist Rowan van der Krogt weer de finale te halen. Dat werd een driesetter, maar met 17-21, 21-16 en 16-21 moest hij toch zijn meerdere erkennen in meervoudig kampioen Marcel Smouter.

Bij de rollers B zette Erik Jan Koekoek een prachtige prestatie neer door de tweede plaats voor zich op te eisen. Na het brons in Maastricht, nu het zilver in Breda. En dat in zijn tweede competitiejaar! Een heel mooi resultaat.

In het fotoalbum is een fotoreportage te vinden:

Verslag van Piet:

Zondag 9 oktober hadden we een wedstrijd. Deze keer waren het de ParaGames in Breda. Gelukkig hoefden we nu een keer niet in alle vroegte weg. Dus dat scheelde wel.

We begonnen de wedstrijd met de mix, waarin Carmen met haar mixpartner verrassend tweede werd. Anouk was samen met Guus een keer eerste.

Na een korte pauze gingen we verder met de enkel. De enkel rol leverde een geweldig succes op voor Redeoss. Erik Jan werd tweede, net als Rowan. Bij de staanders verliep het ook goed. Carmen werd eerste en Piet werd derde.

Het was een leuke dag.

Piet


Via onderstaande link kunt u alle uitslagen vinden:

Zie ook het verslag in Clear Nr. 133:


Op zaterdag 8 oktober 2011 hebben wij helaas afscheid moeten nemen van twee van onze vaste en trouwe lesgevers, Nina en Jurjan. Heel jammer, maar hun toekomst is natuurlijk ook heel belangrijk. Beiden gaan buiten Delft studeren en zijn daardoor niet meer in de gelegenheid aanwezig te zijn. Daarnaast vraagt een studie ook het nodige van je tijd.

Afscheid van Nina en Jurjan
Afscheid van Nina en Jurjan

Jurjan is bij ons gestart met een maatschappelijke stage. Gedurende deze stage bleek hij steeds meer gevoel te krijgen in de omgang met de kinderen en het begeleiden in het water. Hij ging dan ook steeds actiever lesgeven. Na afloop van deze stage is hij als bijna vanzelfsprekend gebleven. Nina is op een later tijdstip gekomen en paste vanaf het begin volledig in de groep. De kinderen wilden dan ook graag van haar les krijgen. Er kon geen zaterdag voorbij gaan of zij waren als een van de laatste weg. Maar eerst nog het bad en de kleedkamers schoon spuiten.

De eerstkomende zaterdagen zullen wij dan ook duidelijk hun afwezigheid bemerken en hopelijk wordt de ontstane ruimte snel door andere lesgevers opgevuld. Gelukkig beschikken wij over meerdere vrijwilligers die al het mogelijke doen om, als het noodzakelijk is, extra aanwezig te zijn. Wij wensen Nina en Jurjan heel veel succes met hun studie.

Dick Stoppelenburg
plaatsvervangend coördinator zaterdagzwemmen


Delft, 15 september 2011

Onderwerp: uitnodiging

Aan de leden, ouders van jeugdleden en kaderleden van Redeoss,

Namens het bestuur van Redeoss nodig ik u hierbij van harte uit voor onze

Algemene Ledenvergadering

De vergadering wordt gehouden op donderdag 13 oktober 2011 in onze sportkantine in het Sophia Revalidatiecentrum aan de Reinier de Graafweg in Delft. Aanvang: 20:00 uur.

Agenda:

 1. opening en welkom
 2. definitief vaststellen agenda
 3. notulen ALV 26-01-2011 *
 4. taakverdeling bestuur
 5. gastspreker Ferry Beckers van Double Performance
 6. uitkomst financiën 2010 *
 7. kascommissie (verslag + verkiezing)
 8. begroting 2012 *
 9. rondvraag en sluiting

Het bestuur rekent op uw komst!

Met vriendelijke groet,

Job Duijndam, secretaris (job@redeoss.nl)


* vanaf 27 september beschikbaar via de website en in de kantine:

De notulen van de ALV van 26 januari 2011 kunt u hier downloaden:

Het financieel verslag en de begroting kunt u opvragen bij de penningmeester via stuur een e-mail.


Hallo Allemaal,

Het is weer tijd voor de speculaasactie. Helaas wordt alles duurder, dat geldt dus ook voor speculaaspoppen (ze zijn € 0,20 duurder geworden). We hopen dat er toch weer een leuk aantal speculaaspoppen verkocht worden, zodat we de penningmeester weer blij kunnen maken.

De uiterste inleverdatum van de lijsten (zie hieronder) is donderdag 27 oktober. De speculaaspoppen worden dan op 22 november geleverd, als het goed is. Bert en ik zijn er op zaterdag 22 oktober en de dinsdag- en donderdagavonden om het geld en de formulieren in te nemen.

Het formulier kunt u hier downloaden:

Alvast bedankt. Ik reken weer op jullie medewerking, zodat we er weer een groot succes van kunnen maken.

Groetjes, Lenie


Na de start van de toernooidivisie gisteren stond voor mij vandaag, 25 september, ook de startdag van de regiotrainingen op het programma. Redeoss was niet zo sterk vertegenwoordigd. Samen met Dynah en Fadime hebben we ons “mannetje” gestaan. In de ochtend waren er de trainingen. Deze keer kregen we de training van een Duitse trainer (helaas is zijn naam mij even ontschoten). Hij heeft ons veel bijgebracht over een goede balbeheersing. Ook in de middag hebben we nog een uur getraind.

Eerste regiotrainingsdag jeugdrolstoelbasketbal in Eindhoven
Eerste regiotrainingsdag jeugdrolstoelbasketbal in Eindhoven
(klik op de foto voor een vergroting)

Bij de wedstrijden werden de groepen helemaal door elkaar gegooid. Wij kregen als coach dezelfde Duitse trainer samen met Paul Toes, een speler van het Nederlandse team. Eerst moesten we als spelers erg aan elkaar wennen maar na een paar wedstrijden ging het steeds beter en wisten we er zelfs een paar te winnen.

Het was een lange, vermoeiende maar zeker leerzame dag. Op naar de volgende. Dan hebben we bijna een thuiswedstrijd. We gaan dan naar Sporthal 't Zandje in Den Haag. Dan start ook onze eigen regiocompetitie.

Groetjes, David


Zaterdag 24 september stond de eerste competitieronde in de Toernooidivisie B op het programma voor de rolstoelbasketballers. Plaats van handeling: sporthal De Beverbol in Ridderkerk.

Bart Formsma probeert te scoren in de wedstrijd tegen I.S.V. Hengelo
Bart Formsma probeert te scoren in de wedstrijd tegen I.S.V. Hengelo,
maar even later zit de bal vast tussen de ring en het bord
(klik op de foto voor een vergroting)

Om 11:00 uur was de eerste wedstrijd tegen I.S.V. uit Hengelo. In deze wedstrijd draaide het om de effectiviteit. Dit was bij I.S.V. beter verzorgd dan bij Redeoss. Hoewel het aantal doelpogingen en kansen niet zover uiteen liepen, werden ze bij I.S.V. over het algemeen wél benut en bij Redeoss niet. Onze helden hadden veel moeite om de bal door de ring te krijgen. Hoewel de eerste score voor Redeoss was, stond men al vrij snel op een ruime achterstand. Na de rust werd het weliswaar beter, maar het lukte niet om nog wat dichterbij te komen. Eindstand: 12-23.

Topscorer Bert van Haag legt aan voor een vrije worp
Topscorer Bert van Haag legt aan voor een vrije worp
(klik op de foto voor een vergroting)

Om 15:15 uur trad Redeoss in de laatste ronde aan tegen The Black Eagles uit Rosmalen. In deze wedstrijd kwam de ploeg veel beter uit de verf. Met Bert van Haag als absolute topscorer leek de onbekende tegenstander aanvankelijk helemaal weggespeeld te worden. Toch wisten zij zich op tijd te herpakken en werd het een enorm spannende wedstrijd. Halverwege stonden de Delftenaren nog maar twee punten voor: 10-12.

Kees La Brijn scoort net niet in de wedstrijd tegen The Black Eagles
Kees La Brijn scoort net niet in de wedstrijd tegen The Black Eagles
(klik op de foto voor een vergroting)

In de tweede helft namen The Black Eagles even een ruime voorsprong van vier punten, maar in het laatste kwart ging het echt gelijk op. Met nog drie minuten te gaan stond het gelijk: 18-18. In de slotfase waren er nog volop kansen over en weer, maar geen van de partijen wist nog te scoren. Hoewel de bal af en toe dreigend over de ring rolde, ging 'ie niet meer door het netje. Zo werden de punten dus netjes verdeeld en ging de ploeg van Redeoss toch nog met een punt naar huis. Eindstand: 18-18.

De ploeg van Redeoss werd gevormd door: Bart Formsma, Bert van Haag, Erik Jan Koekoek, Kees La Brijn, Axel Nieuwenhuyse, John van der Starre, Peter van Tongeren en David Zeelenberg.

Zie ook de Basketbal Gazette Nr. 50 van Kees La Brijn:


Zaterdag 17 september heeft alweer het tweede toernooi voor de badmintonners van Redeoss plaatsgevonden. Redeoss heeft er met een grote groep aan deelgenomen. Melvin deed dit keer voor het eerst mee. Hij gaat voortaan de staande mannen versterken en zal gaan dubbelen met Axel. Een mixpartner moet nog voor hem gevonden worden. Melvin heeft pas een jaar getraind en slaat de shuttles nu al zo in de goede richting, dat hij toernooien kan gaan spelen. Welkom bij het zooitje, Melvin! Daarnaast kan ik vertellen dat Saskia weer aan het trainen is en binnenkort de wedstrijden weer hoopt op te pakken. Succes, Saskia! Rachel blijkt ernstiger geblesseerd dan gedacht, zij zit in het gips en moet voorlopig rust houden. Sterkte, Rachel!

Ditmaal werd er begonnen met dubbelen en later op de dag zou er enkel gespeeld worden. Onder de trouwe leiding en coaching van Lenie en Bert begon de ploeg vol enthousiasme aan het toernooi.

Sanneke van der Vliet in actie
Sanneke van der Vliet in actie (foto: Margriet Karsmakers)

Bij de vrouwen rollers werd Redeoss vertegenwoordigd door Sanneke. Voor Sanneke was het het eerste toernooi van het seizoen. Zij was namelijk begin september nog in Bali en dat is heel erg zielig natuurlijk. Het aantal vrouwen viel tegen. Dus werd er in slechts in één poule gespeeld. Sanneke wist een wedstrijd te winnen en maakte het behoorlijk spannend (21-23, 21-9 en 21-10).

Bij de mannen enkel rollers A werd Redeoss vertegenwoordigd door onze Rowan. Na het vertrek van zijn dubbelmaatje Hans heeft hij in Jordy zijn nieuwe dubbelpartner gevonden en vandaag kon dit voor het eerst worden uitgeprobeerd en niet onverdienstelijk. De mannen werden tweede en verloren de finale na een spannende driesetter (21-16, 14-21 en 14-21). Rowan zat echter zo vol spanning tijdens de prijsuitreiking dat hij even naar het toilet moest. Gelukkig heeft papa Bert de prijs in ontvangst genomen en was de spanning eraf voor Rowan. De tweede prijs durfde hij zelf op te halen, want in het enkelspel won hij ook een zilveren plak.

Bij de mannen enkel rol B werd Erik Jan gevraagd Redeoss te vertegenwoordigen. In het enkelspel begon hij met een zeer spannende driesetter tegen zijn grote concurrent (21-18, 20-22 en 18-21). Helaas werd deze spannende partij verloren, maar Erik Jan ging gewoon door naar de kruisfinale, want een ander versloeg hij met duidelijke cijfers (21-3 en 21-7). Tijdens de finale om de derde en vierde plaats liet Erik Jan zien wat hij kan. Hij pakte de bronzen plak door zijn tegenstander te verslaan (21-9 en 21-9). Wat waren we allemaal trots. Na slechts anderhalf seizoen spelen is dit voor Erik Jan al zijn eerste plak in het enkelspel!

Piet van Wingerden in actie
Piet van Wingerden in actie (foto: Margriet Karsmakers)

De heren staand kwam met de grootste groep om de hoek zetten. Axel, Piet, Tomeck en onze nieuwe Melvin moesten het voor Redeoss gaan maken. Piet versloeg zijn grote concurrent Jan (21-16 en 21-16) en haalde hiermee, en nog wat andere gewonnen wedstrijden, de kruisfinale. Alleen Melvin probeerde hem daar nog van weg te krijgen. De jongens speelden onderling een mooie partij (21-13 en 21-16). Axel en Tomeck wonnen beiden een wedstrijd en moesten onderling uitmaken wie er naar de kruisfinales zou gaan. Uiteindelijk werd het dit keer Tomeck (21-19 en 21-6). Tomeck en Piet verloren beiden de kruisfinale en dit betekende dat zij het tegen elkaar moesten uitvechten om de derde en vierde plaats. De bronzen medaille ging naar Piet na een spannende driesetter (21-17, 12-21 en 21-10). In de dubbel moesten de heren eveneens onder elkaar uit maken wie het brons mocht omhangen. Tomeck en Piet wisten Axel en Melvin te verslaan (21-9 en 21-11). Bij de vrouwen staand was het helemaal een trieste bedoeling. Er waren slecht vier spelers, Carmen en ik kwamen uit namens Redeoss. We wonnen de dubbel (21-10 en 21-7). En in de enkel ging de finale tussen ons. Deze won Carmen met duidelijke cijfers (21-7 en 21-5). We hopen dat er de volgende keer meer mensen zijn!

Carmen van Kester Tess Scheele
Carmen van Kester en Tess Scheele

Erik Jan Koekoek Piet van Wingerden en Tomeck Nijland Rowan van der Krogt
Erik Jan Koekoek, Piet van Wingerden, Tomeck Nijland en Rowan van der Krogt

(foto's: Margriet Karsmakers)

Na een hoop lol onder het genot van een patatje vertrokken wij naar huis. Nog even omrijden langs de Kuip, waar net gescoord werd, niet iedereen was daar even blij mee uiteraard. Wij willen Lenie, Bert, Roelof en Irene bedanken voor de gezellige dag! Het volgende toernooi vindt plaats op 9 oktober in Breda. Het is de bedoeling dat dit toernooi international bezocht wordt, het zijn namelijk de ParaGames.

Tess


Er is ook een videoreportage gemaakt van dit toernooi:Via onderstaande link kunt u alle uitslagen vinden:

Zie ook het verslag in Clear Nr. 130:


Klaverjassen Klaverjasliefhebbers opgelet!!!!!!

In de maand september starten we weer met het nieuwe seizoen klaverjassen.

Op de laatste donderdag van de komende maanden spelen we weer om de eindprijzen welke op donderdag 22 december worden uitgereikt.

Iedere avond zijn er tevens wat prijsjes te verdienen via de geluksronden en loterij.

Het gaat er allemaal gezellig en ontspannen aan toe onder het genot van koffie, thee of een heerlijke borrel.

De organisatie is zoals gebruikelijk in goede handen van Ton en Piet Eijgermans in onze eigen sportkantine van Redeoss.

Aanvang is 19:15 uur.

Aanmelden kan ter plekke of via e-mail naar crosser@redeoss.nl.


Zaterdag 3 september heeft het eerste toernooi aangepast badminton van het seizoen plaatsgevonden in het Brabantse Rijen. Wegens ziekte, vakantie en feesten was Redeoss slechts met een kleine groep aanwezig (Carmen, Piet, Axel, Erik Jan, Rachel en Tess). Ditmaal stonden de dubbel en de enkel op het programma. Gedurende de dag hebben we Lenie gepromoot. We willen namelijk graag dat Lenie de sportvrijwilliger van het jaar wordt. Ze verdient het! Verschillende clubs hebben beloofd hun leden te vragen om te stemmen. Lenie moet naar de top!! Stemmen kan op: www.delft.nl/sport.

Er werd door de badmintonners goed gespeeld. Axel speelde zijn beste wedstrijden ooit. We weten niet waar hij in de vakantie heeft geoefend, maar wij denken dat hij bij een echte leermeester in de leer is geweest. Ga zo door, Axel! Ook Piet was lekker bezig, hij sloeg bij het inslaan (met een vrouw nog wel) zijn racket kapot, gelukkig werd deze snel gerepareerd. Hij wist een driesetter te spelen tegen de huidige Nederlands kampioen (en dat is een hele goede) Eddy Boerman. Hoewel deze driesetter verloren ging liet Piet onwijs mooi badminton zien en liet hij zien dat hij vooruit gaat. Over twee andere partijen was Piet minder tevreden. Gelukkig hebben we veel toernooien dit seizoen en heeft hij dus alle kansen om het goed te maken.

Erik Jan staat 3-1 voor in de tweede set tegen meervoudig kampioen Marcel Smouter
Erik Jan staat 3-1 voor in de tweede set tegen meervoudig kampioen Marcel Smouter,
maar verliest uiteindelijk toch met 21-6 en 21-9
(klik op de foto voor een vergroting)

Erik Jan heeft te maken met zware concurrentie. Maar hij vertrouwde mij toe: ''Ooit ga ik het winnen, dan ga ik die bekers binnen halen. Ik moet gewoon goed kijken en scherp spelen. En dat kan alleen door oefenen, oefenen en oefenen.'' En dat doet hij. Hij werkt zich op de training uit de naad, wil alles goed doen en is heel leergierig. Hij rijdt zich keurig warm voor wedstrijden en is daarmee een voorbeeld voor velen. Met die instelling en eigenschappen kun je ook niet anders dan ver komen.

Carmen moest erg wennen aan het weer op te baan staan. Zij heeft ook minder getraind dan de rest, omdat zij de eerste trainingsweek nog in Turkije was. Toch heeft Carmen op redelijk eenvoudige wijze de finale van het enkelspel gehaald. Tijdens de finale, tevens de laatste wedstrijd, vond zij haar oude spel terug en de finale werd dus door haar gewonnen! Hier kreeg zij een hele mooie, grote, gouden beker voor. In de dubbel speelde zij samen met mij. Wij zijn tweede geworden, maar we zijn het er allebei over eens dat het veel beter had gekund. We gaan er hard aan werken.

Voor Rachel is het toernooi niet zo goed afgelopen. Hoewel zij lekker aan het spelen was, maakte zij tijdens haar laatste partij een behoorlijke val. Zij kwam terecht op haar enkel en hoorde een krak. Omdat er geen risico mocht worden genomen, is zij samen met Bert en Irene naar een ziekenhuis in de buurt gegaan. Rachel kreeg daar te horen dat zij haar enkel waarschijnlijk ernstig verzwikt heeft, haar enkel is ingepakt en heeft voorlopig minstens een week rust nodig. Over een week moet zij voor controle komen in het ziekenhuis in Delft om te kijken hoe het geneest en voor eventuele verdere behandeling. Namens de hele ploeg wensen we Rachel, onze grote pechvogel, heel veel sterkte. We hopen je weer snel op de baan te zien.

Wij willen Lenie, Bert, Lydia, Irene en Roelof bedanken voor het rijden en coachen. We hebben een erg gezellige dag gehad en hopen dat jullie dat ook zo ervaren hebben! Het volgende toernooi vindt plaats op 17 september in Maastricht, we hopen dan met een grotere ploeg aanwezig te zijn. Rachel, nogmaals veel sterkte!

Tess


Via onderstaande link kunt u alle uitslagen vinden:

Zie ook het verslag in Clear Nr. 128:


Lenie ten Hulscher Lenie ten Hulscher, een drijvende kracht

Nadat Lenie ten Hulscher door een operatie in een rolstoel belandde, werd ze lid van onze vereniging voor mensen met een lichamelijke beperking. Als badmintonner behaalde ze vele titels en als vrijwilliger werd ze de drijvende kracht achter Redeoss. Ze zet zich onvoorwaardelijk in en zorgt ervoor dat alles op rolletjes verloopt: van toernooien tot jeugdkampen. Ze wist zelfs sponsors te vinden om met kinderen een weekend naar Disneyland Parijs te gaan.
Redeoss vindt dat Lenie de titel verdient. Vindt u dat ook? Breng dan snel uw stem uit.

Bij voorbaat dank.

Aad VerbeekZie ook het artikel in de Stadskrant:

Tot vrijdag 16 september was het mogelijk om te stemmen. Op donderdag 22 september werd de sportvrijwilliger van het jaar bekend gemaakt door de wethouder van sport in het stadhuis van Delft. Helaas is Lenie het niet geworden, maar uiteraard was de nominatie al een grote eer.


Beste allemaal,

Zoals jullie inmiddels (waarschijnlijk) allemaal weten zit Lenie bij de laatste acht genomineerden om sportvrijwilliger van het jaar van de gemeente Delft te worden!

Ik heb gezien dat je maar één keer per P.C. kunt stemmen (niet per dag, maar in totaal). Daarom is het zaak dat we zorgen dat er op zoveel mogelijk gestemd wordt. In de bijlage vind je een blad om Lenie te promoten. Wellicht kun je dit op school, je werk of op je breiclub ophangen?

Want Lenie moet winnen! Want een andere Lenie is toch nergens te vinden!! Dat heeft alleen Redeoss!

Er kan worden gestemd tot 16 september, dus kom op!

Bedankt!

Groetjes, Tess


Zie ook de oproepen van Tess op Badminton Info, Badmintonline en Piet Ridder:


Zie hier de voordracht van Lenie als sportvrijwilliger van het jaar:


Met ingang van het seizoen 2011-2012 zullen enkele spelregels voor het aangepast badminton worden gewijzigd. De wijzigingen hebben voornamelijk betrekking op het serveervak; het deel van het speelveld waar de shuttle na de service terecht moet komen.

Badminton Nederland heeft een brochure gemaakt met daarin een beknopt overzicht van de (belangrijkste) spelregels van het aangepast badminton:


Waarom?
Redeoss gaat dit jaar meedoen aan de Grote Clubactie. Zoals iedereen weet zullen we acties moeten ondernemen om de verhoogde kosten voor de huur van de kleine en de grote sportzaal en het zwembad te kunnen bekostigen. Om het sporten bij Redeoss betaalbaar te houden, moeten we proberen om met z'n allen extra inkomsten te genereren.

Wat?
De Grote Clubactie is een loterij voor Nederlandse verenigingen. Door loten te verkopen, krijgen zij de extra inkomsten die ze hard nodig hebben: 80% van de opbrengst gaat direct naar de clubkas!

Wie?
Alle leden kunnen (uiteraard) meedoen met de Grote Clubactie. Voor degene die de meeste loten weet te verkopen stelt de penningmeester een leuke prijs beschikbaar!

Hoe?
Lotenverkopers van de Grote Clubactie mogen vanaf zaterdag 10 september op pad met de intekenlijsten. Elk lot kost € 3,- en daarvan gaat dus maar liefst € 2,40 naar de vereniging. Het is de bedoeling dat we met machtigingen gaan werken. Dat betekent dat we slechts eenmaal langs de deur hoeven (alleen om te verkopen); de betaling vindt dan plaats via die (eenmalige) machtiging. De koper ontvangt het lotnummer via het bankafschrift.

Wanneer?
De lotenverkoop van de Grote Clubactie begint op zaterdag 10 september. De trekking van de loterij is op 24 november. De hoofdprijs bedraagt maar liefst € 100.000-. Maar er zijn uiteraard ook nog vele andere kleinere prijzen.

Contactpersoon
De coördinatrice van de Grote Clubactie voor Redeoss is Irene van Kester. Voor nadere informatie is zij telefonisch bereikbaar (0174-517690) of per e-mail: stuur een e-mail.


Archief

Minder recent nieuws kunt u vinden in het archief:

Weet u nog meer nieuws dat hier eigenlijk gemeld zou moeten worden? Neem dan a.u.b. contact op met de webmaster: Roelof Koekoek stuur een e-mail


Laatst gewijzigd op 18 augustus 2012