Het nieuws van 2014-2015


Het nieuws van het seizoen 2014-2015 in omgekeerd chronologische volgorde:naamklassepercentage
Monique La Brijn349%
Kees La Brijn459%
Job Duijndam4 
Adri de Graaff5 
Ellen de Kruijff5 
Marvin de Kruijff624%

Het afgelopen seizoen wilde alles niet zoals wij het misschien wel zouden willen. Terwijl bij Kees het percentage iets verbeterde, had Job te weinig wedstrijden gespeeld voor een percentage. Ook Ellen kwam door een blessure niet aan spelen toe. Bij Adri wilde het de keren dat ze erbij was niet lukken. Ook Monique had het zwaar, vooral in de laatste periode kelderde haar percentage. Alleen Marvin had een grote sprong gemaakt. Een verrassend hoog percentage, ja ja.

Voor de ranglijst competitiebeker seizoen 2014-2015 komen wij helaas niet in aanmerking. De volgende resultaten zijn behaald:

naamklassepuntenplaats
Monique La Brijn3204e
Kees La Brijn4165e
Job Duijndam40 
Adri de Graaff50 
Ellen de Kruijff50 
Marvin de Kruijff6134e

Klasse-indeling seizoen 2015-2016
Zoals bovenstaande resultaten laten zien was er geen reden om hoger op te gaan kijken. Nee, we blijven zitten in de vertrouwde klasse. Alleen Adri gaat haar kunsten komend seizoen laten zien in een lagere klasse.

naamklasse
Monique La Brijn3L
Kees La Brijn4L
Job Duijndam4L
Adri de Graaff5L
Ellen de Kruijff6R
Marvin de Kruijff6R

Daarnaast heeft Adem Azgin aangegeven ook mee te willen gaan doen. Hij zal dan starten in klasse 5L.

Monique


Zie ook:


Winst Redeoss tegen de Grasshoppers
Op zaterdag 20 juni werd er in sporthal De Tulp te Voorhout een demonstratiewedstijd gespeeld tussen de Grasshoppers uit Katwijk en Redeoss. Deze wedstrijd begon om 14:15 uur en daarna werden er nog twee wedstrijdjes 3 tegen 3 gespeeld. Voor Redeoss gingen de volgende spelers het doen: Arif, Peter, Mario, Bennie en Albert.

Het toernooitje was georganiseerd omdat één van de spelertjes van Grasshoppers op de basisschool zit, die meededen aan het overkoepelende toernooi 3 tegen 3. Zijn medeleerlingen wilden niet met hem in één team zitten. Ik kan zeggen dat hij het uitstekend heeft gedaan. Ik denk dat hij mede dankzij zijn medespelers en tegenstanders topscorer is geworden in een wedstrijd die wel verloren werd door Grasshoppers. Onze Bennie en Peter, die schoten in het begin gewoon alles raak. Dat zouden ze meer moeten doen. Zij deden dat doordat de ballen werden aangedragen door Mario, Arif en Albert. Onderschat die waarde niet. Arif had zijn dag niet, zijn schoten waren of te zacht of te hard, maar gingen niet dóór het netje. Dat gaat zeker goed komen.

Een leuke gemoedelijke wedstrijd met ook nog wat aanmoediging van Redeoss-aanhangers. Papa van Arif, vrouwtje van Peter en Martijn, onze eeuwige vrijgezel. Hoewel ... Waarom de tegenstanders Bennie niet wilden of konden aanpakken. Ik weet het niet. Hij was wel wezen vissen en had vis gegeten en of hij nog meer vis was ...??? Na deze demonstratiewedstrijd op een heel veld, werd er later in de middag nog twee keer een 3 tegen 3 wedstrijd tegen Grasshoppers 1 en 2 gespeeld. Beide partijtjes hebben we gewonnen. Dankzij het goed doorwisselen ...??? We zijn aardig bezig gehouden en de organisatoren waren blij dat er gespeeld kon worden. Wij kregen aan het eind nog de complimenten hiervoor en zij hoopten dat zij in de toekomst nog eens een beroep te mogen doen op ons en de hoop dat er dan meer teams beschikbaar zouden zijn.

Albert

Succes, Bartje!
Bart Nr. 34 gaat naar Arrows om zich verder te ontwikkelen en prijzen te pakken. Sinds 1 oktober 2009 lid van Redeoss en kwam voor het eerst voor in Basketbal Gazette Nr. 39 (16-10-2010) met zijn debuut in de Toernooidivisie B. Toen niet meer dan een zinnetje aan gewijd en later werd hij een graag geziene gast in de Gazette. Dit seizoen heeft hij een grote ontwikkeling doorgemaakt en wil nu zijn vleugels uitslaan om een vervolgstap te maken. Hij was al bezig met selectietrainingen en nu is er gevraagd om bij Arrows in Rotterdam te komen spelen in de Toernooidivisie A. Wij hopen dat hij met plezier op deze periode, het begin van zijn rolstoelbasketbalcarrière bij Redeoss, terug kijkt. Zijn teamgenoten wensen Bart succes met zijn nieuwe start bij Arrows.

De teams blauw, oranje, wit en geel
De teams blauw, oranje, wit en geel
(klik op de foto voor een vergroting)

Afsluiting seizoen 2014-2015
Voor de afsluiting van het rolstoelbasketbalseizoen heeft Redeoss samen met het jeugdteam een toernooi georganiseerd. Dit werd begeleid door Albert. Martin en Roelof konden er niet bij zijn, wat een hoop decibellen scheelde. De teams werden ingedeeld in de kleuren blauw, oranje, wit en geel.

Afsluiting seizoen rolstoelbasketballers Afsluiting seizoen rolstoelbasketballers
Afsluiting seizoen rolstoelbasketballers Afsluiting seizoen rolstoelbasketballers

In de kantine gaf Albert het sein om aan te vallen zoals hij eerder ook in het veld had gedaan. De hapjes en drankjes die een ieder meegenomen had, werden tijdens de wedstrijden bij elkaar op tafel gezet en na de wedstrijden gingen we gezamelijk eten in de kantine. Je mocht pakken/proberen wat je wilde, onderwijl werd er leuk gebabbeld en terug gekeken op het toernooi en het afgelopen seizoen.

Afsluiting seizoen rolstoelbasketballers
Afsluiting seizoen rolstoelbasketballers
(klik op de foto voor een vergroting)

Kees


Zie ook:


Op zaterdag 20 juni werd het aangepast badminton circuit afgesloten met het toernooi van B.C. Bever in Rijen. Redeoss werd vertegenwoordigd door Daphne van Es, Melissa van Holsteijn, Carmen van Kester, Erik Jan Koekoek, Axel Nieuwenhuyse, Tim Quartel en Sanneke van der Vliet.

In het enkelspel behaalde Tim Quartel brons bij de rollers. Bij de dames enkel staand was het goud voor Daphne van Es. ging er van door met het goud bij de dames enkel staand.

Bij het gemengd dubbel was het goud voor Carmen van Kester met partner Mark Modderman. In deze categorie ging het brons naar Daphne van Es en Axel Nieuwenhuyse.


Via onderstaande link kunt u alle uitslagen vinden:


We keken er al een hele tijd naar uit en eindelijk was het zover: het NK paratafeltennis 2015. Deze keer op een voor ons gunstige afstand: Zoetermeer. Op een heel mooie website www.nkparatafeltennis2015.nl werden we van te voren al geïnformeerd over alles en nog wat door de organisatie. Doing Zoetermeer pakte de organisatie groots aan en heel professioneel. Ongeveer een week van te voren stonden de wedstrijdschema's op het net. Nu konden we onze kansen gaan berekenen.

Sporthal De Veur in Zoetermeer
Sporthal De Veur in Zoetermeer
(klik op de foto voor een vergroting)

Kansen zijn er altijd, maar de namen die bij ons in de poules stonden waren zeker niet de minsten. Marvin ging weer voor een set winst. En... hij had die bijna... 10-12... Jammer, maar hij had goed gespeeld. En dat vond hij zelf ook. Laat dat duidelijk zijn.

Marvin (enkel) in Zoetermeer Marvin (dubbel) in Zoetermeer
Marvin tijdens de enkel en de dubbel in Zoetermeer
(klik op de foto voor een vergroting)

Job en Kees hadden het helemaal niet makkelijk. Maar zij hadden toch wel het gevoel dat ze hier en daar wat punten hadden laten liggen. Job verloor drie sets met 10-12 in twee verschillende wedstrijden. Ook won hij twee sets met een hoge score: 16-14 en zelfs één met de stand 22-20. Dat dan weer wel. Spannend was het dus. Ook Kees had enkele leuke sets hij verloor met 11-13 en 12-14 maar won een set met 16-14. Wel had hij zo zijn bedenkingen: "wat doe ik nu fout?". Bij hem in de poule zaten echter twee spelers met de naam Paul. En dat kan je beter niet hebben. Zij waren aan het einde van de dag de nummers 1 en 2.

Job in actie in Zoetermeer Kees in actie in Zoetermeer Monique in actie in Zoetermeer
Job, Kees en Monique in actie in Zoetermeer
(klik op de foto voor een vergroting)

Monique had ook de pech de latere nummers 1 en 2 van haar sterkte klasse in de poule te hebben. Zij werd derde in haar poule en dat was net niet genoeg.

Na al dat poule geweld was het tijd voor de dubbels, daarna kwamen pas de finales enkel. Onze spelers waren dus klaar. Alleen Marvin mocht nog verder. Marvin ging nu nog heel gezellig dubbelen met Jeffrey van Doing. En wat Marvin graag wilde gebeurde bij het dubbel. Ze wonnen een set met maar liefs 11-2. Ja, ja... goed toch...?

De anderen konden nog even bij de fotograaf Ron Jenner langs en dat leverde leuke foto's voor het familiealbum op. We hadden hiervoor bij aankomst een bonnetje gehad.

Monique en Kees op de foto in Zoetermeer
Monique en Kees op de foto in Zoetermeer
(klik op de foto voor een vergroting)

Voor Kees en Monique was bedacht dat ze op de grond gingen zitten voor een foto. Geweldig bedacht, maar er waren wel meerdere sterke handen voor nodig om Monique weer op de been te krijgen. Terwijl Job met de familie weer naar huis ging bleven Kees en Monique om de finales te bekijken.

Muziek door Harpe Davids in Zoetermeer
Muziek door Harpe Davids in Zoetermeer
(klik op de foto voor een vergroting)

En bij de prijsuitreiking was er weer muziek, geheel verzorgd door Harpe Davids uit Zoetermeer. Uiteindelijk waren ze nog pas om acht uur weer thuis. Maar met de boodschapjes voor de volgende dag.

De resultaten:

klassenaamuitslagen
6Marvinenkel0-3 / 0-3 / 0-3 / 0-3
  dubbel0-3 / 0-3 / 1-3
4Jobenkel2-3 / 1-3 / 3-0 / 3-1 / 0-3 / 2-3
4Keesenkel1-3 / 2-3 / 2-3 / 3-1 / 3-0
3Moniqueenkel3-2 / 3-0 / 0-3 / 3-0 / 0-3

Monique


Zie ook:


Op zondag 31 mei werd het toernooi aangepast badminton van Shuttle Up in Sliedrecht gehouden. Helaas worden er — sinds het vetrek van Tess — geen verslagen meer aangeleverd.

Via onderstaande link zijn gelukkig wel alle uitslagen te vinden. Daaraan is te zien dat de ploeg van Redeoss weer prima prestaties heeft weten neer te zetten. Bij de rollers behaalde Tim Quartel een verdienstelijke tweede plaats bij de mannen enkel. Bij de mannen dubbel wist hij met zijn partner Jordy Brouwer beslag te leggen op de eerste plaats, door onder andere in een spannende partij met 25-23 en 21-16 te winnen van de belangrijkste concurrenten, die als eerste waren geplaatst. Sanneke van der Vliet behaalde brons bij de vrouwen dubbel rol.

Bij de staanders was er bij de mannen enkel een fraaie tweede plaats voor Piet van Wingerden. Bij de dames enkel staand was de winst voor Daphne van Es, die al haar partijen glansrijk wist te winnen. Bij de mannen dubbel was er ook een zeer verdienstelijke tweede plaats voor Nick van der Velden en Piet van Wingerden. Bij de dames dubbel gingen Daphne van Es en Melissa Holsteijn er met de winst vandoor; alle partijen werden ruimschoots gewonnen.


Via onderstaande link kunt u alle uitslagen vinden:


Op zaterdag 30 mei organiseerde JBC/Noorderhaven voor de 24e keer in sporthal "Sport aan Zee" haar jaarlijkse internationale rolstoelbasketbaltoernooi. Aan deze editie van het toernooi namen zeventien teams deel, waaronder de winnaar van vorig jaar, het Duitse Nusse Rams. De volgende spelers zou Cobie Magnificent voor Redeoss meenemen: Albert Capone, Kees den vliegende reporter, John van Wil, Jérômukke, Peet van T. uit Z., Bendernie, Mooie Mario... en natuurlijk The Cobie. Helaas zijn twee spelers afgevallen wegens blessures: Albert Capone en The Cobie.

Het jaarlijkse rolstoelbasketbaltoernooi is nog een van de weinige grote toernooien en is dan ook zeer gewild bij de clubs. Door de inzet van vrijwilligers, sponsors en de loterij, is het toernooi mogelijk gemaakt. Het toernooi begint 's morgens om 09:30 uur. De teams zijn verdeeld over drie poules (niveaus) en spelen een halve competitie, waarna de winnaars van poule A en B tegen elkaar in de finale spelen voor de toernooiwinst. Na afloop van het toernooi is er natuurlijk een prijsuitreiking door de sponsor. Vervolgens schuift iedereen aan tafel voor de traditionele nasi/bami hap. Het toernooi werd tenslotte feestelijk afgesloten in de kantine van de sporthal met een live-band.

Redeoss toernooiwinnaar C poule
Het is alweer een tijd geleden dat Redeoss aan een toernooi (geen competitewedstrijden) meedeed en we hadden ons ingeschreven voor C-niveau van het nasitoernooi, in de hoop dat er ook een aantal jeugdleden zich zou opgeven. Helaas was dat niet het geval en gingen we met Redeoss 1, zonder Bart en Michel, naar het toernooi. Dan mag je de tegenstanders nog niet onderschatten.

We speelden met de rem er op en lieten de tegenstanders spelen, deden rustig aan. Vaak scoorde de tegenstander eerst, waardoor Redeoss weer tegen een achterstand aankeek. De tegenstanders bepaalden onze gedrevenheid in het spel. De press mocht niet gespeeld worden en dat maakte het in een aantal wedstrijden lastiger voor ons. Dan zijn er spelers met de slimheid om je niet drukker te maken dan nodig is, bij een kleine voorsprong of gelijke stand rustig aan te doen en de wedstrijd uit te spelen. Wilden we eerste worden, dan mochten we niet verliezen van de "Mustangs"; dat werd dan ook niet gedaan. Een gelijke stand was voldoende en daar gingen we voor.

Daarna de wedstrijd tegen JBC 1; deze maakte het compleet. Alles ging weer beter en feller. Leek ook de leukste wedstrijd te worden. Veel acties aan beide kanten. Er werden haast geen fouten gemaakt. Drie fouten over vijf wedstrijden. Een fout betekende immers een punt voor de tegenstander. Voor Redeoss is het een geslaagd toernooi geworden. En het eind maakte het compleet met na de prijsuitreiking de nasi- of bamihap.

Perfect georganiseerd toernooi
JBC/Noorderhaven heeft met zijn 24ste Internationaal Rolstoelbasketbal Toernooi 30 mei 2015 (nasitoernooi) weer een perfect toernooi georganiseerd. Het begon 's morgens om 9:30 uur op tijd en dan iedere keer een wedstrijd van 20 minuten doorlopende tijd. Stond je niet klaar, jammer dan, er werd op tijd begonnen. Er waren wat aangepaste regels: Er mocht geen press gespeeld worden in de C-poule. Een fout is geen vrije worpen maar één punt voor de tegenstander plus de bal uitnemen. Dit zorgde ervoor dat je wel uitkeek om fouten te maken. En na de prijsuitreiking met z'n allen nasi/bami eten. Kortom een leuk en gezellig toernooi!

Kees


Zie ook:


De laatste wedstrijden van de interne competitie 2014-2015 waren op 17 maart al gespeeld. Alles ging zo snel dat de organisatie moeite had om het bij te houden. Zoals geschreven in het Bericht van het Pingpongballetje Nr. 121, was er tijdens de voorronde al het nodige gebeurd. De nacompetitie startte ook nu weer met tien spelers. Waar Ellen nog verder herstelde van haar blessure en rustig aandeed, kon Elly nu weer volop meedoen.

Adém in actie
Adém in actie
(klik op de foto voor een vergroting)

In de A poule liet Marco zich dit keer niet foppen door Adém. Hij won deze keer overtuigend en liet geen set voor de tegenpartij. Adém won wel een hele spannende viersetter van Els. En zijn wedstrijden tegen de familie La Brijn? Daar hebben we het niet meer over.

Monique begon deze ronde niet best. Goed, ze won wel, maar overtuigend was het niet. Els en Kees wisten in de eerste twee wedstrijden ieder een set te winnen. En Kees deed weer zijn uiterste best... die derde plaats is hem zo gegund.

Ook de B poule was weer spannend. Marvin won zijn wedstrijd tegen Wendy. Wel moet even gemeld dat de derde set ongewoon heel spannend was: 13-11 in het voordeel van Marvin. Ineke maakte het ook heel spannend. Wist ze heel nipt te winnen van Elly in een vijfsetter. Twee sets waren 12-14 en 10-12 in haar voordeel. Maakte ze het ook Jérôme heel moeilijk. Hij moest een vijfsetter tegen haar spelen om zich de nieuwe kampioen van de B poule 2014-2015 te mogen noemen.

Uiteindelijk lukte het de organisatie om op dinsdagavond 19 mei de competitie gezellig af te sluiten met de uitreiking van de prijzen.

De winnaars van de interne competitie seizoen 2014-2015 zijn:

Monique en Jérôme

Poule A: Monique La Brijn
Poule B: Jérôme Stordiau
GEFELICITEERD

Na deze uitreiking was er nog een speciale uitreiking. Zoals men had kunnen lezen in het Bericht van het Pingpongballetje Nr. 124, zijn we gestart met het schuiftafeltennis. Wendy en Robert zijn daar heel enthousiast mee van start gegaan. En ondanks dat er nog de nodige kinderziektes zijn te verwerken blijven ze vrolijk en laten ze zien hoe het spelletje gespeeld moet worden. Vanuit de groep was hiervoor aandacht gevraagd bij de organisatie. Natuurlijk willen wij dit graag onder de aandacht brengen. Voor hen was er een speciaal certificaat ontworpen en met een beker (=mok) werden ook zij verrast met deze eenmalige aanmoedigingsprijs.

Wendy en Robert
Wendy en Robert

Vervolgens ging de hele groep nog op de jaarlijkse groepsfoto. En daar werd naar uitgekeken. Kees had het statief al klaarstaan. Terwijl anderen de mobiel in de aanslag hadden om hem weer hard te zien lopen om op tijd ook op de foto te staan. En dat ging helemaal goed, alleen stond nu Adém er bijna niet op. Hij was zo bezig met foto's nemen met de mobiel dat hij vergat te lopen om ook op tijd op zijn plekje te staan. Gelukkig is het toch nog goed gekomen.

De groepsfoto van de tafeltennissers
De groepsfoto van de tafeltennissers
(klik op de foto voor een vergroting)

Nog even naar de kantine voor een drankje met wat lekkers. En dan, ja dan, gaan we gewoon weer verder met ons spelletje TAFELTENNIS. Na de herfstvakantie gaan we weer van start met seizoen 2015-2016. Voor de statistieken, dat wordt het 19de seizoen waarvan het de 11de is met een wisselbeker.

Monique


Zie ook:


Het bestuur van Redeoss nodigt van harte onze leden, ouders van jeugdleden en kaderleden uit voor onze

Algemene Ledenvergadering
op
donderdag 28 mei 2015

Plaats: sportkantine Sophia Revalidatiecentrum in Delft

Aanvang: 20:00 uur

Voorlopige agenda:

 1. Opening
 2. Vaststellen agenda
 3. Bestuursverkiezing *)
 4. Mededelingen
 5. Vaststellen notulen ALV 09-10-2014 (download: Notulen ALV 09-10-2014)
 6. Jaarverslagen 2014 (bestuur en secties): jaarverslagen 2014
 7. Financieel jaarverslag 2014
 8. Verslag kascommissie
 9. Verkiezing nieuwe kascommissie
 10. Begroting 2016
 11. Huldiging kampioenen
 12. Rondvraag
 13. Sluiting

*) Het bestuur heeft Wim Plomp gevraagd om voorzitter van Redeoss te worden. Wim heeft zich bereid verklaard om voorzitter te worden. Het bestuur stelt de ALV voor om Wim Plomp te benoemen tot voorzitter. Tegenkandidaten kunnen zich tot een half uur voor aanvang van de vergadering melden bij het bestuur. Verder is de functie van secretaris vacant en zijn Job Duijndam (lid) en Piet Makkes (penningmeester) aftredend. Beiden stellen zich herkiesbaar.

Het bestuur rekent op uw aanwezigheid!

Met vriendelijke groet,

Het bestuur (bestuur@redeoss.nl)


Voor het integratietoernooi van Doing Zoetermeer hoefden we, Kees en Monique, in ieder geval niet heel vroeg op pad. Om half negen in de ochtend gingen we van huis weg. Dit toernooi is weer eens heel iets anders dan de andere toernooien. Je kunt niet degraderen of promoveren. Alleen lekker je wedstrijdjes spelen tegen weer eens andere spelers, luitjes zonder beperking en ook met beperking. Jammer voor Redeoss dat er niet meer spelers in de gelegenheid waren om mee te doen met dit toernooi. Maar goed... Kees en Monique waren er dus wel.

Zij werden ingedeeld in een poule naar sterkte. Monique in senioren B en Kees in senioren C. Er waren drie sterktegroepen voor de senioren. En nog een heleboel jeugdpoules. Helaas was er geen tijd om alles te bekijken. Maar Monique kwam te spelen aan tafel 4 en dit was naast spelers van de A poule. En soms, heel soms, denk je dan jeetje, dat gaat me dus nooit lukken. Zoals die stonden te springen en slaan was prachtig om naar te kijken... maar niet als je zelf ernaast een wedstrijd speelt.

Monique had drie bekenden van de paratoernooien in haar poule. En een speler die ze laatst ook tegen was gekomen bij het veteranentoernooi. Na vijf wedstrijden te hebben gespeeld had ze één winst partij en werd vijfde in haar poule. Kees kwam in zijn poule ook een bekende tegen van de paratoernooien. Dit was de partij die hij won. Ook hij werd vijfde in zijn poule.

Vervolgens mochten we nog gaan spelen in de subklasse. Kees speelde nog een wedstrijd, maar redde het niet. Hij werd uitgeschakeld voor de finalepoule. Monique had “geluk”, ze hoefde geen extra plaatsingspoule meer te spelen, omdat haar beide tegenspelers zich hadden afgemeld. Zij kwam nu rechtstreeks in de finalepoule voor senioren sub B.

En na heel lang wachten, op de houten sportbankjes, kon na vijf uur de finale beginnen. Er waren twee tegenstanders. Monique won de eerste partij, maar de tweede partij tegen Nel Ooms ging aan haar neus voorbij. Het lukte niet meer. En dan was er nog het wachten op de prijsuitreiking, de laatste wedstrijd in poule A was om 19:15 uur ongeveer pas klaar, voor zij haar beker, de tweede plaats, in ontvangst mocht nemen.

Vervolgens kon de reis naar huis beginnen. Wij maakten nog even een extra rondje naar sporthal De Veur om te kijken of we het makkelijk konden vinden. Daar wordt op 13 juni a.s. het NK paratafeltennis 2015 gehouden. Uiteindelijk stapten we om half negen het huis binnen en kon de rest van ons weekend in alle rust beginnen.

De resultaten:

klassenaamuitslagen
CKeespoule3-0 / 1-3 / 1-3 / 0-3 / 2-3
  kruisfinale0-3
BMoniquepoule1-3 / 2-3 / 3-0 / 0-3 / 0-3
  finale3-0 / 1-3

Monique


Zie ook:


Het Topperstoernooi in Lochem is ook al zo'n jaarlijks terugkerend toernooi waar wij van Redeoss graag naartoe gaan. Helaas konden de meeste wedstrijdspelers niet op de geplande datum. Kees en Monique reisden nu samen af naar het oosten van het land. Zij waren vooral nieuwsgierig hoe het schuiftafeltennis daar verloopt. Een beetje deskundig advies is nooit weg tenslotte. Kees maakte voordat het toernooi begon al veel foto's van de tafel en had een praatje met de spelers die aan het inspelen waren. Maar goed ook dat het voor aanvang van het toernooi gebeurde. Tijdens en erna was er echt geen tijd meer voor.

De speellocatie in Lochem
De speellocatie in Lochem
(klik op de foto voor een vergroting)

Ook is hier altijd een tombola met veel prijzen. En dat zag er weer heel gezellig uit. Monique was een van de eersten die lootjes wist te bemachtigen en Kees moest vlak voor de pauze nog snel zijn voor lootjes. Hij had de laatste twee toch nog net te pakken. Maar goed, er was natuurlijk ook nog het tafeltennis.

Dit keer een nieuwe dagorganisatie die erg enthousiast was en het vooral ook prima voor elkaar had. Onze complimenten. De wedstrijdbladen werden per tafel uitgedeeld waarna ieder ging bekijken hoe en met wie hij was ingedeeld.

Monique in actie in Lochem Kees in actie in Lochem
Monique en Kees in actie in Lochem
(klik op een foto voor een vergroting)

Monique kwam in poule A met spelers uit de klasse 1, 2, 3 en de beste, op papier, uit klasse 4. Heel leuk gespeeld. Ze kreeg per set vier punten voor tegen de klasse 1 speler. En tegen de klasse 4 spelers begon ze met twee punten achterstand. En je raadt het al: ze werd vierde en viel net buiten de prijzen.

Kees daarentegen startte in een poule van klasse 4 spelers. Hij won op z'n gemakje alles en ging door naar de kruisfinale daar moest hij toch wel wat meer moeite doen om te winnen. Hij mocht naar de finale en dat werd dan weer een hele spannende vijfsetter. Hij werd door veel mensen echt spontaan gefeliciteerd en hij kreeg complimenten over zijn erg goede spel. Uiteindelijk konden onze spelers weer met een goed gevoel huiswaarts keren.

De resultaten:

klassenaamuitslagen
4Keespoule3-0 / 3-0 / 3-0 / 3-0
  kruisfinale3-1
  finale3-2
3Moniquepoule3-1 / 0-3 / 2-3 / 1-3 / 1-3

Monique


Zie ook:


Op zondag 3 mei werd voor de 20ste keer het Van Lieshout toernooi gehouden in Veghel. De meeste van deze toernooien zijn we erbij geweest. Ook deze keer gingen er weer drie van onze sporters aan meedoen. De dag ervoor wisten Kees, Monique en Marvin al wat er hun te wachten stond. De organisatie had al een nieuwsbrief gestuurd met de indeling van de deelnemers.

Marvin in actie in Veghel
Marvin in actie in Veghel
(klik op de foto voor een vergroting)

Terwijl Kees en Marvin in hun klasse vier wedstrijden in de poule konden spelen, had Monique zeven wedstrijden te gaan. Hierdoor miste zij de gezamenlijke pauze en de soep van de dag. Helaas. Kees won nog één wedstrijd, naar eigen zeggen had hij zijn dag niet helemaal. En Marvin had bijna weer een setwinst. De score ging echter met 11-13 net naar de tegenpartij.

Monique wist twee van haar wedstrijden winnend af te sluiten. Ook de verliespartijen waren niet helemaal hopeloos; de tegenspelers hadden veel moeite om haar te verslaan.

Monique in Veghel Kees in Veghel
Monique en Kees in Veghel
(klik op een foto voor een vergroting)

Verder was in de ochtend de wens uitgesproken, door de organisatie, dat de EHBO niets te doen zou hebben die dag. Ging niet helemaal op. Kees ging op de grond zitten voor het maken van een mooie foto en leunde daarbij op glassplinters, auw! Hij werd al gauw verzorgd door de luitjes van de EHBO en mooi ingepakt. Daarna kon hij weer verder met fotograferen. Hij kreeg vele verzoeken van spelers die wel een mooie foto wilden voor hun persoonlijke archief.

Het was weer een gezellig toernooi. Aan het einde hoorden we het bericht dat de sponsor ermee ophoudt. De wisselbekers gingen nu definitief naar die spelers die hem al het meest gewonnen hadden. Helaas hoorden wij van Redeoss daar niet bij.

De resultaten:

klassenaamuitslagen
6Marvinpoule0-3 / 0-3 / 0-3 / 0-3
4Keespoule0-3 / 3-2 / 1-3 / 0-3
3Moniquepoule3-1 / 2-3 / 2-3 / 0-3
  vervolg3-0 / 0-3 / 2-3

Monique


Zie ook:


Ja, het zit er weer op! En wat was het weer gezellig! Sinds we uitbreiding hebben van de clubs uit Delfgauw en Wateringen zitten we met 28 mensen heerlijk te klaverjassen, elke laatste donderdag van de maand. Het maakt het ook weer spannender wie dit seizoen de kampioen gaat worden.

De laatste avond stond Bart Oosterman op de eerste plaats. Maar helaas, zijn vervanger Bert van der Lubbe heeft dit niet kunnen redden. Geen wonder want Bert is wel onze trouwe invaller, maar kaart veel minder dan de doorsnee mensen die hij aan tafel krijgt. Toch knap dat ze nog een derde plaats hebben bereikt! Toppie Bert!

Zo was er nog iemand die al heel veel jaren meedoet en trouwe hulp is bij het bier tappen en andere kantineklusjes op die avonden: Henk v.d. Bosch! Ja, geloof het of niet hij ging van de 17e plaats naar de vierde plek! En niets is minder waar, ik ondergetekende, was zijn eerste tegenstandster samen met Truus die avond. Dat hebben we geweten! Henk is zelfs 4e geworden!

Laten we Ernst van Swieten ook maar niet vergeten; die werd 5e! En dat na nog maar het derde seizoen. Soms komen er mensen bij die lekker kunnen spelen en zo maakt dat elke keer weer een uitdaging is hoe hoog je op de ranglijst staat. In september beginnen we weer op de 24ste! Zet deze datum alvast in je agenda wanneer je mee wilt doen. De volgende data kun je vinden op het prikboord in het Sophia Revalidatiecentrum bij de ingang. Ook de website van Redeoss geeft de juiste data aan. Ik hoop dan ook volgend seizoen weer nieuwe gezichten te zien om 19:15 uur aan de Reinier de Graafweg! Een hele fijne zomer en hieronder zien we de totale uitslag van de tweede helft van seizoen 2014-2015:

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
21.
22.
23.
24.
25.
26.
27.

Tineke Makkes


Het veteranentoernooi is een gezellig toernooi voor spelers van 35 jaar en ouder. Nu is de organisatie daar niet heel erg streng, maar onze spelers doen ruim aan deze beschrijving. Kees, Monique en Job hadden er zin in. Een gezellig avondje tafeltennis. Het begon allemaal pas om vijf uur in de middag en het duurt zolang als nodig is. Eerst natuurlijk samen aan de koffie/thee.

De speellocatie van Doing in Zoetermeer
De speellocatie van Doing in Zoetermeer

Al gauw kwam de familie La Brijn erachter dat ze wat vergeten waren: de fotocamera. Dus tijdens de koffie werd druk geoefend met de mobieltjes; misschien kwam daar nog een leuke foto uit. Voor Job ging er een hele nieuwe wereld open, toen hij hoorde dat hij de foto dan met zijn mobiel via de mail kon doorsturen naar een computer. Hij wilde een gemaakte foto doorsturen naar Monique en deed een serieuze poging. Helaas de foto kwam nooit aan. De foto van Kees die hij maakte van Job wel.

Job met telefoon in Zoetermeer
Job met telefoon in Zoetermeer

Maar goed we kwamen natuurlijk om te tafeltennissen en we konden aan de bak. Er waren vier poules van zes spelers. Kees en Job zaten samen in poule 1. Monique zat in poule 4. Van Job is bij de groep bekend dat hij niet of nauwelijks tijd heeft om te trainen. Maar leuk vindt hij het spelletje wel. Hij verloor al zijn wedstrijden, ook van Kees. Kees verloor ook de andere wedstrijden. Samen gingen ze door naar de troostronde.

Monique won ook één wedstrijd in haar poule. Het was erg leuk spelen; spelers die duidelijk veel beter waren, lieten je proberen je eigen spel te bepalen. Waardoor het zomaar kon dat Monique een set won van iemand waar je anders geen bal van had kunnen raken. Het bleek dat ze een set won van een speler die later in de hoofdronde derde zou gaan worden. Maar goed, ook zij ging om kwart over acht beginnen aan de troostronde.

In de troostronde waren twee poules van vier personen. Kees in de ene en Job en Monique in de andere. Kees won twee wedstrijden en ging door naar de halve finale. Job kon ook hier niet tegen de andere spelers op. Monique won twee wedstrijden, net als twee andere spelers, en verloor van Nel Ooms in een heel spannende vijfsetter. De vijfde set werd 16-18. Door onderling de resultaten van de drie spelers op te tellen werd Monique toch nog tweede in haar poule en kon Nel niet verder. In de halve finale kwam Monique de speelster tegen waar zij eerder op de avond nog van gewonnen had in een viersetter. Nu was er een vijfsetter voor nodig om Monique in de finale te krijgen.

Kees kwam André tegen en ondanks dat hij de eerste set nog met 10-12 verloor, waren de andere twee sets om Nel te vergeten. Hij mocht gaan spelen voor de derde plaats. Monique had tussendoor van haar neef Gerard te horen gekregen wat zijn verwachtingen waren en over familie-eer en dat soort dingen. Zelf stond hij in de hoofdronde in de finale. Dus ook Monique verwachtte veel van hem. Tegen half elf begonnen de finales. Kees tegen Corine; daar had hij eerder nog van verloren. De eerste set verloor hij met 12-14. Daarna ging het beter. Hij won de volgende drie sets glansrijk.

Monique kwam in de finale weer André tegen. Die wilde zijn revanche voor het verlies eerder op de avond. Het werd een echte finale: ze won met 7-11, 11-8, 4-11, 11-7 en 11-2. Neef Gerard deed ook zijn best maar het lukte hem niet. Hij moest genoegen nemen met een tweede plaats in de hoofdronde. Al met al leverde het wel een leuk plaatje op voor het familiealbum. De eerste en derde prijs van de troostronde konden mee naar Delft.

Prijswinnaars in Zoetermeer
Prijswinnaars in Zoetermeer

De resultaten:

naamuitslagen
Jobronde 10-3 / 0-3 / 0-3 / 0-3 / 1-3
 ronde 20-3 / 0-3 / 1-3
Keesronde 10-3 / 0-3 / 0-3 / 0-3 / 3-1
 ronde 23-0 / 2-3 / 3-1
 finales0-3 / 3-1
Moniqueronde 13-1 / 2-3 / 0-3 / 1-3 / 0-3
 ronde 23-2 / 3-0 / 2-3
 finales3-2 / 3-2

Monique


Zie ook:


Wat gaat het snel dit seizoen: op zondag 19 april was alweer het laatste toernooi van de RRT Noord-Brabant competitie aan de beurt. Vol goede moed vertrokken Kees en Monique in hun grijze Ignis naar Den Bosch. De familie De Kruijff deed dat in de roodbruine Ignis van Annemieke, die net voor Den Bosch met een grote stofwolk de grijze inhaalde. Zoef, zoef of was het toet, toet ... ? Eenmaal aangekomen was het eerst tijd voor de koffie en uitleg hoe de dag in elkaar zat.

Never Despair in Den Bosch
Never Despair in Den Bosch
(klik op de foto voor een vergroting)

In de A-poule waren er vijf deelnemers, inclusief onze Monique. In de B-poule waren er ook vijf deelnemers, inclusief onze Kees en in de C-poule waren er negen deelnemers, inclusief onze Marvin. De organisatie had bedacht dat de A- en B-poule wel een dubbele competitie konden gaan spelen. De C-poule zou gewoon één ronde gaan spelen. Conclusie: iedereen speelt acht wedstrijden. En zo werd er begonnen. Onze spelers konden er tegenaan. Er waren setstanden bij alle drie zoals 15-13, 14-12, 12-10 enzovoorts, al dan niet in ons voordeel.

Monique in actie in Den Bosch
Monique in actie in Den Bosch
(klik op de foto voor een vergroting)

In de pauze, toen iedereen aan een geweldig lekkere kop groentesoep zat, werd het duidelijk dat als we zo doorgingen we de volgende dag niet thuis zouden zijn.

Er werd wat aangepast: in de C-poule begon men gelijk aan spelen tot twee gewonnen sets. En de andere twee poules begonnen daaraan in de tweede ronde. Ook dat bleek niet haalbaar: het werd gewijzigd in twee sets. Het kon nu dus ook 1-1 blijven. Halverwege de middag bleek het voor Marvin allemaal wat te veel en was het tijd om te stoppen en naar huis te gaan. Hij had één set gewonnen met 11-5 en bij andere twee sets net met 10-12 verloren.

Marvin in actie in Den Bosch
Marvin in actie in Den Bosch
(klik op de foto voor een vergroting)

Kees en Monique moesten nog verder in hun poule. Uiteindelijk was rond 16:30 uur dan toch de prijsuitreiking. En ze waren allebei derde geworden. Maar je begrijpt het al: er waren per klasse twee prijzen. Ze visten allebei achter het bekende ...

De resultaten:

klassenaamuitslagen
CMarvinronde 10-3 / 1-3 / 0-2 / 0-2 / 0-2
    
BKeesronde 13-2 / 3-0 / 3-2 / 3-0
  ronde 20-2 / 2-0 / 0-2 / 0-2
AMoniqueronde 13-0 / 1-3 / 2-3 / 3-1
  ronde 22-0 / 0-2 / 0-2 / 1-1

Speciaal bericht van onze dinsdagavond:
Op dinsdagavond 21 april besloten Kees en Adém er een heuse wedstrijd van te maken tijdens de training. Adém wilde een keertje van Kees winnen, wat tot dan toe nog niet gelukt was. De eerste twee sets gingen naar Kees. Niets bijzonders zou je zo zeggen, maar ... toen kwam het: de derde set ging niet naar Kees en werd 13-15. Of hij nu van slag af was door de spannende derde set weten we niet ..., maar ondanks dat hij zich dapper weerde was Adém dit keer toch te sterk: de vierde set werd 10-12 en de laatste, ook ongelooflijk spannend, werd 9-11. Adém, gefeliciteerd! Hij heeft al gemeld dat zijn volgende doel is om ook een keertje echt van Marco te winnen. We zijn benieuwd wat er komen gaat.

Adém en Kees
Adém en Kees
(klik op de foto voor een vergroting)

Monique


Zie ook:


Op zaterdag 18 en zondag 19 april werd het NK Aangepast Badminton gehouden in de Valleihal in Veenendaal. Redeoss was zoals gebruikelijk met een flinke delegatie afgereisd. Helaas worden er — sinds het vetrek van Tess — geen verslagen meer aangeleverd.

Via onderstaande link zijn gelukkig wel alle uitslagen te vinden. Daaraan is te zien dat de ploeg van Redeoss weer uitstekende prestaties heeft weten neer te zetten. Bij de rollers behaalde Tim Quartel verdienstelijke tweede plaatsen bij zowel de mannen enkel als bij de mannen dubbel. Sanneke van der Vliet behaalde brons bij de vrouwen dubbel rol.

Bij de staanders wist Carmen van Kester — net terug van een langdurige blessure — een fraaie tweede plaats te halen bij de vrouwen enkel. In dezelfde categorie was het brons voor Daphne van Es. Bij de vrouwen dubbel staand werd Carmen van Kester Nederlands kampioen met haar dubbelpartner Megan Hollander. Het zilver was voor Anouk Meijs en Tess Scheele en het brons voor Daphne van Es en Melissa van Holsteijn.

Bij de mannen dubbel staand werd Axel Nieuwenhuyse Nederlands kampioen samen met partner Mark Modderman. In deze categorie was het brons voor Tomeck Nijland en Piet van Wingerden.

In het gemengd dubbel staand werd Carmen van Kester ook Nederlands kampioen samen met Mark Modderman. Daphne van Es en Tomeck Nijland behaalden hier ook de halve finales, maar doordat ze de troostfinale nipt verloren met 21-18, 14-21 en 7-21, behaalden ze net niet het podium (vierde).


Een (nagekomen) verslag:

Daar stonden we dan. Om 08:00 uur op de stoep voor het Sophia Revalidatiecentrum. De een nog zenuwachtiger dan de ander, stapten we in de bussen en auto's op weg naar Veenendaal. Op naar het NK! Zoals gewoonlijk was iedereen lekker rustig in het busje en zaten we netjes een boekje te lezen en te genieten van het uitzicht. En zo kwamen we aan in Veenendaal. Alles snel uitladen en naar binnen. In de zaal hebben we een mooie plek uitgekozen en hebben we onze spullen gedropt. Daarna werd iedereen van harte welkom geheten op het NK en werd er uitgelegd wat er voor die dag op het programma stond. Nog even kort inspelen en toen startten we! Iedereen heeft stuk voor stuk echt zijn best gedaan en dat was te zien! Veel spannende wedstrijden, die erg zenuwslopend waren om naar te kijken, maar zeker de moeite waard. Na een goede eerste dag konden we naar het prachtige hotel in Lunteren. Daar hebben we met de hele groep heerlijk gegeten. Zo eindigden we onze eerste dag. Op naar de tweede!

Snel opstaan, spullen inpakken en op naar het luxe ontbijt. Daarna alles inladen en terug naar de sporthal voor de laatste rondes en finales. Daar alles weer uitpakken en inspelen. Ook deze dag heeft iedereen weer alles gegeven! Met bloed, zweet, tranen en spekjes wisten de meesten zich naar de finales te spelen. Wat ik nog steeds zo mooi vind om te zien, is zo gedreven en fanatiek de spelers zijn in de wedstrijden, zo gezellig is het daarna met je tegenstander. Die sfeer is echt geweldig en was bij het NK ook zeker weer aanwezig. Na een lange dag weer alles te hebben gegeven, zijn we de prijsuitreiking in gegaan en zijn we er weer met heel veel medailles voor Redeoss uitgekomen! Waarvan tweemaal goud voor Carmen en eenmaal goud voor Axel. Het was een super toernooi en we zijn trots op iedereen! Op naar het volgende toernooi!

Michelle Koldenhof (stagiaire badminton)


Via onderstaande link kunt u alle uitslagen vinden:


Op zaterdag 11 april werd de finaledag van het rolstoelbasketbal georganiseerd in Heerenveen. Voor de Toernooidivisie B was het de negende speelronde en voor de Toernooidivisie C de finales. De volgende spelers zouden het gaan doen voor Redeoss 1: Bart, Bennie, Cobie, John, Kees, Mario en Peter. Vanwege een verdrietige omstandigheid ging Jérôme niet mee. Voor Redeoss 2: Albert, Axel, David, Dynah, Erik Jan en Peter.

Sportstad Heerenveen
Sportstad Heerenveen
(klik op de foto voor een vergroting)

Slechte start, slecht eind!
Wij, Kees en Monique, moesten al om 6:45 uur vertrekken om op tijd te zijn bij Barbizon in Capelle aan de IJssel, zodat we met Albert mee konden rijden. Hij had zijn wedstrijd om 20:30 uur met Redeoss 2, dat meer uit jeugdspelers moet bestaan. Maar met deze tijden wordt het ook moeilijker voor de jeugd gemaakt. Kees had zijn wedstrijd om 10:00 uur. Ondanks dat het absurd is om zo een lange sportdag heen en weer te gaan rijden, deden we het toch. Volgende keer waarschijnlijk een of twee overnachtingen.

Het laatst is er verloren van WSV en GSVA en dit toernooi moest er gespeeld worden tegen de nr. 4, Dyna'75, en de nr. 1, WSV. We gaan eerst tegen Dyna'75 aan de bak, waar wij eerder in het seizoen van gewonnen hadden. Zij speelden nu van begin af aan de press en wij kwamen daar niet goed uit, waardoor we achter de feiten aan liepen. De P'tjes-last was hoog, per periode vier teamfouten betekent: iedere volgende fout vrije worpen voor de tegenstander. De eerste tweewarten waren duidelijk in het voordeel van de tegenstander: 15-8 en 11-6. In de derde periode werd de achterstand kleiner; die werd gewonnen met 16-14. De vierde periode deed Dyna'75 er een schepje bovenop. Het werd duidelijk dat we dit niet meer konden winnen. Eindstand Dyna'75 - Redeoss: 61-36.

Het eerste team van Redeoss
Van links naar rechts: Peter, Michel, Bart, Kees, Bennie, John, Mario en Jérôme
(klik op de foto voor een vergroting)

Redeoss, best of the rest!
Eerst de prijsuitreiking met een ereronde, met Cobie voorop. BS Leiden was derde geworden, Redeoss tweede en WSV eerste. Er werd al zeer ontspannen uitgekeken naar de wedstrijd tegen de kampioen. De eerst periode werden we weer overrompeld en liepen we achter de feiten aan. Gaandeweg de wedstrijd ging het beter en miste WSV ook zijn kansen. Kees viel ook in deze wedstrijd geblesseerd uit. Hier wilde Bennie zijn goede seizoen afsluiten met nog zeven punten erbij, waardoor hij in dit seizoen het totaal aantal punten van 200 heeft bereikt. Al jaren heeft Kees het record "hoogste aantal P-tjes per seizoen" in handen en dat is nu ook over naar Bennie. Bart heeft ook zijn puntjes gepakt. Het blijkt dat we bij dit soort wedstrijden allemaal top moeten zijn om te kunnen winnen en dat waren we nu een keertje niet. In ons achterhoofd wisten we dat de tweede plek in de Toernooidivisie B veilig was en dat we ook geen eerste meer konden worden. Ondanks deze tweede verliespartij op de dag kunnen we terugkijken op een goed seizoen van alle spelers.

Record voor Bennie
In zijn eerste jaar bij Redeoss heeft Bennie een record van 209 punten gemaakt
(klik op de foto voor een vergroting)

Redeoss 2, super einde seizoen!
Het tweede team heeft het seizoen goed beëindigd met drie overwinnigen op rij, waarvan &eacut;eén reglementair met 20-0, en de wedstrijd in Heerenveen om 20:30 uur. Voor Dynah betekende het 's ochtends trainen en 's avonds de wedstrijd terwijl je om die tijd normaal op één oor ligt. In die wedstrijd zat alles. Dan sta je voor en vervolgens moet er een achterstand weggewerkt worden. Er werd niet opgegeven en ze gingen net zolang door tot het lukte. Erik Jan kon zichzelf zijn goede vrij rijden niet belonen met twee punten, maar zorgde dat hij op de sheet kwam met 2 P's. David probeerde het met afstandschoten en binnen de bucket, maar ook dat lukte net niet. Bij Axel en Peter vielen ze wel, waardoor de wedstrijd super spannend bleef. Men kon zich geen fout permitteren. Dit gebeurde gelukkig aan beide kanten en Albert mocht de laatste punten van de wedstrijd scoren. Redeoss 2 heeft met één punt verschil gewonnen van VIOS'82 en is hierdoor vijfde geworden in de Toernooidivisie C. Eindstand Redeoss 2 - VIOS'82 2: 26-25.

Kees


Zie ook:


Een druilerige, licht vochtige dag was het dit keer op paaszaterdag. Zoals al jaren de gewoonte is, ging ook deze dag weer een groepje tafeltennissers naar het zuiden voor het jaarlijkse ranglijsttoernooi te Venray. Adri, Kees en Monique deden in 1999 al mee met dit altijd weer gezellige en goed georganiseerde toernooi. Ook Marvin is inmiddels alweer enige jaren van de partij. Maar kijken hoe ze er dit jaar vanaf brengen. Bij binnenkomst werd er een goede plek voor de groep uitgekozen zodat we elkaar daar regelmatig zouden treffen. Annemieke en Ellen, nog altijd geblesseerd, begonnen al gauw aan hun handwerkjes.

Venray
De speellocatie in Venray

Netjes op tijd begonnen de eerste wedstrijden. Bij Adri, Marvin en Monique viel er een deelnemer af. Gelukkig was dat voor Kees niet het geval. In de poule mochten ze volgende wedstrijden spelen in hun sterkte klasse. Marvin speelde in klasse 6 in zijn poule vier wedstrijden. Hij maakte het bijzonder die dag door bij laatste wedstrijd de volgende standen neer te zetten: 14-12, 10-12, 6-11 en 5-11. Ondanks deze voor hem zeer spannende wedstrijd, met een hele knappe setwinst, kon hij geen van zijn wedstrijden winnend afsluiten. Hij mocht in de middag nog spelen in de troostronde.

Marvin in actie in Venray
Marvin in actie in Venray

Adri speelde in klasse 5 drie wedstrijden in haar poule. Helaas wist ze geen van de wedstrijden te winnen. Wel kwam ze nog bij enkele sets tot 7 of 8 punten. Ook zij mocht 's middags in de troostronde verder. Kees zat in klasse 4 in een viermans poule. Hij deed zijn best door er nog viersetters van te maken. Maar helaas ook voor hem was er de troostronde.

Nog gemeld moet worden dat Wicher, fan van onze spelers natuurlijk in het bijzonder van ..., ook weer was meegekomen met Adri. Hij nam al gauw de rol van coach op zich door de spelers aan te moedigen en tot de nodige rust te manen.

Monique had het in klasse 3 weer knap lastig. Haar vier tegenstanders waren weer gelijken. Uiteindelijk wist ze drie wedstrijden in een spannende vijfsetter te winnen. De laatste wedstrijd in haar poule ging in een viersetter verloren. Ze werd tweede in haar poule en mocht door naar de hoofdronde.

Adri in actie in Venray Monique in actie in Venray Kees in actie in Venray
Adri, Monique en Kees in actie in Venray
(klik op een foto voor een vergroting)

Nadat de poules waren afgelopen, kon er begonnen worden met de vervolgronde. Ook in de troostrondes werden, net als in de hoofdronde, eerst kwartfinales gespeeld voordat de halve finales en de finales van start konden. Bij de troostrondes gingen alleen de twee beste spelers uiteindelijk door naar de finale. Er was een medaille alleen voor de nummers 1. In de hoofdronde waren er drie prijzen te verdelen. Maar helaas, onze spelers redden het niet in de kwartfinales en waren klaar met hun spel. Nadat Marvin zijn kwartfinale had gespeeld was dat voor Annemieke het sein om gelijk met de familie De Kruijff naar huis te vertrekken.

Monique was nog met haar kwartfinale bezig en de andere twee moesten nog beginnen. Nadat die ook klaar waren, bleven ze nog gezellig kijken naar de finales. Vooral Wicher was daar erg voor te vinden, we waren hem af en toe kwijt. Aan ons tafeltje kwamen diverse andere spelers er nog gezellig bij zitten om de dag en de wedstrijden nog even door te nemen. Na enkele zeer spannende finales te hebben gezien was daar de prijsuitreiking en de afsluiting. Omdat het licht uitging was het weer tijd om huiswaarts te keren.

De resultaten:

klassenaamuitslagen
6Marvinpoule0-3 / 3-0 / 0-3 / 1-3
  troostronde0-3
5Adripoule0-3 / 0-3 / 0-3
  troostronde0-3
4Keespoule1-3 / 1-3 / 1-3
  troostronde1-3
3Moniquepoule3-2 / 3-2 / 3-2 / 1-3
  hoofdronde0-3

Monique


Zie ook:


Op dinsdagavond 31 maart 2015 kon het van start gaan: het schuiftafeltennis. Hoe was dat zo gekomen zou je denken? Begin dit jaar werd Robert lid van onze groep. Samen met Wendy had hij veel moeite met het reguliere tafeltennis. En zoals het bij Redeoss hoort zijn we op zoek gegaan naar een aanpassing.

Nu is het schuiftafeltennis daar speciaal voor bedacht en hoefden we dus het wiel niet opnieuw uit te vinden. Een maand eerder was het idee besproken met onze materiaalman René. Hij is aan de slag gegaan met de bij ons bekende gegevens. Waar dus hele mooie bruikbare planken zijn aangepast om een gewone tafeltennistafel om te toveren in een schuiftafeltennistafel. Helemaal top!

Schuiftafeltennis bij Redeoss Schuiftafeltennis bij Redeoss Schuiftafeltennis bij Redeoss
klik op een foto voor een vergroting

Kees kon het op gaan zetten. Wat prima lukte met de telefonische instructies die we van te voren hadden gekregen. Vol enthousiasme gingen Robert en Wendy aan de slag. Al gauw werd er geteld voor de winst. En... of Monique even een heuse scorelijst wilde gaan maken om de prestaties bij te gaan houden. Natuurlijk komt die er.

Nadat Robert het allereerste punt had gemaakt kon het echt van start gaan. Het ging in ieder geval gelijk op. Mag best ook wel even vermeld worden, niet waar? Robert won de eerste set met 11-7; Wendy liet dat niet op zich zitten en won vervolgens de tweede set ook met 11-7. De derde set was al in volle gang. Het was 4-4 toen ze echt moesten stoppen omdat het busje, dat ze naar huis brengt, niet wacht.

De eerste avond was zeker een succes. De beide spelers hadden het uitstekend naar de zin. Uiteraard zijn er nog wat kinderziektes die in de loop van de tijd verbeterd gaan worden. We gaan nog op zoek naar officiële regels voor de telling. En wellicht dat we bij een toernooi ook nog aan wat informatie kunnen komen van andere verenigingen met ervaring. Maar het begin is er.

En zo was de sportzaal goed gevuld
En zo was de sportzaal goed gevuld

Monique


Zie ook:


Weer ouderwets een verslag van Tess:

Als je zaterdag 21 maart op zoek was naar een aangepast badmintonner, dan kon je het beste naar Delft komen. Daar organiseerde Redeoss, een Delftse vereniging voor aangepast sporten, haar jaarlijkse AB-toernooi. Veertig deelnemers uit Nederland, België en Duitsland streden, op de eerste officiële lentedag, om de eer. Het werd een toernooi vol verrassingen en drie setters en daarmee dus ook plezierig om te aanschouwen voor het publiek.

Rollers
Enkel heren A
Bij de rollers heren A was selectiespeler Jordy Brouwer von Gonzenbach (BC Bever) de grote winnaar. Hij won van de Belgische Pol Biesmans, van wie hij nog niet eerder had gewonnen. Pol Biesmans is een sterke valide speler, maar speelt door een hardnekkige blessure tijdelijk in een rolstoel. Zijn racketvaardigheid is heel goed, zijn rolstoelvaardigheid is nog in ontwikkeling. Jordy wist hier goed gebruik van te maken.

Enkel heren B
De rollers heren B kwam op naam van de bij MGS Maastricht spelende Rob Smeets. Hij had daarvoor echter wel drie sets nodig tegen de runner-up, zijn clubgenoot Hub Leerschen.

Enkel dames
Bij de rollende dames ging de titel mee naar België. Ann De Raeymaecker versloeg Jennifer Eerdmans (MGS Maastricht) in twee sets. Jennifer had eerder verrassend de halve finale in een spannende driesetter van de andere Belgische deelneemster, Kristel Gevaert, gewonnen.

Mix
De mix bij de rollers ging met duidelijke cijfers naar Jordy Brouwer en zijn Duitse partner Elke Rongen. Dit toernooi is voor hen een voorbereiding op de Spanje Open, welke volgende week plaatsvindt. Een tweede plek was er voor Ann de Raeymaecker en Ger Hermans, die in de poulefase maar liefst een drietal driesetters speelden en wonnen.

Staanders
Enkel heren A
De staande heren A finale werd wederom een strijd tussen de Belgische trots Bob Biesmans en de Hollandse trots Eddy Boerman (BC Eefde). Eddy en Bob doen graag aan stuivertje wisselen, vandaag won Eddy. Dat de heren daarvoor een uur op de baan stonden is niet verbazingwekkend als je de einduitslag ziet: 21-18, 19-21 en 23-21. Een eervolle vermelding is er in deze categorie voor Megan Hollander van Hoornse B.V. Een dame? Ja hoor, Megan heeft maar één doel en dat is deelname aan de Paralympische spelen in Tokio. Omdat Megan meer weerstand vindt bij de mannen, is dit beter voor haar ontwikkeling. Hoewel Megan haar partijen niet won, deed ze wel goed mee en had één van de mannen een driesetter nodig om van haar te winnen.

Enkel heren B
De staande heren B finale ging tussen de Belgische Victor Veraa en Joey Lie. Joey speelt sinds kort in de Nederlandse selectie en gewoonlijk in de categorie Kleine Mensen. Omdat dit toernooi verder geen deelnemers in deze categorie had, speelde hij met de heren B mee. Dat was even schakelen voor hem, maar met de juiste tactiek wist hij alle partijen ruim te winnen. Een eervolle vermelding in deze categorie is er voor Thomas Binnendijk. Deze jeugdspeler van thuisclub Redeoss speelde zijn eerste toernooi. Hij deed goed mee en speelde zelfs een spannende driesetter om een derde plaats.

Enkel dames
De finale bij de staande vrouwen ging tussen Daphne van Es (Redeoss) en Tess Scheele (BC DKC). De partij tussen de dames is altijd erg spannend en bestaat vaak uit drie sets, toch wist Tess er tot nu toe steeds met de winst vandoor te gaan. Daphne speelde echter zeer sterk en kwam in de eerste set zelfs 9-1 voor te staan. Zij won de set met 21-10. In de twee set leek het tij te keren, Tess stond voor met 14-6. Daphne kwam heel sterk terug en kon de set uiteindelijk met een eindstand van 22-20 naar zich toetrekken.

Mix
De mix-finale bij de staanders was een spannende partij. Deze ging tussen Eddy Boerman en Megan Hollander en Bob Biesmans en Carmen van Kester (Redeoss). Nederlands Kampioen Carmen van Kester staat na ruim een jaar blessureleed weer op de baan. Na zes keer trainen durfde zij het al aan om een toernooi te spelen. Dat deed ze zeker niet onverdienstelijk. De eerste set hadden Bob en Carmen de overmacht, 21-9. Maar Megan en Eddy kwamen goed terug, de tweede en derde set waren voor hen, 21-19 en 21-16.

Tess


Enkele foto's van het toernooi in het fotoalbum:

Alle uitslagen:


Zaterdag 21 maart werd de achtste speelronde van de Toernooidivisie B georganiseerd in Leeuwarden en voor de Toernooidivisie C de kwartfinales. De volgende spelers zouden het gaan doen voor Redeoss 1: Bart, Bennie, Cobie, Jérôme, John, Kees, Mario en Peter. Redeoss 2 had daarentegen moeite om een team op te stellen. Bert, David en Martijn zitten in de ziekenboeg. Axel, Erik Jan en Fadime hadden andere verplichtingen. Hierdoor bleven nog drie spelers over. Gelukkig was het programma van de dag zo dat Redeoss 1 en 2 niet tegelijk hoefden te spelen of te tafelen en mochten Bart, Cobie en Peter het tweede team aanvullen. Voor Redeoss 2 zouden de volgende spelers het uiteindelijk gaan doen: Albert, Dynah en Nico aangevuld met Bart, Cobie en Peter.

Sporthal Kalverdijkje in Leeuwarden
Sporthal Kalverdijkje in Leeuwarden
(klik op de foto voor een vergroting)

#14 Antilope spoorde niet!
De eerste wedstrijd was van Redeoss 1 tegen Antilope; daar had men al eerder tegen gespeeld (zie: Basketbal Gazette Nr. 96). Dat was destijds geen moeilijke wedstrijd en dat werd nu ook niet verwacht. Zelf had ik, Kees (#8), het idee er overheen te walsen zonder strijdplan. En zo speelden de meesten van ons ook, denk ik. Een speler van Antilope gooide de bal tegen de slaap van een eigen speelster en je zag dat ze ging flauwvallen, maar gelukkig bleef ze bij. Toen kregen we het verzoek van de scheidsrechter of wij dan ook met vier spelers door wilden gaan. Rare vraag, gezien dat het Antilope's probleem is, die ze zelf ook konden oplossen met een speler van het andere team. En deze stond al op de sheet ingevuld. Gelukkig kon de speelster later weer meespelen. Tegen de #14 van Antilope had Redeoss 1 niet eerder gespeeld, dat zouden we ons zeker herinnerd hebben. Hij kon vooral rammen met de rolstoel naar voren en naar achteren. Net doen of hij de bal in je gezicht gooit, tot tweemaal toe. De scheidsrechter zei hier niets van! Allemaal ingrediënten om het te laten ontsporen, maar dat is gelukkig niet gebeurd. Het is laat in de wedstrijd opgelost door een voorstel van Bart om van kant te wisselen. Uiteindelijk ging het nergens over. Zij hadden op het eind zes punten bij elkaar gescoord, waarvan #14 geen punt scoorde. We weten nu alleen niet of hij iets meer kan dan rammen en mensen op stang proberen te jagen. Redeoss 1 speelde niet top, maar was duidelijk het betere team, dat deze wedstrijd met 30 punten verschil heeft gewonnen. Eindstand SC Antilope - Redeoss 1: 6-36.

Redeoss 2 vs. BS Leiden in Leeuwarden
Redeoss 2 vs. BS Leiden in Leeuwarden
(klik op de foto voor een vergroting)

Dynah was top!
Redeoss 2 moest aantreden tegen BS Leiden en deed dat dus noodgedwongen met een totaal gewijzigd team. Alleen Albert, Dynah en Nico waren er van de originele bezetting. Bart, Cobie en Peter deden van Redeoss 1 mee. De tegenstander BS Leiden is een leuk team, waar tegen Dynah al eerder een keer tegen gescoord had. Dit moest nu weer gebeuren en dat bleek te gaan lukken: ze gooide de ballen er flink in. De hoogste score in een wedstrijd van Dynah was dit seizoen twee punten, maar dat is nu naar acht punten gegaan. Bart, die ook hier weer goed speelde, was goed voor tien punten in het eerste kwart. Bovendien zorgde hij ervoor dat er makkelijker gespeeld kon worden. Zo was er meer aandacht om aanwijzingen en passes te geven aan de medespelers. Mede hierdoor is het een topwedstrijd geworden voor Dynah. Beide teams speelden leuk en lieten elkaar ook spelen. Het mooiste is dat dit de eerste full-house is van het tweede team dit seizoen. Alle spelers hebben gescoord en er werden slechts twee "P's" gemaakt (tegen nul voor BS Leiden); dat laat zien hoe leuk het was. Alleen Albert en Cobie maakten de overtredingen. En je weet het, als Cobie een "P" maakt is het sorry, sorry, sorry, etc. etc. etc. ... duizendmaal excuses. Eindstand Redeoss 2 - BS Leiden: 34-18.

Kees


Zie ook:


Zaterdag 14 maart: eindelijk was het weer zover. De lente laat zich weer zien. Het eerste grote toernooi voor de tafeltennissers kan weer van start. En het ging weer met horten en stoten. Ellen had zich door de blessure al niet ingeschreven maar werd ziek. Hierdoor moest Marvin de avond ervoor worden afgemeld. Kees en Monique waren al op tijd op pad gegaan. Omdat het voor het eerst, sinds jaren, in een andere sporthal zou worden gehouden. Ze wilden alle tijd hebben om het gebouw op de gevoelige plaat vast te leggen. En een schitterende accommodatie dat ze er troffen. Na zich te hebben aangemeld kwamen ze ook Adri met Wicher al tegen. Dus op naar de koffie. Na een tijdje bleek dat Job niet zou komen, dus hebben we hem ook netjes bij de organisatie afgemeld. Daarna gingen we naar de zaal.

Triominos in Duiven
Triominos in Duiven

Wat bleek? Om er in te komen, hadden ze over de trapjes planken gelegd. Heel mooi. Maar we moesten wel heel voorzichtig erop en eraf gaan, want het was zo stijl dat het wel een echte skischans leek. De aanwezige EHBO'ers hadden zich in de buurt geparkeerd om te voorkomen dat ze al te gekke klussen zouden krijgen. Gelukkig is er verder niets gebeurd. Maar goed, eenmaal in de zaal was de opening.

De drie Redeoss-spelers zeiden weer gedag. Want ieder zat weer her en der verspreid in de zaal. Zowel Adri als Kees kwamen in een kleine poule terecht. In de poule van Adri was een afmelding, dus twee wedstrijden konden gespeeld worden. Deze won ze niet. Later op de dag mocht ze in de verliezersronde nog twee wedstrijden spelen. Ook hier lukte het niet. Volgens eigen zeggen had ze wel leuke wedstrijden gespeeld.

Kees in actie in Duiven
Kees in actie in Duiven

Kees had echter wel drie wedstrijden in zijn poule. Deze won hij alle drie. In de vervolgronde voor winnaars kwam hij Anita v.d. Voort tegen. Deze was in vorm en wist Kees te verslaan. Nu mocht Kees verder wachten op Monique. En die bofte weer eens: ze had acht wedstrijden te spelen in één poule. Toen Kees kwam kijken moest ze er nog vier.

Monique in actie in Duiven
Monique in actie in Duiven

Ondanks dat ze van start ging met twee verliespartijen, liet ze de moed niet zakken. Ze wist uiteindelijk toch nog vier wedstrijden te winnen. Omdat na de wedstrijd van Monique nog één wedstrijd in haar poule gespeeld moest worden zijn Kees en Monique nog even gebleven voor de prijsuitreiking. Nee, niet om zelf in ontvangst te nemen, maar je wilt toch weten hoever diegene gekomen zijn waar je de hele dag mee optrekt, niet waar? Daarna ging het licht in de zaal uit en kon er weer naar Delft gereden worden. Hier zat onze Daisy alweer danig uit haar hummetje te wachten tot ze eindelijk aan haar brokjes kon beginnen. Onze huispoes is snel tevreden te krijgen. Gelukkig maar...

De resultaten:

klassenaamuitslagen
5Adripoule1-3 / 0-3
  verliezersronde0-2 / 0-2
4Keespoule3-2 / 3-1 / 3-1
  winnaarsronde1-3
3Moniquepoule1-3 / 1-3 / 3-0 / 3-0
  poule vervolg3-0 / 1-3 / 3-2 / 1-3

Monique


Zie ook:


Zaterdag 7 maart werd de zevende ronde van de Toernooidivisie B georganiseerd in het Ronald McDonald Centre in Amsterdam. De volgende spelers zouden het gaan doen voor Redeoss: Bart, Bennie, John, Kees, Mario, Michel en Peter. Vanwege een verdrietige omstandigheid ging Jérôme niet mee.

Ronald McDonald Centre in Amsterdam
Ronald McDonald Centre in Amsterdam
(klik op de foto voor een vergroting)

Vierde full-house tegen RBVM
De eerste wedstrijd was tegen RBVM uit Middelburg. Hier had men eerder tegen gespeeld; de vijfde wedstrijd van het seizoen. Dat was ook een full-house, die gewonnen werd met 45-30; 15 punten verschil. Toen waren Michel en Bart er niet bij. Nu moest het zonder Jérôme gedaan worden, maar verder was het team compleet. De eerste periode ging het gelijk op en eindigde met een klein verschil van twee punten in het voordeel van Redeoss. In het tweede 2de kwart zette Redeoss meer aan en werd het verschil tien punten. De ruststand was 18-8.

In de derde periode liet RBVM zijn tanden weer zien en wist evenveel te scoren als in de eerste periode: zes punten. Ondanks de tegenstand liep het verschil op naar 15 punten. Redeoss wilde rustiger gaan spelen om genoeg energie over te houden voor de volgende wedstrijd tegen GSVA. Eindstand Redeoss - RBVM: 41-18.

Mario in actie in Amsterdam Bart in actie in Amsterdam John in actie in Amsterdam
Mario, Bart en John in actie in Amsterdam
(klik op een foto voor een vergroting)

Vijfde full-house tegen GSVA
De vorige wedstrijd tegen GSVA ging verloren met 52-42. Zie: Basketbal Gazette Nr. 103, verslag van Cobie. Toen werd er eigenlijk verloren van de #8 van GSVA, Kees. Die gooide toen alles raak en het was heel moeilijk om hem te verdedigen. Redeoss wilde revanche halen en goed uit de startblokken komen. De sprongbal werd opgegooid tussen #8 van Redeoss (Kees) en #8 van GSVA (Kees), die Kees won. In de vierde minuut was het 0-8 voor Redeoss en scoorde #4 voor GSVA. Na de eerste periode was het verschil 10 punten in het voordeel van Redeoss. In het tweede kwart ging Redeoss door en scoorde net zoveel als in het eerste kwart: 16 punten. Bij rust stond het 10-32 in het voordeel van Redeoss. In de vorige wedstrijd stond Redeoss zeven punten achter bij de rust. In de derde periode werd weer kalm aan gedaan, want de buit moest nu binnen zijn met een voorsprong van 22 punten. Zowel het derde als het vierde kwart eindigde gelijk, waardoor GSVA niet in liep. Dit was alweer de vijfde wedstrijd dat alle Redeoss spelers hebben gescoord en twee spelers zaten nu in de dubbele cijfers. Eindstand GSVA - Redeoss: 28-50.

Het team van Redeoss in Amsterdam
Het team van Redeoss in Amsterdam
(klik op de foto voor een vergroting)

Kees


Zie ook:


Het Roparunteam 243 "Vrienden met Vrienden" verkoopt in samenwerking met Bakker van Roon oliebollen. Koop 10 oliebollen voor € 8,- waarvan € 6,- naar het goede doel gaat of 5 oliebollen voor € 4,- waarvan € 3,- naar het goede doel gaat. Deze euro's worden gedoneerd aan het goede doel:

"Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen

meer kunnen worden toegevoegd aan het leven"

Zaterdag 18 april worden de oliebollen gebakken. Hoeveel zakken oliebollen mag ik voor u noteren?

Bestel via cmakkes@hotmail.com tot uiterlijk 15 april. Gelieve vooraf te betalen. Vermeld uw naam, adres, woonplaats en telefoonnummer. De oliebollen kunnen worden opgehaald in de sportkantine van Redeoss, Reinier de Graafweg 1 tussen 10:00 en 13:00 uur.

Vergeet niet uw aantal zakken oliebollen te vermelden in de mail.

Sportieve vriendengroet,

Brigitta van Roon en Christie Makkes


Zaterdag 28 februari werd de zevende speelronde van de Toernooidivisie C georganiseerd in sporthal Cleijn Duin in Katwijk. De volgende spelers zouden het gaan doen voor Redeoss: Albert, Axel, Dynah, Erik Jan, David, Fadime, Nico, en Peter.

Omdat VIOS'82 en JBC/Noorderhaven niet aanwezig waren, werd Redeoss uitgenodigd om een oefenpartijtje te spelen tegen de thuisclub Grashoppers. Zij moesten eigenlijk tegen beide afwezige teams spelen, maar deden dat nu tegen Redeoss en BS Leiden voor spek en bonen. Gastspelers voor deze oefenpartij: Bennie, Kees en Mario.

Sporthal Cleijn Duin in Katwijk
Sporthal Cleijn Duin in Katwijk
(klik op de foto voor een vergroting)

Oefenwedstrijd Grashoppers - Redeoss
In het eerste kwart deed Redeoss goed mee, ondanks dat er veel gemist werd en men elkaar niet goed hielp om in de aanval te komen. We speelden dan ook met een mix-Redeoss in het veld. Grashoppers gooide alles raak in de eerste en de tweede periode, terwijl ze bij Redeoss niet vielen. In het begin werd er niet geblokt voor elkaar en dat ging gelukkig later in de wedstrijd iets beter. Ondertussen was de achterstand te groot om het echt spannend te maken. We konden een aantal lessen uit deze oefenwedstrijd trekken; die werden dan ook meegenomen naar huis en de punten kregen we reglementair van VIOS'82 mee. Eindstand Grasshoppers - Redeoss: 51-31.

Sporthal Cleijn Duin in Katwijk
Tussendoor moest er ook nog getafeld worden

Erik Jan in actie in Katwijk Dynah in actie in Katwijk
Erik Jan en Dynah in actie in Katwijk
(klik op een foto voor een vergroting)

I.S.R. nog een maatje te groot
Vorige week werd er ook al tegen I.S.R. uit Ridderkerk gespeeld. Die leuke wedstrijd ging verloren met 31-14. Erik Jan gloeide bij het idee om weer tegen hun te mogen spelen. Dynah was er toen niet bij omdat ze ziek was en ging nu weer meedoen. Albert nam de sprongbal en de wedstrijd was begonnen. En hij opende in de tweede minuut de basket voor Redeoss. In de derde minuut verdiende Axel twee vrije worpen die hij er feilloos ingooide. Tot en met het tweede kwart was het spannend en leuk om aan te zien (de ruststand was 10-10). Na de pauze werden er genoeg pogingen gedaan om te scoren, maar het wilde maar niet lukken. Terwijl het bij I.S.R. wel lukte. Eindstand Redeoss 2 - I.S.R.: 12-36.

Het team van Redeoss in Katwijk
Het team van Redeoss in Katwijk
(klik op de foto voor een vergroting)

Kees


Zie ook:


Op zondag 22 februari 2015 werd het toernooi aangepast badminton van G.B.C. Poona en VAS De IJsselstreek gehouden in sporthal De Bongerd in Doetinchem. Voor Redeoss traden in het strijdperk: Daphne van Es, Melissa van Holsteijn, Erik Jan Koekoek, Axel Nieuwenhuyse, Tim Quartel, Nick van der Velden en Piet van Wingerden. Helaas moest Tomeck Nijland afhaken.

Daphne van Es was het meest succesvol met een tweede plaats bij de vrouwen enkel staand en een eerste plaats bij het vrouwen dubbel staand met partner Megan Hollander, die ze bij het enkelspel voor zich moest dulden. Bij de mannen dubbel staand was er een verdienstelijke tweede plaats voor Nick van der Velden en Piet van Wingerden. Ook Tim Quartel ging met zilver naar huis in de categorie mannen dubbel rol, evenals Melissa van Holsteijn in de categorie vrouwen dubbel staand.


Via onderstaande link kunt u alle uitslagen vinden:


Zondagmorgen 22 februari werden we om 8:00 uur door Annemieke opgehaald om naar het tafeltennistoernooi in Veghel te gaan. In het begin waren we nog wat stil door het vroege opstaan, maar gaandeweg werd het steeds gezelliger en werd er heel wat af gekletst. Het was lekker zonnig totdat we in de buurt van Veghel kwamen. Het laatste stuk reden we in de mist. Dat was opletten, gelukkig deed de TomTom goed zijn werk. Na zo'n anderhalf uur gereden te hebben kwamen we op de plaats van bestemming aan.

Tafeltennis Centrum Veghel
Tafeltennis Centrum Veghel

Na iedereen begroet te hebben, in het bijzonder Kelly, konden we aan de koffie waar we erg veel zin in hadden. Het smaakte dan ook prima. Om half 11 was Marvin's eerste wedstrijd. Hij zat in een poule van vijf personen. De eerste wedstrijd was tegen Carlijn. Deze verloor Marvin met 3-11, 6-11 en 3-11. De tweede wedstrijd moest Marvin tegen Monique. De standen waren 8-11, 4-11 en 1-11. De derde wedstrijd was tegen Koos. Deze verloor Marvin met 1-11, 3-11 en 5-11.

Marvin in actie in Veghel
Marvin in actie in Veghel

Na deze wedstrijd was het tijd om te lunchen. Na een kop tomatensoep en een meegenomen krentenbol konden we er weer tegen. Na de lunch moest Marvin tegen Christina. Deze verloor hij met 4-11, 9-11 en 6-11. Na deze wedstrijd was hij klaar. We hebben nog een poosje naar andere wedstrijden gekeken en zijn om 15:30 uur weer naar Delft vertrokken waar we om 17:00 uur door Annemieke thuis werden afgezet. We konden terug kijken op een gezellige dag.

Ellen


Zie ook:


Zaterdag 21 februari werd de uitgestelde vierde speelronde van de Toernooidivisie C georganiseerd in Julianadorp; de plek waar plaaggeest Maaike huist. Deze ronde was aanvankelijk gepland op 6 december 2014. De volgende spelers zouden het gaan doen voor Redeoss: Albert, David, Erik Jan, Fadime, Nico aangevuld met een speler van het andere team: Peter.

Sporthal Sport aan Zee in Julianadorp
Sporthal 'Sport aan Zee' in Julianadorp
(klik op de foto voor een vergroting)

Een schepje te veel!
Op het moment van de opgooibal had Redeoss precies vijf spelers, dus mocht het de wedstrijd beginnen. De zesde speler, Fadime, kwam er gelukkig ook aan en kon de tweede periode starten. Samen met I.S.R. uit Ridderkerk maakte Redeoss er een leuke wedstrijd van die op en neer ging.

Albert gooide de eerste punten er in en Peter schatte zijn kansen in voor het gooien van het balletje, maar zonder succes en ondanks dat werd het eerste kwart gewonnen. En dat nog vol zien te houden werd lastiger. I.S.R. deed er een schepje boven op; de tweede en de derde periode gingen verloren zonder zelf gescoord te hebben. Het vierde kwart werd wat spannender en ging Peter ze ook weer raken, helaas net niet genoeg om de punten mee naar Delft te kunnen nemen. Het was een zeer plezierige en sportieve wedstrijd waar maar één P-tje is gegeven. Eindstand I.S.R. - Redeoss 2: 31-14.

Albert in actie in Julianadorp Fadime in actie in Julianadorp Erik Jan in actie in Julianadorp
Albert, Fadime en Erik Jan in actie in Julianadorp
(klik op de foto voor een vergroting)

Verdedigen geoefend
Ieder nadeel heeft een voordeel. In dit geval was Kameleon uit Den Haag, de tegenstander in de tweede wedstrijd, sterker en werd Redeoss meer uitgedaagd om uit de verdediging te komen. De press van Kameleon kon Redeoss moeizaam of niet weerstaan. Men miste startsnelheid en voor elkaar blokken. Gelukkig werd niet alles in goud omgezet door Kameleon, waardoor de achterstand nog mee viel in de tweede periode. Er werden veel fouten gemaakt, door bijvoorbeeld achteruitrijden. Daar werd niet voor gefloten en ook geen P's voor gegeven. Het verdedigen is veelvuldig geoefend en men weet dat er toch nog een aantal lessen moeten volgen eer dat goed zal gaan. Ondanks dat zag je dat men er plezier in had en de volgende keer weer de uitdaging aan wil gaan voor een beter resultaat. Eindstand Kameleon - Redeoss 2: 54-8.

Kees


Zie ook:


Er zijn ook videobeelden gemaakt van deze uitgestelde vierde speelronde van de Toernooidivisie C:


Op de donderdagavonden 29 januari en 19 februari was het in de Sportkantine van Redeoss weer een drukte van belang, want het klaverjassen stond op het programma. Met zes tafels was de opkomst weer heel mooi en werd er leuk gespeeld om de punten en de geluksronden. Ook voor de loterij waren er weer leuke prijsjes te winnen. De familie Eijgermans wist het weer goed voor elkaar te krijgen om de avonden te laten slagen.

In maart en april volgen dan de laatste twee keren voor de eindstand van de voorjaarscompetitie. Nog onmogelijk te zeggen wie de kanshebbers zijn want het hele veld staat dicht bij elkaar. Tot de volgende keer.

Agenda:

 • donderdag 26 maart, 19:30 uur
 • donderdag 23 april, 19:15 uur

Van onze speciale verslaggever


Resultaat eerste helft interne competitie Redeoss seizoen 2014-2015:

nr.naampercentage
1Monique La Brijn88,9%
2Marco van Dijk77,8%
3Kees La Brijn76,0%
4Adem Azgin62,1%
5Els Mulder53,8%
6Jérôme Stordiau40,7%
7Ineke Dijksman28,0%
8Marvin de Kruijff12,5%
9Wendy de Roos00,0%

Tien spelers hadden zich opgegeven voor de voorronde van de interne competitie seizoen 2014-2015. Elly had zich niet opgegeven. Zij moest nog verder herstellen van een operatie. Maar... het naseizoen hoopt zij weer van de partij te zijn. Ellen had zich wel opgegeven. Nadat we al enkele weken verder waren met de wedstrijden bleek dat het haar niet ging lukken. Helaas moest zij zich voor deze hele competitie afmelden. Hopen maar op een snel herstel met veel rust als het lukt. De verrassing van dit voorseizoen was toch wel Adem. Hij wist te winnen van Els en Jérôme. Ook wist hij een set af te snoepen bij Monique en zelfs twee van Marco. Hartstikke goed natuurlijk. Hij mag nu verder in de A poule. De spelers daar zijn nu gewaarschuwd.

De nacompetitie 2014-2015 is inmiddels op 10 februari van start gegaan met weer tien deelnemers. De spelers zijn alsvolgt ingedeeld in poule A en poule B:

Poule indeling tweede helft interne competitie 2014-2015:

poule Apoule B
Monique La BrijnJérôme Stordiau
Els MulderElly Rodenburg
Marco van DijkIneke Dijksman
Adem AzginMarvin de Kruijff
Kees La BrijnWendy de Roos

Monique


Zie ook:


Zaterdag 7 februari werd de zesde ronde van De Toernooidivisie B georganiseerd in Middelburg, waar Redeoss maar één wedstrijd hoefde te spelen. John en Kees waren al afgemeld. Bart was nog een vraag, hij had namelijk een uitnodiging om de volgende dag mee te trainen met het Nederlands Jeugdteam. Gelukkig toonde hij karakter en teamgeest en ging toch mee. De volgende spelers zouden het gaan doen voor Redeoss: Bart, Bennie, Jérôme, Mario, Michel en Peter.

Sporthal De Sprong in Middelburg
Sporthal De Sprong in Middelburg
(klik op de foto voor een vergroting)

Als de klok van Arnemuiden...
Zaterdagochtend waren we weer allemaal vroeg uit de veren. Lekker een ochtendje naar Zeeland. Het was vroeg, allemaal eerst even aan de kont krabben en daarna de ruiten van de auto. Het beloofde een mooie dag te worden, want in Zeeland is het genieten hoor! De vorige editie in Middelburg hebben we allemaal een uurtje of drie over de route gedaan. Daar had nu iedereen rekening mee gehouden, dus was iedereen er reeds een dik uur voor de wedstrijd. Bart en z'n mams waren iets later, maar dat kwam omdat er nog een goddelijke cake in de oven zat.

Iedereen was goed gemutst, want ze hadden allemaal een goede week achter de rug. Peet, Bennie en Mario zaten nog op een roze wolk, omdat hun kluppie ADO doordeweeks weer eens drie punten binnengesleept had. Bart was reuzeblij; bij de laatste training kreeg Bart van iedereen te horen hoe goed hij wel niet was. En daarom onmisbaar en oftie dan alsjeblieft met de grote jongens meeging naar het altijd zonovergoten, pittoreske Middelburg (47.658 inwoners). Jérôme was dolgelukkig dat hij met Cobie mee kon rijden. En Cobie was blij dat hij weer naar Zeeland mocht, want dat is toch één van de mooiste provincies van Nederland.

Helaas konden onze Kees en John vanwege verdrietige omstandigheden niet van de partij zijn. Kees ging naar een eiland, daar zijn zwager overleden was en hij met Monique naar de plechtigheid moest afreizen. En onze andere steun en toeverlaat John tobt nog steeds een beetje met de gezondheid. De geruchten gaan dat zijn vrouw Wil héél goed voor hem zorgt en dat hij dit seizoen ongetwijfeld weer in ons midden te bewonderen mag zijn.

En oh jongens wat is dat Zeeland toch mooi, als je daar binnen komt rijden en het zonnetje komt net op. Dat het niet overal in Nederland zo mooi was, bleek wel uit het berichtje van Het Landelijke Politiekorps. Toen wij allen net koud in de auto zaten, kregen we de melding dat de weersomstandigheden zo bar en boos waren, dat ons werd verzocht vooral thuis te blijven. Geen haar op ons hoofd die daar aan dacht natuurlijk, want wij wilden allemaal genieten van het prachtige Zeeland.

Helaas dachten niet alle verenigingen daar hetzelfde over. Flying Red, uit het noorden, besloot thuis te blijven en het hele competitieprogramma kon weer op de schop. Ook jammer dat ze 's nachts de kachel uitgedraaid hadden in de hal. Hierdoor was het wel een ietwat frisjes. Maar de koffie in sporthal De Sprong is altijd voortreffelijk. Het mooie daar is, dat als je doet alsof je niet kan lopen..., dan komen ze het gewoon naar je tafeltje brengen! Zulke attente, lieve mensen daar.

Omdat het hele schema was ingekort en wij slechts één wedstrijd hoefden te spelen, waren we al weer snel klaar en konden we weer lekker vroeg op pad, om nog meer van de omgeving van Zeeland te zien. Natuurlijk niet voordat we eerst van die zalige cake van Margriet gesnoept hadden.

Ohh wat was 'ie weer overheerlijk. Omdat Jérôme het nodig vond om nog effe te gaan poedelen en bubbelen, is hij helaas dit culinaire hoogstandje uit het oventje van Barts mam, misgerold. Hij was daar wel een ietwat verdrietig om, maar Cobie trakteerde hem op het lekkerste gerecht van Middelburg en omstreken... de patat pinda met 'n pintje.

Maar daarna weer snel aan den boemel. Magriet had haast want die had nog een afterparty in de buurt van Deventer. Bart moest de hond uitlaten. Peet en Diaan gingen nog wat vissersdorpjes bekijken, Bennie en Mario hadden 'n mooi adresje voor wat goedkope "Pommes de Terres de Zélande" en Cobie en Jérôme gingen nog een sightseeing doen bij de Deltawerken.

O, ik kan hier ook wel uitgebreid uren gaan schrijven over de prachtige historie van de Zeeuwse Eilanden, maar dan zou ik jullie toch aan willen raden om deze site even te bezoeken: nl.wikipedia.org/wiki/Zeeland_(provincie). Wisten jullie trouwens al dat Zeeland al bewoond werd voor de tijd van de Romeinen, en dat sinds de Middeleeuwen, de strijd tegen het water, de rode draad door de geschiedenis is? En dan die watersnoodramp in 1953 in de nacht van 31 januari op 1 februari. Het staat natuurlijk nog voor sommigen van ons in het geheugen geschrift.

Kortom, een enerverende dag! Over een paar weken gaan we met z'n allen naar 020 (ja Bennie... jij ook!) en dan hopen we dat Kees en John er ook weer bij zijn. Cobie heeft de dag afgesloten met 'n lekker stevig Tongerlootje. Da's bier gebrouwen door de Norbertijnen sinds 1130; Tongerloo ligt in de buurt van Opoeteren en Neeroeteren. De afstand naar van Tongerloo naar Middelburg bedraagt 188 km. En je kunt het beste de A58 en E313 nemen via Antwerpen.

Vriendelijke groet, jullie inval-reporter,

Cobie 'ik hou van Zeeland' Briljant.

Het team van Redeoss in Middelburg
Het team van Redeoss in Middelburg
(klik op de foto voor een vergroting)

(Redactie:) Om 10:30 uur werd ook nog een wedstrijd gespeeld tegen GSVA. Helaas ging deze verloren (de tweede verliespartij van onze helden tijdens deze competitie). Eindstand Redeoss - GSVA: 42-52.


Zie ook:


Casper met zijn diploma

Op zaterdag 7 februari voldeed Casper v.d. Linde, een zwemmer van de dinsdagavond, heel netjes en keurig aan alle eisen voor het reguliere zwemdiploma A. Dit diploma is dan ook dik verdiend; goed gedaan Casper! Hij is erin geslaagd om met veel doorzettingsvermogen en een zeer trouw bezoek aan die dinsdagavond zijn felbegeerde papiertje te behalen. En dat is een uitgebreide felicitatie op onze site waard. Casper heeft hard gewerkt en zowel hijzelf als het gehele dinsdagavondzwemkader heeft aan het hele traject naar het diploma toe, erg veel plezier beleefd. Buiten dat is Casper een graag geziene gast bij Redeoss!

Casper behaalt het zwemdiploma A Casper behaalt het zwemdiploma A

Casper behaalt het zwemdiploma A

Casper behaalt het zwemdiploma A
Casper behaalt het zwemdiploma A
(klik op een foto voor een vergroting)

Alle dinsdaginstructeurs feliciteren Casper hierbij met het prachtige resultaat. Op dinsdag 10 februari hebben wij Casper ook nog even in the picture gezet. Er zijn van het evenement diverse foto's gemaakt die wij graag met u willen delen. Inmiddels zwemmen we weer vrolijk door. Tot dinsdag allemaal, tot bij Redeoss.

Ellen


Zaterdag 31 januari werd de zesde speelronde gespeeld van de Toernooidivisie C in Alkmaar. Plaats van handeling: sporthal Hoornse Vaart, de thuisbasis van VIOS'82. De volgende spelers zouden het gaan doen voor Redeoss: Albert, Axel, David, Dynah, Erik Jan, Nico en Fadime. Fadime kwam echter niet opdagen, maar gelukkig was ook Peter (#20) van de partij.

Sporthal Hoornse Vaart in Alkmaar
Sporthal Hoornse Vaart in Alkmaar
(klik op de foto voor een vergroting)

De eerste wedstrijd was tegen BS Leiden, die ook erg laag staan in de tussenstand. De vorige wedstrijd tegen BS Leiden was gewonnen met 28-12. Toch moest er vandaag wel weer gestreden worden, want BS Leiden gaf het niet cadeau. David opende het netje en Nico volgde al snel. Het eerste kwart werd gewonnen met 5-6. In de tweede periode deden ook Axel, Dynah en Albert een duit in het zakje. De ruststand was 7-12 voor Redeoss.

BS Leiden vs. Redeoss in Alkmaar

BS Leiden vs. Redeoss in Alkmaar BS Leiden vs. Redeoss in Alkmaar
BS Leiden vs. Redeoss in Alkmaar
(klik op een foto voor een vergroting)

Axel was top!
In de derde periode zag je Axel het verschil maken. Hij maakte zeven punten en werd steeds feller. Je denkt dat hij je niet hoort als je langs de kant zit, maar dat is niet waar. Gelukkig werd hij alleen maar positief gecoacht door de kant en begreep hij dat later ook. Daardoor was Axel in het vierde kwart helemaal in trans en wist hij nog eens zes punten te scoren. Dit keer lukte het één speler niet om te scoren, maar die heeft zich op een andere manier verdienstelijk gemaakt voor het team. Eindstand BS Leiden 2 - Redeoss 2: 19-29.

Eindstand BS Leiden - Redeoss: 19 - 29
Eindstand BS Leiden - Redeoss: 19 - 29
(klik op de foto voor een vergroting)

Plaaggeest Maaike
De tweede wedstrijd was tegen JBC/Noorderhaven 2. Dat is een lastige tegenstander, want daar speelt namelijk de plaaggeest Maaike. Ze scoort niet veel, maar doet er alles aan om op de sheet te komen, zie Basketbal Gazette Nr. 89. En kennelijk wilde ze nog een keer in de Gazette komen. De vorige wedstrijd tegen hen ging verloren met 28-4, alleen Albert en David gooiden de bal toen door de ring. Albert, in de line-up, heeft er duidelijk zin in en pept de andere spelers op. We gaan voor een goed resultaat. Dat zat er ook in. De eerste periode eindigde in 2-2, maar het tweede kwart was duidelijk in het voordeeel van Redeoss (8-4). Ruststand: 10-6 voor Redeoss.

Redeoss vs. JBC/Noorderhaven in Alkmaar Redeoss vs. JBC/Noorderhaven in Alkmaar
Redeoss vs. JBC/Noorderhaven in Alkmaar
(klik op een foto voor een vergroting)

In de derde periode liep de voorsprong op naar tien punten: 20-10. Toen werd er besloten het rustig aan te gaan doen. JBC/Noorderhaven wist terug te komen tot 20-19. Toen vonden we het welletjes, maar zij kregen juist het gevoel nog te kunnen winnen. Door een dwaling van de scheidsrechters - er werd een time-out aangevraagd en enkele spelers van Redeoss reden al naar de kant, terwijl de andere scheidsrechter liet doorspelen - werd er ineens een driepunter gescoord: 22-21 voor JBC/Noorderhaven. Albert scoort echter ook: 24-23 voor Redeoss. Maar dan in de laatste seconden van de wedstrijd bezorgt Maaike (#25) haar team de overwinning. Eindstand Redeoss 2 - JBC/Noorderhaven 2: 24-25.

Alle spelers van Redeoss waren erg tevreden over het verloop van deze speeldag en kijken met plezier terug op twee leuke en spannende wedstrijden.

Het was de verenigingen van de Toernooidivisie C niet gelukt om de vierde speelronde op zaterdag 6 december te organiseren. Deze ronde is daarom toen niet gespeeld, maar deze ronde zal nu worden ingehaald op zaterdag 21 februari in sporthal "Sport aan Zee" in Julianadorp!

Kees


Zie ook:


Zaterdag 17 januari werd de vijfde ronde van de Toernooidivisie B van het rolstoelbasketbal georganiseerd in Heerenveen. De laatste wedstrijd was op een absurde tijd ingepland: om 21:15 uur. Dit was gelukkig niet een wedstrijd van Redeoss. De volgende spelers zouden het gaan doen voor Redeoss: Bart, Bennie, Jérôme, Kees, Mario, Michel en Peter.

Sportstad Heerenveen
Sportstad Heerenveen
(klik op de foto voor een vergroting)

Rustig aan doen!
De eerste wedstrijd was tegen Only Friends 2. Daar werd de vorige keer met 42-25 van gewonnen. Nu, met de gedachten voor de topwedstrijd tegen WSV, moesten we het rustig aan doen. En ons niet te moe maken. De wedstrijd tegen WSV is er gelijk achteraan. Bennie en Kees, langs de kant en aan de lijn, keken toe hoe hun teamgenoten het deden. Het was spontaan billen knijpen.

De eerste periode werd weliswaar met 2-7 gewonnen, maar er werden veel fouten gemaakt en sommige schoten leken niet gericht op de basket. In het tweede kwart kwamen Bennie en Kees in het veld. Er kwam snelheid en agressie in het spel, maar er werd nog steeds veel gemist. Deze periode ging verloren met 13-9. In het derde kwart was het lek boven en werd er eindelijk gescoord. In deze periode werd de voorsprong uitgebouwd tot 17 punten. In de vierde periode was het team van Only Friends helemaal stuk gereden en werd de voorsprong uitgebouwd naar 31 punten. Eindstand Only Friends 2 - Redeoss: 19-50.

Only Friends 2 vs. Redeoss in Heerenveen
Only Friends 2 vs. Redeoss in Heerenveen
(klik op de foto voor een vergroting)

Eerste verlies Redeoss
De tweede wedstrijd was de topper tegen WSV uit Amersfoort: de nummer 1 tegen de nummer 2. Redeoss heeft twee punten minder omdat de punten van de wedstrijd tegen Achilles'71 (die zich heeft teruggetrokken) nog niet bijgeschreven zijn. Redeoss had al een wedstrijd gespeeld, terwijl WSV helemaal fris aan zijn eerste wedstrijd van de dag kon beginnen.

In de eerste periode heeft Redeoss voor gestaan met 4-8, maar kwam WSV terug tot 13-8. Het eerste kwart eindigde met 15-12. Er werd veel gemist en dat werd in de tweede periode funest. Maar één punt gescoord en WSV maar liefst 10 punten. In het derde kwart zag je waar het zo vaak verkeerd gaat: het niet weten hoe er begonnen moet worden. De spelers stonden aanvallend, maar moesten verdedigend staan. Kwam ook dat de pijl van de jurytafel voor Redeoss stond. Maar, eerlijk is eerlijk, met de bal uitnemen stond niemand van Redeoss bij de scheidsrechter om de bal op te eisen. WSV rondde goed af en Bennie leefde op en maakte twee driepunters achter elkaar. Niet terug te vinden op de sheet, dus ook niet geteld. Ondanks dat werd de periode gewonnen met 4-6. Het vierde kwart werd gespeeld zoals de wedstrijd begonnen was. Het ging over en weer. Het kon zo maar de andere kant op gaan. Eindstand WSV - Redeoss: 39-31.

De conditie was goed
De conditie was goed
(klik op de foto voor een vergroting)

De conditie bij Redeoss was goed. We hadden al een wedstrijd gespeeld en moesten meteen daarna tegen de koploper spelen, die zijn eerste wedstrijd tegen ons heeft. We weten het hen moeilijk te maken,;dan mag je best tevreden zijn. Een overwinning was natuurlijk beter geweest, want daar gingen we voor. Verdedigend wat het goed genoeg, maar aanvallend werden de kansen niet benut. De volgende keer moet het gewoon beter

Successtory afgelopen?
Nee, natuurlijk niet. Het seizoen is nog niet afgelopen. In de eerste helft van het seizoen hebben we meer wedstrijden gewonnen dan in het seizoen 2013-2014. Negen wedstrijden ongeslagen en in de tiende wedstrijd het eerste verlies tegen de nummer 1 met slechts acht punten verschil. In het seizoen 2013-2014 waren er gemiddeld 27 punten per wedstrijd gemaakt en dat zijn er nu 45. Het aandeel van Bennie is 28% van de gemaakte punten. Bart is met sprongen vooruit gegaan en overtreft zichzelf met een aandeel van 19%. Cobie, nieuw in de Toernooidivisie B, weet zich goed staande te houden in al het geweld. En zo strijdt het team met elkaar en voor elkaar. Vorig seizoen geen driepunters, die zijn nu wel gemaakt door diverse spelers. Het vrije-worppercentage is ook ietsje hoger. Daarom doorgaan op de ingeslagen weg, en wie weet waar het kan eindigen. Redeoss ligt nog steeds op koers!

Kees


Zie ook:


Op zaterdag 10 januari 2015 werd het eerste Utregs toernooi parabadmintontoernooi gehouden in sporthal De Paperclip in Utrecht. Redeoss was zoals gebruikelijk met een stevige delegatie naar dit toernooi afgereisd.

Er is helaas geen verslag binnengekomen van dit toernooi, maar hieronder vindt u een link naar alle uitslagen.

De fraaiste resultaten werden behaald bij de vrouwen dubbel staand. Bij dit onderdeel wisten Anouk Meijs en Tess Scheele beslag te leggen op de eerste plaats en gingen Daphne van Es en Melissa van Holsteijn met de tweede prijs naar huis.


Via onderstaande link kunt u alle uitslagen vinden:


2015 is nog maar net begonnen en op de tweede zaterdag (10 januari) van het jaar werd de vijfde speelronde van de Toernooidivisie C van het rolstoelbasketbal georganiseerd in Amsterdam bij Only Friends. Redeoss miste vier spelers van zijn selectie en heeft drie spelers van het andere team meegenomen. De volgende spelers moesten het gaan doen: Bart, David, Dynah, Fadime, Michel, Nico, Peter en Albert (speler/coach).

Ronald McDonald Centre in Amsterdam
Ronald McDonald Centre in Amsterdam
(klik op de foto voor een vergroting)

Rob maakte het verschil!
Dit seizoen werd er al eerder gespeeld tegen Only Friends, en toen werd, met een andere teamsamenstelling, verloren met 32-10. Met drie spelers van het andere team erbij mag je beter verwachten. Maar Redeoss stond al snel met 11-0 achter, voordat de eerste punten (van Bart) geteld konden worden. Daarna Bart en Michel nog een keer en de achterstand was nog maar vijf punten. In de tweede periode waren er genoeg mogelijkheden om aansluiting te krijgen, maar werden helaas de kansen niet benut door Redeoss. In het derde kwart nam Rob (nr.35 van Only Friends) even rust en kreeg Redeoss nog meer vrije kansen, maar het wilde maar niet lukken om deze goed af te ronden. Deze periode werd gewonnen met één punt verschil. De vierde periode deed Rob weer mee en gooide de ballen er weer in. Redeoss was moe gestreden en had het gevoel er alles aan gedaan te hebben, tevreden over het harde werken van iedere speler. Eindstand Redeoss 2 - Only Friends 3: 23-34.

Fadime in actie in Amsterdam Bart in actie in Amsterdam
Fadime en Bart in actie in Amsterdam
(klik op de foto voor een vergroting)

Ook tegen Grasshoppers uit Katwijk werd al eerder gespeeld en verloren met 41-10. Nico had toen de meeste punten gescoord.

Peter op schot
De wedstrijd begint met een sprongbal en Redeoss heeft die gewonnen. Vervolgens in de aanval de bal verloren en binnen een paar seconden stond men achter. Dit werd een paar keer met succes herhaald en men had een achterstand van tien punten voordat Albert de eerste punten voor Redeoss maakte. De eerste periode ging verloren met 4-18. In het tweede kwart werd de press door Grasshoppers uitgevoerd. Als Redeoss er al uitkwam, werd er onvoldoende door de ring met het netje gegooid. In de tweede periode schoot Peter ze achter elkaar raak. Michel die in beide wedstrijden uit zijn stoel was gevallen, maakte hier een salto mortale en kwam er ogenschijnlijk ongeschonden vanaf. Een speler van Grasshoppers, een volwassen man van ongeveer twee meter, ging Dynah verdedigen en de bal, in een tweegevecht, afpakken. Op dat moment stonden ze met 39 punten voor. Hoe zielig ben je dan bezig. Verlies van dit team kan makkelijk geaccepteerd worden, maar door het benutten van de vrije kansen had het verschil stukken kleiner kunnen zijn. Eindstand Redeoss 2 - Grasshoppers: 16-55.

Het team van Redeoss in Amsterdam
Het team van Redeoss in Amsterdam
(klik op de foto voor een vergroting)

Kees


Zie ook:


Op zaterdag 20 december werd het jaarlijkse kersttoernooi badminton gespeeld. Het aantal deelnemers was met 45 weer hoger dan vorig jaar. In 2011 waren er 25 deelnemers, in 2012 waren het er 34 en vorig jaar 38. Er werd gespeeld in vijf verschillende groepen: twee groepen met de wedstrijdspelers, twee groepen recreanten en een jeugdgroep.

klik op een foto voor een vergroting

De einduitslag:

Jeugd
rangnaam
1Thomas Binnendijk
2Lais Bos
3Joelle Bal
4Aiden Bal
5Noah Bal
6Milan Vermaat
7Damian Groenewegen
8Liam Hoenderdos

Recreanten V
rangnaam
1Caroline Koekoek
2Marion van der Plas
3Majella Reijnen
4Miranda Bal
5Anneloes van den Breukel
6Monika van der Meij
7Ria Bal
8Ashley Parlevliet
Recreanten M
rangnaam
1Kevin Quartel
2Paulo Bos
3Cock van den Akker
4Constantino Bos
5Rico Loos
6Jeroen Bal
7Marco van Dijk
8Peter Binnendijk
9Kees La Brijn
10Piet van Vliet
11Richard Parlevliet
12Jhon Bal
13Victor Bos
14Hans van der Velden
15Jeffrey van den Breukel
Wedstrijdspelers V
rangnaam
1Tess Scheele
2Daphne van Es
3Sanneke van der Vliet
4Melissa van Holsteijn
5Helga Karlas

Wedstrijdspelers M
rangnaam
1Tomeck Nijland
2Piet van Wingerden
3Axel Nieuwenhuyse
4Jordy Brouwer
5Hans MacDaniel
6Tim Quartel
7Nick van der Velden
8Enrico Heins
9Erik Jan Koekoek

klik op een foto voor een vergroting

Met de Toernooi Planner is het redelijk eenvoudig om alle uitslagen en eindstanden van het kersttoernooi te publiceren:


Op donderdagavond 18 december vond de laatste ronde in een reeks van vier avonden plaats in het teken van klaverjassen in de sportkantine van Redeoss. De prijzentafel voor zowel klaverjassen als voor de loterij was zoals vanouds door familie Eijgermans prima verzorgd en veel prijzen waren uiteraard tijdens de kerstdagen te nuttigen.

Een mooie opkomst van ruim zes tafels waarbij ieder in de prijzen zou vallen. Mocht je een extra prijs willen winnen, dan kon dat met de geluksronden of door je te storten op de loterij. Aan de kop van de ranglijst vonden enkele verschuivingen plaats maar de eerste plek kwam niet meer in gevaar. Bart Oosterman was net, ondanks een matige score in de laatste ronde, toch nog winnaar van dit najaarstoernooi. Gefeliciteerd Bart! Met wat hapjes en drankjes kon de avond al niet meer stuk. Al met al een gezellige afsluiting van dit jaar. Ieder een goede jaarwisseling wensend sloot Piet de avond en gaan we op 29 januari 2015 er weer vol tegenaan.

Einduitslag kerst 2014:

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
21.
22.
23.
24.
25.
26.

Programma 2015:

 • donderdag 29 januari om 19:30 uur
 • donderdag 19 februari om 19:30 uur
 • donderdag 26 maart om 19:30 uur
 • donderdag 23 april om 19:15 uur

Alle avonden vinden plaats in de sportkantine van Redeoss in het Sophia Revalidatiecentrum, Reinier de Graafweg 1 te Delft.

Aanmelden kan ter plekke of per e-mail: stuur een e-mail

Van onze speciale verslaggever


Er werd al weer naar uitgekeken. Het jaarlijkse tafeltennisfestijn met de vrienden van de NKF. En dit jaar zou het bijzonder zijn. Er was door deskundigen uitgerekend dat het toch wel ongeveer de 40ste keer moest zijn. En dat gaan we vieren natuurlijk. Op dinsdagavond 16 december was het dan zover.

Kersttoernooi tafeltennis Redeoss/NKF
klik op de foto voor een vergroting

De prijzen waren gekocht en klaargezet. De hapjes klaargemaakt en de koffie stond klaar. Om ongeveer half acht begon de eerste ronde voor de deelnemers. Voor Redeoss waren dat 26 spelers en NKF had er 14. Helemaal geweldig: totaal 40 deelnemers bij de viering van 40 jaar samen plezier.

Kersttoernooi tafeltennis Redeoss/NKF
klik op de foto voor een vergroting

Nadat de eerste ronde door iedereen was gespeeld, was er tijd voor een drankje en voor de loterij. Het moment voor diegene die het wel gezellig vinden om erbij te zijn, maar die niet aan het tafeltennisdeel meedoen. Nadat dus de eerste prijzen een eigenaar hadden gevonden, kon er worden begonnen aan ronde 2. Uiteindelijk bleek het niet mogelijk om na ronde 3 nog een ronde te spelen. Het was immers al half elf. En de winnaars mochten nog op volgorde van gewonnen wedstrijden met de behaalde meeste punten hun prijsje van de tafel komen uitzoeken.

Kersttoernooi tafeltennis Redeoss/NKF
klik op de foto voor een vergroting

Alles onder de "speakers"-leiding van de nieuwe interim-voorzitter Wim Plomp. Onze oudbasketbaltrainer, voor jaren, lijkt dus ook weer terug op het nest.

Nadat ieder een prijsje had gevonden, was het tijd voor de bedankjes aan de jurytafel, de mensen achter de bar en de organisatie. En omdat het toch ergens om moet gaan was er een nieuwe wisselbeker. En die was voor... nou... zeg het maar... REDEOSS. De Redeoss spelers hadden namelijk 1,6% gescoord en de NKF spelers waren tot 1,4% gekomen. De sfeer was weer helemaal goed, wat uit de foto's en verhalen kan worden opgemaakt. Volgend jaar zijn er weer nieuwe ronden en kansen.

Het resultaat van de wedstrijden:

drie gewonnen
Cock v.d. Akker
Els Mulder
Koos Verwijs
Fabian v.d. Lubbe
Kees La Brijn
Leo van 't Wout *
Joop de Graaf *
Constantino Bos
Chris Mulder

één gewonnen
Albert Peters
Adri de Graaff
Bas Mulder
Paul v.d. Ende *
Marvin de Kruijff
Bert v.d. Lubbe
Rieneke Vermeer *
Robert Viersma
Jan Wittenberg *
Quinten Hellemons *
Jan v.d. Bos *
twee gewonnen
Michel de Ruijter
Marcel van Tongeren
Monique La Brijn
Jannie Wittenberg *
Michel Drieman
Manfred Hellemons *
Adem Azgin
Marco van Dijk
Ed Hellemons *
Zehra Aytekin
Peter Zonneveld *

nul gewonnen
Jérôme Stordiau
Ricardo Bodega *
Ineke Dijksman
Rob van Tongeren
Peter van Tongeren
Petertje van Tongeren
Wendy Roos
Koos v.d. Zalm *
Peter Hellemons *

Monique


Zie ook:

Meer foto's vindt u in ons fotoalbum:


Ondanks het feit dat er minder loten zijn verkocht dan vorig jaar, heeft de Grote Clubactie dit jaar voor Redeoss toch een aardig extraatje opgeleverd van € 1128,84.

Alle verkopers worden heel hartelijk bedankt voor hun inspanningen. In januari zal worden bekend gemaakt wie er dit jaar de meeste loten heeft verkocht.


Op zaterdag 13 december werd de vierde speelronde van de Toernooidivisie B gehouden in sporthal Tivoli in Eindhoven. Redeoss heeft acht spelers geselecteerd die fit genoeg zijn om er aan deel te kunnen nemen. Dat zijn: Bart, Bennie, Jérôme, John, Kees, Mario, Peter en geheim wapen Cobie, van wie de fitheid onzeker was.

Sporthal Tivoli in Eindhoven
Sporthal Tivoli in Eindhoven
(klik op de foto voor een vergroting)

Weer tegen BS Leiden
Er werd verwacht deze dag één zware wedstrijd te spelen tegen Dyna'75, maar dit zijn er twee geworden. Om 10:30 uur moest er tegen BS Leiden gespeeld gaan worden. De vorige wedstrijd tegen BS Leiden werd 34-42 in het voordeel van Redeoss (zie: Basketbal Gazette Nr. 98). Zo snel achter elkaar, dan heb je nog vers in je geheugen hoe er gespeeld moet worden om hen te bestrijden. Daarnaast hadden we nu versterking bij ons, Bart en Cobie, die ook fit bleek te zijn. Cobie gaf aan minimaal driemaal te scoren en noemt het dan een hattrick. Wij vinden het een hattrick als het in één kwart gedaan wordt. Het is in de 10de minuut van het eerste kwart en de 5de minuut van het tweede kwart door hem gedaan. Helaas geen hattrick, maar wel mooi.

Redeoss vs. BS Leiden in Eindhoven
Redeoss vs. BS Leiden in Eindhoven
(klik op de foto voor een vergroting)

Bij deze wedstrijd was het niet alle spelers gelukt raak te schieten. Het was wel een mooie teamprestatie. De tweede periode werd verloren, was iets te mak door Redeoss gespeeld en BS Leiden bleef daardoor meer in de wedstrijd. Tot en met de derde periode bleef het verschil twee of vier punten voor Redeoss. In de vierde periode werd het verschil gemaakt met meer blokken en vooral mooie en snelle aanvallen, waarbij alle spelers betrokken waren, die dan afgerond werden door Bart en Bennie. Eindstand BS Leiden - Redeoss: 28- 46.

Derde full-house Redeoss
Om 13:45 uur begon de achtste wedstrijd van de competitie tegen Dyna'75. De spelers pepten elkaar op en bleven maar hameren op het feit dat ze zo snel zijn. De spanningen liep steeds hoger op. Het eerste kwart werd gewonnen met één punt verschil. Kees had zijn drie P'tjes al te pakken en moest oppassen, anders kon hij toekijken. De tweede periode werd met vier punten verschil gewonnen en de voorsprong was voor Redeoss: 24-19. Vijf punten verschil, nog mager, maar er waren nog twee periodes te gaan. Het derde kwart was de periode waar John als achtste speler scoorde en daarmee de derde full-house maakte. In deze periode was de voorsprong uitgebouwd naar tien punten verschil. Ook had Kees in deze periode zijn vierde P achter zijn naam gekregen. In de laatste periode van de wedstrijd is ervoor gekozen om de spelers te laten staan omdat het goed ging op dat moment. In deze periode was de ene aanval nog mooier dan de andere. Het ging van tik-tak naar een zekerheidje en tellen die punten. Natuurlijk zijn er dingen fout gegaan, maar de blijdschap om het jaar winnend af te sluiten is overheersend. Redeoss ligt daardoor nog steeds op koers. Eindstand Redeoss - Dyna'75: 55-36.

Peter en John in actie in Eindhoven
Peter en John in actie in Eindhoven
(klik op de foto voor een vergroting)

Goed bezig!
Redeoss heeft dit seizoen in de Toernooidivisie B nog niet verloren. Dit komt door de gedrevenheid van alle spelers. En dan zie je dat Bart dit seizoen al meer gescoord heeft dan vorig seizoen. Maar Bennie heeft al 108 punten gemaakt. En dat het iedere toernooi weer lachen met en om elkaar is.

Kees


Zie ook:


De laatste donderdagen van de maanden september t/m november was de Sportkantine van Redeoss goed gevuld met enthousiaste klaverjassers. We hadden steeds zes tafels met af en toe een opgeroepen invaller. De familie Eijgermans zorgde voor de prijzentafel waarbij kansen voor een prijs in de geluksronde en de loterij te winnen viel. Ook Michel wist bij slagerij van Duivenbode wat kippetjes te bemachtigen. Heel mooi. Het waren spannende avonden waarbij fel, maar sportief, werd gestreden om de punten. Helaas hebben we met een minuut stilte afscheid genomen van ons lid Dorie Engels die plotseling is overleden. Tineke hield een kort woordje en een condoleancekaart op de bar voor een persoonlijke afscheidsgroet. Op donderdag 18 december vanaf 19:15 uur staat de kantine open voor de slotdrive om de kerstprijzen. Het zal er ongetwijfeld spannend aan toe gaan.

Rooster voor 2015:

 • 29 januari
 • 19 februari
 • 26 maart
 • 23 april

Aanvang: 19:15 uur (tot ongeveer 22:45 uur).

We spelen in onze sportkantine in het Sophia Revalidatiecentrum aan de Reinier de Graafweg 1 te Delft.

Aanmelden kan ter plekke of via e-mail: stuur een e-mail

Van onze speciale verslaggever


Zondag 30 november
Eind november. De kou begint zeker weer te komen. En de start van de dag gebeurt weer in het donker. Om even voor zeven werd er uit Delft vertrokken. De reis van onze tafeltennissers ging deze keer naar Weert. Voor het jaarlijkse internationale ranglijsttoernooi. Van Redeoss deden mee: Marvin, Kees en Monique. Helaas, Ellen was nog steeds geblesseerd en had zich af moeten melden. Na een rit van bijna twee uur rijden staat de koffie/thee altijd al klaar en de bekende Limburgse vlaai ook. Lekker..., we lieten het ons allemaal goed smaken.

De speellocatie in Weert
De speellocatie in Weert

De wedstrijden begonnen op tijd. Er waren veel wedstrijden te spelen. Marvin speelde in klasse 6 alsof zijn leven ervan afhing. En omdat Kees en Monique in de buurt speelden konden ze deze keer goed zien wat er allemaal gebeurde. Wat blijkt??? Marvin gebruikt om het balletje weg te slaan juist die kant van het batje die daar niet voor bedoeld is, namelijk de zijkant. Dat wordt extra trainen, Marvin, om het voor altijd af te leren... een nieuwe uitdaging.

Marvin in Weert
Marvin in Weert

In klasse 3 speelde Monique dit keer in poule C. Er waren dus veel spelers van haar klasse. Dat was wel heel lang geleden. In haar poule mocht ze vijf wedstrijden spelen. Op zeker moment moest ze wel even op de rem trappen. Na te hebben geteld, gespeeld, geteld, gespeeld, geteld en gespeeld was het voorstel om een andere wedstrijd van haar naar voren te schuiven om een andere speelster te ontzien. Maar dat trok ook zij even niet. Dus eerst een pauze en dan weer verder. Spannende wedstrijden die dag. Wedstrijd één verloor ze met setstanden 7-11, 11-13 en 10-12. Wedstrijd drie won ze met twee sets eindigend op 15-13. De laatste twee wedstrijden gingen in vijven. Eén verloren en één gewonnen. Ze werd vierde in de poule en mocht in verliezerronde B uitkomen met Debby en Sjef. En dat werd een gezellige boel. Debby week vaak iets te ver uit naar rechts en verdween daardoor in de bergingskast. De laatste set werd nog even 16-14 in het nadeel van Monique. Sjef vond het allemaal wel best hierdoor mocht ze dus ook hier een wedstrijd winnen.

Monique in Weert
Monique in Weert

En Kees was onze sterspeler in Weert. Hij won alle vijf de poule wedstrijden. In de halve finale moest hij uitkomen tegen Joke. De eerste set verloor hij nipt met 11-13. De derde set won hij nog, maar bij de laatste set ging het licht even uit. Jammer. Hierdoor mocht hij uitkomen tegen Stefan uit Venray voor de troostfinale. Deze won Kees in vieren. Dat dan weer wel. Hij moest één set even op gang komen. Hierdoor werd hij derde. In de tussentijd had Monique opgevangen dat Marvin met zijn band vast had gezeten in een rail. Hierdoor kon hij geen kant meer op. Heel knap gedaan, omdat er maar één rail in het gebouw te vinden was. De dames van een promotieteam hadden er erg veel lol om. Marvin zelf ook trouwens.

Prijswinnaar Kees in Weert
Prijswinnaar Kees in Weert

Na de prijsuitreiking, waar Kees zijn welverdiende beker in ontvangst nam, kon de reis huiswaarts weer beginnen. We kunnen weer terug kijken op een geslaagd toernooi.

De resultaten:

klassenaamuitslagen
6Marvinpoule0-3 / 0-3 / 0-3 / 0-3
  verliezersronde0-3 / 0-3
4Keespoule3-2 / 3-2 / 3-2 / 3-2 / 3-0
  winnaarsronde1-3 / 3-1
3Moniquepoule0-3 / 0-3 / 3-0 / 2-3 / 3-2
  verliezersronde0-3 / 3-0

Monique


Zie ook:


Hallo allemaal,

We hebben onze penningmeester weer met een mooi bedrag kunnen verblijden. Jullie hebben namelijk 730 speculaaspoppen met elkaar verkocht. Dit betekent een extraatje van € 913,95 incl fooi.

Een compliment voor Marten met een totaal van 251 en Annemiek met 231 speculaaspoppen is zeker op zijn plaats. Zij hebben hun bedrijf weer kunnen overhalen om aan onze speculaasactie mee te doen. Maar alle anderen natuurlijk ook bedankt voor jullie inzet.

Bedankt, Bert en Lenie


Zaterdag 22 november werd de derde ronde van de Toernooidivisie B georganiseerd in Leek. De volgende spelers zouden het gaan doen voor Redeoss: Bennie, Kees, Jérôme, John, Peter en Mario.

De topsporthal in Leek
De topsporthal in Leek
(klik op de foto voor een vergroting)

Tweede full-house voor Redeoss
Eerder dit seizoen hebben alle spelers van Redeoss gescoord in één wedstrijd. Nu tegen een lastiger tegenstander, RBVM uit Middelburg, werd het weer gedaan. In de eerste periode was er al een verschil van zeven punten gemaakt. In het tweede kwart wist alleen Bennie te scoren en werd de voorsprong met twee punten uitgebreid. In de derde periode liep het verschil op tot 15 punten. Het laatste kwart werd gelijk (10-10). Ondanks de vele vrije worpen, die gemist zijn, is het een mooie overwinning geworden. Eindstand RBVM - Redeoss: 30-45.

De topsporthal in Leek
De topsporthal in Leek
(klik op de foto voor een vergroting)

BS Leiden moeilijk te bedwingen
Na de leuke wedstrijd tegen RBVM mocht Redeoss aantreden tegen BS Leiden, die vorig seizoen de kampioen van de Toernooidivisie C was geworden. Zij hadden in de Toernooidivisie B alleen nog maar verloren van WSV met een verschil van 9 punten. Een goede tegenstander waar Redeoss voor op moest passen. Kees mocht weer het bal openen en Bennie en John kwamen ook los. John blijft hameren op blokken en nog eens blokken, Peter om de rust in het team te houden en meer over te spelen. Dit zijn nog al dingen, die belangrijk zijn in het spel en vergeten worden in de hitte van het gevecht. Maar gelukkig zijn er spelers, die dat door hebben en de anderen daar op wijzen.

Uit het archief
Uit het archief
(klik op de foto voor een vergroting)

De eerste periode werd met 8-5 gewonnen, maar het tweede kwart ging met 10-12 verloren. BS Leiden gaf goed tegengas en het verdedigend evenwicht bij Redeoss was even zoek. Toch was het halverwege nog 18-17 in het voordeel van Redeoss. In het derde kwart heeft Redeoss zich hersteld en won met 12-8. Tussenstand: 30-25 voor Redeoss. In de vierde periode kwam Redeoss los en werden de kansen afgemaakt. Eindstand Redeoss - BS Leiden: 42-34.

Redeoss één plaats gezakt op de ranglijst!
Ondanks de twee overwinningen is Redeoss gezakt naar de tweede plek. WSV staat nu eerste met een iets beter doelsaldo.

Kees


Zie ook:


Het gaat snel. Het tweede toernooi van de RRT stond alweer voor de deur. Kees en Monique vertrokken hiervoor op zondag 16 november naar Den Bosch. Helaas konden Ellen en Marvin niet mee deze keer. Jammer, want ze werden echt wel gemist en niet alleen door Kees en Monique.

De speellocatie in Den Bosch
De speellocatie in Den Bosch

De zaal werd ook deze keer in Den Bosch weer beschikbaar gesteld door Never Despair. Het was dit keer op een ander adres. Het oude zaaltje is afgebroken en daar komt wat nieuws voor in de plaats waar de vereniging over ongeveer twee jaar terecht kan. De ontvangst was weer gezellig en je kwam dan ook weer een beetje thuis bij je sportvrienden. En ook de zelfgemaakte soep, in de pauze verkrijgbaar, was weer zo smakelijk dat er nog een pan bij gemaakt mocht worden. De wedstrijden moesten na de pauze ook even wachten voordat er verder gespeeld kon worden.

Iemand van de organisatie was ziek; hierdoor mochten de andere twee leden van het bestuur de wedstrijdleiding op zich nemen. Geen probleem, want het liep weer geweldig. Af en toe wat vertraging, maar toch weer op tijd alles gespeeld.

De speelruimte in Den Bosch
De speelruimte in Den Bosch

Onze spelers kwamen weer uit in de voor hen bekende poules. Spannende wedstrijden waren het gevolg. Monique kwam weer uit in poule A en mocht vier wedstrijden spelen die dag. Zoals bekend zijn dat niet de minste spelers. Alle wedstrijden werden in drie sets gespeeld. Waarvan één wedstrijd gewonnen en bij een andere wedstrijd een set van 11-13. Hierdoor behaalde zij nog wel de vierde plaats.

Kees kwam weer heel goed voor de dag in poule B. Hij speelde in een zevenkamp en mocht hierdoor dus zes wedstrijden spelen. De eerste wedstrijd moest hij nog wat op gang komen tegen Stef. Hij verloor de spannende vijfsetter met 11-8, 4-11, 11-8, 7-11 en 9-11. Ook de andere wedstrijden waren nog heel spannend, maar die wist hij wel winnend af te sluiten. Aan het einde van de dag mocht hij de tweede prijs mee naar huis nemen. Ook mocht hij op de foto met de andere winnaars van de dag.

De winnaars in Den Bosch
De winnaars in Den Bosch
(klik op de foto voor een vergroting)

Zo kwam er een einde aan een leuke, gezellige, sportieve dag tafeltennis in het Brabantse land.

De resultaten:

klassenaamuitslagen
BKeespoule2-3 / 3-0 / 3-2 / 3-0 / 3-0 / 3-0
AMoniquepoule0-3 / 3-0 / 0-3 / 0-3

Monique


Zie ook:


Op zaterdag 15 november werd de derde ronde van de Toernooidivisie C georganiseerd in Julianadorp. De volgende spelers zouden het gaan doen voor Redeoss: Albert, Axel, David, Dynah, Erik Jan, Fadime, Martijn en Nico.

Sporthal Sport aan Zee in Julianadorp
Sporthal "Sport aan Zee" in Julianadorp
(klik op de foto voor een vergroting)

JBC/Noorderhaven weer te sterk
Dit seizoen werd er nog niet gespeeld tegen JBC/Noorderhaven. Vorig seizoen werd de eerste wedstrijd met 29-14 gewonnen en ging de tweede wedstrijd met 62-4 verloren. In de eerste periode hield Redeoss goed stand en verloor men met 4-0. Er werd veel tegenstand geboden, maar alleen Albert en David wisten te scoren. De wedstrijd was verloren, maar de uitslag was dragelijker dan die van het vorige seizoen. Eindstand JBC/Noorderhaven 2 - Redeoss 2: 28-4.

Fadime in actie in Julianadorp
Fadime in actie in Julianadorp
(klik op de foto voor een vergroting)

Verschil is groter!
De tweede wedstrijd van de dag was tegen Vios'82 uit Alkmaar, waar vorige seizoen met één punt verschil van werd verloren. Men begon goed aan de wedstrijd; het eerste kwart werd gewonnen met 9-6. Toen ging men wisselen en de tegenstander ging pressen. Je zag Redeoss met vijf spelers in het veld maar het was geen team. Daarvoor traint men te weinig met elkaar. Men werkte hard, maar als dan de pass gegeven moest worden, was de energie op en ging het mis. Dit zijn verbeterpunten, die tijdens de trainingen geoefend moeten worden. Eindstand Redeoss 2 - Vios'82 2: 15-31.

David in actie in Julianadorp
David in actie in Julianadorp
(klik op de foto voor een vergroting)

Kees


Zie ook:


Er zijn nog wat videobeelden opgedoken van de laatste wedstrijd:


Zaterdag 1 november werd de tweede ronde van de Toernooidivisie B gespeeld in Middelburg. De volgende spelers zouden het gaan doen voor Redeoss: Bart, Bennie, Jérôme, John, Kees, Mario, Michel en Peter. De tweede wedstrijd deed Jérôme niet mee.

Sporthal De Sprong in Middelburg
Sporthal De Sprong in Middelburg
(klik op de foto voor een vergroting)

John en Wil ruim op tijd!
Afgelopen donderdag hebben John en Peter getost om wie als eerste aanwezig moest zijn in Middelburg om te fluiten. John was de gelukkige en won de toss. Hij kwam vijf minuten te laat vanwege een file. Daar aangekomen bleek dat de wedstrijd niet door ging omdat Achilles er niet was. Hierdoor was John ruim op tijd voor de wedstrijd tegen SC Antilope 2.

De eerste wedstrijd tegen SC Antilope 2 moest eigenlijk gestart worden om 12:15 uur, maar dit was niet mogelijk omdat de Redeoss spelers in de file stonden op de A16 voor de Moerdijkbrug. Om 13:00 uur is men dan toch begonnen met vier spelers: Bart, John, Kees en Michel. Even later kwam Peter stand-in Wil vervangen. Toch werd de eerste periode overtuigend met 10-2 gewonnen. Ook het tweede kwart werd gewonnen (4-0). De stand was dus halverwege: 14-2 in het voordeel van Redeoss.

Het eerste team van Redeoss in actie in Middelburg
Het eerste team van Redeoss in actie in Middelburg
(klik op de foto voor een vergroting)

Ondertussen druppelde de rest van het team binnen. In de derde periode kwamen de andere spelers erbij en werd het spel sneller. Deze periode werd gewonnen met 9-2, zonder "P-tjes". In het vierde kwart maakte Bennie het enige "P-tje" voor Redeoss in deze wedstrijd. Maar hij heeft ook nog acht punten gescoord in zijn korte optreden. Het laatste kwart werd gewonnen met 12-2. Eindstand Redeoss - SC Antilope 2: 35-6.

Pauze
Redeoss moest één wedstrijd de jurytafel bemannen en vervolgens was het wachten tot 17:45 uur voor de tweede wedstrijd tegen Flying Red.

Het team van Redeoss in Middelburg
Het team van Redeoss in Middelburg
(klik op de foto voor een vergroting)

Speech van John
Redeoss was de competitie begonnen tegen Flying Red en won toen met 60-17; zie Basketbal Gazette Nr. 94. Dit keer om 17:45uur starten, terwijl de sporthal leeg loopt met basketbalrollers. Deze wedstrijd werd er veel gemist en werden er verdedigende fouten gemaakt. Verder werd er te weinig aan de opbouw gedaan. Ondanks dat zijn ze geen moment in gevaar gekomen. In de tweede periode was het verschil opgelopen tot 17 punten en vond John de tijd rijp voor een donderspeech. Dit heeft geholpen en het verschil was uiteindelijk 27 punten na het laatste fluitsignaal. Eindstand Flying Red - Redeoss: 20-47.

Kees


Zie ook:


Het echte begin van het seizoen 2014-2015 was al geweest met het ranglijsttoernooi in Amersfoort. Maar nu (zondag 26 oktober) was het ook tijd voor de start van het seizoen van de RRT Noord-Brabant. Deze begon in Veghel in een voor ons heel bekend gebouwtje. Het voelt als thuiskomen.

Tijdens de reis, nog voor de afslag Veghel, reden we achter een Engelse oude Jeep. Zo een waar ze in zitten met hoedjes op die vastgebonden zitten om het hoofd met een sjaaltje. Je kent het wel. Niet vooruit te krijgen. Dus Kees denkt "nog even inhalen, voor we er langs het kanaal steeds achter mogen blijven". Op het moment dat hij wil gaan inhalen steekt de chauffeur, of was het de bijrijder, zijn arm uit. De Jeep komt gelijk naar links voor onze Ignis. Oh, oh, pfff, het ging allemaal nog goed. Zij namen niet de afslag, maar tuften rustig verder op de snelweg. Verder kwamen we langs het kanaal nog een stuk of tien van die dingen tegen. Gelukkig waren dat tegenliggers en hadden wij daar geen last van.

De speellocatie in Veghel
De speellocatie in Veghel
(klik op de foto voor een vergroting)

Na aankomst was er eerst koffie of thee. Van Redeoss deden er drie spelers mee. Helaas was Ellen geblesseerd en kon niet spelen. Jammer, maar ze was er wel om ons Brabantgangersteam toch compleet te maken. Bijna op tijd kon er gestart worden met de wedstrijden en in klasse C poule 1 ging Marvin voortvarend van start met een viersetter. Helaas kon hij dat verder niet vasthouden.

In de B klasse had ook Kees het knap lastig. Hij wist een wedstrijd in een vijfsetter te winnen. Daarom mocht hij nog een vervolgronde spelen. Maar tja, die tegenstander weigerde ook al mee te werken. In vieren sloot hij de dag af.

Monique speelde haar spelletje in klasse A. Moeilijke tegenstanders weer, maar toch wist ze een wedstrijd te winnen. Ze eindigde dus niet als laatste. De andere wedstrijden waren wel heel spannend. Ze verloor van de latere winnares in vijf sets. De stand van de laatste set was 11-13. Weer net niet gelukt dus.


Kees en Monique in actie in Veghel
(klik op een foto voor een vergroting)

Er moet gezegd worden dat de organisatie het weer prima geregeld had. Er was veel gezelligheid onderling en er waren erg spannende wedstrijden te zien op verschillend niveau. En dat wij niet winnen? Ach, wat niet is kan nog komen, niet waar. Voorlopig is het een heel goede training en doen we graag mee. Wanneer je verliest met setstanden van bijvoorbeeld 11-13 of zelfs 15-17, dan gaat het allemaal best goed. Nu trainen voor de volgende ontmoeting in november; dan is het in Den Bosch. Iets om weer naar uit te kijken. Eerst maar weer eens naar huis de ondergaande zon tegemoet.

De resultaten:

klassenaamuitslagen
CMarvinpoule1-3 / 0-3 / 0-3 / 0-3 / 0-3 / 0-3
BKeespoule0-3 / 3-2 / 1-3
  vervolg1-3
AMoniquepoule0-3 / 0-3 / 0-3 / 2-3 / 0-3

Monique


Zie ook:


In het weekend van 25 en 26 oktober heeft de badmintonploeg van Redeoss deelgenomen aan de Open Limburgse Aangepast Badminton Kampioenschappen (OLAK) in Beek (Limburg). Op vrijdagmiddag werd al koers gezet naar Valkenburg, waar men zou overnachten in de Kindervallei.

Op zaterdag 25 oktober werden in sporthal De Haamen in Beek de (gemengd, mannen en vrouwen) dubbels afgewerkt. Bij de mannen dubbel rol wist Tim Quartel met partner Jordy Brouwer beslag te leggen op de eerste plaats. Bij de vrouwen dubbel rol wist Sanneke van der Vliet met partner Marijke de Roo een verdienstelijke tweede plaats te behalen. Bij het gemengd dubbel rol waren er helaas geen deelnemers van Redeoss.

Bij de mannen dubbel staand was er een fraaie twee plaats voor Tomeck Nijland en Piet van Wingerden en bovendien een derde plaats voor Axel Nieuwenhuyse met partner Guus Maassen. Maar het meest succesvol was wel Rachel Duijndam, die na een lange periode van blessureleed weer van de partij was, met een eerste plaats bij zowel het gemengd dubbel staand met partner Eddy Boerman als het vrouwen dubbel staand samen met Daphne van Es. Bij het gemengd dubbel staand was er bovendien een verdienstelijke tweede plaats voor Daphne van Es en Tomeck Nijland.

Op zondag 26 oktober werden de enkelpartijen gespeeld. Bij de mannen enkel rol A werd Tim Quartel knap tweede achter international Jordy Brouwer. Bij de mannen enkel staand B bleek onze Nick van der Velden uiteindelijk de sterkste, terwijl bij de vrouwen enkel staand het hele podium een Redeoss tintje had: Tess Scheele (tot voor kort lid van Redeoss) werd eerste voor Daphne van Es (zilver) en Rachel Duijndam, die in haar tweede toernooi na haar comeback haar derde prijs in ontvangst mocht nemen (brons).


Via onderstaande link kunt u alle uitslagen vinden:


Zaterdag 25 oktober werd de tweede ronde van de Toernooidivisie C georganiseerd in Leiden. De volgende spelers zouden het gaan doen voor Redeoss: Albert, Bert, David, Fadime, Martijn, Nico en gastspeler Peter. Op de speeldag komt Fadime niet en is Bart bereid gevonden mee te gaan doen.

De Vijf Meihal in Leiden Martijn in zijn nieuwe rolstoel
De Vijf Meihal in Leiden en Martijn in zijn nieuwe rolstoel
(klik op een foto voor een vergroting)

Redeoss 2 geeft niet op!
De eerste wedstrijd tegen Grasshoppers uit Katwijk werd gestart met één wisselspeler. Martijn had een helder moment en heeft Bart gebeld; gelukkig kon hij komen. Ondertussen moesten ze hun eigen uitdagingen aangaan en proberen met overleg de problemen op te lossen. Er werd gespeeld tegen een tegenstander met veel 4,5 punten spelers. Grappig voorval, eigenlijk om te janken, is dat Albert aangesproken wordt dat de sheet niet goed is ingevuld. Kolommen omgewisseld. Maar niet geconstateerd is dat bij vier spelers van Grasshoppers de punten niet ingevuld waren op de sheet. Het positieve van de wedstrijd was de vechtlust van verschillende spelers. Nico heeft zes punten gescoord plus eenmaal na het fluitsignaal. Eindstand Grasshoppers-Redeoss 2: 41-10.

Oom David is trots Albert heeft het naar zijn zin
Oom David is trots en Albert heeft het naar zijn zin
(klik op een foto voor een vergroting)

Redeoss 2 had er weer zin in!
De tweede wedstrijd tegen BS Leiden moest voor een goede afsluiting van de dag zorgen. En het ging beter: de eerste periode eindigde met 6 punten verschil, dit liep in het tweede kwart op tot 14 punten. In de derde periode is het 8-8 geworden, terwijl in het laatste kwart aan beide kanten de vermoeidheid toesloeg. In de wedstrijd tegen de Grasshoppers lukte het slechts twee spelers om door de ring te schieten. Bij deze tweede wedstrijd zouden liefst vijf spelers dat doen. Eindstand Redeoss 2 - BS Leiden 2: 28-12.

Kees


Zie ook:


Het seizoen is weer begonnen; gelukkig maar, het werd wel weer tijd. Volgens traditie is ons eerste toernooi in Amersfoort. Altijd leuk en gezellig. Vijf deelnemers van Redeoss hadden zich ervoor ingeschreven. Helaas moest Ellen afhaken in verband met een blessure. Maar enthousiast als ze is, was ze er wel om de anderen aan te moedigen. De spelers die het voor Delft gingen doen waren: Adri, Marvin, Kees en Monique. Omdat niemand gepromoveerd of gedegradeerd was, naar aanleiding van de resultaten van vorig seizoen, speelde iedereen in zijn/haar vertrouwde klasse.

De speellocatie in Amersfoort
De speellocatie in Amersfoort
(klik op de foto voor een vergroting)

In het nieuwe shirt betraden zij de zaal. En er werd heel goed gespeeld. Zo speelde Marvin een wedstrijd waarin hij twee sets won met 14-12 en 11-9 en een wedstrijd waarin een set met 11-9 werd gewonnen. Helaas lukte het hem net niet om die hele wedstrijden te winnen, maar het gaat de goede kant op. Als troost viel er een deelnemer uit en kreeg hij die wedstrijd cadeau.


Adri en Monique in actie in Amersfoort
(klik op een foto voor een vergroting)

Ook Adri in klasse 5 lukte het nog net niet. Ze speelde twee vijfsetters en een viersetter. Ook hier ging de winst net naar de ander. Bij haar laatste wedstrijd was de koek op.

Kees in klasse 4 won twee wedstrijden en verloor twee wedstrijden. Hij ging hierdoor net niet door naar de volgende ronde. Ook hij speelde heel spannende sets.

Kees in Amersfoort Marvin en Monique in Amersfoort
Kees, Marvin en Monique in Amersfoort
(klik op een foto voor een vergroting)

Bij Monique in klasse 3 moest het weer apart. In het begin waren er twee poules. Maar daar werd één poule met zeven spelers van gemaakt vanwege uitvallers, dus zes wedstrijden te spelen. Zware dobber. Na twee winst partijen in vieren, 1x winst met 3-0. Twee verliespartijen en nog een winstpartij. Zou het rekenen worden wie er in de prijzen viel: één van de tegenspelers had het al helemaal berekend. Maar dan had Monique niet van hem moeten winnen. Gelukkig waren de wedstrijden niet na elkaar en was er tijd voor rust en een praatje.

Marvin liet tussendoor zijn resultaten nog wel eens zien. En op een bepaald moment kwam hij met Kelly weer bij haar langs. Trots op het goede spel, maar..., waar was het batje toch gebleven???? Hij en Kelly begonnen te zoeken.... Na een tijdje kwamen meer mensen mee zoeken... en wat denk je??? Kelly had het al die tijd gewoon in haar hand. Na veel gegiechel werd het langzaam weer rustig in de zaal.

Monique met haar prijzen in Amersfoort
Monique met haar prijzen in Amersfoort
(klik op de foto voor een vergroting)

Inmiddels was het laat in de middag geworden en kon de prijsuitreiking beginnen. Eerst was daar de uitreiking van de seizoensbekers 2013-2014. Monique mocht haar derde plaats in klasse drie verzilveren. Niet slecht. Zie hiervoor het Bericht van het Pingpongballetje Nr. 115. En daarna de dagprijsuitreiking. En ja, hoor: Monique viel in de prijzen. Ze werd tweede in haar klasse. Al met al geen slecht begin van het seizoen. Zeker gezien het spel dat een ieder heeft kunnen spelen. Adri, Wicher (enthousiast fan van Adri en de rest) gingen nog samen met Kees en Monique naar de kantine voordat de reis, ook dit jaar weer met file, naar huis kon beginnen.

De resultaten:

klassenaamuitslagen
6Marvinpoule0-3 / 2-3 / 1-3 / 0-3 / 3-0
5Adripoule2-3 / 1-3 / 2-3 / 0-3
4Keespoule3-1 / 3-2 / 0-3 / 2-3
3Moniquepoule3-1 / 3-1 / 3-0 / 1-3
  vervolg2-3 / 3-0

Monique


Zie ook:


Wellicht kunnen we op deze manier nog meer inkomsten genereren. Stuur de link door aan familie, vrienden en kennissen of verwijs hen naar onze website voor de link.


Zaterdag 27 september heeft de badmintonploeg van Redeoss haar eerste toernooi van het seizoen gespeeld in Gronsveld bij Maastricht. Onze Rachel Duijndam deed, na twee jaar blessureleed, weer voor het eerst mee. Ze speelde gelijk twee onderdelen, namelijk de dames enkel en de dames dubbel. Dat deed zij niet onverdienstelijk. Ze werd namelijk in de enkel derde en in de dubbel tweede, samen met Daphne, haar nieuwe en vaste partner. Fijn Rachel, dat je er weer bij was, en dat je gelijk zulke mooie resultaten hebt geboekt. In de dames enkel werd Daphne net tweede, na een hele close driesetter tegen Tess, jeetje wat spannend was dat. Dat deden wij in de dubbel nog even dunnetjes over. Ook hier speelden Rachel/Daphne en Anouk/Tess een spannende driesetter.

Tomeck en Daphne in de groeispurt
Anouk deed ook nog mee in de mix. Daar werd zij, samen met haar partner Guus Maassen, ongeslagen eerste. Alhoewel ze daar bij Tomeck en Daphne wel een driesetter voor nodig hadden. Tomeck en Daphne groeien als koppel erg hard, super jongens! Tomeck beleefde trouwens ook de dag van de driesetters. Hij haalde de finale van het enkelspel en kwam daar Piet tegen. Wat volgde was een spannende driesetter, die uiteindelijk gewonnen werd door Piet. Goud voor onze Piet dus en zilver voor Tomeck. Ook in de heren dubbel haalden deze mannen als duo de finale. Daar verloren ze helaas, u raadt het vast al, in een spannende driesetter.

Axel en Nick maken het spannend
Bij de staande heren deden ook Axel en Nick mee. In de enkel speelde Axel een spannende driesetter tegen Patrick Vrouwenvelder van DKC. Door rustig te blijven en geconcentreerd te spelen won Axel deze partij. Nick speelde ook een driesetter tegen Patrick, hij trok helaas aan het kortste eind, maar kan met opgeheven hoofd het veld verlaten, met slechts twee punten verschil in de laatste set. Nick speelde samen met Patrick de herendubbel en met invaller Monique Abraas het gemengd dubbel. Dat deed hij zeker niet onverdienstelijk. Super, Nick! Leuk dat je trouw meegaat.

Erik Jan en Sanneke en hun partners
Erik Jan speelde de heren enkel en dubbel. De dubbel speelde hij met een tijdelijke partner. De twee moesten nog even aan elkaar wennen. Maar Erik Jan was vooral goed aan het rijden en hielp ook regelmatig zijn partner als deze een shuttle net niet haalde. Vanaf het volgende toernooi heeft Erik Jan weer een vaste partner. Geen onbekende van ons, namelijk Willy Slieker van BC Bever. Sanneke speelde drie onderdelen. Voor het eerst mixed zij met haar eigen Jordy. En dat deden de twee niet onverdienstelijk. Zij haalden, na een spannende driesetter, de finale die ze helaas verloren. Maar voor de eerste keer is een zilveren plak een prima resultaat. Die haalde Sanneke trouwens twee keer, namelijk ook in de dames dubbel met Marijke de Roo, na een spannende finale in (dit wordt voorspelbaar) drie sets.

We willen Lenie en Bert bedanken voor de begeleiding dit toernooi. Fijn dat jullie dat voor ons doen. Daarnaast hopen we dat Carmen volgend seizoen echt de baan weer op mag. We hadden namelijk een groot probleem, de snoepkersjes kwamen niet op. Wat een domper dat het nog langer duurt voor je, Carmen. Veel sterkte! Het volgende toernooi vindt op 25 en 26 oktober plaats in Beek.

Tess

PS: Dit is mijn laatste toernooiverslag. Ik ga namelijk Redeoss verlaten. Ik wil jullie bedanken voor al die jaren gezelligheid en sportiviteit. Ik wens jullie heel veel sportplezier en we komen elkaar vast nog weleens tegen!


Via onderstaande link kunt u alle uitslagen vinden:


Zaterdag 27 september stond de eerste competitieronde in de Toernooidivisie B op het programma voor de rolstoelbasketballers van Redeoss met een nieuw team. Bart, een tijd afwezig geweest vanwege knie problemen, is nu Bart 2.0 geworden. Cobie, één keer eerder gespeeld in de B-divisie, verwacht een vaste waarde te gaan worden. De ooievaartjes Bennie en Mario, overgekomen van Kameleon, komen nu voor Redeoss uit. Aangevuld met de vaste waarden Jérôme, John, Peter en Kees. David die er nu niet bij was, komt er een volgende keer bij. Negen gevarieerde persoonlijkheden en soms een tikkie eigenwijs kan een leuk team vormen. Waarbij niet vergeten mag worden plezier te maken en vooral winnen. De dag is aangebroken voor de eerste battle.

Sporthal De Voorwaarts in Apeldoorn
Sporthal De Voorwaarts in Apeldoorn
(klik op de foto voor een vergroting)

We hebben er zin in!
Weer beginnen is heel leuk, twee wedstrijden, scheidrechteren, een jurytafel bemannen en nagenieten. Dit werd al aangepast omdat de zaal twee uur minder ingehuurd kon worden. Hierdoor had Redeoss maar één wedstrijd; om 12:15 uur tegen Only Friends. De avond daarvoor viel Achilles uit en de wedstrijd werd herpland naar 10:30 uur, maar dan tegen Flying Red. Albert ging niet mee, maar gaf wel de wijzigingen door. Op de dag zelf werd het programma weer anders omdat er twee teams niet waren; nu moest Redeoss toch twee wedstrijden spelen, maar niet tafelen.


klik op een foto voor een vergroting

Redeoss kreeg vleugels!
De eerste wedstrijd tegen Flying Red. Wisten niet wat we konden verwachten van de tegenstander, maar ook niet van ons eigen team. Afgelopen donderdag voor het eerst kunnen trainen met Bennie en Mario erbij. In de eerste periode wisten Bennie en John raak te schieten en deze periode werd het 8-8. In de tweede periode wees Bennie de weg en gingen meer spelers raak schieten. In deze periode namen we afstand van Flying Red en werd het 20-10. Het derde kwart werd een slachting; Bart kwam op dreef en schoot er 14 punten in, met die van de rest erbij werd de stand 46-12. In de vierde periode werd er rustig aan gedaan omdat de buit al binnen was. Alleen Cobie probeerde nog een puntje te maken. Hij had nog niet gescoord en al zijn teamgenoten wel. Cobie was wel de grootste gatentrekker; hij trok wel drie man naar zich toe, zodat andere konden scoren. Dat draagt ook bij aan het goede team resultaat. Eindstand Redeoss - Flying Red: 60-17. Het is al jaren geleden dat Redeoss zoveel gescoord heeft in één wedstrijd. Jammer genoeg hebben niet alle spelers kunnen scoren, maar dat komt nog wel.

Het team van Redeoss in Apeldoorn
Het team van Redeoss in Apeldoorn
(klik op de foto voor een vergroting)

Redeoss doet het weer!
De tweede wedstrijd was tegen Only Friends, waar ons C-divisie-team van verloor. Een aantal van hun spelers hadden we al in de C-divisie gezien. Hier ging het moeizamer tegen. Verschillende spelers van Redeoss hadden nog blaren van de eerste wedstrijd, waaronder Bennie, met de meeste, die zijn handen helemaal ingetaped had. Nog een wonder hoe hij de ballen kon vangen. Hij stond als starter, maar kon niet beginnen vanwege een lekke band. Aan het einde van de tweede periode maakte Jérôme zijn driepunter waardoor de tussenstand 23-15 werd. Aan het begin van het derde kwart maakte Peter zijn driepunter. Toen was er een gat geslagen. Deze periode werd Kees uitgefloten door de schietsrechter, maar eindigde de derde periode met 36-20. De vierde periode moest rustig uitgespeeld worden op balbezit. Eindstand Redeoss - Only Friends: 42-25. Voor het eerst sinds een aantal competities gingen er driepunters in, door Jérôme en Peter. Kees eindigde vorig seizoen met vijf p's en dit seizoen had hij ze in de tweede wedstrijd al. De scheidsrechters floten om alles en nog wat! Je kan ze wel eens tegen hebben. En het mooiste is dat alle spelers gescoord hebben in deze wedstrijd.

Peter John Bart
Peter, John en Bart in Apeldoorn
(klik op een foto voor een vergroting)

Kees


Zie ook:


Hallo sporters en kader,

Ondanks dat de Grote Clubactie is gestart, gaan we ook weer de speculaaspoppen verkopen. Dit eveneens om de kas van Redeoss wat extra te vullen.

De prijs is € 4,50 per stuk, daarvan is dan € 1,25 voor Redeoss.

Je kunt er niets mee winnen, maar wel heb je met Sinterklaas dan een heerlijke speculaaspop van 500 gram met amandelnoten.

Dus vraag je ouders, opa's en oma's, vrienden en kennissen, je leerkracht.

En je hebt er dan waarschijnlijk al zo drie verkocht. Voor de werkenden onder ons: misschien wil je baas als presentje voor het personeel er wel een aantal kopen.

Of je kunt er één voor je hulp nemen als presentje voor 5 december.

Het formulier kunt u hier downloaden:

Iedere dinsdag- en donderdagavond ben ik in de sporthal.

Op zaterdag 25 oktober ben ik er ook. Maar je kunt de lijst en het geld ook bij de leiding van je sport afgeven, dan krijg ik het wel weer van hen.

De uiterste inleverdatum is dinsdag 28 oktober.

We hopen ze vanaf dinsdag 18 november te kunnen leveren.

Heel veel succes, Lenie


Op zaterdag 20 september organiseerde Redeoss (Martijn en Albert) de eerste speelronde van de Toernooidivisie C van het rolstoelbasketbal. Deze speelronde werd gehouden in sporthal De Viergang in Pijnacker.

Sporthal De Viergang in Pijnacker
Sporthal De Viergang in Pijnacker
(klik op de foto voor een vergroting)

Geholpen door een aantal vrijwilligers is het gelukt om vrijdagavond in een verbluffend tempo alles op te zetten. Iedereen bedankt voor zijn inzet! Toen was ook de ontdekking van de afwijkende baskettorens. De avond van te voren afblazen wil je niet. Tenslotte hebben beide partijen er één helft last van.

Het team van Redeoss in Pijnacker
Het team van Redeoss in Pijnacker
(klik op de foto voor een vergroting)

De volgende spelers moesten het gaan doen voor Redeoss: Albert, Bert, Dynah, Erik Jan, Fadime, Martijn en Nico met Peter als coach.

Albert ligt naast zijn rolstoel in Pijnacker
Albert, die niet te temmen was, lag op een onbewaakt moment naast zijn rolstoel
(klik op de foto voor een vergroting)

De eerste wedstrijd van Redeoss 2 in de Toernooidivisie C1 was tegen Kameleon. Dan verwacht je een strijdbaar team, maar het werd anders. Op het moment dat er wat steviger verdedigd werd door Kameleon kwam Redeoss niet verder. Men functioneerde nog niet als team.

Erik Jan is strijdlustig in Pijnacker
Erik Jan is strijdlustig in Pijnacker
(klik op de foto voor een vergroting)

Fadime wist zich te onderscheiden met een score. Albert was veel aan de bal, maar kon hem niet altijd kwijt aan een medespeler. In het tweede en derde kwart namen de tegenstanders afstand en wonnen uiteindelijk de wedstrijd met 17 punten verschil. Eindstand Redeoss 2 - Kameleon: 11-28.

Fadime, Angela en Dynah in Pijnacker
Fadime, Angela en Dynah in Pijnacker
(klik op de foto voor een vergroting)

Werk aan de winkel
De tweede wedstrijd tegen Only Friends 3 uit Amsterdam ging niet veel beter. De dragende spelers bij Redeoss zijn zoekende. Men deed zijn best maar straalde niet uit er voor te gaan. Fouten stapelden zich op. Daarnaast een vervelende jurytafel, die met nog 10 seconden te gaan op de tafel ramde. De scheidsrechter die naar de tegenstander luisterde en weinig zag, maar gewoon lekker door wilde laten spelen. Het derde kwart moest zelfs helemaal opnieuw gespeeld worden, omdat VIOS'82 weer andere mensen liet tafelen. Daar kan je op wachten: dan gaat het mis! Only Friends die vriendelijk lacht en ondertussen de boel opstookt, terwijl het tegen dit Redeoss niet nodig was. Men haalde zichzelf uit de wedstrijd, bijvoorbeeld door de bal te vragen terwijl men niet aanspeelbaar is en zo waren er meer dingen. Men was duidelijk nog niet ingespeeld. Er zijn een heleboel verbeterpunten en uitdagingen waar aan gewerkt kan worden.
Eindstand Only Friends 3 - Redeoss 2: 32-10.

Dynah wist weer te scoren in Pijnacker
Dynah wist tegen Only Friends weer te scoren, maar helaas
werd het derde kwart over gespeeld omdat de jurytafel,
bemand door VIOS'82 uit Alkmaar, niet op zat te letten
(klik op de foto voor een vergroting)

Kees


Zie ook:


Het bestuur van Redeoss nodigt van harte onze leden, ouders van jeugdleden en kaderleden uit voor onze

Algemene Ledenvergadering
op
donderdag 9 oktober 2014

Plaats: sportkantine Sophia Revalidatiecentrum in Delft

Aanvang: 20:00 uur

Voorlopige agenda:

 1. opening en welkom
 2. vaststelling agenda
 3. gastspreker: Yolanda Heijdel (sportambassadeur van de Gemeente Delft)
 4. mededelingen
 5. vaststellen notulen ALV 03-04-2014 (download: Notulen ALV 03-04-2014)
 6. bespreken en vaststellen begroting 2015
 7. rondvraag en sluiting

Het bestuur rekent op uw aanwezigheid!

Met vriendelijke groet,

Het bestuur (bestuur@redeoss.nl)


Klaverjassen

Op donderdagavond 25 september begint Redeoss weer met haar najaarsserie klaverjassen.

Onder leiding van Ton en Piet Eijgermans, die altijd voor een perfecte organisatie en daarbij een mooie prijzentafel zorgen, starten we weer met gezellige ontspannen avonden waarbij gestreden wordt om de prijzen voor de eindoverwinning, maar tevens zijn er ook prijsjes te verdienen per avond met klaverjassen en met een loterij.

We spelen in onze sportkantine in het Sophia Revalidatiecentrum aan de Reinier de Graafweg 1 te Delft.

Aanvang: 19:15 uur (tot ongeveer 22:45 uur).

Aanmelden kan ter plekke of via e-mail: stuur een e-mail

Rooster voor dit najaar:

 • 25 september
 • 30 oktober
 • 27 november
 • 18 december

Aad Verbeek


Op zaterdag 6 september hebben de rolstoelbasketballers deelgenomen aan het eerste toernooi om de (Only) Friends Cup 2014 in Amsterdam. Dit evenement werd georganiseerd door Sportclub Only Friends in het Ronald McDonald Centre in Amsterdam.

Een verslag van Albert:

Valse start van het nieuwe seizoen. Op zaterdag 6 september zouden we weer beginnen met de training. De gebruikelijke tijden waren er op zaterdag, maar... Er was een team samengesteld dat mee zou doen aan het toernooi bij Only Friends. We gingen er naar toe met het idee dat het een leuk begin was na de vakantie en we zouden het een beetje als training kunnen beschouwen, alleen een training van een hele dag met korte onderbrekingen. Nou we hebben het geweten. 's Ochtends om 8:45 uur afgesproken bij het station Ypenburg. Niks hakke hakke puf, maar rechtstreeks naar het Ronald McDonald Centre in Amsterdam. Ik begon zelf met een wedstrijd fluiten om 10:10 uur en daarna moesten we om de 10 á 15 minuten aantreden voor een wedstrijd. Tussendoor floot ik andere wedstrijden in de poule. Lekker bezig.

Het team van Redeoss in Amsterdam
Het team van Redeoss in Amsterdam
(klik op de foto voor een vergroting)

Wij als team met, dames eerst, Dynah, David, Bart, Martijn, Peter en Albert gingen er goed tegenaan en na een ochtend en deel van de middag spelen hadden we vijf wedstrijden gewonnen en werden eerste in de poule. Daarna moesten er kruiswedstrijden gespeeld worden. Ook die wonnen we. En uiteindelijk was daar de finale. In de poule hadden we al gewonnen van Only Friends en dat deden we in de finale nog eens dunnetjes over. Het resultaat: een winnaar in het toernooi en als blijk een grote beker die Dynah in ontvangst mocht nemen en alle spelers kregen als aandenken een medaille.

David en Bart met hun medaille Het team van Redeoss in Amsterdam
klik op een foto voor een vergroting

Wat naast de overwinningen voor mij en de overigen toch ook wel belangrijk was, is dat we een leuke dag hadden, gezien het resultaat, maar we hebben ook leuke wedstrijden gespeeld. Veel plezier en iedereen heeft gescoord. Ik weet het niet zeker, maar het zou zomaar kunnen dat Dynah topscorer is geworden. Hoewel Bart wel heel dichtbij kwam. Dames en heren bedankt voor de geweldige dag en supporters bedankt voor jullie aanmoedigingen. Ik heb ze wel gehoord, hoor.

Albert


Zie ook:


Waarom?
Redeoss gaat ook dit jaar weer meedoen met de Grote Clubactie. Zoals iedereen weet moeten we acties ondernemen om de verhoogde kosten voor de huur van de kleine en de grote sportzaal en het zwembad te kunnen bekostigen. Om het sporten bij Redeoss betaalbaar te houden, moeten we proberen om met z'n allen extra inkomsten te genereren.

Wat?
De Grote Clubactie is een loterij voor Nederlandse verenigingen. Door loten te verkopen, krijgen zij de extra inkomsten die ze hard nodig hebben: 80% van de opbrengst gaat direct naar de clubkas!

Wie?
Alle leden kunnen (uiteraard) meedoen met de Grote Clubactie. Iedereen die 20 of meer loten verkoopt, ontvangt een gratis entreekaart voor een pretpark (Duinrell, Slagharen of Bobbejaanland). Dat wil zeggen: gratis entree in combinatie met een volbetalende persoon. Voor degene die voor Redeoss de meeste loten weet te verkopen stelt de penningmeester bovendien weer een leuke prijs beschikbaar!

Hoe?
Lotenverkopers van de Grote Clubactie mogen vanaf zaterdag 13 september op pad met de intekenlijsten. Elk lot kost € 3,- en daarvan gaat dus maar liefst € 2,40 naar de vereniging. Er wordt weer met machtigingen gewerkt. Dat betekent dat we slechts eenmaal langs de deur hoeven (alleen om te verkopen); de betaling vindt dan plaats via die (eenmalige) machtiging. De koper ontvangt het lotnummer via het bankafschrift.

Wanneer?
De lotenverkoop van de Grote Clubactie begint op zaterdag 13 september. De trekking van de loterij is op donderdag 27 november. De hoofdprijs bedraagt maar liefst € 100.000,-. Maar er zijn uiteraard ook nog vele andere kleinere prijzen.

Online lotenverkoop
Het is nu ook mogelijk om online loten te kopen voor de Grote Clubactie. Kent u iemand die op deze manier loten zou willen kopen voor Redeoss? Geef dan de volgende link door:


https://www2.clubactie.nl/actie/Redeoss1


Contactpersoon
De coördinatrice van de Grote Clubactie voor Redeoss is Irene Volkers. Voor nadere informatie is zij telefonisch bereikbaar (0174-237237) of per e-mail: stuur een e-mail.


Om gezondheidsredenen heeft onze secretaris en vice-voorzitter Harry Damshuiser moeten besluiten om zijn bestuursfunctie(s) met onmiddellijke ingang neer te leggen. Voorlopig zullen Job Duijndam en Piet Makkes zijn taken overnemen, waarbij Piet als vice-voorzitter zal optreden. Verder wordt Piet voorlopig de contactpersoon voor de CVA- en de COPD-groep, alsmede voor Fitness on Wheels en het klaverjassen. Roelof Koekoek zal als contactpersoon voor het zwemmen fungeren. Zie verder onze contactpagina.


Archief

Minder recent nieuws kunt u vinden in het archief:

Weet u nog meer nieuws dat hier eigenlijk gemeld zou moeten worden? Neem dan a.u.b. contact op met de webmaster: Roelof Koekoek stuur een e-mail


Laatst gewijzigd op 6 september 2015