Het nieuws van 2016-2017


Het nieuws van het seizoen 2016-2017 in omgekeerd chronologische volgorde:


naamklassepercentage
Monique La Brijn360%
Kees La Brijn463%
Job Duijndam461%
Adri de Graaff653%

Het afgelopen seizoen werd er door de spelers leuke resultaten neergezet (zie percentage) en telden we landelijk wel degelijk mee. Er werden geregeld prijzen behaald bij de toernooien. Tegenstanders gaven aan zenuwachtig te zijn om de wedstrijd tegen één van ons te moeten spelen. Onze wedstrijdgroep bestaat inmiddels uit nog maar vier (bijna) gepensioneerde spelers. En dat is jammer omdat we met smart zitten te wachten op jong aanstormend talent, en die staan niet in rijen van tien klaar om mee te gaan het land in.

Voor de ranglijst competitiebeker seizoen 2016-2017 zijn de volgende resultaten behaald:

naamklassepuntenplaats
Monique La Brijn3272e
Job Duijndam4178e
Kees La Brijn41012e
Adri de Graaff6913e

Klasse-indeling seizoen 2017-2018
Ook dit jaar is er geen reden voor promotie en/of degradatie. Ter informatie: degradatie is 20% en lager scoren, promotie is 70% en hoger. We blijven dus in de ons bekende klasse spelen.

naamklasse
Monique La Brijn3L
Kees La Brijn4L
Job Duijndam4L
Adri de Graaff6R

We gaan weer van start voor een sportief en vooral gezellig seizoen ...

Monique


Zie ook:


Zaterdag 1 juli was de laatste training van het rolstoelbasketbal. Zoals gebruikelijk werd het seizoen afgesloten met een intern toernooitje. Na de warming-up door stagiair Nino werden er drie teams gemaakt:

GeelOranjeBlauw
CaitlinAidenDynah
DavidAxelErik Jan
MartijnDamianJohn
MikeJérômeLais
NinoJulianNathan
  Thomas

Albert en Erik Jan in Almere Lais speelde alleen de eerste wedstrijd mee, zodat er daarna drie teams van vijf spelers overbleven. Aan het eind deden Clazina (moeder van Dynah) en Mariska (moeder van Mike) ook nog even mee omdat er enkele spelers nog gingen zwemmen. We speelden wedstrijdjes van 10 minuten. Roelof was scheidrechter.

Foei, Erik Jan!!
In de tweede wedstrijd tussen Blauw en Oranje kreeg Erik Jan (#36) een P wegens aanmerkingen op de leiding. Hier samen te zien met Albert in Almere. Hij zal vast weer iets ondeugends gedaan hebben. Albert kon niet bij het intern toernooi aanwezig zijn vanwege ziekte.

De uitslagen en eindstanden van het interne rolstoelbasketbaltoernooitje:

Uitslagen en eindstanden van het interne rolstoelbasketbaltoernooitje
klik op het plaatje voor een vergroting

Kees


Zie ook:


Op dinsdag 20 juni 2017 werd de interne competitie van het tafeltennis in het seizoen 2016-2017 afgesloten.

De wedstrijden zijn gespeeld vanaf oktober 2016. Het begon, na de herfstvakantie met een voorronde waar alle deelnemers weer een wedstrijd tegen elkaar speelden. Het liefst 1 wedstrijd per week. Maar soms haalde men een wedstrijd in of speelde de wedstrijd vooruit, zodra men wist dat het een weekje niet uitkwam om te komen. Deze eerste voorronde ging heel soepel. In januari waren alle wedstrijden gespeeld. De organisatie vond dit ietsje te snel gaan en bedacht in overleg met de spelers een extra voorronde te doen. Dus een "uit" en een "thuis" wedstrijd. Ook dat liep goed.

Van 9 mei tot en met 6 juni kon de vervolgronde gespeeld gaan worden. De spelers werden weer verdeeld in een A poule en een B poule naar sterkte. Terwijl in de A poule alles vlotjes verliep, en er een bekende uitslag tevoorschijn kwam, waren er in de B poule problemen. Een speelster raakte geblesseerd en kon 3 van de 4 wedstrijden niet spelen. Er waren 3 spelers met hetzelfde aantal gewonnen/verloren sets, hier moest het puntensaldo het verschil bepalen en dat maakte het toch nog heel spannend. Mede hierdoor kwam er een heel verrassende uitslag.

Ondertussen was er in oktober ook een schuiftafeltennis competitie van start gegaan. Helaas liep deze niet zoals het zou moeten. Tijdens het seizoen vielen er twee spelers weg en anderen deden ook mee met de reguliere interne competitie, wat het voor hen wel wat druk maakte. Wel was ook hier een winnaar. Het onderlinge resultaat bepaalde wie eerste werd.

Afsluiting interne competitie tafeltennis 2016-2017
klik op het plaatje voor een vergroting

Uiteindelijk werd de afsluitdatum gepland op 20 juni 2017. Omdat het een bijzonder seizoen was, had Job Duijndam voor de deelnemers een heel speciale herdenkingsbokaal gemaakt van hout. Wat was er namelijk aan de hand? De interne competitie werd voor de 20e keer gehouden. We zijn gaan tellen bij seizoen 1997-1998 en nu was het seizoen 2016-2017 net afgesloten en dat moest gevierd worden.

Sinds 2005-2006 zijn er twee wisselbekers, één voor de A-poule en één voor de B-poule. Deze werden op 20 juni uitgereikt aan:

Ineke, Elly en Monique
Ineke, Elly en Monique
(klik op de foto voor een vergroting)

Poule A: Monique La Brijn
Poule B: Elly Rodenburg
Schuif TT: Ineke Dijksman
GEFELICITEERD

Alle drie kregen ze er een oorkonde bij voor hun persoonlijk archief. Weer zeer mooi door Kees gemaakt, wat ook vermeld mag worden. Daarna kregen alle deelnemers een presentje naast de Job bokaal. En konden de foto's gemaakt worden. Iedereen keek er weer naar uit hoe Kees het met de zelfontspanner ging oplossen, maar vooral hoe zijn snelle loopje er dit keer uit zou zien. Het ging helemaal goed en de ballenbak, die in zijn weg stond, bleef overeind.

De prijzen inclusief de Job bokaal
De prijzen inclusief de Job bokaal
(klik op de foto voor een vergroting)

Vervolgens was het tijd om de kantine te bezoeken voor wat lekkers en een drankje. Ook om de Job bokaal een plaatsje in de kantine te geven. Nadat alles op was en de spelers onderling uitgepraat waren, gingen de meeste spelers weer naar huis. Een enkeling ging nog even een balletje slaan om daarna de zaal weer op te ruimen.

De groepsfoto
De groepsfoto
(klik op de foto voor een vergroting)

De eindstand van de interne competitie 2016-2017:

Poule A Poule B Schuif TT
Monique La Brijn92,31 %Elly Rodenburg100,00 %Ineke Dijksman6 pnt
Marco van Dijk76,92 %Ineke Dijksman90,00 %Inge Mol6 pnt
Kees La Brijn46,15 %Inge Mol25,00 %Marvin de Kruijff2 pnt
Els Mulder21,43 %Marvin de Kruijff25,00 %
Jérôme Stordiau20,00 %Ellen de Kruijff25,00 %

Afsluiting interne competitie tafeltennis 2016-2017
klik op het plaatje voor een vergroting

Monique


Zie ook:


Voor het tafeltennis zijn alle toernooien van het seizoen 2016-2017 gespeeld op één na: het NK paratafeltennis, dat dit jaar in Rotterdam werd gehouden. In het Topsportcentrum naast De Kuip, en wel op zaterdag 3 juni 2017. Kees had gezien de plek wel wat bedenkingen, maar besloot toch om met Monique mee te gaan.

Het NK paratafeltennis 2017 Het Topsportcentrum in Rotterdam
Het NK paratafeltennis in het Topsportcentrum in Rotterdam
(klik op het plaatje of de foto voor een vergroting)

Ze kregen bij aankomst hun speelschema en wisten gelijk dat het geen makkie zou gaan worden. Allebei begonnen ze in een poule van 4. Kees in klasse 4 en Monique in klasse 3. De wedstrijden waren zeer spannend en gaven aan dat de deelnemers aan elkaar gewaagd waren. Beiden wonnen twee van de drie wedstrijden. Ze mochten door naar de volgende ronde.

De resultaten van Kees in Rotterdam
De resultaten van Kees in Rotterdam
(klik op het plaatje voor een vergroting)

Kees in actie in Rotterdam Monique in actie in Rotterdam
Kees en Monique in actie in Rotterdam
(klik op een foto voor een vergroting)

Maar eerst ging er gedubbeld worden. Monique deed hier wel aan mee en speelde samen met Erwin, een speler van Never Despair. Terwijl Kees zijn hobby fotograferen even oppakte en regelmatig even zoek was. Gelukkig voor ons waren er nog meer fotografen en zo kon het dat er ook een hele mooie foto van Kees kon worden geplaatst, met dank aan Theo Bense. Tussen de wedstrijden door sloten Kees en Monique zich aan bij spelers van andere verenigingen, dat reuze gezellig was. Kees kreeg nog het bijzondere verzoek of hij twee speelsters uit Weert samen met De Kuip op de gevoelige plaat wilde vastleggen, weer overwon hij zichzelf, wat erg leuke plaatjes opleverde voor deze fans.

De resultaten van Monique in Rotterdam
De resultaten van Monique in Rotterdam
(klik op het plaatje voor een vergroting)

Monique had meer geluk: zij kwam, doordat er in haar klasse minder deelnemers waren, gelijk in de halve finale. Zij verloor deze van Ine. Zij was dus nu al vierde, maar kon nog derde worden. Dan moest ze wel Jos verslaan en daar had ze nog maar één keer in haar hele tafeltenniscarrière van gewonnen. Met Jos is het wel altijd een gezellige en vooral spannende wedstrijd. Ook deze keer weer en ze won. Nu was het wachten op de prijsuitreiking en het Wilhelmus. Dat hoort zo bij een Nederlands kampioenschap, niet waar.

Monique in Rotterdam Monique in Rotterdam
Monique in Rotterdam
(klik op een foto voor een vergroting)

Monique


Zie ook:


De B divisie speelde zijn laatste toernooi van dit seizoen in Almere Poort, waar de finaledag plaats vond in het Topsportcentrum. Redeoss is als 4de geëindigd op de ranglijst en moet dan spelen tegen BS Leiden, de nr.1 in de B divisie. Als ze die wedstrijd winnen, spelen ze de finale, anders om plek 3.

In dezelfde hal spelen de teams van de A divisie ook om het kampioenschap. Hier is Arrows'81 de favoriet.

Ondanks dat het in Almere was, was er toch een aantal leden van Redeoss komen aanmoedigen. Erik Jan, Sander en Martijn kwamen kijken naar de verrichtingen van het Redeoss 1 team. Ook Christine, Monique en Zirren waren er; zij waren bij vrijwel ieder toernooi aanwezig. De ervaring leert dat publiek er toe doet. Zie: Gazette Nr. 136 (Leiden).

Terechte winnaar!
De eerste periode begon Redeoss niet goed en stond het al gauw 7 punten achter. Vanaf de 6de minuut ging het beter en werd de achterstand weggewerkt. Periodestand 9-9. In het tweede kwart kreeg Redeoss een paar breaks om de oren en was de achterstand opgelopen naar 12 punten. En weer in de 6de minuut werden er wat punten bij elkaar gesprokkeld. Ruststand 21-13 voor BS Leiden.

BS Leiden 1 vs. Redeoss 1 in Almere BS Leiden 1 vs. Redeoss 1 in Almere
BS Leiden 1 vs Redeoss 1 in Almere
(klik op een foto voor een vergroting)

De derde periode verschilde niet veel van de tweede. Ook hier ging het pas beter in de 6de minuut en werden de puntjes weer bij elkaar gesprokkeld. De achterstand was opgelopen naar 17 punten. In het vierde kwart stond Redeoss weer onder druk en lukte het dit keer om in de vierde minuut een aantal punten te scoren. BS Leiden voerde consequent de wissels door, zoals gedurende de gehele wedstrijd, dat gaf Redeoss iets meer lucht en kon via Bennie deze periode goed afsluiten. O, ja: Kees is er nog met 5 P-tjes uitgestuurd. Net zoals bij een vorige finaledag, door dezelfde scheidsrechter. Dat zegt natuurlijk niets, maar is wel toevallig. De standen van de eerste en vierde periode geven aan dat we gelijkwaardig waren. De eindstand geeft aan dat BS Leiden 1 duidelijk sterker was en als terechte winnaar naar de finale gaat tegen de winnaar van DOV 2 - Grasshoppers.
Eindstand BS Leiden 1 - Redeoss 1: 51-34 en DOV 2 - Grasshoppers: 38-50. De finale is dus: BS Leiden 1 - Grasshoppers.

Het team van Redeoss in Almere
Het team van Redeoss in Almere
(klik op een foto voor een vergroting)

Cobie er niet bij?
Tegen DOV 2 is de wedstrijd voor brons of niets. Maar vooral een leuke wedstrijd verwacht je, want Redeoss speelt dan tegen een oude teammaat Cobie. Nog altijd niet vergeten. Helaas was hij er niet bij. We zijn toch van start gegaan, vergeef ons Cobie, en wilden er een mooie seizoensafsluiting van maken. We kwamen echter bedrogen uit, want DOV 2 had hetzelfde idee.

Bennie in Almere John in Almere
Bennie en John in Almere
(klik op een foto voor een vergroting)

In de eerste periode ging het gelijk op en was de periodestand 7-6 voor DOV 2. In het tweede kwart werd Redeoss overreden en was de achterstand opgelopen naar 10 punten.

Tijdens de derde periode werd er wat meer weerstand geboden, maar liep de achterstand toch nog met 6 punten op. In het vierde kwart waren de teams weer gelijkwaardig met een stand van 6-6. Redeoss had een time-out genomen om even de rust te nemen en dingen met elkaar te bespreken. Die was nog niet zo lang bezig of de band van Kees klapte. Gelukkig mocht hij het wiel van Albert lenen voor de laatste drie minuten.
Eindstand DOV 2 – Redeoss 1: 43-27.

Uitslagen en eindstanden van de Toernooidivisie B in Almere
Uitslagen en eindstanden van de Toernooidivisie B in Almere
(klik op het plaatje voor een vergroting)

Flying Red heeft dit seizoen zijn laatste wedstrijd knap gewonnen en eindigde zo als 7de in de competitie. Zij wonnen overtuigend van Kameleon. Kameleon - Flying Red: 38-50.

Terechte kampioen van de B divisie is BS Leiden 1 geworden door de finale tegen Grasshoppers afgetekend te winnen. Einduitslag BS Leiden - Grasshoppers: 50-27.

Kampioen van de A divisie is Arrows'81 2 geworden, die in een spannende finale van Devedo 2 met één punt verschil wist te winnen. Eindstand Arrows'81 2 - Devedo 2: 55-54.

Uitslagen en eindstanden van de Toernooidivisie A in Almere
Uitslagen en eindstanden in Almere
(klik op het plaatje voor een vergroting)

Het seizoen 2016-2017 in een notendop:
Redeoss was gedurende het seizoen John en Peter kwijt. Zij werden gemist en vervangen door Albert. Die dan ook als scheidsrechter zijn steentje bijdroeg. Arif en David hebben meer gespeeld en laten zien dat zij er aankomen. De competitie was dit seizoen super spannend met vier teams die hetzelfde aantal punten hadden. Tijdens de laatste twee toernooien werd het verschil gemaakt en Redeoss kon daar niet van profiteren. Een aantal goede wedstrijden gespeeld en zelfs eerste op de ranglijst gestaan. De spelers hadden de lat weer hoger gelegd met hun scores. Bij Bennie legde de lat al hoog met 209 punten en heeft deze nog hoger gelegd met 13,8% erbij: 238 punten. In de P-tjes ranglijst staat ook hier Albert in de top (nr. 2) met 32 P-tjes. Bennie (nr. 3) met 26 P-tjes en Kees (nr. 1) met 39 P-tjes, 23% meer dan in het seizoen 2015-2016.

Kees


Zie ook:


Op zondag 28 mei werd in sporthal De Stoep in Sliedrecht het toernooi aangepast badminton van Shuttle Up gehouden. De organisatie kreeg nauwelijks voldoende inschrijvingen om een volwaardig toernooi te organiseren. Bovendien kreeg men ook nog eens enkele last-minute afmeldingen. Men moest dus behoorlijk improviseren om nog een redelijk toernooitje rond te krijgen. Dat is uiteindelijk gelukt met slechts vier onderdelen: rol en staand enkel (mannen en vrouwen samen) en (gemengd) dubbel rol en staand.


Alle uitslagen zijn te vinden via onderstaande link:


Weer naar Zoetermeer op 20 mei 2017. Dit keer voor het integratietoernooi. Helaas niet met een grote ploeg. Job had af moeten zeggen, hij had andere verplichtingen die toch echt voor gingen, wat hij erg jammer vond. Monique ging alleen naar het Zoetermeerse. Ze vertrok in de ochtend nog wel gelijk met Kees. Maar die stapte in z'n auto om naar Almere te gaan voor het rolstoelbasketbal.

Alleen, maar beslist niet eenzaam, begon Monique aan haar vier poulewedstrijden in groep B. De tegenstanders van Doing zijn immers ook bekenden van haar. Er volgden leuke, spannende en mooie wedstrijden. Hiervan won ze er één. De rest was nog steeds een maatje te groot. Zie Veteranentoernooi. En dan ben je echt nog niet klaar met spelen. De eerste in de poule ging naar de hoofdronde, nr. 2 en nr. 3 speelden nog een poule om in die hoofdronde geplaatst te worden, nr. 4 (Monique) en nr. 5 moesten nog eerst een wedstrijd spelen om in de finaleronde B subgroep (lees: troostronde) te mogen uitkomen.

Via deze heel spannende tussenronde kwam ze terecht in de finaleronde sub B. Die laatste begon om 17:30 uur. Eerst tegen Mariska spelen wat na de winst van de eerste game niet meer goed wilde. Deze wedstrijd verloor ze uiteindelijk toch. De tweede wedstrijd tegen Adriaan ging stukken beter. Ze won deze en was tweede geworden in groep B sub klasse. Het was nog een tijd wachten voor de prijsuitreiking omdat de A klasse nog volop met finales bezig was. Daarna gauw naar huis waar het logeetje al in Delft op haar wachtte.

De resultaten van Monique in Zoetermeer
De resultaten van Monique in Zoetermeer
(klik op een plaatje voor een vergroting)

Monique


Zie ook:


De C divisie speelde zijn laatste toernooi in Almere, waar de finaledag plaats vond. Daar kwamen de beide C divisies bij elkaar. De kampioen van de C1 zal de finale spelen tegen de kampioen van de C2 divisie. Redeoss is als 7de geëindigd in de competitie en moet dan spelen tegen de nr. 6, ISV Hengelo. Als ze die wedstrijd weten te winnen, spelen ze de wedstrijd voor plek 5, anders om plek 7.

ISV Hengelo 2 vs. Redeoss 2 in Almere ISV Hengelo 2 vs. Redeoss 2 in Almere

ISV Hengelo 2 vs. Redeoss 2 in Almere

ISV Hengelo 2 vs. Redeoss 2 in Almere
ISV Hengelo 2 vs Redeoss 2 in Almere
(klik op een foto voor een vergroting)

Lastige opdracht ...
Tegen ISV Hengelo heeft Redeoss het lastig. Dit seizoen 2x van verloren met 15-31 en 49-38. Zoals op de foto te zien is, had men er zin in en de gedrevenheid spatte er vanaf. In de eerste periode wist Arif te scoren en David benutte één van de vrije worpen. Die periode eindigde met 10 punten verschil. Hier kwam Redeoss niet meer overheen en de achterstand liep in de volgende periodes alleen maar op. Bij Redeoss was Arif de topscorer.
Eindstand ISV Hengelo 2 - Redeoss 2: 40-11.

Door dit verlies kon Redeoss gaan spelen om plek 7 tegen JBC/Noorderhaven dat verloren had van ISR 1 met 45-30.

Fluiten en tafelen in Almere Fluiten en tafelen in Almere
Fluiten en tafelen in Almere
(klik op een foto voor een vergroting)

Redeoss is goed geëndigd!
Na het tafelen en fluiten gehad te hebben, moest Redeoss tegen JBC/Noorderhaven. En dat kon dan heel leuk worden. JBC/Noorderhaven was verzwakt, omdat Maayke er niet bij was vanwege een blessure. Redeoss kreeg er nu helemaal vertrouwen in de finaledag goed af te sluiten. Zij wisten drie van de vier periodes te winnen.
Eindstand JBC/Noorderhaven - Redeoss 2: 19-26.

Uitslagen en eindstanden in Almere
Uitslagen en eindstanden in Almere
(klik op het plaatje voor een vergroting)

Voor het algehele kampioenschap van de C divisie gingen Arrows'81 (kampioen van de C1 divisie) en de Mustangs (kampioen van de C2 divisie) elkaar te lijf. Het bleek al gauw dat ook deze tegenstander geen partij was voor de Arrows. Eindstand Arrows'81 3 - EBV Mustangs 1: 42-27. De kampioen Arrows'81 3 heeft gedurende het seizoen één wedstrijd reglementair verloren. Die eer was voor Redeoss 2.

Uitslagen en eindstanden in Almere
Uitslagen en eindstanden in Almere
(klik op het plaatje voor een vergroting)

Het seizoen 2016-2017 in een notendop:
Dit seizoen heeft Redeoss 5 wedstrijden van de 16 gewonnen en hier hebben ze 10 spelers voor gebruikt. Maar liefst 6 spelers wisten dit seizoen zich zelf te verbeteren door meer te scoren dan de vorige seizoenen, bijgehouden vanaf het seizoen 2010-2011. Dat zijn Albert, Arif, David, Dynah, Jérôme en Martijn. Vorig seizoen werden er 21 punten per wedstrijd gemaakt en dat is dit seizoen gestegen naar 26,5 punt per wedstrijd. Vorig seizoen was David de nr. 1 van het "P-tjes" klassement met 18 "P-tjes" en Arif de nr. 2 met 9. Albert maakte er toen maar 3. Dit seizoen wilde Jérôme met de C divisie meedoen. Hij maakte 21 "P-tjes", maar was niet de nr. 1, want dat is ... Albert geworden met 25 "P-tjes". David eindigde met 17 "P-tjes" op een mooie 3e plek. Gefeliciteerd allemaal, het was niet voldoende voor de overwinning, maar ze hebben een hoop plezier gehad.

Kees


Zie ook:


Het Topperstoernooi in Lochem is een toernooi waar onze tafeltennisspelers altijd graag naartoe gaan. Een leuk recreatief toernooi waar het allemaal net even wat anders gaat. Zo is er een tombola met veel prijzen. Dus je kan altijd wel met iets naar huis. Voor Redeoss zouden alle vier de wedstrijdspelers naar Lochem afreizen. Helaas Job was ziek en kon niet mee. Kees en Monique vertrokken in alle vroegte richting het oosten waar ze Adri tegenkwamen. Voor Adri, die erelid is van onze vereniging, was het een thuiswedstrijd. Ze woont alweer een tijdje in dat plaatsje ver weg van Delft.

Na de ontvangst en een minuut stilte voor de onlangs overleden Jan Ubbels (bekend persoon voor vele (oud-)Redeoss tafeltennissers) werd al gauw duidelijk hoe de indeling was. Er werd gespeeld in 6 of 7 kampen per klasse. Nu ging dat laatste niet helemaal op. Kees en Monique speelden beiden op tafel 2 in klasse 3. Daar waren 2 officiële derde klassers en 5 vierde klassers. Dat werd opgelost door de vierde klasser 2 punten voorsprong te geven aan het begin van iedere game.

Adri in actie in Lochem

De resultaten van Adri in Lochem
De resultaten van Adri in Lochem
(klik op een plaatje voor een vergroting)

Bij Adri was het al net zo geregeld, zij speelde samen met een andere klasse 6 speler op tafel 6 in klasse 5 met dus 5 andere spelers die officieel inderdaad in die klasse spelen. Ook werd er afgesproken dat bij de 7 kampen best of three wordt gespeeld. Deze regel was dus ook al voor onze spelers van toepassing. Adri had het lastig deze dag, maar speelde leuke en mooie wedstrijden. Ze wist van de andere 6e klasser te winnen met 11-6 en 11-7.

Monique in actie in Lochem

De resultaten van Monique in Lochem
De resultaten van Monique in Lochem
(klik op een plaatje voor een vergroting)

Op tafel 2 mochten Kees en Monique hun wedstrijden spelen. Nee, deze keer was de eerste wedstrijd daar niet de onderlinge partij. Die kwam in de derde ronde pas. Monique won deze met 11-4 en 13-11. Niet echt overtuigend. Bij de vierde wedstrijd kwam hij pas echt op gang en won hij de rest van zijn partijen. Monique begon haar eerste wedstrijd in 3 games tegen Wilco de eerste game werd verloren met 11-13. Dit gaf al aan dat het niet makkelijk zou worden. Wel was het onderling allemaal heel gezellig. Ondanks dat er maar drie games maximaal gespeeld mocht worden per wedstrijd dreigde het weer eens uit te lopen volgens de organisatie. Zij wilden alle poule wedstrijden klaar hebben voor ze met de finalerondes begonnen voor de klasse 4, 5 en 6 klasse. Er ging op twee tafels gespeeld worden. Dit ging Monique niet goed af. Zij verloor de laatste twee wedstrijden. Gewoon omdat het niet meer wilde lukken, ze sloeg er te veel over en in het netje. Jammer.

Kees in actie in Lochem

De resultaten van Kees in Lochem
De resultaten van Kees in Lochem
(klik op een plaatje voor een vergroting)

Kees kon er beter tegen. Hij won de laatste wedstrijd met 10-12, 13-11 en 12-10. Een echte topwedstrijd dus. Onze spelers gingen naar de kantine om even bij te komen en om te kijken of er nog lootjes waren voor de prijzentombola. En ja hoor, Kees en Monique konden met een boodschappentas vol spulletjes weer naar huis. Terwijl de finales van de andere klasse nog volop aan de gang waren kon de jury de uitslag van klasse 3 gaan berekenen. Er waren er 2 met vier gewonnen wedstrijden, waaronder Monique. 3 met drie gewonnen wedstrijden, waaronder Kees en ook 2 met twee gewonnen wedstrijden. Omdat Monique van Femke had gewonnen, de andere met 4 gewonnen wedstrijden, was zij eerste geworden. Onze spelers bleven netjes tot de prijsuitreiking in de kantine om te wachten wat er verder komen ging. Monique kreeg haar prijs uitgereikt met de opmerking dat ze een schitterend pak met haar naam erop droeg. Met onze sportkleding komt het helemaal goed.

Monique


Zie ook:


Op zaterdag 13 mei werd het open Dongense kampioenschap aangepast badminton gespeeld in sporthal De Salamander in Dongen. Voor Redeoss werd er alleen door Helga Karlas en Erik Jan Koekoek deelgenomen aan dit toernooi, georganiseerd door de plaatselijke vereniging BC Shot.


Alle uitslagen zijn te vinden via onderstaande link:


Op zaterdag 6 mei werd de zevende en laatste reguliere speelronde van de Toernooidivisie B gespeeld in de nieuwe sportzaal Houtkwartier in Leiden. Het team van Redeoss moest het opnemen tegen het sterke team van de organiserende vereniging BS Leiden en tegen Only Friends uit Amsterdam.

Het team van Redeoss in Leiden
Het team van Redeoss in Leiden
(klik op de foto voor een vergroting)

Niet stil bij blijven staan ...
BS Leiden met een volledige bezetting en thuis spelend, dan weet je dat het een lastige wedstrijd gaat worden. Dan als sausje daar overheen de arbitrage R & R en het rampscenario is compleet. Feit blijft dat de wedstrijd nog wel gespeeld moet worden. De rentree van John ging niet door omdat hij zich ziek gemeld heeft, maar Peter was er wel bij.

Redeoss vs. BS Leiden in Leiden
Redeoss vs. BS Leiden in Leiden
(klik op de foto voor een vergroting)

De laatste toernooironden groeide Redeoss uit naar een favorietenrol, maar kon dat duidelijk niet waar maken tegen BS Leiden. Ze werden op alle fronten afgetroefd. Redeoss speelde niet zoals ze kunnen. Als je dan langs de kant zit, dat deed Bennie om even tot tien te kunnen tellen vanwege de wedstrijdleiding, dan kon je zien dat BS leiden gewoon goed speelde en Redeoss niet bij machte was het tij te keren. Er werd verloren met een verschil van 45 punten, Auw! Dat komt hard aan.
Eindstand Redeoss - BS Leiden: 18-63.

Maar dit verlies was ingecalculeerd en op naar de volgende wedstrijd in het programma.

Fluiten & Tafelen
Martijn was gekomen om Redeoss aan te moedigen en mee te werken aan de jurytafel. Arif, Kees en Martijn waren de tafelofficials en Albert één van de scheidsrechters bij de wedstrijd van DOV 2 - Only Friends 2: 47-54.

De eerste ronde van de dag is gespeeld met verrassende uitslagen. Zo wist Kameleon knap te winnen van de Crackerjacks met 65-57 en verloor DOV 2 van Only Friends 2 met 47-54. Ondanks het verlies van Redeoss stond het toch nog tweede in de rangschikking.

Only Friends 2 vs. Redeoss in Leiden Only Friends 2 vs. Redeoss in Leiden

Only Friends 2 vs. Redeoss in Leiden
Only Friends 2 vs Redeoss in Leiden
(klik op een foto voor een vergroting)

Niet stil staan ...
Only Friends 2 hebben we zien spelen in een formatie die het hele seizoen nog niet bij elkaar geweest is in de Toernooidivisie B. Zij hadden een goede eerste wedstrijd gespeeld en Redeoss had zijn eerste wedstrijd duidelijk verloren. Ze moesten het nu beter gaan doen. De eerste periode ging het gelijk op tegen Only Friends 2, door scores van Kees en Mario bleef Redeoss bij. Periodestand 8-8. Nog niets verloren. In het tweede kwart werd hun full-court press beter en kwam Redeoss er niet meer uit. Verwarring alom en de bal rolde maar door, Redeoss kon niet bij hun bucket komen om te scoren, maar zij wel bij die van Redeoss en Mees (#18), Rob (#30) en Thomas (#57) van Only Friends wisten daar wel raad mee. De hele wedstrijd werd de full-court press uitgevoerd, Redeoss had daar geen goed antwoord op. Alleen Albert wist niet te scoren voor Redeoss, maar maakte wel de meeste P'tjes, dus de inzet was er wel. Deze wedstrijd ging verloren met 10 punten verschil.
Eindstand Only Friends 2 - Redeoss: 43-33.

Even overleggen tijdens een time-out in Leiden
Even overleggen tijdens een time-out in Leiden
(klik op de foto voor een vergroting)

Tijdens deze tweede ronde van de dag verliest Crackerjacks nog een keer, nu van de Grasshoppers met 40-42. BS Leiden wint van Kameleon met 59-38, Flying Red verliest van DOV met 30-62 en Only Friends wint dus van Redeoss met 43-33. Hierdoor gaat Redeoss als vierde naar de Final Four en zal dan de tegenstander van BS Leiden zijn.

Uitslagen en standen in de Toernooidivisie B
Uitslagen en standen in de Toernooidivisie B
(klik op het plaatje voor een vergroting)

Kees


Zie ook:


Het veteranentoernooi van Doing Zoetermeer is altijd een evenement waar onze spelers naar uitkijken. Een toernooi dat alleen draait om de gezelligheid met elkaar. Dit jaar was het toernooi op zaterdag 29 april. Job, Kees en Monique zorgden ervoor op tijd aanwezig te zijn die dag in het thuishonk van Doing. Er waren precies genoeg deelnemers om drie poules van ieder zeven personen te vormen. De spelers spelen normaal van 1ste tot 6de klas competitie NTTB of zijn recreant. Een leuke mix dus die na deze pouleronde, die om vijf uur begon, de spelers uit te laten komen in sterkte poule A, B of C.

De resultaten van Job in Zoetermeer

De resultaten van Monique in Zoetermeer

De resultaten van Kees in Zoetermeer
De resultaten van Job, Monique en Kees in Zoetermeer
(klik op een plaatje voor een vergroting)

In deze voorronde mocht Job zijn kunsten vertonen in poule 1. Hij had het zwaar. Hij won heel enthousiast de eerste game om daarna geen game meer te winnen. Ondanks dat speelde hij nog wel enkele zeer spannende games. In poule 2 kwam Monique uit. Ze speelde niet slecht en leuke partijen, maar sommigen waren duidelijk een maatje te groot. Ondanks dat won ze twee wedstrijden. Kees kwam uit in poule 3. Hij won ook twee wedstrijden. De laatste wist hij heel overtuigend te winnen en bij zijn verliespartijen was het niet zo dat hij werd overlopen. Nee, de tegenstander moest er wel wat voor doen.

En toen was er een pauze zodat de jury kon gaan tellen en vergelijken. Al gauw waren ze eruit. Onze spelers werden ook weer ingedeeld. Terwijl Job al duidelijk wist dat hij in de C poule uit zou komen en was dat voor Kees ook al snel het geval. Voor Monique moest er nog even extra geteld worden. In haar poule waren drie spelers met twee gewonnen wedstrijden geëindigd.

Job in Zoetermeer Monique in Zoetermeer
Job en Monique in Zoetermeer
(klik op een plaatje voor een vergroting)

Monique zou na de pauze gaan spelen in poule B. Een poule van zes personen. Ook hier zaten weer spelers bij die duidelijk een maatje te groot waren, maar waar wel heel spannende wedstrijden tegen gespeeld konden worden. Uiteindelijk won ze in deze poule nog één wedstrijd en eindigde daarmee niet geheel onderaan. Zoals gezegd gingen Job en Kees naar de C poule. Job kwam in C1 uit. Ook hier speelde hij weer zeer spannende games. Hij won éénwedstrijd, dat dan weer wel. Ook hij eindigde dus niet onderaan. Maar omdat er twee poules C waren, was het voor hem niet genoeg om door te gaan naar de halve finale.

De resultaten van Job in Zoetermeer

De resultaten van Monique in Zoetermeer
De resultaten van Job en Monique in Zoetermeer
(klik op een foto voor een vergroting)

En dan Kees. Hij kwam uit in C2. Hij won twee van de drie wedstrijden heel overtuigend. Mocht nog even wachten op de vervolgronde tot de A en B poules klaar waren met hun wedstrijden. En toen kon de halve finale beginnen. Kees mocht spelen tegen Chris, een speler van Doing. Ondertussen was Monique erachter gekomen dat haar trainingsbroek was verdwenen van de plek waar ze deze had achtergelaten. En begon haar zoektocht in de sportzaal, dameskleedkamer, gang en in de kantine. En de wedstrijd van Kees was heel spannend. In vier games lukte het hem om zich te plaatsen voor de finale C.

De resultaten van Kees in Zoetermeer
De resultaten van Kees in Zoetermeer
(klik op een plaatje voor een vergroting)

Monique had nog altijd niets gevonden en zag het al voor zich, in korte broek naar de auto rennen om vooral geen koude benen te krijgen. Brrr. Tijdens de finalewedstrijd zaten al de andere spelers in de kantine. Kees maakte zich op voor een spannende wedstrijd tegen Adriaan, ook al van Doing. Maar Adriaan had in de voorronde ook Monique al verslagen en deed het goed. Tussendoor kwam de barman nog wel even met bitterballetjes e.d. de sportzaal binnen tijdens de wedstrijd. Hij was deze twee spelers, en Monique die nog altijd haar broek kwijt was en liep te zoeken in de kleinste hoekjes van de zaal, niet vergeten. En na de wedstrijd gingen ook de laatsten naar de kantine.

De tweede prijs voor Kees in Zoetermeer
De tweede prijs voor Kees in Zoetermeer
(klik op de foto voor een vergroting)

Voordat de prijsuitreiking begon was er nog een speler die wist te melden dat er een trainingsbroek in de herenkleedkamer lag. Hij ging hem wel even halen, en ja hoor, dat was hem. Hoe die daar nu terecht gekomen was???? Er zaten ineens erg veel haasjes in de kantine. Niemand wist het. Als laatste was er nog een drankje en een hapje en niet te vergeten de prijsuitreiking. In groep C was onze Kees wel mooi tweede geworden. Dus een welverdiende prijs was er voor hem.

Monique


Zie ook:


Donderdagavond 20 april j.l. vond de slotronde plaats van de voorjaarsdrive in de Sportkantine van Redeoss in het Sophia Revalidatiecentrum.

Voorafgaande werd Koos Lips gehuldigd voor het behalen van de 1e prijs in december met een door Henk beschikbaar gestelde wisselbeker en een cadeaubon. Hij kon er maar even van genieten, want hij moest hem weer inleveren voor de winnaar van de voorjaarsserie. Gelukkig heeft hij de foto's nog.

Daarna werd er op 8 tafels gestreden om de nodige punten. Jan Hanemaaijer heeft al vanaf januari de leiding en stond deze ook niet meer af. Hij is de terechte winnaar en finishte met grote voorsprong op zijn achtervolgers. In de top waren kleine verschuivingen voor de plaatsen 2 t/m 5. Er was voor iedereen een prijs met het klaverjassen en mogelijk nog wat extra voor de geluksronden en de loterij. Het zag er allemaal weer verzorgd uit met dank aan Nicolien en Henk.

Ook voor de 1e ronde op donderdag 28 september staan nog nieuwe deelnemers op de lijst, dus dat ziet er veelbelovend uit. Christie werd nog even gefeliciteerd met haar verjaardag op deze dag en kreeg een cadeau overhandigd.

Het slot met de loterij en de prijsuitreiking was een gezellig moment en iedereen ging enthousiast huiswaarts en zijn in september weer van de partij. Zie de totale uitslag en een compilatie van foto's van deze voorjaarsdrive.

Fotocompilatie voorjaarsserie 2017 klaverjassen
Fotocompilatie voorjaarsserie 2017 klaverjassen
(klik op het plaatje voor een vergroting)

Eindstand voorjaarsserie 2017 klaverjassen

Aad Verbeek


Zie ook:


Namens het bestuur van Redeoss nodig ik hierbij van harte onze leden, ouders van jeugdleden en kaderleden uit voor de

Algemene Ledenvergadering
op
donderdag 18 mei 2017

Plaats: Sportkantine Sophia Revalidatiecentrum in Delft

Aanvang: 20:00 uur

Agenda:

 1. Opening
 2. Vaststellen agenda
 3. Mededelingen
 4. Vaststellen notulen ALV 23-06-2016 (download: Notulen ALV 23-06-2016)
 5. Jaarverslagen 2016 (bestuur en secties): jaarverslagen 2016
 6. Bestuursverkiezing
 7. Financieel jaarverslag
 8. Verslag kascommissie
 9. Verkiezing nieuwe kascommissie
 10. Begroting 2018
 11. Huldiging kampioenen
 12. Rondvraag
 13. Sluiting

Het bestuur rekent op uw aanwezigheid!

Met vriendelijke groet,

Jochem Prins
Secretaris


Op zaterdag 22 april vertrokken we weer naar Veenendaal om aan het NK deel te nemen. We moesten al om 9:15 uur starten, dus vroeg op. Maar niet getreurd, iedereen had er zin, en dat was dus terug te zien in de partijen die er gespeeld werden. Sommigen waren echt gelijkwaardig en werden dan ook driesetters. Tussendoor werd er ook veel gelachen om lekker te ontspannen. En zo ging dag 1 voorbij. Daar ons hotel van de andere jaren al vol zat en in de omgeving ook de andere betaalbare hotels, besloten we om heen en weer te rijden. Dus de volgende dag weer op naar Veenendaal, nu een uurtje later.

Waren de partijen gisteren al spannend, vandaag was het nog erger. Maar ja, nu waren het ook vaak de kruis- en de finalepartijen. Ja, en al kan niet iedereen winnen, mag Redeoss toch trots zijn op wat we bereikt hebben.

Tim Quartel werd tweede bij de heren enkel rol, Helga Karlas werd derde bij de vrouwen enkel rol en Sanneke v.d. Vliet werd hier vierde. Tim Quartel werd met zijn partner Jordy Brouwer eerste bij de heren dubbel rol, Erik Jan Koekoek werd hier met Leen v.d. Toorn vierde. Helga en Sanneke werden samen derde in het vrouwen dubbel rol.

Bij het gemengd dubbel rol behaalde Tim Quartel samen met Puck Bottenheft een derde plaats en werd Sanneke samen met Ronald Stapelbroek vierde.

Dan hebben we nog de staanders. Daar werden in het gemengd dubbel Piet van Wingerden en Lais Bos vierde, en moest Piet in de afscheidswedstrijd van Eddy Boerman zijn meerdere erkennen in de strijd om de derde en vierde plaats.

Allen nogmaals gefeliciteerd met jullie prestaties, ook al was er net niet een prijs, jullie inzet was er niet minder om. Bert, Bart, Constantino en ik hebben genoten van wat jullie hebben laten zien.

Lenie


Alle uitslagen zijn te vinden via onderstaande link:


De zevende speelronde van de Toernooidivisie C werd op zaterdag 22 april georganiseerd door BS Leiden. Dan verwacht je te gaan spelen in de Vijf Meihal met de houten vloer. Maar nee hoor, ze zijn verhuisd naar sportzaal Houtkwartier, met een wat zwaardere vloer, maar een super locatie. Het Eredivisieteam van BS Leiden speelt nog wel in de Vijf Meihal.

Op het programma staat Redeoss tegen ISR uit Ridderkerk en BS Leiden. Eerder in het seizoen heeft Redeoss met een klein verschil van beide verloren. We willen dat nu beter gaan doen en de punten in de tas meenemen naar Delft.

De sprongbal van Arif tegen Joel van ISR in Leiden
De sprongbal van Arif tegen Joel van ISR in Leiden
(klik op de foto voor een vergroting)

Arifje ...
Eerst de wedstrijd tegen ISR om 10:30 uur. De vorige keer werd er met twee punten verschil van hen verloren. Het begon met een sprongbal van Arif tegen Joel van ISR; deze won Joel natuurlijk, gezien het lengteverschil. Dit was natuurlijk een tactische zet van Albert. Bij het eerste gevecht om de bal zal deze voor Redeoss zijn. In de derde minuut opende Albert het netje, maar Klaas van ISR wist met drie breaks achter elkaar de stand om te buigen. Tussenstand na de eerste periode: 4-8.

In het tweede kwart was het verdedigend beter op orde en werd er meer druk op de bal gezet, waardoor er kansen ontstonden. Vier spelers van Redeoss lukte het toen om te scoren, waaronder Arif en David. Ruststand: 12-12.

Redeoss vs. ISR in Leiden Redeoss vs. ISR in Leiden

Redeoss vs. ISR in Leiden
Redeoss vs. ISR in Leiden
(klik op de foto voor een vergroting)

In de derde periode kreeg het team het gevoel dat de wedstrijd gewonnen zou kunnen worden, mede door het storen van Joel en de nummer 10 van ISR. Deze periode liep Redeoss 6 punten uit. De derde periode werd gewonnen met 12-6.

Het vierde kwart begon dus met 6 punten voorsprong voor Redeoss, maar ISR wist dit in twee minuten tijd om te zetten naar een voorsprong van 2 punten. Door een time-out en het aanscherpen van de afspraken wist Arif weer te scoren en stond het gelijk. Verdedigend stond het goed en lukte het ISR niet meer om er doorheen te komen. Aanvallend werden de punten ook weer gemaakt door Albert, Arif en David.
Eindstand Redeoss 2 - ISR: 38-26.

De punten gaan dus mee in de tas naar Delft met een zalig gevoel als team een goede wedstrijd gespeeld te hebben.

Arif als scheidsrechter in Leiden David, Dynah en Martijn aan de jurytafel in Leiden
Fluiten en tafelen in Leiden
(klik op de foto voor een vergroting)

Fluiten & Tafelen
Om 12:15 uur was Arif de scheidsrechter bij Only Friends 3 - Arrows'81 3 (29-42). Bij deze wedstrijd waren David, Dynah en Martijn de tafelofficials. De wedstrijd werd met een aantal grove overtredingen van Omar grimmiger. En daardoor kwam Arrows niet in zijn spel en lukte het afronden minder goed. De coach gaf aan hoe hij het wilde zien en hoe het uitgevoerd moest worden. In de vierde periode nam men afstand en had Arrows de verwachte overwinning.

Redeoss vs. BS Leiden in Leiden Redeoss vs. BS Leiden in Leiden
Redeoss vs. BS Leiden in Leiden
(klik op de foto voor een vergroting)

Fans bepalend ...
De tweede wedstrijd was tegen BS Leiden, het organiserende team dat dus thuis speelt. Die hebben dan voldoende spelers en fans bij zich. Het waren de fans die hun team naar de overwinning schreeuwden. Ze gingen op een spannend moment in de wedstrijd met chipszakjes rammelen. Was dat klaar, dan hoorde je ze gewoon chips eten. Jérôme vroeg nog of het publiek uitgezet kon worden, ha ha ha. Irritant publiek, maar top voor BS Leiden.

Jérôme in actie in Leiden Martijn in actie in Leiden
Jérôme en Martijn in actie in Leiden
(klik op de foto voor een vergroting)

De eerste drie periodes was BS Leiden duidelijk sterker. Alles wat ze schoten was raak. Het verschil was opgelopen naar 18 punten. Toen ging het publiek weg en ging het ineens lopen. BS Leiden scoorde niet en Redeoss wist weer hoe het moest. Het vierde kwart werd met 12-2 gewonnen.
Eindstand BS Leiden - Redeoss: 36-28.

Uitslagen en standen in de Toernooidivisie C
Uitslagen en standen in de Toernooidivisie C
(klik op het plaatje voor een vergroting)

Kees


Zie ook:


Paaszaterdag (dit jaar op 15 april), al sinds jaren voor de wedstrijdtafeltennisgroep de dag om af te reizen naar Venray. Voor het ranglijsttoernooi dat al jaren daar jaarlijks door I.S.B.V. wordt gehouden. Dit jaar alweer voor de 37ste keer. Na een reis van 173 km was voor de familie La Brijn de eerste stop het toilet. Na bijna 2 uur rijden waren ze daar wel aan toe. Daarna was er koffie/thee aan het tafeltje op het sportterras waar Adri en Wicher al een mooie plek voor de dag hadden uitgekozen.

En ook de speelschema's lagen er al. Die zagen er voor onze spelers er zo uit:

 • Klasse 6: Adri poule van 5
 • Klasse 4: Kees poule van 5
 • Klasse 3: Monique poule van 7

Terwijl de poules voor Adri en Kees bepalend zouden zijn of ze in de hoofdronde of troostronde verderop de dag uit zouden mogen uitkomen, was het voor Monique alles bepalend in deze poule. Maar eerst werden de batjes maar eens heel goed schoongemaakt.

De toiletten in Venray
De toiletten in Venray
(klik op de foto voor een vergroting)

Voor Kees was er ook nog een rondje toilet. Bij terugkomst bij het tafeltje werd hem haarfijn uitgelegd door een van de speelsters van Venray dat hij toch echt de verkeerde deur had gekozen en beter naar de plaatjes op de deur moest kijken. De door hem gekozen middelste deur. Dat kan echt niet. En dat zou hij de rest van de dag nog wel een paar keer horen.

Gelukkig voor hem begonnen al gauw de wedstrijden. Het ging goed bij de spelers. Of het nu lag aan de schone batjes of dat ze alle drie in het nieuwe verenigingspak stonden te spelen laten we maar even in het midden. Zowel Adri als Kees mochten in de middag uitkomen in de hoofdronde. Maar helaas toen lukte het niet meer. Ze werden beiden uitgeschakeld in de kruisfinale.

De resultaten van Kees in Venray

De resultaten van Adri in Venray
De resultaten van Kees en Adri in Venray
(klik op een plaatje voor een vergroting)

Monique was ondertussen nog altijd bezig met haar poulewedstrijden. Ze won er vier van de zes.

Monique in Venray

De resultaten van Monique in Venray
De resultaten van Monique in Den Bosch
(klik op een plaatje voor een vergroting)

De spelers werden gecoacht en aangemoedigd door Wicher. En Wicher had het druk. hij had Eric, speler uit Weert, ook onder zijn hoede genomen door hem regelmatig moed in te praten. Dit ging zo goed dat Monique klop van hem kreeg. Daarna was het nog wachten tot de finale wedstrijden van de overige klasse waren gespeeld. Uiteindelijk was er vroeg in de avond de prijsuitreiking.

En het was het wachten waard. Monique was namelijk 2e geworden deze dag. Naast de prijs kreeg ze ook nog een chocolade paashaas. Deze had Kees natuurlijk gelijk in beslag genomen. Maar de haas moest nog even terug voor op de foto. Er moest nog een foto komen van Monique samen met de nr. 1 Ine en nr. 3 Joke.

De winnaars in Venray
De winnaars in Venray
(klik op de foto voor een vergroting)

Dan was er nog even tijd voor een kopje thee voor er naar huis gereden ging worden. En de haas?? Die werd tweede paasdag gedeeld. Kees ging voor de oren. Maar bij het eraf halen van het papiertje bleek dat de helft van de oren waren afgebrokkeld en in het lijfje terecht waren gekomen. Pech voor Kees dus.

Monique


Zie ook:


Wist u dat u via een sponsor van Redeoss rolstoelonderdelen kunt bestellen met 50% korting?

Bergh Special Products sponsort Redeoss door de vereniging en haar leden 50% korting te geven op de meeste rolstoelonderdelen. Kijk op www.berghspecialproducts.nl voor het assortiment.

Dus als u (binnen- en/of buiten)banden, lagers of andere onderdelen nodig heeft voor uw rolstoel (sport of dagelijks gebruik), handbike, scootmobiel of iets anders dat niet vergoed wordt door de gemeente of verzekering, neem dan contact op met de Technische Dienst van Redeoss via td@redeoss.nl of 06 50 244 737. Ook voor technische vragen kunt u terecht bij Martijn en René. Met simpele reparaties kunnen Martijn en René misschien ook helpen als het zelf niet lukt.


Op zondag 2 april begon vroeg in de ochtend de reis naar Den Bosch voor de laatste toernooidag van de RRT Noord-Brabant competitie van het seizoen 2016-2017. In een heel kleine wereld, door de mist, ging de reis deze keer. Veilig aangekomen was de koffie al klaar en de ontvangst van gastvereniging TTV Never Despair was weer allerhartelijkst. Een beetje thuiskomen was het gevoel. Iedereen kent iedereen, dus al gauw zijn er weer gezellige intermezzo's.

Al snel kwam de organisatie van het toernooi met de indeling. Er waren uiteindelijk 18 deelnemers. Deze zouden gaan spelen in drie poules. Poule A: spelers klasse 3 en klasse 4 met 7 deelnemers. Poule B: spelers klasse 5 met 5 deelnemers. Poule C: spelers klasse 6 met 6 deelnemers. Ook werd er nog bij verteld dat voor de prijsuitreiking de klasse 3 en 4 spelers weer gesplitst worden.

Om ongeveer half elf begonnen de eerste wedstrijden. Deze werden onderbroken van 12 tot 13 uur voor een gezamenlijke lunchtijd. En er was weer een overheerlijke, zelfgemaakte soep verkrijgbaar. Extra gevulde groentesoep met omeletreepjes erin. Hmmm, hij smaakte weer geweldig. Complimenten voor de maker waren weer op hun plaats. Maar goed het ging om het tafeltennis.

Kees en Monique in Den Bosch
Kees en Monique in Den Bosch
(klik op de foto voor een vergroting)

Kees en Monique, die namens Redeoss aanwezig zijn, hebben er ook weer zin in. Zij kwamen weer samen terecht in de A poule, een combinatie van klasse 4 en klasse 3 spelers: zeven spelers maar liefst. Zes wedstrijden stonden er op het programma voor hun om te spelen. En je raadt het al: de eerste was weer onderling. Ze krijgen dan het formuliertje in handen van de breed grijnzende organisatie. Tja, het blijft leuk, zo'n opening van deze poule. Maar geen zorgen, Kees had de geweldig gewonnen wedstrijden in de B competitie nog door het lijf gieren, hij was nog even niet in topvorm voor het tafeltennis. Monique kon deze wedstrijd winnen met 3-0. Het duurde voor Kees nog even voor hij echt op gang kwam. De derde game van de tweede partij werd heel interessant. Veel games gingen bij hem verloren met 9-11. Ook zaten er nog enkele hogere scores bij. Maar zoals gezegd; hij had zijn dag niet helemaal en verloor al zijn wedstrijden die dag. Maar voor hem was het een zeer geslaagd weekend.

De resultaten van Kees in Den Bosch
De resultaten van Kees in Den Bosch
(klik op het plaatje voor een vergroting)

Monique daarentegen won vijf van haar wedstrijden. Ze verloor van de beste klasse 4 speler die dag in een spannende wedstrijd. Ze maakte een diepe buiging voor Stefan uit Venray, want hij wist heel goed het spel te bepalen en naar zijn hand te zetten. In de middag waren de meeste wedstrijden gespeeld en konden Kees en Monique achter elkaar aan de tafel verschijnen. Was het niet voor een eigen wedstrijd dan was het wel om te scheidsrechteren. Al met al was je de hele tijd lekker bezig.

De resultaten van Monique in Den Bosch
De resultaten van Monique in Den Bosch
(klik op het plaatje voor een vergroting)

Later in de middag kwam nog de familie Pullens (weduwe van en (klein-)kinderen van de oprichter van de stichting RRT Noord-Brabant) binnen. Zij wilden bij deze laatste prijsuitreiking van dit seizoen aanwezig zijn. Monique was eerste geworden in klasse 3 en kreeg een mooie medaille omgehangen. En daarna, daar was de familie voor gekomen, was er de uitreiking van de John Pullens wisseltrofee. Deze wordt door de organisatie en de familie uitgereikt aan die persoon die aan bepaalde voorwaarde voldaan heeft:

 • Is een steun als contactpersoon voor de parasporters binnen haar vereniging.
 • Is altijd bereid om de organisatie te helpen, indien dit gevraagd wordt.
 • Is een voorbeeld voor alle deelnemers qua houding, sportiviteit en inzet.
 • Is netjes beleefd en draagt met trots haar clubkleding.
 • Helpt deelnemers van de RRT Noord-Brabant toernooien over het systeem dat wordt gehanteerd.
 • Met recht een goede vertegenwoordiger voor de John Pullens wisseltrofee.

En dat zijn nogal wat vereisten. Nu waren onze spelers netjes in hun nieuwe clubpak verschenen en zagen er top uit. En over de andere voorwaarden laten ze dat graag aan anderen over of ze daar aan voldoen. Nu had Kees deze prijs in 2012 toegekend gekregen. Hij maakte zich geen illusies dat het nog eens zou gebeuren. Sommige dingen, zoals bovenstaande, doe je gewoon, niet waar. De organisatie voerde de spanning op en maakte er een heel verhaal bij. Sorry, zat alweer achter in de zaal en ben een beetje doof aan het worden. Maar ... ineens was daar de naam, er was al gezegd het is een zij: Monique kreeg deze mooie prijs en de eer. Het duurde even tot het echt doordrong, maar uiteindelijk konden de kleinkinderen Pullens haar de wisselcup met de grote oren, een oorkonde en een kleinere beker overhandigen. Na de nodige handjes, felicitaties en een kopje thee begon de terugreis naar Delft. Het weer was opgeklaard met een vriendelijk zonnetje en een ruim zicht.

De John Pullens wisseltrofee voor Monique in Den Bosch Uitreiking van de John Pullens wisseltrofee aan Monique in Den Bosch
Uitreiking van de John Pullens wisseltrofee aan Monique in Den Bosch
(klik op een foto voor een vergroting)

Monique


Zie ook:


Op zaterdag 1 april stond de zesde speelronde van de Toernooidivisie B gepland in Katwijk. Voor Redeoss stonden er twee wedstrijden op het programma: tegen Crackerjacks en Kameleon. Eerder in het seizoen was er al keer van Kameleon gewonnen, maar dat team is inmiddels gegroeid in hun spel en ze hebben al een paar wedstrijden knap weten te winnen, onder andere tegen de koploper BS Leiden. De eerdere wedstrijd tegen Crackerjacks was een goede wedstrijd van beide kanten, maar ging voor Redeoss nipt verloren met slechts één punt verschil. Zie: Basketbal Gazette Nr. 128.

De volgende spelers kwamen voor Redeoss in het veld: Albert, Arif, Bennie, David, Kees en Mario.

Het team van Redeoss in Katwijk
Het team van Redeoss in Katwijk
(klik op de foto voor een vergroting)

Nogal wat vraagtekens
Het toernooi startte niet op tijd: omdat bij een jeugdteam van de Grasshoppers een tafelofficial ontbrak, begon die wedstrijd later. Eindelijk is het dan zover, even inspelen en de wedstrijd tegen Kameleon kon beginnen. Het is een jong en snel team. Ze zijn in de loop van het seizoen beter gaan spelen.

Redeoss wilde per se bij de eerste vier van de competitie eindigen en dan moet er gewonnen worden. Het begint dan bij een team op kunnen stellen. Redeoss nog steeds zonder John en Peter. Arif was de laatste training afwezig wegens ziekte en David, was er wel, zat tegen het ziek zijn aan. En dan hebben we Albert, die na de training onwel werd en moest gaan liggen om bij te komen. Er waren nogal wat vraagtekens of Redeoss een team kon opstellen.

Het is gelukt en zij mochten het toernooi starten tegen Kameleon. In de eerste periode gaf Redeoss veel druk op de bal en was het duidelijk dat er een groot krachtverschil was. Het goede voorbeeld van Mario, het netje openen, werd door de andere spelers overgenomen. Stand 21-14. In het tweede kwart wist Kameleon haast niet te scoren waardoor Redeoss, ondanks een aantal missers, verder uitliep naar de ruststand 34-18.

Kees in actie in Katwijk
Kees in actie in Katwijk
(klik op de foto voor een vergroting)

In de pauze van de wedstrijd was er tijd om met elkaar de wedstrijd te bespreken, dingen die beter konden of anders. En vooral inschieten op de basket zodat er de derde periode aan de goede kant begonnen wordt.

De derde periode begon met een ruime voorsprong van 18 punten en was de verleiding groot om aan de volgende uitdaging van dit toernooi te denken. Er werd niet opgegeven, maar de druk was minder en Kameleon kreeg meer ruimte, waar ze gebruik van wisten te maken. Deze periode werd nipt gewonnen met twee punten verschil. In het vierde kwart was het een kwestie van de wedstrijd uitspelen en niet meer uit handen geven. Met één punt verschil werd deze periode verloren.
Eindstand Redeoss - Kameleon: 56-39.

Niet verwacht!
Tegen de Crackerjacks is tegen één van de topteams spelen. We zagen nu een team van acht spelers zonder Angelo en zonder de trainer, die met veel passie en een hoop kennis de boel aan de zijlijn de juiste richting weet te geven. Door de hoeveelheid spelers, die zij bij zich hadden, en een wisselbeleid kon het zomaar gebeuren dat een aantal toppers langs de kant moest staan. Dit zou dan in het voordeel van Redeoss zijn. Redeoss heeft ook een wisselbeleid, maar doordat men maar met zes spelers aanwezig was, kon er maar eentje iedere keer gewisseld worden.

Crackerjacks vs. Redeoss in Katwijk
Crackerjacks vs. Redeoss in Katwijk
(klik op de foto voor een vergroting)

De eerste periode begon raar, Kees mocht de sprongbal nemen tegen een dame. Niet tegen de Kees van Crackerjacks. Die keren dat er tegen hen gespeeld werd, begon de wedstrijd meestal met Kees tegen Kees. Dit was nu niet het geval. Redeoss won de sprongbal en begon fel en met veel passie aan de wedstrijd. Mario in goede doen helpt dan ook. Vol ongeloof zagen wij de periodestand van 4-22 voor Redeoss. Een fikse dreun voor de Crackerjacks, die zich in het tweede kwart knap wisten te herstellen. Zij wonnen de periode met 14-9 en hadden nog 13 punten achterstand. Ruststand 18-31 voor Redeoss.

Arif, Albert en Bennie in Katwijk
Arif, Albert en Bennie in Katwijk
(klik op de foto voor een vergroting)

In de rust probeerde Redeoss elkaar op te peppen en moed in te spreken dat ze de wedstrijd konden winnen. Redeoss kon het nog niet geloven. Crackerjacks kennende geven zij het niet op. Zij hopen dan de punten bij elkaar te sprokkelen om in de laatste periode met de punten in de tas huiswaarts te gaan.

In de derde periode keken de spelers van Redeoss vol verbazing naar Bennie, die los ging op de break: hij reed René van Crackerjacks er uit. In de 8ste minuut stond het 22-43 voor Redeoss en wist René nog zes punten bij elkaar te sprokkelen. Deze periode werd met 10-14 gewonnen door Redeoss. In het vierde kwart was het weer een kwestie van de wedstrijd uitspelen en geen rare dingen doen. Ook deze periode werd gewonnen. De basis voor de overwinning was gelegd in de eerste periode, die met 18 punten verschil gewonnen werd. Een overwinning die niet verwacht werd, maar waar we wel heel blij mee zijn. En weer twee punten in tas mee naar Delft.
Eindstand Crackerjacks - Redeoss: 38-57.

Uitslagen en standen in de Toernooidivisie B
Uitslagen en standen in de Toernooidivisie B
(klik op het plaatje voor een vergroting)

Kees


Zie ook:


Op donderdag 30 maart speelden we de derde ronde van de voorjaarscompetitie klaverjassen bij Redeoss. Een mooie opkomst met 7 speeltafels en in een prettige ongedwongen sfeer was het leuk spelen. Via mond-tot-mond en reclame via de krant hebben we er weer wat deelnemers bij.

De top zit dicht bij elkaar met Jan Hanemaaijer als koploper. Hij heeft zelfs zijn voorsprong kunnen uitbouwen. Maar de strijd staat nog geheel open. Leuke prijsjes voor de loterij en voor de geluksronden waren er te winnen.

De stand na de derde ronde:

 naamjanfebmrttotaal
1Jan Hanemaaijer54095159542615994
2Frits van Rossum45595443491014912
3Alex de Vogel43695024546414857
4Aad Verbeek54653950533014745
5Tineke Makkes47104669531414693
6Yvonne Lips48644209552114594
7Ton Eijgermans56094405451014524
8Petra Lous46384489514514272
9Bart Oosterman46664478476913913
10Piet Eijgermans46724948428913909
11Riet van Rossum39374341563113909
12Nel Huijser47934634437713804
13Thea Knijnenburg37055402463213739
14Koos Lips48764142453413552
15Ben Knijnenburg37055347449913551
16Riet Grootenboer53853611428913285
17Nicolien v.d. Bosch43874418415912964
18Henk v.d. Bosch40104683398812681
19Leny Heemskerk39254539393212396
20Agaath van Driel37643611497812353
21Ernst Swieten44594783296912211
22Tiny Smits37053611447311789
23Hermien Plooy37053611440611722
24Bert v.d. Lubbe37055025296911699
25Nico Marks42254215323311673
26Wim Heemskerk39653673392211560
27Gina Verroen37053611419211508
28Hans Verroen37053611402311339
29Tom van Baarle37054605296911279
30Trees Bouwer39463611371011267
31Marjan Kunz37053965329410964
32Truus Ruijgrok40193611296910599

De volgende speelavond is 20 april a.s. Dan wordt de eindstand bepaald van deze voorjaarscompetitie. De sportkantine van Sophia Revalidatie te Delft staat dan bol van de spanning. Aanvang: 19:15 uur. Eventuele nieuwe aanmeldingen ter plekke of via 015-2560965 of via e-mail: aad@redeoss.nl.

Aad Verbeek


De basketballers en badmintonners hadden hun toernooi op 18 maart 2017 "thuis". Zo niet voor de tafeltennissers; voor hen stond het ranglijsttoernooi die dag gepland in Duiven. Vroeg in de ochtend gingen Job en Monique op pad. Bij aankomst kwamen Adri en Wicher, fan van ons team, ook net aan.

Na een kopje koffie ging Adri alvast op de foto in haar oude pak, draagt sinds de jaren ??, heel lang geleden dus. Ook Adri wordt modern. Zij en Job kregen via Monique hun nieuwe kleding. Dus de volgende keer is het team in het nieuw.

Op tijd begonnen de wedstrijden. Adri speelde in klasse 6 op tafel 28 en 29. Job speelde in klasse 4 op tafel 7 en 8. Terwijl Monique in klasse 3 haar spel speelde op tafel 3 en 4. Dit was alleen nog maar voor de pouleronde in de ochtend. Er waren weer mooie spannende wedstrijden gespeeld. In de middag zouden Job en Monique verder gaan in de winnaarsronde, terwijl Adri nog in de verliezersronde verder mocht spelen om wat extra punten te vergaren. Want ook die ronde doet ertoe.

Een ronde-tafelconferentie in Duiven
Een ronde-tafelconferentie in Duiven
(klik op de foto voor een vergroting)

Maar eerst was er pauze en de spelers kwamen elkaar weer even tegen in de kantine. Daar hielden ze voor even een ronde-tafelconferentie. Heel gezellig maar kort, al gauw moesten ze alweer naar de zaal. De finalerondes gingen weer beginnen. Adri was gelijk de hele middag weer actief met nog drie wedstrijden. Job mocht een kruisfinale spelen.

Hij ging door naar de volgende ronde. De halve finale. Ook Monique was nu aan zet. Terwijl Job in een spannende 5-gamer won moest Monique na een net zo spannende 4-gamer in haar tegenstander de meerdere erkennen.

Tweede prijs voor Job in Duiven
Tweede prijs voor Job in Duiven
(klik op de foto voor een vergroting)

En dan de finale: Job verloor en werd tweede in klasse 4. Ook Monique verloor; zij werd vierde in klasse 3. Ondertussen was ook Adri klaar. Zij kreeg aan het einde van de dag nog een medaille. Al met al geen slecht resultaat, de spelers hadden aardig wat puntjes gescoord die dag en konden tevreden zijn over het resultaat.

De resultaten:

Uitslagen van Adri in Duiven

Uitslagen van Job in Duiven

Uitslagen van Monique in Duiven
klik op een plaatje voor een vergroting

Monique


Zie ook:


Zaterdag 18 maart organiseerde Redeoss de zesde speelronde van de Toernooidivisie C in sporthal Leidschenveen in Den Haag. Na een aantal jaren diverse toernooien afgegaan te zijn door het land, was het Redeoss weer gelukt een sporthal te regelen. Via Martijn zijn ze in Leidschenveen, een VINEX-locatie in de gemeente Den Haag, terecht gekomen. Deze sporthal hebben ze gereserveerd voor de zesde speelronde in de C1 divisie, die op zaterdag 18 maart werd gehouden. Eén van de voordelen is dat deze lekker dichtbij is, maar een nadeel is het betaald parkeren. Dit hebben we bij andere sporthallen nog niet meegemaakt.

Bij de teams die een toernooironde organiseren zag je ook meestal extra veel spelers, dit was niet het geval bij Redeoss. Hier moesten de spelers het doen die ook het land in gegaan zijn. Helaas vallen er weer spelers af vanwege ziekte etc. en dan komen ze nog maar op 7 spelers. De volgende spelers moesten het gaan doen voor Redeoss: Albert, Arif, Bert, Dynah, Jérôme, Kees en Martijn.

Albert en Martijn in Den Haag Arif en Albert in Den Haag
Albert, Martijn en Arif in Den Haag
(klik op een foto voor een vergroting)

Bert is terug!
De laatste wedstrijden van Bert waren op 17-10-2015 in Leiden. Bij de trainingen was hij alweer te bewonderen en voelde hij dat het moment is aangekomen om zijn kunstjes in wedstrijden te laten zien. Dit zou met de schaal van geleidelijkheid moeten gebeuren en ging dan ook met invalbeurten tegen RBVM.

Eerder dit seizoen hebben we tegen RBVM gespeeld en met 18-51 verloren. Dit wonnen zij onder andere doordat Redeoss zijn kansen niet benutte en Mark (#14) van RBVM wel. Hij is gewoon een goede speler die moeilijk af te stoppen is. Maar nu is Bert erbij en dan heb je een andere wedstrijd.

Bert in actie in Den Haag Kees in actie in Den Haag
Bert en Kees in actie in Den Haag
(klik op een foto voor een vergroting)

Weer 1 punt verschil ...
De start van de wedstrijd was goed en in de eerste periode openden Albert, Arif en Jérôme het netje en Redeoss won deze periode met 8-11. In het tweede kwart werd weinig gescoord aan beide kanten, maar RBVM haalde Redeoss wel in met 1 punt, ruststand 14-13.

Men was al blij dat de stand zo dicht bij elkaar was en men rook nog wel kansen om te winnen. Maar er moest minder gemopperd worden op de scheidsrechters, want dan is men niet met het spel bezig. Wat je punten gaat kosten. In de derde periode ging het weer beter; Arif en Dynah wisten te scoren. Deze periode ging verloren met 12-10, Redeoss had nu 3 punten minder. In het vierde kwart moest het dus gebeuren en diverse spelers van Redeoss wisten te scoren en bij RBVM scoorde alleen Mark (#14) nog. Kees kreeg nog wel een lekke band, waardoor je in de verdediging wat lengte miste. Het bleef tot het einde toe spannend. Mark (#14) heeft 20 punten gescoord en leidde zijn spelers naar hun plek in het veld. Voor Redeoss is dit de derde wedstrijd met 1 punt verschil: 1x gewonnen van JBC/Noorderhaven, 1x verloren van Only Friends 3 en nu verloren van RBVM.
Eindstand RBVM - Redeoss 2: 34-33.

Jérôme in actie in Den Haag Jérôme en Dynah in actie in Den Haag
Jérôme en Dynah in actie in Den Haag
(klik op een foto voor een vergroting)

Eerste full-house van Redeoss 2
Tegen RBVM een goede wedstrijd gespeeld, maar toch verloren. Dan daarna tegen ISV Hengelo. Nieuwe ronde, nieuwe kansen en vooral met plezier spelen. De eerste paar minuten verliepen mooi. Aan beide kanten vielen de ballen goed. Het stond zo 6-6. Redeoss liet Jan (#7) van ISV Hengelo vrij aanleggen om te schieten en daar werd het verschil gemaakt. Periodestand 18-10 voor ISV Hengelo. In het tweede kwart werd het verschil alleen maar groter. In de derde periode wist alleen Albert te scoren en eindigde deze periode met de stand 49-20. In het laatste kwart voerde ISV Hengelo een aantal wissels door en bij Redeoss moest Kees als spelverdeler spelen; dit pakte goed uit. Met een aantal assists werd door diverse spelers gescoord, waaronder Arif en Dynah. Niet eerder dit seizoen is het Redeoss 2 gelukt om alle spelers, die meegedaan hebben, te laten scoren. Maar in de vierde periode was het zover. Dynah, die nu al meer gescoord heeft dan heel vorig seizoen, maakte de full-house compleet. Ook Arif heeft al meer gescoord dan vorig seizoen. Deze laatste periode werd gewonnen met 18-0.
Eindstand ISV Hengelo 2 - Redeoss 2: 49-38.

Fluiten & Tafelen
Om 12:45 uur was Arif de scheidsrechter bij JBC/Noorderhaven - BS Leiden 2 (22-47). Bij de wedstrijd BS Leiden 2 - Only Friends 3, om 16:30 uur, waren Dynah, Jérôme en Kees de tafelofficials. De wedstrijd werd opgevrolijkt met een aantal driepunters en commentaren langs de kant (61-16). Bij de wedstrijd Arrows'81 3 - JBC/Noorderhaven was Albert de scheidsrechter. Deze wedstrijd begon met 5 tegen 5. Een JBC-speler viel geblesseerd uit en zij hadden geen wisselspelers bij zich. Toen besloot Arrows ook met 4 spelers door te gaan. Later in de wedstrijd viel er nog 1 uit en werd er 4 tegen 3 gespeeld (35-6).

Uitslagen en standen in de Toernooidivisie C
Uitslagen en standen in de Toernooidivisie C
(klik op het plaatje voor een vergroting)

Kees


Zie ook:


Op zaterdag 18 maart werd het traditionele badmintontoernooi van Redeoss gehouden. Dit evenement vond voor de allerlaatste keer plaats in sporthal Brasserskade, die binnenkort zal worden afgebroken.

Bij de opening van het toernooi werd een minuut stilte in acht genomen vanwege het plotselinge overlijden van oud-voorzitter en erelid Cock van den Akker.

Met 39 deelnemers was het toernooi nog iets beter bezet dan vorig jaar. De sfeer was als vanouds geweldig. In de ochtend werden alle enkelpartijen afgewerkt in de categorieën mannen en vrouwen staand en mannen en vrouwen rol. Om 12 uur werden de finales gespeeld, waarna om 13 uur werd begonnen met de dubbelpartijen in dezelfde categorieën. Rond 16:30 uur was het toernooi afgelopen en werden de prijzen uitgereikt.

Alle uitslagen:

Dit was het eerste toernooi waarbij de spelers van Redeoss in hun nieuwe kleding verschenen. Na afloop werd een groepsfoto gemaakt met alle aanwezige leden van Redeoss in hun nieuwe outfit:

Badmintontoernooi Redeoss - zaterdag 18 maart 2017
Groepsfoto gemaakt door Peter Binnendijk
(klik op de foto voor een vergroting)

Op donderdagavond 23 februari was de tweede ronde van de voorjaarscompetitie in de Sportkantine van Sophia Revalidatie. Met zes tafels was de avond goed bezet. Enkele vakantiegangers en een ziekmelding voorkwamen dat we zeven tafels hadden. Het was weer een gezellige boel met prijsjes voor de geluksronde en de loterij.

In de top 5 waren grote verschuivingen. Alleen Ton en Jan wisten zich te handhaven. Frits, Thea en Ben wisten zich naar de top te werken ten koste van Yvonne, Koos en Aad. Maar de verschillen blijven klein en kan na de derde ronde weer geheel hersteld worden.

De stand na de tweede ronde:

 naamjanfebtotaal
1Jan Hanemaaijer5409515910568
2Thea Knijnenburg4769540210171
3Ton Eijgermans5609440510014
4Frits van Rossum4559544310002
5Ben Knijnenburg445153479798
6Piet Eijgermans467249489620
7Nel Huijser479346349427
8Aad Verbeek546539509415
9Alex de Vogel436950249393
10Tineke Makkes471046699379
11Ernst Swieten445947839242
12Bart Oosterman466644789144
13Petra Lous463844899127
14Yvonne Lips486442099073
15Koos Lips487641429018
16Riet Grootenboer538536118996
17Nicolien v.d. Bosch438744188805
18Bert v.d. Lubbe370550258730
19Henk v.d. Bosch401046838693
20Marjan Kunz466639658631
21Leny Heemskerk392545398464
22Nico Marks422542158440
23Riet van Rossum393743418278
24Tom Baarle460536118216
25Wim Heemskerk396536737638
26Truus Ruijgrok401936117630
27Trees Bouwer394636117557
28Agaath van Driel376436117375
29Tiny Smits370536117316

De volgende ronde is op donderdagavond 30 maart a.s. Aanvang: 19:30 uur. Bij verhindering een bericht op 015-2560965 of via e-mail: aad@redeoss.nl.

Aad Verbeek


Voor de allereerste keer op de agenda: de Zuid-Hollandse Kampioenschappen paratafeltennis, georganiseerd door Doing in Zoetermeer. Van Redeoss gingen Job, Kees en Monique op zaterdag 25 februari naar Zoetermeer. Een nieuwe opzet, dus een nieuwe uitdaging. Naast het enkelspel, waar alleen parasporters aan meededen, was er ook een verplicht dubbeltoernooi. Een parasporter van de enkel moest met een sporter zonder beperking dubbelen. Onze spelers kregen een speler van Doing als partner. Job kreeg een speler uit de A enkel, een tegenstander van Monique bij de enkels, toegewezen. Waaruit blijkt dat de doelstelling van de thuisvereniging, samen sporten van iemand met een beperking en iemand zonder beperking, niet helemaal gehaald kon worden. Er waren 18 sporters voor de enkel opgegeven, dus het zou jammer zijn als daar spelers van af zouden vallen.

Er was een heel mooi dagschema gemaakt. Er werd begonnen met de poulewedstrijden dubbel. Dan ronde 1 en 2 van de enkels, daarna weer een ronde dubbel enzovoorts, enzovoorts. Op deze manier zouden de dubbelpartners ook de hele dag betrokken blijven bij de sportdag. Zoals gezegd, er werd begonnen met het dubbel. Er waren 4 poules van ieder 4 teams. Alle drie onze spelers moesten dubbelen met een loper. Dat betekent om en om slaan en veel, heel veel, lopen. Dat ging niet altijd helemaal zo als het zou moeten. Maar leuk was het wel en het leverde veel spannende wedstrijden op.

Monique/Gerard in actie in Zoetermeer
Monique/Gerard in actie in Zoetermeer
(klik op de foto voor een vergroting)

In het enkelspel was Monique ingedeeld in poule A met spelers van klasse 1 t/m 3 bij de ranglijsttoernooien. Dit had te maken met het feit dat zij van de aanwezige klasse 3 spelers het hoogste stond op de ELO ranking. De andere klasse 3 spelers kwamen uit in de B poule, klasse 3 t/m 5 spelers, samen dus met Job en Kees. Terwijl Monique zich op kon maken voor leuke, toch nog spannende, wedstrijden tegen 1e en 2e klassers openden in de B poule Job en Kees het bal in een wedstrijd tegen elkaar en Job won deze in stijl. Bij het dubbelen kwam Kees met zijn partner na de poulewedstrijden rechtstreeks in de B competitie terecht. Terwijl Monique en Job met hun partners via een tussenronde in de A competitie probeerden te komen.

Job/Temitope in actie in Zoetermeer
Job/Temitope in actie in Zoetermeer
(klik op de foto voor een vergroting)

Monique/Gerard lukte dat na een spannende wedstrijd in 5 games. Helaas voor Job/Temitope ging dat niet door. Hij ging, net als Kees/Peter J, in de B competitie verder. Alle halve finales gingen verloren, waardoor onze spelers verder om de 4e t/m 6e plaats gingen strijden. Maar spannend was het wel. Er werd goed gespeeld. In de A competitie weerden Monique/Gerard zich hevig. Er moest een game aan te pas komen met een uitslag van 19-21.

Kees/Peter J in actie in Zoetermeer
Kees/Peter J in actie in Zoetermeer
(klik op de foto voor een vergroting)

Job/Temitope maakten het ook spannend; zij verloren die wedstrijd uiteindelijk in 4 games. De laatste wedstrijd in de competitie B voor de 4e t/m 6e plaats kwamen Job en Kees dit keer met partners elkaar weer tegen. Kees had wat recht te zetten met Job en met Peter J won hij deze laatste wedstrijd glansrijk. Monique weet niet echt hoe het de beide heren is vergaan met het spel. Maar zij is maar twee keer geslagen op haar ..., omdat ze niet snel genoeg weg was.

Uiteindelijk werden er in de enkels door een ieder 5 wedstrijden gespeeld in een poule van 6 personen. En bij het dubbelen 6 of 7 wedstrijden. Dus het was best pittig. Nu maar hopen dat het toernooi doorgang vindt en er volgend jaar weer een editie is. Wij kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag.

De resultaten:

Uitslagen van Monique in Zoetermeer

Uitslagen van Job in Zoetermeer

Uitslagen van Kees in Zoetermeer
klik op een plaatje voor een vergroting

Monique


Zie ook:


Zondag 19 februari was het weer zover. Kees en Monique mochten naar Brabant en ze hadden er zin in. De RRT Noord-Brabant betekent altijd een gezellige dag met veel wedstrijden te spelen. Dit keer reden ze weer naar het oude adres in Den Bosch, waarvoor een paar jaar terug, ook altijd te gast waren. Het oude gebouwtje was weg. Er stond gelukkig een mooi nieuw gebouw voor in de plaats met op de eerste verdieping een waar tafeltennis walhalla. Het bestuur van gastvereniging TTV Never Despair heette de spelers van harte welkom. Ook was er aan gedacht om zelf gemaakte soep mee te nemen. In de pauze was dat weer erg gewild en het werd met een ruime voldoende gewaardeerd.

Maar goed, we kwamen dus om te tafeltennissen. Na een minuut stilte te hebben gehouden, voor bestuurslid Evert Thomassen van RRT, die eind vorig jaar plotseling was overleden, werden de poule-indelingen bekend gemaakt. Kees en Monique zaten in poule A. Hierin zaten spelers ingedeeld van sterkte klasse 2, 3 en 4. Aan het einde van de dag, voor de prijzen, zouden de klassen weer worden gesplitst. Kees en Monique kwamen in een achtkamp terecht. Ze mochten gelijk weer tegen elkaar uitkomen. Monique had na haar verlies in de interne competitie van Kees nog een sportief appeltje te schillen met hem. En dat werd erg serieus genomen door haar. Kees verloor dit keer met 3-0! Er waren weer zeer spannende wedstrijden bij met verrassende uitslagen. Iedereen zat bij elkaar tussendoor aan een grote tafel. Hier konden de nieuwtjes en eventueel de wedstrijd nog eens worden doorgenomen.

Kees en Monique in Den Bosch
Kees en Monique in Den Bosch
(klik op de foto voor een vergroting)

Aan het einde van de dag werden de standen weer zorgvuldig opgemaakt. En de sterkte klasse zoals gezegd uit elkaar gehaald. Voor iedere klasse waren er twee prijzen. Behalve dan voor klasse 2, omdat Peter daar alleen in was. Hij had ons in de A-poule flink laten zweten. Hij moest toch nog enkele spannende sets spelen met leuke scores. Hij won ze wel allemaal in drieën. Dat dan weer wel. Jammer, dat we net niet iets meer tegen hadden kunnen werken.

In klasse 3 werd Monique uiteindelijk tweede achter Sjef, die één wedstrijd meer gewonnen had en daarmee een plaatsje hoger eindigde. Kees werd in zijn klasse 4 eerste. Hoe was de score opgemaakt? Heel eenvoudig: eerst werden de gewonnen wedstrijden opgeteld, de algehele stand bepaald en daarna werd er gekeken wie normaal in welke klasse uitkomt. Dus alle wedstrijden telden mee voor de einduitslag.

Ook nieuw was dit jaar dat er geen bekers meer waren, maar een mooie medaille. Kees en Monique sloten de dag af in Den Bosch met nog een kopje thee en na het bestuur RRT en het bestuur van TTV Never Despair bedankt te hebben voor een geweldige dag, kon de terugreis beginnen. Op naar het volgende toernooi. Dat staat de volgende zaterdag alweer op het programma. Een ander toernooi, misschien enkele van dezelfde spelers, maar nieuwe kansen en uitdagingen.

De resultaten:

Uitslagen van de derde speelronde van de RRT Noord-Brabant competitie tafeltennis in Den Bosch
Uitslagen van de derde speelronde van de RRT Noord-Brabant competitie tafeltennis in Den Bosch
(klik op het plaatje voor een vergroting)

Monique


Zie ook:


Zaterdag 18 februari reisde Redeoss 1 af naar het noorden van de provincie Drenthe, ongeveer vijftien kilometer ten zuidwesten van de stad Groningen. Naar Roden, de stad van Ot en Sien, waar zij hun ding gingen doen tegen de topteams DOV uit Leeuwarden en Grasshoppers uit Katwijk. Eerder dit seizoen werd, in een leuke wedstrijd, moeizaam gewonnen van DOV en heeft men van de Grasshoppers een pak slaag gekregen. Op de ranglijst heeft DOV evenveel punten als Redeoss en staat op doelsaldo tweede. Grasshoppers, een wedstrijd minder gewonnen, staat vierde op de lijst.

Met recht toppers; dan moet het een topdag worden voor Redeoss willen zij eerste blijven op de ranglijst. De volgende spelers zouden het gaan doen voor Redeoss: Albert, Arif, Bennie, Kees en Mario. David meldde zich op het laatste moment af vanwege ziekte.

Fluiten nanana ...
In het toernooiprogramma stond Redeoss voor twee keer fluiten en niet voor de tafelofficials gepland. Daar John en Peter dit seizoen niet meer meegaan, is er een probleem ontstaan een team te vormen, maar ook om scheidsrechters te leveren. Albert gaat mee om te spelen en kan één wedstrijd fluiten, maar een tweede wordt te veel. Dan doe je een verzoek bij de bondscheidsrechters of zij een beurt willen overnemen. "Natuurlijk, maar je krijg wel een boete van de bond!" (kinderachtig, bah!). Dit is een houding van "ik hoef niks, dus doe niks". Bij vorige toernooien, met een andere bondscheidsrechter, was men coulanter. Wat dan wel weer top is: Inmar van DOV nam de beurt van Albert over! Bedankt hiervoor namens het team van Redeoss.

Albert als scheidsrechter in actie in Roden
Albert als scheidsrechter in actie in Roden
(klik op de foto voor een vergroting)

Topprestatie geleverd!
Er is afgesproken dat Kees de startende vijf mocht bepalen en Bennie weer speler-coach zou zijn. Tenslotte heeft hij dat het vorig toernooi goed gedaan. Niet onbelangrijk, hij had er ook plezier in! De kraker tegen DOV 2 kon van start. Zij hadden tien spelers bij zich, waaronder twee eredivisiespelers. Duidelijk gebrand om te winnen en dat mag ten koste gaan van de spelers, die niet aan de bak kunnen komen in de hogere divisies. Redeoss kwam met vijf spelers voor plezier en vooral winnen.

Mario en Bennie openden de score en we stonden 4-0 voor. DOV zette dit recht en maakte 10 punten door vijf verschillende spelers. We konden even niet onder de druk uitkomen en waren blij met de fluitsignaal voor het einde van de eerste periode: 4-10 voor DOV 2.

Het tweede kwart: we hadden afgesproken meer rust in het spel te brengen en niet met hun spel mee te gaan. Dit hielp, want Mario en Bennie kwamen los. Albert en Kees pakten hun puntjes mee. Arif wilde het nog niet lukken, maar hij reed zich uit de naad. Deze periode werd winnend afgesloten met 16-10.

Dan is er rust, pak je rust en concentreren welke kant je moet op spelen. Gaat dat fout dan geef je de punten weg. In de derde periode kwamen er twee eredivisiespelers in en scoorde wij te weinig. De inzet was groot, maar als de bal niet door de ring gaat, heb je er niets aan. DOV 2 scoorde met de eredivisiespelers 18 punten. Deze periode ging verloren met 20-6. Stand: 40-26 voor DOV 2.

Tijdens het vierde kwart stond het in de derde minuut 42-30 voor DOV 2. Redeoss kwam terug door scores van Mario tot 42-42. Van uitzichtloos naar alle kans om te winnen. De eredivisiespelers moesten er weer in. Bij een break kreeg Albert, onze meest ervaren speler gezien zijn leeftijd, de kans er overheen te komen. Helaas, hij miste en bij een break van DOV maakte Bennie, even de hooligan uit Den Haag, een forse "P". Die speler ging klagen en de scheidsrechter ging daarin mee. Zij kregen twee vrije worpen en mochten de bal uitnemen. Dit alles in de laatste minuut. Redeoss heeft niet de punten, maar een geweldige wedstrijd gespeeld!
Eindstand DOV 2 - Redeoss 1: 47-42.

Kameleon heeft een knappe partij gespeeld tegen Flying Red en met 41-43 gewonnen. BS Leiden won van de Grasshoppers met 56-38. Redeoss had verloren en daardoor staat DOV bovenaan en zakt Redeoss naar de derde plek op de ranglijst. BS Leiden staat op doelsaldo tweede. Voor ieder team nog een wedstrijd te gaan.

Tweede full-house van Redeoss
Als speler-coach weet Bennie het team te leiden naar een goede prestatie en overwinningen. Twee van de drie wedstrijden werden gewonnen en tijdens alle wedstrijden werd er goed gespeeld. Hij heeft ook een paar interessante trainingen gegeven. Deze ontwikkeling moet zich uit gaan betalen tegen topteams, waaronder de Grasshoppers. Ze zijn snel, behendig en schieten goed. Bennie wist wat hem te wachten stond. Continu een press op hem. Dit werd iedere keer door een ander overgenomen. Dan is het zaak Bennie te helpen of voor de eigen kansen te gaan. Beide werd gedaan. Hoe meer mensen er aan Bennie kleven, hoe meer er vrijkomen. Waaronder Kees en Mario. Zij maakten er ook dankbaar gebruik van. In de eerste periode werd het 7-8 voor Redeoss.

In het tweede kwart scoorde Bennie voor het eerst in deze wedstrijd. Deze periode ging verloren met 8-6. Stand: 15-14 voor de Grasshoppers. Dan is het rust en gaan we ons weer focussen op de tweede helft van de wedstrijd.

De derde periode gaat van start en Grasshoppers komt beter uit de startblokken en het verschil is al gauw 5 punten. Kees en Mario weten dit te herstellen en het staat 23-26 voor Redeoss. In deze periode hebben alle spelers gescoord. Stand na het derde kwart: 25-32 voor Redeoss.

Tijdens het vierde kwart wist Grasshoppers in de vijfde minuut gelijk te maken: 36-36. Bennie nam een time-out en gaf zijn aanwijzingen. Hij had zijn zegje gedaan en toen ... de coach van Crackerjacks — wat een kanjer! — gaf een peptalk. Hij wist de gevoelige snaar te raken en aan te geven hoe hij het ziet. En als je gloeiende, gloeiende niet je best doet .... "Dit mag je niet laten glippen." De adrenaline voelde je lopen en je was blij als je het veld in mocht om het te laten zien. Er werd niet meer tegen gescoord. Albert had nog wel kramp gekregen, maar kon de wedstrijd gelukkig uitspelen. We liepen met 9 punten uit.
Eindstand Grasshoppers - Redeoss: 36-45.

Uitslagen en standen in de Toernooidivisie B
Uitslagen en standen in de Toernooidivisie B
(klik op het plaatje voor een vergroting)

Kees


Zie ook:


Op zondag 12 februari heeft het Utregs toernooi badminton plaatsgevonden in sportcentrum Galgenwaard in Utrecht. Tijdens dit toernooi wordt er door zowel valide als mindervalide sporters gespeeld.


Alle uitslagen zijn te vinden via onderstaande link:


Zaterdag 11 februari werd de vijfde ronde van de Toernooidivisie C georganiseerd in Middelburg. In sporthal "De Sprong" mochten de spelers van Redeoss 2 hun kunsten gaan vertonen tegen JBC/Noorderhaven en Only Friends 3. Eerder dit seizoen werd tegen JBC/Noorderhaven met 1 punt verschil gewonnen en op de ranglijst staan ze op doelsaldo boven Redeoss 2. De kansen tegen Only Friends 3 werden kleiner geacht daar zij om de bovenste plekken in de competitie strijden.

De volgende spelers deden het voor Redeoss 2: Albert, Arif, Dynah, Erik Jan, Jérôme, Kees en Martijn.

Het team van Redeoss (zonder fotograaf Kees) in Middelburg
Het team van Redeoss (zonder fotograaf Kees) in Middelburg
(klik op de foto voor een vergroting)

De C1-divisie heeft dit seizoen te kampen met veel afzeggingen. Tot dit toernooi waren er al 10 wedstrijden die reglementair beslist werden op 20-0. Dit toernooi was ISV Hengelo 2 er niet, hun tweede afwezigheid, en kreeg BS Leiden 2 de punten cadeau. Ook RBVM, de toernooi-organisator, kreeg een 20-0 overwinning volgens de regels van de NBB omdat hun wedstrijd niet doorging.

Gewonnen tegen JBC/Noorderhaven
Dat ISV Hengelo 2 er niet zou zijn, was de avond ervoor al bekend. Mede daardoor hoefde Redeoss 2 pas om 12:15 uur aan te treden voor hun eerste wedstrijd tegen JBC/Noorderhaven. Supersub Kees was ook op tijd en er werd afgesproken dat hij de laatste paar minuten per periode mocht invallen. Wil je dit doen, dan zal eerst de bal uit moeten zijn!

In het eerste kwart wisten Albert en Dynah te scoren. Zij mochten ook incasseren want de periode werd met 1 punt verschil gewonnen. In de tweede periode kreeg Jérôme het op zijn heupen en schroefde het tempo op. Hij scoorde een aantal keer en gaf zijn assists. Arif, die goed de bucket in rolde, wist ook af te ronden. Martijn zette zichzelf met een mooie score op de sheet. Erik Jan droeg zijn steentje bij door goed in de weg te blijven rijden en aanspeelbaar te zijn. De rust ging in met een voorsprong van 9 punten.

Jérôme in actie in Middelburg Martijn (#6) heeft het naar zijn zin in Middelburg Dynah in actie in Middelburg
Jérôme, Martijn (#6) en Dynah in Middelburg
(klik op een foto voor een vergroting)

Kees was er nog steeds niet in geweest omdat het te lang duurde voordat de bal uit was. En om dan te wisselen met nog 30 seconden te gaan is ook zo wat. Na zo'n succesvolle reeks komt de derde periode met de stand 13-22 voor Redeoss. Van beide kanten werd er minder gescoord en slinkte de voorsprong met 1 punt. Dit werd in het vierde kwart hersteld en kreeg JBC/Noorderhaven minder kansen en de kansen die zij kregen werden niet afgerond. Redeoss liep verder uit en lukte het om Kees de laatste twee minuten, stand 24-32, in het veld te krijgen. Hij gooide gelijk de eerste bal er in. Arif wist ook nog te scoren en Jérôme was die dag een verhaal apart. Hij had al meer gedaan dan in de afgelopen jaren en gooide er ook nog een driepunter in, in de buzzer!
Eindstand JBC/Noorderhaven - Redeoss 2: 24-39.

Tegen Only Friends net niet
Een leuke wedstrijd — en gewonnen — net achter de rug. Maar dan tegen Only Friends 3 ... De eerste periode had Jérôme nog meer "shine" en bleef maar scoren. In het tweede kwart deed Arif dat ook. Toch mocht men van geluk spreken dat de achterstand bij rust nog maar 8 punten was.

Redeoss vs. Only Friends in Middelburg Redeoss vs. Only Friends in Middelburg
Redeoss vs. Only Friends in Middelburg
(klik op een foto voor een vergroting)

In het derde kwart mocht Kees er in en waren er bij een press van Only Friends 3 geen afspeelmogelijkheden. In het veld werd daarop gereageerd en waar mogelijk gecorrigeerd. De vierde periode begon met een achterstand van 11 punten. Jérôme en Kees maakten een aantal punten. Nog 1 minuut te gaan en de stand was 29-26 voor Only Friends. Kees op de break en geeft de bal aan Arif, die een lay-up miste. En nog een keer en Arif maakt zijn lay-up in de buzzer! Stand 29-28. Maar er werd een fout op hem gemaakt en hij mocht nog een vrije worp nemen buiten de tijd. Helaas ging deze via de ring eruit en was de wedstrijd afgelopen. Met een uitstekende vierde periode gespeeld te hebben, kom je toch nog te kort voor de overwinning.
Eindstand Redeoss 2 - Only Friends 3: 28-29.

Arif, hier in actie tegen JBC/Noorderhaven
Arif, hier in actie tegen JBC/Noorderhaven
(klik op de foto voor een vergroting)

Uitslagen en standen in de Toernooidivisie C
Uitslagen en standen in de Toernooidivisie C
(klik op het plaatje voor een vergroting)

Kees


Zie ook:


Op de website van Delft voor Elkaar! staat een filmpje met de titel "Kies je aangepaste sport". Hiervoor zijn onder andere bij Redeoss opnamen gemaakt. Hieronder vindt u de tekst van de website met het betreffende filmpje gepresenteerd door Esther Vergeer.


Ook jij kunt gaan sporten!

Kies je aangepaste sport

Sporten is belangrijk voor iedereen en zeker ook voor mensen met een beperking. We willen jullie graag informeren over de mogelijkheden om te gaan sporten en/of bewegen met een beperking. Er zijn namelijk meer dan genoeg sportmogelijkheden in Delft. Bekijk de video met Esther Vergeer en ga daarna (via het boekje met het sportaanbod) op zoek naar een geschikte sportactiviteit die bij jou past. Kom je er niet uit? Geen probleem; Delft voor Elkaar staat voor je klaar!


Op donderdag 26 januari zijn we weer gestart met de voorjaarscompetitie klaverjassen bij Redeoss. Een mooie opkomst met zes speeltafels en in een prettige ongedwongen sfeer was het leuk spelen. De top 4 zit dicht bij elkaar met Ton Eijgermans als koploper. Maar de strijd staat nog geheel open. Leuke prijsjes voor de loterij en voor de geluksronden waren er te winnen.

De uitslag van donderdag 26 januari:

 naamjan
1Ton Eijgermans5609
2Aad Verbeek5465
3Jan Hanemaaijer5409
4Riet Grootenboer5385
5Koos Lips4876
6Yvonne Lips4864
7Nel Huijser4793
8Tineke Makkes4710
9Piet Eijgermans4672
10Bart Oosterman4666
11Petra Lous4638
12Tom Baarle4605
13Frits van Rossum4559
14Ernst Swieten4459
15Nicolien v.d. Bosch4387
16Alex de Vogel4369
17Nico Marks4225
18Truus Ruijgrok4019
19Henk v.d. Bosch4010
20Wim Heemskerk3965
21Trees Bouwer3946
22Riet van Rossum3937
23Leny Heemskerk3925
24Agaath van Driel3764
25Tiny Smits3705
26Marjan Kunz3705
27Thea Knijnenburg3705
28Ben Knijnenburg3705

Volgende speelavond is 23 februari a.s. in de Sportkantine van het Sophia Revalidatiecentrum te Delft. Aanvang: 19:30 uur. Eventuele nieuwe aanmeldingen ter plekke of via Aad Verbeek (015-2560965) of via aad@redeoss.nl. Iedereen tot ziens op 23 februari.

Aad Verbeek


Na tien jaar "Een bericht van het Pingpongballetje" wil je het wel eens een beetje anders doen met nog maar vier wedstrijdspelers op de lijst. Die alle vier ook al tijden regelmatig meegaan het land in. Een verandering gaat worden dat de uitslagen per wedstrijd zo mogelijk in z'n geheel vermeld gaan worden. Immers, kenners en liefhebbers van onze sport zien daar heel veel aan hoe een wedstrijd is geweest.

De eerste wedstrijddag van 2017 (zaterdag 21 januari) bracht Job en Monique naar Zoetermeer voor het ranglijsttoernooi dat Doing organiseerde voor de parasporters tafeltennis. De andere twee spelers konden dit keer niet mee. De ontvangst was weer gezellig. Er waren in totaal 43 deelnemers. Omdat het toernooi in Zoetermeer voor de tweede keer werd gehouden waren er veel clubs die het nog niet echt op de agenda hadden staan. Jammer. Ook waren er op de dag zelf nog diverse afmeldingen. Er heerste een griepepidemie in Nederland en ook was het weer vooral in het noorden, oosten en zuidoosten niet geschikt om de weg op te gaan. Maar de organisatie sloeg zich er dapper doorheen. En voor diegene die er wel waren stonden er 14 tafels klaar in de sportzaal.

Job in actie in Zoetermeer Job in actie in Zoetermeer
Job in actie in Zoetermeer
(klik op een foto voor een vergroting)

Onze Job, nummer 89 uit de top 100 van bekende Delftenaren 2016, mocht al gauw van start in zijn sterkte klasse 4. Hij was ingedeeld in een poule van vijf personen. Vrij snel waren zijn vier wedstrijden gespeeld. Twee gewonnen en twee verloren. Hij dacht: "O jee, nu moet ik gaan zitten wachten op Monique". Die zou om ongeveer 16:10 uur haar laatste wedstrijd spelen volgens planning. "Ik ga nog even naar huis en kom later weer terug". Maar, nee hoor, dat zat er niet in. Job ging door naar de troostronde. Het woord troost houdt hier niet in dat ze medelijden met hem hadden. Nee, het geeft de speler nog een extra kans om meer wedstrijden te spelen en daarmee extra punten te verzamelen voor het ranglijstpuntentotaal van dat seizoen. Maar ook om het speelpercentage nog wat op te krikken voor de promotie/degradatie divisie van het ranglijstseizoen. Het doet er dus echt nog toe. Hier speelde Job weer vier wedstrijden. Hij won er twee en verloor er twee. Uiteindelijk waren ze beide bijna gelijk klaar met hun wedstrijden.

Monique speelde haar wedstrijden in één poule van zes personen zonder vervolgronde. Met een paar van de sterkste spelers uit haar klasse 3. Dus ze kon er goed tegenaan. Van de vijf wedstrijden wist ze er drie winnend af te sluiten. Bij klasse drie waren ze heel gezellig bezig geweest en werden de wedstrijden redelijk snel achter elkaar door gespeeld. Oftewel, ze letten niet op de tijd wanneer een wedstrijd had moeten beginnen. Zo kwam het dat klasse drie zomaar bijna een uur eerder klaar was dan het programma aangaf. Er kon teruggekeken worden op gezellige sportieve wedstrijden. Monique was ook klaar.

Het wachten was nu op de andere sterkteklasse. Daar werd nog volop volgens tijdschema finales afgewerkt. Job en Monique hebben nog een tijd in de hoek van de zaal een trainingsballetje geslagen. Ook dat ging ze geheel niet slecht af. Uiteindelijk was daar dan toch de prijsuitreiking. Monique mocht haar derde prijs ophalen en plaatsnemen bij de andere winnaars van die dag voor de foto.

De prijswinnaars in Zoetermeer
De prijswinaars in Zoetermeer
(klik op de foto voor een vergroting)

De resultaten:

klasse 4 — Job

tegen:
eind-
stand
1Katinkapoule3-11 / 3-11 / 6-110-3
2Klaaspoule8-11 / 11-9 / 11-6 / 6-11 / 12-103-2
3Stijnpoule11-8 / 11-5 / 11-73-0
4Henkpoule8-11 / 8-11 / 8-110-3
5Gertjantroost11-9 / 11-2 / 11-73-0
6Henktroost13-11 / 8-11 / 11-7 / 11-93-1
7Boloutroost8-11 / 7-11 / 4-110-3
8Stijntroost10-12 / 11-8 / 0-11 / 7-111-3

klasse 3 — Monique

tegen:
eind-
stand
1Corinepoule11-4 / 11-9 / 13-113-0
2Kylianpoule11-13 / 11-8 / 12-10 / 11-93-1
3Jospoule5-11 / 6-11 / 8-110-3
4Demipoule10-12 / 6-11 / 13-150-3
5Gerardpoule11-6 / 11-9 / 11-53-0

Monique


Zie ook:


Zaterdag 21 januari werd de vierde toernooironde van de B-divisie gehouden in Amsterdam, of "020" zoals "the boys" uit "The Hague" dat zeggen. Ze wilden daar zo kort mogelijk verblijven, mede doordat hun cluppie ADO 's avonds thuis om 20:45 uur speelt tegen PEC Zwolle. Maar eerst dit toernooi afwerken. Zoals te lezen in de Basketbal Gazette Nr. 128, is de competitie super spannend en zijn de teams aan elkaar gewaagd. Redeoss staat vijfde en BS Leiden tweede op doelsaldo. Op de eerste plek staat Crackerjacks met één wedstrijd meer gewonnen.

Redeoss moest tegen de teams die om de onderste plekken strijden. Een extra uitdaging was dat zij met vijf spelers vertrokken naar Amsterdam, niet omdat ze zo zelfverzekerd waren, maar vanwege de vele zieken. De volgende spelers konden wel meedoen voor Redeoss: Albert, Bennie, David, Kees en Mario.

Het team van Redeoss in Amsterdam
Het team van Redeoss in Amsterdam (020)
(klik op de foto voor een vergroting)

Coach Bennie ging los!
De eerste wedstrijd was tegen Only Friends 2, die thuis speelden. Onze speler-coach Peter, net geopereerd en van binnen aan het vechten tegen een infectie, kon er helaas niet bijzijn. Omdat we zonder coach zaten, moest er een ander gekozen worden. Wij zijn naar achteren gereden en Bennie bleef staan. En zo is unaniem Bennie gekozen voor zijn kwaliteiten als coach. En hij heeft het waar gemaakt. Als speler-coach zette hij met zijn secondant Mario de lijnen uit.

Mario in Amsterdam
Mario in Amsterdam
(klik op de foto voor een vergroting)

We begonnen sterk tegen Only Friends. David liet gelijk zien dat hij niet van plan was ze in de bucket te laten komen. Hiervoor had hij in de eerste periode al drie P'tjes te pakken. Het is knap pas in de derde periode je vierde te krijgen en nog niet naast het veld te staan. Dan is het wel billen knijpen. Kunnen we de wedstrijd uitspelen met vijf man of eindigen we met vier spelers?

Ondertussen liet Bennie zijn vaardigheden als speler-coach zien. Er werd bekwaam verdedigd en in de aanval moest Mario de lijnen uit zetten. Wie af kon ronden, mocht dat doen, maar Bennie was "hot". Dit ging zo goed, dat hij in de eerste twee periodes in totaal 23 punten had gescoord. Daarbij ook zijn eerste driepunter van het seizoen. Hij zou het hier niet bij laten.

Ondertussen liet David zich ook zien in de aanval, maar wilde het niet lukken om te scoren. Maar hij stoorde en ontregelde de boel flink bij de tegenstander. Bennie was nog niet voldaan en scoorde nog een paar keer en in de vierde periode maakte hij zijn tweede driepunter van het seizoen. Vervolgens gaf hij aan rustiger te gaan spelen en de tijd te gebruiken: "Na deze wedstrijd een half uur pauze en dan de volgende tegenstander". De wedstrijd is rustig uitgespeeld en David is het gelukt tot en met het laatste fluitsignaal in het veld te blijven, goed gedaan!
Eindstand Redeoss - Only Friends 2: 57-38.

Eerste full-house Redeoss
De tweede wedstrijd was tegen Flying Red, die nog geen wedstrijd gewonnen heeft. Maar zij spelen wel altijd leuke wedstrijden. Wij wilden niet het eerste team zijn waar ze van winnen, dus was het oppassen.

Redeoss vs. Flying Red in Amsterdam Redeoss vs. Flying Red in Amsterdam
Redeoss vs. Flying Red in Amsterdam
(klik op een foto voor een vergroting)

Bennie was nog steeds "hot" en scoorde er op los. Na de eerste periode was het 14-6, 8 punten verschil. Toen hadden er nog maar twee spelers gescoord: Bennie en Mario. In het tweede kwart ging het snel omdat nog eens vier spelers scoorden en we weinig tegen kregen. Heel mooi was ook, dat David de rebound van Bennie had en zelf het balletje door het netje kreeg. Alle spelers hadden gescoord, kaboem: full-house! In de derde periode liep het verschil op naar 23 punten en David had 3 P'tjes. Zijn vierde P in het vierde kwart maakte niet meer uit. Het verschil was toen al 28 punten. Ook nu heeft hij de wedstrijd uit kunnen spelen met een extra goed gevoel, want ook hij heeft gescoord.
Eindstand Redeoss - Flying Red: 55-26.

Uitslagen en standen in de Toernooidivisie B
Uitslagen en standen in de Toernooidivisie B
(klik op het plaatje voor een vergroting)

Kees


Zie ook:


Na de Kerst en Oud & Nieuw heeft Redeoss nog maar één keer de mogelijkheid gehad om te trainen. Alleen op de donderdagavond, twee dagen voor het toernooi zou beginnen. Immers, zij houden altijd rekening met de schoolvakanties. Dit omdat de locatie, waar zij zitten, daarom vraagt. Nog "verzwaard" door de kerststollen, oliebollen en wat vloeibare versnaperingen, staat de vierde toernooironde van de C1 divisie alweer voor de deur. Deze werd gehouden op zaterdag 14 januari in de sporthal "Sport aan Zee" te Julianadorp, thuisbasis van JBC/Noorderhaven. De volgende spelers deden daaraan mee voor Redeoss: Albert, Arif, David, Dynah, Jérôme, Kees en Martijn.

Het programma verliep wel een beetje anders dan gepland. Er waren maar liefst vier teams niet aanwezig. Dat is een negatief seizoenrecord in de C1 divisie. Twee teams hadden zich nog van te voren afgemeld, maar de andere twee lieten dat op de dag zelf via smoelenboek weten. Het lijkt mij dat het anders kan en moet. De volgende teams waren afwezig: Arrows'81, ISV Hengelo, ISR en RBVM.

David in Julianadorp Albert en Dynah in Julianadorp Arif in Julianadorp
David, Albert, Dynah en Arif in Julianadorp
(klik op een foto voor een vergroting)

Omgekeerde wereld
Hierdoor kon Redeoss maar één wedstrijd spelen voor de competitie. En dat was tegen BS Leiden 2, waar men dacht een grote kans op de overwinning te maken. Zij hadden alleen nog punten behaald tegen Only Friends 3, die niet op was komen dagen.

In de eerste minuten heeft het even gelijk gestaan en wist Albert uit te blinken. Dat bleek niet genoeg te zijn, want de periode werd afgesloten met een 2-10 achterstand. In het tweede kwart zette men de schouders er onder. Arif en David wisten toen ook te scoren. Deze periode werd dan ook gewonnen met 9-4 en was het verschil nog maar drie punten.

Pauze, uitrusten en kijken hoe het nog beter kan.

In de derde periode wees Jérôme de richting en scoorde, maar toen was het weer aan Albert, die de punten mocht maken. Het werd alsmaar spannender, want deze periode werd ook gewonnen en het verschil was nog maar één punt. In het vierde kwart was het weer Jérôme, hij was actief, die de richting aangaf, maar ook Albert en David wisten te scoren. Maar niet genoeg voor de overwinning, want BS Leiden had de laatste periode gewonnen met 8-11, en had daardoor bij de einduitslag vier punten meer.
Eindstand Redeoss 2 - BS Leiden 2: 27-31.

De kop is niet voor niets: "Omgekeerde Wereld". Men dacht de wedstrijd tegen BS Leiden eventueel te kunnen winnen, maar tegen Arrows'81 zou men kansloos zijn. Welnu, de wedstrijd tegen BS Leiden ging verloren, maar de wedstrijd tegen Arrows'81 werd reglementair gewonnen (met 20-0) omdat dit team niet kwam opdagen.

Martijn, Dynah en Jérôme achter de jurytafel
Martijn, Dynah (goed kijken!) en Jérôme achter de jurytafel
(klik op de foto voor een vergroting)

Fluiten & tafelen
Bij de enige andere wedstrijd, Only Friends - JBC/Noorderhaven, zou Arif scheidsrechter zijn en de tafelofficials waren Martijn, Dynah, die net boven het scorebord uit komt, en Jérôme. Daarna werden er nog oefenwedstrijden gespeeld tegen de aanwezig teams van BS Leiden, JBC/Noorderhaven en Only Friends. Hierbij mochten ook de scheidsrechters, en wie daaraan mee wilde doen, meespelen.

Uitslagen en standen in de Toernooidivisie C
Uitslagen en standen in de Toernooidivisie C
(klik op het plaatje voor een vergroting)

Kees


Zie ook:


Op zondag 8 januari werd het toernooi aangepast badminton van BV Doesburg gehouden in sporthal De Beumerskamp in Doesburg.


Alle uitslagen zijn te vinden via onderstaande link:


Een mooie opkomst op donderdagavond 22 december, waardoor we weer op 7 tafels konden klaverjassen. Een uitgebreide prijzentafel nodigde ons uit om er een mooie strijd van te maken.

In de laatste ronde wist Koos toch nog kans te zien om Piet van de eerse plaats te stoten. Verder hebben enkelen zich nog enigszins naar de top 10 kunnen werken, omdat de verschillen nogal klein waren. We kunnen weer terugzien op een mooi najaars klaverjasgebeuren.


Vanaf donderdag 26 januari begint de volgende ronde tot en met april. We treffen elkaar weer in de Sportkantine van Sophia Revalidatie. Aanmelden kan ter plekke of via Aad Verbeek (015-2560965) of via e-mail: aad@redeoss.nl.

De agenda van de speelavonden:

 • donderdag 26 januari, 19:30 uur
 • donderdag 23 februari, 19:30 uur
 • donderdag 30 maart, 19:30 uur
 • donderdag 20 april, 19:15 uur.

De einduitslag van de najaarsserie van het klaverjassen bij Redeoss:

 naamseptoktnovdectotaal
1Koos Lips553344365363453619868
2Piet Eijgermans508551745167407919505
3Petra Lous553148084395460119335
4Yvonne Lips481247864736486519199
5Alex de Vogel491047884588455218838
6Riet Grootenboer516240905071450218825
7Aad Verbeek405649184980485118805
8Frits van Rossum497048964700416018726
9Agaath van Driel438848104456488518539
10Truus Ruijgrok474447964017497818535
11Henk v.d. Bosch381444145522466118411
12Riet van Rossum507444794278442918260
13Tiny Smits518637994636442418045
14Marjan Kunz445344734401466617993
15Nico Marks406549114746426017982
16Nicolien v.d. Bosch384445004476482317643
17Bart Oosterman393952353903441017487
18Jan Hanemaaijer381044074237458617040
19Thea Knijnenburg330149614001476917032
20Ernst Swieten467937184491405416942
21Nel Huijser409242204705378116798
22Trees Bouwer434946493629416816795
23Ben Knijnenburg397738043754445115986
24Ton Eijgermans409039373479393615442
25Wim Heemskerk050184477413613631
26Tineke Makkes472804594429113613
27Leny Heemskerk041504837429213279

Aad Verbeek


De laatste sportdinsdag van het jaar is voor het tafeltennis. Dit is al jaren zo. Een gezellige avond is het doel en iedereen mag/kan meedoen. Dinsdag 20 december was het zover. Editie 2016 stond voor de deur. Enthousiastelingen hadden zich weer ingeschreven en hadden er zin in. Voor Redeoss waren er uiteindelijk 23 deelnemers (leden + familie), terwijl de gasten van NKF het met vijf deelnemers moesten doen. Er waren veel zieken en geblesseerden, waardoor met name bij de gasten van NKF het aantal klein bleef. Maar niet getreurd, we hadden dus toch nog 28 deelnemers. En dat is wel eens minder geweest.

Redeoss/NKF kersttoernooi tafeltennis
klik op de foto voor een vergroting

Vanaf 19:00 uur konden we de zaal en de kantine in orde gaan maken voor de avond. Terwijl Kees met hulp de tafeltennistafels en dergelijke in de zaal klaar ging zetten, kon Monique met hulp de prijzentafel mooi uitstallen. Ondertussen hadden de dames van de kantine een probleem: er was geen stroom voor het koffieapparaat. Slechts op één stopcontact was er wel stroom. Hier werd dus op de ouderwetse manier weer even koffie gezet en het water voor de thee verwarmd. Erg vervelend allemaal. Maar al gauw kwam de techneut van het centrum en die maakte alles weer oké, nog voordat de meeste mensen kwamen voor hun eerste drankje.

Redeoss/NKF kersttoernooi tafeltennis
klik op de foto voor een vergroting

Om ongeveer 19:45 uur werd het feest geopend en konden de briefjes voor de eerste ronde worden afgegeven. Uiteindelijk speelden we allemaal vier keer. Halverwege, na ronde twee, was er dan de jaarlijkse loterij. Er gingen verschillende prijzen van de tafel al naar hun nieuwe eigenaars. In de sportzaal werden de hele avond verschillende heel spannende wedstrijdjes gespeeld. Zoals altijd kon het zijn dat een speler met een voorsprong begon, van te voren was dan bekend dat er een niveau verschil was, en speelde je één set tot 21 punten. Oude telling dus. Om ongeveer 22:30 uur stopten we met spelen en kon de jury, Ton en Ed, de cijfers gaan husselen en weer op orde brengen voor de uitslag. Ook dit ging traditioneel met pen en papier, hoofdrekenen en een beetje hulp van de rekenapp op de mobiel.

Redeoss/NKF kersttoernooi tafeltennis
klik op de foto voor een vergroting

Na een tijdje was daar dan de uitslag. Op volgorde van al dan niet het aantal verloren wedstrijden en het aantal behaalde +/- punten mocht er een prijsje van de tafel worden gekozen. Zo gebeurde het dat een speelster van Redeoss uiteindelijk als eerste mocht gaan kiezen en ook dat een Redeoss speelster als laatste een keuze mocht maken uit van wat er nog was. Maar ook dat was geen straf, want er ging nog weer genoeg mee met de organisatie voor de tafel van volgend jaar. Gelukkig waren alle prijzen met een houdbaarheidsdatum weg. Voor de uitreiking was er nog een moment voor de bedankjes namens het bestuur. Onze voorzitter bedankte de organisatie, Kees en Monique. Maar ook Marco en Saskia voor hun bijdrage, steun organisatie en dergelijke. Terwijl Saskia nog extra werd bedankt voor haar jaren bardienst bij Redeoss. Zij moet door haar werk stoppen met deze activiteit bij ons en we missen haar nu al. Verder werden natuurlijk nog de toernooileiding van deze avond, Ed en Ton, in het zonnetje gezet. Ondanks dat de gasten van NKF, of was het misschien juist daarom, met zo weinig spelers waren, wonnen zij dit jaar wel de wisselbeker. Hun vijf spelers behaalden een eindscore van 3% terwijl de 23 van Redeoss 1,8% neerzetten.

Redeoss/NKF kersttoernooi tafeltennis
klik op de foto voor een vergroting

Tegen 23:30 uur werd het weer erg rustig in de kantine en kon er door het bestuur en de organisatie worden afgesloten. Alvast een weetje voor 2017: de laatste sportdinsdag van dat jaar is 19 december. DE datum om nu alvast te noteren voor het kersttafeltennistoernooi 2017. Zie jullie dan graag weer.

Redeoss/NKF kersttoernooi tafeltennis
klik op de foto voor een vergroting

De resultaten:

vier gewonnen wedstrijden
naampunten
Els Mulder+12
Quinten Hellemons *+11

drie gewonnen wedstrijden
naampunten
Jérôme Stordiau+20
Marco van Dijk+17
Fred v.d. Kruk *+16
Monique La Brijn+14
Bas Mulder+14
Manfred Hellemons *+9
Kees La Brijn+8
Cock v.d. Akker+8
Alexander van Tongeren+3
Constantino Bos-9
twee gewonnen wedstrijden
naampunten
Raymond van Tongeren+16
Joop de Graaf *+14
Rob van Tongeren+4
Adem Azgin+1
Albert Peters-2
Ton de Haan *-4
Elly Rodenburg-6

één gewonnen wedstrijd
naampunten
Bert v.d. Lubbe0
Marcel van Tongeren-4
Marvin de Kruijff-12
Coraleigh van Tongeren-13
Adri de Graaff-18
nul gewonnen wedstrijden
naampunten
Ineke Dijksman-12
Delinah v.d. Vlist-24
Peter van Tongeren-25
Ellen Naaborg-29

Monique


Er zijn veel foto's gemaakt van het kersttoernooi. Onderstaande collage bevat een selectie:

Redeoss/NKF kersttoernooi tafeltennis
klik op het plaatje voor een vergroting

Meer foto's zijn te vinden in het fotoalbum:


Zie ook:


Zaterdag 17 december: een avontuurtje buiten de grenzen. Het internationale kersttoernooi georganiseerd door Feniks in België. De volgende spelers deden daar aan mee voor Redeoss: Bart, Bennie, Kees, Mario, Peter en Raymond.

Bart (#34) was er weer!
Bart (#34) was er weer!
(klik op de foto voor een vergroting)

Bart (#34) was er weer!
Het was even wachten totdat het team van Redeoss compleet was in België. Kees, Peter en Raymond kwamen als eersten aan. Ze zaten nog maar net aan de koffie en thee en daar kwam Bart binnen. Die mocht zich voor die dag in een Redeoss trainingspak hijsen en een shirt met zijn favoriete nr. 34. En dan is het wachten op Hagie. En ja hoor, wij waren al geacclimatiseerd en hadden al meerdere bekende gezichten gezien en gesproken, en daar kwamen de boys of The Hague binnen. Nog ruim op tijd hoor! Met Bennie en Mario erbij had Redeoss zes spelers tot zijn beschikking en een goed team, waar je veel van mag verwachten. Bart, inmiddels speler van Arrows'81, mocht weer in zijn oude team meespelen. Hij heeft ondertussen in de A-divisie en de Eredivisie veel bijgeleerd. Hij traint ook op Papendal mee. Met zijn nieuwe ervaringen en positieve instelling om te willen winnen, was zijn inbreng groot. Steeds maar doorgaan ... en door blijven gaan, top!

Peter in actie in België Peter en Bennie in actie in België
Peter en Bennie in actie in België
(klik op een foto voor een vergroting)

Er waren twee poules gemaakt van vijf teams. Na vier wedstrijden werd de balans opgemaakt en de nummers 5 tegen elkaar, nummers 4 tegen elkaar, enz.

Eerst moest er om 11:00 uur gestart worden tegen de kampioen van België. Het bleek al gauw dat ieder schot van hen raak was, en als dat niet zo was, dan hadden ze de rebounds wel. Je heb van die wedstrijden, dat het maar niet wil lukken, ook al blijf je er hard voor werken. Later zagen wij hetzelfde probleem bij de Belgen tegen Utrecht. De tweede wedstrijd tegen Utrecht kregen we een press tegen waar we moeilijk uit kwamen. We wisten nog wel punten, via Bart en Bennie, bij elkaar te sprokkelen. Dit kwam ook door dat de jeugd bij Utrecht wat speelminuten kreeg.

Dan hadden we nog 30 minuten om de consumptiebonnen voor een Belgisch patatje, frikandel met gehaktbal in te leveren. Nog even in de bar gezeten om het weg te spoelen en loten te kopen voor de tombola. Helaas hadden ze geen tombola meer maar kon je wel drie soorten Belgische bonbons kopen voor een zacht prijsje.

Delft vs. Middelburg in België
Delft vs. Middelburg in België
(klik op de foto voor een vergroting)

Belgische doping?
Na een patatje starten tegen Middelburg. Deze wedstrijd ging ook niet helemaal vlekkeloos, maar was vele malen beter dan de vorige wedstrijden en er werd gewonnen. Er waren leuke en snelle aanvallen te bewonderen en niet te vergeten de mooie assists van diverse spelers. De wedstrijd tegen Feniks 2 werd met enig fortuin gewonnen. Het was vooral een leuke uitdaging waarbij het balletje voor Redeoss goed viel en de wedstrijd werd gewonnen met 18-15.

Redeoss werd derde in de poule en moest gaan spelen voor de 5de en 6de plek tegen Leeuwarden, de nummer 3 uit de andere poule. Dit zag er de eerste 10 minuten niet goed uit; we werden lichtelijk overreden. In het tweede deel van de wedstrijd maakten ze er een gelijkwaardige strijd van, maar was de achterstand al te groot om nog in te halen. Redeoss werd dit keer zesde van het toernooi. Utrecht speelde, net zo als vorig jaar, de finale; dit keer tegen Klein Wiedenest en Utrecht won deze ruimschoots. Je kan zeggen dat Redeoss van twee kampioenen verloren heeft en dat bepaalde de eindklassering.

Uitslagen en standen van het kersttoernooi in België
Uitslagen en standen van het kersttoernooi in België
(klik op het plaatje voor een vergroting)

Kees


Zie ook:


Zaterdag 17 december was het al weer zover, het jaarlijkse kersttoernooi voor leden, familie en vrienden. Een paar deelnemers minder dan vorig jaar, maar dat deed aan de sportiviteit en gezelligheid niet af. Gelukkig hoefden we niet veel wijzigingen aan te brengen door afmeldingen en konden we, nadat iedereen aanwezig was, beginnen. Van achter de tafel konden we weer leuke partijen zien en werden de scores verbeterd. Bij de heren (20 totaal) werd Kevin Schoot 1e, Tomeck Nijland 2e en Rico Loos 3e. Bij de dames won Carmen van Kester, 2e werd Klaske Groenewegen en 3e Sanneke van der Vliet. Ja, en dan hebben we nog de jeugd. Daar werd Aiden Bal 1e en zijn vriend Abel Jansen 2e, 3e Damian Groenewegen. Zeker bij de jeugd zagen we veel vooruitgang in hun spel. Goed te zien, want zij zijn de toekomst. Ja, en zo is het jaar al weer bijna voorbij. Iedereen die mij weer terzijde heeft gestaan om deze dag weer te doen slagen, mijn hartelijke dank. Rest mij nog iedereen fijne dagen te wensen en zie ik de sporters gezond en wel weer op 10 januari 2017.

Lenie


Op zaterdag 17 december werd het jaarlijkse kersttoernooi badminton gespeeld. Met 35 aanmeldingen was het aantal deelnemers iets lager dan vorig jaar (38 deelnemers) en helaas waren er ook dit jaar weer enkele last-minute afmeldingen. Gelukkig kon dit redelijk gemakkelijk opgevangen worden, maar omdat niet iedereen op tijd aanwezig was, kon er toch niet op tijd worden begonnen. Dit bleek achteraf geen probleem, want het toernooi verliep verder vlotjes en halverwege was de achterstand op het schema al ingelopen.

Er werd gespeeld in drie verschillende groepen: jeugd, dames en heren. De partijtjes duurden steeds tien minuten, waarbij er gewoon werd doorgeteld. Na de poulewedstrijden werden er finalepoules gemaakt, waarbij de nummers één van elke poule bij elkaar in een poule kwamen, evenzo voor de nummers twee, enzovoorts.

De einduitslag:

Jeugd
rangnaam
1Aiden Bal
2Abel Jansen
3Damian Groenewegen
4Thoas Prins
5Liam Hoenderdos
6Suzanne van Puffelen
7Thijs van Puffelen

Dames
rangnaam
1Carmen van Kester
2Klaske Groenewegen
3Sanneke van der Vliet
4Lais Bos
5Helga Karlas
6Majella Reijnen
7Jeanette Quartel
Heren
rangnaam
1Kevin Schoot
2Tomeck Nijland
3Rico Loos
4Axel Nieuwenhuyse
5Piet van Wingerden
6Tim Quartel
7Jeroen Bal
8Paulo Bos
9Bart Koekoek
10Cock van den Akker
11Erik Jan Koekoek
12Constantino Bos
13Nino van der Meer
14Jochem Prins
15Gert Quartel
16Lennart de Ruiter
17Arthur Hoenderdos
18Adwin van Gerven
19Wessel van der Linden
20Edgar Meijer

Met de Toernooi Planner is het redelijk eenvoudig om alle uitslagen en eindstanden van het kersttoernooi te publiceren:


Zaterdag 3 december werd de derde toernooironde van de B-divisie in Leeuwarden gespeeld. De volgende spelers kwamen voor Redeoss uit: Albert, Arif, Bennie, David, Kees, Peter en Mario.

1 punt verschil tegen CrackerJackkees
Vorig jaar speelden we leuke wedstrijden tegen de CrackerJacks en WSV. Die teams zijn samengevoegd en spelen nu onder de naam CrackerJacks. Omdat hun Kees aangaf dat er veel Kees in moet komen, passen we de naam aan naar CrackerJackkees. Dit even ter zijde.

Tot op heden was er goed gevoel om tegen elkaar te spelen. En dat zorgt ervoor dat er van beide kanten goed gepresteerd werd. Al zegt je eigen gevoel wel "dat had ik beter kunnen doen", "had beter kunnen afgeven naar ..." enzovoorts. Niet over nadenken, doorgaan en niet zeuren. Als er iets gebeurd waar je niet mee eens ben of zo, omzetten naar positieve energie en probeer je tegenstander voor te zijn.

Dit alles speelde hier niet. Kees opende het bal met een score, daarop regeerde CrackerJackkees met 9 punten voor Kees weer scoorde. Bennie ook nog een keer en de periodestand was 6-13. Valt nog te redden maar dan moeten de schouders er onder en goed opletten. In de tweede periode hielp men elkaar beter en was het afronden ook beter. Kees had een opleving die hij in het verdere verloop van de wedstrijd niet meer had, hij ronde goed af. Met een tweede periodestand van 16-7, was de ruststand 22-20. Spannend!

In het derde kwart werd het steeds moeilijker er door heen te komen en af te ronden. Doordat Kees van de CrackerJackkees makkelijker afrolde, wisten ze bij te blijven en zelfs de derde periode te winnen met 12-15. Stand 34-35, één punt verschil.

Tijdens de vierde en laatste periode is het erop of eronder. Je zal moeten knokken, wil je deze wedstrijd winnen. Ze deden allemaal hun best voor het zelfde doel: twee wedstrijdpunten. Maar met drie periodes achter de rug wordt het moeilijker en worden er vergissingen gemaakt. Met nog 1 minuut te gaan is de stand 41-41. Een break van de CrackerJackkees kon niet goed afgeslagen worden en Mario probeerde de boel te redden en nam een snoekduik om de bal uit te tikken. Hiervoor kreeg Kees van de CrackerJackkees twee vrije worpen waarvan er één door Kees is gepromoveerd naar een punt. Hierdoor was het verschil één punt in hun voordeel met nog slechts 9 seconden te gaan. Helaas lukt het Redeoss niet om er nog wat punten bij te sprokkelen.
Eindstand Redeoss - CrackerJacks: 41-42.

Deze super spannende wedstrijd is met 1 punt verschil op een ongelukkige wijze verloren van de CrackerJackkees, die pas 1x verloren hadden. En dat was tegen BS Leiden met 55-35. Na het tafelen is het: BS Leiden- Redeoss.

Fluiten & Tafelen
Peter was de scheidsrechter, samen met Kees van de CrackerJackkees. De tafelofficials waren Arif, Bennie en Kees bij de wedstrijd van Flying Red tegen Only Friends, die helemaal niet zo vriendelijk bleken te zijn. Gezien het grote aantal P'tjes, die er gemaakt werden. Natuurlijk kregen de scheidsrechters de schuld en zochten ze niet de fout bij zichzelf. Daarnaast zag de coach van de andere partij overal fouten en bazuinde die in het rond om de zaak te ontwrichten. Na afloop werden de handen geschud, en was alles vergeten.
Eindstand Flying Red - Only Friends: 28-30.

BS Leiden vs. Redeoss in Leeuwarden
BS Leiden vs. Redeoss in Leeuwarden
(klik op de foto voor een vergroting)

Superdag!
BS Leiden, die zijn eerste wedstrijd van de dag verloren had tegen DOV met 54-40, kreeg nu Redeoss op bezoek. Die een gave wedstrijd achter de rug had, maar ook verloren. Er moesten wedstrijdpunten mee naar huis in Delft en dat moet dan tegen BS Leiden gebeuren. Het team was niet compleet en de coach Martin was er ook niet bij. Er werd goed begonnen en in het eerste kwart ging het gelijk op tot aan de zesde minuut. Vanaf daar werd een gat van zes punten geslagen. Het was Bennie, die de laatste punten scoorde in deze periode. Hij wist toen nog niet dat hij hiermee zijn 500ste punt voor Redeoss had gescoord. De periodestand was 9-15. In de tweede periode ging het weer gelijk op en werd er met één punt verschil verloren. Met een periodestand van 14-13 kwam zo de ruststand op 23-28 voor Redeoss.

Dan de pauze en weer verse krachten er in. David, die zich uit kon leven met blokken, wist ook een prachtige score te maken. Arif lukte het net niet, anders was het een full-house geweest. Het derde kwart werd 12-12 en de vierde periode werd met 8-6 verloren. Uiteindelijk heeft Redeoss dus alleen de eerste periode gewonnen, maar dit gaf wel de doorslag voor de overwinning.
Eindstand BS Leiden - Redeoss: 43-46.

Dit maakt de competitie superspannend. Na zes wedstrijden heeft CrackerJacks één wedstrijd verloren en volgen er vier teams met twee verliespartijen, waaronder Redeoss.

Uitslagen en standen in de Toernooidivisie B
Uitslagen en standen in de Toernooidivisie B
(klik op het plaatje voor een vergroting)

Kees


Zie ook:


Het ranglijsttoernooi in Weert is een begrip, het werd al voor de 30ste keer georganiseerd. Daar wil je gewoon naar toe als wedstrijdtafeltennisspeler. Dus Kees en Monique gingen op 27 november al vroeg op pad. Na een uur en drie kwartier rijden kwamen zij na een mooie rit door het land aan bij sporthal "Aan de Bron". Daar stond de koffie/thee en een overheerlijk stukje Limburgse vlaai al voor hun klaar. Gelijk was er ook aansluiting bij de andere tafeltennisvrienden voor een goed gesprek.

Na nog even in de zaal vol tafels te hebben ingespeeld, zochten Kees en Monique een geschikte "thuis" plek voor de dag. Die vonden zij in de hoek van de zaal; daar stond een bankje tegen de muur, dus ideaal voor tussen de wedstrijden door. Maar ze zaten daar echt niet eenzaam, want het bankje was een gezellige plek van diverse klasse 4 en klasse 3 spelers. Dus een heel gezellig hoekje was ontstaan. Er moest natuurlijk wel ook gespeeld worden. Onze spelers konden flink aan de bak.

In klasse 4 speelde Kees in een zeskamp. Van de vijf wedstrijden won hij er vier heel overtuigend, maar die vijfde wedstrijd tegen Melanie moest hij echt aan de bak. Het werd 11-9, 6-11, 11-6 en 17-15 uiteindelijk. Nog wel in zijn voordeel. Hij ging in de middag door naar de hoofdronde.

Monique kwam in klasse 3 uit in een zevenkamp. Ze won vier van de zes wedstrijden. En het waren weer veel vier en vijf gamers. Hierdoor kwam het dat ze toch niet naar de hoofdronde ging. De nummers twee en drie, met ook twee verliespartijen, hadden een beter gemiddelde. Dus voor haar was er in de middag nog een troostronde. In de middag, was het al een tijdje omdat klasse 3 weer eens erg uitgelopen was, waren daar dus de vervolgrondes.

Kees kwam in de halve finale een heel jong opstomend talent tegen en werd door deze latere nummer 1 echt zoek gespeeld. Maar in de wedstrijd om de derde en vierde plaats maakte hij het weer een beetje goed door een spannende vier gamer te spelen tegen een ander opstormend talent. In 11-8, 6-11, 5-11 en 3-11 ging voor hem toch wel langzaam het kaarsje uit. Een mooie vierde plaats was er voor hem.

Monique speelde ondertussen even verderop haar twee wedstrijden in de troostronde. Deze troostronde is om de spelers vooral voldoende wedstrijden te laten spelen. Ze speelde tegen Arno uit Brunssum een spannende vier gamer, waar ze de laatste game van won met 12-10. De tweede wedstrijd tegen Eric was ook een vier gamer, die uiteindelijk ook in haar voordeel uitpakte. Bij de prijsuitreiking was er ook een medaille voor Monique.

Na nog even naar de kantine geweest te zijn voor een warm kopje thee, helaas de vlaaien waren op, kon de reis huiswaarts weer aanvangen. Kees en Monique kunnen terugkijken op een zeer geslaagde tafeltennisdag met dank aan de organisatie.

De resultaten:

klassenaamuitslagen
AKeespoule3-0 / 3-1 / 3-0 / 3-0 / 3-0
hoofdronde0-3 / 1-3
AMoniquepoule2-3 / 3-0 / 3-2 / 3-2 / 0-3 / 3-1
troostronde3-1 / 3-1

Monique


Zie ook:


Donderdag 24 november vond de derde ronde plaats van onze najaarscompetitie klaverjassen. We genoten van een mooie opkomst met zeven tafels en de gevarieerde prijzentafel voor de geluksronden en de loterij. Er werd sportief gestreden om de bovenste plaatsen met hier en daar nog al verschuivingen op de ranglijst. Piet Eijgermans nam de kop over van dochter Petra. Koos Lips ging naar plek 2. De grootste stijger was Henk v.d. Bosch die van plek 21 naar plek 10 ging.

De volgende speelavond is donderdag 22 december a.s. en gaan we voor de eindprijzen. Aanvang: 19:15 uur in de Sportkantine van het Sophia Revalidatiecentrum in Delft.


Hieronder de stand na drie wedstrijdronden:

 naamseptoktnovtotaal
1Piet Eijgermans50855174516715426
2Koos Lips55334436536315332
3Petra Lous55314808439514734
4Frits van Rossum49704896470014566
5Yvonne Lips48124786473614334
6Riet Grootenboer51624090507114323
7Alex de Vogel49104788458814286
8Aad Verbeek40564918498013954
9Riet van Rossum50744479427813831
10Henk v.d. Bosch38144414552213750
11Nico Marks40654911474613722
12Agaath van Driel43884810445613654
13Tiny Smits51863799463613621
14Truus Ruijgrok47444796401713557
15Marjan Kunz44534473440113327
16Bart Oosterman39395235390313077
17Nel Huijser40924220470513017
18Ernst Swieten46793718449112888
19Nicolien v.d. Bosch38444500447612820
20Trees Bouwer43494649362912627
21Jan Hanemaaijer38104407423712454
22Thea Knijnenburg33014961400112263
23Ben Knijnenburg39773804375411535
24Ton Eijgermans40903937347911506
25Wim Heemskerk0501844779495
26Tineke Makkes4728045949322
27Leny Heemskerk0415048378987

Aad Verbeek


De tweede ronde van de RRT staat voor de deur. Op 20 november is het zover. Vier spelers zouden voor ons bij de tafels gaan presteren. Maar net voor de grote dag breekt voor Marvin en Ellen het moment aan om een lastige beslissing te nemen. Het lukt niet meer, het wordt een beetje teveel allemaal, en ze stoppen per direct met het uitkomen voor Redeoss naar de toernooien in het land. Dus blijven Kees en Monique over om op deze zondag te verschijnen in Den Bosch.

Na een weer gezellige ontvangst door gastvereniging Never Despair met een kopje koffie/thee. Dan neemt eerst het bestuurslid René van Never Despair het woord en vertelt dat we weer erg welkom zijn. Ook dat het de laatste keer in deze zaal is; in januari wordt er verhuist naar het nieuwe gebouw. Hier zullen we met de dagen georganiseerd door RRT Noord-Brabant in het nieuwe jaar ook weer van harte welkom zijn. Gelukkig maar, het is er erg gezellig en de gezamenlijke pauze wordt goed verzorgd met soep en andere warme hapjes die te koop zijn.

Daarna is het de beurt aan de organisatie om te vertellen dat er deze keer 14 deelnemers zijn; helaas wat weinig, maar er zijn wat andere activiteiten in het land en met de week erna een ranglijsttoernooi op de agenda maakt ook dat mensen gaan kiezen. Tevens wordt het dagschema bekend gemaakt. Er is een A-poule en een B-poule die dag.

In de A-poule zijn drie spelers van klasse 3 en drie spelers van klasse 4. In de B-poule spelen de spelers uit klasse 5 en 6. Bij die laatste zijn geen spelers van ons actief. Maar in de A-poule komen Kees en Monique uit. Om het sterkteniveau een beetje gelijk te maken, begint de speler uit klasse 4 met 1 punt voorsprong en hij mag beginnen met serveren bij iedere set. Er werden spannende wedstrijden gespeeld.

Ondanks dat Monique vier van de vijf wedstrijden won, ging het niet gemakkelijk. Met moeite won zij van de drie klasse vier spelers en verloor zij een wedstrijd van een speler in eigen klasse. De eerste wedstrijd was weer volgens traditie tegen elkaar. Kees maakte het in het begin nog erg spannend, het kon alle kanten op. In de derde set lukte het niet meer. Het werd 11-7, 11-9 en 11-3 in het voordeel van Monique. Kees wist nog twee wedstrijden wel te winnen. De tweede wedstrijd sloot hij af met een setstand van 14-12. En de laatste wedstrijd tegen een derde klasser werd een heel spannende vijf setter: 8-11, 11-7, 6-11, 11-6 en 11-6 in zijn voordeel. Er werd begonnen op drie tafels, maar na de pauze werd er besloten om toch maar alle zes de tafels te gaan benutten. Dus druk, druk, druk, als je niet speelde, dan was het wel tellen. Maar dan was het zover: de prijzen konden worden uitgereikt.

Eerste prijs voor Monique in Den Bosch
Eerste prijs voor Monique in Den Bosch
(klik op de foto voor een vergroting)

Kees werd deze dag vierde en Monique werd eerste deze dag. Na de prijsuitreiking en het fotomomentje was er nog even een praatje voor de familie La Brijn huiswaarts ging. Het werd net als de heenweg een redelijk rustige rit met wel veel wind. Maar de eerste najaarsstorm van het jaar hadden ze gemist. Die woedde toen zij binnen aan het tafeltennissen waren.

De resultaten:

klassenaamuitslagen
AKeespoule0-3 / 3-0 / 1-3 / 0-3 / 3-2
AMoniquepoule3-0 / 3-1 / 2-3 / 3-2 / 3-1

Monique


Zie ook:


Op zaterdag 19 november werd de derde toernooironde van de C1-divisie in Middelburg gespeeld. De volgende spelers kwamen voor Redeoss uit: Albert, Arif, David, Dynah, Jérôme, Kees en Martijn.

Fout op de sheet?
Wedstrijd nummer 5 van de competitie begon om 10:30 uur tegen ISV Hengelo. Er zat ruis op de communicatielijn Albert - David/Christine. Daardoor was het onzeker of David er bij zou zijn. Dit is gelukkig goed gekomen en hij was er gewoon bij, zoals het hoort. En de "bezige bij" Dynah was er ook weer bij. Dit was haar eerste wedstrijd voor Redeoss van het seizoen 2016-2017. We hoopten er op dat het opgeluisterd zou worden met een aantal scores. Er werd sterk begonnen, David had er een vrije worp in en ze stonden voor tot en met de vierde minuut. De tegenstander begon ze er ook in te gooien en deed er al gauw een aantal bij. Dit werd teveel en we reden achter de feiten aan.

De tweede periode had Redeoss de punten terug moeten pakken, maar dat lukte niet. Wel werd deze periode met een klein verschil gewonnen. Na de pauze is de derde en vierde periode verloren gegaan. David heeft het meest gescoord en had maar één p'tje, te verwaarlozen dus. Samen met Jérôme op één kant vormde het een goed koppel.
Eindstand Redeoss 2 - ISV Hengelo 2: 15-31.

Erik Jan in actie in Middelburg
Erik Jan in actie in Middelburg
(klik op de foto voor een vergroting)

Volgens de sheet heeft Erik Jan (#36) ook gescoord en dat zouden dan de eerste competitiepunten van Erik Jan zijn. Een reden om na te gaan bij verschillende spelers en Erik Jan zelf of dat klopt. Het bleek echter niet te kloppen en waarschijnlijk is het David geweest.

Goed bezig!
Arrows'81 kreeg weer punten cadeau omdat de tegenstander niet is komen opdagen. Je verwacht ook dat ze kampioen worden. Maar BS Leiden kreeg zijn punten ook zomaar, omdat Only Friends niet aanwezig was. En dat is het team waar Redeoss zich mee kan meten. Maar eerst moest er gestreden worden om de punten tegen ISR. Hiervan werd eerder dit jaar op 6 februari in Julianadorp met 7 punten verschil verloren. Toen met Patrick in de gelederen, die nu in het team van Rotterdam speelt.

Het team van Redeoss in Middelburg
Het team van Redeoss in Middelburg
(klik op de foto voor een vergroting)

Peter is thuis gebleven omdat er al zeven spelers waren en Kees zou na de training van tafeltennis naar Middelburg vertrekken om de Gazette te kunnen vullen met ditjes en datjes. Maar hij kon haast niet komen vanwege problemen met het updaten van zijn Kees-Kees. Job, een tafeltennisser, bood spontaan aan zijn Job-Job te lenen, zodat hij gewoon kon gaan. En ja hoor, hij vertrok, zo gauw de training klaar was, naar Middelburg voor de wedstrijd tegen ISR die om 14:15 uur zou beginnen. Op een haar na waren Kees en Monique er en voelde Kees zijn telefoon vibreren. Even stoppen langs de kant van de weg en terugbellen. Martijn wilde waarschuwen of het wel zin had om te vertrekken, omdat de wedstrijd verschoven was naar 12:15 uur. Dat is klasse, maar Kees en Monique waren er al voordat de wedstrijd begon.

In het eerste kwart wisten Albert, Arif en David te scoren, waardoor de periode met de stand 10-10 eindigde. Ondanks de strijdlust en scores van Arif, David en Dynah gingen ze de rust in met vier punten achterstand. Ruststand: 20-16.

David in actie in Middelburg Kees in actie in Middelburg
David en Kees in actie in Middelburg
(klik op een foto voor een vergroting)

De derde periode mocht Kees meespelen aan de kant van Dynah. Door een aantal assists aan Martijn, die het schitterend wist af te maken, mocht Kees ook de vierde periode meedoen. Aan het begin van het vierde kwart was de achterstand 10 punten. Er werd beter verdedigd, maar aan het eind van de periode moesten er risico's genomen worden en kreeg je de breaks om je oren. Doordat er toch druk op de bal gegeven werd, was het moeilijk scoren voor ISR. Nog een minuut te gaan, 2 punten verschil en ISR had de bal. Maar helaas konden we de bal niet afpakken.
Eindstand ISR-Redeoss 2: 34-32.

Uitslagen en standen in de Toernooidivisie C
Uitslagen en standen in de Toernooidivisie C
(klik op het plaatje voor een vergroting)

Kees


Zie ook:


Op zaterdag 12 november werd het MGS toernooi aangepast badminton georganiseerd in sporthal 't Vroendel in Gronsveld nabij Maastricht.


Alle uitslagen zijn te vinden via onderstaande link:


Donderdag 27 oktober vond de tweede ronde plaats van onze najaarscompetitie klaverjassen. We genoten van een mooie opkomst met zeven tafels en de gevarieerde prijzentafel voor de geluksronden en de loterij. Er werd sportief gestreden om de bovenste plaatsen met hier en daar nogal verschuivingen op de ranglijst.

De volgende speelavond is donderdag 24 november a.s.

Hieronder de stand na twee wedstrijdronden:

 naamseptokttotaal
1Petra Lous5531480810339
2Piet Eijgermans5085517410259
3Koos Lips553344369969
4Frits van Rossum497048969866
5Alex de Vogel491047889698
6Yvonne Lips481247869598
7Riet van Rossum507444799553
8Truus Ruijgrok474447969540
9Riet Grootenboer516240909252
10Agaath van Driel438848109198
11Bart Oosterman393952359174
12Trees Bouwer434946498998
13Tiny Smits518637998985
14Nico Marks406549118976
15Aad Verbeek405649188974
16Marjan Kunz445344738926
17Ernst Swieten467937188397
18Nicolien v.d. Bosch384445008344
19Nel Huijser 409242208312
20Thea Knijnenburg330149618262
21Henk v.d. Bosch381444148228
22Jan Haanemaaijer381044078217
23Ton Eijgermans409039378027
24Ben Knijnenburg397738047781
25Wim Heemskerk050185018
26Tineke Makkes472804728
27Leny Heemskerk041504150
28Andrea Drexhage000
29Dagmar de Graaff000

Aad Verbeek


Hallo allemaal,

De opbrengst van de speculaasactie is dit jaar € 300,00. Helaas wat minder dan de andere jaren, maar alle beetjes helpen.

Bedankt voor jullie inzet.

Lenie


Met een speciaal gevoel begin ik aan dit verslag. Nummer 150 alweer. En hoe leuk is het dan niet om te gaan schrijven over onze deelname aan een toernooi waar we nog niet eerder zijn geweest. Waarom niet? Het zou alleen voor de verenigingen uit Limburg zijn. Dit berustte geheel op een miscommunicatie en dit jaar volgde een uitnodiging. We, Kees en Monique, gingen dan ook op 6 november, een echte herfstdag, op pad richting Venlo. Hier organiseerde TTC Asterix hun alweer 36e integratietoernooi.

Na een rit van twee uur was de ontvangst heel hartelijk en kwamen er al gauw veel bekende spelers binnen. Gezellig de eerste praatjes en een kop koffie/thee. Na wat ingespeeld te hebben, kon het toernooi beginnen. Kees en Monique zaten in de twee meerkampen van een combi met 3e en 4e klas spelers. Bij ontvangst was verteld dat er maar vier 3e klas spelers waren, waarvan er drie uit Brunssum kwamen en die andere, tja, die kwam uit Delft.

Ons team was niet bij elkaar ingedeeld dit keer. Maar ze speelden wel op dezelfde tafels, in de hoek van de zaal op tafel 1, 2 of 3. En nee ..., niet tegelijk. Er werden heel veel mooie wedstrijden gespeeld en er werd veel gelachen. Kees speelde vier wedstrijden, terwijl Monique er één meer mocht spelen. Ondanks dat er pas in de middag werd begonnen, werden de wedstrijden vlot afgewerkt op een leuke manier. Wedstrijd gespeeld, briefje inleveren en een nieuw briefje lag al klaar. Daardoor kon het ook, dat er op tijd na de wedstrijden, de prijsuitreiking kon beginnen in de zaal naast de kantine.

De klasse 3 en 4 werden voor deze gelegenheid weer uit elkaar gehaald. En middels een percentage, vraag me niet hoe, werd het saldo opgemaakt. In klasse 3 werd Monique uiteindelijk derde en viel net buiten de prijzen. En Kees ... had het weer prima gedaan. Hij werd tweede in klasse 4.

Tweede prijs voor Kees in Venlo-Blerick
Tweede prijs voor Kees in Venlo-Blerick
(klik op de foto voor een vergroting)

Na een prima toernooi, waar we met plezier op terugkijken, is het dan ook weer lekker rustig terug rijden naar onze mooie stad. Daar aangekomen ging het even mis. We waren binnen in huis ..., maar waar was onze poes Daisy? Na een paar rondjes door het huis nog geen Daisy. Ze zou toch niet ..., het regent. Dom, dom, dom was ze geweest. Bij binnenkomst was ze naar buiten geglipt. En daar zat ze dan buiten de deur in de miezerregen. En ze was helemaal niet blij. Tja, hadden we toch weer wat goed te maken.

De resultaten:

klassenaamuitslagen
4Keespoule0-3 / 1-3 / 3-0 / 3-0
3Moniquepoule3-1 / 3-0 / 3-0 / 3-1 / 0-3

Monique


Zie ook:


Vanaf 1 november is het rooster voor Fitness on Wheels drastisch gewijzigd. Het uur op woensdag is gebleven, maar de twee uren op vrijdag zijn verhuisd naar de maandag en de donderdag. Het nieuwe rooster:

 • maandag van 18:00 tot 19:00 uur
 • woensdag van 16:00 tot 17:00 uur
 • donderdag van 18:00 tot 19:00 uur

Zaterdag 29 oktober werd de tweede toernooironde van de B-divisie in Leeuwarden gespeeld. De volgende spelers kwamen voor Redeoss uit: Albert, Bennie, David, John, Kees, Mario en Peter.

Snel vergeten!
De wedstrijd om 10:30 uur was tegen de Grasshoppers. Bennie en Mario waren nog niet binnen, maar er werd begonnen met het inrijden. Men had er zin in en zag nog niet wat hen zou gaan overkomen.

Daar kwamen de boys uit Den Haag, de stad van groen/geel en het Haags kwartiertje. Dat kwartiertje is op het eind van de wedstrijd. Ons kwartiertje begon zonder de boys. De eerste periode verliep dramatisch, bij iedere misser in de aanval kreeg Redeoss een break om zijn oren die goed en soms fraai afgemaakt werd door de Grasshoppers. Die periode had Redeoss maar twee punten bij elkaar gesprokkeld. Een achterstand van 13 punten, wat alleen maar opliep. Bij de rust was het al 19 punten. Alleen in de vierde periode werd er beter verdedigd en gescoord en was de periodestand 14-14.
Eindstand Redeoss 1 - Grasshoppers: 30-56.

Kees en Peter in actie in Leeuwarden Albert en David in actie in Leeuwarden
Kees, Peter, Albert en David in actie in Leeuwarden
(klik op een foto voor een vergroting)

Lichtpuntjes: David speelde weer mee in de B-divisie en werkte zich uit de naad om anderen vrij te krijgen. Ondanks dat de wedstrijd al verloren was, toonde hij karakter en ging door tot het einde. John wist in de laatste periode 10 punten te scoren, waardoor de stand er beter uit zag dan het was.

Fluiten & Tafelen
Na de eerste wedstrijd gespeeld te hebben, moest er een wedstrijd gefloten worden. Dit werd gedaan door John. Albert, Bennie en Kees waren de tafelofficials bij de wedstrijd Flying Red - Crackerjacks. Waarbij je weet dat de THUIS spelende ploeg links van je, en UIT rechts van de tafel de banken bezet houden met hun tassen en alle aanverwante artikelen. Je kijkt naar welk bord ze inspelen en dat noteer je op de sheet. De basis vijf zijn ingevuld door de coaches en de hoofdscheidsrechter geeft aan wanneer er gestart mag worden. Alles aan de tafel liep op rolletjes, zonder problemen.
Eindstand Flying Red - Crackerjacks: 34-54.

De eerste wedstrijd ging dus hopeloos verloren. Ik zal het er niet meer over hebben. En dan krijgen we de tweede wedstrijd tegen Kameleon. Waar verschillende sentimenten speelden en iedere speler gemotiveerd was om te laten zien dat het beter kan dan de eerste wedstrijd. Laatste keer geweest, ik zal het er niet meer over hebben.

De wedstrijd Redeoss vs. Kameleon in Leeuwarden De wedstrijd Redeoss vs. Kameleon in Leeuwarden
De wedstrijd Redeoss vs. Kameleon in Leeuwarden
(klik op een foto voor een vergroting)

Er werd voor elkaar gestreden en Kameleon werd ontregeld. Het lengteverschil van het team zegt niet veel als de bal niet door de ring gaat en dat wilde dit keer lukken. Het was dan ook prijsschieten, David met zijn tomeloze energie zette veel blocks en wist zelf ook twee keer te scoren op aangeven van Bennie en Mario. Bennie zelf had 27 punten gemaakt. Kees maakte zijn schot niet goed af en daardoor wilde het maar niet lukken. Hij kon wel op een andere manier een belangrijk aandeel leveren aan deze overwinning, veel blocken en vrij rijden zodat de tegenstanders moesten kiezen.

Het team van Redeoss in Leeuwarden John en Albert in Leeuwarden
Het team van Redeoss in Leeuwarden
(klik op een foto voor een vergroting)

Abraham van Kameleon, die op Papendal traint, kon het ook niet recht breien. Het hielp Redeoss dat zijn schoten ook niet altijd goed vielen. Bij een ruststand van 4-22 werden de teugels gevierd en kon Kameleon uit de Osaekomi-waza komen en nog 25 punten maken.
Eindstand Kameleon - Redeoss: 29-55.

Uitslagen en standen in de Toernooidivisie B
Uitslagen en standen in de Toernooidivisie B
(klik op het plaatje voor een vergroting)

Kees


Zie ook:


Onze begeleidster van het fitness, Ivette, was jarig en zij besloot dit met ons te vieren.

Wie jarig is, trakteert! En hoe! Vrijdag 28 oktober jongstleden werd een complete Chinese maaltijd bezorgd, met dank aan haar echtgenoot, die de bestelde maaltijd wel even wilde komen brengen. Zoals je aan de foto's kunt zien, hebben we met zijn allen lekker zitten smikkelen!

Wie jarig is, trakteert niet alleen, maar krijgt ook cadeautjes. Marten gaf haar namens de groep een dinerbon en anderen gaven haar ook nog persoonlijke attenties. Ivette wilde graag dat het vieren van haar verjaardag de belangrijkste reden was om gezellig samen te eten, maar er was ook een andere reden.

Fitness on Wheels - Feestje
klik op het plaatje voor een vergroting

Per 1 november jongstleden is Ivette gestopt met werken op vrijdagavond. Zij wil meer vrije tijd doorbrengen met haar echtgenoot en haar kinderen.

Nu weet ik dat de heer en mevrouw Frowein erg van lekker eten houden. Vandaar de keuze voor een dinerbon, waar zij samen van kunnen genieten.

De meeste sporters zal Ivette blijven begeleiden, want zij is niet helemaal weg. Het stoppen met de vrijdag markeert wel het einde van een periode waarin wij met veel plezier hebben gesport.

Ivette, ik wil je, namens alle sporters, hartelijk bedanken voor de vele jaren waarin jij je voor ons hebt ingezet op vrijdag en ik hoop dat je dit nog lang zal blijven doen op woensdag en donderdag!

Marten Drese

Met dank aan Christie voor het maken van de foto's en Kees voor het maken van:


Op zondag 23 oktober werden de Open Limburgse Kampioenschappen Aangepast Badminton (OLAK) gehouden in sporthal De Haamen in Beek (Limburg).


Alle uitslagen zijn te vinden via onderstaande link:


Zaterdag 22 oktober werd de tweede toernooironde van de C1-divisie gespeeld in sporthal De Beverbol in Ridderkerk, de thuisbasis van I.S.R. De volgende spelers kwamen voor Redeoss uit: Albert, Arif, Erik Jan, Jérôme, Kees, Martijn en Peter.

Technische Dienst aan het werk gezet
De eerste ronde van de toernooidivisie is geweest en de Technische Dienst van Redeoss is alweer aan het werk gezet. Martijn bestelde op verzoek de onderdelen en gaf gratis tips. Zoals buiten- en binnenbanden, wieltjes, lagers etc. etc. en hoe ze gemonteerd moesten worden. Daarnaast voerde René allerlei klussen uit om het team weer rollend te krijgen. Wat hem iedere zaterdag druk bezig houdt.

Jérôme in actie in Ridderkerk Arif in actie in Ridderkerk
Jérôme en Arif in actie in Ridderkerk
(klik op een foto voor een vergroting)

Net niet!
Terwijl Arrow'81 en JBC/Noorderhaven de punten van één wedstrijd cadeau kregen (omdat B.S. Leiden niet kwam opdagen) moest Redeoss er nog om strijden tegen Only Friends en RBVM, de kampioen van het seizoen 2015-2016. Only Friends 3 was de eerste tegenstander van Redeoss, waar Rob (#23) bij speelt. Als hij het op zijn heupen krijgt, schiet hij de ene na de andere driepunter er in. Maar dit keer verdeelde hij het spelletje en liet hij de anderen spelen. Daardoor kon #31 uitblinken. Hij heeft 17 punten bij elkaar gescoord, een plaaggeest voor de verdediging van Redeoss. De eerste en tweede periode gingen verloren; de ruststand was 18-8. Na de pauze werd de rug gerecht om de volgende twee periodes het verschil kleiner te maken.

In de derde periode werd er beter verdedigd en wisten Jérôme en Peter te scoren; die periode werd gewonnen met vier punten verschil. In het vierde kwart ging de strijd gelijk op en wist Arif ook te scoren. Wel balen; de wedstrijd verliezen, waar het gevoel heerste dat er wat te halen was.
Eindstand Only Friends 3 - Redeoss 2: 31-25.

Peter in actie in Ridderkerk Albert in actie in Ridderkerk
Peter en Albert in actie in Ridderkerk
(klik op een foto voor een vergroting)

Redeoss gaf niet op!
Op 27 februari werd in Ridderkerk ook tegen RBVM gespeeld en verloren met 19-49 in een zeer irritante wedstrijd. Nu maar hopen met een iets ander team het beter te gaan doen. De kampioen van vorig seizoen was niet verzwakt. Voor Redeoss begon de wedstrijd niet zo goed. Alle fouten werden gelijk afgestraft en RBVM stond al gauw 12 punten voor. In het tweede kwart ging het iets beter, maar RBVM liep uit naar een voorsprong van 18 punten. Ruststand: 6-24.

De derde periode werd gewonnen met scores van Kees en Peter. Kees, die met behulp van Martijn, de rolstoel aangepast had voor de wedstrijd, was daar tevreden over. De kansen om te scoren werden onvoldoende benut door Redeoss en dat deed de tegenstander wel. In de laatste periode liep het nog eens 16 punten uit. Irritant om met zo een uitslag te verliezen, maar ze waren gewoon beter. Deze wedstrijd was een stuk minder irritant dan in Gazette Nr. 115 van 27-02-2016 te lezen was.
Eindstand Redeoss 2 - RBVM: 18-51.

Uitslagen en standen in de Toernooidivisie C
Uitslagen en standen in de Toernooidivisie C
(klik op het plaatje voor een vergroting)

Kees


Zie ook:


Op donderdagavond 29 september stroomde de Sportkantine goed vol met 28 deelnemende klaverjassers. Een mooi aantal van 7 tafels, dus een goede opkomst van bijna alle bekenden en nog een paar nieuwelingen. Het geheel wordt nu verzorgd door Tineke Makkes en Henk v.d. Bosch.

Er werd gestreden om de punten voor de eindprijzen in december, maar tevens voor de geluksronden op de avond zelf. Ging het met klaverjassen niet naar wens, dan is de loterij alsnog een uitkomst voor een prijsje. Ook de prijzentafel zag er verzorgt uit met veel variatie aan prijsjes.

De volgende speelavond is donderdag 27 oktober a.s. in de Sportkantine van Redeoss. Aanvang: 19:15 uur.

Hieronder de stand na de eerste ronde:

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
21.
22.
23.
24.
25.
26.
27.

Aad Verbeek


Na de start van het seizoen in Amersfoort was het nu weer tijd voor de Noord-Brabant competitie. Het beloofde weer erg gezellig te gaan worden. Van Redeoss reisden de familie De Kruijff en de familie La Brijn af naar het Brabantse Den Bosch.

De ontvangst door de thuisvereniging Never Despair was weer als vanouds. Voorzitter Cor was met pensioen; de zelfgemaakte soep bleef achterwege. René en andere bestuursleden zorgden ervoor dat er nog genoeg in de kantine te halen was, naast de goede sfeer. Iedereen kwam tussen de wedstrijden door in de kantine voor een hapje, een drankje en een praatje met elkaar.

De organisatie van de RRT had weer leuke poules in elkaar gezet. Er waren vier poules. In poule A kwamen de deelnemers uit sterkte klasse 2, 3 en 4 aanbod, de overige drie poules waren voor spelers uit sterkte klasse 4, 5 en 6.

Kees mocht uitkomen in poule A
Kees mocht uitkomen in poule A
(klik op de foto voor een vergroting)

Kees mocht uitkomen in poule A. De organisatie vond het geweldig om de familie La Brijn tegen elkaar uit te laten komen. Kees kreeg 1 puntje voor omdat hij een sterkte klasse lager speelt dan Monique. Dat je daar eigenlijk niet veel aan hebt bleek al gauw bij al die wedstrijden. De puntjes werden snel recht getrokken zodat de wedstrijd echt kon beginnen. Monique was ook dit keer net iets beter en won met 11-9, 11-3 en 11-9. Kees wist uiteindelijk toch twee heel spannende wedstrijden te winnen van de vijf in totaal. Monique verloor er één. Ze speelde heel slecht tegen klasse 2 speler Peter. Jammer, maar helaas.

Marvin kwam uit in poule B
Marvin kwam uit in poule B
(klik op de foto voor een vergroting)

In poule B kwam Marvin aanbod. Hij had vier tegenstanders en speelde heel netjes zijn wedstrijden. De eerste set wat hoger dan de tweede set en de derde set was dan weer gelijk aan de eerste. De laatste tegenstander verslikte zich een beetje in Marvin zijn kunnen. Marvin stond de eerste set halverwege voor, dat werd rechtgezet, daarna gingen de puntjes om en om. De uitslag van die set werd uiteindelijk 11-9 voor Marvin. De andere drie sets gingen wel weer verloren want de tegenstander liet zich niet meer foppen. Bij binnenkomst in de kantine kreeg Marvin een applaus van alle spelers voor de gewonnen set.

Ellen speelde in poule C
Ellen speelde in poule C
(klik op de foto voor een vergroting)

In poule C speelde Ellen de eerste twee wedstrijden overtuigend en won deze. In de middag na de pauze werden de twee andere wedstrijden gespeeld en was het andere koek. Wedstrijd 3 werd nipt verloren in een heel spannende viersetter. De laatste wedstrijd was er geen koek meer te vinden en deze verloor ze in drie sets.

Er was nog een poule maar daar waren geen spelers van Redeoss meer voor. De A poule spelers waren klaar na de poulewedstrijden. Van poule B, C en D gingen de nummers 1 nog door voor de winst. Maar Ellen en Marvin waren klaar. Heel netjes op tijd werden ze weer opgehaald om huiswaarts te gaan. Daardoor was Marvin er niet bij dat tijdens de prijsuitreiking hij nog even extra werd genoemd met nogmaals applaus voor die set, die hij heel goed wist te winnen. Er waren prijzen voor de nummers 1 en 2. In poule A werd Kees vierde. Monique kon de tweede prijs in ontvangst gaan nemen. Zij mocht deze keer op de foto met de winnaars van die dag.

Tweede prijs voor Monique
Tweede prijs voor Monique
(klik op de foto voor een vergroting)

De resultaten:

klassenaamuitslagen
BMarvinpoule0-3 / 0-3 / 0-3 / 1-3
CEllenpoule3-0 / 3-0 / 1-3 / 0-3
AKeespoule0-3 / 0-3 / 0-3 / 3-2 / 3-1
AMoniquepoule3-0 / 3-1 / 3-0 / 0-3 / 3-1

Monique


Zie ook:


Hallo sporters en kader,

Ondanks dat de Grote Clubactie is gestart, gaan we ook weer de speculaaspoppen verkopen. Dit eveneens om de kas van Redeoss wat extra te vullen.

De prijs is € 4,50 per stuk, daarvan is dan € 1,25 voor Redeoss.

Je kunt er niets mee winnen, maar wel heb je met Sinterklaas dan een heerlijke speculaaspop van 500 gram met amandelnoten.

Dus vraag je ouders, opa's en oma's, vrienden en kennissen, je leerkracht.

En je hebt er dan waarschijnlijk al zo drie verkocht. Voor de werkenden onder ons: misschien wil je baas als presentje voor het personeel er wel een aantal kopen.

Of je kunt er één voor je hulp nemen als presentje voor 5 december.

Het formulier kunt u hier downloaden:

Iedere dinsdag- en donderdagavond ben ik in de sporthal.

Zaterdag is Bert er bij de badminton. Dan is 22 oktober de laatste inleverdag i.v.m. het EK Badminton in Beek.

Maar je kunt de lijst en het geld ook bij de leiding van je sport afgeven, dan krijg ik het wel weer van hen.

De uiterste inleverdatum is dinsdag 1 november.

We hopen ze vanaf dinsdag 15 november te kunnen leveren.

Heel veel succes, Lenie


Zaterdag 1 oktober werd de eerste toernooironde van de B-divisie gespeeld in het land van Abe en Epke, Heerenveen. Tegenstanders van Redeoss in de B-divisie voor seizoen 2016-2017 zijn: BS Leiden 1, Crackerjacks 1, D.O.V. 2, Flying Red 1, Grasshoppers 1, Kameleon 1 en Only Friends 1. De volgende spelers openden het seizoen in de B-divisie tegen Flying Red voor Redeoss: Albert, Bennie, John, Kees, Mario en Peter.

Bennie in Heerenveen
Bennie in Heerenveen
(klik op de foto voor een vergroting)

Tegen Flying Red werd goed begonnen met twee scores achter elkaar, maar daarna kwam de klad erin. Een aantal vrije kansen werden niet benut. Dit gaf Flying Red hoop en konden zij terugkomen tot 1 punt verschil. De volgende periode werden de kansen wel benut en wisten vijf van de zes spelers te scoren. Dit werd ook in de vierde periode gedaan.
Eindstand Flying Red - Redeoss: 26-49.

John, Peter en Albert in actie in Heerenveen
John, Peter en Albert in actie in Heerenveen
(klik op de foto voor een vergroting)

Tegen DOV moest volgens het schema gespeeld gaan worden op het andere veld. De organisator zag ons ploeteren tegen Flying Red en een hoop missen, dus dacht ons te irriteren door aan te geven als organisatie het recht te hebben het programma te veranderen. Dus weer op veld 2 spelen waar het scoren niet zo goed verliep.

Gelukkig ging het scoren in de eerste periode beter en werd deze met 14-2 gewonnen. De tweede en derde periode werd verloren met een klein verschil en was de voorsprong van 12 naar 6 punten geslonken. In het vierde kwart werden fouten gemaakt, onoplettendheden zoals verkeerde passes of een gapend gat in het midden van de verdediging. Hierdoor scoorde DOV 6 punten achter elkaar. Gelukkig had Redeoss daar tussendoor ook nog 2 punten gescoord. DOV was daardoor tot op 2 punten genaderd, maar Redeoss kon de organisatie weer goed zetten door uit te lopen met 8 punten.
Eindstand Redeoss 1 - D.O.V. 2: 40-32.

Kees


Zie ook:


Na een vakantie van voornamelijk veel Olympisch en Paralympisch sportkijken is het weer tijd om vooral zelf weer eens aan de slag te gaan. Ondanks dat onze spelers nog weinig hebben kunnen trainen gingen er toch drie spelers naar het eerste ranglijsttoernooi van het seizoen 2016-2017. Deze was volgens traditie in Amersfoort, waar de organisatie weer verschrikkelijk hun best had gedaan om alles soepeltjes te laten verlopen. Voor ons waren Adri, Job en Monique naar Amersfoort afgereisd. Bij binnenkomst was er al een eerste verrassing. Iedere deelnemer kreeg een beker (drinkmok) met de tekst "GSVA gewoon aangepast sporten. Al 35 jaar".

Na een kop koffie konden de spelers zich melden in de zaal voor de poulewedstrijden: Adri speelde in klasse 6 op de tafels 2 en 3 haar wedstrijden. En ondanks dat er spannende wedstrijden bij zaten met interessante setstanden, kon ze maar één van de vier wedstrijden winnend afsluiten. In de laatste wedstrijd was er zelfs een set die ze nipt verloor met 15-17.

Adri in actie in Amersfoort Job in actie in Amersfoort Monique in actie in Amersfoort
Adri, Job en Monique in actie in Amersfoort
(klik op een foto voor een vergroting)

Klasse 4 tafel 9 was het domein van Job. Ook hij speelde vier wedstrijden. Hij begon met twee winstpartijen. Maar de laatste twee waren niet voor hem. Hij had gestreden voor wat hij waard was, maar ja die trainingen h&eagrave;, die zijn niet op een tijdstip dat hij kan. Helaas.

Op tafel 16 was Monique actief. Ook voor haar waren er vier wedstrijden. Zij begon met twee verlies partijen. Grrrrr. Ze herpakte zich bij de derde partij. Daar speelde ze een spannende vijfsetter tegen Demi. Een jong opstormend talent met Paralympische ambities. Monique bleek die dag de enige speelster geweest te zijn die van haar had gewonnen. Demi was die dag gewoon de beste in klasse 3 en werd uiteindelijk eerste in die klasse. Ook de laatste wedstrijd wist Monique nog winnend af te sluiten.

Derde plaats voor Kees in klasse 4 — seizoen 2015-2016
Derde plaats voor Kees in klasse 4 — seizoen 2015-2016
(klik op de foto voor een vergroting)

Om ongeveer 12:30 uur werden de wedstrijden onderbroken — ze moesten wel lang wachten tot de wedstrijd van Demi en Monique klaar was — voor een huldiging. Kelly van Zon, goud in Rio, en Gerben Last, zilver in Rio, werden uitgebreid in het zonnetje gezet door de vereniging GSVA en de gemeente Amersfoort. Ook werden de ranglijstbekers van het seizoen 2015-2016 uitgereikt. De derde plaats in klasse 4 was voor onze Kees. Maar die zat ver weg in Heerenveen met het basketbalteam van Redeoss voor de eerste competitieronde in de Toernooidivisie B. Monique nam de prijs voor hem in ontvangst.

Nadat onze spelers hun wedstrijden in de poule hadden gespeeld, werd het resultaat bekeken. Geen van ons was door naar de volgende ronde. Dat was wel weer jammer. Maar er was leuk en goed gespeeld. Ze konden voor de grote regenbuien alvast huiswaarts gaan.

De resultaten:

klassenaamuitslagen
6Adripoule1-3 / 3-0 / 0-3 / 0-3
4Jobpoule3-1 / 3-0 / 1-3 / 0-3
3Moniquepoule0-3 / 0-3 / 3-2 / 3-0

Monique


Zie ook:


Zaterdag 24 september werd de eerste toernooironde van de C1-divisie gespeeld in het Topsportcentrum in Rotterdam, de thuishaven van Arrows'81. Tegenstanders van Redeoss in de C1-divisie voor seizoen 2016-2017 zijn: Arrows'81 3, I.S.R. 1, I.S.V. Hengelo 2, JBC/Noorderhaven 1, B.S. Leiden 2, Only Friends 3 en R.B.V.M. 1. De volgende spelers openden het seizoen in de C1 divisie voor Redeoss: Albert, David, Erik Jan, Jérôme, Kees, Martijn en Peter.

Fluiten en tafelen
Afgesproken werd dat Erik Jan de eerste wedstrijd ging fluiten en Albert de tweede. Bij die wedstrijd moest Redeoss ook de tafelofficials leveren. Dit werd onder leiding van Martijn gedaan met David en Erik Jan. Tussen deze activiteiten door werden nog twee wedstrijden gespeeld: tegen de thuisploeg Arrows'81 en tegen JBC/Noorderhaven.

David, Martijn en Erik Jan aan de jurytafel in Rotterdam
David, Martijn en Erik Jan aan de jurytafel in Rotterdam
(klik op de foto voor een vergroting)

Jérôme in Redeoss 2
De eerste wedstrijd werd begonnen met een vreemde eend in de basis: Jérôme. Hij wilde in de C-divisie uitkomen en hoopt zo het team te versterken met zijn ervaring. Hij kon debuteren tegen Arrows'81-3. Kees was er ook bij, maar hij speelt als het nodig is, bij te weinig spelers. Dit om de basisspelers niet uit het veld te drukken.

Jérôme in Redeoss 2
Jérôme in Redeoss 2
(klik op de foto voor een vergroting)

Arrows'81 is de spelers aan het voorbereiden voor de zwaardere competities: de A- en de Eredivisie. Daar hoort dan het spel met de press bij en de tegenstander geen rust gunnen. Dan merk je dat de handelingssnelheid hoger is. We konden moeilijk uit de press komen, omdat er te weinig blocks werden gezet of op onze helft aan het breien waren. Ook hierbij krijg je veel P'tjes. Terwijl ze dan nooit zien dat ze met de stoel achteruit rijden om een ander vast te zetten of dat de tegenstander niet zijn best doet om te remmen en keihard tegen je aanrijdt. Bij elkaar kreeg Redeoss 21 P'tjes, waarvan 5 stuks voor Kees.

Periode 1 en 2 gingen verloren met 8 en 10 punten verschil. In het derde kwart werd iets beter gespeeld en ging de periode verloren met 5 punten verschil. De vierde periode was het 0 punten verschil. De periodestanden werden beter, maar de eindstand gaf een verschil van 23 punten in het voordeel voor Arrows'81.
Eindstand Arrows'81 3 - Redeoss 2: 43-20.

Weer een leuke wedstrijd tegen JBC
De tweede wedstrijd van Redeoss dit seizoen is tegen het altijd leuke team van JBC/Noorderhaven. Daar is vaker een wedstrijd tegen gespeeld en met minimaal verschil van verloren. Bijvoorbeeld door een score van Maaike; dit gaan we niet vergeten! JBC/Noorderhaven leek op het oog hetzelfde team te zijn als vorig seizoen. Redeoss had er nieuwe spelers bij: Jérôme en Kees.

David in actie in Rotterdam Erik Jan in actie in Rotterdam
David en Erik Jan in actie in Rotterdam
(klik op een foto voor een vergroting)

Er werd goed begonnen met twee scores achter elkaar, maar de periodestand werd 4-8 voor JBC/Noorderhaven. Het tweede kwart ging zo goed dat 6 van de 7 spelers gescoord hadden. Deze periode werd gewonnen met 14 punten verschil. Dan wil men Erik Jan ook laten scoren zodat het hele team punten gemaakt heeft. Daar ging het fout! Men was er zo op gefocust dat andere mogelijkheden in het veld niet benut werden. Het lukte Erik Jan net niet, maar het gaat zeker komen. In de training gaat het aan de lopende band.

De tegenstander ging er ook rekening mee houden en zij scoorden wel. In de vierde periode werd er iets meer naar andere medespelers gekeken en ging het iets beter. Periode 3 en 4 gingen verloren, maar het verschil was al gemaakt in het tweede kwart van 10 punten, waarvan JBC/Noorderhaven er 9 punten afgesnoept heeft.
Eindstand Redeoss 2 - JBC/Noorderhaven 1: 26-25.

Erik Jan heeft net niet gescoord maar heeft op zijn eigen wijze een goede bijdrage geleverd aan deze overwinning.

Kees


Zie ook:


Op zaterdag 10 september werd het toernooi Wheelchair Mania gespeeld. Basketball Events Organisation heeft voor het eerst in haar geschiedenis en ook in Amersfoort een groots internationaal toernooi rolstoelbasketbal georganiseeerd, samen met de rolstoelsporters van basketballvereniging Crackerjacks on Wheels.

Voor deze eerste uitgave zijn ze al gelijk internationaal los gegaan, met niet alleen Nederlandse teams. Mede door hun internationale contacten kwamen er vanuit het buitenland vele reacties binnen van teams die graag naar Amersfoort wilden komen. Ze hebben het voor elkaar gekregen, en zijn daar ook trots op, teams uit Duitsland, België, Luxemburg en Engeland mochten ze noteren en dat zij wilden afreizen om voor de prijzen te gaan strijden.

Paul deed ook mee in Amersfoort
Paul deed ook mee in Amersfoort
(klik op de foto voor een vergroting)

In totaal waren er 18 teams in divisies A, B en C die werden ingedeeld. De volgende spelers kwamen voor Redeoss uit in de B- en C-divisie: Albert, David, Dynah, Erik Jan, Kees, Martijn en zij werden bijgestaan door Alexander, Paul en Raymond. Precies tien spelers waarbij drie onervaren spelers die graag mee wilden doen.

1ste toernooi Wheelchair Mania
Het eerste toernooi van het seizoen was ingeschat met twee teams mee te kunnen doen. Helaas is het anders verlopen. Een aantal spelers hadden iets anders en daardoor kon er eigenlijk maar één team opgesteld worden. Gelukkig werden er drie spelers bij gelobbyd. Paul — vader van Dynah — en Alexander plus Raymond, zoons van Peter. Hierdoor kon er met twee gelegenheidteams gespeeld worden. Goed om weer eens te spelen, conditie bij te werken en andere teams aan het werk zien.

Peter had zijn zoons Alexander en Raymond meegenomen naar Amersfoort
Peter had zijn zoons Alexander en Raymond meegenomen naar Amersfoort
(klik op de foto voor een vergroting)

De wisselingen in diverse teams die er zijn. Arrows'81, vorig seizoen kampioen van de A-divisie, wist één wedstrijd te winnen. Of dat een aantal WSV spelers, twee seizoenen terug kampioen van de B-divisie geweest, zijn samen gegaan met de Crackerjacks en samen weer een sterk team vormen. Dan had je ook teams uit Engeland, Luxemburg, Belgie en niet te vergeten Duitsland.

Deze teams waren leuk om te zien met hun verfrissend spel. Daarnaast waren ze zo vriendelijk, ze zeiden gedag en gingen voor je op zij in de kantine.

Martijn samen met David en Dynah aan de jurytafel
Martijn samen met David en Dynah aan de jurytafel
(klik op de foto voor een vergroting)

Martijn voelde zich top
Hij speelde zijn wedstrijdjes in de C-divisie en regelde het tafelen. In de B-divisie deed Kees dat. Omdat Kees er alleen voor stond, kreeg hij hulp van de organisatie en een paar keer van Raymond en Alexander.

Dynah in actie in Amersfoort
Dynah in actie in Amersfoort
(klik op de foto voor een vergroting)

Dynah ging ervoor
Dynah had een zwaar weekend met twee toernooien: in Amersfoort en Amsterdam. Ze begon het weekend goed door te tafelen en in de eerste twee wedstrijden te scoren.

Erik Jan in actie in Amersfoort
Erik Jan in actie in Amersfoort
(klik op de foto voor een vergroting)

Erik Jan leverde een TOPprestatie
Hij speelde zijn wedstrijden in de B- en C-divisie en floot daarnaast twee wedstrijden in de A-divisie. Het ging om Arrows - DOV Dyna '75 en Essex Outlaws - DOV Dyna '75. Scheidsrechters aan de kant hadden het erover dat hij goed presteerde. TOP man!

De uitslagen en eindstanden:

Uitslagen en eindstand B-divisie Uitslagen en eindstand C-divisie
klik op een plaatje voor een vergroting

Kees


Zie ook:


Donderdagavond 29 september 2016 vindt de 1e ronde van onze najaarscompetitie 2016 bij Redeoss plaats.

Na bijna 30 jaar het geheel te hebben geleid door de familie Eijgermans is het stokje overgegaan naar Henk v.d. Bosch en Tineke Makkes die het ongetwijfeld ook tot een succes gaan maken.

Wij hopen op een mooie opkomst van allen die de vorige jaren hebben meegedaan en verwelkomen natuurlijk van harte ook nieuwe klaverjasliefhebbers uit om een kaartje te leggen.

Men kan zich aanmelden via e-mail: crosser@redeoss.nl of ter plekke.

De speellocatie is uiteraard de Sportkantine van Sophia Revalidatie, Reinier de Graafweg 1 te Delft.

Speelavonden:

 • donderdag 29 september, 19:30 uur
 • donderdag 27 oktober, 19:30 uur
 • donderdag 24 november, 19:30 uur
 • donderdag 22 december, 19:15 uur.

Met vriendelijke groet,

Aad Verbeek


In de krant "Delft op Zondag" van zondag 14 augustus werd nogmaals aandacht besteed aan ons 50-jarig jubileum:

Redeoss viert 50ste verjaardag

Wethouder Raimond de Prez (rechts) feliciteert Redeoss-voorzitter Wim Plomp met het 50-jarig jubileum.
Wethouder Raimond de Prez (rechts) feliciteert Redeoss-voorzitter Wim Plomp met het 50-jarig jubileum.
Foto: Roel van Dorsten

DELFT — In het Sophia Revalidatiecentrum werd zaterdag 4 juni het 50-jarig bestaan gevierd van Redeoss, de sportvereniging specifiek voor kinderen en volwassenen met een lichamelijke beperking.

In 1966 werd begonnen met zwemmen en zitvolleybal. Aanvankelijk werd gesport in een zaal aan de Nieuwe Laan, maar na de bouw van het Revalidatiecentrum verhuisde Redeoss daar heen. Momenteel heeft men ongeveer 200 leden, die aan tafeltennis, badminton, zwemmen, rolstoelbasketbal en fitness doen. Daarnaast zijn er sportgroepen voor mensen met chronsche problemen aan de luchtwegen (COPD) en voor mensen die een probleem met de vaten in de hersenen (CVA) hebben gehad. Tijdens de receptie overhandigde sportwethouder Raimond de Prez — namens Gemeente Delft en Sportraad — een waardebon aan Redeoss-voorzitter Wim Plomp. De Sportraad werd vertegenwoordigd door voorzitter Wicher Schreuders en secretaris/penningmeester Guus Heemskerk, terwijl ook de voormalige Sportraad-voorzitters Geert Engels en Jacques van den Berg aanwezig waren. Ter gelegenheid van de jubileumviering vonden die dag ook clinics in verschillende sporten onder leiding van bekende paralympische topsporters plaats..


Redeoss gaat ook dit jaar weer meedoen met de Grote Clubactie. Zoals iedereen weet moeten we acties ondernemen om de verhoogde kosten voor de huur van de kleine en de grote sportzaal en het zwembad te kunnen bekostigen. Om het sporten bij Redeoss betaalbaar te houden, moeten we proberen om met z'n allen extra inkomsten te genereren.

De Grote Clubactie is een loterij voor Nederlandse verenigingen. Door loten te verkopen, krijgen zij de extra inkomsten die ze hard nodig hebben: 80% van de opbrengst gaat direct naar de clubkas!

Alle leden kunnen (uiteraard) meedoen met de Grote Clubactie. Voor degene die voor Redeoss de meeste loten weet te verkopen stelt de penningmeester weer een leuke prijs beschikbaar!

Lotenverkopers van de Grote Clubactie mogen vanaf zaterdag 1 oktober op pad met de intekenlijsten. Elk lot kost € 3,- en daarvan gaat dus maar liefst € 2,40 naar de vereniging. Er wordt weer met machtigingen gewerkt. Dat betekent dat we slechts eenmaal langs de deur hoeven (alleen om te verkopen); de betaling vindt dan plaats via die (eenmalige) machtiging. De koper ontvangt het lotnummer via het bankafschrift.

De lotenverkoop van de Grote Clubactie begint dus op zaterdag 1 oktober. De trekking van de loterij is op donderdag 8 december. De hoofdprijs bedraagt maar liefst € 100.000,-. Maar er zijn uiteraard ook nog vele andere kleinere prijzen.

Online lotenverkoop
Het is ook mogelijk om online loten te kopen voor de Grote Clubactie. Kent u iemand die op deze manier loten zou willen kopen voor Redeoss? Geef dan de volgende link door (beschikbaar vanaf zaterdag 1 oktober):


https://www2.clubactie.nl/actie/Redeoss


Contactpersoon
De coördinator van de Grote Clubactie voor Redeoss is Job Duijndam (e-mail: job@redeoss.nl).


Archief

Minder recent nieuws kunt u vinden in het archief:

Weet u nog meer nieuws dat hier eigenlijk gemeld zou moeten worden? Neem dan a.u.b. contact op met de webmaster: Roelof Koekoek stuur een e-mail


Laatst gewijzigd op 31 augustus 2017