Het nieuws van 2017-2018


Het nieuws van het seizoen 2017-2018 in omgekeerd chronologische volgorde:


De competitie was al een tijdje afgelopen. Het was allemaal heel snel gegaan. In de voorronde, die na de herfstvakantie 2017 was begonnen, was er gestart met 10 deelnemers. Even werden het er 11. Maar helaas, twee deelnemers stopten. We gingen verder met negen deelnemers. Met heel wat spannende en vooral leuke wedstrijden. Na deze ronde in februari werden de scores bekeken.

Zo ontstond er een A poule en een B poule. Vanaf maart werden er weer leuke en vooral spannende wedstrijden gespeeld. Uiteindelijk kon alles worden opgeteld en berekend worden met als gevolg dat we twee winnaars hebben voor de wisselbokalen en de eeuwige roem.

De afsluitende avond met de prijsuitreiking was op 26 juni in onze eigen kleine sportzaal. Nadat de deelnemers waren verzameld kon het beginnen. Monique hield het begeleidende verhaal. Zo vertelde ze dat er vooral in de B poule vermeld moest worden dat er door Elly twee vijfsetters werden gespeeld, wat het allemaal heel spannend maakte. Eén daarvan was tegen Marvin. Ondanks dat hij deze verloor won hij wel in vier sets van Inge. Hij kon hierdoor als derde op de lijst genoteerd worden. Voor hem dus een bijzonder moment om bij stil te staan.

In de A poule was er weinig veranderd. Nummer 1 was dat nog steeds, alleen was dat nog maar net. De nummer 2 deed een dappere poging in vier sets. Hij won een set met 15-13, maar verloor er één met 12-10. Alle reden om voor volgend seizoen weer het nodige te verwachten. Jérôme, Els en Ellen maakten het wel heel erg spannend met hun strijd; wie oh wie bezet de derde, vierde en vijfde plaats in de A poule?

Verder was iedereen een winnaar. Voor iedereen was er een presentje. Slechts voor twee was er een wisselbokaal met oorkonde. De winnaars van de interne competitie 2017-2018 waren:

De oorkondes voor Monique en Elly De winnaars: Elly en Monique
De winnaars: Elly en Monique
(klik op het plaatje of de foto voor een vergroting)

Nog even het eindresultaat voor de volledigheid:

plaatsPoule APoule B
1MoniqueElly
2KeesIneke
3JérômeMarvin
4ElsInge
5Ellen

Daarna was er het moment van de avond. Het maken van een groepsfoto:

De groepsfoto
De groepsfoto
(klik op de foto voor een vergroting)

Het volgend seizoen begint weer na de herfstvakantie, eerst is er nog de zomervakantie en een periode van inspelen.

Monique


Zie ook:


Het laatste toernooi van seizoen 2017-2018 stond voor de deur en dat is er niet zomaar eentje. Het Nederlands Kampioenschap Para Tafeltennis werd dit jaar wederom gehouden in het Topsportcentrum te Rotterdam. Zaterdag 2 juni 2018 was het zover. Job, Kees en Monique gingen het voor Redeoss doen. Job en Kees gingen voor het enkeltoernooi, beslist geen dubbel voor hen. Monique ging naast de enkel wel dubbelen met maatje Erwin. Voor de derde keer zouden zij een poging gaan wagen.

Wanneer Kees en Monique die ochtend aankomen bij het sportcentrum zit Job hen al op te wachten. Tijdens de koffie komen ook de Brabantse dames Ine en Anita er gezellig bij zitten. Al gauw kwam daar de aap uit de mouw. Het dubbelmaatje van Anita is ziek en zij zit nu zonder. Kees werd door de dames heel diep in de ogen gekeken of hij toch alsjeblieft... Kees kon dit niet weerstaan en ging akkoord. Anita nam een korte tussensprint naar de organisatie om het te regelen. Dus zo kon het gebeuren dat ook Kees meedeed aan het dubbeltoernooi.

Maar er werd begonnen met het enkeltoernooi. Kees en Job speelden in hun eigen poule in klasse 4. Kees mocht drie wedstrijden spelen. In de eerste wedstrijd zat een set met 16-14 en in de tweede wedstrijd een set met 15-13. Hij heeft er alles aangedaan. Maar met één gewonnen wedstrijd ging hij niet naar de vervolgronde later op de dag.

Uitslagen van Kees in Rotterdam
Uitslagen van Kees in Rotterdam
(klik op het plaatje voor een vergroting)

Job had waarschijnlijk een zwaar trainingskamp achter de rug. Hij mocht in zijn poule vier wedstrijden spelen. Hij won deze alle vier. Tijdens twee wedstrijden had hij nog veel moeite moeten doen. Maar dat maakt dan niet meer uit, hij ging door naar de vervolgronde later op de middag. Hij moest nog lang wachten.

Job in actie in Rotterdam
Job in actie in Rotterdam
(klik op de foto voor een vergroting)

Uitslagen van Job in Rotterdam
Uitslagen van Job in Rotterdam
(klik op het plaatje voor een vergroting)

Ook Monique deed het niet slecht in haar poule in klasse drie. Ze won haar drie wedstrijden in vier sets. Ook zij mocht later op de dag door naar de vervolgronde. Deze zou om half vijf gaan beginnen.

Monique in actie in Rotterdam
Monique in actie in Rotterdam
(klik op de foto voor een vergroting)

Uitslagen van Monique in Rotterdam
Uitslagen van Monique in Rotterdam
(klik op het plaatje voor een vergroting)

Voordat om twee uur het dubbeltoernooi kon beginnen, gingen Kees en Monique in het gebouw rondkijken. Bij het MJ tafeltennis deden ze nog met één van de onderdelen even mee. Daarna even lunchen. En Job..., die was even naar buiten, hij was even weg om later weer terug te komen. Het dubbeltoernooi kon beginnen. Er werd hier gespeeld om "best of three". Dus win je twee sets, dan ben je klaar. In klasse drie speelde Monique met Erwin in een poule van drie teams. Er mochten dus twee wedstrijden gespeeld gaan worden. De eerste ging in twee sets verloren. De andere wedstrijd verloren ze ook, maar dan in drie sets. En dat was al heel wat. Ze waren verder klaar en Monique moest nu verder ook wachten tot het enkeltoernooi verder ging.

In klasse vier speelden Kees en Anita hun dubbelwedstrijden. Er was één poule van vier teams. Drie wedstrijden te spelen. Ze verloren er één. Maar dat team verloor weer van een ander team. Waardoor het onderling resultaat telt. Spannend, heel spannend. De winnaars waren bekend. In klasse 4 waren Kees en Anita Nederlands Kampioen geworden!

Kees in de prijzen in Rotterdam
Kees in de prijzen in Rotterdam
(klik op de foto voor een vergroting)

Nadat alle dubbelwedstrijden waren gespeeld, werd het enkeltoernooi weer opgepakt. Eerst moesten de kwartfinales worden gespeeld. Job en Monique hadden een "bye", dat wil zeggen dat ze geen tegenstander hadden. Zij moesten wachten tot de halve finale gespeeld kon gaan worden. Om half vijf was het dus zover. Job was alweer een poosje terug in de zaal en was op tijd bij zijn tafel. Hij speelde een super spannende wedstrijd tegen Thomas. Het lukte Job net niet om de finale te bereiken.

Ook de halve finale van Monique werd super spannend, maar Jos was te sterk voor haar deze dag. Zowel Job als Monique hadden nu nog één wedstrijd, voor de derde plaats. Job moest in Mark zijn meerdere erkennen na vier sets te hebben gespeeld. Voor Monique werd het niet veel anders. Yannick was te sterk voor haar na vier sets te hebben gespeeld. Maar als je dan later de lijst met winnaars bekijkt, dan staan wel onze leden er alle drie op genoteerd! Job en Monique als vierde bij de enkel in hun klasse en Kees als kampioen in de dubbel klasse 4. Het wachten was nog even op de prijsuitreiking; die ging per onderdeel en per klasse. Dus het duurde even voordat de foto van alle winnaars gemaakt kon worden onder de tonen van ons volkslied.

Alle prijswinnaars in Rotterdam
Alle prijswinnaars in Rotterdam
(klik op de foto voor een vergroting)

Monique


Zie ook:


Zaterdag 19 mei werd de negende en laatste speelronde van de Toernooidivisie B gespeeld in het Topsportcentrum in Almere Poort. De volgende spelers zouden het doen voor Redeoss: Albert, Arif, Bennie, David, John, Kees, Mario, Martijn en Peter.

David in Almere Arif in Almere
David en Arif in Almere
(klik op een foto voor een vergroting)

Laatste wedstrijden van David (#33)...
Vorige week was het laatste toernooi voor David in de C-divisie en nu zijn laatste toernooi dat hij voor Redeoss uitkomt in de B-divisie. Na veel wikken en wegen heeft David de beslissing genomen om zijn pijlen op een andere sport te richten. We hebben David bij Redeoss zien opgroeien en zagen hem buiten het veld als een rustige jongen, maar in het veld was hij met veel passie en inzet bezig. Dit ging dan gepaard met een aantal decibellen en "P-tjes". Sinds de Basketbal Gazette Nr. 40, zijn debuut in sporthal De Citadel te Dedemsvaart, kwam David daar vaak in voor. Door zijn vele acties is hij een bekende "BG-er" geworden. Zijn aanwezigheid en inzet werd door alle spelers zeer gewaardeerd. Wij vinden het dan ook jammer dat hij vertrekt, maar gunnen David het allerbeste met de nieuwe uitdagingen die komen gaan. En wie weet, zien we hem nog op het basketbalveld terug. Namens het Redeoss team: Heel veel succes!

Redeoss vs. Kameleon in Almere
Redeoss vs. Kameleon in Almere
(klik op de foto voor een vergroting)

Redeoss van het padje...
De eerste wedstrijd was tegen Kameleon uit Den Haag. Kameleon preste vanaf minuut 1 en dat pakte goed uit voor hen. Geregeld kwam Redeoss niet van de eigen helft af of de bal werd naar de verkeerde persoon gegooid. Kortom, Redeoss was af en toe de weg kwijt en Kameleon wist daar goed raad mee. Het tweede kwart werd met 0-34 verloren, dat geeft wel aan hoe ver je dan van het padje af bent. Ondanks de grote achterstand werd er wel geprobeerd er een goede sfeer in te houden en niet elkaar verwijten te maken.
Eindstand Redeoss - Kameleon: 12-73.

Redeoss vs. Only Friends in Almere
Redeoss vs. Only Friends in Almere
(klik op de foto voor een vergroting)

Twee teams nodig tegen Redeoss
De laatste wedstrijd was tegen Only Friends uit Amsterdam. We dachten: dat kan een leuke wedstrijd worden. Maar dat zou anders verlopen. Hun hogere team had zijn laatste wedstrijd gespeeld en daarom konden spelers uit dat team meedoen tegen Redeoss. Deze wedstrijd ook maar gauw vergeten. We hebben wel de de vierde periode gewonnen met 9-8, maar de wedstrijd was al gewonnen door Only Friends.
Eindstand Redeoss - Only Friends: 25-48.

Het team van Redeoss in Almere
Het team van Redeoss in Almere
Op de foto ontbreken: Martijn, die na de eerste wedstrijd tegen Kameleon niet meer verder kon; Kees, die de foto heeft gemaakt; David, die al zo vaak in de Basketbal Gazette voorkomt (straks gaan we ook verder zonder hem, snik-snik-snik)
(klik op de foto voor een vergroting)

Uitslagen en standen in de Toernooidivisie B
Uitslagen en standen in de Toernooidivisie B
(klik op het plaatje voor een vergroting)

Kees


Zie ook:


Zaterdag 12 mei werd de achtste speelronde van de Toernooidivisie B gespeeld in het Topsportcentrum in Almere Poort. De volgende spelers zouden het doen voor Redeoss: Albert, Bennie, David, John, Kees, Mario en Peter.

Het team van Redeoss in Almere
Het team van Redeoss in Almere
(klik op de foto voor een vergroting)

Snel vergeten
Terwijl Redeoss 2 de finaleronde speelde, hoefde Redeoss 1 geen play-off wedstrijden te spelen, maar moest de op twee na laatste wedstrijd van de reguliere competitie worden gespeeld. Dat was tegen Grasshoppers uit Katwijk. Volgende week volgen dan nog de laatste twee wedstrijden, ook in Almere. Hopelijk is dan ook duidelijk wie er blijven of vertrekken en hun geluk bij een ander team gaan zoeken.

Grasshoppers vs. Redeoss in Almere
Grasshoppers vs. Redeoss in Almere
(klik op de foto voor een vergroting)

Deze wedstrijd werd Redeoss overrompeld door Grasshoppers en hielp het slechte fluiten van de bondscheidsrechters daar ook wel bij. Mario die niet tegen onrechte uit zijn panty ging, doordat de tegenstander over de achterlijn reed en de scheidsrechter staat erbij en keek ernaar, maar doet niets. Ook Kees had zo'n voorval en zo waren meer van dat soort dingetjes. Er werd door een ieder hard gewerkt en gemopperd, maar probeerde een aantal spelers om het negatieve naar het positieve te draaien. Zoals bijvoorbeeld David, die een paar keer op de break goed wist af te ronden. Maar het blijft een wedstrijd om snel te vergeten.
Eindstand Grasshoppers - Redeoss: 66-22.

Uitslagen en standen in de Toernooidivisie B
Uitslagen en standen in de Toernooidivisie B
(klik op het plaatje voor een vergroting)

Kees


Zie ook:


Zaterdag 12 mei werd de finaleronde van de Toernooidivisie C gespeeld in het Topsportcentrum in Almere Poort. De volgende spelers zouden het voor Redeoss doen: Albert, David, Erik Jan, Jérôme, Mike en Peter.

Fluiten & Tafelen
Om 9:30 uur moest er begonnen worden met fluiten en tafelen. De tafelofficials waren Albert, David en Jérôme en Erik Jan was scheidsrechter.

De tafelofficials en scheidsrechter van Redeoss in Almere
De tafelofficials en scheidsrechter van Redeoss in Almere
(klik op de foto voor een vergroting)

Redeoss 2 eindigt met een overwinning
Mijn geheugen is wat vertroebeld door de scheidsrechters bij de wedstrijd van Redeoss 1 tegen de Grasshoppers. Maar dit bleef nog hangen: Jérôme die achter elkaar scoorde — dat gebeurt ook niet iedere wedstrijd — en David die een vrije worp raak schiet is ook mooi om te zien. Ook al werd er van te voren gezegd door ISR dat ze verzwakt waren. Dan heb je het daarmee te doen. Ook wij moesten het doen zonder Arif, Dynah en Martijn.
Eindstand ISR - Redeoss 2: 15-28.

Het team van Redeoss in Almere
Het team van Redeoss in Amersfoort
(klik op de foto voor een vergroting)

De tweede wedstrijd zou tegen High Five zijn, maar die hadden zich afgemeld. Die wedstrijd werd dus reglementair gewonnen.
Eindstand High Five - Redeoss 2: 0-20.

Hierdoor heeft Redeoss 2 het seizoen 2017-2018 met twee overwinningen afgesloten en is als vierde geëindigd.

Uitslagen en standen van de finaleronde van de Toernooidivisie C
Uitslagen en standen van de finaleronde van de Toernooidivisie C
(klik op het plaatje voor een vergroting)

Mike in Almere David in Almere
Mike en David in Almere
(klik op een foto voor een vergroting)

Kees


Zie ook:


Namens het bestuur van Redeoss nodig ik hierbij van harte onze leden, ouders van jeugdleden en kaderleden uit voor de

Algemene Ledenvergadering
op
donderdag 17 mei 2018

Plaats: Sportkantine Sophia Revalidatiecentrum in Delft

Aanvang: 20:00 uur

Agenda:

 1. Opening
 2. Vaststellen agenda
 3. Mededelingen
 4. Vaststellen notulen ALV 18-05-2017 (download: Notulen ALV 18-05-2017)
 5. Jaarverslagen 2017 (bestuur en secties): jaarverslagen 2017
 6. Bestuursverkiezing
 7. Financieel jaarverslag
 8. Verslag kascommissie
 9. Verkiezing nieuwe kascommissie
 10. Begroting 2019
 11. Huldiging kampioenen
 12. Rondvraag
 13. Sluiting

Het bestuur rekent op uw aanwezigheid!

Met vriendelijke groet,

Jochem Prins
Secretaris


Donderdagavond 26 april was de slotdrive van onze voorjaarsserie. Ondanks een paar afwezigen konden we toch op acht tafels spelen, in een aangename sfeer met uitzicht op een mooie prijzentafel voor de geluksronden, loterij en einduitslag.

De spanning was te snijden, want de nummers 1 en 2 stonden vlak bij elkaar en gaven elkaar geen duimbreed toe.

Uiteindelijk bleef Jaap Lijst toch de winnares van eind december – Yvonne Lips – nipt voor en kreeg uit handen van Nicolien de prijs en wisselbeker overhandigd.

Topscorer van de avond werd Hans Verroen met 6340 punten en steeg van de 15e naar de 3e plek.

Ook Petra toonde haar vorm en ging van plek 22 naar 8 met maar liefst 5351 punten.

Dank aan Nicolien en Henk voor hun inkopen van de prijzen en de organisatie. Medewerkers van de kantine en Christie voor de uitslagen binnen no-time op papier en Kees voor de fotocollage.

Op 27 september starten we met de najaarsserie en hopelijk zien we iedereen na een mooie zomer weer gezellig in de Sportkantine van Redeoss terug.

Rooster:

 • 27 september, 19:30 uur
 • 25 oktober, 19:30 uur
 • 29 november, 19:30 uur
 • 20 december, 19:15 uur

Bij eventuele verhindering kan men mij bereiken op aad@redeoss.nl.

Met vriendelijke groet,

Aad Verbeek

Fotocompilatie voorjaarsserie 2018 klaverjassen
Fotocompilatie voorjaarsserie 2018 klaverjassen
(klik op het plaatje voor een vergroting)

Eindstand voorjaarsserie 2018 klaverjassen

Zie ook:


Met het mooiste weer dat je je maar kon bedenken vertrokken Job en Monique op zaterdag 21 april naar Zoetermeer. Hier werd het veteranentoernooi gehouden. Bij aankomst werd de koffie eens niet in de kantine gedronken, maar buiten voor de deur. Dat was erg gezellig, maar of dat voor Monique nu wel zo verstandig was geweest, dat was de vraag. Maar goed, al gauw werd de indeling bekend gemaakt en de tafels stonden toch echt binnen in de sporthal.

Job in actie in Zoetermeer Monique in actie in Zoetermeer
Job en Monique in actie in Zoetermeer
(klik op een foto voor een vergroting)

Om even voor 17:30 uur begonnen de wedstrijden. Op acht tafels speelden de deelnemers in drie poules, twee van zes personen een één van vijf personen, hun wedstrijden om zich zo hoog mogelijk te plaatsen voor de vervolgronde. Zowel Job als Monique hadden vijf tegenstanders. Mooie wedstrijden, maar toch wel een maatje te groot. Wel wisten ze allebei nog één wedstrijd te winnen.

Job in actie in Zoetermeer
Job in actie in Zoetermeer
(klik op de foto voor een vergroting)

Uitslagen van Job in Zoetermeer
Uitslagen van Job in Zoetermeer
(klik op het plaatje voor een vergroting)

Na de pauze, om ongeveer 20:30 uur, begon de vervolgronde. Job en Monique kwamen samen in poule C met nog drie andere spelers, ook wel de troostpoule genoemd. Ondanks dat moesten ze toch wel goed hun best doen om er nog wat uit te slepen. Dat lukte Monique beter dan Job. Job wist er geen in winst om te zetten, terwijl Monique één partij verloor en er drie won. Na deze finaleronde ging Job maar weer eens op huis aan. Monique kon met Kees meerijden, die vanuit Amersfoort naar Zoetermeer was gekomen om de spelers aan te moedigen en om mooie foto's te maken. De familie bleef tot na de prijsuitreiking.

Monique in actie in Zoetermeer
Monique in actie in Zoetermeer
(klik op de foto voor een vergroting)

Uitslagen van Monique in Zoetermeer
Uitslagen van Monique in Zoetermeer
(klik op het plaatje voor een vergroting)

Ja, ja, Monique was eerste geworden in haar troostronde en mocht de prijs in ontvangst nemen. Na nog even nagenoten te hebben van het borreluurtje en de gezelligheid, was het dan tegen twaalven tijd om huiswaarts te gaan. En Monique is nu op de hoogte van haar vergissing, HATSJOE, de hooikoorts heeft genadeloos toegeslagen, SNIFFF.

Monique


Zie ook:


Zaterdag 21 april werd de zevende speelronde van de Toernooidivisie B gespeeld in sporthal Zielhorst in Amersfoort. De volgende spelers zouden het voor Redeoss doen: Albert, Bennie, Dynah, John, Kees, Mario, Martijn en Peter.

Verrassend!
Er werd een spannende wedstrijd gespeeld tegen Arrows'81 uit Rotterdam. Doordat Redeoss met acht spelers aanwezig was, kon er veel gewisseld worden. De wissels Dynah en Martijn stonden vast. Zij konden elkaar goed aflossen en weer opladen voor de volgende speeltijd. Daarnaast kon de rest met elkaar gewisseld worden en dat werkte verrassend goed. Bij de tegenstanders was Nino op schot en moest dus afgestopt worden. Dit loste Bennie op en de rest moest de punten bij elkaar sprokkelen. In deze wedstrijd lukte het alleen Albert niet om te scoren. Martijn moest er voor vechten in de bucket, maar kwam er als overwinnaar uit. Niet alles ging er in, maar het was voldoende voor de winst.
Eindstand Arrows'81 - Redeoss: 21-35.

Martijn in Amersfoort Dynah in Amersfoort
Martijn en Dynah in Amersfoort
(klik op een foto voor een vergroting)

Debuut voor Dynah in de B-divisie
Dynah stond in de basis tegen Arrows'81 en maakte daarmee haar debuut in de Toernooidivisie B. Zij wist hier ook nog eens te scoren. Ze speelde fel en er kon één P genoteerd worden. In de tweede wedstrijd tegen WSV, die met te veel punten speelden, stond ze weer in de basis en verzorgde ze 50% van de punten in de eerste periode. In deze wedstrijd kreeg ze weer één P. Een zeer geslaagd debuut. Top gedaan!

Fluiten & Tafelen
Dan moest er nog getafeld en gefloten worden om 12:15 uur bij Grasshoppers - DOV. Bennie, Kees en Martijn bemanden de tafel en Peter floot bij deze wedstrijd. Einduitslag Grasshoppers - DOV: 49-46. Een volgende wedstrijd om 14:15 uur, Crackerjacks - Grasshoppers heeft John gefloten. Einduitslag: 34-60.

Het team van Redeoss in Amersfoort
Het team van Redeoss in Amersfoort
(klik op de foto voor een vergroting)

Communicatieprobleempje...
De laatste wedstrijd was tegen WSV. Daar zijn in het verleden hele leuke wedstrijden tegen gespeeld en vaak verloor Redeoss, maar wel met een klein verschil. Deze wedstrijd staat op zich en om het hen moeilijk te maken moesten wij elkaar helpen. Dit ging in de eerste periode best goed en wist Dynah vier van de acht punten te maken. In het tweede kwart deed WSV er een schepje bovenop en kon Redeoss daar niet tegenop. Iedere keer was er wel iets, waardoor het net niet goed ging, een communicatieprobleempje ... Deze periode werd verloren met 17-4. Ruststand WSV - Redeoss: 24-12.

Het derde en vierde kwart eindigden gelijk: 12-12 en 6-6. Het is Redeoss dus niet gelukt om de achterstand goed te maken, maar Dynah wist wel weer te scoren. Redeoss heeft de wedstrijd dus in de tweede periode verloren.
Eindstand WSV - Redeoss: 42-30.

Uitslagen en standen in de Toernooidivisie B
Uitslagen en standen in de Toernooidivisie B
(klik op het plaatje voor een vergroting)

Kees


Zie ook:


Op 21 april vertrokken we weer vol goede moed naar Veenendaal om het NK te spelen. Helaas werd het dit keer geen weekend door de perikelen tussen Badminton Nederland en het parabadminton, maar werd er besloten dat het een 1-daags toernooi zou worden.

Dat betekende dus drie onderdelen op één dag en dat is veel. Daarom werd er besloten om in het gemengd dubbel een afvalsysteem te spelen. Daar werd ook mee begonnen, zodat het voor een hoop spelers dus wachten werd voor er een volgend onderdeel begon.

Maar toen ze dus weer mochten aantreden, deden onze spelers dat vol overgave en inzet, zodat wij als begeleiders weer van hele mooie partijen konden genieten. Als dat zo ook eens bij de trainingen kon, als we daar wedstrijdjes spelen... ze kunnen het dus wel, dacht ik nog. Maar ja, hier staat er wat meer op het spel, dus gaat de motor een paar tandjes hoger.

Na een lange dag waren de wedstrijden om 19:15 uur afgelopen en begon de prijsuitreiking. Dit resulteerde in de volgende prijzen voor Redeoss: Tim Quartel met Anniek Griffioen derde in het gemengd dubbel rol, Axel Nieuwenhuyse met Patrick Vrouwenvelder tweede in het heren dubbel B en ook een tweede plaats voor Axel in het enkel staand B. Lais Bos derde in het dames enkel B en Erik Jan Koekoek met Mano Deckers derde in het heren dubbel rol B.

Axel in de prijzen tijdens het NK Aangepast Badminton in Veenendaal Axel in de prijzen tijdens het NK Aangepast Badminton in Veenendaal
Axel in de prijzen tijdens het NK Aangepast Badminton in Veenendaal
(klik op een foto voor een vergroting)

Verder kreeg Tim ook nog de Carol de Meijer wisseltrofee, die jaarlijks wordt uitgereikt aan de meest strijdlustige deelnemer (degene met de meeste punten, die niet in de prijzen is gevallen).

Na nog een hapje gegeten te hebben, gingen we weer terug naar Delft, nog nagenietend van de behaalde resultaten. Allemaal nogmaals gefeliciteerd met jullie prijzen.

Lenie


Alle uitslagen zijn te vinden via onderstaande link:


Zaterdag 14 april werd de zesde speelronde van de Toernooidivisie C gespeeld in sporthal De Sprong in Middelburg, de thuisbasis van RBVM. Redeoss zou er voor één wedstrijd met een team naar toe gaan, waarvan enkele spelers geen hele wedstrijd kunnen spelen. De oplossing was met meerdere spelers te gaan en dan ook meer te wisselen. Albert dacht zelf niet te spelen, zodat iedereen genoeg speeltijd kreeg. Hoe anders kan het lopen ... De volgende spelers zouden het doen voor Redeoss: Albert, Arif, David, Dynah, Erik Jan, Jérôme, Martijn, Mike en Peter.

Arif in actie in Middelburg Erik Jan in actie in Middelburg
Arif en Erik Jan in actie in Middelburg
(klik op een foto voor een vergroting)

BS Leiden een maatje te groot!
Peter, die nog geen hele wedstrijd kon spelen, mocht in de basis beginnen. Hij was samen met Jérôme het aanspeelpunt en vandaar kon de aanval opgebouwd worden. Al snel kwam er een telefoontje dat het niet goed ging met de schoonmoeder van Peter. Hij vertrok onmiddellijk. Mike die er nog niet was, zou ook niet meer komen. Ze hadden een verkeerde afslag genomen en het had verder geen zin meer omdat Redeoss maar één wedstrijd moest spelen en deze was al bezig. Twee spelers minder; dat vraagt om het plan aan te passen. Albert ging daardoor toch spelen. De eerste periode werd met een klein verschil verloren met 8-4. Bij de volgende periodes werd wel aangevallen, maar wilde het maar niet lukken om te scoren. Dan kreeg men een break om de oren van BS Leiden en die kansen vielen vaak ook niet, maar de afvallende bal werd dan wel benut. De volgende periodes werden de verschillen alleen maar groter en was het duidelijk dat deze tegenstander een maatje te groot was.
Eindstand BS Leiden 2 - Redeoss 2: 68 - 14.

Het team van Redeoss in Middelburg
Het team van Redeoss in Middelburg
(klik op de foto voor een vergroting)

Fluiten & Tafelen
Dan moest er nog getafeld en gefloten worden bij de wedstrijd BV Hoofddorp 3 - BS Leiden 2 (52-30). Jérôme, die met een nicht afgesproken had na de wedstrijd, bleef nog kijken naar zijn maatjes. Daarnaast bleven Albert, Dynah en Martijn om te tafelen en Erik Jan ging fluiten. Hierdoor konden een aantal spelers eerder naar huis en ook Mike kon met een gerust hart weekend gaan vieren.

Kees


Zie ook:


Het paasweekend is er alweer. Voor de tafeltenniswedstrijdgroep is het vaste routine om af te reizen naar Venray. Adri, Kees en Monique deden op zaterdag 31 maart weer mee aan het ranglijsttoernooi georganiseerd door ISBV in het tafeltenniswalhalla van TTV Red Stars. Al vroeg waren onze spelers aangekomen. Samen dronken ze eerst koffie/thee met de meegekomen fan Wicher. Die zou de hele dag verder dienen als basispunt in de zaal waar de groep een leuke plek had uitgezocht.

Alle drie onze spelers speelden in hun eigen klasse. Adri in klasse 6. Hier hadden zich 22 deelnemers ingeschreven. Adri kwam in poule 1 waar ze een vijfkamp mocht spelen. Ze maakte er spannende wedstrijden van; hiervan won ze er twee en verloor er twee. Voor haar was er later die dag nog de troostronde.

Adri in actie in Venray
Adri in actie in Venray
(klik op de foto voor een vergroting)
Uitslagen van Adri in Venray
Uitslagen van Adri in Venray
(klik op het plaatje voor een vergroting)

Kees speelde in klasse 4 een vierkamp in poule 2. Er hadden in zijn klasse maar 8 deelnemers ingeschreven. En hij kwam met drie dames, niet de minste speelsters in zijn klasse, in de poule. Hij won 1 wedstrijd van de drie spannende wedstrijden. Ook voor hem wachtte in de middag de troostronde

Uitslagen van Kees in Venray
Uitslagen van Kees in Venray
(klik op het plaatje voor een vergroting)

Monique kwam uit in klasse 3. Hier hadden zich 15 deelnemers ingeschreven. Helaas, drie kwamen niet die dag. Hiervan zaten er twee in poule 2 van Monique. Terwijl zij dacht vrijgesteld te zijn in de eerste ronde gebeurde het nu dat ze alvast begonnen met de tweede ronde waar de tegenstander van Monique er wel was. Ze kon gelijk aan de bak. Dit werd een heel spannende partij in vier sets. Ze was goed wakker geschud. Tijdens deze partij bleek dat de organisatie uit een andere poule, waar nog vijf deelnemers waren, 1 speler naar hun poule had verplaatst. Dus voor Monique was het nu een vierkamp geworden. Ook de andere twee partijen gingen haar kant op. Zij ging in de middag naar de hoofdronde.

Monique in actie in Venray
Monique in actie in Venray
(klik op de foto voor een vergroting)

Zowel de hoofdrondes als troostrondes gingen volgens een afvalsysteem. Dus mocht je een tussenronde verliezen, dan was je gelijk klaar. Op verschillende tijden werd er in de middag begonnen met de vervolgrondes. Kees was het eerst klaar van onze spelers. Nee, niet omdat hij verloor, maar er waren in zijn klasse nu eenmaal weinig spelers. Hij won de troostronde met twee vier setters. Monique begon met een bye. Zij mocht hierdoor gelijk naar de halve finale. Daar kwam ze een heel jonge speler tegen die wel erg goed kan tafeltennissen. Ze verloor. Maar ze mocht nog wel aantreden voor de wedstrijd om de 3e of 4e plaats. Deze won ze overtuigend.

Uitslagen van Monique in Venray
Uitslagen van Monique in Venray
(klik op het plaatje voor een vergroting)

Nadat de andere twee spelers al een tijdje klaar waren, begonnen ook de vervolgrondes voor klasse 6. Adri kon weer verder. Ze ging maar door en drie wedstrijden verder was ook zij winnaar van de troostronde. Nadat alle wedstrijden waren gespeeld was daar dan de prijsuitreiking. Adri en Kees ontvingen een medaille voor hun prestatie en Monique mocht de derde prijs ophalen. Na nog een foto en een praatje was het tijd om huiswaarts te gaan. De paasdagen kunnen beginnen. Adri zou nog meedoen in Limburg met het rolstoeldansen. Kees en Monique hielden het heel erg rustig verder.

Monique, Adri en Kees in de prijzen in Venray
Monique, Adri en Kees in de prijzen in Venray
(klik op de foto voor een vergroting)

Monique


Zie ook:


Donderdagavond 29 maart vond de derde ronde van de voorjaarsserie 2018 plaats in de Sportkantine van Redeoss in het Sophia Revalidatie aan de Reinier de Graafweg 1 te Delft.

Er waren 8 tafels volledig bezet, zodat vrijwel iedereen ook daadwerkelijk kon spelen.

Aan de kop van de ranglijst werd er flink geschoven. Waren Yvonne, Bart en Agaath in februari de koplopers, nu kwam Jaap op kop, gevolgd door Yvonne en Thea, maar het onderlinge verschil is slechts 500 punten. Dus in de laatste ronde is er nog van alles mogelijk om de fel begeerde wisselbeker.

Er werd weer gezellig om de punten gestreden, waarbij ook poedelprijsjes beschikbaar waren. Daarnaast nog een loterij om de prijzenkast aan te vullen.

Voor de volgende avond op donderdag 26 april hopen we weer op ieders aanwezigheid.

Mocht men onverhoopt niet kunnen komen, eventueel voor een vervanger zorgen en dit even melden per e-mail: aad@redeoss.nl of telefonisch 015-2560965.

Rooster van het klaverjassen:

 • donderdag 26 april, 19:15 uur     Let op: niet om 19:00 uur!

Aad Verbeek

Uitslag derde ronde voorjaarsserie 2018 klaverjassen

Zaterdag 17 maart werd de zesde speelronde van de Toernooidivisie B gespeeld in de Sporthallen Zuid in Amsterdam. Voor Redeoss stonden er twee wedstrijden op het programma: tegen Crackerjacks on Wheels uit Amersfoort en tegen Flying Red uit Roden.

Mario sleepte de punten binnen
Mario sleepte de punten binnen
(klik op de foto voor een vergroting)

Mario sleepte de punten binnen
Deze editie begon weer zoals vertrouwd met een sprongbal voor Kees tegen Kees en wist Kees hem dit keer te winnen. Het is een moeilijke wedstrijd geworden met een aantal spelers die drie maanden niet getraind hadden en ook werd er door diverse spelers bovengemiddeld veel gemist. Genoeg ingrediënten voor een pak slaag. Mario wist ondanks alles Redeoss in de wedstrijd te houden en uiteindelijk werd zelfs de overwinning binnen gesleept.
Einduitslag Crackerjacks - Redeoss: 23-32.

Arif op dreef tegen Flying Red
Arif op dreef tegen Flying Red
(klik op de foto voor een vergroting)

Arif op de break
We weten dat Flying Red al een aantal seizoenen in de B-divisie mee doet. Daar zat een seizoen bij waar niets of maar één wedstrijd gewonnen werd. Het team is nog steeds hetzelfde, maar ze zijn gegroeid. Dit seizoen hebben ze al een aantal wedstrijden gewonnen. En dit toernooi met slechts 1 punt verschil verloren van de Grasshoppers (45-46). Nu moest Redeoss er tegen en zij werden goed opgepakt en op alle fronten afgetroefd. Daarbij was Redeoss niet op schot en René (#69) van Flying Red wel, het leek wel of hij niet wilde missen ... Arif, een paar keer op de break, haalde uit met maar liefst 11 punten wat de stand opvrolijkte. De overwinning was echter terecht voor Flying Red, die het met een goede teamprestatie bereikte.
Einduitslag Flying Red - Redeoss: 44-27.

Debuut van Martijn in de B-divisie
Debuut van Martijn in de B-divisie
(klik op de foto voor een vergroting)

Debuut van Martijn in de B-divisie
In de wedstrijd tegen Crackerjacks viel Martijn in. Hij liet een goede indruk achter en mocht in de wedstrijd tegen Flying Red wat langer spelen en wist zijn debuut glans te geven met een P en een score.

Kees


Zie ook:


Verslag van Tess:

Zaterdag 17 maart waren de aangepast badmintonners te vinden in Delft. Daar speelden zij bij thuisclub Redeoss een toernooi uit het aangepast badminton circuit. Met een opkomst van ruim 40 spelers was dit het drukst bezochte toernooi uit het circuit van dit seizoen. Enkele nieuwe spelers deden voor het eerst mee en aan hun reactie te zien ook zeker niet voor het laatst. Rollers en staanders speelden in verschillende categorieën de enkel en het gemengd dubbel.

Rollers
Bij de mannen enkel A ging Ilse van de Burgwal er met het goud vandoor. Deze oud-wereldkampioene speelt op een dusdanig niveau dat zij haar uitdaging vindt door bij de heren mee te spelen. De strijd om zilver en brons ging in deze categorie tussen Hans MacDaniel en Piet de Hoogh, waarbij oud-Redeoss-speler Hans aan het langste eind trok (21-17, 21-14). Bij de mannen enkel B was Robin van Dam van BC Shot uit Dongen oppermachtig. Hij gaf zijn concurrenten weinig punten en pakte daarmee goud. Spannender was de strijd om zilver en brons. In drie sets versloeg Jonny Munnik van de Heerhugowaardse club HHW'69 thuisspeler Erik Jan Koekoek (21-14, 11-21, 21-15). Erik Jan heeft sinds enkele weken een nieuwe en lichtere sportrolstoel, waarmee hij druk aan het trainen is. Deze nieuwe stoel lijkt zijn vruchten af te werpen. De finale bij de dames werd een strijd tussen België en Nederland. De Belgische Gerardine Van Ende versloeg daarbij Anniek Griffioen van het Sliedrechtse Shuttle Up (21-19, 21-16). Het brons werd een prooi voor Redeoss-speelster Helga Karlas. Zij won in de strijd om de derde plaats van Rini Brekoo in een spannende drie-setter (17-21, 21-15, 21-9).

Vervolgens gingen de rollers uit alle categorieën met elkaar aan de slag tijdens het gemengd dubbel. Dit leverde spannende wedstrijden op. De eerste plaats was voor Ilse van de Burgwal en Jonny Munnik. Het koppel speelde voor het eerst met elkaar, maar de ervaren Ilse en de nog jonge Jonny bleken een gouden combinatie. Een deal om ook samen tijdens het NK te spelen werd meteen geboren. Tim Quartel van Redeoss haalde samen met Anniek Griffioen een tweede plaats. Brons ging naar Rini Brekoo en Piet de Hoogh in een spannende strijd tegen Gerardine Van Ende en Rob Smeets (21-13, 24-22).

Staanders
Bij de staanders mannen enkel A was Bas den Turck de grote winnaar. Een knappe prestatie van de speler van het Tilburgse BC Reeshof die al lange tijd met een blessure kampt. Bas kreeg het goud echter niet cadeau, daar was een pittige wedstrijd tegen de bij de mannen spelende vrouw Carmen van Kester van het Naaldwijkse BC Mix voor nodig. De strijd om het brons ging tussen twee jeugdige en enthousiaste spelers bij het circuit. Ludovic Maanders van het Heemskerkse KIS versloeg daarbij Koen van Leeuwen van BV Deo uit Nootdorp. De finale-enkel mannen staand B was een onderonsje tussen twee spelers van thuisclub Redeoss. Axel Nieuwenhuyse versloeg daarbij Thomas Binnendijk (21-7, 21-18). BC Limes mag het brons mee naar huis nemen, Jareth van der Weijden sleepte deze prijs in de wacht. Bij de dames zegevierde Cynthia Christiaans van MGS Maastricht. Zij versloeg in de finale Sophie van den Broek van kersverse landskampioen Duinwijck. Het brons werd een strijd tussen Nederland en België, waarbij de Maastrichtse Jaimy Post er met de winst vandoor ging tegen Alexandra Mondelaers (21-17, 16-21, 22-20).

Bas den Turck en Carmen van Kester pakten samen de winst in het gemengd dubbel. Zij wonnen van Jaimy Post en Guus Maassen. Het brons ging in een spannende strijd naar Sophie van den Broek en Jareth van der Weijden door winst op Koen van Leeuwen en Alicia Mondelaers (21-11, 23-21).


Alle uitslagen zijn te vinden via onderstaande link:


Op zaterdag 17 maart stond het ranglijsttoernooi tafeltennis in Duiven op het programma. Om 5:50 uur stond Monique al op het station van Delft voor vertrek naar Duiven. Terwijl zij dubbel ingepakt stond (dubbele sokken, broek en shirts), het was immers -3° C buiten, was er een nachtstapper in zijn bermuda korte broek en T-shirt die ook met zijn frisjes geklede vrienden in dezelfde trein stapte. In de trein een hoop dronken tieners die Rotterdam die nacht hadden bezocht en op weg naar huis waren. In Den Haag was het overstappen op de trein richting het oosten. Twee treinen verder nog een boemeltje richting Duiven en Monique was er. Na twee koppen koffie, de tweede met teamgenoot Adri, die vanuit Lochem op bijna dezelfde tijd als Monique was gearriveerd.

Uitslagen van Adri in Duiven
Uitslagen van Adri in Duiven
(klik op het plaatje voor een vergroting)

Toen beide speelsters naar beneden gingen, naar de sportzaal, was het daar al erg gezellig met de andere deelnemers. Monique moest zich nog even van haar dubbele laag kleding ontdoen voor zij naar tafel 4 kon, waar zij haar wedstrijden in klasse 3 poule 2 kon spelen. Adri heeft zij die dag nog een enkele keer gezien. Adri speelde namelijk haar wedstrijden in klasse 6 poule 4 op tafel 28 aan de andere kant van de zaal. Allebei waren ze ingedeeld in een leuke groep waar ze spannende wedstrijden konden spelen en tellen. Adri vond het vooral leuk dat er weer eens nieuwe gezichten waren in klasse 6. In klasse 3 was er ook weer een nieuw gezicht bij, en er waren er al zoveel aan het begin van dit seizoen. Dus leuk, leuk en leuk.

Adri in actie in Duiven
Adri in actie in Duiven
(klik op de foto voor een vergroting)

Qua resultaat was het voor beide dames dezelfde uitkomst. Waar Monique vierde werd in haar poule met twee gewonnen wedstrijden, maar met minder punten dan de andere twee spelers met twee gewonnen wedstrijden, was Adri wat duidelijker niet door naar de hoofdronde. Zij verloor een wedstrijd teveel ten opzichte van haar tegenstanders. Nadat de dames samen een korte pauze hadden gehouden, ze hadden wel even moeten zoeken voor ze elkaar terugvonden, gingen ze weer terug naar de zaal voor hun troostronden. Terwijl bij Adri in de poule gelijk om "best of three" werd gespeeld, duurde het bij Monique in de poule wat langer; alleen de laatste wedstrijd voor Monique, voordat ze daartoe overgingen. Het was er dan ook weer erg gezellig in deze groep, bestaande uit allemaal oud bekenden. Uiteindelijk waren ook hun wedstrijden gespeeld. Nadat ook de finales in de hoofdrondes allemaal waren gespeeld, kon op tijd de prijsuitreiking beginnen.

Uitslagen van Monique in Duiven
Uitslagen van Monique in Duiven
(klik op het plaatje voor een vergroting)

En ja hoor, Monique mocht ook een medaille ophalen voor haar verdiensten in de troostronde. Vervolgens ging Adri alvast naar huis en ging Monique zich weer inpakken met haar dubbele laag kleding; het was nog steeds onder nul tenslotte en ze moest weer naar de trein.

Een medaille voor Monique in Duiven
Een medaille voor Monique in Duiven
(klik op de foto voor een vergroting)

De terugreis ging met wat haperingen. Ze besloot in Utrecht om via Rotterdam te gaan, dat zou een half uur in tijd schelen. Maar helaas, na het thuisfront een berichtje gestuurd te hebben hoe laat ze dacht op station Delft te zijn, kwam het bericht de trein waar ze in zat defect was en ze had 1 minuut om 6 perronnetjes verder te komen, waar de trein klaar stond, die wel zou rijden naar Rotterdam. Ze had het gehaald, maar het was door het wachten wel 20 minuten later geworden. In de trein maar weer een bericht naar het thuisfront hoe laat ze nu dacht in Delft te zijn. En ja, je snapt het wel: in Rotterdam reed de intercity niet, die ze dacht te nemen en moest ze met een trein van 10 minuten later mee, die wel ging en ook nog in Delft stopte. En zo kwam Monique 14 uur later weer aan, waar het verhaal begonnen was. En daar stond het thuisfront, lees Kees, haar heel geduldig op te wachten. Nog even een korte wandeling langs de Buitenwatersloot naar huis en de rest van het weekend kon beginnen.

Monique


Zie ook:


Op zaterdag 24 februari werd het toernooi aangepast badminton van BV Doesburg gehouden in sporthal de Beumerskamp in Doesburg.

Alle uitslagen zijn te vinden via onderstaande link:


Donderdagavond 22 februari vond de tweede ronde van de voorjaarsserie 2018 van het klaverjassen plaats in de Sportkantine van Redeoss in het Sophia Revalidatiecentrum aan de Reinier de Graafweg 1 te Delft.

Wat een geluk dat we niet deze week hoefden te spelen en door de strenge vorst naar onze speellocatie moesten, hetzij met de auto of met de fiets.

Er waren 8 tafels volledig bezet, zodat vrijwel iedereen ook daadwerkelijk kon spelen.

Aan de kop van de ranglijst werd er flink geschoven. Waren Hans en Lex in januari de koplopers, nu werden ze voorbij gestreefd door de winnares van de najaarsserie Yvonne Lips.

Er werd weer gezellig om de punten gestreden, waarbij ook poedelprijsjes beschikbaar waren. Daarnaast was er nog een loterij om de prijzenkast aan te vullen.

Voor de volgende avond op donderdag 29 maart hopen we weer op ieders aanwezigheid.

Mocht men onverhoopt niet kunnen komen, eventueel voor een vervanger zorgen en dit even melden per e-mail: aad@redeoss.nl of telefonisch 015-2560965.

Rooster van de resterende avonden van het klaverjassen:

 • donderdag 29 maart, 19:30 uur
 • donderdag 26 april, 19:00 uur

Aad Verbeek

Uitslag tweede ronde voorjaarsserie 2018 klaverjassen

Voor de tweede keer stond het Open Zuid-Hollands Para Kampioenschap tafeltennis op het programma en wel op zaterdag 10 februari 2018 in Zoetermeer. Monique werd opgehaald door Job om onze vereniging te vertegenwoordigen. Het bijzondere aan dit toernooi is dat de deelnemers aan het kampioenschap enkelspel allen paraspelers zijn. Tussen de enkelwedstrijden door moet er ook nog gedubbeld worden samen met een valide speler. Nu zijn die laatste bij Redeoss niet voorradig. Maar in overleg met de organiserende vereniging Doing waren er al gauw twee kandidaten gevonden om Job en Monique bij te staan.

Voor Monique was daar neef Gerard. Ook voor Job was er een Gerard. Er was een mooi schema opgesteld voor de dag. Helaas door ziektes waren er minder kandidaten voor het enkeltoernooi. Hierdoor kwamen ronde 6 en 7 te vervallen. Wel waren er nog 18 deelnemers over om drie poules enkel van ieder 6 spelers te vormen voor het kampioenschap. Spelers werden ingedeeld naar sterkte volgens de ELO lijst van de NTTB, zodat je ook sterkere spelers uit hogere klasse paratoernooien in je poule kon hebben. Leuk om eens tegen te spelen kan dat zijn.

Het speelschema zag er uiteindelijk als volgt uit:

 1. eerste ronde enkel
 2. tweede ronde enkel
 3. eerste kwalificatieronde dubbel
 4. tweede kwalificatieronde dubbel
 5. derde kwalificatieronde dubbel
 6. derde ronde enkel
 7. PAUZE
 8. vierde ronde enkel
 9. tussenronde dubbel
 10. vijfde ronde enkel
 11. halve finale 3-kamp dubbel
 12. halve finale 3-kamp dubbel
 13. halve finale 3-kamp dubbel
 14. finale dubbel
 15. 3e/4e plaats dubbel.

Een heel mooi dagschema waar je je als speler zeker niet zal gaan vervelen. Voor Job en Monique leverde het vele mooie, spannende wedstrijden op zowel in de enkel als in de dubbel. In de enkel speelde Job voor wat hij waard was, maar de weinige trainingsuren gingen hem toch opbreken. Hij verloor er twee overtuigend en twee andere wedstrijden gingen in vieren verloren. Bij zijn laatste wedstrijd redde hij het ook net niet. De vijfde set werd 11-13.

Uitslagen van Monique en Job in Zoetermeer
Uitslagen van Monique en Job in Zoetermeer
(klik op het plaatje voor een vergroting)

Ook Monique had een pittige poule met drie spelers die hoger volgens de ranglijsten spelen dan zij. Van hen verloor ze met duidelijke cijfers, alhoewel de set met 10-12 er nog wel heel leuk tussen prijkt. Van de andere twee spelers won zij overtuigend in drie sets.

Monique in actie in Zoetermeer
Monique in actie in Zoetermeer
(klik op de foto voor een vergroting)

Het dubbel vergt nog enige uitleg. Er werd begonnen met zes poules van ieder drie teams. Vervolgens waren er nog tussenrondes om te bepalen in welke halve finale je terecht kwam. A, B of C halve finale. Ook deze halve finales waren weer opgedeeld in twee poules van ieder drie teams. Vervolgens waren er voor de nummers 1 nog finales en de nummers 2 gingen op voor de derde plaats. Zo ongeveer was het wel. Monique en Gerard M wonnen beide wedstrijden in de poule, maar verloren de tussenwedstrijd en kwamen in de halve finale A ook niet tot winst. Zij waren dus uitgeschakeld voor de prijzen.

Uitslagen van Monique en Job in Zoetermeer
Uitslagen van Monique en Job in Zoetermeer
(klik op het plaatje voor een vergroting)

Job met Gerard D wonnen in de poule één wedstrijd en verloren er ook één. Ook bij hen ging de tussenronde verloren. Maar dan de halve finale B poule. Toen keerde het tij. Ze wonnen beide wedstrijden en gingen door naar de finale B. Ook deze heel spannende wedstrijd werd door hen gewonnen. En hierdoor ging Job toch nog met een eerste prijs naar huis. Samen met Monique ging hij weer terug naar het Kabbelgat, zoals Delft dat weekend heet.

Eerste prijs voor Job in Zoetermeer
Eerste prijs voor Job in Zoetermeer
(klik op de foto voor een vergroting)

Monique


Zie ook:


Op zaterdag wordt er, voor zover er geen wedstrijden zijn, in de kleine zaal getraind door Kees en Monique La Brijn. Soms komt Job de gelederen versterken. Heel af en toe zien ze ook Michel de Ruijter verschijnen. Na een jaar niet gesignaleerd te zijn geweest, was hij er weer. Dus even voorstellen: de speler op de foto is Michel. Hij is bijna van het begin van deze vereniging al lid. Hij kwam precies op tijd om de familie La Brijn te trainen op bijzondere aparte slagen in het spelletje tafeltennis.

Michel de Ruijter
Michel de Ruijter
(klik op de foto voor een vergroting)

Op zondag 4 februari mocht de familie La Brijn weer op stap omdat de derde ronde van de RRT competitie gepland stond. Ze vertrokken hiervoor al vroeg richting Den Bosch. Hier waren ze te gast bij de TTV Never Despair. Het was weer gezellig binnenkomen. Koffie en thee stonden al klaar. Kees en Monique poetsten ook nog even de batjes, die twee dagen ervoor van nieuw rubber waren voorzien. Ze wilden ze deze dag echt goed gaan inspelen. En daardoor zullen ze bij diverse slagen voor verrassingen komen te staan. Ze waren benieuwd.

Het bestuur van de RRT was ondertussen bezig het speelschema van de dag weer op z'n kop te zetten. Er waren veel zieken, heel veel zieken. De vereniging uit Venray kon hierdoor ook niet komen. Uiteindelijk waren er toch nog 14 spelers. Het bestuur had het toernooi niet afgemeld, omdat er ook weer drie nieuwe spelers bij waren. En die ga je zeker niet teleurstellen. Er was dit keer ook een klasse 1 speler bij, had eigenlijk niet gemogen, maar het was er tussendoor geslopen, deze deed nu voor spek en bonen mee. Als aanvulling deed er ook een dochter mee, die uiteraard alleen bij papa in de poule wilde spelen, zij speelde als training mee in de hoogste klasse. Een speler die er wel thuis hoorde liet zich een klasse zakken en speelde in de lagere poule mee. Snap je het nog???

Uitslagen van Monique en Kees in Den Bosch
Uitslagen van Monique en Kees in Den Bosch
(klik op het plaatje voor een vergroting)

Uiteindelijk konden de wedstrijden dan toch beginnen. Kees speelde in poule B leuke, spannende wedstrijden. Hij won er twee en verloor er twee. Een hele mooie middenweg dus. Monique kwam in de A poule met twee spelers die nergens voor mee telden. Ook was het minder voor haar omdat enkele spelers niet voor een leuke partij gingen maar voor harde punten, die bij dit toernooi helemaal niet te behalen waren. Jammer was dat, maar ze speelde zelf wel om het spelletje, zodat het toch nog leuke en hier en daar ook spannende wedstrijden werden. Ze won er slecht 1 tegen de dochter van ... Helaas werd deze uitslag niet op de sheet genoteerd en ook de verliespartij niet tegen de klasse 1 speler. In dit verslag is daarom een denkbeeldige stand opgenomen om de boel compleet te maken. Ze had het echt niet onthouden wat de standen werkelijk waren.

Monique La Brijn in Den Bosch
Monique La Brijn in Den Bosch
(klik op de foto voor een vergroting)

Halverwege de dag was er gestopt met spelen om samen pauze te houden en te genieten van de zelfgemaakte soep van een van de mannen achter de bar. En die smaakte weer geweldig. Tegen half vier waren alle wedstrijden gespeeld en kon het bestuur van de RRT de prijzen gaan uitreiken. En jullie begrijpen het al: onze familie La Brijn viel dit keer niet in de prijzen. Wel hadden ze een mooie gezellige trainingsdag achter de rug en waren de batjes goed getest. Op naar het Delftse land dan maar weer.

Monique


Zie ook:


Zaterdag 3 februari werd de vijfde speelronde van de Toernooidivisie B georganiseerd in Sporthal De Hullen in Roden. Helaas was Redeoss niet van de partij omdat het niet lukte om een volwaardig team op de been te brengen. We moesten dus, tot onze grote spijt, verstek laten gaan. Onze verontschuldigingen en we gaan ons best doen om de komende ronde natuurlijk weer gewoon van de partij te zijn.

Doordat er niet naar Roden is afgereisd, heeft Redeoss zijn twee wedstrijden met 0-20 verloren. Dat leverde de volgende stand op:

Uitslagen en standen in de Toernooidivisie B
Uitslagen en standen in de Toernooidivisie B
(klik op het plaatje voor een vergroting)

Kees


Zie ook:


Basketbal Gazette Nr. 150!
Zaterdag 12 januari 2008 was in de kantine van de Oostervant te Rotterdam het idee bedacht om een Redeoss basketbal informatieblaadje te maken. Tafeltennis had al een jaar zoiets met de naam "Een bericht van het Pingpongballetje". Kees (#8) heeft de handschoen opgepakt: hij bedacht een naam, de kop en maakte een verslag van de wedstrijden, aangevuld met een foto plus informatie waar en wanneer de volgende toernooien plaats vinden. In de jaren daarop is het krantje verder uitgegroeid met meer foto's, korte verhaaltjes, reclame en vragen waar je niks mee kan, hahaha. Later, vanaf nr. 100, spelletjes met in de volgende Gazette de antwoorden. Er zijn nu 9 jaar verstreken en al die verslagen zijn nog steeds te lezen op de Redeoss website, www.redeoss.nl. Deze worden ook geregeld bekeken door andere verenigingen. En nu is alweer nr. 150 (jaargang 10) uit over de vijfde speelronde van de Toernooidivisie C in sporthal De Beverbol in Ridderkerk, de thuisbasis van ISR. De volgende spelers deden daaraan mee voor Redeoss: Albert, Arif, David, Dynah, Erik Jan, Jérôme en Martijn.

Enkele spelers van Redeoss in Ridderkerk Enkele spelers van Redeoss in Ridderkerk
Enkele spelers van Redeoss in Ridderkerk
(klik op een foto voor een vergroting)

JBC/Noorderhaven uit de competitie...
Helaas heeft JBC/Noorderhaven zich moeten terugtrekken uit de competitie vanwege personele problemen. Hierdoor zijn er nog zes teams over en is de speelronde van 3 maart in Julianadorp niet meer nodig. Hopelijk lukt het hen volgend seizoen weer terug te keren!

Weer andere spelers?
ISR heeft zoveel spelers dat er ieder toernooi een aantal spelers teleurgesteld worden omdat zij niet mee mogen naar het toernooi. Dit hebben zij opgelost met een rouleersysteem zodat men het van te voren weet en begrijpt waarom. Niet alle teams hebben deze luxe en moeten het doen met spelers die dan beschikbaar zijn. Dus eerder dit seizoen werd er tegen ISR gespeeld en met 34-28 verloren, maar met een andere teamsamenstelling.

Nieuwe wedstrijd, nieuwe kansen. De eerste periode werd goed begonnen en wisten Arif en Dynah te scoren. Deze periode eindigde gelijk en daarover kon men tevreden zijn. In het tweede kwart bleef Redeoss druk zetten en deden David en Jérôme ook een duit in het zakje. Deze periode werd met een klein verschil gewonnen.
Ruststand: 16-14 voor Redeoss.

In de derde periode werd het verschil gemaakt door ISR. Redeoss schoot met losse flodders en ISR maakte daar gebruik van: 0-9 voor ISR. In het vierde en laatste kwart pakte Redeoss de draad weer op, gaf weer genoeg tegengas en wist ook nog te scoren. Het bleek echter niet voldoende te zijn voor de overwinning.
Eindstand Redeoss 2 - ISR: 20-27.

Dynah in Ridderkerk Albert in Ridderkerk
Dynah en Albert in Ridderkerk
(klik op een foto voor een vergroting)

De tweede wedstrijd was tegen koploper RBVM uit Middelburg. Er waren 7 spelers waarvan er maar 5 in het veld mogen staan. Eén speler is de oudste, de wijste en de langste. Deze speler scoort normaal ook het meest. Maar vandaag, een speciale dag, wilde het maar niet lukken. Het sierde zijn karakter dat hij het maar bleef proberen en niet op gaf. Helaas konden de anderen dan ook niet schieten en werd in de eerste periode niet gescoord. De tegenstanders vonden dat niet hun probleem en zij scoorden wel. Periodestand: 0-11 voor RBVM.

In het tweede kwart was het niet de grootste, maar de jongste, Dynah, en ook niet de smalste, maar de breedste, Jérôme, die scoorden. Dan is het pauze en is de stand 7-19 voor RBVM.

Men moest gaan voor een zo goed mogelijk resultaat en met zoveel mogelijk plezier. En dan moeten ook de reservespelers gewoon meedoen. Immers, winnen doe je met z'n allen en verliezen ook. In het laatste kwart kwamen er weer extra krachten los en die konden David, Dynah en Jérôme in punten omzetten, waardoor er weer een mooie periodestand te bewonderen was: 10-14.
Eindstand Redeoss 2 - RBVM: 19-44.

Uitslagen en standen in de Toernooidivisie C
Uitslagen en standen in de Toernooidivisie C
(klik op het plaatje voor een vergroting)

Kees


Zie ook:


Donderdagavond 25 januari zijn we weer gestart met onze voorjaarsserie klaverjassen jaargang 2018 in onze Sportkantine van Redeoss.

Er was een mooie opkomst waardoor we 8 tafels konden indelen.

Dankzij wat reclame in de dagbladen konden we toch weer een nieuwe speler verwelkomen.

De organisatoren Nicolien en Henk hadden hun boodschappen gedaan en zodoende voor een mooie prijzentafel gezorgd voor de geluksronden en voor de loterij.

De ranglijst wordt aangevoerd door Hans Verroen die al duidelijk afstand neemt van zijn naaste concurrenten, maar hiermee is de strijd nog lang niet gestreden.

De volgende speelavond is op donderdag 22 februari a.s. om 19:30 uur en hopelijk weer een mooie opkomst.

Locatie: Sportkantine van Redeoss, Sophia Revalidatie, Reinier de Graafweg 1 te Delft.

Aad Verbeek aad@redeoss.nl of tel. 015-2560965.

Met vriendelijke groet,

Aad Verbeek

Uitslag eerste ronde voorjaarsserie 2018 klaverjassen

Voor de tafeltennissers kan het seizoen op 20 januari ook weer verder en wel in Zoetermeer waar het derde ranglijsttoernooi van het seizoen zal worden gehouden. Een oud en vertrouwd groepje ging op deze zaterdag naar het Zoetermeerse Doing. Job, Kees en Monique zijn in hun klasse ingeschreven om weer zoveel mogelijk punten bij elkaar te vergaren. Onze nieuwe speler, van eind 2017, is alweer weg en komt uit voor een andere vereniging.

De ontvangst was gezellig. Na de koffie/thee was het tijd om naar de zaal de gaan. Hier stonden 16 tafeltennistafels klaar waar uiteindelijk 220 wedstrijden gespeeld werden in totaal die dag. Nee, niet door onze leden alleen maar door alle spelers aanwezig deze dag. Onze spelers speelden achter in de zaal, redelijk dicht bij elkaar, wel zo gezellig. Job en Kees kwamen beide uit in klasse 4. Allebei speelden ze in een poule van zes personen. Job in poule A en Kees in poule B.

Uitslagen van Job in Zoetermeer
Uitslagen van Job in Zoetermeer
(klik op het plaatje voor een vergroting)

Bij Job in de poule raakte een speler gedurende de dag geblesseerd; dus hij mocht een wedstrijd minder spelen. Van de andere wedstrijden won hij er één in vier sets. De andere drie wedstrijden speelde hij twee viersetters en één driesetter. Op de tafel ernaast speelde Kees. Hij had het zich niet gemakkelijk gemaakt. Twee vijfsetters gingen uiteindelijk toch naar de tegenpartij.

Kees in actie in Zoetermeer Monique in actie in Zoetermeer
Kees en Monique in actie in Zoetermeer
(klik op een foto voor een vergroting)

Drie andere verloren wedstrijden gingen in drieën. Extra kan genoemd worden de wedstrijd tegen Adriaan; hier verloor Kees met twee sets van 10-12. Best wel erg jammer dus. Maar gelukkig wist Kees wel een wedstrijd overtuigend te winnen. De heren waren op tijd klaar met hun wedstrijden en moesten wachten tot de andere poules klaar waren voor hun troostronde zou gaan beginnen.

Uitslagen van Kees in Zoetermeer
Uitslagen van Kees in Zoetermeer
(klik op het plaatje voor een vergroting)

Schuin aan de overkant van de heren stond Monique in klasse 3 nog druk bezig met haar poule A. Het was allemaal wat vertraagd in de ochtend begonnen. Er waren drie afmeldingen in poule B van klasse 3. Er moest door de organisatie nog flink gehusseld worden. Er kwam een nieuwe speler bij en een speler uit poule A ging in poule B spelen. Monique had uiteindelijk vier leuke, gezellige tegenstanders om mooie wedstrijden tegen te spelen. Ze won drie van de vier wedstrijden. Ze verloor er éénin vier sets en won twee driesetters en een hele spannende tegen Erwin in vijf sets. Zij mocht later in de middag door in de hoofdronde. Maar eerst even een korte, hele korte pauze. Want ze moesten doorgaan.

Uitslagen van Monique in Zoetermeer
Uitslagen van Monique in Zoetermeer
(klik op het plaatje voor een vergroting)

Job en Kees moesten in hun eerste wedstrijd die middag hun meerdere erkennen en waren verder uitgeschakeld voor de rest. Job ging naar huis voor zijn andere afspraken die zaterdag en Kees ging Monique aanmoedigen. Zij moest in ieder geval nog twee wedstrijden spelen. Te beginnen met de halve finale tegen Peter J. uit Zoetermeer. Ondanks dat ze een set won en een set met 14-16 verloor lukte het haar niet om de andere twee sets naar zich toe te trekken. En dus..., ging Peter naar de finale en Monique had nog kans op een derde plaats. In de volgende wedstrijd kwam ze Tim weer tegen. En daar had ze in de ochtend nog in vieren van verloren. Een hele leuke spannende wedstrijd was het gevolg. Maar Tim liet zich niet foppen en ging er na een driesetter met de derde plek vandoor. Dan nog maar even naar de kantine voor een drankje en een hapje en vooral voor een gezellig praatje. Nadat de winnaars hun prijzen hadden ontvangen gingen ook Kees en Monique maar eens huiswaarts.

Monique


Zie ook:


Op donderdag 25 januari 2018 gaan we van start met de voorjaarsserie klaverjassen bij Redeoss.

In een serie van 4 avonden wordt bepaald wie de wisselbeker mee naar huis mag nemen.

Wij kunnen nog wel wat klaverjasliefhebbers gebruiken.

In december werd er op 8 tafels gespeeld om de prijzen in de geluksronden en in de loterij.

De speelzaal is als vanouds de Sportkantine van Redeoss in het Sophia Revalidatiecentrum, Reinier de Graafweg 1 te Delft.

Men kan zich ter plekke aanmelden of via Aad Verbeek (015-2560965) of per e-mail: aad@redeoss.nl.

Speelschema:

 • donderdag 25 januari, 19:30 uur
 • donderdag 22 februari, 19:30 uur
 • donderdag 29 maart, 19:30 uur
 • donderdag 26 april, 19:00 uur.

Aad Verbeek


Allereerst de allerbeste wensen en een gezond, gezellig en bijzonder sportief 2018 gewenst. Na ons tijdens en na de feestdagen volgegeten te hebben en trainen er niet in zat, staat het eerste rolstoelbasketbaltoernooi van het jaar voor de B-divisie voor de deur. Zaterdag 6 januari te Roden, de dag van de 'Driekoningen'.

Dat is een typische benaming van het volk. Het wijkt af van hetgeen in het evangelie volgens Matteüs staat. Hierin is geen sprake van 'koningen' maar van 'wijzen', en bovendien wordt er geen aantal genoemd. En dan gaat het Redeoss team heel vroeg naar Roden. Zij werden niet geleid door een wonderlijke ster maar de TomTom gaf de richting aan. De volgende spelers zouden het voor Redeoss gaan doen: Arif, Bennie, John, Kees, Mario en Peter.

Het team van Redeoss in Roden
Het team van Redeoss in Roden
(klik op de foto voor een vergroting)

Uitstekend begonnen!
Rond 7:00 uur van huis gegaan op weg naar Roden om de eerste wedstrijd te spelen tegen Grasshoppers uit Katwijk. Dat is geen gemakkelijke opgave na al die oliebollen en weinig training. We rijden niet voor niets 2½ uur, dus spelen met passie en plezier maken. John (#13) deed ook weer mee en dat merkte je. We weten niet waar John de afgelopen tijd geweest is, maar zijn aanwijzingen waren in diverse talen: voorchecken, übertal en afronden. Maar ze werden opgevolgd. De eerste periode werd er uitstekend gespeeld, waardoor deze met 17-2 werd gewonnen. Tijdens het tweede kwart kwam de klad er in en werd het 6-6. Ruststand: 23-8 voor Redeoss.

Geen broodje kroket in de pauze
Geen broodje kroket in de pauze

Pauze. Bennie gaf aan dat er geen broodje kroket gegeten mocht worden in de pauze.

In de tweede helft waren de Grasshoppers minder sterk zonder Hans (#13) en Kees (#?), maar ondanks dat wist Redeoss niet te overtuigen in de derde en de vierde periode. Deze werden echter wel gewonnen, waarna het verschil was opgelopen tot 21 punten.
Eindstand Redeoss - Grasshoppers 2: 45-24.

Spoor bijster?
Bij een sprongbal neemt één speler van ieder team plaats in de middencirkel aan de kant die verdedigd moet worden. Dat is de andere helft waar je ingespeeld heb. De tegenstander ging op de helft van Redeoss staan, wat verkeerd was. Met een kleine opmerking ging hij goed staan en was ook de scheidsrechter overtuigd. Deze gooide de bal recht omhoog. Kees (#8) won de sprongbal en tikte deze naar John (#13) die alleen in de aanvalshelft van Redeoss stond. Kees (#8) ging ook in de aanval en John (#13) gooide de bal ... naar de helft die verdedigd moest worden. Een vergissinkje die vaker voor gekomen is. De eerste score was dan ook te noteren voor Only Friends. Het eerste kwart werd met 2 punten verschil verloren. Tijdens de tweede periode wist Mees (#18) van Only Friends 5x te profiteren van de ontstane situaties en was hij deze periode goed voor 10 punten. Met twee verloren periodes achter de rug was de achterstand opgelopen tot 8 punten voor Redeoss.

Only Friends vs. Redeoss in Roden
Only Friends vs. Redeoss in Roden
(klik op de foto voor een vergroting)

Pauze. Kwestie van niet opgeven en doorwisselen. Bennie gaf nog eens aan: geen broodje kroket eten in de pauze!

Only Friends vs. Redeoss in Roden
Only Friends vs. Redeoss in Roden
(klik op de foto voor een vergroting)

In de derde periode stond het verdedigend niet goed en kregen we veel breaks om onze oren. Kansen die we kregen werden niet gemaakt. Het leek of de man met de hamer langs was geweest. Deze periode werd verloren met 17-6 en zo was de achterstand opgelopen naar 19 punten. Bennie (#2) voelde het aan zijn lijf dat zijn conditie niet goed was en wilde gewisseld worden. Hij stond in het vierde kwart als wissel langs de kant. Hij zag dat het spel vooruit ging en wisselde na 5 minuten met Kees (#8), zodat deze de reporter kon uithangen. De laatste periode werd met 9-13 gewonnen.
Eindstand Only Friends 3 - Redeoss: 52-37.

Uitslagen en standen in de Toernooidivisie B
Uitslagen en standen in de Toernooidivisie B
(klik op het plaatje voor een vergroting)

Kees


Zie ook:


Op zaterdag 6 januari werd het Utregs toernooi badminton gespeeld in het topsportcentrum Galgenwaard in Utrecht. Dit toernooi staat open voor zowel valide als voor mindervalide sporters. Dit jaar was er ook een zogenaamd integratie dubbel, waarbij een mindervalide speler werd gekoppeld aan een valide speler.

Er waren diverse tweede plaatsen voor Redeoss: voor Tim Quartel bij zowel de mannen enkel rol A als het gemengd dubbel rol, voor Helga Karlas bij de vrouwen enkel rol en voor Axel Nieuwenhuijse bij de mannen enkel staand B.

Alle uitslagen zijn te vinden via onderstaande link:


Klaverjassen: najaarsserie 2017

Op donderdagavond 21 december 2017 vond al weer de vierde en slotronde van onze najaarsserie klaverjassen plaats in de Sportkantine van Redeoss alwaar het een gezellige drukte was.

Met acht tafels was het een goed bezette kantine. Men streed fel om de punten, want boven in de top was het nog geen uitgemaakte zaak wie er zou winnen. Jan Hanemaaijer lag twee ronden op kop maar verspeelde zijn koppositie in de laatste ronde.

Yvonne Lips lag al even op de loer en wist de laatste speelronde met haar makker zodanig te scoren dat zij zich de terechte najaarskampioen 2017 mag noemen.

De wisseltrofee gaat na één onderbreking weer naar de familie Lips.

De voorzitter van Redeoss zette de familie v.d. Bosch even in de schijnwerpers voor hun organisatie en overhandigde hen ook namens de klaverjassers een attentie.

Na de uitreiking van de prijzen van de geluksronde en van de loterij konden de prijzen worden verdeeld.

Zoals eerder beschreven mocht Yvonne Lips de wisseltrofee in handen nemen en konden alle deelnemers aan de hand van de totaaluitslag hun prijs ophalen van de rijk gevulde prijzentafel.

Na wat hapjes en drankjes ging ieder tevreden naar huis.

Het programma in het voorjaar 2018 is als volgt:

 • Donderdag 25 januari 19:30 uur
 • Donderdag 22 februari 19:30 uur
 • Donderdag 29 maart 19:30 uur
 • Donderdag 26 april 19:00 uur.

Mocht men onverhoopt op een avond niet kunnen komen, laat het even weten of zorg voor een vervanger.

Per e-mail aad@redeoss.nl of telefonisch 015-2560965.

Allen een fijn en gezond 2018 toegewenst.

Eindstand najaarscompetitie 2017 klaverjassen

Fotocompilatie najaarscompetitie 2017 klaverjassen
Fotocompilatie najaarscompetitie 2017 klaverjassen
(klik op het plaatje voor een vergroting)

Aad Verbeek


Zie ook:


Verslag van het Redeoss/NKF kersttoernooi tafeltennis

De voorbereidingen waren al maanden aan de gang tot het eindelijk zover was. Dinsdag 19 december 2017 was het jaarlijkse kersttoernooi met onze tafeltennisvrienden van de NKF. Vanaf 19:00 uur, toen de dames van Dancin' Delft klaar waren met hun dans, kon er begonnen worden met het opzetten van de tafeltennistafels in de zaal. Kees en Adem, oud-lid van Redeoss en speciaal hiervoor ruim op tijd gekomen, gaan snel aan de slag. Er is een half uurtje tijd voor. Gelukkig helpen ook anderen, die het kunnen, mee zodat al gauw alles klaarstaat.

Redeoss/NKF kersttoernooi tafeltennis
klik op de foto voor een vergroting

Ook voor de leden van de jurytafel, Annemieke en Ed, rustte een schone taak. Er was door Kees een mooi computerprogramma gemaakt speciaal voor deze avond. Zij mochten gaan ontdekken hoe het in de praktijk zou gaan werken. Dat ging helemaal niet slecht, maar Kees moest natuurlijk wel af en toe de andere werkzaamheden laten staan om het weer op gang te helpen. Al gauw waren alle deelnemers aanwezig en voorzien van een drankje die ze hadden besteld in de kantine. Er waren 27 deelnemers op de lijst. En tja ... het moeten er voor het computerprogram wel 28 zijn. Annemieke wordt als spookspeelster op de lijst gezet. Iedereen die wat extra wilde spelen kon dat onder haar naam doen. Maar er bleek een andere oplossing aangekomen te zijn. Zehra, die samen met haar zus, manlief Adem en alle andere spelers kwam aanmoedigen, ging in plaats van Annemieke spelen. Op de eindlijst hebben we natuurlijk wel haar naam genoteerd. Uiteindelijk hadden we 19 spelers voor Redeoss en 9 spelers namens de NKF. En geloof het of niet, dit waren er evenveel als vorig jaar. Maar dan wel in een andere verhouding.

Redeoss/NKF kersttoernooi tafeltennis
klik op de foto voor een vergroting

Er werd begonnen met het spelen van twee rondes tafeltennis. Zoals gebruikelijk ging een set tot 21 punten en je kan eventueel met een voorsprong of achterstand beginnen. Daarna was er een pauze. Tijd voor de loterij. Er waren veel lootjes gekocht. Aan een tafel had men de goede lootjes, bleek al gauw. Monique en Kees probeerden, door nog wat extra lootjes te laten trekken, dat ook anderen kans kregen op een leuk prijsje. Dat lukte gedeeltelijk, maar uiteindelijk moesten ook zij het opgeven zodat er nog genoeg prijzen waren voor later op de avond wanneer de spelers om de beurt een prijs mochten gaan kiezen.

Redeoss/NKF kersttoernooi tafeltennis
klik op de foto voor een vergroting

Maar eerst moesten er nog twee rondes gespeeld worden. Vol enthousiasme werden er weer leuke wedstrijden gespeeld. En dan ... zou de uitslag gelijk van een werkblad af te lezen moeten zijn. Maar helaas, er was toch iets verkeerd gegaan. Kees kon aan de slag om uit te zoeken waar het in kon zitten. Terwijl hij bezig was, gingen anderen aan de slag om alles in de zaal weer op te ruimen. Na wat puzzelen kwam daar de uitslag. Adem bleek 1 puntje meer te hebben dan Monique en mocht als eerste van de tafel wat uitzoeken. Bij de onderste gelederen was Delinah heel blij dat ze dit jaar wel wedstrijdjes gewonnen had en niet zoals vorig jaar op de bodem van de ranglijst terecht was gekomen. En de beker verhuisde weer van vereniging. Dit jaar had Redeoss met 2.16 punten net iets meer dan NKF met 1.67 punten. Tegen elf uur gingen de deelnemers weer huiswaarts. Kees heeft van de juryleden gehoord dat ze erg blij zijn met het computerprogramma. Hier worden echter in de loop van het jaar nog wel allerlei kinderziektes uitgehaald en mogelijkheden dichtgespijkerd zodat sommige handelingen gewoon niet meer kunnen. We gaan het zien volgend jaar op de laatste sportdinsdag van het jaar. Nu kunnen we in ieder geval weer terug kijken op een gezellige, sportieve avond.

De resultaten:

vier gewonnen wedstrijden
nrnaampunten
1Adem Azgin26
2Monique La Brijn25

drie gewonnen wedstrijden
nrnaampunten
3Fred v.d. Kruk *24
4Joop de Graaf *22
5Ineke Dijksman16
6Jérôme Stordiau14
7Kees La Brijn13
8Koos Verwijs11
9Ton de Haan *8
10Adri de Graaff2

twee gewonnen wedstrijden
nrnaampunten
11Els Mulder16
12Bert v.d. Lubbe12
13Leo van 't Woudt *10
14Paulo Bos6
15Constantino Bos4
16Elly Rodenburg2
17Albert Peters0
18Manfred Hellemons *-1
19Delinah v.d. Vlist-2
20Paul v.d. Ende *-13
21Chris Mulder-19

één gewonnen wedstrijd
nrnaampunten
22Fabian v.d. Lubbe-21
23Bas Mulder-25

nul gewonnen wedstrijden
nrnaampunten
24Peter Hellemons *-15
25Zehra Aytekin-22
26Rieneke Vermeer *-27
27Inge Mol-30
28Jan v.d. Bos *-36

Monique


Er zijn veel foto's gemaakt van het kersttoernooi. Onderstaande collages bevatten een selectie:

Redeoss/NKF kersttoernooi tafeltennis

Redeoss/NKF kersttoernooi tafeltennis
klik op een plaatje voor een vergroting

Zie ook:


Vierde speelronde van de Toernooidivisie C in Middelburg

Zaterdag 16 december 2017 was de dag dat de Britse rockband IQ een concert ging geven in de boerderij te Zoetermeer. Het was ook de dag dat Redeoss 2 naar Middelburg afreisde om de 7de en de 8ste wedstrijd in de Toernooidivisie C te spelen. Peter, normaal een vast gegeven, was ziek en kon niet mee. Erik Jan had een toernooi met zijn passie badminton en ging ook niet mee. Dan kom je krap in de spelers en ga je verder zoeken naar wie er nog meer mee mogen doen in het tweede team. De volgende spelers zijn voor deze wedstrijden geselecteerd: Albert, Arif, David, Dynah, Jérôme en Mike.

Het team van Redeoss in Middelburg
Het team van Redeoss in Middelburg
(klik op de foto voor een vergroting)

In de buzzer, kaboem!
Jérôme opende het netje voor Redeoss tegen High Five uit Tilburg in de derde minuut met een vrije worp. Ze stonden op dat moment met 2-0 achter. Omdat er veel spelers hun best deden om zich te verstoppen, heeft Albert een time-out genomen in de vijfde minuut. Het ging daarna iets beter. Maar het geluk was nog niet aan de zijde van Redeoss; ze stonden achter met 4-1. Albert wist niet wat te doen en zag dat er nog twee seconden te gaan was. Hij was de driepuntslijn nog niet genaderd. Wat moest hij doen? Met al zijn ervaring — had hij nog nooit eerder geprobeerd — van achter de driepuntslijn gooien. "Nooit eerder gedaan, maar dat kan ik wel!" en Albert gooide de bal in de buzzer, door het netje. Zo stond het 4-4 na het eerste kwart. De tweede periode ging verloren met 6-4.

High Five vs. Redeoss in Middelburg
Kameleon vs. Redeoss in Den Haag
(klik op een foto voor een vergroting)

In het verdere verloop van de wedstrijd was het duidelijk dat hier niet van gewonnen kon worden. Maar toch wilde David iets bewijzen: dat ging er bloederig aan toe, hij moest met vijf persoonlijke fouten uit het veld. En Dynah hield goed de tegenstander op de eigen helft vast. Deze moest zelfs uitstappen om van haar af te komen.
Eindstand High Five - Redeoss 2: 37-18.

Redeoss vs. Hoofddorp in Middelburg
Redeoss vs. Hoofddorp in Middelburg
(klik op de foto voor een vergroting)

De hoofdrol was voor Hoofddorp
De tweede wedstrijd was tegen Hoofddorp 3. Daar mocht in de derde periode een score voor Redeoss genoteerd worden. Maar toen kwamen ze ook los en een paar spelers pakten hun puntjes. David viel dit keer op met scores en wees Redeoss de weg. Hij werd topscorer met acht punten voor Redeoss, maar dit bleek helaas niet genoeg te zijn voor de overwinning. De hoofdrol was weggelegd voor Hoofddorp, die duidelijk sterker was.
Eindstand Redeoss - Hoofddorp 3: 16-31.

Uitslagen en standen in de Toernooidivisie C
Uitslagen en standen in de Toernooidivisie C
(klik op het plaatje voor een vergroting)

Kees


Zie ook:


Ook dit jaar hebben we weer een heel gezellig toernooi gedraaid, waar we weer veel vooruitgang van de spelers hebben kunnen constateren. Zeker bij de kinderen van de zaterdag, top hoor! Maar de ouders ook, even wat training genomen? Het was weer leuk om iedereen zo bezig te zien.

Ook al kon mijn vaste hulp Roelof de laptop dit keer niet zelf bemannen, heeft hij wel de voorbereidingen gedaan. En een super handleiding gemaakt zodat Tess en ik er goed mee overweg konden.

Na mijn helpers bedankt te hebben, was het tijd voor de prijsuitreiking, Maar toen kwam er eerst een hele grote verrassing voor mij. Wat een kerstpakket zeg! Iedereen had wat mee genomen. Ja, en dan ben je even stil, had er geen woorden voor. Wat een super lief idee van Tess, iedereen nogmaals onze dank ervoor; echt te gek.

Ja, dan eindelijk de prijsuitreiking: bij de jeugd 1e plaats voor Lotte Binnendijk, 2e werd Abel Jansen en 3e Aiden Bal. Bij de heren werd onze lady Carmen van Kester 1e, 2e werd Rico Loos, en 3e Axel Nieuwenhuijse. Bij de dames is 1e Klaske Groenewegen, 2e Sanneke van der Vliet en 3e Lais Bos.

En natuurlijk, net als andere jaren, ook voor alle andere spelers een presentje; ditmaal een lichtbal. Zo ging iedereen weer moe maar voldaan naar huis, om de verdere voorbereidingen voor de komende feestdagen te doen.

Fijne dagen en een gezond en sportief 2018 toegewenst.

Lenie


Op zaterdag 16 december werd het jaarlijkse kersttoernooi badminton gespeeld. Met slechts 25 spelers was het deelnemersveld fors kleiner dan vorig jaar.

Er werd gespeeld in drie verschillende groepen: jeugd, dames en heren. De partijtjes duurden steeds tien minuten, waarbij er gewoon werd doorgeteld. Na de poulewedstrijden werden er finalepoules gemaakt, waarbij de nummers één van elke poule bij elkaar in een poule kwamen, evenzo voor de nummers twee, enzovoorts.

De einduitslag:

Jeugd
rangnaam
1Lotte Binnendijk
2Abel Jansen
3Aiden Bal
4Thoas Prins
5Damian Groenewegen
6Thijs van Puffelen
7Liam Hoenderdos

Dames
rangnaam
1Klaske Groenewegen
2Sanneke van der Vliet
3Lais Bos
4Lydia ter Beek
Heren
rangnaam
1Carmen van Kester
2Rico Loos
3Axel Nieuwenhuyse
4Kevin Schoot
5Thomas Binnendijk
6Jeroen Bal
7Arthur Hoenderdos
8Tim Quartel
9Bart Koekoek
10Jochem Prins
11Erik Jan Koekoek
12Edgar Meijer
13Gert Quartel
14Peter Binnendijk

Met de Toernooi Planner is het redelijk eenvoudig om alle uitslagen en eindstanden van het kersttoernooi te publiceren:


Op donderdagavond 30 november 2017 vond al weer de derde ronde van onze najaarsserie klaverjassen plaats in de Sportkantine van Redeoss, alwaar het een gezellige drukte was.

Bijna hadden we 8 tafels, maar dit haalden we net niet. Dus op 7 tafels werd er strijd geleverd om de felbegeerde punten.

Aan de kop schuift het allemaal wat dichterbij en is Jan Hanemaaijer nog niet zeker van prolongatie van zijn voorjaarstitel.

Wie zich niet in de strijd om de titel kon mengen, kon dankzij de loterij of via de geluksronde toch een prijsje in de wacht slepen.

De slotdrive is op donderdagavond 21 december a.s.

Let op: i.v.m. de tijd die nodig is voor de loterij en de eindprijzen beginnen we om 19:00 uur.

Tot de 21e december a.s. en mocht men niet kunnen komen, zorg dan eventueel voor vervanging en laat dit even weten per e-mail aad@redeoss.nl of via 015-2560965.

Hieronder de stand na de derde ronde:

 naamseptoktnovtotaal
1Jan Hanemaaier47695034448314286
2Yvonne Lips47833993525114027
3Gina Verroen45693990541613975
4Leny Heemskerk39025370462913901
5Aad Verbeek43364431509213859
6Agaath van Driel47033965506113729
7Hans Verroen43755270407613721
8/9Ben Knijnenburg55253748444213715
8/9Lianda Duynisveld44864307492213715
10Wim Heemskerk39025300448913691
11Janny Eekhof39024781500513688
12Nico Marks45964293477613665
13Piet Eijgermans43224930425513507
14Nicolien v.d Bosch41874750453413471
15Frits van Rossum39684686475813412
16Alex de Vogel47584541400013299
17Ernst van Swieten46303748489613274
18Marjan Kunz44134270458213265
19Tineke Makkes48834249412413256
20Truus Ruygrok53833748396813099
21Hermien Plooy43424093459413029
22Ton Eijgermans43064124448812918
23Jaap Lijst39024414450312819
24Riet Grootenboer45404533369312766
25Tiny Smits43464654369312693
26Petra Lous42874678369312658
27Henk v.d Bosch43834290393912612
28Koos Lips43363842430512483
29Bart Oosterman40834548373712368
30Thea Knijnenburg39024622378612310
31Riet van Rossum39024303407012275
32Bert van Haag47653748369312206
33Emanuel Figaroa39023748452812178

Score bij verhindering:

 • 1e ronde: 3902
 • 2e ronde: 3748
 • 3e ronde: 3693

Aad Verbeek


De dag begon met een raadsel: terwijl alle apparatuur in huis aangaf dat de reis naar Weert 2 uur en 20 minuten zou gaan duren, maakte de TomTom in de auto ons wijs dat het met een uurtje en 20 minuten ook kon. Ben bang dat we dan hadden moeten gaan vliegen. Uiteindelijk waren we met 2 uur en een beetje in Weert de pitstops inbegrepen. Met "we" bedoelen we onze tafeltennissers Bruno, Kees en Monique. Voor Bruno zijn eerste officiële ranglijsttoernooi. Bij aankomst was er weer echte Limburgse vlaai met koffie en/of thee. En na zo'n lange reis smaakte dat prima. Op de muur hingen de wedstrijdroosters van de dag al klaar

Alleen Bruno was zoek. Hij stond niet ingedeeld in klasse 4, zoals wel was opgegeven volgens afspraak met een bondsgedelegeerde. Die had echter eigenhandig bepaald dat Bruno maar een klasse hoger, in klasse 3, moest gaan spelen. Er was even niet gedacht aan het fatsoen om dit even terug te koppelen naar de vereniging. Jammer, want Bruno moest weer even alles een plekje geven.

Uitslagen van Bruno in Weert
Uitslagen van Bruno in Weert
(klik op het plaatje voor een vergroting)
Uitslagen van Kees in Weert
Uitslagen van Kees in Weert
(klik op het plaatje voor een vergroting)

Gelukkig waren we ruim op tijd en kwam hij in klasse 3 in een spannende poule terecht. Van de vier wedstrijden won hij er drie en werd tweede in zijn poule. De andere klasse 3 speelster van ons, Monique, speelde in een andere poule ook heel spannende wedstrijden. Zij won er twee. Zij werd derde in haar poule. Kees was nu weer eenzaam achter gebleven in klasse 4. In zijn poule speelde ook hij spannende wedstrijden. Ook hij werd met één verlies partij tweede in zijn poule.

Uitslagen van Monique in Weert
Uitslagen van Monique in Weert
(klik op het plaatje voor een vergroting)

Daarna mochten zowel Bruno als Kees in hun klasse de kwartfinale gaan spelen. Helaas waren daar de tegenstanders te sterk en waren zij verder uitgeschakeld deze dag. Monique was in de troostronde terecht gekomen. Zij wist daar haar drie wedstrijden te winnen. De heren moesten dus nog even op haar wachten. Nadat alle wedstrijden waren gespeeld, begon netjes volgens schema, de prijsuitreiking. Monique mocht haar troostmedaille ophalen en ze mocht op de foto met de andere dagwinnaars.

De prijswinnaars in Weert
De prijswinnaars in Weert
(klik op de foto voor een vergroting)

Voor alle drie onze spelers ligt er nog een enorme uitdaging om hun prestaties op te voeren, zodat ook zij in de hoofdronde vermeld komen te staan als winnaar.

Extra bericht:
Op dinsdag 28 november heeft de tafeltennisgroep afscheid genomen van Marco. Hij gaat elders uitdagingen zoeken en met een berg aan ervaringen weg bij Redeoss. Op deze dinsdag speelde hij nog enkele wedstrijden voor onze interne competitie om het af te leren, laten we maar zeggen. Zo ook tegen maatje Kees. Die sinds de allereerste onderlinge wedstrijd, ruim 14 jaar geleden, niet meer van Marco had kunnen winnen. Deze keer won Kees wel. Jammer voor hem: de wedstrijd telt nergens meer voor mee. We wensen Marco, en natuurlijk ook Saskia, heel veel gezondheid en geluk toe.

Kees vs. Marco
Kees vs. Marco
(klik op de foto voor een vergroting)

Monique


Zie ook:


De speculaaspoppen zijn bij iedereen weer binnen,

dus kan het gezellige avondje beginnen.

Zo brachten we, inclusief fooi met elkaar € 303,90 op,

en dat is waarachtig weer top.

Veel plezier met elkaar,

bedankt voor de inzet en tot volgend jaar.

Lenie


Derde speelronde van de Toernooidivisie B in Den Haag

Op zaterdag 18 november 2017 zette Sinterklaas weer voet aan wal in Nederland. De intocht van Sinterklaas vond plaats in het Friese Dokkum, een gezellige vestingstad met een prachtig historisch centrum. De Goedheiligman en zijn Pieten kwamen hier in de haven aan en werden verwelkomd door burgemeester Marga Waanders. Daarna trok het gezelschap door de binnenstad.

Het was ook de dag van de derde speelronde van de Toernooidivisie B, die Martijn (#6) weer in Den Haag organiseerde. Het was wel verbazingwekkend dat, ondanks dat Sinterklaas in Dokkum aankwam, toch nog zoveel spelers en publiek uit den lande bij elkaar kwamen in sporthal Houtrust in Den Haag. De volgende spelers zouden het gaan doen voor Redeoss: Albert, Arif, Bennie, David, Kees, Mario en Peter.

Het team van Redeoss in Den Haag
Het team van Redeoss in Den Haag
(klik op de foto voor een vergroting)

Doet 'ie het of doet 'ie het niet?
Kameleon had bij Bennie het verzoek gedaan om de wedstrijd eerder te spelen. Na overleg met het team kwam men tot de conclusie dat dit niet kon, omdat het publiek er om 14:15 uur zou zijn en het was nog wachten op twee spelers. Helaas voor Kameleon ging dat dus niet door.

Na de wedstrijd WSV - Kameleon getafeld en gefloten te hebben wisten we dat we een zware dobber aan Kameleon zouden hebben. David kwam later binnen en toen was het nog wachten op John. Helaas kwam hij niet en hebben we Albert gevraagd om hem ook op de sheet te vervangen. Na de plichtplegingen kon de wedstrijd van start met een sprongbal.

Kameleon vs. Redeoss in Den Haag Kameleon vs. Redeoss in Den Haag
Kameleon vs. Redeoss in Den Haag
(klik op een foto voor een vergroting)

Er werd felbegonnen met een press en wij kwamen daar onvoldoende uit. De organisatie was zo af en toe zoek en daar kon Kameleon van profiteren. Ondanks dat wisten we nog wel een paar keer te scoren. Maar dan maakte Abraham (#31) van Kameleon met drie driepunters het verschil weer groter. Het eerste kwart ging verloren met 19-8.

De volgende periode ging iets beter met Arif en Bennie die ieder twee keer wisten te scoren. Daar stonden echter acht punten tegenover van Abraham (#31), zes punten van Danny (#29) en twee punten van Lauran (#11) van Kameleon. De ruststand was 35-16, een verschil van 19 punten.

Kameleon vs. Redeoss in Den Haag
Kameleon vs. Redeoss in Den Haag
(klik op de foto voor een vergroting)

In de pauze is gesmeekt of Albert toch mee wilde doen, zijn naam was al op de sheet gezet, omdat de lengte in het veld nodig was. Na veel vijven en zessen is het "ja" geworden en Albert stond in het veld. Dit gaf een ander spelbeeld en het was de eerste periode waarin Redeoss de overhand had. Deze periode werd gewonnen met 6-16, zodat het verschil nog 9 punten was.

Tijdens de vierde periode moest het dan maar gebeuren; met al het publiek achter ons moest het goedkomen. Maar ja, zij staan niet in het veld en wij moesten het toch maar doen. Deze periode werd gewonnen met slechts 4-6. De wedstrijd werd verloren in periode 1 en 2 met de driepunters van Abraham (#31), maar Danny (#29) deed ons ook pijn met zijn acht punten.
Eindstand Kameleon - Redeoss: 45-38.

Uitslagen en standen in de Toernooidivisie B
Uitslagen en standen in de Toernooidivisie B
(klik op het plaatje voor een vergroting)

Kees


Zie ook:


Een drukke maand voor de tafeltennissers van Redeoss. Op zondag 12 november gingen Bruno en de familie La Brijn alweer op stap. Ze namen deel aan de tweede editie van de RRT wedstrijden van het seizoen 2017-2018. De ontvangst bij gastvereniging TTV Never Despair in Den Bosch was weer heel hartelijk en de koffie/thee stond al klaar. Gezellig met zijn alle eerst even bij praten.

Bruno vs. Kees in Den Bosch
Bruno vs. Kees in Den Bosch
(klik op de foto voor een vergroting)

Al gauw kwam de organisatie met de indeling. Monique kwam in een vierpersoons gezelschap in klasse 3. Ze mochten twee rondes tegen elkaar gaan spelen. Bruno en Kees kwamen weer bij elkaar in klasse 4 in een poule van zes personen. Zij speelden in de poule één keer tegen elkaar. Heel enthousiast werd er weer begonnen met de wedstrijden. In klasse drie leverde dat in de eerste ronde weer veel vier- en vijfsetters op. In klasse vier begonnen Kees en Bruno aan hun uitdaging tegen elkaar. Dit keer werd deze, ondanks dat het toch nog een spannende wedstrijd werd, overtuigend in een driesetter gewonnen door Bruno.

Uitslagen van Bruno in Den Bosch
Uitslagen van Bruno in Den Bosch
(klik op het plaatje voor een vergroting)

Om twaalf uur was er dan weer een gezamelijke pauze en de kok was weer goed bezig geweest. Er was keuze uit een paddenstoelensoep of een courgettesoep. Deze vonden weer gretig aftrek en het smaakte goed. In deze pauze werd besloten dat de spelers van klasse drie de tweede ronde "best of three" moesten gaan spelen. Door hun lange wedstrijden in de eerste ronde liepen ze hopeloos uit. Terwijl klasse drie na de pauze rustig eerst nog de eerste ronde verder afmaakte. Ging het bij de andere tafels de strijd ook verder....

Uitslagen van Kees in Den Bosch
Uitslagen van Kees in Den Bosch
(klik op het plaatje voor een vergroting)

Nadat alles gespeeld was werd het tijd voor de prijsuitreiking. Er waren per klasse drie medailles te verdelen. In klasse vier werd Kees, jaja je begrijpt het al, net vierde en viel weer net naast de prijzen. Bruno daarentegen had wel prijs. Hij werd tweede en moest met één verloren wedstrijd een ander voor laten gaan. Monique verloor in ronde 1 een wedstrijd en in ronde 2 twee wedstrijden. Ondanks dat werd ze dit keer weer derde, maar dit keer met een prijs.

Uitslagen van Monique in Den Bosch
Uitslagen van Monique in Den Bosch
(klik op het plaatje voor een vergroting)

Kees maakte als afsluiting nog even foto's van de wedstrijdsheets. Zodat we de uitslagen compleet hadden. Helaas bleek thuis dat de sheet van ronde 1 klasse 3 ontbrak. Dus helaas dit keer geen compleet overzicht voor Monique. Maar dat kan de pret niet drukken dat we terugkijken op een gezellige dag.

De prijswinnaars in Den Bosch
De prijswinnaars in Den Bosch
(klik op de foto voor een vergroting)

Monique


Zie ook:


Derde speelronde van de Toernooidivisie C in Den Haag

Zaterdag de 11e van de 11e werd de derde speelronde van de Toernooidivisie C gespeeld in sporthal Houtrust in Den Haag. Deze ronde werd georganiseerd door Redeoss. Het getal 11 speelt een grote rol bij het feest Carnaval: 11 is het getal van de gekken, want men gelooft dat je gek wordt als je door een elfje gebeten wordt. 11 November is de Gekkendag en Carnaval is het feest om gek te doen. Van dit feest komt ook "bazelen" (onzin uitkramen).

Martijn maakte het mogelijk voor Redeoss in Den Haag
Martijn maakte het mogelijk voor Redeoss in Den Haag
(klik op de foto voor een vergroting)

Martijn (#6) heeft het voor Redeoss mogelijk gemaakt om een toernooironde zo dicht bij huis te organiseren en dan verwacht je natuurlijk veel publiek. Er waren al diverse familieleden opgetrommeld om mee te helpen de velden gereed te maken voor de wedstrijden.

De volgende spelers gingen het voor Redeoss doen: Albert, Arif, David, Dynah, Jérôme, Martijn, Mike en Peter.

Helaas, maar wel de punten?
Door de afzegging van JBC/Noorderhaven liep het programma iets anders met de scheidsrechters en tafelofficials. Wel werd het wedstrijdschema aangehouden. Redeoss leverde bij de laatste wedstrijd ook de scheidsrechter en tafelofficials. We gaan er nu van uit, tenzij de bond het anders aangeeft, dat Redeoss met 20-0 heeft gewonnen van JBC/Noorderhaven. Wel de punten, maar helaas niet de zoete smaak van een overwinnig en het plezier van het spelen van een leuke wedstrijd tegen een gelijkwaardige tegenstander.
Eindstand Redeoss 2 - JBC/Noorderhaven: 20-0.

Is het net niet...
De wedstrijd, die wel werd gespeeld was tegen ISR uit Ridderkerk. Vorig seizoen stond deze wedstrijd ook op het programma en won ISR met twee punten verschil. Toen was het Arif, die de sprongbal mocht nemen tegen Joel (#9). Arif is niet gegroeid in de lengte en dus mocht Peter het proberen in plaats van Albertm want die stond als wissel langs de kant.

Albert en Mike in Den Haag De line-up tegen ISR in Den Haag David in Den Haag
Albert en Mike in Den Haag / De line-up tegen ISR in Den Haag / David in Den Haag
(klik op een foto voor een vergroting)

In de eerste periode probeerde men het van beide kanten, maar er was te weinig overleg en er werd nog veel gemist. Peter (#20) wist wel in de eerste minuut het netje te openen, maar dat heeft niet geholpen. Redeoss verloor deze periode met twee punten verschil

In het tweede kwart konden de wisselspelers, die dan spelers werden en de spelers uit het veld werden dan wisselspelers, het laten zien. Volg je het nog? In deze periode werd weer gescoord, maar ISR zat ook niet stil en deed er ook een schepje boven op. Ondanks dat David en Jérôme als laatsten in deze periode scoorden, werd er met één punt verschil verloren.
Ruststand ISR - Redeoss 2: 13-10.

ISR vs. Redeoss in Den Haag
ISR vs. Redeoss in Den Haag
(klik op de foto voor een vergroting)

De derde periode werd begonnen met de wisselspelers, die eerder speler waren en .... Het wordt nu te ingewikkeld, maar deze periode ging net zo goed als het tweede kwart. Dit was de eerste periode in de wedstrijd, die niet verloren werd. Dynah pakte haar puntjes en maakt het verschil weer drie punten.

In het vierde kwart moest het gebeuren, maar het kwam er niet uit. Peter (#20) wist een aantal punten te maken. Dat was niet genoeg om de punten mee te nemen naar Delft.
Eindstand ISR - Redeoss 2: 34-28.

Uitslagen en standen in de Toernooidivisie C
Uitslagen en standen in de Toernooidivisie C
(klik op het plaatje voor een vergroting)

Kees


Zie ook:


Op zaterdag 11 november werden de Open Dongense Para-Badminton Kampioenschappen gespeeld in sporthal De Salamander in Dongen.

Alle uitslagen zijn te vinden via onderstaande link:


Vorig jaar waren we er voor het eerst bij het integratietoernooi van TTC Asterix uit Venlo-Blerick. Ook nu hadden we er weer zin, lees Kees en Monique, om deel te nemen aan dit gezellige toernooi op zondag 5 november. En deze keer hadden we Bruno meegenomen. Hij ging voor de eerste keer mee en was best wel zenuwachtig. Het team kwam ruim op tijd aan bij de sporthal en er was dus tijd voor een drankje.

Bruno in actie in Blerick
Bruno in actie in Blerick
(klik op de foto voor een vergroting)

In de middag begonnen netjes op tijd de wedstrijden. We gingen naar de hoek van de zaal, waar de tafels voor de spelers van klasse 3 en 4 al netjes op een rijtje klaarstonden. In dat hoekje werd het al gauw heel gezellig omdat iedereen bij elkaar kwam zitten.

Monique speelde in haar vertrouwde klasse 3 een zeskamp, terwijl Kees en Bruno in klasse 4 in een achtkamp terecht kwamen.

Kees in actie in Blerick
Kees in actie in Blerick
(klik op de foto voor een vergroting)

Bruno mocht de eerste wedstrijd tegen "Keesje". Dat was erg fijn, want die kende hij tenminste. De zenuwen verdwenen al gauw naar de achtergrond en ook tegen de andere spelers speelde hij leuke wedstrijden die soms toch nog spannend werden. Bruno won al zijn wedstrijden, terwijl Kees er twee verloor, van teamgenoot Bruno in een spannende vijfsetter en van Mark A op een wat overtuigender wijze.

Monique in actie in Blerick
Monique in actie in Blerick
(klik op de foto voor een vergroting)

Monique verloor ook twee van haar wedstrijden, twee tegenstanders lieten haar geen kans.

Om een uurtje of vijf waren de wedstrijden gespeeld en gingen we weer naar de kantine voor de prijsuitreiking. Kees en Monique waren derde geworden in hun klasse. Helaas bij dit toernooi was er geen prijs voor nummer 3.

Eerste prijs voor Bruno in Blerick
Eerste prijs voor Bruno in Blerick
(klik op de foto voor een vergroting)

Maar dan de nummer 1 in klasse 4. Ja, ja, Bruno was het gelukt om bij zijn debuut eerste te worden. Voor hem was er een beker en de eer om daarmee op de foto te mogen. Na een praatje en een drankje was het weer tijd voor de thuisreis en kunnen we terugkijken op een geslaagde dag.

De uitslagen:

Uitslagen van Bruno in Blerick

Uitslagen van Kees in Blerick

Uitslagen van Monique in Blerick
De uitslagen van Bruno, Kees en Monique in Blerick
(klik op een plaatje voor een vergroting)

Monique


Zie ook:


Op zaterdag 28 oktober reisde de badmintonploeg van Redeoss af naar Tegelen in Noord-Limburg voor het Open Limburgs Aangepast Badminton Kampioenschap (OLAK). In voorgaande jaren was dit een tweedaags toernooi dat in het laatste weekend van oktober werd georganiseerd in de fraaie aangepaste sporthal De Haamen in Beek. Net als vorig jaar werd het toernooi dit jaar alleen op zaterdag gespeeld. Bovendien was de locatie veranderd; plaats van handeling was nu sporthal Gulick in Tegelen.

Alle uitslagen zijn te vinden via onderstaande link:


Op donderdagavond 26 oktober vond de tweede ronde van de najaarsserie klaverjassen 2017 plaats in de Sportkantine van Redeoss in het Sophia Revalidatiecentrum aan de Reinier de Graafweg 1 te Delft.

Op 7 tafels kon er gestreden worden om de punten en zo nodig ook om een prijsje in de geluksronde. Toch weer een mooi aantal. Daarnaast nog een loterij om de prijzenkast aan te vullen.

Het spreekwoord luidt: de eersten zullen de laatsten zijn. Klopt ook in dit geval. Was Ben Knijnenburg in de eerste ronde de beste met 5525 punten, nu moest hij genoegen nemen met de laatste plaats met slechts 3748 punten. Maar er kan nog van alles gebeuren.

Waren de Heemskerken in de eerste ronde afwezig, nu lieten zij zich flink gelden doordat Leny en Wim de nummers 1 en 2 werden.

De voorjaarskampioen Jan Hanemaaijer voert na twee ronden de ranglijst aan.

Donderdag 30 november is de derde ronde.

Mocht men onverhoopt niet kunnen komen, eventueel voor een vervanger zorgen en dit even melden per e-mail: aad@redeoss.nl, of telefonisch: 015-2560965.

Rooster speelavonden:

 • donderdag 30 november, 19:30 uur
 • donderdag 21 december, 19:00 uur.

Hieronder de stand na de tweede ronde:

 naamseptokttotaal
1Jan Hanemaaier476950349803
2Hans Verroen437552709645
3Alex de Vogel475845419299
4Ben Knijnenburg552537489273
5Leny Heemskerk390253709272
6Piet Eijgermans432249309252
7Wim Heemskerk390253009202
8Tineke Makkes488342499132
9Truus Ruygrok538337489131
10Riet Grootenboer454045339073
11Tiny Smits434646549000
12Petra Lous428746788965
13Nicolien v.d Bosch418747508937
14Nico Marks459642938889
15Lianda Duynisveld448643078793
16Yvonne Lips478339938776
17Aad Verbeek433644318767
18Marjan Kunz441342708683
19Janny Eekhof390247818683
20Henk v.d Bosch438342908673
21Agaath van Driel470339658668
22Frits van Rossum396846868654
23Bart Oosterman408345488631
24Gina Verroen456939908559
25Thea Knijnenburg390246228524
26Bert van Haag476537488513
27Hermien Plooy434240938435
28Ton Eijgermans430641248430
29Ernst van Swieten463037488378
30Jaap Lijst390244148316
31Riet van Rossum390243038205
32Koos Lips433638428178
33Trees Bouwer401837487766

Score bij verhindering:

 • 1e ronde: 3902
 • 2e ronde: 3748

Aad Verbeek


Zaterdag 21 oktober werd de tweede ronde van de Toernooidivisie B georganiseerd in sporthal Cleijn Duin in Katwijk, de thuishaven van Grasshoppers. De volgende spelers zouden het gaan doen voor Redeoss: Arif, Bennie, John, Kees, Mario en Peter.

Het team van Redeoss in Katwijk
Het team van Redeoss in Katwijk
(klik op de foto voor een vergroting)

Fluiten & tafelen
Om 10:30 uur moesten we fluiten en tafelen bij de wedstrijd DOV 2 - Grasshoppers 2: 62-41. Arif, Bennie en Kees bemanden de tafel en John floot bij deze wedstrijd. De sheet werd op de ouderwetse manier ingevuld, dus nog geen Ei-pad gebruiken, maar met een gekleurde balpen op papier in viervoud invullen. De wedstrijd ging snel heen en weer, zodat wij aan de tafel na de eerste minuten een tandje bij moesten schakelen om het bij te kunnen houden. Zelfs Michel (#15) van DOV hield het voor ons in de gaten of het goed ging. En wij konden genieten van de passes die hij gaf. Peter floot later bij de wedstrijd Grasshoppers 2 - Crackerjacks: 57-31.

Nino is beter...
De eerste wedstrijd is tegen Arrows'81. Nino, die geblesseerd zou zijn, kon niet een wedstrijd fluiten, dus verwachten wij hem ook niet in het veld te zien als wij tegen Arrows'81 moeten spelen. En ja hoor, hij was beter genoeg om de wedstrijd tegen zijn oude cluppie te spelen.

Redeoss had één wissel en bij de eerste wedstrijd wilde John dit zijn. De wedstrijd werd begonnen met een sprongbal tussen Kees (#8) en Nino (#11) van Arrows'81, die Nino gewonnen heeft. Hij zit zo hoog dat hij moeite heeft om zijn handen aan de hoepels van de rolstoel te krijgen. Zijn voordeel in lengte levert hij in bij zijn snelheid, hahaha.

Arif opende de score voor Redeoss en de rest van de spelers deed het hem na. Alleen John niet, omdat die langs de kant stond. Het eerste kwart werd gewonnen met 12-2. In de tweede periode werd er goed door gegaan, maar wist Arrows'81 ook te scoren. Het verschil liep op naar 14 punten. De periodes drie en vier heeft Redeoss verloren met een klein verschil. Dat was nog even billen knijpen.
Eindstand Redeoss - Arrows'81 3: 35-28.

Peter in actie in Katwijk
Peter in actie in Katwijk
(klik op de foto voor een vergroting)

Kees bleef kijken...
Een wedstrijd tegen WSV blijft apart. Vorig seizoen zaten diverse spelers bij de Crackerjacks. Ze zijn nu weer terug op het oude nest, waarmee zij destijds kampioen van de B-divisie geworden zijn. Wie weet dat nog...? Het beloofde een leuke wedstrijd te gaan worden tegen een mix van oude bekende en nieuwe spelers.

De eerste periode werd goed begonnen, maar er werd ook duidelijk gemaakt door WSV dat, als je scoorde, zij je zouden tegenhouden om terug te gaan naar de verdediging. Ondanks dat werd de periode verloren met 1 punt verschil. Het tweede kwart werd eveneens met 1 punt verschil verloren.

Na de derde periode was het verschil opgelopen naar 3 punten en was de stand 35 -38. Het vierde kwart werd dus begonnen met 3 punten achterstand. Dat moet goed te maken zijn. Mario ging in de bucket, René maakte op hem een fout en hij krijgt twee vrije worpen. Helaas wist hij ze niet te verzilveren en kort daarop scoort René (#5) van WSV wel. Daarna wist Bennie nog te scoren en kregen we een aantal breaks om onze oren wat uiteindelijk het verschil maakte.

Kees Crackerjacks was nog wel gebleven om ons aan te moedigen maar dat heeft niet geholpen, hahaha.
Eindstand Redeoss - WSV: 39-50.

Uitslagen en standen in de Toernooidivisie B
Uitslagen en standen in de Toernooidivisie B
(klik op het plaatje voor een vergroting)

Kees


Zie ook:


Verslag en foto's van Martijn (#6):

Op zaterdag 14 oktober werd de tweede ronde van de Toernooidivisie C georganiseerd in sportzaal Houtkwartier in Leiden, de thuishaven van BS Leiden. De volgende spelers zouden het gaan doen voor Redeoss: Albert, David, Erik Jan, Jérôme, Martijn, Mike en Peter.

Erik Jan als scheidsrechter in Leiden
Erik Jan als scheidsrechter in Leiden
(klik op de foto voor een vergroting)

Fluiten & tafelen
Om 10:30 uur moesten we fluiten en tafelen bij de wedstrijd Hoofddorp - JBC/Noorderhaven. Erik Jan floot. Martijn had beloofd te tafelen, maar was iets te laat om dat ook voor te bereiden. Echter, Albert had alle voorbereidingen gedaan. Martijn kon net voor het begin van de wedstrijd aanschuiven en beginnen met schrijven. David hield het scorebord bij en Jérôme deed de 24-secondenklok. Het was een leuke wedstrijd om te fluiten en te tafelen. In verband met de "week van de scheidsrechter" kregen alle scheidsrechters aan het eind van de wedstrijd een bloemetje van de captains van beide teams. Dat had BS Leiden mooi georganiseerd!

Vierde kwart was teveel!
Om 12:15 uur de wedstrijd RBVM - Redeoss 2. We begonnen met Albert en Mike als wisselspelers. In het eerste kwart kwam RBVM niet goed voor de dag en scoorden ze maar één keer. Daarentegen wij ook maar drie keer, dus een rustig begin van de wedstrijd: 2-6. In de tweede periode deed RBVM het iets beter en wij scoorden geheel niet: 8-0. Ruststand: 10-6 in het voordeel van RBVM. In de derde periode ging het gelijk op. Met een hele mooie score van David, die ook een bonus vrije worp opleverde, die David ook netjes maakte en dus 3 van de 9 punten van dit kwart waard waren: 10-9. In het vierde kwart begonnen we wat moe te worden en waren we de extra macht, die RBVM in de strijd gooide, niet de baas: 18-7.
Eindstand RBVM - Redeoss 2: 38-22.

Uit de wedstrijd RBVM vs. Redeoss in Leiden
Uit de wedstrijd RBVM vs. Redeoss in Leiden
(klik op de foto voor een vergroting)

Om 14:15 uur floot Erik Jan ook bij JBC/Noorderhaven - BS Leiden. Ook hij kreeg hiervoor natuurlijk een bloemetje! Hij heeft ons beloofd daarmee een mooie dame te gaan versieren, dus we wachten de eindresultaten daarvan af!

Schaduwdraaien
Om 16:00 uur begon de wedstrijd Redeoss 2 - High Five. Tevoren had Martijn genoeg tijd om te regelen dat de wedstrijd op het nieuwe digitale wedstrijdformulier gedaan kon worden. Dat had wat voeten in de aarde, want hoe het systeem is opgezet werkt leuk voor de reguliere benen-basketbalcompetities, maar voor de rollers-toernooicompetities zitten er wat afwijkende zaken aan. Niet een ramp, maar die zaken en wat er nodig is om daar omheen te werken zijn niet duidelijk naar de clubs gecommuniceerd.

Het was dus een verrassing om te horen wat er nu echt nodig was om het te laten werken. Eigenlijk hadden we dus onze eigen tablet mee moeten nemen, maar omdat BS Leiden goed voorbereid was en als benen-club wel ervaring heeft kunnen opdoen en beter geïnformeerd is, konden we een tablet van hen lenen, daarop als Redeoss inloggen en kon deze wedstrijd, die als thuiswedstrijd voor ons op papier staat, via het mDWF (mobiele Digitale Wedstrijd Formulier) bijgehouden worden. Nog mooier was de ondersteuning van één van de vaste tafelaars van de reguliere basketballers van BS Leiden.

David in actie in Leiden
David in actie in Leiden
(klik op de foto voor een vergroting)

Wel jammer dat Hoofddorp dat ook niet zo had geregeld bij de wedstrijd die wij moesten tafelen, anders hadden wij als tafelaars daar zelf ook wat ervaring mee kunnen opdoen. Misschien de volgende ronde (door ons georganiseerd in Scheveningen) wel? Dus voor de volgende toernooien is het nodig dat we zelf een tablet meenemen, zodat we bij onze "thuis"-wedstrijden de tafel kunnen voorzien van een tablet die is ingelogd op onze verenigingsaccount. Als alle teams dat doen, dan kunnen we alle wedstrijden netjes snel online zien en werkt het zoals bedoeld (dat wil zeggen: dan kan de NBB gaan werken aan een verbeteringsslag in de inhoud van de software, want daarin is nog veel te halen...). De manier waarop de bond dit naar ons communiceert is bedroevend, want eigenlijk moeten we alles zelf, achteraf, uitvinden.

Maar dan de wedstrijd nog: Albert, Erik Jan, Martijn, Mike en Peter als "starting five" en David en Jérôme als wissels. We kunnen kort zijn over de wedstrijd: die hebben we verloren... Het lukte maar niet en High Five uit Tilburg was sterker dan verwacht. Het fluiten van Richard van BS Leiden was wel goed, maar zijn collega van JBC liet wat steken vallen en vooral Albert kreeg een aantal magische P's die totaal niet aan ons of aan Albert werden uitgelegd, dus we hadden geen idee wat Albert nu fout deed. Het is een duidelijke les voor fluitisten: eerst duidelijk en hard fluiten (dat scheelde er ook veel te vaak aan), dan duidelijk maken wat er mis is aan het veld (inclusief je collega-scheidsrechter) en dan pas aan de tafel gaan vertellen wat ze moeten opschrijven. Dat laatste kreeg alle aandacht, maar als het veld met vraagtekens in de ogen staat te kijken waarom het spel stilligt, wie de schuldige is en wat er nu moet gaan gebeuren (inworp of vrije worp), dan wekt dat veel frustratie op...
Eindstand Redeoss 2 - High Five: 14-30.

Kees


Zie ook:


Op zaterdag 14 oktober kwamen drie van onze leden naar sporthal De Zielhorst te Amersfoort voor het eerste ranglijsttoernooi tafeltennis van het seizoen 2017-2018. Adri, Kees en Monique begonnen hun dag natuurlijk met een bakje koffie/thee en een gezellig praatje. Maar al gauw moesten ze naar de sportzaal, want om 10:00 uur was de opening van het toernooi.

Snel daarna begonnen ook de wedstrijden. Anders dan anders was dit keer dat de rolstoelers in klasse 4 t/m 6 apart speelden van de lopers. In klasse 1 t/m 3 was het nog wel gewoon gemengd. Op de vraag, waarom dit nu is bedacht, bij een commissielid, was het antwoord: "er is vanuit het veld om gevraagd". De rolstoelspelers die wij tegen waren gekomen, vonden het in ieder geval niet leuk. Zij wilden veel liever op sterkte spelen met de lopers erbij. Meer wedstrijden en ze kunnen winnen als ze het slim spelen. Maar het sluit weer wel beter aan bij de wensen voor aansluiting van het internationale veld. We gaan wel zien wat het gaat worden.

Monique in actie in Amersfoort
Monique in actie in Amersfoort
(klik op de foto voor een vergroting)

Monique mocht als eerste in haar poule, klasse 3, aan de bak. Ze begon tegen Gerard in een spannende viersetter. Ook tegen Eric en Erwin had ze een viersetter nodig om te kunnen winnen. Tegen de twee nieuwkomers had ze het ook al niet gemakkelijk. Yannick moest duidelijk zijn draai nog vinden en had het lastig met haar service. Monique won deze wedstrijd, het lukte Yannick net niet om er meer sets uit te slepen. Tegen Machiel werd het heel anders. Hij had echt alles terug en wat Monique ook probeerde het lukte niet. Wel ging Monique als eerste door naar de halve finale.

Kees begon in zijn poule, klasse 4, met een super spannende vijfsetter tegen Mark. Hij verloor de laatste set met 10-12. De volgende wedstrijd tegen Melanie was al net zo. Hier won hij de vijfde set met 12-10. Van Stijn en Henk wist Kees met duidelijkere cijfers te winnen. En Thomas..., die al verschrikkelijk trots was dat hij als gepromoveerde speler nu in klasse 4 speelde..., versloeg Kees en kwam dat dan ook gelijk na deze wedstrijd bij Adri en Monique melden. Hier was natuurlijk een felicitatie op zijn plaats, nietwaar. Kees had nog een wedstrijd staan, maar tegenstandster Femke was ziek naar huis gegaan. Deze heeft hij gewonnen met de term "walk-over". Ondanks dat redde hij het niet voor de hoofronde. Hij mocht door naar de troostronde.

Kees in actie in Amersfoort Adri in actie in Amersfoort
Kees en Adri in actie in Amersfoort
(klik op een foto voor een vergroting)

Adri speelde in haar klasse 6, in een poule met alleen rolstoelers. Zij speelde vijf wedstrijden in één poule. Meer tegenstanders waren er niet. De wedstrijden waren over de hele dag uitgesmeerd. Ze had tijd genoeg om de andere twee spelers van Redeoss aan te moedigen. Ze wist van Mark met duidelijke cijfers te winnen. Tegen de andere spelers kostte het veel meer moeite. Maar ze kwam wel als winnares uit de poule. Mooi, mooi en nog eens mooi.

Ondertussen mocht Monique op voor de halve finale; deze zou gespeeld gaan worden tegen André. Hij gaf voor de wedstrijd al aan dat hij bij het inspelen wilde gaan beslissen of hij doorging of niet in verband met zijn schouderblessure. Alles uitgeprobeerd, op zijn verzoek dat dan weer wel, om te kijken of het verstandig was de halve finale te gaan spelen voor hem of niet. Het werd een niet. Deze wedstrijd won Monique nu zonder te spelen en op de sheet kwam de term "opgave". Jammer, de volgende keer gaan ze er weer voor. Deze wedstrijden zijn altijd spannend en allebei kunnen ze winnen. Monique ging dus door naar de finale. Na een korte pauze was daar Stefan die ook de finale had weten te bereiken. Een echte finale waardig begonnen ze met een "thriller" set, die eindigde in 12-10 voor Monique. Daarna lukte het niet meer voor Stefan en Monique werd eerste in klasse 3 die dag.

Kees speelde de eerste ronde in de troostfinale tegen de latere winnares van de medaille troostfinale in klasse 4, Bolou. Hij weerde zich dapper, wist nog bijna de tweede set te winnen, maar helaas de 12 viel aan de andere kant. In de derde set was het lampje uit. Hij was uitgeschakeld voor de vervolgwedstrijden. Samen met Monique kon hij de laatste wedstrijden van Adri nog bewonderen. Hierna was het weer tijd om gezamenlijk naar de kantine te gaan voor een drankje om te wachten op de prijsuitreiking.

De prijsuitreiking in Amersfoort
De prijsuitreiking in Amersfoort
(klik op de foto voor een vergroting)

De prijsuitreiking werd deze keer toch wel speciaal voor onze drie spelers. Er waren er maar liefst twee eerste geworden in hun sterkte klasse. En Kees mocht de foto's nemen, heel belangrijk. Maar eerst werden nog de bekers uitgereikt aan de winnaars van het ranglijstseizoen 2016-2017. Monique mocht uit handen van een bekende Nederlander haar prijs in ontvangst nemen. Deze reikte daarna ook de dagprijzen uit en hij deed dit echt heel vlot en leuk. Top! Nu mochten Adri, klasse 6 rolstoel, en Monique, klasse 3, hun eerste prijs van hem ontvangen.

Adri en Monique in de prijzen in Amersfoort
Adri en Monique in de prijzen in Amersfoort
(klik op de foto voor een vergroting)

Er was nog een verassing: het hoofdbestuur vroeg Monique nogmaals om naar voren te komen. Ze hadden nog een presentje ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Redeoss. Hier waren ze in 2016 voor uitgenodigd, maar het was ze nog even niet eerder gelukt om het cadeau uit te reiken. Onze dank is groot en we willen nog lang bij Redeoss doorgaan met het spelletje tafeltennis zoals dat nu al 51,5 jaar gedaan wordt. Dank, dank, dank, ook namens de rest van onze vereniging.

In de auto op de terugweg wist Kees te vertellen: "hij deed dat leuk hè, die Jeroen Stomphorst van NOS Sport". Toen pas wist Monique waarom Jeroen haar bekend voorkwam. Ze had de twee bestuursleden van het hoofdbestuur van de NTTB wel herkend, maar kwam er maar niet achter wie die derde nu was. Oeps, foutje. Studio Sport staat op zeker wel aan bij huize La Brijn, alleen is er één die niet goed zit op te letten.

De uitslagen:

Uitslagen van Adri in Amersfoort

Uitslagen van Kees in Amersfoort

Uitslagen van Monique in Amersfoort
De uitslagen van Adri, Kees en Monique in Amersfoort
(klik op een plaatje voor een vergroting)

Monique


Zie ook:


De vakantie is weer voorbij, zo ook voor de wedstrijdgroep tafeltennis. Nadat de basketballers en badmintonners ook al op pad waren geweest voor hun eerste ronde was het ook weer tijd voor de tafeltennisgroep. Kees en Monique La Brijn mochten weer op pad en wel naar Venray. Daar was het RRT neergedaald voor een competitiedag. Voordat de familie La Brijn op pad ging hadden ze eerst op "van A naar Beter" gekeken en wat bleek op de A15, de beste route naar Venray, waren in de ochtend twee wegafsluitingen. Dus dat ging hem niet worden. Gelukkig was het via de A12, een paar kilometer langer, ook goed aan te rijden. Bij aankomst stond de koffie en thee al klaar en stroomde ook de andere deelnemers netjes op tijd binnen. Er kon op tijd begonnen worden.

Kees in actie in Venray
Kees in actie in Venray
(klik op de foto voor een vergroting)

Kees speelde tegen vier deelnemers uit zijn eigen sterkte klasse (klasse 4) in een gezellige poule. Monique kwam in een leuke vijfkamp, klasse 3, te spelen met spelers uit de eigen sterkte klasse. De bedoeling was om een dubbele competitie te spelen. Dus twee keer tegen elkaar "best of five". De organisatie had er goede hoop op dat dat moet kunnen. Doel: iedereen speelt veel wedstrijden. Men had er toch (bijna) allemaal een flink eind voor mogen rijden, nietwaar?

Uitslagen van Kees in Venray
Uitslagen van Kees in Venray
(klik op het plaatje voor een vergroting)

Er werd van te voren gezegd, dat er om twaalf uur drie kwartier pauze gehouden zou worden en dat men weer soep kon bestellen. Maar... om twaalf uur... liep het bij klasse 3 en 4 nog wat uit en moest er eerst nog een wedstrijd gespeeld worden. Kees moest gaan spelen en Monique had een telronde. Veel later konden zij hun soep pas bestellen. Je raadt het al: de soep was er nog niet of ze werden opgeroepen voor de volgende ronde. Maar dat gingen ze de man achter de bar niet aandoen. Hij was al heel druk bezig met hun bestelling. Ook andere spelers wilden nog pauze kunnen houden, liefst met een kommetje soep. De organisatie ging het anders regelen. De eerste wedstrijden werd er "best of five" gespeeld en de vervolgronde "best of three". Dit om toch nog op een leuke tijd te kunnen eindigen.

Monique in actie in Venray
Monique in actie in Venray
(klik op de foto voor een vergroting)

Jammer was het wel. Er werden namelijk in beide klasse heel leuke spannende wedstrijden gespeeld die met twee extra sets heel anders hadden kunnen verlopen. Maar dat alles mocht de pret niet drukken, het was zo top geregeld. Tegen half vijf was daar dan de prijsuitreiking. Onze spelers bleken het niet slecht te hebben gedaan. Er waren drie medailles in iedere sterkte klasse. In klasse 4 werd Kees 3e en in klasse 3 werd Monique 2e.

Uitslagen van Monique in Venray
Uitslagen van Monique in Venray
(klik op het plaatje voor een vergroting)

Tijd om naar huis te gaan, uiteraard na nog een kopje thee en een praatje met deze of gene. De terugrit kon wel over de A15. De daar gemelde wegafsluiting zou in de avond om 21 uur beginnen. Voordat het zover was zat de familie La Brijn allang lui op de bank thuis met een enigszins beledigde Daisy Poes.

Monique


Zie ook:


Op zaterdag 30 september stond het eerste toernooi aangepast badminton op het programma. Dit toernooi werd georganiseerd door MGS uit Maastricht in sporthal 't Vroendel in Gronsveld. Om diverse redenen kon Redeoss niet met de gebruikelijke, relatief, grote delegatie aantreden in Maastricht. Zo kon het zijn dat alleen Helga Karlas en Erik Jan Koekoek naar Zuid-Limburg zouden afreizen. Zij hadden een privéchauffeur ingehuurd waarmee ze rond 9:30 uur op de plaats van bestemming aankwamen.

Waarschijnlijk vanwege het kleine aantal deelnemers (slechts 23) begon het toernooi pas om 10:30 uur. Maar bij de start van de tweede ronde was het bij de organisatie al duidelijk dat men in tijdnood zou komen..., waardoor men genoozaakt was om maatregelen te treffen. Men moest uiterlijk om 18 uur de zaal uit. Besloten werd om bij bepaalde onderdelen een andere telling te hanteren: in plaats van twee of drie games tot 21 punten, werd slechts één game gespeeld tot 30 punten, waarbij er bij 15 punten van kant werd gewisseld.

Erik Jan kwam uit bij de mannen enkel rol. Dit was met 10 deelnemers het onderdeel met verreweg de meeste deelnemers. Na de poulewedstrijden, die Erik Jan allebei verloor, gingen de (kruis)finales met de gebruikelijke telling voort. Maar onderin het schema werd gestreden om de plaatsen 5 t/m 9, waarbij men de andere telling hanteerde. Helaas verloor hij ook de wedstrijd tegen zijn latere dubbelpartner met 30-22. Daardoor bleef er voor hem de wedstrijd om de negende plaats over. Na een voorsprong van maar liefst 28-3 won hij deze uiteindelijk toch overtuigend met 30-12.

Helga kwam uit bij de vrouwen enkel rol. Met slechts drie speelsters was hier het volledige deelnemersveld in één beeld te vangen:

Het voltallige deelnemersveld bij de vrouwen enkel rol
Het voltallige deelnemersveld bij de vrouwen enkel rol
(klik op de foto voor een vergroting)

Er werd gespeeld in een zogenaamde "thuis en uit" poule, waarin elke speelster beide tegenstanders tweemaal ontmoet. Helga wist al haar wedstrijden met overtuiging te winnen, waardoor ze met overmacht kampioene werd.

Erik Jan in actie in Gronsveld Helga in actie in Gronsveld
Erik Jan en Helga in actie in Gronsveld
(klik op een foto voor een vergroting)

Bij de staanders was het deelnemersveld zo klein, dat de mannen en vrouwen waren samengevoegd. Dat resulteerde in een "thuis en uit" poule met vijf spelers bij de enkel en met slechts twee koppels in de dubbel. Ook bij de rollers werden de mannen en vrouwen samengevoegd in een poule met zes koppels. Hier werd de telling tot 30 punten gehanteerd. Helga wist hier geen potten te breken (alle wedstrijden gingen verloren, maar eentje was erg spannend en eindigde in 30-29), maar Erik Jan wist drie van de vijf wedstrijden te winnen, waaronder die tegen Helga:

Erik Jan en Helga tegenover elkaar in het dubbelspel
Erik Jan en Helga tegenover elkaar in het dubbelspel
(klik op de foto voor een vergroting)

Hij eindigde daarmee op een verdienstelijke derde plaats.

Roelof


Alle uitslagen zijn te vinden via onderstaande link:


Op donderdagavond 28 september vond de eerste ronde van de najaarsserie klaverjassen 2017 plaats in de Sportkantine van Redeoss in het Sophia Revalidatiecentrum aan de Reinier de Graafweg 1 te Delft.

Nadat Tineke haar contacten had geraadpleegd kon men op 7 tafels spelen. Toch weer een mooi aantal. Enkele leden waren door vakantie en ziekte afwezig. Helaas moest Nel Huyser zich voor deze klaverjasavonden wegens gezondheidsredenen afmelden. Beterschap toegewenst.

Er werd weer gezellig om de punten gestreden waarbij ook poedelprijsjes beschikbaar waren. Daarnaast nog een loterij om de prijzenkast aan te vullen.

Voor de volgende avond op donderdag 26 oktober hopen we weer op ieders aanwezigheid.

Mocht men onverhoopt niet kunnen komen, eventueel voor een vervanger zorgen en dit even melden per e-mail: aad@redeoss.nl, of telefonisch: 015-2560965.

Rooster speelavonden:

 • donderdag 26 oktober, 19:30 uur
 • donderdag 30 november, 19:30 uur
 • donderdag 21 december, 19:00 uur.

Hieronder de stand na de eerste ronde:

 naamsept
1Ben Knijnenburg5525
2Truus Ruygrok5383
3Tineke Makkes4883
4Yvonne Lips4783
5Jan Hanemaaier4769
6Bert van Haag4765
7Alex de Vogel4758
8Agaath van Driel4703
9Ernst van Swieten4630
10Nico Marks4596
11Gina Verroen4569
12Riet Grootenboer4540
13Lianda Duynisveld4486
14Marjan Kunz4413
15Henk v.d. Bosch4383
16Hans Verroen4375
17Tiny Smits4346
18Hermien Plooy4342
19Koos Lips4336
20Aad Verbeek4336
21Piet Eijgermans4322
22Ton Eijgermans4306
23Petra Lous4287
24Nicolien v.d. Bosch4187
25Bart Oosterman4083
26Trees Bouwer4018
27Frits van Rossum3968
28Riet van Rossum3902
29Thea Knijnenburg3902
30Leny Heemskerk3902
31Wim Heemskerk3902
32Ton van Baarle3902

Score bij verhindering:

 • 1e ronde: 3902

Aad Verbeek


De eerste wedstrijden van het seizoen zijn gelijk in Leeuwarden. Een toernooi waar een mooie aankondiging voor gemaakt was:

Aankondiging eerste speelronde van de Toernooidivisie B in Leeuwarden
Aankondiging eerste speelronde van de Toernooidivisie B in Leeuwarden
(klik op het plaatje voor een vergroting)

Op zaterdag 23 september werd de eerste speelronde van de Toernooidivisie B georganiseerd door DOV in sporthal Kalverdijkje in Leeuwarden. De volgende spelers waren geselecteerd voor deze wedstrijden: Arif, Bennie, David, Kees, Mario en Peter.

DOV 2 was beter...
Het nieuwe seizoen voor de B-divisie is weer geopend. Redeoss moest gelijk tegen de toppers uit Leeuwarden, waar Cobie in zijn nadagen is gaan spelen. Altijd leuk hem weer te zien en te horen. Hij is nu wat minder lief voor ons en heeft zelfs tweemaal tegen ons gescoord. Maar even over de wedstrijd: in de eerste periode stond Redeoss met 2-10 voor. DOV 2 nam een time-out om de poppetjes weer goed te zetten. De scheidsrechter floot extreem veel voor travelling en gaf heel snel P'tjes aan de Redeoss spelers. Dat had effect want op het einde van de eerste periode stond het 14-14. Redeoss reed meer achter de tegenstander aan. Bennie, die geregeld scoorde, en Mario, die een topdag had, gooiden de bal uit alle standen door het netje. Dat kon niet voorkomen dat DOV 2 de tweede periode won met 19-11. Tussenstand: 33-25 voor DOV 2.

Het team van Redeoss in Leeuwarden
Het team van Redeoss in Leeuwarden
(klik op de foto voor een vergroting)

In het derde kwart werd de wedstrijd beslist, niets lukte meer en DOV 2 ging maar door. Zij wonnen deze periode met 20-4. De laatste periode liep het weer beter en maakte Mario een hoekschot buiten de driepuntslijn, schitterend! Periodestand: 10-9 voor DOV 2. Redeoss heeft vanwege de puntenlast, de scheidsrechter zag dingen die er niet waren, anders moeten spelen en dat heeft tot gevolg gehad dat er minder strak verdedigd kon worden en de tegenstander meer ruimte kreeg. Hij had het ook op het publiek van Redeoss voorzien, gewoon even van zijn padje af. Maar dat is geweest, niets meer over zeggen.
Eindstand DOV 2 - Redeoss: 63 - 38.

Minder moeilijk dan verwacht...
Tegen Crackerjacks is het altijd moeilijk; vorig seizoen hebben we er hele leuke wedstrijden tegen gespeeld. Nieuw seizoen en dan de tweede wedstrijd al tegen het topteam. Maar het team was veranderd en we hoorden dat WSV weer een team had opgezet en dat een aantal spelers weer bij WSV is gaan spelen. We speelden dus nu tegen een team in opbouw. Kees (#22), voor mij makkelijk te onthouden, was hun sterspeler die de lijnen in het veld kon uitzetten. Het eerste kwart werd door Redeoss gewonnen met een klein verschil van drie punten. In de tweede periode werd het verschil duidelijker en was het opgelopen naar 10 punten. Tussenstand: 23-13 voor Redeoss.

Peter in Leeuwarden Redeoss vs. Crackerjacks in Leeuwarden Arif in Leeuwarden
Peter in Leeuwarden / Redeoss vs. Crackerjacks in Leeuwarden / Arif in Leeuwarden
(klik op een foto voor een vergroting)

Na de pauze werd er van kant gewisseld en verdedigend zat het bij Redeoss niet altijd goed in elkaar, want zelfs de nieuwe speelster Natje (#25) van Crackerjacks wist op een slimme wijze tweemaal te scoren. Wel heel irritant was het als er gescoord werd, de bal in het netje bleef hangen en er uitgegooid moest worden met een tweede bal. Toen hebben we aangegeven dat het netje aan de onderkant losgeknipt moest worden en dat werd ook gedaan. Uiteindelijk heeft Redeoss gewonnen met een verschil van 24 punten.
Eindstand Redeoss - Crackerjacks: 58 - 34.

Kees


Zie ook:


Hallo sporters en kader,

Ondanks dat de Grote Clubactie is gestart, gaan we ook weer de speculaaspoppen verkopen. Dit eveneens om de kas van Redeoss wat extra te vullen.

De prijs is € 4,50 per stuk, daarvan is dan € 1,25 voor Redeoss.

Je kunt er niets mee winnen, maar wel heb je met Sinterklaas dan een heerlijke speculaaspop van 500 gram met amandelnoten.

Dus vraag je ouders, opa's en oma's, vrienden en kennissen, je leerkracht.

En je hebt er dan waarschijnlijk al zo drie verkocht. Voor de werkenden onder ons: misschien wil je baas als presentje voor het personeel er wel een aantal kopen.

Of je kunt er één voor je hulp nemen als presentje voor 5 december.

Het formulier kunt u hier downloaden:

Iedere dinsdag- en donderdagavond ben ik in de sporthal.

Zaterdag is Bert er bij de badminton. Dan is 21 oktober de laatste inleverdag i.v.m. toernooi in Beek de 28e.

Maar je kunt de lijst en het geld ook bij de leiding van je sport afgeven, dan krijg ik het wel weer van hen.

De uiterste inleverdatum is dinsdag 31 oktober.

We hopen ze vanaf dinsdag 14 november te kunnen leveren.

Heel veel succes, Lenie


De eerste speelronde van de Toernooidivisie C werd georganiseerd op zaterdag 16 september door nieuwkomer High Five uit Tilburg. Plaats van handeling was sportcentrum De Drieburcht, een prachtige sporthal waar gespeeld werd op de derde etage. Het duurt wel even voordat je er bent, want met de lift kunnen er per keer maximaal drie rolstoelen met spelers vervoerd worden. Gewoon op tijd komen en er is geen probleem! De volgende spelers deden hun ding voor Redeoss: Albert, Dynah, Erik Jan, Jérôme, Martijn en Peter.

Het team van Redeoss in Tilburg BV hoofddorp vs. Redeoss in Tilburg
Het team van Redeoss in Tilburg / BV Hoofddorp vs. Redeoss in Tilburg
(klik op een foto voor een vergroting)

Goed begonnen!
De eerste wedstrijd was tegen de andere nieuwkomer in de C1 divisie, BV Hoofddorp. Je kan wel zeggen dat zij nog fris en fruitig waren. Nog geen wedstrijdervaring. Redeoss voelde zich goed en had dit seizoen al een vriendschappelijk toernooi in Amsterdam achter de rug. Daarnaast had Martijn een date voor de avond staan, dus zijn weekend kon toch al niet stuk. Hoofddorp kreeg gedurende de wedstrijd veel kansen, maar het afronden wilde maar niet lukken.
Eindstand BV Hoofddorp 3 - Redeoss 2: 9-31.

Redeoss in Tilburg
Redeoss in Tilburg
(klik op het plaatje voor een vergroting)

BS Leiden zonder fans nog te sterk
Voor de tweede wedstrijd was iedereen goed gehumeurd, vooral Martijn. Redeoss had al één wedstrijd gewonnen en nu tegen BS Leiden 2. Vorige keer bleek het publiek in Leiden zeer fanatiek te zijn en werd er van hen verloren. Nu hadden ze de fans thuis gelaten, maar waren ze toch nog te sterk voor Redeoss. Ze verdedigden goed en Redeoss kwam haast niet in de bucket. Men was dan ook genoodzaakt om van buiten de bucket te schieten. Helaas werd er niet met scherp geschoten en kwam er veel op de ring terecht. Albert, Dynah en Peter wisten in deze periode ieder één keer te scoren. Eindstand eerste periode: 6-12.

In de volgende drie kwarten werden de punten bij elkaar gesprokkeld, maar dat bleek niet voldoende te zijn voor de overwinning. Eindstand Redeoss 2 - BS Leiden 2: 18-40.

Tafelen en fluiten in Tilburg
Tafelen en fluiten in Tilburg
(klik op het plaatje voor een vergroting)

Fluiten & tafelen
Albert floot de wedstrijd om 12:15 uur, ISR - JBC/Noorderhaven. De volgende wedstrijd om 16:00 uur was Erik Jan de scheidsrechter bij de wedstrijd JBC/Noorderhaven - High Five. Dynah, Martijn en Jérôme gingen tafelen. Dat deden ze nog op de ouderwetse manier: een papieren sheet invullen. Linkie link werkt nog niet bij de sporters met een beperking.

Kees


Zie ook:


De vakantie is weer voorbij en het nieuwe seizoen staat op het punt van beginnen. Er zijn geen spelers weggekocht, maar er zijn aan het eind van vorig seizoen wel spelers transfervrij bij gekomen, Mike en Victor. Zij zullen dit seizoen gaan debuteren in de C-divisie. Daarnaast is er een verandering van outfit, omdat voor de vakantie Redeoss van logo en verenigingskleding is veranderd. Voor de basketballers betekent dit dat nu het moment is gekomen om de nieuwe kledinglijn te tonen. Een paar seizoenen hebben wij de kledij van de Staatsloterij mogen dragen (zie de Basketbal Gazettes Nr. 88 t/m Nr. 140). Het logo van de Gazette was al aangepast. De volgende spelers gaan het dit toernooi doen voor Redeoss: Albert, David, Dynah, Erik Jan, Kees, Martijn, Mike en Peter.

Het team van Redeoss in Amsterdam
Het team van Redeoss in Amsterdam
(klik op de foto voor een vergroting)

Het toernooi om de Friendship Cup, georganiseerd door Only Friends in het Friendship Sports Centre in Amsterdam vond plaats op zondag 10 september. Redeoss was ingedeeld in een poule met Kameleon en Only Friends. Het programma was 's ochtends hetzelfde als 's middags zodat er tweemaal tegen iedere tegenstander werd gespeeld. Hoewel alle wedstrijden verloren gingen, kon men toch steeds met opgeheven hoofd het veld verlaten omdat er gedaan werd wat men kon. Maar de tegenstanders waren gewoon beter. De uitslagen:

Uitslagen van Redeoss in Amsterdam
Uitslagen van Redeoss in Amsterdam
(klik op het plaatje voor een vergroting)

Mike debuteerde!
Het was leuk om te zien dat Mike debuteerde en een paar keer goed vrij wist te rijden. Hij reed zelfs op de break. Hij schoot nog niet raak, maar dat komt nog wel. We hebben daar alle vertrouwen in. Tot zover goed gedaan, Mike!

Mike debuteert in Amsterdam
Mike debuteert in Amsterdam
(klik op de foto voor een vergroting)

Kees


Zie ook:


Na de zomerstop gaan we op donderdag 28 september weer beginnen met de najaarsserie (de slotdrive is op donderdag 21 december).

Wij gaan er natuurlijk van uit dat iedereen weer aanwezig is. Mocht het niet lukken, dan kunt u dat kenbaar maken. Wij kunnen dan eventueel voor een vervanger zorgen of men zorgt zelf voor een vervanger.

Gaarne doorgeven via e-mail: aad@redeoss.nl.

Wij kunnen nog wel wat klaverjasliefhebbers gebruiken. Mond-tot-mond reclame is een mooi middel om nieuwe leden te werven.

De speellocatie is als vanouds de Sportkantine van Sophia Revalidatie, Reinier de Graafweg 1 te Delft.

Rooster speelavonden:

 • donderdag 28 september, 19:30 uur
 • donderdag 26 oktober, 19:30 uur
 • donderdag 30 november, 19:30 uur
 • donderdag 21 december, 19:00 uur.

Met vriendelijke groet,

Aad Verbeek


Redeoss gaat ook dit jaar weer meedoen met de Grote Clubactie. Zoals iedereen weet moeten we acties ondernemen om de verhoogde kosten voor de huur van de kleine en de grote sportzaal en het zwembad te kunnen bekostigen. Om het sporten bij Redeoss betaalbaar te houden, moeten we proberen om met z'n allen extra inkomsten te genereren.

De Grote Clubactie is een loterij voor Nederlandse verenigingen. Door loten te verkopen, krijgen zij de extra inkomsten die ze hard nodig hebben: 80% van de opbrengst gaat direct naar de clubkas!

Alle leden kunnen (uiteraard) meedoen met de Grote Clubactie. Voor degene die voor Redeoss de meeste loten weet te verkopen stelt de penningmeester weer een leuke prijs beschikbaar!

Lotenverkopers van de Grote Clubactie mogen vanaf zaterdag 16 september op pad met de intekenlijsten. Elk lot kost € 3,- en daarvan gaat dus maar liefst € 2,40 naar de vereniging. Er wordt weer met machtigingen gewerkt. Dat betekent dat we slechts eenmaal langs de deur hoeven (alleen om te verkopen); de betaling vindt dan plaats via die (eenmalige) machtiging. De koper ontvangt het lotnummer via het bankafschrift.

De lotenverkoop van de Grote Clubactie begint dus op zaterdag 16 september. De uiterste inleverdatum van de boekjes met de verkochte loten is zaterdag 18 november. De trekking van de loterij is op woensdag 13 december. De publicatie van de trekkingsuitslag volgt dan op donderdag 14 december. De hoofdprijs bedraagt maar liefst € 100.000,-. Maar er zijn uiteraard ook nog vele andere kleinere prijzen.

Online lotenverkoop
Het is ook mogelijk om online loten te kopen voor de Grote Clubactie. Kent u iemand die op deze manier loten zou willen kopen voor Redeoss? Geef dan de volgende link door (beschikbaar vanaf zaterdag 16 september):


https://clubactie.nl/actie/Redeoss


Contactpersoon
De coördinator van de Grote Clubactie voor Redeoss is Job Duijndam (e-mail: job@redeoss.nl).


Archief

Minder recent nieuws kunt u vinden in het archief:

Weet u nog meer nieuws dat hier eigenlijk gemeld zou moeten worden? Neem dan a.u.b. contact op met de webmaster: Roelof Koekoek stuur een e-mail


Laatst gewijzigd op 8 augustus 2018