Het nieuws van 2018-2019


Het nieuws van het seizoen 2018-2019 in omgekeerd chronologische volgorde:


Op zaterdag 15 juni werd het parabadmintoernooi van BC Bever gehouden in sportcomplex Den Butter in Rijen. Voor Redeoss namen de volgende spelers deel aan dit toernooi: Laïs Bos, Helga Karlas en Erik Jan Koekoek.

Laïs en Helga kwamen beiden uit bij de vrouwen enkel rol B, waar Helga de tweede plaats wist te behalen. Samen speelden zij in de vrouwen dubbel rol, waar ze in de poule (van drie) een wedstrijd wisten te winnen en de andere verloren. Dit leverde een plaats op in de kruisfinale, die helaas werd verloren.

Erik Jan was ingedeeld bij de mannen enkel rol B en wist daar drie van de vier wedstrijden te winnen. Dat leverde ook hem een mooie tweede plaats op. Bij de mannen dubbel rol zat hij met partner Jonny Munnik in een poule van drie, waar elk koppel een wedstrijd wist te winnen en de andere verloor. Maar omdat zij hun wedstrijd in drie games verloren, eindigden zij op de eerste plaats waarna de kruisfinale volgde tegen de nummer twee van de andere poule. Deze spannende wedstrijd wisten ze in drie games te winnen (21-16, 20-22 en 21-17). Dat leverde dus een plaats op in de finale, die ze met 21-18 en 21-17 wisten te winnen. Een mooi resultaat voor Erik Jan.

Alle uitslagen zijn te vinden via onderstaande link:


Het laatste toernooi van seizoen 2018-2019 stond alweer voor de deur; het NK paratafeltennis. Weer gehouden in het Topsportcentrum in Rotterdam, naast de Kuip. Kees en Monique hadden zich ingeschreven voor deze dag. Ze waren ingedeeld in lastige poules met goede tegenstanders.

Monique ging er al vanuit dat ze geen ronde verder zou komen en dus Kees later op de dag zou gaan aanmoedigen. Maar het werd anders. In de ochtend vanaf half tien speelden ze hun poulewedstrijden. Kees in klasse vier en Monique in klasse drie. Van de vier wedstrijden won Kees er twee. Hierdoor had hij net niet genoeg om door te gaan en was het toernooi voor hem voorbij.

Kees in actie in Rotterdam
Kees in actie in Rotterdam
(klik op de foto voor een vergroting)

Monique speelde in haar poule ook vier wedstrijden en won deze. Zij ging door naar de finale ronde later op de dag. Eerst werd er nog het dubbeltoernooi afgewerkt. Hier hadden onze spelers zich niet voor ingeschreven en dus moesten ze wachten. Ze keken in de kantine naar een volleybalwedstrijd van de dames op TV en hadden een gezellig onderonsje met een groepje spelers uit Amersfoort die even tijd hadden tussendoor. Daarna gingen ze nog naar de finales dubbel in de zaal kijken.

Monique in actie in Rotterdam
Monique in actie in Rotterdam
(klik op de foto voor een vergroting)

Drie uur later, om tien over vier, kon Monique aan haar halve finale beginnen. De tegenspeler was erg sterk in zijn spel en gaf haar geen kans. Weer even in de wacht, want de andere halve finale was erg spannend en duurde een stukje langer. De verliezer daarvan zou tegen Monique om de derde en vierde plaats gaan spelen. Ietsje later dan de bedoeling begon de wedstrijd. Ook tegen deze speler was er geen kans. Effectballen vlogen hoog boven haar hoofd over. Ze kon er echt niet bij. Jammer, missie niet helemaal geslaagd, maar wel een mooie vierde plaats, net als een jaartje eerder.

Onze spelers waren klaar en besloten om naar huis te gaan. Buiten wachtten diverse parkeerstewards ze al op en keken waar ze heen gingen op de parkeerplaats. Het plaatsje dat vrij kwam werd gelijk door een fan van Marco Borsato ingenomen. In de Kuip had Marco al enkele concerten gegeven die week en ook die avond was het weer feest. Kees en Monique wachtten niet tot het "dromen zijn bedrog" weer door de speakers zou gaan klinken.

De Kuip in Rotterdam
De Kuip in Rotterdam
(klik op de foto voor een vergroting)

Kees had in klasse 4 de volgende uitslagen:

wedstrijd 1poule11-7 / 11-7 / 13-11
wedstrijd 2poule7-11 /10-12 / 10-12
wedstrijd 3poule8-11 / 11-9 / 11-4 / 11-7
wedstrijd 4poule4-11 / 8-11 / 8-11

De resultaten van Monique in klasse 3 waren als volgt:

wedstrijd 1poule14-12 / 11-8 / 11-8
wedstrijd 2poule8-11 / 11-9 / 14-12 / 11-5
wedstrijd 3poule11-9 / 11-7 / 5-11 / 10-12 / 11-4
wedstrijd 4poule7-11 / 11-9 / 11-8 / 13-11
wedstrijd 5halve finale4-11 / 10-12 / 5-11
wedstrijd 63e/4e plaats2-11 / 3-11 /8-11

Monique


Zie ook:


De interne competitie 2018-2019 ging van start op 30 oktober 2018, na de herfstvakantie. Negen enthousiastelingen hadden zich ingeschreven. Helaas was het voor Inge na haar eerste wedstrijd gelijk weer een einde. Ze werd namelijk de dag erna opgenomen voor een operatie en was dus voorlopig uit de running. Haar wedstrijden bleven open staan.

Compilatie interne competitie 2018-2019
Compilatie interne competitie 2018-2019
(klik op het plaatje voor een vergroting)

Ondanks dat werden er tot en met 26 maart door de overige spelers 56 wedstrijden gespeeld. Een wedstrijd bestond uit maximaal vijf sets tot 11 punten. Bij drie gewonnen sets stopte de strijd. Er waren 6 vijfsetters en 7 viersetters; de overige gingen heel overtuigend in drie sets.

In april werd de nacompetitie gespeeld. In de A groep speelden Els, Jérôme, Kees en Monique. In de B groep stonden Ellen, Elly, Ineke, Inge en Marvin ingedeeld. Inge kon ook hier niet spelen. Ze kwam wel tegen het einde van de maand weer bij de groep om te trainen. In beide groepen werden zes wedstrijden gespeeld enn er was weinig verschil. In allebei de groepen was er slechts 1 viersetter tussen de driesetters. Eind april was het dus klaar en kon er een datum geprikt worden voor de afsluiting met prijsuitreiking. Deze werd uiteindelijk op 28 mei gezet.

Helaas kon Els op deze avond er toch niet bij zijn. Maar in de groepsfoto is ze er wel bijgezet. Dankzij de fototechnieken. We kwamen tussen het spelen door bij elkaar voor een kort woordje en de prijsuitreiking. Voor alle deelnemers was er weer een tasje met inhoud. Voor de nummers 1 van de A- en B-poule was er de wisselbokaal met diploma.

De winnaars Ellen en Monique
De winnaars Ellen en Monque
(klik op de foto voor een vergroting)

De diploma\
De diploma's
(klik op het plaatje voor een vergroting)

Daarna was er in de kantine nog een drankje met wat lekkers. Er werd nog even gezellig nagepraat voordat de meesten naar huis gingen. Jérôme en Kees gingen nog extra trainen voor het volgend seizoen. Eens gaat het ze lukken... reken maar.

Volgend seizoen, die van 2019-2020, start weer na de herfstvakantieweek.

Nog even het resultaat voor de volledigheid:

plaatspoule Apoule B
1MoniqueEllen
2KeesIneke
3ElsElly
4JérômeMarvin
5Inge

Monique

De groepsfoto
De groepsfoto
(klik op de foto voor een vergroting)

Zie ook:


Op zaterdag 25 mei werd de finaleronde van de Toernooidivisie C van de rolstoelbasketbalcompetitie afgewerkt in het Topsportcentrum in Almere Poort. De nummer 2 van de competitie mag in de play-offs tegen de nummer 3 spelen: Only Friends tegen Redeoss. Eigenlijk was de gedachte dat het schriftelijk afgedaan kon worden, maar dat wilden wij niet. Wij wilden er een leuke partij van maken en het in ieder geval niet te makkelijk maken voor Only Friends. De volgende spelers waren geselecteerd: Albert, Dynah, Jérôme, John, Martijn, Mike en Kees. Als de wedstrijd tegen Only Friends gewonnen zou worden, dan zou Kees ook voor de tweede wedstrijd beschikbaar zijn. Bij verlies zou de tweede wedstrijd te laat komen en zou dat niet mogelijk zijn. Tijdens het seizoen hadden Erik Jan en Peter ook nog meegedaan, maar zij waren er nu niet bij. Erik Jan ging naar het NK Badminton, waar hij tweede is geworden met zijn dubbelpartner. Waarom Peter er niet bij was staat in een uitgebreid verslag in de vorige Gazette.

De eerste wedstrijd was dus tegen Only Friends, die de wedstrijden in de competitie makkelijk wist te winnen. De andere wedstrijd ging tussen Crackerjacks en R.B.V.M. We gingen er van uit, dat wij zelf niet zouden winnen en dat Crackerjacks niet kon winnen van R.B.V.M., het team dat al een aantal jaren achter elkaar kampioen is geworden. We wilden dan ook gaan voor de derde plaats. Dan moesten we de eerste wedstrijd verliezen en de tweede wedstrijd winnen.

Only Friends versus Redeoss in Almere
Only Friends versus Redeoss in Almere
(klik op de foto voor een vergroting)

Het verschil was te groot
De doelstelling was dat alle spelers gescoord moesten hebben. Helaas is dat niet gelukt bij deze wedstrijd. Alleen Albert lukte het niet te scoren. Hij had al veel pech, een paar keer een schot op de ring en ook nog een lekke band. Hij probeerde deze te plakken en vervolgens weer lek. Gelukkig had een medespeler een reservewiel beschikbaar voor hem, maar die was ook niet naar zijn wens. Dus moest het een en ander veranderd worden. Dynah en Clazina zijn hiermee aan de slag gegaan en Albert was weer beschikbaar... voor de volgende wedstrijd.

Only Friends versus Redeoss in Almere
Only Friends versus Redeoss in Almere
(klik op de foto voor een vergroting)

De eerste periode liet al gauw de krachtsverhouding zien. Diverse spelers van Only Friends scoren gemakkelijk en Gert van Only Friends viel op. Snel bij de breaks en hij rondde goed af. Voor Redeoss zaak om die breaks te voorkomen. Dat lukte onvoldoende, maar er werd nog wel gescoord. Ondanks dat liep de achterstand op naar 33 punten. De vorige wedstrijd tegen Only friend had Redeoss maar10 punten behaald, maar bij deze wedstrijd waren het 34 punten. Ondanks het verschil konden we trots zijn op het getoonde spel. De volgende wedstrijd zal tegen de verliezer van R.B.V.M. - Crackerjacks zijn.
Eindstand Only Friends - Redeoss: 67 -34.

Het team van Redeoss in Almere
Het team van Redeoss in Almere
(klik op de foto voor een vergroting)

Super spannend!
De tweede wedstrijd was inderdaad tegen Crackerjacks. Al tijden een wedstrijd met Kees & Kees in het veld. Dit keer niet, want Kees van Crackerjacks was afwezig en onze Kees (#8) kon de tweede wedstrijd niet spelen vanwege een andere afspraak. Dat zal je dan net hebben, kan je om de prijzen spelen en dan kan je er niet bij zijn. Ook al is het de eerste gemiste wedstrijd in jaren, het blijft zonde. Hij had er alle vertrouwen in, dat het moest kunnen om te winnen van Crackerjacks en daarmee de bronzen plak te winnen.

Eerder dit seizoen hadden we één wedstrijd cadeau gekregen. Crackerjacks kon niet naar een toernooi en Redeoss kreeg de overwinning met 20-0. De tweede wedstrijd was Redeoss de sterkste partij, maar werden er drie spelers met 5 P-tjes uit het veld gefloten. Die wedstrijd won Crackerjacks met 12 punten verschil. Nu een nieuwe wedstrijd met nieuwe mogelijkheden. De beide "Kezen" zijn er niet bij, wie of wat gaat dan het verschil maken?

Redeoss verloor het eerste kwart met 3 punten. We waren wel blij dat Albert weer het netje kon vinden. De tweede periode werd met 4 punten verschil gewonnen en men ging de rust in met 1 punt voorsprong. Het derde kwart scoorde Mike twee keer, maar werd de periode toch verloren met 1 punt verschil. Met een tussenstand van 16-16 was het super spannend en beide teams konden de bronzen medaille winnen. In de vierde periode stond er een aantal spelers op. Niet letterlijk, we moesten natuurlijk blijven zitten in de rolstoel. Maar zij zorgden er samen voor dat die periode met 6 punten verschil werd gewonnen.
Eindstand Redeoss - Crackerjacks: 26-20.

Het team van Redeoss in Almere
Het team van Redeoss in Almere
(klik op de foto voor een vergroting)

Kees


Zie ook:


Ook dit jaar namen we weer deel aan het NK in Veenendaal. Dus op zaterdag 25 mei vroeg uit de veren en vol goede moed op weg met een hele jonge ploeg. Ik had dus gezegd: "Speel je spel en laat je niet afschrikken door die topspelers. Geniet en probeer punten te sprokkelen". Nou dat hebben ze gedaan hoor, lees maar:

Ik wist dat als Axel Nieuwenhuyse ervoor zou gaan, hij kampioen kon worden bij de heren staand B. Maar ja, deed hij het ook? En jawel, hij heeft fantastisch staan spelen en zijn inzet werd beloond met een eerste plaats. Axel, nogmaals gefeliciteerd hiermee. Super!

Dit spel zette hij samen met Thomas Binnendijk door bij het heren dubbel zodat ze daar samen de tweede plaats behaalden. Bij de enkels waren helaas de anderen te sterk voor Thomas, maar dat neemt niet weg dat ook hij boven zichzelf uit is gestegen. Want hij speelde wel bij de A-spelers. Super gedaan!

Net als haar broer deed Lotte Binnendijk het ook bij de enkels fantastisch, bijna Sophie in een driesetter te pakken; 22- 20 werd het in de derde set. Zo spannend was het. Maar samen met Meike de Kraa uit Pijnacker werd ze wel tweede bij de dames dubbel.

En ja, we zijn er nog niet, want ook Erik Jan Koekoek werd tweede in de dubbel samen met zijn nieuwe partner Jonny Munnik. Dat belooft wat, hè!?.

Dus groot applaus voor jullie, ook voor Laïs en Tim, die samen in de mixdubbel bij de rollers prima hebben gespeeld. Dit na lang wachten, want die begonnen pas tegen half zes. Helga had er toen al wel aardig wat partijen op zitten, maar greep helaas naast de prijzen.

Ja, en dit wordt natuurlijk niet bereikt zonder dat mijn kwartet heren op de zaterdag, dinsdag en donderdag steeds weer met jullie aan de slag gaan om de kneepjes onder de knie te krijgen. Heren, bedankt hiervoor!

Moe, maar voldaan, keerden we weer huiswaarts, met veel meer dan waar ik zelf op gerekend had. En niet alleen door de medailles, maar ook hoe er gespeeld werd. Zo zie je maar, wat een NK bij spelers voor elkaar krijgt, net dat ene stapje extra. Top hoor, ik ben trots op jullie allemaal!

Lenie

Prijsuitreiking heren enkel staand B

Prijsuitreiking dames dubbel staand Prijsuitreiking heren dubbel rol
Foto's van de prijsuitreiking
(klik op een foto voor een vergroting)

Alle uitslagen zijn te vinden via onderstaande link:


In mei is er voor de tafeltennissers één toernooi om naar toe te gaan. Het andere toernooi is gelijk met de finaledag rolstoelbasketbal en kan er daarom niet worden ingeschreven. Maar zaterdag 18 mei dus wel. Kees en Monique vertrokken in alle vroegte naar het oosten van ons land, naar Lochem wel te verstaan. Daar werd het jaarlijkse Topperstoernooi gehouden, georganiseerd door tafeltennisvereniging De Toekomst. We waren ruim op tijd en hadden dus alle tijd voor de voorbereiding.

Nadat iedereen er was, werd de indeling bekend gemaakt. Kees kwam in één van de twee poules klasse 4 met vier andere spelers uit zijn klasse. Monique kwam in een poule van spelers uit klasse 2 en 3. Dus eigen klasse en spelers uit een hogere klasse. Ze zat in eerste instantie met vijf andere spelers in deze poule, maar er kwam een speler bij. Een trainer was ingedeeld in een te lage klasse en kwam er alsnog bij; altijd gezellig. Helaas stopte er een speler na drie verliespartijen, voordat hij tegen Monique kon spelen. Dat was wel weer jammer.

Nu is dit een recreatief toernooi, maar schijn bedriegt want het percentage van de gewonnen wedstrijden telt wel degelijk mee voor promotie/handhaving/degradatie aan het einde van het seizoen. Dus onze spelers hadden een echte uitdaging. Bij Monique haar poule ging bijna alles weer in vier- of vijfsetters en daar werd de organisatie een beetje zenuwachtig van. Ze moesten al gauw op drie tafels hun wedstrijden gaan spelen in plaats van op één tafel. Nadat in deze poule de laatste wedstrijden gespeeld waren, was het wachten op de halve finales van de klasse 4, 5 en 6.

Omdat er ook een leuke tombola was, kon Monique de prijzen ophalen die zij en Kees met de lootjes in ieder geval hadden gewonnen. Dit tot groot vermaak van enkele andere spelers. Kees haalde ze niet op. Hij mocht de halve finale gaan spelen, wat met goed spel werd gedaan. Op naar de finale dus. Korte pauze voor hem tussendoor. Toch nog wat lootjes halen. Voor het goede doel niet waar, de thuisclub, en er is altijd prijs. Monique mocht dus weer de prijzen ophalen. Kees deed dat niet. De finale moest gespeeld worden en hier kwam hij een tegenstander tegen die hem in een spannende wedstrijd versloeg.

Uiteindelijk waren alle wedstrijden gespeeld en kon de jury de score opmaken. Op een leuke wijze werd dat gedaan. Voor alle schuiftafeltennissers was er een prijs. Voor de klasse 2/3 t/m 6 waren er drie prijzen. Zowel Kees als Monique vielen dit keer in de prijzen. Ze werden allebei tweede. Niet slecht. Na een rit van bijna twee uur werd thuis bij aankomst gelijk de TV aangezet, terug naar het begin van de FA Cup. Lui op de bank konden ze bijkomen van een gezellige sportieve dag.

De prijzen uit Lochem
De prijzen uit Lochem
(klik op de foto voor een vergroting)

De resultaten van Kees in Lochem:

wedstrijd 1poule11-7 / 11-4 / 11-9
wedstrijd 2poule12-10 / 11-9 / 11-2
wedstrijd 3poule6-11 / 11-5 / 11-6 / 9-11 / 11-4
wedstrijd 4poule11-7 / 11-6 / 11-5
wedstrijd 5halve finale11-1 / 12-14 / 11-4 / 11-3
wedstrijd 6finale5-11 / 11-4 / 11-13 / 9-11

De resultaten van Monique in Lochem:

wedstrijd 1poule8-11 / 11-8 / 6-11 / 4-11
wedstrijd 2poule9-11 / 11-4 / 10-12 / 11-7 / 11-4
wedstrijd 3poule4-11 / 12-10 / 14-12 / 11-2
wedstrijd 4poule8-11 / 11-8 / 11-8 / 11-9
wedstrijd 5poule12-10 / 11-8 / 14-12
wedstrijd 6pouleniet gespeeld

Monique


Zie ook:


Namens het bestuur van Redeoss nodig ik hierbij van harte onze leden, ouders van jeugdleden en kaderleden uit voor de

Algemene Ledenvergadering
op
donderdag 23 mei 2019

Plaats: Sportkantine Basalt Revalidatiecentrum in Delft

Aanvang: 20:00 uur

Agenda:

 1. Opening
 2. Vaststellen agenda
 3. Mededelingen
 4. Vaststellen notulen extra ALV 08-11-2018 (download: Notulen ALV 08-11-2018)
 5. Jaarverslagen 2018 (bestuur en secties): jaarverslagen 2018
 6. Bestuursverkiezing (zie ook: noodoproep bestuursleden)
  Job Duijndam heeft (vorig jaar al) te kennen gegeven te stoppen bij Redeoss
  Roelof Koekoek is volgens rooster aftredend en stelt zich niet herkiesbaar
  Kandidaten voor een bestuursfunctie kunnen zich aanmelden tot 21 mei 2019
 7. Financieel jaarverslag
 8. Verslag kascommissie
 9. Verkiezing nieuwe kascommissie
 10. Begroting 2020
 11. Rondvraag
 12. Sluiting

Het bestuur rekent op uw aanwezigheid!

Met vriendelijke groet,

Wim Plomp
Voorzitter


Slotdrive voorjaarsserie 2019 klaverjassen
Slotdrive voorjaarsserie 2019 klaverjassen
Slotdrive voorjaarsserie 2019 klaverjassen

Terwijl op paaszaterdag de meeste mensen hun paasvoorbereidingen treffen voor bijvoorbeeld het eieren zoeken, zijn Adri, Kees en Monique in Venray op zoek naar witte pingpongballetjes. In Venray wordt het vijfde ranglijsttoernooi van het seizoen gehouden. Nadat ieder elkaar weer heeft gevonden en de koffie/thee alweer een herinnering is, kan er op tijd worden begonnen. Na het openingsballetje van de wethouder met een speelster van de thuisclub is het zover.

Adri komt uit in klasse 5. In haar poule speelde ze drie heel spannende wedstrijden. Helaas was de winst niet voor haar. In de troostronde speelde ze één wedstrijd; ook die ging verloren. De koek was op. Ze ging verder haar ploeggenoten aanmoedigen en het was best gezellig op het sportterras

Adri in actie in Venray
Adri in actie in Venray
(klik op de foto voor een vergroting)

De resultaten van Adri in Venray:

wedstrijd 1poule12-10 / 6-11 / 8-11 / 6-11
wedstrijd 2poule11-13 / 2-11 / 3-11
wedstrijd 3poule8-11 / 10-12 / 10-12
wedstrijd 4poule4-11 / 9-11 / 5-11

Kees komt in klasse 4 in een poule met vier andere spelers. Hier verliest hij één wedstrijd. Als tweede in de poule gaat hij door naar de halve finale. Hij mag tegen een speelster, die nog revanche gevoelens heeft over de wedstrijd die ze een week eerder van hem verloren had. Het werd weer een spannende strijd. Kees verloor deze keer en mocht nog spelen om de derde/vierde plaats. Na een mooie wedstrijd was het Kees, die als winnaar uit de strijd kwam.

Kees en Adri in Venray
Kees en Adri in Venray
(klik op de foto voor een vergroting)

De resultaten van Kees in Venray:

wedstrijd 1poule10-12 / 6-11 / 11-8 / 7-11
wedstrijd 2poule6-11 / 13-11 / 11-6 / 11-4
wedstrijd 3poule11-9 / 11-8 / 11-6
wedstrijd 4poule11-9 / 11-9 / 9-11 / 11-5
wedstrijd 5halve finale5-11 / 10-12 / 6-11
wedstrijd 63e/4e plaats8-11 / 11-7 / 8-11 / 11-2 / 11-7

Monique komt met zes andere klasse 3 spelers in een poule. Dus geen vervolgronde nodig.

De resultaten van Monique in Venray:

wedstrijd 1poule12-10 / 9-11 / 8-11 / 11-6 / 4-11
wedstrijd 2poule6-11 / 6-11 / 10-12
wedstrijd 3poule10-12 / 15-13 / 11-8 / 11-8
wedstrijd 4poule7-11 / 11-9 / 11-13 / 11-7 / 7-11
wedstrijd 5poule11-8 / 10-12 / 3-11 / 11-4 / 11-7
wedstrijd 6poule11-8 / 11-9 / 6-11 / 11-9

Ze wint er drie wedstrijden en verliest er drie. Drie andere spelers deden hetzelfde. De nummer 1 had er vijf gewonnen, dus dat was duidelijk. De jury ging tellen. Monique en de andere drie gingen voor plaats 2 t/m 5. Speler 2 had van de andere drie gewonnen. Hij werd tweede. Monique en de twee, die overbleven, werden drie, vier of vijf. Ze hadden ieder 1 punt, omdat ze van elkaar hadden gewonnen of verloren. Nu had Monique hier haar wedstrijd in vier sets gewonnen. De andere spelers hadden dat in vijven gedaan. Dus per saldo hangt het af van hoeveel sets er onderling zijn gewonnen. Het saldo was: Monique +1 punt, speler 1 +0 punt, speler 6 -1 punt.

Bij de prijsuitreiking ging de derde prijs naar Kees in klasse 4 en in klasse 3 naar... speler 6. Er is iets niet helemaal goed gegaan. Nu maar hopen dat Monique wel haar vier punten extra krijgt, die bij een derde plaats horen. Op de website nttb.toernooi.nl wordt bevestigd, dat, na controle, zij wel degelijk derde is geworden. Je moet echt alles een keertje meegemaakt hebben. Sommige dingen liever niet. Zeker niet als je hebt meegedaan aan een sportief en gezellig toernooi. Volgend jaar gaan we er weer voor.

Derde prijs klasse 4 voor Kees in Venray Derde prijs klasse 3 voor Monique in Venray
Derde prijzen voor zowel Kees als Monique in Venray
(klik op een foto voor een vergroting)

Monique


Zie ook:


Na het veteranentoernooi van de avond ervoor in de benen te hebben, gingen Kees en Monique op zondag 14 april alweer vroeg op pad. Naar Den Bosch, waar de RRT Noord-Brabant competitie van het seizoen 2018-2019 zou worden afgesloten met de vierde en laatste speelronde. Het begon uiteraard weer met een mooie rit door het Hollandse land. Terwijl Kees zijn ogen op de weg gericht hield, keek Monique naar de omgeving. Daar zag zij in de verte dansende zwanen in een slootje en een heleboel roofvogeltjes die al biddend op zoek waren naar prooi. Een heel mooi uitzicht. Ook kwamen ze weer langs hun favoriete molen en die stond er weer mooi bij. De lucht was wat grijs, maar de gele bloemetjes in het gras fleurden de boel op. Maar goed, ze waren op weg voor het tafeltennis. Ze kwamen al snel aan in het tafeltennis walhalla van TTV Never Despair in Den Bosch.

Terwijl de koffie/thee klaarstond werd er verteld dat ter nagedachtenis van een van de oprichters, die onlangs is overleden, de toernooien van de RRT Noord-Brabant competitie voortaan de "Henk van Rijn toernooien" gaan heten. Een mooi eerbetoon.

Er was een behoorlijk aantal spelers. Het beloofde spannend te worden. Klasse 3 en 4 speelden in eenzelfde poule. Dus... Kees en Monique begonnen weer tegen elkaar. In de derde set ging het voor Kees beter lopen. En nee, het lukte hem ook deze keer (nog) niet. Er waren in deze poule nog zes andere spelers om tegen te spelen. Van 12 uur tot 13 uur was er een gezamenlijke pauze. De mensen achter de bar hadden weer zelfgemaakte soep en ter plekke klaargemaakte verse broodjes voor de hongerige spelers en die lieten het zich goed smaken. Reken maar. Daarna ging men weer verder met de wedstrijden, waar men gebleven was. En er moest nog aardig doorgespeeld worden om op tijd klaar te zijn. Het leverde bij elkaar heel wisselende eindstanden op.

De resultaten van Monique in Den Bosch:

wedstrijd 1poule11-2 / 11-0 / 15-13
wedstrijd 2poule5-11 / 11-5 / 11-4 / 11-8
wedstrijd 3poule6-11 / 5-11 / 13-11 / 11-7 / 11-7
wedstrijd 4poule11-4 / 11-6 / 11-9
wedstrijd 5poule11-5 / 11-13 / 11-5 / 7-11 / 12-10
wedstrijd 6poule7-11 / 5-11 / 7-11
wedstrijd 7poule11-5 / 11-6 / 11-7

De resultaten van Kees in Den Bosch:

wedstrijd 1poule2-11 / 0-11 / 13-15
wedstrijd 2poule3-11 / 11-5 / 7-11 / 13-15
wedstrijd 3poule9-11 / 8-11 / 0-11
wedstrijd 4poule12-10 / 3-11 / 9-11 / 9-11
wedstrijd 5poule5-11 / 13-11 / 5-11 / 11-7 / 10-12
wedstrijd 6poule10-12 / 7-11 / 8-11
wedstrijd 7poule11-7 / 11-8 / 11-7

Nadat alle wedstrijden waren gespeeld kon de eindstand worden opgemaakt. In de poule van onze spelers werden de klasse 3 en 4 weer uit elkaar gehaald en waren er prijzen voor iedere klasse apart. Als gevolg hiervan waren er prijzen voor zowel Kees als Monique.

Tweede prijs klasse 4 voor Kees in Den Bosch Eerste prijs klasse 3 voor Monique in Den Bosch
Kees en Monique in de prijzen in Den Bosch
(klik op een foto voor een vergroting)

Geen slecht resultaat dus na zo'n druk sportweekend. Ze hielden nog even een korte pauze voor ze de reis terug naar het westen weer begonnen.

Monique


Zie ook:


Onze tafeltennis ploeg ging op zaterdag 13 april weer naar Doing Zoetermeer. Dit keer voor het veteranentoernooi. Job haalde Monique op om er samen naartoe te rijden. Ze zaten net aan de koffie toen Kees ook aankwam vanuit Alkmaar. Hij had al een basketbaltoernooi achter de rug. Zodra duidelijk was dat iedereen er was, kon er worden begonnen. Er waren vijftien spelers van het niveau hoofdklasse, heel hoog dus, tot recreanten. Alles speelde door elkaar.

Er werd begonnen met drie poules. Job kwam in een poule. Kees en Monique kwamen samen in een andere poule. En ja, het lukte Kees weer niet. Nadat deze wedstrijden waren gespeeld, werd er gekeken wie er naar de A of B sterkte ging. Er werd gespeeld in twee A poules van ieder vier spelers en twee B poules van ieder drie spelers. Monique mocht in de A groep gaan spelen, omdat een andere speler niet verder kon. Heel leuke training en wedstrijden gespeeld, maar geen kans. Ze ging dus niet verder.

Monique in actie in Zoetermeer
Monique in actie in Zoetermeer
(klik op de foto voor een vergroting)

De resultaten van Monique in Zoetermeer:

wedstrijd 1poule11-2 / 11-2 / 11-3
wedstrijd 2poule9-11 / 1-11 / 14-16
wedstrijd 3poule2-11 / 4-11 / 3-11
wedstrijd 4poule10-12 / 11-4 / 11-9 / 11-8
wedstrijd 5ronde A7-11 / 9-11 / 7-11
wedstrijd 6ronde A6-11 / 7-11 / 4-11
wedstrijd 7ronde A6-11 / 11-9 / 5-11 / 9-11

In de B groep won Kees zijn wedstrijden en werd Job in een andere poule tweede. Gevolg: in de halve finale kwamen ze elkaar tegen. Het werd een leuke, spannende wedstrijd, die Kees won. Job was ook klaar met zijn wedstrijden.

De resultaten van Job in Zoetermeer:

wedstrijd 1poule6-11 / 7-11 / 3-11
wedstrijd 2poule6-11 / 7-11 / 11-6 / 8-11
wedstrijd 3poule7-11 / 5-11 / 4-11
wedstrijd 4poule11-5 / 4-11 / 4-11 / 8-11
wedstrijd 5ronde B11-9 / 12-10 / 11-4
wedstrijd 6ronde B5-11 / 8-11 / 3-11
wedstrijd 7halve finale B5-11 / 11-7 / 10-12 / 9-11

Kees mocht nog twee wedstrijden gaan spelen in de finaleronde van poule B. Hij speelde nog heel leuke wedstrijden, maar het lukte niet meer en een derde plaats was er voor hem.

De resultaten van Kees in Zoetermeer:

wedstrijd 1poule2-11 / 2-11 / 3-11
wedstrijd 2poule7-11 / 1-11 / 5-11
wedstrijd 3poule1-11 / 4-11 / 5-11
wedstrijd 4poule11-5 / 13-15 / 11-9 / 11-6
wedstrijd 5ronde B14-12 / 7-11 / 4-11 / 11-8 / 7-11
wedstrijd 6ronde B11-9 / 4-11 / 5-11 / 11-6 / 11-2
wedstrijd 7halve finale B11-5 / 7-11 / 12-10 / 11-9
wedstrijd 8finale B10-12 / 7-11 / 5-11
wedstrijd 9finale B5-11 / 11-6 / 8-11 / 6-11

Kees in de prijzen in Zoetermeer
Kees in de prijzen in Zoetermeer
(klik op de foto voor een vergroting)

Nog even napraten voordat er weer naar huis gereden werd.

Monique


Zie ook:


De Toernooidivisie C van de rolstoelbasketbalcompetitie werd op zaterdag 13 april afgesloten in sportcomplex De Hoornse Vaart in Alkmaar, de thuisbasis van VIOS'82. Na deze ronde zijn de play-offs op zaterdag 25 mei in Almere. De volgende spelers zijn fit bevonden om de uitdaging aan te gaan: Dynah, Erik Jan, Jérôme, Kees, Martijn, Mike en Albert als speler/coach.

Het team van Redeoss in Alkmaar
Het team van Redeoss in Alkmaar (op de foto ontbreekt de fotograaf Kees)
(klik op de foto voor een vergroting)

Uitstekend gespeeld, maar iets te veel P'tjes!
De eerste wedstrijd tegen Crackerjacks werd achteraf een heel bizarre. Er werd begonnen met een sprongbal, die door Kees (#8) werd gewonnen. Michael van Arrows'81 floot streng, maar fair. Eigenlijk te streng voor de C-divisie, maar oké. Dan komt er ineens een bondsscheidsrechter bij, die er meer aandacht voor heeft om het aan een ander uit te leggen hoe het werkt dan voor het spel. Dan fluit ze weer en hup, daar kreeg een speler een P, meestal een speler van Redeoss. Dit ging net zolang door totdat er spelers uit moesten. In de derde periode was het zover: Kees (#8) met 5 P-tjes er uit, dat komt vaker voor. In het vierde kwart moest ook Albert er met 5 P-tjes uit; dat zal ook niet zijn eerste keer zijn geweest. Jérôme, met een onsportieve fout plus een technische vanwege praten, mocht ook vertrekken. Tot en met de derde periode stond Redeoss voor met 7 punten. Doordat er zoveel spelers uitgestuurd zijn, werd Redeoss overlopen. De lengte en kracht was uit het team. Redeoss kreeg 19 P-tjes en Crackerjacks kreeg er 12. Een bizarre wedstrijd, omdat deze helemaal niet als onsportief werd ervaren. Het was heel bijzonder dat er drie spelers van Redeoss uit het veld werden gestuurd. Voor Jérôme was het pas de eerste keer dat hij uit het veld werd gestuurd. Ondanks de arbitrage is er een goede wedstrijd gespeeld. De tegenstander had moeite met het spel van Redeoss.
Eindstand Crackerjacks - Redeoss: 41-29.

Jérôme, Mike en Albert in Alkmaar
Jérôme, Mike en Albert in Alkmaar
(klik op de foto voor een vergroting)

Het ging beter dan verwacht!
De tweede wedstrijd was tegen R.B.V.M. uit Middelburg. De vorig wedstrijd lag nog vers in het geheugen; die werd verloren met 71-16. Nu weer tegen de koploper, maar wij wilden het zeker beter gaan doen. Als je in de 4×10 minuten 71 punten tegen krijgt en zelf maar 16 punten weet te maken, is het geen goede wedstrijd geweest voor Redeoss. Albert was er nu bij, een extra aanspeelpunt. Erik Jan reed goed in de weg en maakte af en toe nuttige P-tjes. Mike maakte tegen de Crackerjacks de meeste punten, maar deze keer mocht Jérôme shinen. Na het eerste kwart was het verschil nog maar 4 punten, wat een prestatie was, waar we trots op konden zijn. We speelden tenslotte tegen de regerende kampioen van de C-divisie. In de tweede periode was het verschil opgelopen naar 14 punten. Op dat moment had Redeoss 2 punten minder gescoord dan in de hele vorige wedstrijd tegen hen. In het derde en vierde kwart liep het verschil op naar 31 punten.
Eindstand Redeoss - R.B.V.M.: 23-54.

Uitslagen en standen in de Toernooidivisie C
Uitslagen en standen in de Toernooidivisie C
(klik op het plaatje voor een vergroting)

Redeoss is, ondanks het negatieve doelsaldo (-91), als derde in de competitie geëindigd voor de play-offs. Bij een gelijk aantal punten is het onderling resultaat doorslaggevend. Redeoss heeft evenveel punten als Crackerjacks, maar Redeoss heeft 1× met 20 punten verschil gewonnen en 1× met 12 punten verschil verloren.

Kees


Zie ook:


Op zaterdag 6 april werd het toernooi aangepast badminton van Redeoss gehouden in sporthal Buitenhof in Delft. Enkele weken later dan gebruikelijk omdat de sporthal niet eerder beschikbaar was. Begin april bleek echter een ongelukkig moment, want het aantal inschrijvingen was met 25 deelnemers behoorlijk lager dan gebruikelijk (rond de 40 deelnemers).

Vanwege het relatief kleine deelnemersveld was er voldoende ruimte beschikbaar om naast het reguliere toernooi ook een toernooitje voor onze eigen jeugd te organiseren. In plaats van de gebruikelijke training op zaterdagochtend in het Basalt Revalidatiecentrum speelden Aiden, Damian, Liam, Lina, Thijs en Thoas een onderling toernooitje in sporthal Buitenhof.

In het reguliere toernooi traden voor Redeoss in het strijdperk: Lotte en Thomas Binnendijk, Laïs Bos, Helga Karlas, Erik Jan Koekoek, Axel Nieuwenhuyse, Tim Quartel en Sanneke van der Vliet. Zowel Lotte als Thomas wisten een zeer verdienstelijke tweede plaats voor zich op te eisen in, respectievelijk, het vrouwen enkel staand en het mannen enkel staand. Bij de mannen dubbel rol was er ook een tweede plaats voor Tim Quartel met zijn partner Jonny Munnik. Tenslotte wist Lotte Binnendijk met dubbelpartner Meike de Kraa tevens (de finale van) het dames dubbel staand te winnen.

Via de pagina van het Redeoss badmintontoernooi 2019 zijn alle uitslagen te vinden. Tevens vindt u daar een link naar een uitgebreide fotoreportage met prachtige foto's gemaakt door Mariska van Dam.


Donderdagavond 28 maart vond de derde ronde van de voorjaarsserie 2019 plaats in de Sportkantine van Redeoss aan de Reinier de Graafweg 1 te Delft.

Er waren 9 tafels volledig bezet dankzij de telefoonronde van Tineke.

Iedereen had er zin in om de prijzen en punten voor de vier avonden klaverjassen.

De hoogste score werd deze avond behaald door Eef Minkman, gevolgd door Eef Bienefelt, met resp. 5125 en 5043 punten en daarmee halveerden zij hun achterstand op Tineke Makkes met 400 punten. Tineke blijft dus op kop, maar voelt de hete adem in de nek; het wordt dus nog spannend in de laatste ronde.

Er waren leuke prijsjes voor de geluksronden en ook voor de loterij.

De volgende avond is donderdag 25 april met de totaaluitslag en dan wordt de winnaar bekend van de voorjaarssessie 2019.

Mocht men onverhoopt niet kunnen komen, eventueel voor een vervanger zorgen en dit even melden per e-mail: aad@redeoss.nl of telefonisch 015-2560965.

Rooster speelavonden:

 • donderdag 25 april, 19:15 uur.

Aad Verbeek

Uitslag derde ronde voorjaarsserie 2019 klaverjassen

Op zondag 17 maart werd het para-badmintontoernooi van badmintonvereniging Shuttle Up gespeeld in sporthal De Stoep in Sliedrecht. Voor Redeoss namen de volgende spelers deel aan het toernooi: Lotte en Thomas Binnendijk, Laïs Bos, Helga Karlas, Erik Jan Koekoek en Axel Nieuwenhuyse. Bert van der Lubbe viel in bij het gemengd dubbel staand.

Alle uitslagen zijn te vinden via onderstaande link:


In Duiven bij het ranglijsttoernooi op 16 maart kwamen al onze wedstrijdspelers tafeltennis. Nu zijn dat maar vier spelers. Het komt zelden voor dat deze spelers er allemaal zijn en daarmee was het dus een speciaal momentje. Er werd verzameld in het café voor de koffie boven in het sportcomplex.

Het café in Duiven
Het café in Duiven
(klik op de foto voor een vergroting)

Al gauw was het tijd om naar de sportzaal te gaan waar heel wat rijen tafels stonden opgesteld. Nadat de juiste tafels waren gevonden konden de poule wedstrijden beginnen.

De speelzaal in Duiven
De speelzaal in Duiven
(klik op de foto voor een vergroting)

Adri speelde op tafel 15 en 16 haar wedstrijden. Ze zat in een poule van zeven. Eén persoon kwam niet opdagen en Adri had een walk-over te pakken. De andere vijf wedstrijden werden nog heel spannend, maar konden niet in winst worden omgezet. Later op de dag mocht ze in de troostronde nog twee wedstrijden spelen. Deze gingen om "best of three". Ook hier zat weer een heel spannende set tussen. Helaas, het was niet Adri haar dag wat het tafeltennis betrof.

Adri in actie in Duiven
Adri in actie in Duiven
(klik op de foto voor een vergroting)

Adri wist de volgende uitslagen te noteren in klasse 5R:

wedstrijd 1poule8-11 / 3-11 / 13-11 / 3-11
wedstrijd 2poule7-11 / 6-11 / 5-11
wedstrijd 3poule6-11 / 11-7 / 13-15 / 14-12 / 5-11
wedstrijd 4poule6-11 / 9-11 / 2-11
wedstrijd 5poule3-11 / 2-11 / 7-11
wedstrijd 6poulewalk-over
wedstrijd 7troostronde11-13 / 1-11
wedstrijd 8troostronde2-11 / 7-11

In klasse vier gingen Kees en Job van start in hun poule. Job kwam in een poule terecht met drie anderen en mocht spelen op tafel 9. Dat ging hem niet slecht af; hij won zijn drie wedstrijden en ging door in de hoofdronde. Hier won hij de kwartfinale, maar in de halve finale lukte het even niet meer. Hij zou nog mogen spelen voor de derde plaats, wat niet lukte en zo werd hij vierde deze dag.

Job in actie in Duiven
Job in actie in Duiven
(klik op de foto voor een vergroting)

De resultaten in klasse 4L van Job waren:

wedstrijd 1poule11-5 / 13-11 / 11-8
wedstrijd 2poule11-6 / 7-11 / 11-6 / 11-9
wedstrijd 3poule8-11 / 13-11 / 11-7 / 11-9
wedstrijd 4kwartfinale10-12 / 11-9 / 10-12 / 11-4 / 11-6
wedstrijd 5halve finale9-11 / 11-6 / 11-7 / 3-11 / 8-11
wedstrijd 63e/4e plaatsopgave

Ondertussen speelde Kees op tafel 8 in dezelfde sterkteklasse als Job op de tafel ernaast ook zijn drie poulewedstrijden. Hij wist ze alle drie te winnen met heel spannende sets er tussen. Hij ging door naar de hoofdronde. Helaas werd hij in de kwartfinale gelijk uitgeschakeld. Maar niet getreurd; hij ging lekker trainen en dollen met een andere speelster, die ook klaar was. Job moedigde hen aan en nam deel aan de lol tot hij zich verstapte. Hierna kon de laatste wedstrijd niet meer gespeeld worden. Maar gezellig hadden ze het wel.

Kees in actie in Duiven
Kees in actie in Duiven
(klik op de foto voor een vergroting)

Kees zetten de volgende uitslagen neer in klasse 4L:

wedstrijd 1poule5-11 / 10-12 / 11-5 / 11-8 / 11-7
wedstrijd 2poule11-6 / 11-3 / 11-6
wedstrijd 3poule5-11 / 11-7 / 5-11 / 11-7 / 17-15
wedstrijd 4kwartfinale7-11 / 9-11 / 7-11

Op tafel 5 in de hoek van de zaal speelde Monique in een poule in klasse drie. Op papier zag haar poule er al niet makkelijk uit. Dat werd het ook niet. Ze was niet fit. Ondanks twee vijfsetters en een viersetter, lukte het haar niet één van de vier wedstrijden te winnen in haar poule. Ze ging in de middag door naar de troostronde, die zich ook in het hoekje afspeelde. Voor haar was de conclusie dat ze vooral leuke wedstrijden had gespeeld tegen gezellige tegenstanders.

Monique in actie in Duiven
Monique in actie in Duiven
(klik op de foto voor een vergroting)

De resultaten in klasse 3L van Monique zagen er als volgt uit:

wedstrijd 1poule7-11 / 5-11 / 7-11
wedstrijd 2poule11-9 / 5-11 / 9-11 / 12-10 / 5-11
wedstrijd 3poule2-11 / 11-6 / 6-11 / 5-11
wedstrijd 4poule11-8 / 5-11 / 11-6 / 7-11 / 5-11
wedstrijd 5troost8-11 / 6-11
wedstrijd 6troost4-11 / 5-11

Nadat alle wedstrijden waren gespeeld, verzamelden we ons weer in het café boven in het gebouw. Daar liet Kees nog even zijn kennis los op de I-Phone voor het maken van een groepsfoto. Hij wist dat je deze kon instellen op automatisch..., dus 3...2...1... En het lukte... Daarna was het weer tijd om huiswaarts te gaan en kan de ploeg terugkijken op een gezellige dag met leuke sportieve wedstrijden.

De groepsfoto
De groepsfoto
(klik op de foto voor een vergroting)

Monique


Zie ook:


In de krant Delft op Zondag van zondag 10 maart stond deze foto:

Voorzitter Wim Plomp en het rolstoelbasketbalteam van Redeoss
Voorzitter Wim Plomp en het rolstoelbasketbalteam van Redeoss
(klik op de foto voor een vergroting)

Het artikel kunt u hier lezen:

'Dat enthousiasme, daar doe je het voor!'


Eerder, in de krant van zondag 3 februari stond ook al een stukje over Redeoss met deze foto:

Jeugdbadminton bij Redeoss op zaterdagochtend
Jeugdbadminton bij Redeoss op zaterdagochtend
(klik op de foto voor een vergroting)

Het artikel kunt u hier lezen:

Divers sportaanbod bij Redeoss


Zaterdag 2 maart werd de zesde speelronde van de Toernooidivisie C gespeeld. De organisatie van deze speelronde was in handen van Redeoss en werd gehouden in sporthal Houtrust in Den Haag. Het team van Redeoss mocht aantreden tegen R.B.V.M. en Only Friends, de teams die om plek 1 en 2 strijden. Voorlopig moet Redeoss het doen met een 3de plek, die ze kunnen behouden als de schade tegen deze teams beperkt blijft. De volgende speelronde zal er dan gewonnen moeten worden van de Crackerjacks, die het niet onverdienstelijk gedaan hebben gedurende dit toernooi. Er liggen genoeg uitdagingen, maar wie gaan het doen? De volgende spelers zijn fit bevonden om die uitdaging aan te gaan: Dynah, Erik Jan, Jérôme, John, Kees, Martijn, Mike en Albert als speler/coach.

Het team van Redeoss in Den Haag
Het team van Redeoss in Den Haag
(klik op de foto voor een vergroting)

Verloren van de kampioen
De eerste wedstrijd was tegen koploper R.B.V.M. uit Middelburg en die was duidelijk een aantal maten te groot. Iedere periode wisten zij overtuigend te winnen. In het eerste kwart keken we al tegen een achterstand van 22-4 aan. Dus was er niet veel te halen, maar moesten we proberen de schade beperkt te houden. Dat lukte in de tweede en derde periode; die werden met 14-2 en 14-6 verloren. Maar tijdens het vierde kwart was de energie op en werd het 21-4.

Dynah kreeg de slappe lach in Den Haag
Dynah kreeg de slappe lach in Den Haag
(klik op de foto voor een vergroting)

In het veld vielen Jérôme en Kees uit de rolstoel. Kees probeerde een salto, die maar voor de helft lukte en daar kreeg hij geen punten voor van de jury? Hij had er wel een week hoofdpijn van. Dynah kreeeg de slappe lach en viel met haar stoel naar achteren. Zij werd opgevangen en weer in de juiste vorm geboetseerd.
Eindstand R.B.V.M. - Redeoss: 71-16.

Fluiten en tafelen in Den Haag
Erik Jan wilde de twee wedstrijden wel fluiten die voor Redeoss gepland stonden.
De tafelofficials bij de tweede wedstrijd waren ook van Redeoss: Dynah, Martijn en Jérôme.
(klik op de foto voor een vergroting)

Twee periodes zonder te scoren!
Na overreden te zijn door R.B.V.M., waren we een beetje aangeslagen. De tweede wedstrijd mochten we met frisse energie aantreden tegen Only Friends, de nummer twee in de competitie. Zij maakten goed gebruik van de kansen, die er geboden werden. Redeoss kreeg hier veel meer kansen dan tegen R.B.V.M., maar deze werden niet verzilverd. Daardoor wist Only Friends steeds verder uit te lopen. Het eerste kwart wist Redeoss zelf niet te scoren (0-13). Dat is slechts eenmaal eerder voor gekomen dit seizoen, ook tegen Only Friends.

De tweede en derde periode gingen verloren met 4-12 en 6-12. Ondanks het goede gevoel, was er toch een groot verschil ontstaan. Helaas wist Redeoss ook in het vierde kwart niet te scoren (0-6).
Eindstand Redeoss - Only Friends: 10-43.

Uitslagen en standen in de Toernooidivisie C
Uitslagen en standen in de Toernooidivisie C
(klik op het plaatje voor een vergroting)

Erik Jan heeft al diverse complimenten ontvangen van collega scheidsrechters, dat is zeer leuk. Kees en Monique wilden hem een tastbare herinnering schenken in de gedaante van een hamster scheidsrechter. Als je goed kijkt zie je de gelijkenis...

Scheidsrechter Erik Jan
Scheidsrechter Erik Jan
(klik op de foto voor een vergroting)

Kees


Zie ook:


Donderdagavond 28 februari vond de tweede ronde van de voorjaarsserie 2019 plaats in de Sportkantine van Redeoss aan de Reinier de Graafweg 1 te Delft.

Er waren 8 tafels volledig bezet en er kon bijna een 9e tafel ingezet worden.

Iedereen had er zin in om de prijzen en punten voor de vier avonden klaverjassen.

De meeste punten werden deze avond door Riet van Rossum behaald met 5708 en zij maakte haar afwezigheid van vorige maand grotendeels goed. Toch bleef Tineke fier op kop en daarachter is het dringen tussen de nummers 2 t/m 5.

Er waren leuke prijsjes voor de geluksronden en ook voor de loterij.

De volgende avond is op donderdag 28 maart a.s.

Mocht men onverhoopt niet kunnen komen, eventueel voor een vervanger zorgen en dit even melden per e-mail: aad@redeoss.nl of telefonisch 015-2560965.

Rooster speelavonden:

 • donderdag 28 maart, 19:30 uur.
 • donderdag 25 april, 19:15 uur.

Aad Verbeek

Uitslag tweede ronde voorjaarsserie 2019 klaverjassen

Op zaterdag 23 februari werd het para-badmintontoernooi van de BV Doesburg gespeeld in sporthal De Beumerskamp in Doesburg. Redeoss trad met een relatief kleine groep spelers aan; alleen Laïs Bos, Helga Karlas en Erik Jan Koekoek reisden af naar Doesburg.

Alle uitslagen zijn te vinden via onderstaande link:


Wie dacht dat het met het geweldige toernooi van zaterdag 16 februari al klaar was voor de tafeltennissers, had het mis. De dag erna op zondag 17 februari ging de familie La Brijn alweer op stap. Voor de derde wedstrijddag van de RRT Noord-Brabant van het seizoen 2018-2019. Ook nu was het weer een mooie rit, die langs de molen op de A15 ging. Blijft een mooi stukje Nederland. Moest dus ook nu weer even op de foto.

Aangekomen was het gelijk alweer heel gezellig, de koffie/thee stond al klaar. Maar wat bleek, er stonden heel wat meer speeltafels dan gebruikelijk. Een oproep naar verenigingen in de regio's Limburg, Zuid-West en West van de NTTB hadden heel wat meer nieuwe spelers opgeleverd. Er waren er 38 maar liefst. Dit hield in dan er drie tafels voor klasse 6 beschikbaar waren en ook drie voor klasse vijf om hun poules af te werken. Met daarna nog heuse finales. Dat zag er allemaal prachtig uit. In het midden stonden twee tafels. Eén voor klasse 4 spelers en één voor klasse 3 en laten hier nu onze spelers hun kunsten mogen gaan vertonen.

Kees in actie in Den Bosch
Kees in actie in Den Bosch
(klik op de foto voor een vergroting)

Kees hoefde een keertje niet tegen de luitjes uit klasse drie te spelen en had maar liefst vijf andere spelers van eigen sterkte klasse. Hij begon met een verliespartij. Deze was wel zo spannend dat er twee sets van 10-12 aan te pas moesten komen en de middelste set werd met 9-11 verloren. Het was het dus echt net niet. Hij was nu wel goed ingespeeld voor de volgende wedstrijden. Op naar de andere vier wedstrijden, ook die werden nog geregeld heel spannend. Maar die won hij wel. Uiteindelijk werd Kees deze dag eerste in klasse 4

Tussen de wedstrijden door was er weer een gezamenlijke pauze van een uur. De kok had weer zelfgemaakte soep meegenomen en broodjes gezond gemaakt, die de spelers zich goed lieten smaken. Alle complimenten voor de kok waren zeker weer op z'n plaats.

Monique in actie in Den Bosch
Monique in actie in Den Bosch
(klik op de foto voor een vergroting)

Monique speelde wel in haar klasse 3 tegen vier andere spelers. Het werden weer leuke, op z'n tijd zelfs spannende wedstrijden. Ze had er graag vijfsetters van gemaakt. Het was echter nu al spannend genoeg en meer zat er gewoon niet in.

Kees in de prijzen in Den Bosch Monique in de prijzen in Den Bosch
Kees en Monique in de prijzen in Den Bosch
(klik op de foto voor een vergroting)

Nadat al het tafeltennis was afgelopen en iedereen weer lekker lui in de kantine aan een drankje zat, was het dan tijd voor de prijsuitreiking. Kees mocht zijn eerste prijs ophalen in klasse 4. Wel even wachten tot Monique klaar stond om de foto te maken. Ze kon gelijk blijven staan. In klasse 3 had Monique de derde plaats behaald deze dag. Even wachten tot fotograaf Kees zover was natuurlijk. Daarna was het weer tijd om huiswaarts te gaan. Er kon worden teruggekeken worden op een mooi, sportief tafeltennisweekend.

De volgende dag bereikte ons het bericht dat oud voorzitter en mede oprichter van de RRT

HENK VAN RIJN

die zondagavond was overleden. Wij zijn hem erg dankbaar voor al die mooie tafeltennisdagen die wij hebben mogen meemaken.

Monique


Zie ook:


Job, Kees en Monique vertrokken op zaterdag 16 februari 2019 wederom naar Doing in Zoetermeer. Dit keer voor de Zuid-Hollandse kampioenschappen voor parasporters. Afgekort het ZHKP, de afdelingskampioenschappen. Het bijzondere aan dit toernooi is dat je ook moet dubbelen met een speler zonder beperking. Nu zijn die erg schaars bij Redeoss, ze zijn er gewoon niet, dus worden onze spelers in goed overleg aangevuld met een speler van de thuisclub. Monique had haar familie, lid bij Doing, al gevraagd en de heren kregen een speler uit de hoofdklasse naast zich. Dus de dag kon beginnen. Uiteraard eerst een kopje koffie of thee.

Iets te laat kon het toernooi beginnen met twee enkelwedstrijden, daarna de eerste dubbelpoule. Vervolgens de overige enkelspellen om daarna naar de kwart-, halve-, en finalepoules van de dubbel te gaan. De deelnemers waren ingedeeld naar sterkte volgens de ELO lijst van de NTTB. Hierdoor ontstonden er drie poules van ieder zes spelers.

Kees en Monique zaten in poule B, terwijl Job zijn kunsten mocht vertonen in poule C. In poule B had Kees het zeker niet gemakkelijk. Nee, niet omdat hij tegen Monique moest beginnen, dat was zeker niet zo dit keer. Hij had allemaal spelers die ook bij de andere paratoernooien een treetje hoger spelen. Hij wist met goed spel toch nog enkele sets naar zich toe te trekken. Ook Monique maakte het zich weer niet gemakkelijk, ze verloor wedstrijden die ze eigenlijk niet had hoeven te verliezen. Ze werd vierde in deze poule en viel net naast de prijzen.

Monique in actie in Zoetermeer
Monique in actie in Zoetermeer
(klik op de foto voor een vergroting)

Job daarentegen bleef maar winnen. Tot hij een speler tegen kwam waar hij nipt van verloor. Samen met twee andere spelers had hij dus één verliespartij. Nadat de jury alle sets had opgeteld en afgetrokken had, kwam hij als tweede uit de boeken. Hij mocht dus in ieder geval tot het einde van de dag blijven voor de prijsuitreiking.

Job behaalde in poule C de volgende resultaten enkelspel:

wedstrijd 1poule11-4 / 12-10 / 11-7
wedstrijd 2poule11-6 / 11-5 / 11-6
wedstrijd 3poule11-4 / 11-0 / 11-8
wedstrijd 4poule11-2 / 6-11 / 17-15 / 11-6
wedstrijd 5poule11-8 / 5-11 / 5-11 / 11-13
Eindresultaat: 2e plaats

Resultaten enkelspel in poule B van Kees waren:

wedstrijd 1poule1-11 / 2-11 / 9-11
wedstrijd 2poule11-6 / 2-11 / 8-11 / 8-11
wedstrijd 3poule1-11 / 8-11 / 5-11
wedstrijd 4poule7-11 / 11-5 / 7-11 / 2-11
wedstrijd 5poule9-11 / 10-12 / 9-11

Resultaten enkelspel van Monique zagen er in poule B als volgt uit:

wedstrijd 1poule17-15 / 9-11 / 11-8 / 11-7
wedstrijd 2poule9-11 / 5-11 / 12-10 / 9-11
wedstrijd 3poule8-11 / 9-11 / 11-9 / 12-14
wedstrijd 4poule11-7 / 5-11 / 11-7 / 11-2
wedstrijd 5poule7-11 / 6-11 / 11-1 / 2-11

Zoals de uitslagen laten zien hadden onze spelers al aardig wat gespeeld en er zaten zeer spannende sets tussen. Ondertussen was ook de eerste ronde integratiedubbel al gespeeld. In poule 1 hadden Job en Peter alle wedstrijden gewonnen en plaatsten zich voor het A toernooi. Monique en Gerard hadden in poule 4 één wedstrijd minder te spelen. Met één winstpartij plaatsten ze zich ook voor het A toernooi. Kees en Matthijs kwamen, ondanks dat ze één wedstrijd wonnen, in het B toernooi.

Job in actie in Zoetermeer
Job in actie in Zoetermeer
(klik op de foto voor een vergroting)

In het A toernooi werd eerst een kwartfinalepoule gespeeld van ieder vier teams. Terwijl Job en Peter te sterk waren voor hun tegenspelers en door gingen naar de halve finale, lukte het bij Monique en Gerard niet helemaal en stopte het toernooi voor dit laatst genoemde team. In de halve finale wonnen Job en Peter ook nog hun wedstrijd. Op naar de finale. In het B toernooi gingen Kees en Matthijs rechtstreeks naar de halve-finalepoule. Ze wonnen hun wedstrijden; ook zij gingen door naar de finale.

Kees in actie in Zoetermeer
Kees in actie in Zoetermeer
(klik op de foto voor een vergroting)

Nog één wedstrijd zou je dan zeggen. Maar nee, de toernooileiding had het erg naar de zin en maakte ook hier een poule van met drie teams. In toernooi A speelden Job en Peter een heel spannende eerste wedstrijd, maar lukte het de tweede wedstrijd niet meer. Ze verloren hun wedstrijden. Niet getreurd, Job mocht met z'n partner wel de derde prijs ophalen van het A toernooi. In het B toernooi werden er drie vijfsetters gespeeld en was het dus erg spannend. Kees en Matthijs wisten ze echter wel te winnen en werden daarmee eerste. Bij de prijsuitreiking gingen de winnaars nog even op de foto met hun prijs. Terwijl Job twee keer naar voren mocht komen, liet Kees bij zijn prijsuitreiking zien dat hij de gewonnen cup met grote oren erg leuk vond. Daarna was het tijd om weer huiswaarts te gaan.

Derde plaats voor Job in het A toernooi Tweede plaats voor Job in het enkelspel Eerste plaats voor Kees in het B toernooi
De prijswinnaars van Redeoss in Zoetermeer
(klik op de foto voor een vergroting)

Nog even de resultaten van de dubbelwedstrijden op een rij:

Uitslagen van Job en Peter:

wedstrijd 1poule11-1 / 11-2 / 11-5
wedstrijd 2poule11-4 / 11-8 / 10-12 / 11-4
wedstrijd 3poule11-8 / 11-9 / 9-11 / 11-8
wedstrijd 4kwart11-8 / 12-10 / 11-6
wedstrijd 5kwart9-11 / 11-8 / 11-5 / 11-4
wedstrijd 6kwart2-11 / 11-6 / 11-3 / 12-10
wedstrijd 7halve11-8 / 9-11 / 11-6 / 12-10
wedstrijd 8finale11-5 / 3-11 / 5-11 / 11-6 / 7-11
wedstrijd 9finale6-11 / 8-11 / 9-11
Eindresultaat: 3e plaats A toernooi

Uitslagen van Monique en Gerard:

wedstrijd 1poule13-11 / 11-13 / 11-6 / 7-11 / 11-9
wedstrijd 2poule5-11 / 5-11 / 11-8 / 9-11
wedstrijd 3kwart6-11 / 8-11 / 3-11
wedstrijd 4kwart6-11 / 3-11 / 9-11
wedstrijd 5kwart4-11 / 8-11 / 9-11

Uitslagen van Kees en Matthijs:

wedstrijd 1poule10-12 / 9-11 / 11-6 / 6-11
wedstrijd 2poule8-11 / 11-9 / 13-11 / 7-11 / 10-12
wedstrijd 3poule11-5 / 11-4 / 11-3
wedstrijd 4halve11-0 / 11-2 / 11-5
wedstrijd 5halve11-9 / 13-11 / 11-8
wedstrijd 6finale5-11 / 8-11 / 11-7 / 11-5 / 11-9
wedstrijd 7finale3-11 / 11-4 / 11-3 / 11-13 / 11-8
Eindresultaat: 1e plaats B toernooi

Monique


Zie ook:


Op zaterdag 2 februari werd de vijfde ronde van de Toernooidivisie C gespeeld in sporthal De Fakkel in Ridderkerk. Qua afstand (ongeveer 35 km.) zou je dit als een thuiswedstrijd kunnen zien. Zo dichtbij hebben we dit seizoen nog geen speelronde gehad. Redeoss moest twee wedstrijden fluiten, waarvoor Erik Jan zich vrijwillig aanmeldde. Verder moesten we eenmaal de tafelofficials leveren; dit werd gedaan door Dynah, Mike en Martijn. Maar we kwamen vooral om twee wedstrijden te spelen. Redeoss had de volgende spelers fit bevonden om te spelen: Dynah, Erik Jan, Jérôme, John, Kees, Martijn, Mike en Albert als coach.

De tafelofficials Dynah, Mike en Martijn, scheidsrechter Erik Jan en supporter Nathan in Ridderkerk
De tafelofficials Dynah, Mike en Martijn, scheidsrechter Erik Jan en supporter Nathan in Ridderkerk
(klik op een foto voor een vergroting)

Het mocht niet baten!
Only Friends is een team waar veel van verwacht wordt. Het heeft maar met 4 punten verschil verloren van R.B.V.M uit Middelburg. En dat team domineerde al jaren de C-divisie. Nu tegen Redeoss, die op dat moment als tweede in de competitie staat, maar nog niet tegen R.B.V.M. en Only Friends gespeeld heeft.

Redeoss verwacht hiervan niet te winnen, maar wel goed partij te kunnen geven. De sprongbal werd gewonnen, maar we waren snel daarna de bal alweer kwijt. Only Friends ging gelijk storen en Redeoss reageerde daar niet goed op, waardoor er spelers uitgeblokt werden. Na een paar minuten kwamen de eerste kansen, die niet benut werden. Dat zou de hele eerste periode zo verlopen. In het tweede kwart kon de eerste score genoteerd worden van John uit een vrije worp. Ondertussen waren er al legio kansen verprutst. Ruststand: 26-9 voor Only Friends.

De derde periode verliep nog het best. Daar was het verschil uiteindelijk maar 5 punten. In het vierde kwart ging het weer mis. Het scoren van Kees (#8) wilde niet lukken en hij kreeg nog een P'tje voor te hard spel!? Echt heel raar, want zo kennen wij Kees niet! Dynah en Mike wisten wel te scoren en zo sprokkelde Redeoss nog 16 punten bij elkaar.
Einduitslag Only Friends - Redeoss: 53-16.

Het team van Redeoss in Ridderkerk
Het team van Redeoss in Ridderkerk
(klik op een foto voor een vergroting)

Redeoss 3 periodes gewonnen!
Zaterdag 15 september 2018 speelde Redeoss zijn uitwedstrijd tegen Arrows'81. Mede door een misrekening van de coach werd er met 1 punt verschil gewonnen. In dit toernooi de thuiswedstrijd om 16:45 uur, drie kwartier later dan gepland. Bij de vorige wedstrijd ging het scoren niet goed en dat moest nu anders gaan verlopen. De wedstrijd werd geopend met een sprongbal die Kees (#8) won. Niet veel later opende Dynah het netje en de eerste punten konden genoteerd worden voor Redeoss. De eerste periode werd gewonnen met 10-1. Het tweede kwart was minder; alleen John (#13) wist te scoren, maar Cynthia en Camilo deden dat ook voor Arrows'81. Deze periode werd verloren met 2-6. We gaan dan de pauze in met de ruststand 12-7, wetend dat het in de tweede helft beter moet gaan, willen we de punten in de tas meenemen naar Delft.

In de derde en vierde periode ging het ook beter; er werd meer druk gezet op de momenten als zij de bal kwijt raakten. Weinig mogelijkheden werden er weggeven in de verdediging. Een belangrijk aspect van het spelletje is de behendigheid en vaardigheid, maar ook het communiceren met elkaar. Weten wat je medespeler gaat doen en wat jij daar dan weer mee kan gaan doen en dat gebeurde beter. Deze periodes werden gewonnen met de inzet van alle spelers.
Einduitslag Redeoss - Arrows'81: 30-12.

Uitslagen en standen in de Toernooidivisie C
Uitslagen en standen in de Toernooidivisie C
(klik op het plaatje voor een vergroting)

Kees


Zie ook:


Donderdagavond 31 januari vond de eerste ronde van de voorjaarsserie 2019 plaats in de Sportkantine van Redeoss aan de Reinier de Graafweg 1 te Delft.

Er waren 8 tafels volledig bezet met wat wisselingen in verband met afmeldingen.

Iedereen had er weer zin in om de prijzen en punten voor de nieuwe serie klaverjasavonden.

Wie wordt de opvolger van Hans Verroen? Tineke staat fier aan kop.

Er waren leuke prijsjes voor de geluksronden en ook voor de loterij.

De volgende avond is op donderdag 28 februari a.s.

Mocht men onverhoopt niet kunnen komen, eventueel voor een vervanger zorgen en dit even melden per e-mail: aad@redeoss.nl of telefonisch 015-2560965.

Rooster speelavonden:

 • donderdag 28 februari, 19:30 uur.
 • donderdag 28 maart, 19:30 uur.
 • donderdag 25 april, 19:15 uur.

Aad Verbeek

Uitslag eerste ronde voorjaarsserie 2019 klaverjassen

Wanneer: maandag 28 januari 2019

Waar: zwembad "De Viergang" te Pijnacker

Het was een spannende avond!

Om 19:00 uur stond een aantal kinderen met gespannen koppies te wachten op wat komen ging. Eigenlijk wisten zij dit natuurlijk al. Zij gingen afzwemmen! Na een korte introductie was het dan zo ver. Ze konden beginnen aan de eerste opdracht. Voor A was dat: Spring van de kant en zwem 25 meter op de buik (schoolslag). Zwem onder een mat door en zwem aansluitend 25 meter op de rug (enkelvoudige rugslag). Ja! Gelukt!

Na deze eerste opdracht volgden de verschillende opdrachten elkaar vlot op. Toen de kinderen eenmaal waren begonnen, viel het met de spanning alweer wat mee. Wat hierbij goed hielp was de aanwezigheid van een vrolijke, grappige en zeer geduldige examinator, die de kinderen op hun gemak wist te stellen. Hij werd geassisteerd door een aantal mensen, die langs de kant duidelijke aanwijzingen gaven. Hartelijk dank voor jullie inzet en de goede organisatie!

De verrichtingen van de kinderen werden goed bekeken door de toeschouwers. Veel kinderen hadden hun ouders, opa's en oma's en andere belangstellenden meegenomen.

De laatste opdracht is gedaan. Allemaal op de kant gaan staan! Zouden ze hun diploma gehaald hebben? Ja hoor. Iedereen is GESLAAGD! Van Redeoss deed Thoas mee. En ook Elisa en Jesse kennen we natuurlijk nog.

Thoas, Elisa en Jesse: VAN HARTE GEFELICITEERD MET JULLIE A-DIPLOMA!

Thoas met zijn A-diploma
Thoas met zijn A-diploma
(klik op de foto voor een vergroting)

Jullie hebben er heel hard voor gewerkt. Wij zijn heel erg trots op jullie!

Christie en Marten


Op zaterdag 19 januari stond het eerste ranglijsttoernooi van het jaar voor de deur. Voor Redeoss gingen Job, Kees en Monique op reis, maar deze keer niet ver. Een korte autorit bracht ze naar Zoetermeer waar Doing de organisatie op zich nam. Al gauw was het in de kantine gezellig druk. Na de koffie begon netjes op tijd het toernooi.

In de zaal stonden 16 tafels klaar voor de spelers. Monique speelde haar poulewedstrijden op tafel 5 en de heren speelden hun wedstrijden op de tafels 14 en 16. Af en toe was het even bewust naar de andere kant lopen om te vragen hoe het er met de ander voor stond. Job kwam in de ochtend al binnen met een blessure, maar wilde toch kijken hoe het zou gaan. Samen met Kees hadden ze de week ervoor nog goed kunnen trainen en hij was benieuwd hoe het zou gaan. Job deed zijn uiterste best, maar het wilde niet lukken. Wel werd de tweede wedstrijd heel knap gewonnen. Ook de derde en vierde wedstrijd waren spannend, ondanks dat het niet in zijn voordeel eindigde. In de middag stond nog de troostronde gepland om te spelen, maar Job maakte de verstandige beslissing om zich af te melden. Het ging echt niet. Gauw maar beter worden voor het volgende toernooi.

Job in actie in Zoetermeer
Job in actie in Zoetermeer
(klik op de foto voor een vergroting)

Job behaalde in klasse 4 de volgende resultaten:

wedstrijd 1poule5-11 / 5-11 / 6-11
wedstrijd 2poule11-13 / 12-10 / 11-8 / 9-11 / 11-7
wedstrijd 3poule9-11 / 11-7 / 11-6 / 10-12 / 4-11
wedstrijd 4poule9-11 / 5-11 / 9-11
wedstrijd 5troostwalkover

Kees speelde tussen het maken van foto's door ook heel interessante wedstrijden. Hij maakte het zich net als onze andere twee spelers erg moeilijk. Het regende vier- en vijfsetters. Maar ook driesetters, die net wel of niet in ons voordeel werden beëindigd. Hij begon gelijk met een goede opwarmer: de set eindigde in 13-15. Niet in zijn voordeel. Daarna bleek de tegenstander deze keer sterker te zijn. Op de anderen in de poule had hij beter grip en won hij. Als tweede in de poule ging hij door naar de hoofdronde. Daar zag hij gelijk in de halve finale al een hele sterke tegenstander tegenover zich. Dus dan maar op voor de derde/vierde plaats. En die wedstrijd werd ook weer heel spannend; het kon alle kanten op. Maar helaas, ondanks zijn twee gewonnen sets, was de vierde plaats voor hem.

Kees in actie in Zoetermeer
Kees in actie in Zoetermeer
(klik op de foto voor een vergroting)

De resultaten in klasse 4 van Kees waren:

wedstrijd 1poule13-15 / 4-11 / 2-11
wedstrijd 2poule10-12 / 11-3 / 11-7 / 12-10
wedstrijd 3poule11-5 / 11-8 / 11-13 / 11-2
wedstrijd 4poule11-4 / 11-8 / 11-9
wedstrijd 5poule11-7 / 11-6 / 7-11 / 2-11 / 11-8
wedstrijd 6hoofd3-11 / 1-11 / 7-11
wedstrijd 7hoofd9-11 / 11-7 / 11-5 / 9-11 / 7-11

Monique maakte het zich in klasse 3 ook niet echt gemakkelijk. Er ontstonden daardoor heel spannende sets. In haar poule speelde ze vier wedstrijden met wisselend succes. Er moest een jurytelling gedaan worden om te kijken wie als tweede naar de hoofdronde mocht tussen onze speelster en twee andere spelers. Monique werd het dus niet. Zij mocht in de middag verder in de troostronde.

In de kwartfinale had ze een bye, geen tegenstander, dus op naar de halve finale. Daar trof ze een zelfde speler van de ochtend aan. Na een leuke partij met over en weer mooi tafeltennis ging Monique door naar de finale. En gezien de tegenstandster die ze daar trof beloofde het leuk en spannend te gaan worden. De dames hadden er in ieder geval zin in. Het werd inderdaad een heel spannende vijfsetter, die in het voordeel van Monique uit pakte. Zij mocht later een medaille ophalen, die hoorde bij de 1ste plaats klasse drie van de troostfinale.

Monique in de prijzen in Zoetermeer
Monique in de prijzen in Zoetermeer

De dagresultaten van Monique zagen er als volgt uit:

wedstrijd 1poule11-8 / 6-11 / 7-11 / 11-9 / 11-5
wedstrijd 2poule11-7 / 18-16 / 11-4
wedstrijd 3poule11-9 / 10-12 / 12-10 / 6-11 / 4-11
wedstrijd 4poule7-11 / 4-11 / 4-11
wedstrijd 5troost halve finale11-9 / 11-8 / 11-8
wedstrijd 6troost finale8-11 / 11-4 / 5-11 / 11-8 / 11-7

Na de prijsuitreiking was het al snel stil in het gebouw. Monique en Kees bleven nog even zitten en deden rustig aan voordat ze naar huis gingen. Het was een leuke, gezellige dag geweest. Er is, gezien de resultaten, toch nog wat training nodig om het onze spelers minder moeilijk te maken. We hebben nog een paar weken voor het volgende toernooi. Er ligt een uitdaging voor onze tafeltennissers.

Monique


Zie ook:


Op donderdag 31 januari a.s. gaan we van start voor de eerste ronde van de voorjaarsserie 2019 klaverjassen bij Redeoss.

We verwachten weer een mooie opkomst en een leuke strijd om het de huidige kampioen Hans moeilijk te maken of zelfs af te lossen voor de felbegeerde wisselbeker. Maar dat wordt pas in april beslist.

Met de geluksronden en de loterij is het voor iedereen mogelijk een prijsje in de wacht te slepen.

Gaarne bij verhindering een berichtje naar aad@redeoss.nl en zo mogelijk een vervanger te regelen.

De speellocatie is als vanouds de Sportkantine van Sophia Revalidatie, Reinier de Graafweg 1 te Delft.

Rooster speelavonden:

 • donderdag 31 januari, 19:30 uur
 • donderdag 28 februari, 19:30 uur
 • donderdag 28 maart, 19:30 uur
 • donderdag 25 april, 19:15 uur.

Met vriendelijke groet,

Aad Verbeek


Op zaterdag 5 januari werd het Utregs toernooi badminton gespeeld in sporthal De Paperclip in Utrecht. Dit toernooi staat open voor zowel valide als voor mindervalide sporters. Ook dit jaar was er weer een zogenaamd integratie dubbel, waarbij een mindervalide speler werd gekoppeld aan een valide speler.

Tim Quartel behaalde een eerste plaats bij dit onderdeel. Verder waren er eervolle derde plaatsen voor Tim Quartel in het gemengd dubbel rol en voor Thomas Binnendijk en Axel Nieuwenhuyse in het mannen dubbel staand. In het vrouwen dubbel staand behaalden Lotte Binnendijk en Laïs Bos net niet het podium, maar werden eervol vierde.

Alle uitslagen zijn te vinden via onderstaande link:


Slotdrive najaarsserie 2018 klaverjassen
Slotdrive najaarsserie 2018 klaverjassen
Slotdrive najaarsserie 2018 klaverjassen

Het einde van het jaar is alweer daar. Onze laatste speelavond van 2018 staat volgens traditie geheel in het teken van ons kersttoernooi. Zowel bij Redeoss als bij de vrienden van de NKF worden door de leden spelers verzameld. De Redeoss leden hebben ook de kans om hun familie mee te laten doen op deze avond. Gevolg: de één neemt de hele familie mee en de ander een partner.

Ook oud-lid Adem meldde zich aan. Hij wilde komen helpen, maar werd gelijk als deelnemer ingeschreven zodat er een mooi even aantal was. Zijn vrouw Zehra kwam ook gezellig mee om te kijken, dacht ze, later op de avond werd ze alsnog ingezet voor twee wedstrijden. Elly moest eerder weg en zij kon haar vervangen voor de laatste wedstrijden.

Kersttoernooi tafeltennis
klik op de foto voor een vergroting

Nog even terug naar het begin: de voorbereidingen waren door de familie La Brijn getroffen. De jurytafel zou deze avond bemenst gaan worden door twee strenge doch rechtvaardige juryleden, genaamd Annemieke en Ed. De prijzentafel en in de sportzaal stond alles klaar. De deelnemers waren binnen, 17 voor Redeoss en 7 voor de NKF. De scores werden bijgehouden met het verbeterde computerprogramma van Kees. Ed had voor de zekerheid nog wel de papieren versie ernaast. De eerste ronde kon beginnen. Een ronde bestond ook weer uit twee rondes. Op zes tafels werd er gelijktijdig gespeeld door de deelnemers. En leuke wedstrijden zagen het licht. De gebroeders Mulder maakte er een heuse titanenstrijd van. Uitslag 23-21, om maar een voorbeeld te noemen. Andere partijen werden vaak ook nog spannend.

Na twee ronden was er een korte pauze met de loterij. Menig prijsje ging alvast van de tafel naar een gelukkige winnaar. Vervolgens konden er nog drie ronden gespeeld worden voor het tijd was om de avond af te sluiten.

Daarna begon de jury met de puntentelling terwijl andere alvast de zaal gingen opruimen. Maar je raadt het al... de papieren versie was niet nodig gebleken. Met één druk op de knop was daar de uitslag al. Maar nu liepen die lui nog in de zaal op te ruimen. Ed ging ze maar halen... "waar blijven jullie nu zo lang, wij zijn er al klaar voor".

Eerst mocht Piet Makkes namens het bestuur nog even het woord voeren met bedankjes voor de organisatie Kees en Monique, de jurytafel Annemieke en Ed, en vooral niet te vergeten, onze barman Ralph. Vervolgens werden alle winnaars één voor één opgeroepen om hun prijs van de prijzentafel uit te zoeken. Voor Kees heel speciaal: omdat hij meer punten had vergaard dan Monique, mocht hij voor haar gaan. Als eerste zelfs. Ondanks dat werd de wisselbeker dit keer gewonnen door de spelers namens NKF. Zij behaalden een score van 3.26, terwijl de Redeoss spelers waren blijven steken op 2.18. Even na elf uur was het weer stil in de kantine en kon de kerstvakantie beginnen.

 

Monique

Kersttoernooi tafeltennis Kersttoernooi tafeltennis

Zie ook:


Op zaterdag 15 december werd de vierde ronde van de Toernooidivisie C gespeeld in sporthal De Sprong in Middelburg. High Five heeft zich helaas teruggetrokken voor de rest van het seizoen. JBC/Noorderhaven heeft zich afgemeld voor dit toernooi. Dan blijven er nog vier wedstrijden over. Redeoss moest één wedstrijd fluiten en één wedstrijd spelen. Voor Redeoss gingen de volgende spelers het doen: Albert, Dynah, Jérôme, John, Kees en Mike.

Eerste fullhouse van dit seizoen tegen I.S.R.
De eerste wedstrijd fluiten heeft John gedaan. Dan de wedstrijd spelen: tegen ISR. Vorig toernooi ook al...; twee toernooien achter elkaar "uit" tegen ISR? Nu waren, van de vier wedstrijden die gespeeld moesten worden, er drie die al een keer gespeeld zijn? Een beetje raar is het wel. Geef niet, maakt niet uit. We waren gedreven om het dit keer beter te gaan doen dan de vorige keer (50-38 verloren). We zagen ISR en dachten dat Michel en Joël nog in de kleedkamer waren. Na geïnformeerd te hebben, kon Albert zeggen dat ze er niet bij waren. Jammer voor ons. Maar dit was des te leuker voor Dynah en Mike. Zij kregen nu de kans om te "shinen". Helaas waren Erik Jan en Martijn er niet bij, want voor hen zou het ook een leuke wedstrijd geweest zijn. Mike, bij het vorig toernooi ook al topscorer, flikte het nu weer. Hij kon net Dynah en Kees voor blijven. Maar het mooie van het geheel is dat het ook Albert lukte om een keertje te scoren, waardoor alle spelers gescoord hebben en "KaBoem", we hebben een "fullhouse" bereikt!
Einduitslag ISR - Redeoss: 4-40.

Dynah in actie in Middelburg Mike in actie in Middelburg
Dynah en Mike in actie in Middelburg
(klik op een foto voor een vergroting)

Achteraf feliciteren...
Albert heeft weer een decennium doorbroken en kreeg hoog bezoek uit het oosten. Maaike en Ramon; ze hadden voor hem een cadeautje meegenomen waar een hoop creativiteit en liefde in zat. Zo een cadeau kon en wilde Albert zeker niet weigeren. Albert had er nog alle vertrouwen in, want hij trakteerde op oliebollen een dag voor zijn verjaardag. We zijn blij dat Albert jaren geleden voor Redeoss koos, want de oliebollen smaakten goed. Bij deze feliciteren wij hem achteraf.

De jarige Albert
De jarige Albert
(klik op de foto voor een vergroting)

Kees


Zie ook:


KerstKerst

Zo dat was weer een fijn toernooi, nadat we gestart waren. Even paniek bij mij, O help: Milan staat op de lijst, maar niet in het toernooi. Maar goed, rustig even alles bekijken: de jeugd heeft in de derde ronde even een adempauze. Door Abel en Milan ieder bij een poule te doen, had iedere poule vijf kinderen. Zo was bij mij de rust ook weer wat terug en kon ik samen met Peter Binnendijk redelijk het wedstrijdschema volgen plus af en toe wat extra wedstrijden die het meedoen van Milan en Abel brachten. De firma Reno heeft ons een sponsoring gedaan, dus na overleg met mijn vier badmintonmannen werd besloten om gezamenlijk een kerststolletje te eten en wat te drinken. Van Bakkerij Ammerlaan kregen we een leuke korting. Hierna moesten we nog wel even door, want er was nog niet bekend op welke plaats ieder was geëindigd. Dit waren weer leuke partijen, omdat het er nu om ging wie er zou winnen. Ja, en dan gaat het toch een stapje harder. Bij de jeugd hadden Thoas Prins en Thijs van Puffelen allebei vier partijen gewonnen, maar Thijs had een net iets betere score, waardoor hij in de finale stond tegen Aiden Bal. Daar trok Aiden de winst naar zich toe, zodat hij eerste werd en Thijs tweede. Thoas Prins kwam tegen Milan Vermaat om voor plaats 3 en 4 te strijden. De winst was voor Milan. Bij de dames ging het ook wel goed. Daar werd de jongste deelneemster, Lotte Binnendijk, eerste en Marion van der Plas tweede. Bo Scheele werd derde. Bij de heren was het ook hard werken, want ook hier werd de jongste deelnemer de nummer 1: Thomas Binnendijk. Jeroen Bal had daar een zware dobber aan, zodat hij tweede werd. Op de derde plaats eindigde Rowan van de Krogt, die het dus nog niet helemaal verleerd is. Na het uitreiken van de prijzen en de bedankjes voor alle helpers, ging ieder weer moe, maar voldaan, naar huis.

Kerst

Fijne feestdagen allemaal en een goed en sportief 2019, Lenie


Donderdagavond 29 november vond de derde ronde van de najaarsserie 2018 plaats in de Sportkantine van Redeoss in het Sophia Revalidatiecentrum aan de Reinier de Graafweg 1 te Delft.

Er waren 8 tafels volledig bezet, zodat vrijwel iedereen ook daadwerkelijk kon spelen.

Er waren twee personen wegens vakantie afwezig, maar met 33 man was het toch een goed gevulde avond Een lekkere drukte in de Sportkantine, waar ook de basketballers zich later bij voegden.

Er werd weer gezellig om de punten gestreden, waarbij ook poedelprijsjes beschikbaar waren. Daarnaast nog een loterij om de prijzenkast aan te vullen.

Uit de top vijf verdwenen Jaap, Hans, Eef en Koos. Petra nestelde zich op kop en moeder Ton ging van plek 7 naar plek 2. Lianda van 11 naar 4 en Frits van 8 naar 3. Tussen de nummers 1 t/m 5 zit maar 300 punten verschil. Dus kan er in de slotdrive nog van alles gebeuren.

Voor de volgende avond op donderdag 20 december hopen we weer op ieders aanwezigheid, waarbij de najaarskampioen bekend wordt en ieder zijn welverdiende prijsje kan uitzoeken.

Mocht men onverhoopt niet kunnen komen, eventueel voor een vervanger zorgen en dit even melden per e-mail: aad@redeoss.nl of tel. 015-2560965.

Rooster speelavonden:

 • donderdag 20 december, 19:15 uur.

Aad Verbeek

Uitslag derde ronde najaarsserie 2018 klaverjassen

Het laatste tafeltennistoernooi van het jaar wordt gespeeld in Weert. Niet zomaar een toernooi, nee, een officieel ranglijsttoernooi. Het gaat dus weer om het percentage en de punten. De familie La Brijn ging vroeg in de ochtend weer op pad. De route ging dus een stuk zuidelijker dit keer. Na een rustige, mooie rit, door het herfstlandschap kwamen ze aan bij de sporthal.

Daar stond de zaal al helemaal vol met de tafeltennistafels. De organisatie was er klaar voor. De deelnemers nog niet. Die wilden eerst naar de kantine waar de koffie/thee al klaar stond. Ook is het traditie dat de ontvangst hier is met een stukje Limburgse vlaai. Deze smaakte ook deze keer weer helemaal geweldig.

Netjes op tijd kon het toernooi worden geopend. De deelnemers zochten hun speeltafel op. Voor Kees waren dat de tafels 16 en 17, waar de wedstrijden klasse 4 poule A werden afgewerkt. Dit was een poule van zeven deelnemers. Kees speelde in ieder geval tot ongeveer 14:00 uur zes wedstrijden.

Kees in actie in Weert
Kees in actie in Weert
(klik op de foto voor een vergroting)

Monique speelde in klasse 3 poule B vijf wedstrijden op de tafels 8 en 9. Wanneer niet zelf gespeeld werd, moest er in klasse 3 de andere wedstrijd geteld worden. Kees en Monique kwamen elkaar in de middag weer even tegen. Hoe ze het gedaan hadden? Helemaal niet slecht. Kan natuurlijk altijd beter. Maar ze hadden leuke spannende wedstrijden gespeeld en gezien. En daar gaat het om.

Kees had van de zes wedstrijden er vijf gewonnen en één nipt verloren. Monique had er twee overtuigend gewonnen en drie verloren. Deze laatste waren voor haar de leukste, spannendste wedstrijden. Dit alles betekende dat Kees door ging naar de hoofdronde. Hij ging gelijk naar de halve finale. In een vijfsetter was hij te sterk voor zijn tegenstander. In de finale kwam hij de poulewinnares van die ochtend tegen. Je weet wel waar hij, de enige wedstrijd, die dag van had verloren. Ze keken er samen weer naar uit, het moest toch weer een spannende worden. En deze keer, ging Kees er nipt met de winst vandoor.

Monique in actie in Weert
Monique in actie in Weert
(klik op de foto voor een vergroting)

Monique ging door naar de troostronde. Deze werd heel serieus aangepakt door de organisatie. Niet een extra poule met twee wedstrijdjes. Nee, een echte afvalrace. Ze mocht beginnen in de kwartfinale. Ze won en ging door naar de halve finale. De halve finale werd ook gewonnen. Op naar de finale van de troostronde. Deze werd erg spannend. Ondanks dat lukte het haar om uiteindelijk de winst naar zich toe te trekken. En dan is het wachten op de prijsuitreiking. Kees mocht zijn welverdiende eerste prijs klasse 4 in ontvangst nemen en voor Monique was er een medaille van de troostronde klasse 3. Na een ontspannen tafeltennisdag kon de familie weer naar huis.

Nog even de uitslagen op een rijtje:

Uitslagen van Kees:
wedstrijd 1poule11-6 / 12-10 / 11-83-0
wedstrijd 2poule11-3 / 11-6 / 11-73-0
wedstrijd 3poule6-11 / 11-6 / 11-1 / 11-63-1
wedstrijd 4poule3-11 / 10-12 / 11-5 / 11-5 / 11-132-3
wedstrijd 5poule12-10 / 5-11 / 12-10 / 13-113-1
wedstrijd 6poule11-9 / 11-8 / 11-23-0
Hoofdronde klasse 4
halve finale11-7 / 8-11 / 7-11 / 11-9 / 11-73-2
finale9-11 / 11-9 / 9-11 / 11-9 / 11-53-2

Uitslagen van Monique:
wedstrijd 1poule12-10 / 11-7 / 5-11 / 12-14 / 11-132-3
wedstrijd 2poule11-9 / 11-4 / 11-53-0
wedstrijd 3poule11-8 / 3-11 / 12-10 / 9-11 / 8-112-3
wedstrijd 4poule11-7 / 11-13 / 8-11 / 8-111-3
wedstrijd 5poule11-2 / 11-2 / 11-53-0
Troostronde klasse 3
kwartfinale6-11 / 11-5 / 11-7 / 11-53-1
halve finale11-5 / 11-13 / 11-5 / 11-63-1
finale11-4 / 11-13 / 4-11 / 11-3 / 11-63-2

Monique en Kees in de prijzen in Weert
Monique en Kees in de prijzen in Weert
(klik op de foto voor een vergroting)

Ze kunnen terugkijken op een geslaagde dag bij een zeer goed georganiseerd toernooi. Voorlopig even een pauze. Er is pas weer een officieel toernooi op 19 januari 2019 en dan in Zoetermeer.

Monique


Zie ook:


We hebben het weer goed gedaan dit jaar, want de opbrengst is € 53,00 meer dan vorig jaar.

We hebben 264 poppen verkocht en nog € 26,00 aan giften.

In totaal heb ik € 356,00 aan onze penningmeester over kunnen maken.

Kerst

Dat is dus een mooi Sinterklaascadeautje voor de vereniging.

Allemaal weer heel erg bedankt en fijn dagen,

Lenie


Zondag 11 november: de dag dat in het zuiden van het land carnaval begint. Tevens wordt de tweede ronde van de RRT Noord-Brabant competitie gespeeld en voor dat laatste reisde de familie La Brijn af naar Den Bosch. Wederom was Never Despair de gastvereniging.

Na een prachtige rit door het herfstlandschap en natuurlijk langs de molen, die er ook weer prachtig bij stond, kwamen ze al gauw aan bij het bekende adres. De ontvangst was weer gezellig en dat voelt een beetje als thuiskomen. De koffie/thee staan al klaar.

Voordat het tafeltennis kon beginnen, was er eerst nog een afscheid. Voorzitter Henk stopt ermee. Zijn gezondheid laat het verder niet meer toe en zeer geëmotioneerd draagt hij het voorzitterschap over aan Philip, die ook al enige tijd bij de toernooien te vinden is. Deze laatste heeft nog zeer mooie woorden voor Henk en benoemd hem tot erevoorzitter.

Nadat de toernooileiding heeft toegelicht dat er drie poules zijn voor de 14 deelnemers is het zover. Het toernooi kan beginnen. Onze spelers zijn ingedeeld in een poule van 5 spelers, waar Kees zich als enige klasse 4 speler mag weren tussen de klasse 3 spelers. Hij had de dag ervoor nog een basketbaldag gehad (red: zie hieronder) en moest even omschakelen. Een pingpongballetje is een stuk kleiner dan een basketbal en het spel is verder ook duidelijk anders. Maar hij weerde zich dapper. En de eerste wedstrijd was tegen Monique. Ze maakten er een leuke pot van, waarbij deze keer Monique duidelijk te sterk was voor Kees. Maar zij had dan ook geen sportdag ervoor gehad. De andere wedstrijden in deze poule waren ook helemaal niet verkeerd. Kees kwam deze dag niet tot winst, maar won wel in klasse 4. En Monique verloor 1 partij en werd wederom tweede.

Tussen de wedstrijden door was er weer een gezamenlijke pauze en was er de zelfgemaakte soep met balletjes. Ja ja, mmm. Met dank aan kok Michel van Never Despair.

Aan het eind van de dag konden de volgende wedstrijduitslagen voor onze spelers worden genoteerd:

Uitslagen van Kees:
wedstrijd 1poule5-11, 3-11 en 3-11
wedstrijd 2poule3-11, 6-11 en 8-11
wedstrijd 3poule8-11, 7-11 en 6-11
wedstrijd 4poule11-13, 9-11 en 2-11
Uitslagen van Monique:
wedstrijd 1poule11-5, 11-3 en 11-3
wedstrijd 2poule11-7, 13-11, 6-11 en 11-9
wedstrijd 3poule10-12, 11-9, 7-11 en 6-11
wedstrijd 4poule11-1, 11-9 en 11-3

Kees in de prijzen in Den Bosch Monique in de prijzen in Den Bosch
Kees en Monique in de prijzen in Den Bosch
(klik op een foto voor een vergroting)

Als afsluiting was er de prijsuitreiking door de nieuwe voorzitter. Na nog even gezellig te hebben nagepraat, gingen Kees en Monique ook weer huiswaarts. Met in het vooruitzicht dat ze in februari en april weer zullen afreizen naar Den Bosch.

Monique


Zie ook:


Op zaterdag 10 november is de derde ronde van de Toernooidivisie C gespeeld in sporthal Zielhorst in Amersfoort. Weer een toernooi waar maar één wedstrijd gespeeld hoefde te worden, dit keer omdat High Five er niet was. We zijn dan ook afgereisd zonder de kanjers Arif, Bennie, Bert, Mario en Peter. De volgende spelers gingen het doen voor Redeoss: Dynah, Erik Jan, Jérôme, John, Kees, Martijn, Mike en Albert als coach.

Eén wedstrijd spelen, dan één wedstrijd rust, fluiten, tafelen plus fluiten en klaar. Het tafelen werd gedaan door Dynah, Martijn en Mike met hulp van Kees.

Erik Jan voelde zich zo op zijn gemak achter de fluit dat hij wel twee wedstrijden wilde doen. Hij mocht dan ook samen fluiten met de fluitist waar hij tegen opkeek, Henk Fluitist. Niet omdat hij groter is, maar vanwege zijn kennis van het spelletje en het fluiten. Er waren voldoende situaties om aanwijzingen van hem te krijgen, die hij als zoete koek absorbeerde. En later werd hij nog in een brief van de Arbitrage NBB geëerd voor zijn inzet bij dit toernooi. Goed gedaan, toppie!

Erik Jan actief als scheidsrechter
Erik Jan actief als scheidsrechter
(klik op de foto voor een vergroting)

Mike (#44)
En dan nu de wedstrijd tegen ISR. Er werd goed begonnen; we hebben zelfs voor gestaan. Maar al gauw stonden we op een achterstand. Er werd veel naar de bal gekeken en te weinig naar de rolstoelen, maar ook werd er te weinig op de medespelers gelet. Een teamgenoot moet er ook op letten dat zijn medespelers aan het spel mee kunnen doen. Want als een speler achter blijft in de aanval dan kan er maar met zijn vieren verdedigd worden tegen vijf aanvallers. In de eerste twee periodes hebben onder andere zowel Dynah als Mike gescoord.
Ruststand 28-12.

Mike (#44) in Amersfoort
Mike (#44) in Amersfoort
(klik op de foto voor een vergroting)

In de tweede helft ging het beter. Men hielp elkaar en dan zag je ook dat Dynah, Martijn en Mike er meer in konden gooien. Het derde kwart werd met 2 punten verschil verloren. In de vierde periode ging het nog beter en wisten we nog meer punten bij elkaar te sprokkelen. Deze periode werd met 10-16 gewonnen, maar de punten waren voor ISR. Mike (#44) was met zijn 10 punten topscorer voor Redeoss en Mitchell (#10) voor ISR met 22 punten.
Eindstand ISR - Redeoss: 50-38.

Arif (#14) gestopt!
Arif heeft besloten om te stoppen met rolstoelbasketbal. Dit omdat hij het te druk heeft met school en zijn stage. Dit seizoen kon hij amper bij trainingen en wedstrijden aanwezig zijn. Hij vind het heel erg jammer om te moeten stoppen, maar school gaat op dit moment voor en het samen combineren gaat voor hem dit jaar niet lukken. Als hij tijd heeft, zal hij nog een laatste keer komen om afscheid te nemen. Bedankt voor de steun en de leuke momenten samen.

Arif (#14) gestopt
Arif (#14) gestopt
(klik op de foto voor een vergroting)

Wij van Redeoss waren blij dat Arif weer terug was en moeten nu alweer afscheid van hem nemen. We hebben begrip voor het moeilijke besluit dat hij heeft moeten nemen voor zijn verdere opleiding. Namens het Redeoss team: Heel veel succes en kom nog eens langs!

Kees


Zie ook:


Donderdagavond 1 november vond de tweede ronde van de najaarsserie 2018 plaats in de Sportkantine van Redeoss in het Sophia Revalidatiecentrum aan de Reinier de Graafweg 1 te Delft.

Er waren 8 tafels volledig bezet, zodat vrijwel iedereen ook daadwerkelijk kon spelen.

Door ziekte was het net niet mogelijk om een 9e tafel te formeren. We zitten dus straks met een wachtlijst, want 9 tafels is wel het maximum. Een lekkere drukte in de Sportkantine, waar ook de basketballers zich later bij voegden.

Er werd weer gezellig om de punten gestreden waarbij ook poedelprijsjes beschikbaar waren. Daarnaast nog een loterij om de prijzenkast aan te vullen.

Aan de kop was het stuivertje wisselen. Jaap ging naar 2 en Hans naar 1. Verder staan de nummers 1 t/m 5 vrij dicht bij elkaar zodat er nog van alles kan veranderen.

Voor de volgende avond op donderdag 29 november hopen we weer op ieders aanwezigheid.

Mocht men onverhoopt niet kunnen komen, eventueel voor een vervanger zorgen en dit even melden per e-mail: aad@redeoss.nl of tel. 015-2560965.

Rooster speelavonden:

 • donderdag 29 november, 19:30 uur
 • donderdag 20 december, 19:15 uur.

Aad Verbeek

Uitslag tweede ronde najaarsserie 2018 klaverjassen

Op donderdag 1 november mocht onze voorzitter Wim Plomp bij de Rabobank een cheque in ontvangst nemen met de opbrengst van de Rabobank Clubkas Campagne:

Voorzitter Wim Plomp neemt de cheque in ontvangst
Voorzitter Wim Plomp neemt de cheque in ontvangst
(klik op de foto voor een vergroting)

Deze actie werd voor het eerst georganiseerd en heeft voor Redeoss een aardig extraatje van € 416,- opgeleverd:

De cheque van € 416,-
De cheque van € 416,-
(klik op de foto voor een vergroting)

Het bestuur van Redeoss nodigt hierbij van harte onze leden, ouders van jeugdleden en kaderleden uit voor de

Extra Algemene Ledenvergadering
op
donderdag 8 november 2018

Plaats: Sportkantine Sophia Revalidatiecentrum in Delft

Aanvang: 20:00 uur

Agenda:

 1. Opening
 2. Vaststellen agenda
 3. Mededelingen
 4. Vaststellen notulen ALV 17-05-2018 (download: Notulen ALV 17-05-2018)
 5. Voorstel clubblad De Crosser digitaal
 6. Begroting 2019
 7. Rondvraag
 8. Sluiting

Het bestuur van Redeoss


Eindelijk is het weer zover. Het ranglijstseizoen 2018-2019 kan weer van start. Er staan vier spelers namens Redeoss ingeschreven bij de NTTB om mee te doen. Er staan zes toernooien op het programma en daarnaast ook nog het NK:

 • 13 oktober 2018: GSVA Amersfoort
 • 25 november 2018: Megacles Weert
 • 19 januari 2019: Doing Zoetermeer
 • 16 maart 2019: ISVA Duiven
 • 20 april 2019: ISBV Venray
 • 4 mei 2019: Taverzo Zoetermeer
 • 1 juni 2019: NK Rotterdam

Bij deze wedstrijden krijgt de speler 1 punt per gewonnen wedstrijd. En de nummers 1 t/m 4 krijgen nog extra punten voor de ranglijstbeker, die aan het begin van het nieuwe seizoen zal worden uitgereikt. Het behaalde percentage telt mee voor promotie/degradatie aan het eind van het seizoen. Sommige recreatietoernooien (niet nader genoemd) tellen wel mee voor het promotie/degradatie percentage aan het eind van het seizoen, maar hier zijn geen punten te behalen.

Job, Adri en Monique in Amersfoort
Job, Adri en Monique in Amersfoort
(klik op de foto voor een vergroting)

Zoals gezegd, gaan we weer beginnen. Terwijl Kees met het basketbalteam naar het Tilburgse land afreist (zie hieronder), gaan Job en Monique naar Amersfoort, waar het eerste ranglijsttoernooi van het seizoen gehouden wordt. Na een mooie rit door het Hollandse herfstlandschap komen ze daar netjes op tijd aan. Adri die vanuit het oosten van het land is gekomen, en Redeoss ook vertegenwoordigd, is er dan al. Natuurlijk is er dan eerst tijd voor een kopje koffie. Al gauw mogen ze naar de zaal voor het voorwoord. Terwijl Job en Monique in de klasse gaan spelen, waar ze vorig jaar ook in uitkwamen, gaat Adri spelen in klasse 5 (één klasse hoger). Ja, ja, ze is namelijk gepromoveerd. Ze speelde voor wat ze waard was, haar eerste wedstrijd was erg spannend en dat beloofde veel voor de dag. Maar de andere tegenstanders in haar poule waren echt nog een maatje te groot voor haar. Ze speelde vier wedstrijden in de poule. In de middag mocht ze uitkomen in een kwartfinale van de troostronde. Ook hier kwam ze, ondanks elf punten in de eerste set, een tegenstander tegen die haar wist te verslaan. Daardoor was ze verder uitgeschakeld. Adri behaalde de volgende resultaten:

wedstrijd 1poule11-4 /12-10 / 10-12 / 13-11
wedstrijd 2poule3-11 / 7-11 / 8-11
wedstrijd 3poule3-11 / 3-11 / 3-11
wedstrijd 4poule6-11 / 5-11 / 7-11
wedstrijd 5troost11-13 / 5-11 / 1-11

Job kwam in klasse 4 uit in een poule met drie andere spelers. Hier won hij er twee van. Daarna begon voor hem het lange wachten, omdat in de middag pas de kwartfinale gespeeld zou worden. Het was warm buiten (25 graden) en waarschijnlijk nog warmer in de zaal. Hij zocht een goede plek op in de zaal, waar een goede stoel stond en hij deed z'n best om wakker te blijven, wat hem met glans lukte. Adri en Monique kwamen tussendoor wel even langs voor een praatje, dat hielp ook. Bij de kwartfinale in de middag kwam hij een sterke speelster tegen. Hij won de eerste twee sets redelijk met gemak. Maar toen kwam het. De derde set was al spannend, maar de vierde spande de kroon. Het ging maar gelijk op. Adri en Monique telden af naar de twee punten verschil in Jobs voordeel. Het zat er even wel in voor hem, maar plots ging het de andere kant op. Jammer, maar waar. Ook de vijfde set was net niet voor hem. Daarmee was hij verder uitgeschakeld. Het wachten was op Monique, maar eerst nog even de resultaten van Job:

wedstrijd 1poule11-4 / 8-11 / 11-9 / 12-10
wedstrijd 2poule5-11 / 11-3 / 11-3 / 11-5
wedstrijd 3poule6-11 / 4-11 / 7-11
wedstrijd 4kwart11-8 / 11-8 / 9-11 / 16-18 / 10-12

In klasse 3 kwam Monique uit in een poule tegen vier andere spelers. Ze verloor een partij in vier sets en een partij in vijf sets. De andere won ze vrij overtuigend. Hierdoor werd ze tweede in haar poule en mocht in de middag door naar de halve finale. Ze had maar een korte wachttijd, omdat het in haar klasse weer eens was uitgelopen qua tijd. In de halve finale kwam ze een speler tegen, die haar een maatje te sterk was. Na een mooie spanende wedstrijd was het duidelijk: ze ging niet naar de finale. In de wedstrijd om de derde/vierde plaats kwam ze de speler tegen van in de ochtend. Weer verloor ze van hem in vier sets. De resultaten van Monique zagen er als volgt uit:

wedstrijd 1poule7-11 / 11-7 / 10-12 / 7-11
wedstrijd 2poule5-11 / 7-11 / 11-3 / 11-8 / 11-3
wedstrijd 3poule11-5 / 11-1 / 11-5
wedstrijd 4poule11-8 / 11-6 / 11-3
wedstrijd 5halve finale11-13 / 5-11 / 11-8 / 3-11
wedstrijd 63e/4e plaats5-11 / 3-11 / 11-5 / 8-11

De eerste prijs voor Monique
De eerste prijs voor Monique
(klik op de foto voor een vergroting)

Kort daarna was de prijsuitreiking. Er waren voor onze spelers geen dagprijzen op te halen. Ook was daar de prijsuitreiking voor de ranglijstbekers van het seizoen 2017-2018. Hier mocht Monique de eerste prijs in klasse 3 ophalen. Ze had met 37 punten het hoogste aantal punten in deze klasse behaald. De resultaten van onze spelers over dat seizoen waren als volgt:

naamklassepercentagenieuwe klasse
Monique3L69%3L
Job4L4L
Kees4L50%4L
Adri6R71%5R

Een speler degradeert bij 20% en lager en promoveert bij 70% en hoger. Indien er te weinig toernooien zijn gespeeld, krijg je geen percentage. Dat zijn de regels en daar mogen we het mee doen. Er ligt een leuke uitdaging op onze spelers te wachten.

Monique


Zie ook:


Op zaterdag 13 oktober is de tweede ronde van de C1 divisie gespeeld in het sportcomplex Drieburcht te Tilburg, ook wel de Kruikenstad genoemd. In de volksmond worden Tilburgers "Kruikenzeikers" genoemd. De carnavalsnaam van Tilburg, Kruikenstad, is hiervan afgeleid. Dit omdat de inwoners vroeger in kruiken urineerden. De kruiken met urine werden, vanaf de 17e eeuw, verkocht aan de textielfabrieken, die de urine (vanwege de daarin aanwezige ammoniak) nodig hadden voor het bewerken van wol. Sinds de 19e eeuw worden chemicaliën ingezet voor de bewerking van textiel. Het "kruikenzeiken" duurde echter voort tot laat in de 19e eeuw.

Voor Redeoss waren de volgende spelers aanwezig: Erik Jan, Jérôme, John, Kees, Martijn en Mike. Albert is geblesseerd en kan niet meespelen. Hij was wel aanwezig voor de coaching.

Tafelen en fluiten in Tilburg
Albert, Martijn en Jérôme doen de tafel dingetjes en Erik Jan ging fluiten
(klik op de foto voor een vergroting)

JBC/Noorderhaven speelde goed, Redeoss de punten
Het eerste toernooi van het seizoen in Julianadorp werd er gewonnen met 6 punten verschil van JBC/Noorderhaven en nu is alweer het tweede toernooi van het seizoen 2018-2019 in Tilburg, je raadt het al, tegen JBC/Noorderhaven. Doordat Crackerjacks on Wheels had afgezegd hoefde Redeoss maar één wedstrijd te spelen en pas om 17:00 uur. Het toernooi mochten ze wel openen met tafelen plus fluiten om 11:30 uur. En dat op de meest late officiële zomerse dag ooit gemeten! 25 á 28 graden, puf puf puf.

De wedstrijd begon met een sprongbal, die gewonnen werd door René (#9) van JBC/Noorderhaven en die niet veel later de score opende. Mike (#44) antwoordde direct met twee scores, waardoor de achterstand niet te groot werd. Toch werd de eerste periode met 12-8 verloren.

Het was wel duidelijk dat er weinig ballen van Redeoss in gingen en als ze er in gingen, hadden ze de neiging om er weer uit te komen. In het tweede kwart werd er van beide kanten bijna niet gescoord en gingen we met de stand 16-14 (twee punten achterstand) rusten.

In de tweede helft moest er iets gebeuren, feller spelen, niet de gaten voor elkaar dicht rijden. Meer passie erin, dichter op de tegenstander en deze geen rust gunnen. In de hoop dat er fouten gemaakt werden en Redeoss de kansen kreeg, die dan nog verzilverd moesten worden. Want deze wedstrijd mocht niet verloren gaan. Niet alle spelers lukten het en dat was fijn voor de tegenstander, want dan hadden ze toch kans om Redeoss pijn te doen. Dat gebeurde dan ook, maar niet genoeg voor de overwinning.

De derde periode is 5-10 geworden. In het vierde kwart maakte Martijn (#6) twee mooie scores. In deze periode ontsnapte Jessie (#7) van JBC/Noorderhaven aan de aandacht van Kees (#8) en maakte daar optimaal gebruik van door te scoren. Toch werd de vierde periode met 7-12 gewonnen.
Einduitslag JBC/Noorderhaven - Redeoss: 28-36.

John en Erik Jan in Tilburg
John en Erik Jan kwamen voor Redeoss uit bij het onderdeel fluiten
(klik op de foto voor een vergroting)

Kees


Zie ook:


Was er begin september al een toernooi (zie het vorig bericht... nr. 180). Nu was het tijd voor het echte begin van het seizoen 2018-2019 voor onze tafeltennissers. Het eerste toernooi van de RRT Noord-Brabant stond voor de deur. Er zullen vier toernooidagen zijn:

 • 7 oktober 2018,
 • 11 november 2018,
 • 17 februari 2019 en
 • 14 april 2019.

Alle toernooien zullen gespeeld gaan worden bij Never Despair te Den Bosch.

De molen langs de A15
De molen langs de A15
(klik op de foto voor een vergroting)

Zoals hierboven is te zien is 7 oktober de eerste datum om naar Den Bosch af te reizen. Kees en Monique zijn onze deelnemers bij deze competitie. De bekende weg met de mooie Hollandse plaatjes passeerde weer tijdens de rit. Zo ook de molen net voor de afslag naar de A2 langs de A15. Het blijft mooi om deze te zien staan in de volle glorie. En we zullen hem het komend seizoen dus nog vaak passeren. Aangekomen in Den Bosch werden we verwelkomd door het bestuur van de RRT en ook door het enthousiaste bestuur van gastvereniging Never Despair. En die had de koffie/thee al klaar staan.

Zodra alle deelnemers er zijn, begint het RRT bestuur met de uitleg van de dag. De eerste mededeling was: "pauze om 12:00 uur met de mogelijkheid om een zelfgemaakte soep te bestellen bij de kok. Er was keuze uit twee soepjes een tomaat/paprika soep of de paddenstoelen soep". Reden genoeg om rond twaalf uur even te stoppen om het zich goed te laten smaken. Alle complimenten voor de kok waren weer op zijn plaats.

Er zijn 16 deelnemers. Drie poules zullen er gespeeld gaan worden. Een poule met klasse 6 spelers, een poule met klasse 5 spelers en een poule met spelers uit klasse 4 en 3. Kees (klasse 4) en Monique (klasse 3) zaten dus weer bij elkaar in één poule samen met nog vijf andere spelers. Ze mochten ook gelijk tegen elkaar het bal openen. Jammer voor Kees, maar Monique liet zich niet foppen door hem en ze won deze eerste wedstrijd. Ook tegen de andere spelers werden leuke en spannende wedstrijden gespeeld zoals de onderstaande uitslagen laten zien.

Monique in actie in Den Bosch
Monique in actie in Den Bosch
(klik op de foto voor een vergroting)

Kees speelde de volgende wedstrijden. Hij begon dus met een verliespartij tegen Monique.

wedstrijd 1poule5-11, 7-11 en 6-11
wedstrijd 2poule9-11, 5-11 en 9-11
wedstrijd 3poule9-11, 11-9, 6-11 en 9-11
wedstrijd 4poule11-7, 4-11, 8-11 en 15-17
wedstrijd 5poule12-10, 11-3 en 11-8
wedstrijd 6poule7-11, 8-11 en 5-11

Voor Monique kwamen de volgende uitslagen op papier. Met tot haar opluchting toch weer winst tegen Kees. Er is wel een status in ere te houden, ook al kost het steeds meer moeite.

wedstrijd 1poule11-5, 11-7 en 11-6
wedstrijd 2poule3-11, 8-11 en 9-11
wedstrijd 3poule11-2, 11-5 en 11-4
wedstrijd 4poule9-11, 12-10, 11-6 en 11-6
wedstrijd 5poule12-10, 14-12, 9-11 en 11-7
wedstrijd 6poule8-11, 9-11 en 7-11

Kees in de prijzen in Den Bosch Monique in de prijzen in Den Bosch Kees in de prijzen in Den Bosch
Kees en Monique in de prijzen in Den Bosch
(klik op een foto voor een vergroting)

Nadat alle wedstrijden gespeeld waren en het al erg gezellig was in de kantine, konden de prijzen worden uitgereikt. Voor deze gelegenheid werden de klassen 3 en 4 weer van elkaar gescheiden. Zo kon het dus dat in klasse 4 onze Kees eerste werd en een mooie goudkleurige medaille kreeg omgehangen. Monique had samen met twee andere spelers in klasse 3 evenveel wedstrijden gewonnen. Maar ze was van die drie dan weer wel de beste. Ze werd tweede in haar klasse en kreeg een zilverkleurige medaille omgehangen. Na deze gezellige dag is het weer tijd om huiswaarts te gaan met het vooruitzicht dat er nog leuke sportdagen zullen gaan volgen in de komende maanden.

Monique


Zie ook:


Donderdagavond 27 september vond de eerste ronde van de najaarsserie 2018 plaats in de Sportkantine van Redeoss in het Sophia Revalidatiecentrum aan de Reinier de Graafweg 1 te Delft.

Er waren 8 tafels volledig bezet, zodat vrijwel iedereen ook daadwerkelijk kon spelen.

De winnaar van de voorjaarsserie Jaap Lijst voert ook nu de ranglijst aan met een paar achtervolgers dicht op zijn hielen.

Het was een volle bak met enthousiaste klaverjassers.

Er werd weer gezellig om de punten gestreden, waarbij ook poedelprijsjes beschikbaar waren. Daarnaast nog een loterij om de prijzenkast aan te vullen.

Let op!!! De eerstvolgende avond is op donderdag 1 november; we hopen weer op ieders aanwezigheid.

Mocht men onverhoopt niet kunnen komen, eventueel voor een vervanger zorgen en dit even melden per e-mail: aad@redeoss.nl of tel. 015-2560965.

Rooster speelavonden:

 • donderdag 1 november, 19:30 uur
 • donderdag 29 november, 19:30 uur
 • donderdag 20 december, 19:15 uur.

Met vriendelijke groet,

Aad Verbeek

Uitslag eerste ronde najaarsserie 2018 klaverjassen

Als coöperatieve bank keert Rabobank een deel van haar winst uit aan maatschappelijke initiatieven in de lokale samenleving. Nieuw in 2018 is de Rabobank Clubkas Campagne. Tijdens deze campagne kunnen leden van Rabobank Zuid-Holland Midden hun stem uitbrengen op verenigingen of stichtingen die zij een warm hart toedragen.

Jouw stem is geld waard
Leden van Rabobank Zuid-Holland Midden kunnen stemmen van 2 t/m 19 oktober 2018. Zij ontvangen per e-mail een stemkaart. Hiermee kunnen zij vijf stemmen uitbrengen op hun favoriete verenigingen en stichtingen, waarvan maximaal twee stemmen op dezelfde club. Elke stem is geld waard! Tijdens de Rabobank Clubkas Campagne wordt namelijk € 75.000 verdeeld onder de verenigingen en stichtingen die meedoen. Ook wij doen mee en we hebben jouw hulp nodig!

Doe mee en stem op ons!
Natuurlijk proberen we zoveel mogelijk stemmen te werven. Ben jij lid van Rabobank Zuid-Holland Midden? Het zou fantastisch zijn als jij en jouw familie en vrienden stemmen geven aan onze club. Kijk voor meer informatie over de Rabobank Clubkas Campagne op clubkascampagne.nl/zhmidden.


Dit seizoen start Redeoss alleen nog in de C1 divisie. Het was vorig seizoen al een overbelasting voor een aantal spelers plus dat David is vertrokken. We hielden genoeg spelers over en dachten zelfs veel te veel te hebben voor één team. Ook dat werd op een natuurlijke wijze opgelost. Albert, Bennie, Dynah en Mario zijn ziek of onderweg. En dan heb je er nog maar zes over.

De volgende spelers zouden het voor Redeoss gaan doen: Erik Jan, John, Kees, Martijn, Mike en Peter. Gelukkig waren bij de eerste wedstrijd vijf spelers aanwezig om de wedstrijd te kunnen starten.

Vorig seizoen moest JBC/Noorderhaven tijdens het seizoen uit de competitie stappen omdat er te weinig spelers waren, en nu ...

JBC/Noorderhaven doet weer mee!
Met krap vijf spelers kon er begonnen worden tegen JBC/Noorderhaven. De eerste periode werd verloren met 4 punten verschil. Ondertussen was Martijn aangekomen en Redeoss was compleet. Hij mocht het tweede kwart starten. In die periode maakten John, Kees en Mike de achterstand goed en ging Redeoss met 2 punten voor de rust in.

Redeoss vs. JBC/Noorderhaven in Julianadorp Redeoss vs. JBC/Noorderhaven in Julianadorp
Redeoss vs. JBC/Noorderhaven in Julianadorp
(klik op een foto voor een vergroting)

In de derde periode deed ook Peter een duit in het zakje en konden de tegenstanders minder scoren. Erik Jan leverde zijn bijdrage in de verdediging en in de aanval deed hij ook zijn pogingen.
Einduitslag Redeoss - JBC/Noorderhaven: 28-22.

1 punt meer is voldoende!
De tweede wedstrijd werd in de middag tegen Arrows'81 gespeeld. Met een lange speler, die een goed schot heeft, is dit een lastige tegenstander. Kees verloor de sprongbal en wilde gelijk de tegenstander storen in de opbouw. Gelijk langs de kant: "Hé, dat mag niet!" Lekker boeiend wat ze aan de kant roepen, zo lang de scheidsrechter niets zegt, is het oké. Mike opende de score in de eerste minuut. Doordat er weinig gescoord werd, kon Redeoss bijblijven en gingen ze met een achterstand van vijf punten de rust in.

Het team van Redeoss in Julianadorp
Het team van Redeoss in Julianadorp
(klik op de foto voor een vergroting)

Het derde kwart was nog maar net bezig en Kees kreeg een technische P voor het pressen van de tegenstander. Vrije worp voor de tegenstander en de bal aan de zijkant uitnemen. Ergens in oktober wordt over de regel "Geen full-court press" beslist. In mijn visie hoort dat bij het basketbal en kan dat voor interessante uitdagingen zorgen. We baalden ervan, maar gingen door. Die periode werd met 1 punt verschil gewonnen.

Scheidsrechter Erik Jan in Julianadorp Matchwinnaar Mike in Julianadorp
Scheidsrechter Erik Jan en matchwinnaar Mike in Julianadorp
(klik op een foto voor een vergroting)

In de vierde periode zijn Peter en Kees gewisseld van kant om het de tegenstanders moeilijker te maken. Dat pakte goed uit, want er werd niet meer gescoord aan die kant. In de laatste minuut stond het 23-22 met Redeoss in de aanval. John kreeg de bal van links, Mike reed rechts vrij, John gaf de pass aan Mike. Hij rondde deze subliem af. Maar met nog maar 20 seconden te gaan werd er een fout gemaakt. Hierdoor kreeg Keesje van Arrows'81 twee vrije worpen. Zij maakte ze niet en Redeoss kwam met de schrik vrij. Ze konden de wedstrijd uitspelen en met een minimaal verschil de punten in de tas meenemen naar Delft.
Einduitslag Arrows'81 - Redeoss: 23-24.

Kees


Zie ook:(klik op het plaatje voor een vergroting)

De vakantie is weer voorbij en het eerste toernooi staat alweer voor de deur. Niet een officieel ranglijsttoernooi voor de parasportcompetitie, dat nog niet, maar de open Zoetermeerse kampioenschappen werden op 1 september gespeeld. Job en Monique wilden wel eens kijken hoe ze bij dit soort toernooien mee konden komen. Kampioen zouden ze niet worden, dat werd op dinsdag 28 augustus al gespeeld door de ere- t/m 3e klasse, volgens de valide sterkte klasse.

De organisatie had voor ons gekeken in welke sterkte klasse onze spelers hoorden. En zo gebeurde het dat Job uitkwam in klasse 6 en Monique in klasse 5, ieder in een vierpersoons poule. Er stonden voor de spelers per poule twee tafels klaar. Er kon dus gewoon door gespeeld worden en tellen dat deden de spelers zelf.

Job in actie in Zoetermeer
Job in actie in Zoetermeer
(klik op de foto voor een vergroting)

Job begon heel sterk met een viersetter. Maar helaas won hij deze wedstrijd niet. Job speelde als volgt zijn wedstrijden:

wedstrijd 1poule11-6, 8-11, 6-11 en 10-12
wedstrijd 2poule10-12, 7-11 en 6-11
wedstrijd 3poule11-13, 7-11 en 9-11

De nummers 1 t/m 3 gingen door naar de halve finale. Dat zat er voor Job niet in. De setstanden laten wel zien dat er nog heel veel mogelijk is een volgende keer.

Monique in actie in Zoetermeer
Monique in actie in Zoetermeer
(klik op de foto voor een vergroting)

Ook Monique had drie wedstrijden te spelen. Zij won één wedstrijd en speelde nog twee spannende wedstrijden. Monique speelde haar wedstrijden als volgt:

wedstrijd 1poule11-7, 11-13, 11-9, 5-11 en 5-11
wedstrijd 2poule12-14, 11-8, 11-8, 9-11 en 11-8
wedstrijd 3poule11-4, 11-13 en 1-11
wedstrijd 4halve finale6-11, 9-11 en 8-11

Zij kwam dus wel een ronde verder, maar daarna was het voor haar ook afgelopen. Allebei onze spelers waren niet geheel ontevreden over hun spel.

Wel is er nog veel training nodig om nog beter mee te tellen bij zowel de validen toernooien in de regio als bij het paracompetitie seizoen 2018-2019.

Monique


Zie ook:


Hallo sporters en kader,

Ook dit jaar is er weer de speculaaspoppenactie, om de kas van Redeoss wat extra te vullen.

De prijs is € 4,50 per stuk, daarvan is dan € 1,25 voor Redeoss.

Je kunt er niets mee winnen, maar wel heb je met Sinterklaas dan een heerlijke speculaaspop van 500 gram met amandelnoten.

Dus vraag je ouders, opa's en oma's, vrienden en kennissen, je leerkracht.

En je hebt er dan waarschijnlijk al zo drie verkocht. Voor de werkenden onder ons: misschien wil je baas als presentje voor het personeel er wel een aantal kopen.

Of je kunt er één voor je hulp nemen als presentje voor 5 december.

Het formulier kunt u hier downloaden:

Iedere dinsdag- en donderdagavond ben ik in de sporthal.

Op zaterdag in de sportkantine.

Maar je kunt de lijst en het geld ook bij de leiding van je sport afgeven, dan krijg ik het wel weer van hen.

De uiterste inleverdatum is donderdag 18 oktober.

We hopen ze vanaf dinsdag 13 november te kunnen leveren.

Heel veel succes, Lenie


Donderdagavond 27 september starten de klaverjassers weer om de prijzen, punten, wisselbeker en dat vier avonden tot de kerst in de najaarsserie.

We hopen weer met 7 of 8 tafels te kunnen spelen onder leiding van Nicolien en Henk v.d. Bosch die als vanouds voor een mooie prijzentafel zorgdragen.

Ook zijn er prijsjes te winnen in de geluksronden en met de loterij.

We hopen jullie allen weer te zien op onze speelavonden.

Mocht je een avond niet kunnen, probeer iemand te charteren of geef dit even door aan aad@redeoss.nl.

De speellocatie is als vanouds de Sportkantine van Sophia Revalidatie, Reinier de Graafweg 1 te Delft.

Rooster speelavonden:

 • donderdag 27 september, 19:30 uur
 • donderdag 1 november, 19:30 uur
 • donderdag 29 november, 19:30 uur
 • donderdag 20 december, 19:15 uur.

Met vriendelijke groet,

Aad Verbeek


Nieuw in 2018 is de Rabobank Clubkas Campagne. Tijdens deze campagne mogen leden van Rabobank Zuid-Holland Midden hun stem uitbrengen op verenigingen of stichtingen die zij een warm hart toedragen. Hoe meer stemmen er op een vereniging of stichting uitgebracht worden, des te meer geld deze vereniging of stichting krijgt.

Rabobank steunt met de Rabobank Clubkas Campagne de verenigingen en stichtingen in Delft, Midden-Delfland, Lansingerland, Pijnacker, Nootdorp en Delfgauw. In 2018 wordt een totaalbedrag van € 75.000 beschikbaar gesteld. Deze nieuwe campagne vervangt de Rabobank Sponsorfietstocht, waar verenigingen en stichtingen konden fietsen om een donatie te ontvangen.

Meedoen aan de Rabobank Clubkas Campagne in 2018
Verenigingen en stichtingen die klant zijn bij Rabobank Zuid-Holland Midden kunnen zich tussen juni en september aanmelden voor deze campagne. Dat heeft Redeoss inmiddels gedaan. Vervolgens ontvangen alle leden van Rabobank Zuid-Holland Midden op 2 oktober een digitale stemkaart waarmee zij hun stem kunnen uitbrengen op hun favoriete vereniging(en) en stichting(en). In de Rabo Bankieren App of via Rabo Internetbankieren kun je eenvoudig je e-mailadres doorgeven of aanpassen.


Redeoss gaat ook dit jaar weer meedoen met de Grote Clubactie. Zoals iedereen weet moeten we acties ondernemen om de verhoogde kosten voor de huur van de kleine en de grote sportzaal en het zwembad te kunnen bekostigen. Om het sporten bij Redeoss betaalbaar te houden, moeten we proberen om met z'n allen extra inkomsten te genereren.

De Grote Clubactie is een loterij voor Nederlandse verenigingen. Door loten te verkopen, krijgen zij de extra inkomsten die ze hard nodig hebben: 80% van de opbrengst gaat direct naar de clubkas!

Alle leden kunnen (uiteraard) meedoen met de Grote Clubactie. Voor degene die voor Redeoss de meeste loten weet te verkopen stelt de penningmeester weer een leuke prijs beschikbaar!

Lotenverkopers van de Grote Clubactie mogen vanaf zaterdag 15 september op pad met de intekenlijsten. Elk lot kost € 3,- en daarvan gaat dus maar liefst € 2,40 naar de vereniging. Er wordt weer met machtigingen gewerkt. Dat betekent dat we slechts eenmaal langs de deur hoeven (alleen om te verkopen); de betaling vindt dan plaats via die (eenmalige) machtiging. De koper ontvangt het lotnummer via het bankafschrift.

De lotenverkoop van de Grote Clubactie begint dus op zaterdag 15 september. De uiterste inleverdatum van de boekjes met de verkochte loten is zaterdag 17 november. De trekking van de loterij is op woensdag 12 december. De publicatie van de trekkingsuitslag volgt dan op donderdag 13 december. De hoofdprijs bedraagt maar liefst € 100.000,-. Maar er zijn uiteraard ook nog vele andere kleinere prijzen.

Online lotenverkoop
Het is ook mogelijk om online loten te kopen voor de Grote Clubactie. Kent u iemand die op deze manier loten zou willen kopen voor Redeoss? Geef dan de volgende link door (beschikbaar vanaf zaterdag 15 september):


https://clubactie.nl/actie/Redeoss


Contactpersoon
De coördinator van de Grote Clubactie voor Redeoss is Job Duijndam (e-mail: job@redeoss.nl).


Archief

Minder recent nieuws kunt u vinden in het archief:

Weet u nog meer nieuws dat hier eigenlijk gemeld zou moeten worden? Neem dan a.u.b. contact op met de webmaster: Roelof Koekoek stuur een e-mail


Laatst gewijzigd op 2 september 2019