Het nieuws van 2009-2010


Het nieuws van het seizoen 2009-2010 in omgekeerd chronologische volgorde:


Op 26 en 27 juni werd in Hengelo het NK gespeeld. Zaterdag begonnen de poules. Enkel, dubbel en mix, werd door elkaar gespeeld. Wat betekende, dat je weer even om moest schakelen. Maar dat ging goed hoor. Er werd flink op los geslagen, zodat we hele leuke en spannende wedstrijden te zien kregen. De warmte was voor iedereen een extra handicap, zodat het nog vermoeiender was.

Nadat de partijen van deze dag klaar waren en de sporters zich hadden omgekleed en gedoucht, was het wachten op het warme en koude buffet. Daar dit ook voor de organiserende vereniging hun kampioenen was, moesten wij nog ruim een uurtje geduld hebben. Maar met de kaarten van Piet en een beetje kletsen met elkaar ging de tijd snel, en was het zeker het wachten waard. Iedereen zat dan ook heerlijk te eten. Rond 21.00 uur zijn we toch maar opgestapt om naar het hotel van Van der Valk te gaan. Ook een aanrader als je in de buurt van Hengelo een hotel zoekt. Mooie ruime kamers en prima aangepaste badkamers. Iedereen was moe, dus gingen de meesten gelijk slapen.

De volgende morgen zaten we om 8.00 uur alweer aan een heerlijk ontbijt, met z'n allen. Dat waren er veel hoor met 19 personen. Onze trouwe chauffeurs Lydia, Irene en Stef en ja, we hadden nog een plekje over, dus kon Wilma de moeder van Tess ook nog mee. Leon en Jolande kwamen ook het hele weekend, zodat hij het eens goed kon bekijken of ze allemaal doen wat hij en Bart ze het hele seizoen weer hebben geleerd. Nou dat viel niet tegen want de kruisfinales en de finales waren geen malse partijen. Er moest hard gewerkt worden en ondanks dat de fysio overuren draaide en de nodige peptalks, heeft iedereen weer super gespeeld. En zie je dat winnen en verliezen heel dicht bij elkaar ligt. Maar dat neemt niet weg dat we voor jullie allemaal ons petje afnemen, op wat jullie hebben bereikt.

Ja, op de volgende uitslagen mag je als begeleiders coach trainers van de Redeoss ploeg dan ook super trots zijn.

Klopt hè, niks verkeerd geschreven om met zo'n auto en bus vol winnaars heel moe maar voldaan weer naar huis te keren.

Ook namens Bert allemaal nogmaals gefeliciteerd en rust lekker uit. Ik zie jullie dan weer na een heerlijke wel verdiende vakantie.

Lenie


Zaterdag 26 juni en zondag 27 juni hebben de Nederlandse Kampioenschappen Aangepast Badminton plaatsgevonden. Dit toernooi werd gespeeld in Hengelo bij badmintonvereniging Elo United. Al vroeg ging de Redeoss badmintonploeg op weg om de reis te aanvaarden. Na twee uur rijden kwamen wij in een prachtige sporthal aan.

De eerste dag waren er van de mix, single en dubbel de voorrondes. Ondanks de warmte heeft iedereen zeer goed gespeeld en waren er spannende partijen te zien. Iedereen ging tot uiterste. Om 17.00 uur werd de laatste wedstrijd van de zaterdag gespeeld. Hierna kregen wij een heerlijk koud/warm buffet in de sporthal. Om vervolgens naar het Van der Valk hotel in Hengelo te gaan om daar de nacht door te brengen. Snel werden de kamers ingericht; een enkeling keek nog even tv, een ander dronk nog even wat op een terrasje en weer een ander ging meteen slapen, wellicht zou dit de volgende dag zijn vruchten afwerpen.

Na een heerlijk ontbijt, werden zondag de laatste poulewedstrijden en finales afgewerkt. Ook nu deed iedereen, ondanks de hitte, ontzettend zijn best het beste uit zich naar boven te halen. Redeoss liet wederom merken te beschikken over een goed badmintonspel. Hierbij het overzicht van de winnaars.

  • Dames enkel staan: 1e plek Carmen, 3e plek Anouk
  • Heren enkel rol: 2e plek Rowan
  • Gemengd dubbel rol: 2e plek Hans en Ilse van de Burgwal
  • Gemengd dubbel staan: 1e plek Carmen en Eddy Boerman, 3e plek Anouk en Guus Maassen
  • Heren dubbel staan: 3e plek Axel en Piet
  • Heren dubbel rol: 2e plek Rowan en Hans
  • Dames dubbel staan: 1e plek Carmen en Tess, 3e plek Saskia en Joke Beelen

Dit betekent wederom een drievoudige Nederlandse titel voor Carmen. Tijdens de prijsuitreiking werden er vele foto's gemaakt en waren er voor de kersverse Nederlandse kampioenen bloemen. Carmen maakt gelijk een carrièremove, zij start morgen een bloemenwinkel.

Badmintonploeg Redeoss in Hengelo

Wij willen Lydia, Irene, Stef, Jolanda en Wilma bedanken voor het supporten. Erg leuk dat jullie er waren. Ook willen wij Leon bedanken voor zijn goede aanwijzingen. En maak je maar niet druk, volgend jaar gaan we toch echt beter leren serveren. Maar last but not least Bert en Lenie. Kijk nou eens naar die lijst hierboven. Dat is jullie werk. Wij zijn onwijs blij met jullie en hopen nog lang met en van jullie te mogen genieten, met een lach en een traan uiteraard.

Tess

Er zijn foto's van dit evenement gemaakt. Deze zijn hier te vinden:


Op 26 en 27 juni werd in Hengelo in sporthal Hasseler Es het Nederlands Kampioenschap Aangepast Badminton gespeeld. ELO United had het op zich genomen als gastheer van dit NK op te treden dat voor het eerst volledig onder verantwoordelijkheid van Badminton Nederland werd uitgevoerd. Onder tropische omstandigheden werden op zaterdag en zondag vele partijen afgewerkt. Zoals vaak bij Aangepast Badminton werd, gezien het nog steeds beperkte aantal deelnemers, veel in poule verband gespeeld. Prima voor de spelers, maar natuurlijk wel flink belastend, zeker gezien de weersomstandigheden.

De zondag stond in het teken van de halve finales en finales. Redeoss was natuurlijk weer op volle sterkte aangetreden en wist ook weer met een grote partij prijzen naar huis te gaan. Wat was het resultaat: maar liefst 8 spelers van Redeos behaalden samen 13 medailles! Niet onvermeld mag natuurlijk blijven de hattrick van Carmen van Kester. Met bloed, zweet en tranen werden al deze prijzen binnengehaald. Petje af dus voor alle spelers, ook de niet-prijswinnaars, die allemaal tot het uiterste van hun eigen kunnen zijn gegaan.

De uitslagen op een rijtje:

De eerste prijswinnaars konden worden opgetekend in het gemengd dubbel staanders. Daar was er succes voor het als 1e geplaatste koppel Eddy Boerman en Carmen van Kester. Zij wonnen van Bart en Joke Beelen in 2 sets (21-15 en 21-17) die eerder in de poule nog net aan gewonnen hadden van het als 2e geplaatste koppel Guus Maassen en Anouk Meijs. Deze laatsten wisten wel beslag te leggen op de bronzen plak door te winnen van Jan Potters en Ingrid Stolk met 21-8 en 21-14.

Vervolgens de mannenenkel bij de rollers. Winst voor de als 1e geplaatste Marcel Smouter ten koste van de als 2e geplaatste Rowan van der Krogt (21-10, 21-15). Een 3e plek was er voor Mario Biekmann die flink aan de bak moest tegen Hans MacDaniel (21-17 en 22-20).

Dan de damesenkel bij de staanders. Zoals te verwachten werd de finale gespeeld tussen de nummers 1 en 2 van de plaatsingslijst, namelijk Carmen van Kester en Ingrid Stolk. Bij de laatste serie toernooien wordt consequent een 3-setter gespeeld tussen beide dames. Ook nu was het weer raak. De 1e set was voor Ingrid met 21-19. Vervolgens kwam Carmen goed op dreef en werd het 21-12. De 3e set werd voor beide dames een fysieke uitputtingsslag, waarbij Carmen wederom er met de hoofdprijs van door ging (21-13). Op de andere baan werd de strijd om de 3e plek gestreden tussen 2 teamgenoten van het Delftse Redeoss, Anouk Meijs en Tess Scheele. Anouk won die strijd met duidelijke cijfers in 2 sets (21-12 en 21-9).

In de overige onderdelen was er in alle gevallen sprake van maar één poule. Dat was dus een kwestie van het optellen van gewonnen wedstrijden en verdiende punten. De uitslagen hiervan leiden tot de volgende medaille-verdeling (genoemd zijn alleen de onderdelen met Redeoss-prijswinnaars):

Herendubbel staanders: Nederlands kampioen: Eddy Boerman en Guus Maassen, 2e prijs Bart Beelen en Theo Tijman, 3e prijs Axel Nieuwenhuijse en Piet van Wingerden.

Damesdubbel staanders: Nederlands kampioen: Carmen van Kester en Tess Scheele, 2e prijs Ingrid en Yvonne Stolk, 3e prijs Joke Beelen en Saskia Oudshoorn.

Gemengd dubbel rollers: Nederlandse kampioen: Marcel Smouter en Anneke Wansink, 2e prijs Hans MacDaniel en Ilse v.d. Burgwal, 3e prijs Mario Biekmann en Lia Schuuring.

Herendubbel rollers: Nederlands kampioen: Timo Bakker en Marcel Smouter, 2e prijs Rowan van der Krogt en Hans MacDaniel, 3e prijs Jordy Brouwer en Ton Hollaar.

Het zou mooi zijn wanneer de NK van 2011 over de gehele breedte een groter aantal deelnemers gaat krijgen. Dat zou het Aangepast Badminton in Nederland weer een flinke boost kunnen geven.

Stef Meijs


Op zaterdag 26 juni werd in de Ookmeerhal in Amsterdam de tweede landelijke training voor regioselecties van het jeugdrolstoelbasketbal gehouden. Hoewel onze regio nog steeds niet opgestart is, waren onze jeugdrolstoelbasketballers wel uitgenodigd. Inmiddels is bekend dat Bert van Blitterswijk de coördinator/trainer van onze regio gaat worden. Helaas was hij niet aanwezig in Amsterdam omdat hij als mechanicien mee was met het Nederlands team dat tegen Duitsland moest spelen.

Enkele spelers speelden dit weekend het NK Aangepast Badminton in Hengelo. Toch hadden we nog een aardig groepje deelnemers: Bart Formsma, Bart Koekoek, Danny Staak, David Zeelenberg, Dynah van Bentvelzen en Erik Jan Koekoek. Er waren drie regio's: Amsterdam, Eindhoven en Zeeland. Onze helden werden met enkele anderen ingedeeld in de vierde regio: "de rest van Nederland".

De dag begon met diverse trainingen, waarbij verschillende aspecten van het spelletje aan bod kwamen. Daarna werden er wedstrijden gespeeld in toernooivorm. De regio Eindhoven eindigde hier als eerste, Amsterdam als tweede, Zeeland als derde en "de rest van Nederland" als vierde. Toen volgden de kruisfinales: de nummer 1 tegen de nummer 4 en de nummer 2 tegen de nummer 3. Onze helden verloren deze halve finale van de regio Eindhoven, die uiteindelijk ook de finale won van de regio Amsterdam. Maar in de strijd om de derde en vierde plaats won "de rest van Nederland" overtuigend met 6-0 van de regio Zeeland, zodat de leuke dag op een fraaie wijze werd afgesloten.

Er is een fotoreportage van deze dag in het fotoalbum geplaatst:


De statuten van Redeoss kunt u nu ook op de website raadplegen. U vindt de statuten door in het menu aan de linkerkant op de knop "statuten" te klikken. U kunt vervolgens de tekst lezen, maar ook een pdf-bestand met de statuten downloaden. Via onderstaande link klikt u rechtstreeks door naar de statuten:


Zaterdag 29 mei hebben de Redeoss badmintonners een toernooi gespeeld in Gaanderen. De spelers moesten al vroeg op om op tijd de Achterhoek te bereiken. Na een korte warming up werd er met de eerste wedstrijden begonnen. Vandaag stonden de enkel en de dubbel op het spel. De singlepartijen moesten als eerste gespeeld worden. Dit leverden behoorlijk spannende partijen op. Natuurlijk hield Redeoss zijn naam hoog en viel in de prijzen. Bij de 'heren rol' was er een eerste prijs voor Rowan en een tweede prijs voor Hans. Bij de 'dames staand' was er een eerste plaats voor Carmen en een derde plaats voor Anouk.

Badmintonploeg Redeoss in Gaanderen

Na een snelle boterham begon het middagprogramma, dat in het teken stond van de dubbel. Ook hierbij wisten de diverse Redeoss-teams prijzen in de wacht te slepen. Bij de 'heren rol' was er een tweede plaats voor Hans en Rowan. De staande mannelijke trots van Redeoss, Piet en Axel, wisten een derde prijs te incasseren. Bij de 'dames dubbel' bewees Redeoss in vorm te zijn. Na een spannende strijd onderling, behaalden Rachel en Anouk daar de tweede plaats en Carmen en Tess de eerste.

Er moest wederom een vrachtwagen worden besteld om de prijzen mee naar huis te nemen. Wij willen Bert, Lenie, Lydia, Job en Stef bedanken voor het rijden en begeleiden. Ook onze trouwe supporters Krullie en Hippie, stagiaires Marc en Dennis, bedankt voor jullie inbreng. Wij zullen jullie missen, evenals Roy natuurlijk!

De ploeg gaat zich nu opmaken voor een toernooi in Rijen, 12 juni. Vervolgens zullen zij 17 juni met z´n allen uit eten gaan. Dit is echter niet zoals normaal gesproken aan het einde van het seizoen. In het weekend van 26 en 27 juni staat het NK in Hengelo immers nog voor de deur. Nog even aan de bak dus…!

Tess

Er zijn foto's van dit evenement gemaakt. Deze zijn hier te vinden:


Op maandag 26 april werd er door de Delftse RadioZiekenOmroep (RAZO) een drietal interviews opgenomen bij Redeoss. Dit gebeurde voorafgaand aan de Algemene Ledenvergadering. Deze interviews zullen de komende tijd te beluisteren zijn in het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft.

Hieronder kunt u de interviews met achtereenvolgens voorzitter Robert de Jonge, Carmen van Kester en Kees La Brijn downloaden:


Dit jaar was een jaar waarin we afscheid hebben genomen van twee leden. Aan het begin van het seizoen heeft Tim besloten naar de Arrows in Rotterdam te verhuizen en later in het jaar heeft Suzan aangegeven naar Den Haag te gaan. Jammer natuurlijk om deze twee oudgedienden te zien verdwijnen maar aan de andere kant was er behoorlijk aanwas van nieuwe leden, vijf om precies te zijn, en dat brengt het aantal potentiële leden op 16.

Bas was wegens revalidatie na zijn rugoperatie het grootste deel van het jaar afwezig maar heeft sinds kort gelukkig de training weer hervat. Dit jaar is er ook een stagiaire bij de training aanwezig en het is de bedoeling dat zij aan het eind van dit seizoen volledig zelfstandig een les gaat verzorgen.

Dit jaar is er nog geen uitwisseling geweest met Achilles Flames uit Eindhoven, maar wellicht dat dit aan het eind van dit seizoen nog wel gaat plaatsvinden i.v.m. de nieuwe hal die sinds enige weken in gebruik is. Wel is er een aantal clinics geweest in Almere en in Delft en staat er, als alles goed is wordt er gewerkt aan een regionale competitievorm. De coördinator hiervoor is als het goed is nu bezig met een inventarisatie.

Nu de nieuwe hal een feit is gaan we ook beginnen met het opdelen van de groepen in een A en een B groep. Dit heeft voor beide groepen een voordeel, de A groep kan sneller via een steviger oefenprogramma vorderingen maken terwijl de B groep alle tijd krijgt om op een vereist niveau te komen. Zo kunnen ze elkaar eigenlijk beter maken. Bij wedstrijden of toernooien blijven we één groep.

Martin Wolve


Nationale Sportweek

Van zaterdag 17 t/m zaterdag 24 april vindt de Nationale Sportweek plaats. Ook in Delft zijn er talloze activiteiten op het gebied van sport. Op zaterdag 17 april was er een sportverenigingsmarkt op de Markt in het centrum van Delft. Verenigingen konden zich daar presenteren en hun sporten promoten. Vooral dankzij onze secretaris Job Duijndam was ook Redeoss weer vertegenwoordigd met een stand. Job had zijn hele zaterdag opgeofferd om de naamsbekendheid van Redeoss te vergroten. Bedankt Job!

Job Duijndam op de verenigingsmarkt

Klik op de foto voor een vergroting

Meer foto's vindt u in ons fotoalbum:


Via onderstaande link zou u meer informatie moeten kunnen vinden (maar de website lijkt niet afgemaakt):


In de week van maandag 19 tot en met vrijdag 23 april is de sportzaal van het Sophia Revalidatiecentrum niet beschikbaar. In deze week wordt de nieuwe sportzaal beschikbaar gesteld en worden voorbereidingen getroffen voor de verdere verbouwing (rondom de oude sportzaal). Op vrijdag 23 april worden de spullen van Redeoss (zoals sportrolstoelen en ballen) van het materialenhok tegenover de receptie verhuisd naar de nieuwe ruimte tussen de oude en de nieuwe sportzaal. Naar alle waarschijnlijkheid zal Redeoss dan op zaterdag 24 april als eerste gebruik kunnen en mogen maken van de nieuwe sportzaal. Vanaf maandag 26 april kan dan iedereen gebruik maken van de nieuwe sportzaal in plaats van de oude.

Voor alle duidelijkheid: het zwembad staat helemaal los van de verbouwing. Het zwemmen kan dus gewoon doorgaan op de reguliere tijden.

Voor het tafeltennis geldt uiteraard hetzelfde zolang dit nog in de huidige kantine wordt gedaan. Te zijner tijd zal het tafeltennissen ook naar één van de sportzalen verhuizen.

Vanaf maandag 26 april wordt dus begonnen met de verbouwing rondom de oude sportzaal. De oplevering daarvan staat gepland op 15 juli. Dat zou betekenen dat we met ingang van het nieuwe seizoen in augustus eventueel van twee zalen gebruik zouden kunnen maken.


Op paasmaandag 5 april 2010 werd er een rolstoelbasketbalclinic gehouden voor de jeugd in sporthal Brasserskade in Delft. Onder leiding van bondscoach Gert Jan van der Linden en enkele spelers van de nationale selectie hebben onze jeugdrolstoelbasketballers een hele leuke middag gehad.

In het fotoalbum vindt u 30 foto's van dit evenement:


Zaterdag 3 april nam een zwemploeg van Redeoss deel aan het Tjeerd Hansma Toernooi in Emmeloord. Het was al weer enige tijd geleden dat zwemmers van Redeoss aan wedstrijden hadden deelgenomen. Onder begeleiding van stagiaires Elisa en Shane werd er gezwommen door Bart, Erik Jan, Marten, Melvin en Rachel. Verder was ook Dick van de partij als chauffeur/jurylid en Caroline, Jeroen en Roelof als chauffeurs/supporters.

Achtereenvolgens werd het volgende programma afgewerkt: 25 m / 50 m schoolslag, 25 m / 50 m rugslag, 25 m / 50 m vrije slag en 6 x 25 m estafette vrije slag. De persoonlijke nummers waren onderverdeeld in de leeftijdscategorieën meisjes/jongens 6-10 jaar, meisjes 11-15 jaar, jongens 11-15 jaar, dames 16-29 jaar, heren 16-29 jaar, dames 30 jaar en ouder en heren 30 jaar en ouder. Iedere zwemmer mocht maximaal drie persoonlijke nummers zwemmen en uiteraard de estafette. Helaas had Amber zich teruggetrokken, waardoor Redeoss een zwemmer tekort kwam voor de estafette. Maar gelukkig werd er ter plaatse een invaller gevonden van een andere club.

Erik Jan mocht als eerste aantreden op de 25 m schoolslag. Onder luide aanmoedigingen eindigde hij met een tijd van 50,96 sec. als derde (en laatste). Vervolgens was het de beurt aan Bart en Melvin op de 50 m schoolslag. Melvin wist hier een keurige bronzen plak te bemachtigen met een tijd van 56,51 sec. Even later was er goud (!) voor Rachel op de 50 m schoolslag. Zij raffelde de twee banen af in een tijd van 53,45 sec. Helaas wist Marten zich op dezelfde afstand niet in de prijzen te zwemmen.

Op de rugslag was het weer Erik Jan, die als eerste mocht aantreden. Met een tijd van 1.07,32 werd hij tweede (en laatste) op de 25 m en even later met een tijd van 1.59,92 vierde (en laatste) op de 50 m. Op die laatste afstand wist Melvin zijn tweede bronzen plak te behalen in een tijd van 52,07 sec. Even later bleek Rachel ook op de 50 m rugslag de allerbeste in een tijd van 52,92 sec.

Op de 25 m vrije slag bleek Bart in een fraaie stijl de snelste in een tijd van 21,45 sec. Even later mocht hij samen met Melvin aantreden op de 50 m vrije slag. Dit werd een spannende race, waarbij Melvin won in een tijd van 43,20 sec. Maar het bleef onduidelijk of Bart nu als tweede of als derde had aangetikt. Uiteindelijk bleek hij met een tijd van 47,53 sec. toch derde te zijn geworden. De nummer twee bleek tweehonderdste sneller te zijn geweest: 47,51 sec. Op de 50 m vrije slag miste Rachel op een haar na haar derde zege. Met een tijd van 46,57 sec. werd ze wel fraai tweede. Tenslotte behaalde Marten met een tijd van 1.04,76 een zevende plaats op de 50 m vrije slag.

Het laatste onderdeel was de 6 x 25 m vrije slag. Redeoss behaalde op dit nummer met een tijd van 3.13,69 de negende plaats in een veld van tien teams.

Het strak georganiseerde toernooi begon om 15:30 uur. Het was bijzonder gezellig en ondanks de vele debutanten is het voor Redeoss ook een bijzonder succesvol toernooi geworden. Om 19:00 uur ging iedereen met een tevreden gevoel weer naar huis.

Zwemploeg Redeoss in Emmeloord

Klik op de foto voor een vergroting

Hieronder een overzichtje van de behaalde resultaten:

nummercategorienaamtijd
25 m schoolslagjongens 11 t/m 15 jaarErik Jan Koekoek50,96 (3)
50 m schoolslagjongens 11 t/m 15 jaarMelvin Kraan56,51 (3)
Bart Koekoek1.06,20 (5)
50 m schoolslagdames 16 t/m 29 jaarRachel Duijndam53,45 (1)
50 m schoolslagheren 30 jaar en ouderMarten Drese1.09,48 (8)
25 m rugslagjongens 11 t/m 15 jaarErik Jan Koekoek1.07,32 (2)
50 m rugslagjongens 11 t/m 15 jaarMelvin Kraan52,07 (3)
Erik Jan Koekoek1.59,92 (4)
50 m rugslagdames 16 t/m 29 jaarRachel Duijndam52,92 (1)
25 m vrije slagjongens 11 t/m 15 jaarBart Koekoek21,45 (1)
50 m vrije slagjongens 11 t/m 15 jaarMelvin Kraan43,20 (1)
Bart Koekoek47,53 (3)
50 m vrije slagdames 16 t/m 29 jaarRachel Duijndam46,57 (2)
50 m vrije slagheren 30 jaar en ouderMarten Drese1.04,76 (7)
6 x 25 m vrije slagestafette (6 jaar en ouder)Redeoss3.13,69 (9)

In het fotoalbum vindt u nog 45 andere foto's van dit Tjeerd Hansma Toernooi in Emmeloord:


Shane de Bruin, één van de stagiaires op de dinsdagavond, heeft van deze dag het volgende boeiende verslag geschreven:


Hallo,

Mijn naam is Shane de Bruin, ik ben 19 jaar en woon in Delft. Ik loop stage op dinsdagavond bij het zwemmen bij Redeoss.

Afgelopen 3 april ben ik met Redeoss mee gegaan naar Emmeloord voor een zwemwedstrijd. We moesten om 12 uur verzamelen voor het gebouw, want het gebouw zou dicht zijn. Ik kom mooi op tijd aan: 5 voor 12, maar ik ben alleen, na enkele minuten wachten komen als eerste Melvin en vader aan. Na 5 minuten komt Elisa ook aan, en opeens komen Rachel en Dick uit het gebouw lopen waarvan wij dachten dat het dicht was… En na nog een paar minuten komt ook Marten aan. Doordat iedereen goed op tijd is zijn wij een paar minuten eerder weg gegaan (om 5 voor half 1 om precies te zijn) op weg naar het zwembad in Emmeloord.

Eenmaal aangekomen in het zwembad zien we dat we een beetje te vroeg zijn, het inzwemmen zou om 3 uur beginnen en wij stappen binnen om kwart voor 2. Een beetje vroeg dus, maar dit is niet erg want dan kunnen wij goed kijken waar wij moeten zijn om ons aan te melden. Eenmaal aangemeld zijn wij ons ruim op tijd gaan omkleden en ons eigen plekje aan het zoeken naast het bad en ook mooi op tijd komt de familie Koekoek aan met hun 2 topzwemmers Bart en Erik Jan.

Het is nu bijna 3 uur, het bad is net wedstrijdklaar gemaakt nu alle lijnen in het water liggen en de vlaggetjes hangen op hun plaats. De zwemmers en betrokkenen beginnen binnen te stromen. Wij zitten al klaar en moeten wachten tot Erik Jan moet gaan zwemmen, want hij is de gelukkige van de Redeoss zwemmers die als eerste van start mag gaan. Voor nu is het nog heel even inzwemmen voor de zwemmers die dit willen.

Het inzwemmen is nu voorbij en er is nu iemand aan het vertellen wat het progamma is vandaag en wie de wedstrijd sponsors zijn. Hierna gaat de eerste groep van start.

25m schoolslag

In de 2e groep die van start gaat zit onze geweldige zwemmer genaamd Erik Jan. Erik Jan moet in baan 4 zwemmen. Hij heeft een geweldige baan gezwommen maar is helaas laatste geworden, niet zo heel gek als je bedenkt dat hij tegen 2 andere kinderen zwom die allebei hun benen goed konden gebruiken.

50m schoolslag

Bart en Melvin hebben net gezwommen en Melvin heeft een nette 3e plek gewonnen, het scheelde heel erg weinig met de nummer 2! En Bart werd helaas laatste maar dit is nu eenmaal niet zijn sterkste slag (dit bleek later het geval).

Rachel komt net binnen en heeft een heerlijke 1e plaats binnen gesleept met zelfs een halve baan voorsprong!

En nu is Marten terug van een spannende strijd om de eerste plek. Helaas heeft Marten deze verloren, maar een 2e plaats is zeker iets waar ik over zou opscheppen. Nu is er een kleine pauze en een prijsuitreiking voor dit eerste gedeelte. Er zijn in het eerste deel 3 medailles uitgedeeld aan de Redeoss groep: Erik Jan kreeg een bronzen medaille, Melvin kreeg ook brons, en Rachel kreeg haar prachtige gouden medaille. Vooral voor Melvin was dit erg leuk aangezien dit zijn eerste wedstrijd was.

25m rugslag

Erik Jan is weer aan de beurt om te zwemmen, helaas moet hij weer tegen iemand die zijn benen kan gebruiken en komt als 2e binnen.

50m rugslag

Erik Jan en Melvin hebben net gezwommen en Melvin werd weer net aan 3e. En Erik Jan kwam net wat later binnen en werd 4e.

Rachel heeft net weer een prachtige eerste plaats binnen gehaald voor Redeoss!

Dan zit het er weer op voor de rugslag, nu weer een kleine pauze met een kleine prijsuitreiking. Deze keer heeft Erik Jan een zilveren medaille, Melvin weer brons, en Rachel alweer goud!

Nu eerst de 25m vrije slag met Bart vanaf startplek nummer 5. We zijn er nu achter wat Bart zijn beste slag wel is want Bart heeft zojuist een machtige 1e plek gewonnen! Dit is echt onwijs knap aangezien hij de jongste zwemmer was van alle 5 mensen. Bart is namelijk 11 jaar (in de categorie 11 tot 16 jaar) en de jongste na Bart was 14 jaar! Ook leuk om te horen was dat een jurylid tegen mij zei dat Bart een natuurtalentje is en dat hij hogere wedstrijden zou moeten gaan zwemmen.

Bij de 50m vrije slag moeten Melvin en Bart tegelijk zwemmen, Melvin is duidelijk nummer 1 geworden! En Bart had een fotofinish om de 2e plek. We zijn er bij de prijsuitreiking pas achter wie er 2e is geworden en wie 3e.

Ook Rachel zwom de 50m vrije slag en pakte een goede 2e plek.

Marten gaat ook voor een gouden medaille op de 50m vrije slag. Marten heeft een geweldige maar helaas ongelijke wedstrijd gezwommen en is 3e geworden omdat hij tegen 3 mensen zwom die hun benen konden gebruiken, toch geweldig dat hij 1 iemand is voorgebleven, goed gedaan Marten!

Nu is het tijd voor de estafette en de volgorde is:

Erik Jan
Bart
Marten


Erik Jan heeft een geweldige start, Melvin neemt het goed over en zwemt als een speer, Bart gaat eigenlijk te vroeg weg (maar heeft geluk dat we een aardige jury hebben) en zwemt als een dolfijn, Arno zwemt ook erg goed, nu is Marten aan de beurt en zwemt ook geweldig, als laatste is Rachel aan de beurt en zwemt ook alsof ze in het water geboren is. Helaas waren de andere verenigingen net iets beter en werd de zwemploeg van Redeoss laatste.

Dit was het einde van een super gezellige en spannende wedstrijddag en we sluiten af met nog 1 laatste prijsuitreiking van de vrije slag. Bart heeft zijn welverdiende gouden medaille voor de 25m eindelijk om zijn nek, Melvin krijgt ook zijn gouden medaille voor de 50m strijd en Bart krijgt nu eindelijk te horen of hij 2e of 3e is geworden, helaas is de andere net iets sneller en Bart krijgt een bronzen medaille (hij had verloren op 2 honderdste, wat ongeveer een halve pink is!) Rachel neemt ook met genoegen haar zilveren medaille aan.

Iedereen gaat nu omkleden en gaat naar de kantine voor de bekeruitreiking voor de estafette. Helaas valt Redeoss buiten de prijzen.

Deze dag was voor mij erg gezellig en ik heb genoten van de zwemmers die hun uiterste best hebben gedaan voor hun wel verdiende medailles. Nu zit er alleen nog een terugrit aan te komen van ongeveer 2 uur, en het ziet er niet bepaald zonnig uit buiten en ik heb gehoord dat het onweert. Maar dit maakt allemaal niet meer uit, want deze dag kan niet meer stuk! (Ook al had ik uiteindelijk wel heel erg honger.)

Ik kan niet wachten tot ik dinsdag weer aan het bad mag gaan staan om de anderen te vertellen over deze dag.

Tot ziens en ik hoop dat u genoten heeft om dit te lezen.

Met vriendelijke groet,

Shane de Bruin


Zaterdag 20 maart heeft het jaarlijkse badmintontoernooi van Redeoss plaatsgevonden. Het toernooi werd gespeeld in sporthal Brasserskade. Na een welkomstwoord door Lenie werden de vrijwilligers door de badmintonnende leden van Redeoss in het zonnetje gezet. Op zaterdag 20 maart was het namelijk tevens Nationale Dag van de Vrijwilliger. Een goede gelegenheid om Bert, Lenie, Bart en Leon eens voor hun trouwe diensten te bedanken.

Nationale Dag van de Vrijwilliger Nationale Dag van de Vrijwilliger

Klik op een foto voor een vergroting

Rond half 10 werd er begonnen met de eerste enkel wedstrijden. Bij de staanders was er een groot deelnemersveld, bij de rollers en zitters was het iets rustiger. Er zijn behoorlijk spannende partijen gespeeld. Ook de spelers van Redeoss wisten een enkele keer aan het langste eind te trekken. Bij de rollende heren was er een 2e plaats voor Rowan. Bij de staande dames was er een derde plaats voor Tess en een eerste plaats voor Carmen.

's Middags werd er gemixt. Ook hierbij lagen de uitslagen niet meteen vast en moest er behoorlijk gevochten worden om prijzen binnen te halen. Het resulteerde bij de staanders in een tweede plek voor Guus en Anouk (ondanks een blessure) en een eerste plaats voor Carmen, met haar eenmalige mixpartner Bart. Het enige rollerteam van Redeoss zorgde ook voor winst in eigen huis. Rowan en Sanneke behaalden de derde plek.

Al met al weer goede prestaties van de Redeoss-leden. Lenie, Bert, Bart, Dennis en Marjolein bedankt voor jullie werkzaamheden voor en tijdens het toernooi. De Redeoss ploeg zal nu verder gaan trainen voor een toernooi in Sliedrecht op 19 april.

Tess

Twee fotoreportages van dit Redeoss badmintontoernooi, gemaakt door Lydia ter Beek en door de familie Meijs, zijn te bewonderen op:


Zoals gebruikelijk is de kantine van het Sophia Revalidatiecentrum op de laatste woensdag van de maanden januari t/m april het domein van de klaverjassers van Redeoss. Voor het 26e jaar gaan Ton en Piet Eygermans de organisatie hiervan aan. Zo werd in januari en februari gestart met vijf tafels, dat nog net een mooi aantal is om het evenement te kunnen houden. Er werd weer voor een mooie prijzentafel gezorgd voor de geluksronde en voor de loterij. Ook de bekende slager Van Duyvenbode uit de Van Schuylenburchstraat bood een aanvulling voor de prijzentafel. Waarvoor hartelijk dank. Met Michel achter de bar voor de catering was alles weer in orde en kon de strijd beginnen. Er werd flink gestreden maar ook gelachen en dat bewijst hoe ontspannen er een kaartje wordt gelegd. De uiteindelijke winnaar is pas in april bekend maar nu al is duidelijk dat het een spannende strijd wordt. Mochten er nog kennissen, familieleden zijn die een kaartje willen leggen dan is daar nog de mogelijkheid voor. Iedere laatste woensdagavond van de maand is het vanaf 19:30 uur starten met de wedstrijden.

Van onze speciale verslaggever.


Tijdens het badmintontoernooi NBS De Bijkklappers van zondag 21 februari zijn er door de familie Meijs weer foto's gemaakt. Deze zijn te bewonderen op:


De gemeente Westland heeft Carmen van Kester voor de tweede achtereenvolgende keer genomineerd voor Sporttalent van het jaar. Op donderdag 18 februari heeft een jury de sportman, de sportvrouw, de sportploeg en het sporttalent van het jaar 2009 van de gemeente Westland gekozen. Carmen werd genomineerd omdat ze bij het NK Aangepast Badminton maar liefst driemaal Nederlands Kampioen werd; bij het enkel, bij de dames dubbel en bij het gemengd dubbel. Helaas werd, net als vorig jaar, één van de concurrenten gekozen tot sporttalent van het jaar.

Zie ook:


Op zaterdag 6 februari kwam Frits de Jong (van rolstoelbasketbalvereniging Arrows '81 uit Rotterdam) een training verzorgen voor onze jeugdrolstoelbasketballers. Frits is een zeer ervaren rolstoelbasketballer en heeft aangeboden om af en toe iets van zijn kennis over te dragen aan onze eigen trainers. Dit was de eerste keer en Frits heeft aangegeven in maart nog eens langs te willen komen.

Lydia ter Beek (moeder van Axel) heeft enkele foto's gemaakt. Deze zijn te bewonderen op:


Zondag 24 januari werd de eerste jeugdrolstoelbasketbaldag georganiseerd in het Topsportcentrum in Almere. De Nederlandse Basketbal Bond (NBB) is bezig met het opzetten van zeven regio's in Nederland om de jeugd met een beperking in de leeftijd van 6 t/m 20 jaar de mogelijkheid te bieden om rolstoelbasketbal te spelen binnen een redelijke afstand van de woonomgeving. Later moeten er nog drie extra regio's volgen. Het is de bedoeling om uiteindelijk (met ingang van volgend seizoen) te komen tot een landelijke competitie, vergelijkbaar met die van de Toernooidivisies, waarbij de verschillende regioteams enkele keren per jaar bij elkaar komen om onderlinge wedstrijden te spelen. Deze zondag was een pilot; een test-case voor zowel de spelers en speelsters als de regiocoaches en bondscoaches. Op zaterdag 26 juni is de tweede landelijke dag gepland.

Lydia ter Beek (moeder van Axel) heeft enkele foto's gemaakt. Deze zijn te bewonderen op:


Meer informatie over het project "Jeugdrolstoelbasketbal Nederland" is te vinden op de website van de Nederlandse Basketbal Bond (NBB):


De opbouw van het jeugdrolstoelbasketbal in Nederland wordt in het volgende document duidelijk gemaakt:


Van de prijsuitreiking na afloop van het kerst badmintontoernooi van zaterdag 19 december zijn er door de familie Meijs enkele foto's gemaakt. Deze zijn te bewonderen in het fotoalbum:


Van het kerst tafeltennistoernooi van dinsdag 15 december zijn er door Kees La Brijn enkele foto's gemaakt. Deze zijn te bewonderen in het fotoalbum:


Ook dit jaar is de speculaasactie weer een groot succes geworden.

Iedereen die dit jaar zich weer ingezet heeft voor de speculaasactie, als eerste natuurlijk HEEL ERG BEDANKT. Bij het kersttoernooi had ik willen vertellen, hoeveel de opbrengst was, maar ben dit domweg vergeten. Daarom hier het bedrag dat de penningmeester op zijn rekening gestort heeft gekregen: € 780,00 !

Fijne dagen allemaal,

Bert en Lenie


Op zaterdag 21 november werd het Redeoss familie zaalvoetbaltoernooi gehouden. De organisatie was in handen van Arnold de Best. Het toernooi zou aanvankelijk op zaterdag 20 juni worden gehouden, maar ging toen wegens te weinig belangstelling helaas niet door. Dat het nu uiteindelijk heel goed gelukt is moge blijken uit onderstaand verslag van Job Duijndam:

Vaak was er al gesproken over een voetbaltoernooi. In de Crosser hadden zelfs al affiches gestaan, maar zou het nog wel doorgaan? Op de laatste ALV gaf Arnold de Best het verlossende woord: "Het voetbal toernooi gaat door ...". De laatste voorbereidingen werden getroffen. Waren er doelpalen? Was er een heuse wedstrijdbal voor zaalvoetbal? Was er een echte scheidsrechtersfluit? En waren er eigenlijk wel teams? Martin Wolve had, zoals hij dat kan, nog een stevig team achter de hand van RKDEO uit Nootdorp. De wedstrijden zouden om ongeveer 13:00 uur aanvangen. De gasten werden opgewacht en door Martin naar de kleedkamer gedirigeerd. Toen zij daar uit kwamen, dacht ik even: het rode gevaar. Een groep stevige boys in een perfecte rood-witte outfit en in hun ogen kon je een ware vechtersmentaliteit lezen. Ik zag mensen elkaar de hand schudden op een manier die respect afdwingt. Alleen die keeper die, ja die keeper gunde mij geen blik waardig en gaf me geen hand maar liep glashard langs me heen. Ik zag het al, die zou nooit een bal kado geven.

Er waren 4 teams en Arnold de Best formeerde de eerste wedstrijd en het startsignaal klonk. Er werd eerst goed de kat uit de boom gekeken, maar al snel begonnen de spelers schakelend de weg naar het doel van de vijand te vinden. Helaas was het nog vroeg in de middag dat er een bal uit de lucht kwam zetten, die neerkwam op de neus van Marvin die op dat moment niet eens deelnam aan de wedstrijd. Een sneetje in de neus van Marvin de Kruijff en daarna een onprettig beetje onwel gevoel in zijn hoofd. Marvin heeft misschien nooit pech maar nu even wel. Met Marvin was ook onze spits Ellen de Kruijff uitgeschakeld, want zoals een goede moeder is, ging Ellen met Marvin voor de zekerheid langs de huisartsenpost. Onze pleisters waren niet toereikend. Jammer, jammer, we hadden hem juist zo hard nodig om het doel te bewaken en schoon te houden; de nul houden noemen ze dat geloof ik.

Maar Rowan, Bjorn, Ruben, Michel, Marten Drese, Piet, Teco, Rachel, Tess, Martin Wolve en consorten vochten als leeuwen tegen elkaar maar ook tegen de fijnzinnige dribbelaars uit Nootdorp. De scheidsrechter kon de partijen maar nauwelijks in bedwang houden en af en toe moesten de regels even aangepast worden. Kun je nagaan wat er zou zijn gebeurd als Ellen Naaborg niet verhinderd was geweest en Jan Kees op tijd de trein had gehaald, dan had de scheidsrechter vast en zeker het nakijken gehad. Trouwens als het aan de scheidsrechter had gelegen dan had hij Bjorn het liefst met 10 kilo bepakking laten spelen. Bjorn wist op den duur niet meer waarom er voor hem gefloten werd. Gelukkig bleef hij gaan. Af en toe dacht ik aan de zijlijn: had ik maar een handdoek meegenomen. De zweetdruppels vlogen over het veld. En dan die RKDEO mannen; die keeper was zo fanatiek dat er eigenlijk geen score mogelijk was. Eenmaal ging hij zelfs knock out. Maar na een psychologische peptalk van zijn coach en Martin Wolve kwam hij weer tot leven en hield een tijd zijn doel schoon. De spelers gaven regelmatig subtiele balletjes en hakjes, zodat ik even begon terug te denken aan de dagen van Coen Moulijn.

Al met al kwamen alle wedstrijden tot een goed einde. Soms wisten de spelers niet van welk team ze eigenlijk waren, doordat ze voor elkaar in moesten vallen, maar het was één feest. Het geheel had een verbroederend karakter, want wat gebeurde er. De keeper van RKDEO komt mij een ferme hand en een schouderklopje geven. Dat zegt toch genoeg.

Als nu ook Marvin maar snel herstelt dan is het toernooi meer dan geslaagd.

Na afloop toen ieder had gedouched en was opgefrist en in de kantine arriveerde, mocht ik als bestuurslid de geachte aanwezige sporthelden toespreken en op aangeven van de organisator en algehele leider Arnold, mocht ik de prijsuitreiking doen. Zo raakten de mannen van RKDEO aan de slagroomtaart omdat zij tweede waren geworden en ons eerste team verdeelde een heerlijke boterletter. Ieder mocht ook nog een drankje nemen en zo namen we afscheid van elkaar met de uitnodiging uit Nootdorp op zak dat we elke maandagavond bij hen mogen komen voetballen.

Wat een dag; wat een dag; wat een dag; dat smaakt naar meer.

Job Duijndam


Tijdens het NBS OLAK badmintontoernooi van zaterdag 31 oktober en zondag 1 november zijn er door de familie Meijs vele foto's gemaakt. Deze zijn te bewonderen op:


Op zaterdag 7 november werd er door de Kennemer Invaliden Sportclub (K.I.S.) een jeugdbadmintontoernooi georganiseerd voor jongeren t/m 16 jaar. Dit evenement vond plaats in de sporthal van Heliomare in Wijk aan Zee. Onder begeleiding van Lenie en Bert werd hieraan deelgenomen door Annette, Axel, Bart, Carmen, Erik Jan en Tomeck. Verder waren er nogal wat supporters naar Wijk aan Zee afgereisd om deze jonge sporters aan te moedigen. Er waren in totaal twintig deelnemers. Hopelijk later een echt verslag (zie de Crosser van januari 2010), maar hier zijn alvast enkele foto's te bewonderen.

Foto's van dit jeugdtoernooi vindt u in ons fotoalbum:

Verder zijn er via de website van de Kennemer Invaliden Sportclub (K.I.S.) nog meer foto's te vinden:


Op maandag 26 oktober werd de Algemene Ledenvergadering (ALV) gehouden in de kantine van het Sophia Revalidatiecentrum.

Deze avond was meer dan ooit een belangrijke voor ieder lid van Redeoss. Maar liefst vijf nieuwe bestuursleden werden gekozen en voorgesteld en we namen afscheid van onze voorzitter Koos Koning. Hij zal echter nog een paar weken in functie blijven om de laatste zaken omtrent de nieuwbouw van de sportzaal en kantine af te wikkelen. Vice-voorzitter en penningmeester Piet Makkes en secretaris Job Duijndam zullen de nieuwe bestuursleden gaan inwerken, waarna de functieverdeling zal worden bepaald.

Kees La Brijn heeft een fotoreportage gemaakt; deze is te zien in het fotoalbum.


Op zondag 11 oktober is de eerste wedstrijd van het seizoen geweest, in Breda bij de ParaGames. We moesten al vroeg op om om kwart over acht te kunnen vertrekken. Om tien uur begonnen de wedstrijden. We begonnen met de mix. Veel teams waren er en we hebben ook veel prijzen gewonnen. In de mix zijn bij de rollers Sanneke en Rowan derde geworden. Bij de staanders is Anouk met Guus tweede geworden en Carmen met Eddy eerste. Nadat iedereen een lunchpakket had gekregen zijn we het enkel gaan spelen. Daar is veel werk verzet door de mensen van Redeoss. Bij de enkel rollers is Sanneke tweede geworden en Hans derde. Bij de staanders is Piet tweede, Rachel derde en Carmen eerste geworden.

Het was een vermoeiende, maar gezellige dag.

Piet van Wingerden

De familie Meijs heeft foto's gemaakt. Deze zijn te bewonderen op:


Dit jaar bestaat de Maurice Maeterlinckschool (MMS) in Delft vijftig jaar. Veel Redeoss-leden hebben op deze school gezeten. Om dit jubileum te vieren is er onder andere een reünie georganiseerd. Deze vond plaats op zaterdag 10 oktober. De reünie is bezocht door vele (oud) Redeoss leden. Tijdens de reünie zijn er vele fotoboeken bekeken en veel herinneringen opgehaald. Het was goed om te horen wat er van iedereen geworden was. Er waren ook veel oud-leerkrachten aanwezig, iets wat ook heel erg leuk was. De leerkracht die je vroeger niet uit kon staan, bleek ineens gewoon een heel leuk mens te zijn. En een leerkracht die je zo graag nog eens wilde zien bleek nog steeds dezelfde te zijn. Ook voor de leerkrachten was het erg leuk om met iedereen bij te praten. Hen bleken weer heel andere zaken te zijn bijgebleven. Al met al een geslaagde middag!

Foto's staan op de site van de school: www.mmschool.nl, foto's, fotogalerij, album algemeen 2009-2010, Reünie okt. 2009.

Tess


Uit de Delftse Post van vrijdag 2 oktober:

DELFT - Volgend jaar is Delft een sporthal rijker. Deze week werd daarvoor symbolisch de laatste paal geslagen door vertegenwoordigers van de Sophia stichting, de Maurice Maeterlinckschool voor kinderen met een lichamelijke en meervoudige beperking, de sportvereniging voor mensen met een lichamelijke beperking Redeoss, sportvereniging Dancin' Delft en de gemeente Delft. Eensgezind heiden zij met handkracht een houten paal de grond in. De komst van de nieuwe sportzaal heeft wel wat financiële hoofdbrekens gekost. Maar doordat de snel groeiende en ambitieuze sportvereniging Dancin' Delft als nieuwe partner aanhaakte, en met al haar activiteiten de exploitatie van de sportaccommodatie positief beïnvloedde, werd het proces definitief op gang gebracht. Door het gezamenlijk gebruik van Redeoss, Dancin' Delft en de Maurice Maeterlinckschool worden de banden tussen sporten met en zonder beperking enerzijds en tussen speciaal onderwijs en sport anderzijds stevig aangehaald. Het bouwen gaat nog duren tot volgend jaar november. Dan wordt er een tweede feest gevierd, waarbij wethouder Rensen alvast een sportieve ontmoeting tussen betrokken partijen aankondigde: een rolstoelbasketbalwedstrijd. Hij had de wedstrijdbal alvast meegebracht voor Redeoss.

Lees het artikel in de Delftse Post van vrijdag 2 oktober:


Nadat twee weken geleden de eerste voorbereidingen zijn getroffen voor de te bouwen sportzaal van Sophia Revalidatie aan de Reinier de Graafweg 1 te Delft, waarvan onder andere Redeoss gebruik gaat maken, gaat op woensdag 30 september symbolisch de laatste paal de grond in. Om 15:00 uur hanteren wethouder Rensen en de heer Borgstede van Sophia Revalidatie op een feestelijk moment de hei-installatie om de officiële handeling te verrichten voor uitbreiding van de sportfaciliteiten. Met recht een mijlpaal na heel veel onderhandelingen vooraf. Ook de financiële crisis heeft de bouw vertraagd maar nu gaat het dan toch gebeuren. Ook een lange wens van Redeoss gaat in vervulling, waardoor het niet meer nodig is dat bepaalde sporten op andere locaties dienen plaats te vinden.


Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 18 mei 2009 is besloten dat de taak- en functieomschrijvingen van de verschillende bestuursleden op de website geplaatst zouden worden. De taakverdeling van het bestuur en de genoemde taak- en functieomschrijvingen vindt u hier:


Archief

Minder recent nieuws kunt u vinden in het archief:

Klik hier om terug te keren naar de pagina met het meest recente nieuws.


Laatst gewijzigd op 13 augustus 2010