Het nieuws van 2013-2014


Het nieuws van het seizoen 2013-2014 in omgekeerd chronologische volgorde:


naamklassepercentage
Monique La Brijn363%
Kees La Brijn456%
Job Duijndam4 
Adri de Graaff5 
Ellen de Kruijff536%
Marvin de Kruijff63%

Alle spelers hebben prima gepresteerd in het afgelopen seizoen. Kees en Monique wisten zelfs nog hier en daar wat prijzen binnen te halen. Adri en Job kregen geen percentage toebedeeld omdat zij net te weinig toernooien (min. 3) mee konden doen dit seizoen. Ellen wist in de voor haar hogere klasse een goed resultaat neer te zetten. En ook Marvin steeg van 0% naar 3%.

Dan zijn er natuurlijk nog de prijzen voor de ranglijst competitiebeker seizoen 2013-2014:

Tadadada HOERA

We hebben een prijs: Monique is in klasse 3 derde geworden. Ze mag haar prijs 11 oktober a.s. in Amersfoort ophalen.

Klasse-indeling seizoen 2014-2015
Gezien boven gemeld resultaat blijven al onze spelers in de sterkte klasse zitten waar ze zitten. Geen promoties, maar — heel belangrijk — ook geen degradaties.

naamklasse
Monique La Brijn3
Kees La Brijn4
Job Duijndam4
Adri de Graaff5
Ellen de Kruijff5
Marvin de Kruijff6

Monique


Zie ook:


The Black Eagles organiseerden op zaterdag 28 juni een toernooi waarbij drie spelers per team van de Toernooidivisie B uitgenodigd waren. Redeoss heeft hier gehoor aan gegeven. We zouden oorspronkelijk met drie spelers van Redeoss deelnemen aan dit All Star toernooi in Rosmalen. Helaas kreeg Peter een dag daarvoor autopech en kon niet mee omdat er het één en ander nog geregeld moest worden. Albert en Kees bleven over om Redeoss te vertegenwoordigen. De volgende dag werd een internationaal toernooi georganiseerd waar Redeoss niet aan zou deelnemen. Hopelijk organiseren ze het volgend jaar weer en kunnen we dan wel meedoen.

Aanpassingen
De wedstrijden werden gefloten door bondsscheidsrechters. Er werd gespeeld volgens de regels van het afgelopen seizoen, met uitzondering van de volgende aanpassingen:

 • We spelen 4 x 20 minuten doorlopende tijd
 • Het aanvragen van een wissel is niet nodig
 • We spelen zonder punten
 • Er wordt geen verlenging gespeeld

Na afloop roepen de coaches één speler per team uit tot MVP!

Teamsamenstellingen
De teams leenden shirtjes van The Black Eagles. Ons team kreeg de witte shirts met de rode bies. Coach was John (The Black Eagles). Het team was samengesteld uit spelers van The Black Eagles, Devedo, WSV, Redeoss en Archilles'71.

Het witte team in Rosmalen
Het witte team in Rosmalen
(klik op de foto voor een vergroting)

Onze tegenstanders kregen het gele shirt. Coach was Kees (Devedo). Dit team werd samengesteld uit spelers van The Black Eagles, Devedo, Antilope en WSV.

Het gele team in Rosmalen
Het gele team in Rosmalen
(klik op de foto voor een vergroting)

Plezier maken en vooral winnen
Dat gaf coach John aan. Je medespelers waren de tegenstanders van het afgelopen seizoen. De klik in het veld was er, er werd goed gestreden voor elkaar en er hoefden niet veel overtredingen gemaakt te worden. De coach aan de kant gaf aanwijzingen en bracht op zijn tijd aanpassingen aan waardoor de tegenstander steeds minder vat op ons kreeg. Het helpt als je twee snelle spelers aan je zijde hebt, die ook nog weten te scoren. Dat brengt heel veel rust in het verloop van de wedstrijd. Het witte team, waar de Redeoss spelers in meespeelden, heeft beide wedstrijden overtuigend gewonnen met 78-64 en 72-38.

Albert en Kees in Rosmalen
Albert en Kees in Rosmalen
(klik op de foto voor een vergroting)

De spelers hebben het enorm naar hun zin gehad en leuke wedstrijden gespeeld. Dit toernooi is zeker een aanrader. Een toernooi waar met plezier hard werd gewerkt en er zoveel kwaliteit in het veld was om iedere kans af te ronden. Fantastisch!

Kees


Zie ook:


Op zaterdag 21 juni werd het aangepast badminton circuit afgesloten met het toernooi van B.C. Bever in Rijen. Redeoss werd vertegenwoordigd door Daphne van Es, Anouk Meijs, Axel Nieuwenhuyse, Tomeck Nijland, Tim Quartel, Tess Scheele, Nick van der Velden en Piet van Wingerden.

In het enkelspel deed Tim goede zaken door de mannen rol B te winnen. Nick behaalde een zeer verdienstelijke tweede plaats bij de mannen staand B. Bij de vrouwen staand stonden Tess en Daphne tegenover elkaar in de finale, waarbij Tess aan het langste eind trok.

Bij de mannen dubbel rol wist Tim Quartel met partner Jordy Brouwer de finale te winnen van het sterke Duitse koppel Marcel Hörenbaum en Young-Chin Mi met 21-16 en 21-12.

Bij de mannen dubbel staand wisten Tomeck en Piet een keurige derde plaats te behalen. Bij de vrouwen dubbel staand was de eerste plaats voor het gelegenheidsduo Anouk Meijs en Tess Scheele. Daphne van Es legde in dit onderdeel met haar partner beslag op de tweede plaats.


Hieronder treft u nog een nagekomen verslag aan van Piet van Wingerden:

Op zaterdag 21 juni was het dan weer zover: de laatste badmintonwedstrijd van dit seizoen, ditmaal bij BC Bever. Al vroeg vertrokken we naar Rijen. De groep bestond uit Axel, Tomeck, Daphne, Tim, Tess, Nick en Piet. De wedstrijden begonnen om 9 uur. In de mannen enkel B werd Nick tweede. Goed gedaan, knul. Ga zo door. Piet en Axel lagen er al snel uit bij de mannen enkel staand A. Tomeck maakte er tegen Guus een geweldige partij van met een mooie eindstand: 17-21, 21-15 en 21-16. Jammer, maatje. Volgend seizoen heb je Guus zeker; ik geloof in je. Nick heeft een geweldige prestatie geleverd samen met zijn partner tegen België. Dit was de eindstand van hun partij, Bob Biesmans en Victor Veraa tegen Nick van der Velden en Patrick Vrouwenvelder: 16-21, 21-19 en 21-10. Een beetje langer samen oefenen en jullie komen er wel. Bij de ME rol B werd Tim Quartel eerste. Tim Quartel tegen Marcel Hörenbaum was een spannende driesetter die uiteindelijk werd gewonnen door Tim: 21-17, 12-21 en 21-19.

Bij de vrouwen enkel was de strijd weer tussen Tess en Daphne. Tess werd eerste en Daphne tweede. Mannen dubbel rol werden Jordy Brouwer Von Gonzenbach en Tim eerste. Bij de vrouwen dubbel staand werd Anouk, die na lange tijd weer eens mee deed, met Tess eerste na een zware partij tegen Daphne en Beppie Gerritsen. Jammer Daphne, volgend jaar word je eerste, daar twijfel ik niet aan. Aan Tess en Anouk zou ik zeggen: lekker blijven spelen zoals het nu gaat. Piet en Tomeck maakten er twee keer een spannende wedstrijd van. De eerste was tegen Eddy Boerman en Guus Maassen: 19-21, 21-10 en 21-9. Volgend seizoen gaan we er weer voor, maatje. De tweede was tegen Bob Biesmans en Victor Veraa: 22-20, 11-21 en 6-21. Eindelijk was het ons gelukt om ze te verslaan, Tomeck. Ze werden uiteindelijk derde.Ik zou graag onze trainers ook dit jaar weer heel erg willen bedanken. Bert, Bart, Lenie en Leon, jullie hebben ons veel geleerd en hopelijk blijven jullie dat nog een tijdje doen. Voor alle spelers zou ik zeggen: rust lekker uit en ook voor Erik Jan en Carmen zou ik zeggen we zien jullie na de vakantie weer. Dan zien we elkaar weer fit volgend seizoen.

Piet van Wingerden


Via onderstaande link kunt u alle uitslagen vinden:

In de Clear Nr. 246 is het volgende verslag verschenen:


Voor de afsluiting van het rolstoelbasketbalseizoen heeft Redeoss op zaterdag 21 juni samen met het jeugdteam een basketbaltoernooi georganiseerd. Dit werd gedaan onder de bezielende leiding van Martin. De teams werden ingedeeld in de kleuren blauw, geel en oranje.

Klik op een foto voor een vergroting
Afsluiting seizoen rolstoelbasketballers

Sophia Revalidatiecentrum in Delft

Afsluiting seizoen rolstoelbasketballers

René zette de rolstoelen klaar zodat de spelers konden inspelen

Afsluiting seizoen rolstoelbasketballers

Het blauwe team was hun zangkunsten nog aan het oefenen

Afsluiting seizoen rolstoelbasketballers

Het gele team is er ook (bijna) klaar voor

Afsluiting seizoen rolstoelbasketballers

Het blauwe en gele team mochten de eerste wedstrijd spelen en het begon met een sprongbal

Afsluiting seizoen rolstoelbasketballers

Het publiek was er al klaar voor om de spannende wedstrijd aan te moedigen (er is zelfs een ratel aan flarden gegaan)

Afsluiting seizoen rolstoelbasketballers Afsluiting seizoen rolstoelbasketballers

Enkele spannende momenten uit de wedstrijden

Afsluiting seizoen rolstoelbasketballers

Het blauwe team heeft het toernooi uiteindelijk gewonnen

In de kantine gaf Albert het sein om aan te vallen, zoals hij eerder ook in het veld had gedaan. De hapjes en drankjes, die een ieder meegenomen had, werden tijdens de wedstrijden bij elkaar op tafel gezet en na de wedstrijden gingen we gezamenlijk eten in de kantine. Je mocht pakken/proberen wat je wilde, onderwijl werd er leuk gebabbeld en terug gekeken op het toernooi en het afgelopen seizoen.

Afsluiting seizoen rolstoelbasketballers Afsluiting seizoen rolstoelbasketballers

Kees


Zie ook:

Christine Zeelenberg heeft een leuk fotoverslag op video gemaakt:


Vol goede moed vertrokken Kees en Monique in de ochtend van zaterdag 14 juni richting het zuiden, naar Valkenswaard voor deelname aan het NK. De rit begon al apart. Ze waren nog maar net twee bochten verder of de eerste wachttijd van de dag was daar. Een familie gans had het zich gezellig gemaakt op de hoofdweg. Ze waren niet onder de indruk van het vervoermiddel en daardoor maakten ze ook geen haast om toch maar naar een veiliger terrein te gaan. Kees en Monique vonden het nog te vroeg voor de toeter, het was pas kwart over zeven. Gelukkig voor hen kwamen er nog meer auto’s, die wel indruk maakten, en de familie ging iets sneller van de weg af. Ze konden dus verder. Na een rustige rit van bijna twee uur kwamen ze op de plek van bestemming.

Sporthal De Belleman in Valkenswaard

Hier bleek al duidelijk dat dit toernooi alle interesse had van het hoofdkantoor van de NTTB. Bij aankomst kreeg je een prachtig boekje met sponsorreclames met hierin een lijst van de deelnemers en het afvalschema voor laat in de middag. Er waren ook officiële scheidsrechters, aangevuld met vrijwilligers, aanwezig zodat bij iedere tafel er wel iemand de telling deed.

Maar eerst was er tijd voor een kopje thee/koffie en een praatje met andere deelnemers. Ze zaten aan tafel toen de spelers van Doing binnenkwamen voor hun kopje koffie. Hier werd verteld dat bij binnenkomst ze vervanging hadden voor onze Marvin, die zich ziek had afgemeld, bij het dubbelspel voor hun speler die er wel was. Trouwens ook Ellen was er niet. Dit keer had zij gekneusde ribben. Heel vervelend. Ellen, we vinden het nu genoeg hoor. Probeer niet nog meer te kneuzen. We willen je graag weer in actie zien. Na nog gezellig wat gebabbeld te hebben ging het toernooi om half tien toch echt beginnen.

Sporthal De Belleman in Valkenswaard

Nou ja, bijna dan. Kees mocht om vijf voor tien beginnen en Monique pas om tien voor half elf. Dus eerst maar naar de tribune een trap op. In de zaal was beslist geen ruimte voor banken of stoeltjes voor spelers slecht ter been. En zo lang staan is geen optie. Zoals gezegd ging Kees dus het eerst naar beneden. Nadat Monique drie sets van hem had gezien, het stond 2-1 voor Kees, mocht ook zij naar beneden. En ze bofte... ze mocht gelijk drie wedstrijden achter elkaar spelen. Dat was dus geen doen, ondanks dat ze de eerste nog wel in winst had omgezet. En dan één wedstrijd pauze, Kees was ook al klaar en had zijn drie wedstrijden netjes gewonnen, voor ze de laatste mocht spelen. Ook deze was snel gespeeld. Eén troost, in haar poule zaten de latere nummer 1 en 2 van die dag in haar klasse. Het was tien voor half één en zoals gezegd mocht Kees nog een wedstrijd spelen in de afvalronde. Die kwartfinale begon pas om vier uur. Eerst moest nog het dubbeltoernooi gespeeld worden.

In de kantine kwamen ze de spelers van Veghel tegen, waar ze zich bij aansloten. En Kees was helemaal in zijn nopjes... Ze hadden namelijk... ERWTENSOEP. Uiteindelijk zijn ze nog even naar de tribune gegaan om weer in de tafeltennisstemming te komen... trap op en trap af... Kees mocht in de kwartfinale tegen Marie Louise uit Venray. Sowieso al een gezellig vooruitzicht. Maar ook Kees lukte het niet meer en ondanks dat hij nog een game 11-13 speelde, moest hij in haar op deze dag de meerdere erkennen. Hiermee waren onze spelers dus uitgespeeld. Er werd besloten om gelijk weer huiswaarts te gaan. Eenmaal thuis kon Kees zich lekker op de bank installeren voor het WK voetbal. We konden terugkijken op een boeiende dag.

De resultaten:

klassenaamuitslagen
4Keespoule3-1 / 3-0 / 3-2
  kwartfinale0-3
AMoniquepoule3-0 / 1-3 / 0-3 / 0-3

Monique


Zie ook:


De interne competitie 2013-2014 was weer voorbij. Alle wedstrijden waren weer gespeeld. Het wachten was op de prijsuitreiking. Dinsdag 3 juni werd om een uurtje of acht de prijsuitreiking gedaan. Nadat er al door diverse deelnemers een balletje was geslagen kon het feestje beginnen.

Monique vertelde een ieder op welke plek hij/zij was geëindigd en deelde een klein presentje uit. Ook dit jaar werd weer bij de aardigste speelster van onze competitie begonnen, iedereen mag van haar winnen, Wendy. Zij mocht als eerste het presentje ophalen. Langzaam aan naderde de top van poule B. Hier was een verrassing. Niet Adem maar Rob ging er met de wisselbeker, en een diploma, vandoor. Vervolgens was poule A aan de beurt. Hier was het stuivertje wisselen. Ten opzichte van vorig seizoen was de boel goed door elkaar geschut. Monique nam de wisselbeker over van Marco. Denk nu niet dat de heren op plaats twee er moeite mee hadden. Nee hoor, volgend seizoen gewoon weer nieuwe kansen.

De winnaars van de interne competitie seizoen 2013-2014 zijn:

Rob en Monique

Poule B: Rob Wasmus
Poule A: Monique La Brijn
GEFELICITEERD

Fijn is het om de verenigingsfotograaf Kees binnen de groep te hebben. Hij had alweer menig mooi plaatje geschoten die avond. Maar het beste moment moest nog komen. De groepsfoto. De camera werd ingesteld en dan een hardlopende Kees in een poging om op tijd bij de groep te zijn. Na twee — of was het drie keer — lukte het dan toch. De groep had van te voren al veel pret, uiteindelijk was ook de slappe lach doorgebroken. Dus de foto? Dat kon niet fout gaan. Adem had gauw nog van Kees een foto gemaakt terwijl hij zijn sprintje trekt. En had ook een goed plekje voor hem open gehouden zodat hij er soepeltjes bij kon komen staan. Top gedaan Adem.

Groepsfoto

Nadat iedereen weer een beetje bijgekomen was van het lachen gingen we met zijn allen naar de kantine voor een natje, een droogje en een praatje.

Daarna was er nog tijd om te tafeltennissen voordat de boel weer netjes werd opgeruimd. En het was heel gezellig die avond. Moeilijk te omschrijven maar de foto’s zeggen genoeg lijkt me.

Het volgende seizoen 2014-2015 zal na de herfstvakantie weer van start gaan.

De resultaten:

poule A poule B
nr.naampercentagenr.naampercentage
1Monique La Brijn100,00%1Rob Wasmus88,20%
2Marco van Dijk66,67%2Adem Azgin80,00%
3Kees La Brijn62,50%3Ineke Dijksman58,80%
4Els Mulder44,44%4Elly Rodenburg47,10%
5Ellen de Kruijff23,53%5Marvin de Kruijff20,00%
6Jérôme Stordiau06,25%6Wendy de Roos00,00%

Monique


Zie ook:


De Nederlandse Staatsloterij - sinds kort shirtsponsor van onze rolstoelbasketballers - ondersteunt ook de organisatie SailWise. Deze club organiseert onder andere een watersportvakantieweek voor gehandicapten. Mede door de ondersteuning van de Nederlandse Staatsloterij wordt het mogelijk om aan een passende groep gehandicapten een compleet verzorgde watersportvakantie aan te bieden.

In principe regelt SailWise de invulling van deze vakantie, maar zij hebben de Nederlandse Staatsloterij de mogelijkheid geboden om zelf een passende groep te vinden. Omdat SailWise gericht is op (bijna) volwassenen, past dit niet samen met andere initiatieven zoals Kika en stichting Opkikker. Daarom wil de Nederlandse Staatsloterij anderen de mogelijkheid bieden om zelf een passende groep voor te dragen.

Het gaat om een ‘midweek’ groepsvakantie voor maximaal 23 personen inclusief begeleiders. De groepsvakantie staat gepland voor eind september of oktober 2014. Het is belangrijk om te weten dat de groep zelf garant moet staan voor eigen zorgbegeleiding. De watersportexpertise en -begeleiding worden geleverd door SailWise.

Wellicht zou dit iets kunnen zijn voor sporters van Redeoss. Meer informatie over SailWise is te vinden op hun website:

Voor meer informatie kunt u terecht bij Michel Drieman of Albert Peters.


Met nog in de benen en armen de gevolgen van de twee tafeltennisweekenden in mei, trok de ploeg wederom naar Zoetermeer. Dit keer voor het integratietoernooi. Job, Ellen, Marvin, Kees en Monique waren allen netjes op tijd aanwezig om deel te gaan nemen. Het wachten was op spelers van andere verenigingen, waarvan sommigen helemaal niet kwamen opdagen. Vooral voor Ellen had dit gevolgen in haar poule.

Integratietoernooi in Zoetermeer

Daar kwamen er twee spelers niet. Hierdoor speelde zij in haar ochtendpoule slechts drie wedstrijden. Ondanks haar inzet, één game winst, verloor zij die wedstrijden. Ook bij Job, Marvin en Kees viel er een wedstrijd uit. Marvin had het best gezellig met zijn medespelers in de poule. Hij wilde nog van Monique weten hoe lang hij nu eigenlijk al met de ploeg meegaat. Nou Marvin... sorry hoor, maar het is al duidelijk langer dan gezegd die dag... jouw eerste toernooi in de boeken was in mei 2009.

Job en Kees in Zoetermeer

Van de heren ging alleen Job door naar de hoofdronde; hij had één wedstrijd gewonnen en was daarmee derde van zijn poule, de bofferd. Bij Monique waren wel alle spelers aanwezig. Door veel vier en vijf games te spelen per wedstrijd, liep het daar weer aardig uit. Ze waren nog net niet als laatste klaar. Ook Monique kwam niet verder dan de vierde plaats en ging naar de subronde. Net als Ellen, Kees en Marvin.

’s Middags werd begonnen met de hoofdronde. Er werden poules van drie deelnemers gespeeld. Job deed zijn best. Hij verloor tegen de één een game met 11-13 en won van de ander een game met 15-13. Dat was niet genoeg. Hij was voor het verdere toernooi uitgeschakeld. In de subrondes kwamen later Kees, Ellen, Marvin en Monique uit. Ook in poules van drie.

Monique wordt tweede in Zoetermeer

Alleen Monique kwam door deze ronde en ging verder naar de finalepoule. In de finale kwam ze weer twee spelers tegen waar ze die ochtend ook al tegen gespeeld had. Spannend dus. Ze begonnen als laatste aan hun wedstrijden en de organisatie maande al aan tot opschieten. Ze deden nog net niet het licht uit. De wedstrijden waren zodanig spannend dat ook de organisatie de wedstrijden wilde bekijken. Na één winstpartij en één verliespartij moest Monique genoegen nemen met de tweede plaats in de sub B klasse.

Na nog een hapje en drankje kon er weer huiswaarts worden gereden. En gezien de afstand was Kees nog ruim op tijd voor de finale van de Champions League voetbal. Maar of hij blij was met die uitslag is weer een heel ander verhaal.

De resultaten:

klassenaamuitslagen
CMarvinpoule0-3 / 0-3 / 0-3 / 0-3sub C0-3 / 0-3
CEllenpoule0-3 / 0-3 / 3-1sub C1-3
CJobpoule2-3 / 0-3 / 2-3 / 3-1hoofd C0-3 / 1-3
BKeespoule0-3 / 0-3 / 2-3 / 2-3sub B1-3 / 0-3
BMoniquepoule3-1 / 0-3 / 0-3 / 3-1 / 0-3sub B1-3
  finale3-1 / 1-3

Monique


Zie ook:


Zondag 25 mei kon de badmintonploeg van Redeoss weer aan de bak. Er werd een toernooi gespeeld in Sliedrecht. De rollers en staanders vochten om het eremetaal in de enkel en de dubbel. Onze trouwe supporters Lenie en Bert waren niet aanwezig. Door een niet nader te noemen nagelknip-incident op de toilet (nee, stel mij geen vragen, het is echt niet nader te noemen), waren zij toe aan een vakantie in Frankrijk. Dat is hen onwijs gegund! Gelukkig vonden wij in Irene en Carmen van Kester twee goede vervangers. Zij hebben ons samen naar Sliedrecht gereden en ons begeleid en gecoacht. Bedankt daarvoor! Erg bijzonder, omdat Carmen zelf niet kan spelen vanwege een hardnekkige blessure. Dat geldt ook voor Erik Jan. Maar Carmen en Erik Jan stonden allebei langs de baan om ons aan te moedigen, hoe zuur het ook is voor hen om toe te moeten kijken. Het wordt erg gewaardeerd dat jullie er waren en heel veel sterkte, kanjers!

2 x goud voor Tim
Tim Quartel kwam uit in de mannen enkel B rol. Tim speelt sinds kort weer mee in de enkel en doet dat met verve. Al zijn tegenstanders speelde hij in twee sets naar huis. In de finale kreeg zijn tegenstander slechts 25 punten, de andere 42 waren voor Tim! Dat maakte dat Tim goud won in de mannen enkel. Ook in de mannen dubbel liet Tim zien wat hij waard is. Samen met Jordy Brouwer trok hij aan het langste eind, zonder ook maar één keer in de problemen te komen. Twee keer goud voor Tim dus.

Identiteitscrisis?
Ook Sanneke van der Vliet was lekker bezig. Zij werd derde in het vrouwen enkelspel. Bij de dubbel was Sanneke de grote favoriet, samen met haar partner in crime Marijke de Roo. Die rol maakten zij ook waar. Sanneke en Marijke schreven met duidelijke cijfers de vrouwen dubbel op hun naam. En weer ging er goud mee naar Rijen! Een minpuntje aan Sanneke, dat ik toch even wil benoemen. Vandaag speelde zij voor het eerst in een shirt van de BC Bever. Geen Redeoss meer? Dat kunnen wij niet aan! Gelukkig had Sanneke nog wel haar Redeoss broek aan. We houden het maar op een identiteitscrisis. Tijdens sommige periodes in je leven weet je niet waar je bij wilt horen... Ze komt vast wel weer bij de Delfts blauwe kleuren terecht!

20-22 tegen de grootmeester
Axel Nieuwenhuyse houdt wel van een stuntje. En het liefst tegen Eddy Boerman. In de mannen enkel A kwam hij deze ervaren badmintonner tegen. Axel liet echter niet over zich heen lopen. De tweede set was erg spannend. De winst viel met 22-20 net aan de kant van Eddy. ’s Middags ging Axel samen met Rowan van der Krogt dubbelen. De mannen raken steeds beter op elkaar ingespeeld en dat is ook wel nodig tussen het heftige geweld van alle heren. Axel en Rowan gingen met het brons naar huis, super mannen!

Piet en Tomeck geven elkaar geen haar
Piet van Wingerden en Tomeck Nijland deden ook mee in de mannen enkel staand A. Zij speelden een spannende partij onderling. Het werd een driesetter, waarbij zij allebei een set van een onwijze achterstand terug kwamen en de set wonnen. Uiteindelijk won Piet twee sets en dus de partij. Omdat de heren beiden in spannende partijen van Guus Maassen hadden gewonnen en alleen Eddy Boerman te groot bleek, werd Piet tweede en Tomeck derde. In dubbel deden de heren ook goed mee. Ze werden tweede en speelden ook lekker mee in de finale tegen Guus en Eddy, met een laatste setstand van 22-24, kan de winst een volgende keer ook best eens aan de andere kant vallen.

Redeoss onderling
Daphne van Es en ik deden mee bij de vrouwen enkel staand. Wij kwamen elkaar tegen in de finale. Dit werd een spannende driesetter, die ik uiteindelijk won. Maar als Daphne geen onwijze last van haar elleboog had gehad (en gewoon doorspelen die meid!), had de winst ook best aan de andere kant kunnen vallen. In de dubbel kwamen wij elkaar ook tegen. Er waren slechts twee koppels en daarom moesten we twee keer tegen elkaar spelen. De eerste partij won Daphne met Beppie in een driesetter en de twee partij won ik met Alexandra in drie sets. Uiteindelijk zijn Daphne en Beppie op basis van voor- en tegenpunten verdiend eerste geworden.

Domme actie
Dan wil ik graag nog iets toevoegen... Mijn ploeggenoten merkten op dat ik vaak, goed bedoeld, mensen voor gek zet in mijn verslagen. Maar dat ik dit nooit bij mijzelf doe (nee, duh!). Ik had echter volgens hen vandaag zo’n domme actie, dat ik hem met jullie moest delen. Nou, vooruit dan. Ik ging douchen en kwam er achter dat ik mijn handdoek was vergeten. Ik ben toch maar gaan douchen, wel zo lekker. Vervolgens heb ik mij afgedroogd met mijn sportshirt en was ik dus eigenlijk weer vies. Het is blijkbaar bijzonder dom als je gaat douchen, terwijl je weet dat je geen handdoek hebt. Ik heb beloofd bij thuiskomst nog een keer te gaan douchen en een foto te maken als bewijs... Ik twijfelde alleen waar ik dan een foto van moest maken... van de handdoek... of het douchen? Weet je, lieve teamgenoten, ik denk dat ik mijzelf zo wel genoeg voor schut heb gezet... Ik bespaar jullie de foto, want mijn handdoek is niet zo schoon meer...

Tess


Via onderstaande link kunt u alle uitslagen vinden:


Voor de tafeltennisploeg is mei een drukke maand. Zo ook het weekend van 17 en 18 mei. Op zaterdag ging het grootste deel van de ploeg naar Lochem. Niet op bezoek bij Adri, die nog altijd geblesseerd is en daar woont, maar om deel te nemen aan het jaarlijkse Topperstoernooi. En omdat Kees en Monique de volgende dag ook nog gingen deelnemen aan de paragames in Schijndel was er helaas ook geen tijd om op de koffie langs te gaan. Het werd een heel speciaal weekend met veel zon en het sneeuwde... POLLEN... HATSJOE... Xtig.


Verslag Topperstoernooi te Lochem op zaterdag 17 mei 2014:

Zoals gezegd kwamen we vanuit Delft met vijf spelers om deel te nemen aan het altijd gezellige Topperstoernooi georganiseerd door LTTC de Toekomst. Er wordt gespeeld voor de bekers en het percentage voor de ranglijst, maar vooral voor de lol.

LLTC De Toekomst in Lochem

Ook is er altijd een tombola, doen we altijd gezellig aan mee. Heb je ook de meeste kans op een prijsje, nietwaar. Maar goed, er moest ook getafeltennist worden.

Monique in Lochem

Alle wedstrijden werden ingekort en het werd hierdoor altijd 3-0, 0-3, 2-1 of 1-2. Terwijl bij de poules van klasse 4, 5 en 6 alleen de nummers één en twee doorgingen naar de finaleronde, werd in de combipoule van klasse 2 en 3 een dubbele ronde gespeeld. Zo kon het dus gebeuren dat Marvin maar drie wedstrijdjes had gespeeld en Ellen vier wedstrijden. Kees en Job mochten vijf wedstrijden spelen. Helaas had geen van hen genoeg winstpartijen om door te gaan naar de finaleronde.

Marvin in Lochem Ellen in Lochem

Monique kwam uit in de combiklasse en speelde een dubbele poule, in totaal acht wedstrijden, die dag. Waarvan zij in de ochtend de wedstrijd van de klasse twee speler verloor met 10-12, 5-11 en 12-14. Maar in de middag won zij overtuigend van deze speler met 11-7, 11-7 en 11-7. Hierdoor kon zij aan het einde van de dag om 15:45 uur de eerste prijs ophalen. Kees en Monique waren nog zeker tot 16:15 uur in Lochem voor zij ook naar huis gingen.

Job in Lochem

Job had dringende afspraken in Delft, laat in de middag, en was hierom met zijn meerijders Marvin, Ellen en Remo (supporter van die dag) alvast om 14:40 uur naar het westen teruggekeerd.

De resultaten:

klassenaamuitslagen
6Marvinpoule0-3 / 0-3 / 0-3
5Ellenpoule0-3 / 0-3 / 1-2 / 1-2
4Jobpoule0-3 / 1-2 / 3-0 / 1-2 / 1-2
4Keespoule2-1 / 1-2 / 1-2 / 2-1 / 2-1
3Moniquepoule3-0 / 3-0 / 0-3 / 3-0 / 3-0 / 3-0 / 3-0 / 3-0

Verslag van de paragames te Schijndel op zondag 18 mei 2014:

Nog enigszins stroef in de benen van de dag ervoor gingen Kees en Monique ook deze zondag weer op pad. Dit keer naar Schijndel. Hier werden de paragames georganiseerd

Paragames in Schijndel

De organisatie was zo verstandig geweest op de deskundigheid van de RRT Noord-Brabant erbij te halen als toernooileiding voor het tafeltennis. Helaas voor de organisatie waren er veel niet omdat zij twee toernooien in het weekend te veel vinden. Hiermee waren de vaste deelnemers zoals die vanuit Venray, maar ook onze Ellen en Marvin, er niet bij deze keer. Voor de organisatie kwam het wel op een mooi rond getal: 15 deelnemers.

Dus drie poules waren er gemaakt. Poule A klasse 2 t/m 4, poule B klasse 5 en 6 en zo ook poule C. De wedstrijden in de poules werden netjes volgens best of five systeem gespeeld. Onze Kees en Monique zaten beiden in poule A.

Kees in Schijndel

En je raadt het al, vindt de organisatie ook altijd leuk, ze mochten gelijk tegen elkaar de sportieve strijd beginnen. En het werd spannend... games van 13-11, 3-11, 15-13 en 11-2 waren het resultaat. Nog maar net in het voordeel van Monique. Die ook gelijk weer netjes met haar voetjes op de grond stond.

Verder heeft Kees ook een wedstrijd gewonnen. In vijven dat dan weer wel. Ook wist hij het de latere nummer 1, Tonnie uit Veghel, nog heel moeilijk te maken door twee games te winnen.

Monique kon nog een extra wedstrijd naar zich toe trekken. Hierdoor had zij twee gewonnen wedstrijden op haar naam. Genoeg om derde te worden. En gelukkig voor haar was er dit keer wel een derde prijs.

Prijswinnaars in Schijndel

Na nog even in de kantine een laatste drankje en een praatje te hebben gehad, konden we ook hier weer op tijd naar huis. Af en toe nog even stoppen omdat de vermoeidheid toch wel zijn tol begon te eisen. Maar niet te lang want op de pauzeplaatsen sneeuwde het nog steeds hevig... Pollen... HATSJOE.

De resultaten:

klassenaamuitslagen
AKeespoule1-3 / 3-2 / 2-3 / 0-3
AMoniquepoule3-1 / 1-3 / 0-3 / 3-2

Monique


Zie ook:


Op zaterdag 3 mei stond het Veteranentoernooi in Zoetermeer op het programma: in de tafeltennisagenda was al te zien dat de maand mei een drukke wordt voor onze spelers. Het eerste weekend is het al raak. Twee toernooien. Terwijl Job, Kees en Monique aanwezig zullen zijn op zaterdag 3 mei bij het Veteranentoernooi van Doing te Zoetermeer, gaan Marvin en Ellen meedoen op zondag 4 mei met het Van Lieshouttoernooi georganiseerd door LGSV te Veghel. Lees hier de verslagen door Monique en Ellen.

Veteranentoernooi in Zoetermeer

zaterdag 3 mei — Veteranentoernooi in Zoetermeer

De binnenkomst in Zoetermeer was weer gezellig. Koffie en andere versnaperingen stonden al klaar om besteld te worden. Nadat iedereen aanwezig was kon het toernooi om 17:00 uur beginnen. En wel aan zes tafels. Alle spelers waren door de organisatie ingedeeld in poules van 6. We speelden dus gelijk al allemaal 5 wedstrijden. Job en Monique kwamen uit in dezelfde poule. Waar Monique nog drie wedstrijden wist te winnen, lukte het Job niet. Kees wist in een andere poule 1 wedstrijd in winst om te zetten. Na deze wedstrijden was er even een pauze, zodat de jury kon bepalen waar de spelers in de vervolgronde terecht kwamen. De keuze was topper, runners of troost. Tja, wij van Redeoss kwamen dus niet in aanmerking voor de topper.

Monique en Job in actie

Maar Monique mocht uitkomen in de runner poule. Terwijl Kees en Job ieder in een aparte poule van de troost terecht kwamen. Om 20:00 uur begon deze vervolgronde, waar iedereen nog weer drie wedstrijden mocht spelen. Monique kwam uit in de runner poule. Helaas was het verzet van de tegenpartij haar iets te groot en kon zij niet meer doen dan het hun erg moeilijk maken. In troost A verweerde Job zich dapper, maar helaas. Nadat hij zijn laatste wedstrijd had verloren was het voor hem tijd om naar huis te gaan.

Kees moest toen nog 1 wedstrijd in zijn troost poule spelen, die hij heel verdienstelijk won. Met nog een andere winstpartij op zak, kon hij door naar de halve finale, waar hij met 3 games van 8-11 zich plaatste voor de troostfinale. Het was inmiddels al heel laat. Met standen als 4-11, 6-11 en 6-11 lukte het hem niet om de derde prijs te veroveren. Een vierde plaats was zijn plek.

Moe gestreden konden we in de kantine nog even bijkomen. Een babbeltje, een drankje en een bitterballetje maakten het wachten voor de prijsuitreiking aangenaam. Tegen twaalven gingen uiteindelijk ook Kees en Monique weer huiswaarts.

De resultaten:

klassenaamuitslagen
n.v.t.Jobpoule0-3 / 0-3 / 0-3 / 0-3 / 0-3
  troostpoule0-3 / 0-3 / 0-3
n.v.t.Keespoule0-3 / 1-3 / 3-2 / 0-3 / 0-3
  troostpoule3-1 / 2-3 / 3-0
  troostfinale0-3 / 0-3
n.v.t.Moniquepoule1-3 / 3-0 / 0-3 / 0-3 / 3-0
  runnerpoule0-3 / 0-3 / 2-3

Monique


zondag 4 mei — Van Lieshouttoernooi in Veghel

Om kwart voor 6 stonden we op, zodat we alles op ons gemak konden doen. We gingen om kwart voor 8 op weg met vandaag voor het eerst Remo als onze chauffeur. Omdat we zonder TomTom reden had Ellen een route van internet gehaald. Het eerste stuk ging zonder problemen en het was dan ook gezellig in de auto.

Tafeltennis Centrum Veghel

In de buurt van Veghel ging het helaas wat minder. Volgens onze beschrijving moesten we de Laverdonk op. Tot zover ging het nog goed. Daarna gingen we dwalen en hebben erg veel van het boerenlandschap gezien, waar op zich niets mis mee is. We hebben vele malen de weg gevraagd en eindelijk wisten mensen ons de weg te wijzen. We waren om 10 over 10 op de plaats van bestemming, waar men dacht dat we niet meer zouden komen. Gelukkig konden we nog mee doen.

Marvin in actie

Marvin zat in een poule van 5 mensen en speelde dus 4 wedstrijden. Tegen Ine speelde hij 6-11, 6-11 en 1-11. Tegen Diny werd het 5-11, 7-11 en 2-11. Tegen Sevinc verloor Marvin met 3-11, 2-11 en 3-11. Tegen Christina werd het 4-11, 6-11 en 2-11.

Ellen zat in een poule van 4 personen en speelde ’s morgens 3 wedstrijden. Tegen Herman won zij met 7-11, 12-10, 11-7 en 11-4. Tegen Olaf werd het 7-11, 6-11 en 4-11. Tegen André werd het 6-11, 9-11 en 3-11.

Ellen in actie

’s Middags moest Ellen tegen dezelfde mensen nog een keer. Tegen Herman werd het 11-7, 8-11, 3-11, 11-8 en 12-10. Dit was een spannende wedstrijd, in het voordeel van Ellen. Tegen Olaf verloor ze met 9-11, 3-11 en 2-11. Tegen André werd het 11-7, 0-11, 5-11 en 7-11.

We zijn dus niet in de prijzen gevallen, maar het belangrijkste is dat het een gezellige dag is geweest.

De resultaten:

klassenaamuitslagen
6Marvinpoule0-3 / 0-3 / 0-3 / 0-3
5Ellenpoule3-1 / 0-3 / 0-3 / 3-2 / 0-3 / 1-3

Ellen


Zie ook:


Het was me het seizoen wel! Zomaar een aanloop van nieuwe deelnemers! En ja, nog meer dan wij zelf al hadden, dus... een geweldige competitie! Met zeven tafels (ja, u leest het goed!) hebben we vanaf januari gevochten om de eerste plaats. U begrijpt wel dat dit vechten binnen onze club wel mee zal vallen, aangezien het merendeel van de deelnemers een beperking heeft. Maar kaarten, dat kunnen ze wel! Na de derde ronde stond Sjef van Veen eerste, Dorie Engels tweede en Frits van Rossum derde. En ja, dan die laatste ronde. Kunnen zij hun stand ophouden of zakken ze af?

Helaas, nee, Sjef van Veen was niet meer bereikbaar en won met 19.702 punten! Proficiat! Op de eervolle tweede plaats wist Dorie Engels de stand voor de dames hoog te houden! Geweldig! Maar nummer drie, Frits van Rossum moest de laatste partij met ondergetekende kaarten en werd dus vierde! Op nummer drie kwam Henk v.d. Bosch (een oude rot in het veld).

Zo zie je maar weer, dat je tot op het laatste moment nog een plaatsje kan zakken of stijgen. In ieder geval waren het super gezellige avonden mede door de ondersteuning van een aantal mensen aan de bar en de organisatoren Piet, Ton en Petra. Ik hoop dan ook iedereen terug te zien bij de start van het nieuwe seizoen in september. Ton en Piet hebben er nog steeds zin in!

De uitslagen:

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
21.
22.
23.
24.
25.
26.
27.
28.

Namens het bestuur wensen we iedereen een fijne zomervakantie en hopen dat iedereen het volgend seizoen weer met plezier naar ons clubhuis komt!

Tineke Makkes


De volgende Redeoss kaartavonden zijn op:

 • 25 september
 • 30 oktober
 • 27 november
 • 18 december.

Paaszaterdag (19 april 2014) is een dag met een vast programma: op naar Venray. Naar een geheel nieuw gebouwd tafeltennisparadijs. Hier mochten we deze dag onze prestaties neerzetten. Bij aankomst van Kees en Monique hadden Annemieke en Ellen hun stek al gevonden op het sportterrasje. Met een kopje koffie natuurlijk.

Het nieuwe tafeltennisparadijs in Venray
Het nieuwe tafeltennisparadijs in Venray
(klik op de foto voor een vergroting)

Annemieke had weer een haakwerkje bij zich en Ellen… bleek al kennis gemaakt te hebben met de EHBO. Wat bleek, bij het opstaan in de ochtend was ze de weegschaal tegengekomen. Deze was een stuk steviger dan haar kleinere teentjes. AUWWW...

Annemieke in Venray Ellen in Venray
Annemieke en Ellen in Venray
(klik op een foto voor een vergroting)

Er stonden 15 tafels in de zaal voor ongeveer 70 deelnemers. De organisatie deed weer zijn uiterste best om alles in goede banen te leiden. Wat door de vele vier- en vijfsetters niet helemaal lukte. Ook bleek aan het einde van de poulefase dat er velen het nodig vonden met hetzelfde aantal wedstrijden te winnen. Hoofdbrekens voor de organisatie dus. En ze hebben het weer toppie gedaan.

Onze spelers mochten aantreden in hun eigen poule bij hun tafel. Voorbeeld Monique speelde op tafel 1 en Marvin op tafel 15. Af en toe kwamen ze elkaar nog wel tegen om gedag te zeggen of om te zeggen hoe het ging. Marvin was erg trots op het feit dat hij een set had waar hij maar liefst 9 punten had. Monique stelde voor dat hij nog hoger probeerde te komen. Maar dat duurde een tijdje… en toen… kwam zijn laatste wedstrijd in de poule. Met standen 13-11, 9-11, 6-11, 11-5 en 11-6, gaat hij zomaar ineens een wedstrijd winnen. Geweldig gedaan Marvin. Deze staat!

Op tafel 9 speelde Ellen heel dapper toch nog drie van de vijf wedstrijden. Hiervan won ze er één. Helaas ging het toen niet meer... protest van de teentjes zullen we maar zeggen... en moest ze zich afmelden voor de rest.

Marvin in Venray Kees in Venray
Marvin en Kees in Venray
(klik op een foto voor een vergroting)

Kees maakte het op tafel 4 toch nog spannend ondanks dat hij maar één wedstrijd won. Twee wedstrijden verloor hij in een vijfsetter. Met setstanden zoals 9-11, 11-9, 15-17 en 10-12 zijn er kansen blijven liggen. De tegenstanders waren ook niet de minsten.

Zoals gezegd stond Monique op tafel 1 haar wedstrijden te spelen. En dat ging echt boven alle verwachtingen. Ze won al haar wedstrijden in de poule. Er was wel één vijfsetter voor nodig en twee viersetters, maar van sommige tegenstanders had ze nog nooit kunnen winnen. Na een tijdje konden de vervolgrondes beginnen. Marvin en Kees kwamen uit in de troostronde. Bij verlies was je klaar. Marvin lukte het niet om zijn wedstrijd te winnen, maar dapper wist hij alle drie de sets met 6 punten af te sluiten. Kees won wel, maar in de halve finale was ook zijn tegenstander te groot. Hij verloor met 1-3. Monique moest erg lang wachten voor haar klasse weer van start kon, in de ochtend was het behoorlijk uitgelopen door de vele erg spannende wedstrijden. Na twee uur wachten mocht ze gelijk in de halve finale uitkomen. Omdat ze eerste was geworden in de poule mocht ze de kwartfinale overslaan. In de halve finale was haar tegenstander te sterk en werd het 1-3 in sets. Nu mocht ze nog uitkomen om te spelen voor de 3e/4e plaats. Het licht was nog net niet uit, wel waren alle andere wedstrijden al gespeeld. Dus een boel toeschouwers en geruis.

Hier kwam ze voor de tweede keer Erwin Brans uit Helmond tegen. Zelden van gewonnen in eerdere toernooien. In de ochtend was de onderlinge wedstrijd met de standen 11-3, 3-11, 11-4 en 11-4 geëindigd. Het kon dus alle kanten op gaan. Het werd heel erg spannend. De uitslag werd 12-10, 12-10 en 16-14. Een heuse thriller dus, met per set een andere scheidsrechter. Om de een of andere reden was het te spannend voor ze en vroegen deze tellers tussen de sets vervanging aan. Wel heel gezellig allemaal, dat wel.

Monique wint de derde prijs in Venray
Monique wint de derde prijs in Venray
(klik op de foto voor een vergroting)

Uiteindelijk mocht Monique om ongeveer kwart over zes haar derde prijs ophalen.

De resultaten:

klassenaamuitslagen
6Marvinpoule0-3 / 0-3 / 0-3 / 0-3 / 3-2
  troostronde0-3
5Ellenpoule0-3 / 3-0 / 0-3 / 0-3 / 0-3
   laatste twee niet gespeeld
4Keespoule2-3 / 3-0 / 2-3 / 0-3
  troostronde3-0 / 1-3
AMoniquepoule3-0 / 3-1 / 3-2 / 3-0 / 3-1
  hoofdronde1-3 / 3-0

Monique


Zie ook:


Zaterdag 12 en zondag 13 april hebben de Nederlandse Kampioenschappen aangepast badminton plaatsgevonden bij BC DKC in Den Haag. Redeoss was de vereniging met de meeste deelnemers. Erik Jan Koekoek mocht helaas niet meedoen vanwege een hardnekkige blessure. Erg balen, zeker op een NK. Veel sterkte, Erik Jan.

Tim, San en Jor gaan ervoor
Tim Quartel deed mee bij de heren enkel rol B. Hij was daarbij een grote kanshebber en dat zorgde voor de nodige druk. Gelukkig kreeg die druk Tim er niet onder. Tim haalde de finale en daar won hij in een spannende strijd van de uiteindelijke nummer 2 (21-19 en 21-16). Dat maakt Tim Nederlands Kampioen in de B-klasse! Het zat er echter nog niet op voor Tim. Hij speelde ook de dubbel met Jordy Brouwer in de A-klasse. Daarbij waren de heren ook kanshebbers. Ze schopten het tot de finale en moesten daar helaas hun meerdere erkennen in de tegenpartij. Tim en Jordy speelden echter pas voor de tweede keer met elkaar en dus is dit een keurig resultaat. We gaan zeker in de toekomst meer horen van deze mannen. En nog was het niet klaar voor Tim... hij speelde ook nog de mix met onze Sanneke van der Vliet. De twee hadden met behoorlijk zware tegenstand te maken en vielen helaas niet in de prijzen. Ze gaven zich echter niet zomaar gewonnen en speelden een spannende driesetter. Bij de vrouwen dubbel rol speelde Sanneke met Marijke de Roo. Daar haalden zij een mooie tweede plek. In de enkel vocht Sanneke voor wat ze waard was. Sanneke liet een spannende partij zien, maar viel helaas net buiten de prijzen.

Heren enkel staand B en A, dat doe je ze niet na
Nick van der Velden heeft de smaak te pakken na zijn eerste deelname aan ons thuistoernooi de vorige maand. Ook nu deed hij mee. Bij de staande heren B. Daar haalde hij de finale. In een spannende driesetter moest hij zijn meerdere erkennen in Patrick Vrouwenvelder. Dit belooft veel voor de toekomst. Nick mag apetrots zijn op deze tweede plek en liep dan ook onwijs trots het podium op. Axel Nieuwenhuyse, Piet van Wingerden en Tomeck Nijland speelden mee met de heren staand A. Een zware klasse, met sterke spelers. De heren speelden onderling spannende partijen. Piet versloeg zowel Tomeck als Axel en haalde een podiumplaats. Hij werd derde. Piet speelde een vreemde partij tegen Eddy Boerman. In de eerste set was Eddy heel duidelijk de meerdere, hij won deze set met 21-4. Piet gaf echter niet zomaar op. De tweede set werd heel spannend en moest maar liefst drie keer worden verlengd. Eddy won deze uiteindelijk met 29-27. Piet, wil je ons dit nooit meer aandoen, dit is slecht voor je hart. We zijn wel super trots op je, dat je je koppie niet hebt laten hangen en zo bent teruggekomen na de eerste set!

Vrouwen enkel staan, Carmen en Daphne op de baan
In de vrouwen enkel staand A deden Carmen van Kester en Daphne van Es mee. De dames troffen elkaar in de finale. En dus was Redeoss al verzekerd van goud en zilver. Het goud ging naar Carmen die de wedstrijd met duidelijke cijfers won. Daphne mag echter ook apetrots zijn op haar zilveren plak. Ze moet alleen nog een beetje in haar zelf durven en kunnen geloven.

We hoeven ons niet te vervelen, laten we een staande dubbel spelen
Bij de heren dubbel deden de Redeoss-koppels Nick/Patrick, Piet/Tomeck en Axel/Rowan van der Krogt mee. Er deden veel goede duo’s bij de heren dubbel mee, die aan elkaar gewaagd waren. De toeschouwers werden getrakteerd op diverse driesetters. Uiteindelijk vielen alleen onze Axel en Rowan in de prijzen. Zij werden derde. Bij de dames dubbel deden Daphne/Beppie en Carmen/Tess Scheele mee. Carmen en ik wonnen de finale. Daphne en Beppie behaalden een mooie tweede plek.

Nee het is niet niks, dan is daar ook nog de staande mix
Bij de staande mix was Redeoss rijk vertegenwoordigd. De duo’s Carmen/Eddy, Daphne/Tomeck, Guus/Anouk Meijs en Piet/Tess deden mee. De mix werd erg spannend en elk duo heeft wel een driesetter gespeeld (een duo zelf maar één tweesetter, ik zal verder geen namen noemen, hé Piet). Uiteindelijk werden Carmen en Eddy de grote winnaars en dus zijn zij Nederlands kampioen. Een tweede plek was er voor Guus en Anouk. Anouk, super dat je weer meedeed, we vinden het erg leuk als je dat weer vaker gaat doen. Mits het haalbaar is en je het zelf leuk vindt, natuurlijk. Een derde plek was er voor Piet en voor mij.

Hoogtepunt moest nog komen, Tomeck heeft de grootste beker meegenomen
Elk jaar is er de Carol de Meijere trofee voor de beste speler zonder podiumplaats. Een opkomend talent. En jullie raden het al... deze beker ging dit keer naar onze Tomeck. Tomeck heeft het afgelopen jaar een onwijze ontwikkeling doorgemaakt. Hij speelt steeds sneller en tactischer en wordt een steeds grotere rivaal voor de tegenstanders. De dubbel met Piet gaat steeds beter lopen en de mannen worden een goed en sterk duo. Tomeck, deze beker staat voor iets wat wij allang wisten: je bent een topper en als je zo doorgaat gaan we nog mooie dingen meemaken. Wij zijn trots op je!

En natuurlijk moeten we niet vergeten, aan wie deze resultaten kunnen worden geweten
Het afgelopen jaar hebben we weer flink getraind om deze resultaten te behalen. Daarom wil ik Lenie, Bert, Bart en Leon bedanken voor hun inzet. Elke trainingsavond staan zij weer voor ons klaar. En soms zijn we gewoon een vervelend stel pubers, die het allemaal wel beter weten. Maar toch blijven jullie ons coachen, aanmoedigen en dingen leren! Weet dat we deze resultaten: 5 x goud, 6 x zilver en 5 x brons, aan jullie te danken hebben. En natuurlijk de MEGA-beker van Tomeck. Bedankt!

Tess


Via onderstaande link kunt u alle uitslagen vinden:

Zie ook het verslag in Clear Nr. 238:


Zaterdag 12 april: de finaledag van deToernooidivisies A, B en C werd gehouden in het Topsportcentrum in Almere. Onderstaande foto is gemaakt op de terugweg van het vorige toernooi in Roden. Linksvoor zie je een aantal personenwagens staan, om een indruk te krijgen hoe groot het is. Redeoss speelde hier zijn finaleronde, de laatste wedstrijden van dit seizoen. Beide teams moesten om 12:00 uur hun wedstrijd spelen.

Het Topsportcentrum in Almere
Het Topsportcentrum in Almere
(klik op de foto voor een vergroting)

Na beraad van de wijze mannen is het tot de volgende indeling gekomen:

 • Redeoss 1: Bart, Bert, David, Henk, John, Kees, Peter.
 • Redeoss 2: Albert, Dynah, Fadime, Martijn, Michel, Nico.

Redeoss moest keuzes maken.
Redeoss moest om 12:00 uur voor de 5de/6de plaats van de B-divisie gaan strijden tegen DeVeDo uit Ermelo. Het zou best moeilijk gaan worden zonder de vaste waarde Jérôme en met spelers die net uit de ziekenboeg komen. Omdat beide teams om 12:00 uur moesten spelen was er de uitdaging om de juiste verdeling per team te maken. Hier hou je zoveel mogelijk rekening met de voorkeur per speler, spelerspunten en de waarde in een team. Na overleg via het digitale net werden Bart en David bereid gevonden met het 1ste mee te doen.

Net uit de ziekenboeg waren Bart — hij heeft afgelopen donderdag sinds maanden weer een keer kunnen trainen — en Bert, die zijn schoenen weer pasten. Henk die ook al een tijd niet getraind had, maar wel de wedstrijden een paar periodes mee kon doen, was er ook. Een gehavend team maar men moet er wel iets leuks van kunnen maken. In de eerste periode reed Redeoss achter de feiten aan en stond men in de derde minuut 7-0 achter. Toen scoorden Bart en John tegen. Periodestand: 11-4.

Er werd strijd geleverd
Er werd strijd geleverd
(klik op de foto voor een vergroting)

In het tweede kwart maakt Redeoss het spannender door punten van Bart en John. Deze periode werd gewonnen met 4-7. Ruststand: 15-11. Vier punten verschil is gezien ons spel tot dan toe een goed resultaat te noemen. Maar in de derde periode kwamen we niet uit de press en werd er te weinig geholpen. De foutenlast ging oplopen en dat kan een probleem geven. David, de sluitpost met zijn punten, kan je niet wisselen want dan heb je teveel punten in het veld. En als hij er uit is moet je met vier spelers doorgaan. Bart wist geregeld te ontkomen aan de press, maar doordat hij niet veel getraind had vanwege zijn blessure, lukte het niet om alle mogelijkheden om te zetten in harde punten. Deze periode ging verloren met 12-4.

In de vierde periode vielen de klappen. Kees gooide de bal via de tegenstander uit en de scheidsrechter gaf de bal aan de tegenstander. Lichtelijk aangebrand gaf hij aan wat die van haar optreden vond en kreeg een technische "P", uiteindelijk speelde de tegenstander er op in om Kees uit het veld te spelen en ze werden daarbij geholpen door diezelfde scheidsrechter, en het lukte. Vervolgens probeerden ze overtredingen uit te lokken bij Bart, wat niet lukte. David zorgde er zelf voor dat hij 5 "P's" had en kon ook vertrekken. Vervolgens stonden we met zijn drieën langs de kant, want er kon geen speler meer in vanwege het aantal punten in het veld. Eindstand DeVeDo - Redeoss: 39-17.

Vrije worpen voor Dynah
Vrije worpen voor Dynah
(klik op de foto voor een vergroting)

Allemaal gescoord!
De samenstelling van Redeoss 2 was bijna hetzelfde als heel het seizoen. Helaas kon Erik Jan niet meedoen vanwege een blessure, maar hij en Roelof kwamen wel kijken. Toppie! David moest in het eerste meedoen zodat zij aan het aantal punten kwamen. Redeoss 2 deed het gelukkig wel met Martijn erbij. En stil zitten heeft succes opgeleverd, want hij speelde drie periodes en scoorde ook nog eens tweemaal. Klasse!

Redeoss en JBC/Noorderhaven in Almere
Redeoss en JBC/Noorderhaven in Almere
(klik op de foto voor een vergroting)

Maar niet alleen Martijn was op schot, dat gold voor het hele team. Het unieke van deze wedstrijd was dat alle spelers/speelsters hebben gescoord. Dynah, Fadime, Nico, Michel en Albert. Michel scoorde zijn tweede full house van het seizoen: 5 P´s. De eerste keer was tegen BS Leiden. Ondanks deze geweldige individuele prestatie heeft het geen overwinning opgeleverd. JBC/Noorderhaven was een klein beetje sterker. Hadden ook iets meer snelheid in de ploeg. Gelukkig misten zij heel veel vrije worpen. Jordy in ieder geval. Het was een hele aardige, plezierige wedstrijd, waarbij een scheidsrechter er bijna niet aan te pas kwam. Er was helaas een klein incidentje, toen Maaike van JBC op een wel hele simpele manier kenbaar maakte het niet eens te zijn met de scheidsrechter. Ze zei tegen de scheidsrechter (Rob Edmonds), dat ie een `poffertje` was. Het kwam haar op een technische fout te staan, waarmee zij ook op de sheet kwam te staan. Een geweldig einde van onze competitie en we hopen volgend seizoen met evenveel plezier weer onze wedstrijden te spelen.

De spelers van Redeoss in Almere
De spelers van Redeoss in Almere
(klik op de foto voor een vergroting)

Kees


Zie ook:

Meer foto's vindt u in ons fotoalbum:


Zondag 6 april: het tweede RRT toernooi van 2014 stond voor de deur. Er zouden vier spelers vanuit Delft naar Veghel gaan. Maar helaas: Marvin werd ziek en de familie De Kruijff moest zich afmelden. Kees en Monique, die er de vorige keer niet bij konden zijn, waren nu wel aanwezig.

Tafeltennis Centrum Veghel
Tafeltennis Centrum Veghel
(klik op de foto voor een vergroting)

Er waren voor deze dag 17 deelnemers. De organisatie had drie poules bedacht. De C poule voor alle klasse 6 spelers, de B poule voor alle klasse 5 spelers. En de A poule bestond uit spelers uit de klasse 4 (2 deelnemers), klasse 3 (3 deelnemers) en klasse 2 (1 deelnemer). En je begrijpt het al: onze spelers zaten gezellig samen in poule A. Er waren 5 rondes te spelen. In de eerste ronde speelden Monique en Kees hun match van de dag met de volgende uitslagen: 11-8, 11-4, 10-12 en 12-10.

Kees speelde ook nog super tegen Tonnie, een klasse 2 speler uit Veghel, dat werd een heuse vijfsetter. Ook tegen Ine en Erwin speelde hij hele spannende wedstrijden. Alleen de service van Sjef blijft een ramp. Die wedstrijd ging dan ook snel verloren. Sjef kan Monique inmiddels een stuk minder foppen en zij won deze match in een driesetter. Ook van Erwin wist zij dit keer overtuigend te winnen. Alleen tegen Ine en Tonnie werd het niet veel. Ze wist er tegen de laatste nog wel een viersetter uit te slepen.

Al het speelgeweld werd halverwege nog wel weer even onderbroken voor een gezamenlijke pauze met een overheerlijk kopje soep. Aan het einde van de dag was de familie Pullens, gezin van grondlegger RRT, weer gezellig gekomen. Zij gingen de prijzen uitreiken. Er waren twee prijzen per poule beschikbaar. Ook werd de Pullens Bokaal weer uitgereikt. Dit jaar was Tonnie van de Wetering uit Veghel de gelukkige. Wij feliciteren hem van harte met deze prijs.

Monique had gedurende de dag ook sms contact met Ellen — zij zat zich thuis natuurlijk ook maar te vervelen — die goed op de hoogte gehouden wilde worden. Kees en Monique mochten eigenlijk alleen thuiskomen met een beker. Kees werd vijfde en Monique derde. Dus helaas net geen beker. Om nu een plastic bekertje te gaan fotograferen ging ons toch te ver. Na een smeekbede kregen ze dan toch toestemming om dan toch maar naar Delft terug te komen. Gelukkig... Pffff... dank Ellen, dank.

De resultaten:

poulenaamuitslagen
AKeespoule1-3 / 2-3 / 0-3 / 3-2 / 1-3
AMoniquepoule3-1 / 3-0 / 0-3 / 3-0 / 1-3

Monique


Zie ook:


Zaterdag 5 april: voor de eerste finaledag moesten de teams van de A-, B- en C-divisies naar Roden. Zo ook Redeoss. De volgende spelers moesten het in de B-divisie doen: Albert, David, Henk, Jérôme, John, Kees en Peter.

Sporthal De Hullen in Roden
Sporthal De Hullen in Roden
(klik op de foto voor een vergroting)

Redeoss 2 moeiteloos door:
De vereniging RBVM uit Middelburg, zowel het eerste als het tweede team, kwam niet. Van Middelburg naar Roden is 345 km., 3 uur en 32 minuten rijden. Dit betekende dat het team van Redeoss 2 helaas ook thuis kon blijven, want hun wedstrijd verviel hierdoor. Zij zijn dan automatisch winnaar en gaan verder naar de volgende ronde op zaterdag 12 april 2014 in Almere.

Redeoss doet niet aan match-fixing!
Het mag duidelijk zijn, dat het misschien een uitdaging zal worden als het eerste team haar wedstrijd weet te winnen, want dan moeten het eerste en het tweede op zaterdag 12 april tegelijk spelen. Het mag ook niet op match-fixing gaan lijken en Redeoss zal zijn uiterste best moeten gaan doen om de wedstrijd niet te verliezen.

David in het nieuwe tenue John in actie in Roden
David in het nieuwe tenue en John in actie in Roden
(klik op een foto voor een vergroting)

Toch blij dat we gegaan zijn!
De verwachting was dat Kameleon niet zou komen; dan hoefden wij ook niet naar Roden. Maar het liep anders, want Kameleon ging wel. Het is best ver naar Roden, vooral als er ook nog om gereden wordt. Maar de zaal blijkt perfect. In "Het Nest" in Pijnacker reed je door een zandbak. Hier in "De Hullen" reden we op een houten vloer en dat is heel fijn. Je gaat zo een aantal versnellingen hoger rijden.

Redeoss vs. Kameleon in Roden
Redeoss vs. Kameleon in Roden
(klik op de foto voor een vergroting)

Dit seizoen al tweemaal eerder tegen Kameleon gespeeld en gewonnen. Wij hadden nu Albert erbij en zij hadden hun nr.11 erbij, een grote speelster. De eerste periode werd de tegenstander overrompeld door acties van diverse spelers. Uiteraard zag Redeoss er flitsend uit met het nieuwe tenue van de Staatsloterij en de houten vloer hielp ook een beetje. Het eerste kwart eindigde met een voorsprong van 8-2.

In het tweede kwart scoorde hun nr. 9 (John) een driepunter en Peter stelde daar tweemaal twee punten tegenover. Deze periode ging nipt verloren met 6-7. Maar nog steeds vijf punten voorsprong halverwege.

Redeoss vs. Kameleon in Roden
Redeoss vs. Kameleon in Roden
(klik op de foto voor een vergroting)

De derde periode begon dus met de stand 14-9 voor Redeoss. Kees heeft Italiaans voetbal gekeken. Er werd een héle lichte overtreding op hem gemaakt; normaal laat men doorspelen en vindt men dat niet raar. De scheidsrechter floot niet. Toen riep Kees toch maar "Auwwww" en kreeg de vrije worpen. Helaas ging er maar één van in: een kadootje hoor je helemaal uit te pakken. Ook in het derde kwart scoorde hun nr. 9 (John) een driepunter. De derde periode eindigde gelijk: 7-7.

In het vierde en laatste kwart was het zoveel mogelijk proberen uit te spelen en de wedstrijd niet te verliezen door de kansen te verprutsen, en de tegenstander niet de kans te geven weer in de wedstrijd te komen. Tenslotte is vijf punten voorsprong niet veel. Albert ging ze er in gooien en hun nr. 9 (John) gooide er weer een driepunter in. Dan heb je nog maar drie punten voorsprong. Als er dan nog 11 seconden te gaan zijn en op de middenlijn de bal onnodig verspeeld wordt, kan de wedstrijd alsnog via de verlenging verloren gaan. Gelukkig werden ze voldoende gehinderd en konden we de voorsprong vasthouden. Ze kwamen niet verder dan een wanhoopspoging voor een driepunter van net over de middenlijn. Eindstand Redeoss - Kameleon: 29-26.

Kees


Zie ook:


Namens het bestuur van Redeoss nodig ik hierbij van harte onze leden, ouders van jeugdleden en kaderleden uit voor onze

Algemene Ledenvergadering
op
donderdag 3 april 2014

Plaats: sportkantine Sophia Revalidatiecentrum in Delft

Aanvang: 20:00 uur

Voorlopige agenda:

 1. opening en welkom
 2. vaststelling agenda
 3. vaststellen notulen ALV 10-10-2013 (download: Notulen ALV 10-10-2013)
 4. jaarverslagen 2013 (bestuur en secties): jaarverslagen 2013
 5. verslag kascommissie
 6. verkiezing nieuwe kascommissie
 7. uitkomst financiën 2013
 8. bestuursverkiezing (*)
 9. rondvraag en sluiting

Het bestuur rekent op uw aanwezigheid!

Met vriendelijke groet,

Harry Damshuiser, secretaris (harry@redeoss.nl)

(*) volgens het rooster zijn Irene van Kester en Harry Damshuiser aftredend. Beiden hebben zich herkiesbaar gesteld. Tot op heden hebben zich geen andere kandidaten opgegeven. Dit is nog mogelijk door zich tot een half uur voor aanvang van de ALV bij het bestuur te melden.


Verslag voor Badminton Nederland door Tess Scheele:

Op zaterdag 22 maart vond bij de vereniging Redeoss in Delft een toernooi aangepast badminton plaats. Ruim 40 deelnemers uit Nederland en België kwamen uit in het enkel- en dubbelspel. De laatste wedstrijd van het toernooi stond gepland om 16:00 uur. Deze werd echter pas om 17:30 uur gestart vanwege het grote aantal driesetters dat tijdens het toernooi gespeeld werd. Voor de spelers een zware opgave, maar voor het publiek mooie partijen om te zien.

Rollers
In de mannen enkel A bij de rollers werd Jordy Brouwer eerste. Hij had weinig moeite met zijn tegenstanders. De tweede plek was voor John Besseling. De mannen enkel B was een prooi voor nieuwkomer in het enkelspel Tim Quartel. Ad Hartevelt werd tweede, na een spannende driesetter tegen Hub Leerschen. In de vrouwen enkel gingen de prijzen naar onze zuiderburen. Ann De Raeymaecker werd overduidelijk eerste, gevolgd door haar landgenote Kristel Gevaert. De mannen dubbel rol werd gewonnen door Jordy Brouwer en Tim Quartel. Dit koppel speelde voor het eerst met elkaar, maar won alle wedstrijden keurig in twee sets. De tweede plek was voor Ad Hartevelt en Hub Leerschen. De vrouwen dubbel rol werd gewonnen door het Belgische koppel Ann De Raeymaecker en Kristel Gevaert. De strijd om plek twee was zeer spannend, maar ging uiteindelijk naar Jennifer Eerdmans en Ger Hermans.

Staanders
De finale van de mannen enkel A had een internationaal tintje. Nederlands Kampioen Eddy Boerman versloeg daar Belgisch Kampioen Bob Biesmans in twee sets. In de mannen enkel B was veel jeugd te vinden, zo ook twee jeugdleden die voor het eerst meededen. De ervaren DKC’er Patrick Vrouwenvelder ging er met de winst vandoor. Nieuwkomer Nick van der Velden werd knap tweede. De vrouwen enkel finale werd een onderlinge strijd tussen twee dames van thuisclub Redeoss. Tess Scheele pakte daarbij de eerste plek, Daphne van Es werd tweede. Daphne van Es werd verder samen met Beppie Gerritsen eerste in de dames dubbel. Zij hadden daarvoor wel een driesetter nodig tegen de nummer twee, Monique Abraas en Gerardine van Ende. De mannen dubbel A kende meer driesetters dan tweesetters. Uiteindelijk ging de winst naar Eddy Boerman en Guus Maassen, op de voet gevolgd door de nummer twee, de Belgen Bob Biesmans en Fabian Franssen. De mannen dubbel B werd gewonnen door Dennis Bouwman en Patrick Vrouwenvelder. Zij hadden wel wat moeite tegen de nummer twee, Hans Michielsen en Victor Veraa.

De deelnemers en de organisatie kunnen terugkijken op een geslaagd toernooi met spannende partijen. Op naar het NK, dat over drie weken plaatsvindt in Den Haag bij BC DKC. Er zijn pas slechts negen inschrijvingen. Dus schroom niet en schrijf je in!

Kijk voor meer foto’s en uitslagen op de site van Redeoss: www.redeoss.nl


Omdat dit ons thuistoernooi was, is het bovenstaande een verslag dat we aan Badminton Nederland hebben aangeleverd. Toch wil ik ook kort nog even stilstaan bij de resultaten van de Redeoss-ploeg.

Onze jeugdspelers Nick van der Velden, Enrico Heins en Lais Bos deden voor het eerst een toernooi mee. En niet zonder resultaat. Lais speelde de dames enkel en de dames dubbel. Lais kreeg al snel door dat veel bewegen haar hielp om punten te maken. Tijdens de wedstrijden ging ze dan ook steeds beter spelen. In de dubbel speelde zij een spannende driesetter. En ook in de enkel wist ze het de dames regelmatig behoorlijk moeilijk te maken. Super, Lais, we zijn trots op je! Nick en Enrico speelden samen de heren dubbel B. Het viel nog niet helemaal mee de heren daar te verslaan. Maar met een derde set en hele close sets waren ze zeker niet kansloos. Super dat jullie meededen, mannen. Nick speelde daarnaast ook nog eens de mannen enkel B. Daar haalde hij de finale, waar hij DKC’er Patrick Vrouwenvelder tegen kwam. De mannen, die schoolgenoten zijn, speelden een mooie wedstrijd. Helaas ging het goud mee met Patrick naar Den Haag, maar voor een eerste toernooi mag Nick meer dan tevreden zijn met een zilveren plak. We zijn Nick nu met man en macht aan het overhalen om ook over drie weken op het NK mee te doen. Maar volgens mij ziet hij dat zelf inmiddels ook wel zitten.

Dan zijn er ook nog wat mensen bij de oudere jeugd (dat klinkt beter dan volwassenen) die ik even wil benoemen. Ten eerste Tim Quartel. Hij deed voor het eerst sinds lange tijd weer mee bij de enkel. Hij kwam uit in de mannen enkel B en behaalde daar de eerste plaats. Bij de heren dubbel A zal hij voortaan met Jordy Brouwer gaan spelen. Dit werd vandaag voor het eerst geoefend. Maar laat dat oefenen eigenlijk maar weg. De heren werden met keurig spel eerste. Twee gouden plakken voor Tim dus. Tim, we hopen dat je het enthousiasme te pakken hebt! Ten tweede wil ik even stilstaan bij Tomeck Nijland. Die speelde een spannende partij tegen een Belg. De partij werd een driesetter en was behoorlijk pittig voor Tomeck. Maar hij won hem wel. Vervolgens schoot de kramp in zijn been. Maar na een goede behandeling van de fysio gaf hij niet op en ging hij gewoon de heren dubbel met Piet spelen. En niet onverdienstelijk... de jongens snoepten een set af van toppers Eddy Boerman en Guus Maassen. Ook de andere partijen in de dubbel waren driesetters voor onze mannen. Ze werden uiteindelijk derde, maar doen dus lekker mee. Carmen van Kester mag helaas niet spelen, vanwege een hardnekkige blessure. We duimen allemaal dat Carmen het NK haalt. Carmen, veel sterkte!

Dan wil ik nog even wat mensen bedanken die dit toernooi mogelijk hebben gemaakt. Ten eerste Lenie en Roelof. Wat is het een organisatie geweest. En zeker als er mensen op het laatste moment switchen van dubbelpartner of onderdeel. Maar jullie hebben het toch maar weer voor elkaar. Ook de overige begeleiding tijdens het toernooi — Luca, Leon en Bert — onwijs bedankt!

Tess


Een fotoimpressie van het toernooi:

Alle uitslagen:

Zie hier het verslag in Clear Nr. 235:Sporthal De Beverbol in Ridderkerk
Sporthal De Beverbol in Ridderkerk
(klik op de foto voor een vergroting)

De zevende en laatste reguliere speelronde van de Toernooidivisie C rolstoelbasketbal werd georganiseerd in Ridderkerk. Redeoss zou aantreden tegen RBVM uit Middelburg en VIOS'82 uit Alkmaar. De volgende spelers moesten het gaan doen: Albert, Axel, Dynah, Erik Jan, Fadime, John, Martijn, Michel en Nico. Dus er kon veel gewisseld worden.

Line-up Redeoss vs. RBVM in Ridderkerk
Line-up Redeoss vs. RBVM in Ridderkerk
(klik op de foto voor een vergroting)

Vrije worpen gaven de doorslag!
Gelijk de eerste wedstrijd starten tegen RBVM, waarvan eerder in het seizoen met 18-11 van werd gewonnen. Dat moest nu even geëvenaard worden met liefst een iets grotere uitslag. De eerste periode werd met één punt verschil gewonnen, twee vrije worpen werden benut. Het tweede kwart ging met vier punten verschil verloren. In de derde periode werd er weer gescoord, maar kreeg Redeoss ook weer vrije worpen en daar ging er weer een aantal van in.

Vrije worp van Michel in Ridderkerk
Vrije worp van Michel in Ridderkerk
(klik op de foto voor een vergroting)

Het derde kwart werd gewonnen met 10-2. De stand was op dat moment 19-14. Van drie punten achterstand naar vijf punten voorsprong. In de vierde periode werd het verschil groter: acht punten. In deze wedstrijd heeft Redeoss 15 vrije worpen gehad en een aantal daarvan verzilverd. Het was genoeg om de punten in de tas mee te nemen naar Delft. Eindstand Redeoss 2 - RBVM 2: 24-16.

Albert scheidsrechter bij topper!
De topper van de Toernooidivisie C tussen Only Friends en BC Leiden moest Albert met een medefluitist in goede banen zien te leiden. Hij had meer hulp verwacht van zijn collega-scheidsrechter. Na deze aanfluiting heeft John de wedstrijd ISR tegen BS Leiden gefloten en zijn Erik Jan, Michel en Nico actief aan de tafel geweest bij de wedstrijd tussen Kameleon en JBC/Noorderhaven. Koploper BS Leiden heeft hier in Ridderkerk zijn eerste twee wedstrijden van dit seizoen verloren.

Line-up Redeoss vs. VIOS in Ridderkerk
Line-up Redeoss vs. VIOS'82 in Ridderkerk
(klik op de foto voor een vergroting)

Fadime neemt revanche!
In de tweede wedstrijd tegen VIOS'82 uit Alkmaar werd er aanvankelijk weining gescoord. Na afloop van het eerste kwart stond het 2-0 voor VIOS'82. In deze eerste periode kreeg Fadime twee vrije worpen, die via de ring er naast vielen. In de tweede periode scoorden Albert, Axel en Michel waardoor het spannender werd en Redeoss ging zelfs met twee punten voorsprong de rust in.

Vrije worp van Fadime in Ridderkerk
Vrije worp van Fadime in Ridderkerk
(klik op de foto voor een vergroting)

Fadime heeft in de derde periode haar revanche gekregen en scoorde met één worp de twee punten, die met de vrije worpen niet behaald waren. Hierdoor won Redeoss de derde periode met 2-4. Tussenstand: 10-14. In het vierde kwart ging het tot de achtst minuut goed, maar de nummer 11 van VIOS'82 gooide roet in het eten en wist nog vier punten te vergaren. Redeoss verloor de wedstrijd met slechts één punt verschil. Eindstand VIOS'82 2 - Redeoss 2: 20-19.

Kees


Zie ook:

Meer foto's vindt u in ons fotoalbum:


Het was al weer een tijdje rustig voor onze tafeltennis wedstrijdgroep. Ellen en Marvin waren in februari nog wel naar de RRT geweest in Venray. Zie hiervoor het mooie verslag van Ellen in “het bericht van…106”. Maar vandaag was het dan zover: het eerste echt grote toernooi van het jaar. Dus weer vroeg in de ochtend op pad. En wel, volgens traditie al zoveel jaren, naar Duiven. Waar onze complete wedstrijdploeg van dit moment mee zou gaan doen met het ranglijsttoernooi georganiseerd door ISVA uit Arnhem. Adri, Job, Marvin, Ellen, Kees en Monique mochten het gaan doen in hun eigen klasse. De ploeg werd de hele dag gesteund door Wicher, die weer gezellig met Adri was meegekomen.

Sporthal De Spelleward in Duiven
Sporthal De Spelleward in Duiven
(klik op de foto voor een vergroting)

Bij aankomst van Kees en Monique bleek de rest van het team er al te zijn. Dus een koffie/thee pauze was op z’n plaats. Na enige tijd allemaal verzamelen in de zaal omdat Monique de kans op een groepsfoto wilde gebruiken. Daarna kon iedereen naar zijn/haar tafel voor de poulewedstrijden en kom je elkaar bijna niet meer tegen. Monique moest bij de tafel helemaal in de hoek links van de tribune in de zaal, terwijl Marvin dus in de andere hoek helemaal rechts van de tribune in de zaal zijn wedstrijden speelde. Terwijl de andere er tussen in ergens speelden.

Het team van Redeoss in Duiven
Het team van Redeoss in Duiven
(klik op de foto voor een vergroting)

In de poulefase waren het alleen Kees en Ellen die met winst erdoor kwamen, terwijl Monique, Marvin en Job alle ochtendwedstrijden in verlies zagen eindigen.

Ook Adri die net uit de lappenmand was gekomen van een blessure lukte het niet om te winnen. Wel had ze nog even de schrik van haar leven. In haar poule werd plots gezegd “zo en dan gaan nu FrankenStijn spelen”. En dat nadat je net zelf een heel spannende wedstrijd achter de rug hebt. Pff, gelukkig verstond ze het verkeerd en met een paar spaties extra konden Frank en Stijn aan hun wedstrijd beginnen. ’s Middags mocht ze nog in de verliezersronde uitkomen. Ook daar was de tegenstand te groot.

Eind deze maand gaat Adri wederom de lappenmand in en zal dus tot na de vakantie niet meer mee kunnen naar de toernooien. Zet ‘m op Adri, we gaan aan je denken en je missen.

Adri in actie in Duiven Job in actie in Duiven
Adri en Job in actie in Duiven
(klik op een foto voor een vergroting)

Job en Marvin wisten in de verliezersronde geen wedstrijden te winnen. Terwijl Kees en Ellen in de eerste vervolgronde voor winnaars, de kruisfinale, de latere nummer 1 van hun klasse tegen kwamen en ondanks hun inzet, het werd bij allebei een viersetter, zich gewonnen moesten geven.

In klasse 3 ging Monique dus naar de verliezersronde. Hier speelde ze de eerste wedstrijd in vier games. Onnodig bleek achteraf want de eerste twee games had ze al gewonnen. En dan was het klaar. Was blijkbaar in de ochtend omgeroepen. Niet goed opgelet, wel een leuke wedstrijd. Van de andere wedstrijden won ze er één in twee games en verloor ze er één in drie games. Dit was ook bij twee andere spelers het geval. Hierdoor was het niet duidelijk wie de verliezersmedaille aan het eind van de dag kreeg. Eerst dan nog maar een lekker bakje koffie met z’n allen (Kees, Adri, Wicher en Monique) in de kantine in afwachting van ... En Ja, Job had nog andere verplichtingen en was toen bleek dat hij en zijn meerijders, Ellen en Marvin, klaar met spelen waren alvast naar Delft teruggegaan. Uiteindelijk waren alle wedstrijden gespeeld, de jury klaar met rekenen en kon de uitreiking beginnen. En wat bleek ... Monique had blijkbaar net iets meer punten dan de andere twee spelers met hetzelfde aantal gewonnen wedstrijden. Zij mocht haar medaille gaan ophalen.

Na een lange dag in de sporthal was het nu weer tijd om ook naar huis te vertrekken. Wel nog een keer achterom gekeken, dat wel, volgend jaar organiseert ISVA haar toernooi niet meer in de Spelleward te Duiven. Er wordt uitgekeken naar een andere sporthal. Dus wie weet komen we volgend jaar in Arnhem terecht, de thuisbasis van de vereniging.

De resultaten:

klassenaamuitslagen
6Marvinpoule0-3 / 0-3 / 0-3 / 0-3
  verliesronde0-2 / 0-2
5Ellenpoule3-2 / 3-0 / 1-3
  kruisfinale1-3
5Adripoule2-3 / 1-3 / 0-3 / 1-3
  verliesronde0-2 / 1-2
4Jobpoule1-3 / 1-3 / 0-3 / 0-3
  verliesronde0-2 / 1-2
4Keespoule2-3 / 3-0 / 3-1
  kwartfinale1-3
3Moniquepoule0-3 / 0-3 / 1-3
  verliesronde2-0 (gespeeld 3-1) / 1-2 / 2-0

Monique


Zie ook:


De zevende en laatste speelronde van de Toernooidivisie B werd georganiseerd door Redeoss in de spiksplinternieuwe multifunctionele accommodatie "Het Nest" in de nieuwe woonwijk Keijzershof in Pijnacker. Het complex omvat drie basisscholen, een kindercentrum met peuterspeelzalen en buitenschoolse opvang. De sporthal is bestemd voor het gymnastiekonderwijs, voor handbalvereniging Oliveo, die er een eigen kantine heeft, en voor eventuele andere sportverenigingen. Buiten komen nog twee verharde handbalvelden.

Sporthal Het Nest in Pijnacker
Sporthal Het Nest in Pijnacker
(klik op de foto voor een vergroting)

Redeoss moest aantreden tegen Kameleon uit Den Haag en WSV uit Apeldoorn. De volgende spelers zouden het veld voor Redeoss betreden: Axel, Bert, Henk, Jérôme, John, Kees, Michel en Peter. Voor Michel waren het de eerste wedstrijden in de Toernooidivisie B.

Tijdens de eerste wedstrijd tegen Kameleon was het nog wennen aan de nieuwe zachte vloer. Hierdoor reed je veel zwaarder dan je gewend was. Ook waren de driepuntslijnen er niet, maar dat mocht de pret niet drukken voor een feestje in Pijnacker. Er was ook een leuke kantine die constant door vrijwilligers bemand werd. Dat maakte weer veel goed, uiteraard voor na de wedstrijd. Maar eerst moest de strijd tegen Kameleon aangegaan worden.

Redeoss vs. Kameleon in Pijnacker
Redeoss vs. Kameleon in Pijnacker
(klik op de foto voor een vergroting)

Kameleon heeft geen lange spelers en moet het hebben van snelheid en blokken. Dat met dit zachte veld in hun voordeel is omdat ze een aantal lichte spelers hadden. Daar tegenover stond John die het team leide en zelf veel wist af te ronden. Een aantal spelers lukte het gewoon niet om door de basket schieten. In deze wedstrijd maakte Michel zijn debuut in de B-divisie. En hij merkte al gauw op dat het er iets feller aan toe gaat. Een lastig begin met Mario als tegenstander, maar een leerzame ervaring die hij mee kan nemen naar de volgende wedstrijd tegen WSV. In de eerste periode maakte John de helft van zijn dag productie (8 punten). In deze wedstrijd maakte John totaal 16 punten. Peter benutte een vrije worp en Kees lukte het pas in de vierde periode te scoren. Einduitslag Redeoss - Kameleon: 31-26.

WSV vs. Redeoss in Pijnacker
WSV vs. Redeoss in Pijnacker
(klik op de foto voor een vergroting)

Spelen tegen WSV, een team uit de hogere regionen van de competitie, is altijd lastig. De vorige wedstrijd werd met 28-44 verloren. En de verwachting was een leuke wedstrijd waarbij je voor elke bal moest gaan. De wedstrijd was ook leuk, voor iedere punt is gevochten, maar deze werden ook makkelijk weggegeven. Redeoss begon goed en heeft 0-6 voor gestaan tot de achtste minuut. Daarna kwam WSV op gang en scoorde er lustig op los. Niet dichtbij passen, maar zover mogelijk, wat niet lukte met de tegenstander er tussen. En zo waren er meer dingetjes. De stress en commentaar kregen de overhand, waardoor het functioneren als team niet goed verliep. Daarnaast kreeg Michel, nog met een blanco sheet, zijn invalbeurt voor eigen publiek. Het gaf bij hem iets meer druk, maar hij bracht het er goed vanaf. Met een schitterende pass naar Axel, helaas niet afgerond. In de derde en vierde periode stortte Redeoss in en had WSV overhand. Michel is in zijn tweede wedstrijd in de B-divisie met acht punten topscorer geworden. Einduitslag WSV - Redeoss: 52-20.

Kees


Zie ook:


Een nieuw jaar met nieuwe kansen. Helaas voor Kees en Monique misten zij het eerste toernooi van de RRT. Zij hadden andere afspraken voor die dag. Maar Ellen en Marvin gingen wel. Lees hier het verslag van Ellen.

Monique


Op zondag 23 februari gingen wij (Marvin en Ellen) naar het RRT toernooi in Venray. We werden om kwart over zeven door Annemieke opgehaald. Nadat Marvin in de auto zat en alle spullen waren ingeladen, konden we vertrekken. In het begin waren we nog wat duf maar al snel zat de stemming er in en hebben we veel gelachen. Ondanks een omleiding naar Nijmegen waren we toch om half 10 op de plaats van bestemming.

Na het begroeten van onze tafeltennisvrienden en een lekker kopje koffie met koekje kon wat ons betreft het toernooi beginnen. Om 10 uur begonnen de wedstrijden. Er waren drie poules die aan zes tafels werden gespeeld. Marvin zat in poule C en Ellen in poule B.

Marvin de Kruijff

Marvin zat in een poule van vijf personen en deed het zeker niet slecht. Zijn eerste wedstrijd was tegen Dinie en die werd 4-11, 2-11, 2-11. De tweede wedstrijd tegen Wim werd 7-11, 4-11, 2-11. De derde wedstrijd was tegen Chris en de standen waren 3-11, 2-11, 0-11. En tenslotte tegen Christina werd het 1-11, 11-13 en 2-11.

Ellen de Kruijff

Ellen zat in een poule van zeven personen. De eerste wedstrijd was tegen Anja. Deze wedstrijd werd 13-11, 11-5 en 11-6. Helaas voor de andere mensen in de poule stopte Anja na deze wedstrijd vanwege haar gezondheidsproblemen. De tweede wedstrijd tegen Wilbert verloor Ellen met 7-11, 8-11, 7-11. De derde wedstrijd tegen Koos werd 11-5, 11-8, 11-3. Tegen Jan werd een spannende vijfsetter die Ellen verloor met 6-11, 7-11, 11-9, 11-9, 8-11. De vijfde wedstrijd tegen Kelly verloor ze met 11-9, 7-11, 4-11, 9-11. De laatste wedstrijd tegen Ankie begon goed (13-15) maar daarna begon de moeheid en pijnlijke spieren parten te spelen. De laatste twee sets werden 2-11 en 3-11.

Om half vijf was de prijsuitreiking en daarna zijn we vertrokken. Na onderweg gegeten te hebben, waren we om kwart over zeven weer thuis. Het was een lange dag, maar vooral heel gezellig.

Ellen


Zie ook:


De zesde speelronde van de Toernooidivisie C rolstoelbasketbal werd op zaterdag 22 februari georganiseerd in de Vijf Meihal in Leiden. Het tweede team van Redeoss zou aantreden tegen I.S.R. uit Ridderkerk en Kameleon uit Den Haag. De volgende spelers moesten het gaan doen: Albert, David, Fadime, Martijn, Michel, Nico en Peter. Een toernooi dichtbij heeft als voordeel dat je geen last zal hebben van een jetlag en uitgerust aan de strijd kan beginnen.

De Vijf Meihal in Leiden
De Vijf Meihal in Leiden
(klik op de foto voor een vergroting)

Redeoss verliest van nummer 9
Redeoss had met Martijn in de gelederen, zijn eerste deelname sinds de finaleronde in Heerenveen, weer een positieve impuls in het team. Na lang afwezig geweest te zijn, weet hij in zijn eerste wedstrijd meteen te scoren. Ook David blonk uit; dit keer niet met het aantal P's, maar met het afronden van de assists die hij kreeg. Cobie was apetrots dat hij niet uit zijn rolstoel was gevallen en als toetje ook nog een paar keer wist te scoren. Albert die het beste uit de spelers probeerde te halen door te sturen met aanwijzingen en passes, pakte ook zijn puntjes mee.

Het team van Redeoss in Leiden
Het team van Redeoos in Leiden
(klik op de foto voor een vergroting)

Waar Redeoss als een team te werk ging en een ieder zijn kansen kreeg, gemotiveerd werd om een "stapje" meer te zetten, draaide het bij I.S.R. voornamelijk om nummer 9. Hij scoorde 28 van de 30 punten. In het eerste kwart wisten Albert en Michel voor Redeoss te scoren maar nummer 9 van I.S.R. deed het vijf keer en nummer 11 eenmaal. Redeoss verloor deze periode met 12-4.

In de tweede periode scoorden Albert, David en Michel voor Redeoss en nummer 9 tweemaal voor I.S.R. Redeoss won deze periode met 4-10. Tussenstand: 16-14, slechts twee punten verschil.

In het derde kwart scoorden Albert, Michel en Martijn voor Redeoss en nummer 9 viermaal voor I.S.R. Redeoss verloor deze periode met een minimaal verschil: 8-6. In de vierde periode scoorde Michel voor Redeoss en nummer 9 driemaal voor I.S.R. Deze periode ging verloren met 6-2. Einduitslag I.S.R. - Redeoss: 30-22.

Fadime in actie in Leiden Albert en Martijn in actie in Leiden
Fadime, Albert en Martijn in actie in Leiden
(klik op een foto voor een vergroting)

De tweede wedstrijd
Tegen Kameleon verwacht je altijd een leuke wedstrijd; de vorige keer met 20-8 gewonnen. Vooral ook omdat er tegen oud-Redeoss leden gespeeld wordt. En zij speelden heel leuk en georganiseerd. Redeoss had daar moeite mee en vooral met de goed scorende nummer 21 en nummer 26. Martijn was nog niet leeg en pakte zijn minuten mee. Fadime beloofde na de vorige wedstrijd te gaan scoren. Zij kreeg veel tegenstand, maar wist niet van opgeven. Nico lette goed op en blokte waar mogelijk was. Michel en Albert zorgden voor wat puntjes, terwijl David zich uitleefde en aan zijn record P's werkte. Hij kreeg er dit keer vier en zijn teller in de Toernooidivisie C staat nu op 20 P's, eentje meer dan Michel. Gelukkig kreeg hij de vier P's niet in één periode, want dat betekent dan vrije worpen voor Kameleon bij iedere overtreding die Redeoss maakt. Bij zijn vijfde P mag David dan niet meer aan het spel deelnemen. Maar gelukkig is het niet zover gekomen. De wedstrijd is in de derde periode verloren gegaan. Deze periode werd verloren met 15-5. Einduitslag Kameleon 2 - Redeoss 2: 43-28.

Kees


Zie ook:


Zaterdag 22 februari stond alweer het volgende toernooi voor de Redeoss badmintonploeg op het programma. Dit keer het Utregs toernooi in... je raadt het al... Utrecht. Naast stadion ‘De Galgenwaard’ is een heel mooi sportcomplex met meerdere zalen. Erg leuk om daar te spelen! Het toernooi viert dit jaar haar tienjarig jubileum. En daarom had de toernooileiding besloten ook de aangepaste tak uit te nodigen. Heel gaaf natuurlijk! Aan ons wel de extra druk om ons goed te gedragen, zodat dit wellicht voor herhaling vatbaar is. Het beloofde een lange dag te worden. De eerste wedstrijd stond om 10:00 uur op het programma en de laatste om 19:00 uur. Maar we waren er klaar voor!

Daphne in actie tijdens het Utregs toernooi
Daphne in actie tijdens het Utregs toernooi
(klik op de foto voor een vergroting)

Daphne wint de heren B
Er waren slechts twee dames voor de dames enkel staand en daarom deed Daphne van Es bij de heren B mee. Daphne deed echter niets onder voor de heren en haalde daar de finale. Daar rekende zij in een mooie en spannende driesetter af met DKC’er Patrick Vrouwenvelder (21-12, 18-21 en 21-18). Er was dus goud voor Daphne in de mannen enkel B. Een super prestatie, Daphne! In de dubbel moest Daphne met haar partner Beppie Gerritsen ook bij de mannen meedoen. Daar kwamen zij in een poule met Piet van Wingerden en Tomeck Nijland en Carmen van Kester en ik. We speelden leuke partijen, maar ze konden niet van ons winnen.

Tomeck en Piet in actie tijdens het Utregs toernooi
Tomeck en Piet in actie tijdens het Utregs toernooi
(klik op de foto voor een vergroting)

Echte mannen winnen wél
Piet/Tomeck en Carmen/ik moesten onderling uitmaken wie er rechtstreeks naar de finale ging. Het werd een spannende driesetter, waarbij uiteindelijk de ECHTE mannen onder ons er met de winst vandoor gingen. Tomeck en Piet wonnen met 13-21, 21-17 en 23-21 van ons. In de finale (die pas om 19:45 uur gespeeld werd) speelden zij tegen Eddy Boerman en Guus Maassen. De eerste set hadden Piet en Tomeck niet veel te vertellen. Maar in de tweede set speelden de heren goed samen en stonden ze zelfs lange tijd voor. Helaas kwamen Eddy en Guus met hun jarenlange ervaring aan het eind van de wedstrijd goed terug. Toch super gespeeld, Tomeck en Piet, stapje voor stapje, jullie komen er wel!

Tomeck en Carmen maken het spannend
Tomeck en Carmen speelden ook mee in de mannen staand A. Onderling speelden zij een wedstrijd met een spannende tweede set. De winst was voor Carmen met 21-10 en 22-20. Carmen speelde wederom tegen Eddy Boerman een goede wedstrijd (20-22 en 15-21). Een mooie partij, de winst volgt later wel! Ook Tomeck doet lekker mee bij de grote heren en zal in de toekomst voor de nodige concurrentie gaan zorgen.

Axel in actie tijdens het Utregs toernooi
Axel in actie tijdens het Utregs toernooi
(klik op de foto voor een vergroting)

Axel huurt Bert in
Bij de mannen enkel staand A deed ook Axel Nieuwenhuyse mee. Hij speelde een goede wedstrijd tegen Eddy Boerman. Axel liet Eddy goed lopen en Axel was vooral bezig met goed kijken en vervolgens plaatsen. ‘Kap nou!’, ‘Waar haal je die vandaan?’ en ‘Nu is het leuk geweest, Axel!’, zei Eddy regelmatig tegen hem als Eddy weer een prachtige bal kreeg van Axel. Axel zou de mannen dubbel met Rowan spelen. Helaas had Rowan zich de dag voor het toernooi verstapt en kon dus niet spelen. Beterschap, Rowan! Gelukkig wilde Bert de plek van Rowan wel innemen. Axel en Bert speelden mooie partijen. Ook Eddy en Guus hadden een zware kluif aan hen!

Komt wel goed, schatjes!
Bij de rollende vrouwen was Sanneke van der Vliet de enige deelneemster. Zij moest dus ook bij de heren meespelen. Sanneke won een spannende partij in de heren B. Maar zat ook bij de nummer één geplaatst in de poule en ging dus helaas niet door naar de finale. Bij de rollende dubbel (alles door elkaar) speelde Sanneke samen met Leen van der Toorn. Ze speelden daarbij met name een spannende partij tegen clubgenoten Erik Jan Koekoek en Tim Quartel. Een mooie driesetter, die uiteindelijk gewonnen werd door Erik Jan en Tim (17-21, 22-20 en 21-16). Helaas deden er ook zeer sterke koppels mee aan dit onderdeel en dus waren beide duo’s niet door naar de finale. Dat is geen schande. Leen en Sanneke speelden voor het eerst met elkaar. In de wandelgangen hoor je mensen zeggen dat Erik Jan en Tim steeds beter op elkaar ingespeeld raken. En dat is ook zo. Komt wel goed, schatjes!

Erik Jan in actie tijdens het Utregs toernooi
Erik Jan in actie tijdens het Utregs toernooi
(klik op de foto voor een vergroting)

Erik Jan = een topper!
Dan gaan we over naar de topper van het toernooi: Erik Jan. Hij deed mee bij de rollende heren B. Hij zat in de poule bij de nummer 2 geplaatst. Dat maakte Erik Jan echter niet bang. Hij zette zijn schouders eronder. In een driesetter won hij met 21-16, 8-21 en 21-17 van de tweede geplaatste. Ook de andere man in zijn poule versloeg hij in een spannende driesetter (21-13, 17-21 en 25-23). Dat maakte dat Erik Jan de finale haalde. De finale werd pas om half zeven gespeeld. Tegen de eerst geplaatste man. In de eerste set kon Erik Jan goed meekomen. In de tweede set speelde hem vermoeidheid parten. Erik Jan heeft een super finale en een goed toernooi gedraaid, dat uiteindelijk beloond werd met een zilveren plak! Daar was Erik Jan erg blij mee. Hier werkt hij hard voor. ‘Het kwartje is gevallen’, zei hij. ‘Het kwartje?’, zei Inge Bakker tegen hem. ‘De twee euro zal je bedoelen. Wat speelde jij goed, man.’ Super Erik Jan, we zijn trots op je!

Het BLIJFT in het busje
Rond 20:30 uur zaten we weer in de bus terug naar Delft. Een lange dag, maar we mogen tevreden zijn over onze prestaties. In het busje is weer het nodige besproken, waar ik je graag deelgenoot van maak. Maar dan krijg ik ruzie met Bert: ‘Wat in het busje besproken wordt, blijft in het busje’. En ik zal eerlijk zeggen... dat lijkt mij voor jullie maar goed ook. Bert, Lenie en Lydia bedankt voor de geweldige dag, het rijden en coachen. En Nino, jij voor het tellen, de support en het lachen. Eén troost: de volgende keer hoef je niet met het busje. Op zaterdag 22 maart spelen we namelijk ons eigen toernooi in Delft. Publiek is meer dan welkom. Zien we elkaar daar? Dan wil ik de liefhebbers best wel wat over de onderwerpen in het busje vertellen!

Tess


Via onderstaande link kunt u alle uitslagen vinden:


In januari startte Redeoss met de voorjaarsserie klaverjassen in onze sportkantine van Sophia Revalidatie met een flinke opkomst van klaverjasliefhebbers. Piet en Ton Eijgermans hebben hun makkers in Wateringen van de KBO klaverjas kunnen strikken om het aantal tafels bij Redeoss uit te breiden. Ook Nicolien en Henk van Bosch wisten nog wat leden over te halen en zo ging men in januari de strijd aan op zes tafels en in februari door terugkeer van wat zieken naar zeven tafels. Het begint echt weer wat op vroegere tijden te lijken. Heel gezellig en enthousiaste spelers binnen onze klaverjasclub.

Ook na lange tijd was Ton weer van de partij en met dochter Petra en kleindochter is men voor de toekomst verzekerd van een goede organisatie. Er werd met veel enthousiasme om de punten gestreden en de ranglijst veranderd keer op keer. De prijzentafel was als van ouds weer goed gevuld voor de geluksronden en voor de loterij.

De volgende avonden zijn op 27 maart en 24 april van 19:15 - 22:45 uur en vinden plaats in onze sportkantine van Sophia Revalidatie, Reinier de Graafweg 1 te Delft.

Aanmelden kan ter plekke of via stuur een e-mail.

Van onze speciale verslaggever


Op zaterdag 15 februari werd de zesde competitieronde van de Toernooidivisie B, evenals de tweede ronde, georganiseerd door WSV in Apeldoorn. Het eerste team van Redeoss moest aantreden tegen twee hoger geplaatste teams, waaronder de koploper: The Black Eagles uit Rosmalen. De volgende spelers zouden het gaan doen: Albert, Axel, David, Jérôme, John, Kees en Peter. Voor Albert waren het de eerste wedstrijden van dit seizoen in de Toernooidivisie B.

Het team van Redeoss in actie in Apeldoorn
Het team van Redeoss in actie in Apeldoorn
(klik op de foto voor een vergroting)

Ietsje beter?
In de eerste wedstrijd moest men het opnemen tegen Achilles'71 uit Eindhoven, waar eerder dit seizoen met 22-49 van was verloren. Nu - met Albert erbij - mochten we meer verwachten.

In de eerste periode opende Kees de score, maar kwamen er vier scores van Achilles'71 achteraan. De toon was gezet. Het eerste kwart ging verloren met 14-6.

Het team van Redeoss in actie in Apeldoorn
Het team van Redeoss in actie in Apeldoorn
(klik op de foto voor een vergroting)

In de tweede periode werd Peter ingezet, die meteen uit zijn rolstoel werd gereden. Wat moeilijk is met een rolstoel, waarvan het zwaartepunt laag ligt. Axel gooide de bal "gewoon" door het netje en John wist weer een paar mooie punten te maken. Verdedigend ging het ietsje beter, maar ondanks de goede periode liepen we de verkeerde kant uit. Halverwege was de stand: 26-15.

Na een pauze van 15 minuten werd begonnen aan het derde kwart. In deze derde periode werd er niet veel gescoord door Redeoss, maar Achilles'71 ging gewoon door. Zij scoorden evenveel als in de tweede periode. Na het derde kwart was de achterstand opgelopen tot 17 punten, maar men weigerde op te geven.

In het laatste kwart werd er sterk verdedigd, maar de kansen werden niet benut. Deze periode ging verloren met 6-2; dat geeft aan dat het de tegenstander ook niet lukte door ons verzet. Gedurende de wedstrijd werden punten afgekeurd van Redeoss. Waarvan tweemaal van Albert. Het team van Redeoss heeft gedaan wat ze kon en verdiende eigenlijk meer punten. De eindstand geeft daarom een wat vertekend beeld. Wel ietsje beter dan de eerdere wedstrijd tegen Achilles'71. Eindstand Achilles'71-Redeoss: 44-23.

Het team van Redeoss in actie in Apeldoorn
Het team van Redeoss in actie in Apeldoorn
(klik op de foto voor een vergroting)

Dapper gestreden!
De tweede wedstrijd was tegen koploper The Black Eagles, waar in de eerste speelronde ruim van was verloren. Dit moest nu beter gaan. In het eerste kwart overrompelde Redeoss het team van The Black Eagles tot aan de zevende minuut: 19-6. Maar daarna wist de tegenstander toch nog terug te komen tot 19-10.

Het tweede kwart was voor de Eagles, maar Redeoss stond nog steeds voor: 25-21. Wat je niet zou verwachten tegen de nummer één in de competitie.

In de derde periode moest Redeoss stand zien te houden, maar de Eagles gingen steeds beter scoren. Na het derde kwart stond Redeoss iets achter: 31-33. Maar dat is nog steeds goed te noemen!

In de laatste periode ging het echter alsnog mis: de Eagles leken overal vandaan te komen. Ze bewogen veel sneller, maar gingen ook pressen. De vorige wedstrijden kwamen we daar nog goed uit, maar nu lukte het niet. Te weinig snelheid en geen oog voor elkaar om er uit te komen. Eindstand The Black Eagles - Redeoss: 46-33.

Kees


Zie ook:


Op zondag 2 februari stond het eerste toernooi van 2014 voor de badmintonners op het programma. En wel tijdens het altijd goed georganiseerde Open Culemborgse Aangepast Badminton Toernooi (OCABT).

FF wennen
Erik Jan Koekoek vertegenwoordigde de rollende heren. Bij de enkel B trof hij een sterke poule. Toch wist hij één wedstrijd te winnen. In de dubbel speelde hij weer eens een keer met zijn oude maatje Ronald Stapelbroek. De heren moesten weer even aan elkaar wennen, maar wonnen wel een wedstrijd en gingen strijdend ten onder in een spannende driesetter.

Girlpower
Bij de rollende vrouwen was Sanneke van der Vliet te vinden. Sanneke won een wedstrijd in het enkelspel met duidelijke cijfers. Helaas werd zij daarna uitgeschakeld door een sterke Belgische deelneemster. Voor de dubbel kwam haar partner Marijke de Roo naar Culemborg toe. De twee moesten tussen de mannen spelen. Maar lieten zien dat er ook vrouwen met ballen uhh... shuttles zijn. Alle sets waren heel close en er kwamen maar liefst twee driesetters bij kijken. Helaas was het niet genoeg voor de kruisfinale. Maar de dames mogen meer dan tevreden zijn, zo tussen het mannelijk geweld.

Slechts 14
Daphne van Es deed ons weer trots zijn. Zij pakte het goud in zowel de damesenkel als de damesdubbel. In de dubbel deed zij dit samen met Beppie Gerritsen. De meeste tegenpunten die Daphne tijdens het toernooi kreeg was een score van slechts 14. Super, Daphne. Tijdens het volgende toernooi zijn er erg weinig vrouwen. Daarom speelt Daphne met de mannen mee. Een mooie uitdaging voor haar.

Geen haar
Tomeck Nijland en Axel Nieuwenhuyse zaten in dezelfde poule binnen de mannen enkel staand A. Een zware poule met onder andere Belgisch kampioen Bob Biesmans. Tomeck en Axel gaven echter niet op en speelden mooie partijen. Ook de partij die ze onderling speelden was leuk om te zien. De twee gaven elkaar geen haar. Uiteindelijk won Tomeck de partij met twee keer een score van 21-15. Ook Carmen van Kester was in de mannenenkel A te vinden. Zij zat in de poule met Nederlands kampioen Eddy Boerman. Een uitgemaakte strijd zou je denken? Nee hoor, Carmen maakte Eddy het niet makkelijk. En wist zelfs een set te winnen. Een driesetter tegen Eddy, dat kunnen niet veel mensen zeggen. Klasse, Carmen!

Onderlinge strijd
Voor Axel zat de dag erop, hij ging niet dubbelen. Voor Piet van Wingerden en voor mij ging de dag echter pas beginnen. We sloten aan voor de mannen dubbel. Piet speelde uiteraard met Tomeck en ik met mijn omgebouwde lotgenoot Carmen. We hadden een pittige poule, waarbij de uitslag nog alle kanten op kon. Helaas moesten wij beiden, na een heftige strijd, gewonnen geven aan de Belgische en Nederlands kampioenen in onze poule. Daarna volgden een onderlinge Redeoss strijd. Deze ging dit keer, voor het eerst dit seizoen, naar Carmen en mij.

Briljante conclusie
Na de wedstrijden was het tijd voor een patatje in de kantine. Daarna konden wij de terugreis weer aanvaarden. Heel even leek deze eeuwig te gaan duren. De sleutel van de bus paste niet meer in het slot. Een zaklamp van Axel, even spugen op de sleutel, hem drie keer in de lucht gooien… niets hielp. Tot Bert tot de briljante conclusie kwam dat hij de verkeerde sleutel in het slot probeerde te stoppen. Ach Bert… dat kan ons allemaal gebeuren, hoor… op jouw leeftijd. En Bert, bedankt voor de gezellige dag en ritjes. We hebben weer veel gelachen. Die dank moet je echter wel delen, want ook Lenie, Lydia en Irene verdienen een bedankje voor het rijden, begeleiden en coachen deze dag! Wij zijn blij met jullie! Trouwens het volgende toernooi vindt over twee weken plaats in de Galgenwaard in Utrecht. En er gaan ook Ajacieden mee… ik houd mijn hart vast!

Tess


Foto's van dit toernooi zijn te vinden op de website van de BC Culemborg:

Via onderstaande link kunt u alle uitslagen vinden:


Op zaterdag 1 februari werd de vijfde speelronde van de Toernooidivisie C rolstoelbasketbal gehouden in sporthal "Hoornse Vaart" in Alkmaar. Redeoss moest aantreden tegen de teams die twee punten boven en twee punten onder hun stonden. Dus interessant om een stap op de ranglijst te maken. De volgende spelers moesten het gaan doen: Albert, Axel, David, Erik Jan, Fadime, Michel en Nico.

Het team van Redeoss 2 in Alkmaar
Het team van Redeoss 2 in Alkmaar
(klik op de foto voor een vergroting)

Dat is team spirit!
De eerste wedstrijd was tegen VIOS'82. Hier speelde ook een speelster mee van een hoger team om meer structuur in het spel te brengen. Dit keer werd daar ook bij Redeoss voor gekozen om een aanspeelpunt in het veld te hebben. Albert ging niet voor de punten, maar wilde juist de andere spelers laten spelen. En dat deed hij goed. Ze konden de bal aan hem kwijt en hadden meer rust in hun spel en oog voor de medespelers. In de ranglijst stond VIOS'82 boven Redeoss met twee punten verschil, een tegenstander van gelijkwaardig niveau.

Acht wedstrijden achter de rug en de negende gaat beginnen. Verschillende spelers lieten op Facebook blijken er zin in te hebben. En dat is een goed teken. De eerste periode was begonnen en het spel ging op en neer en ze konden aan beide kanten vallen. Maar gelukkig opende Michel de basket en in de laatste minuut deed David ook een duit in het zakje. Het eerste kwart werd gewonnen met 4-0. In de tweede periode scoorde Michel twee keer, maar VIOS'82 vocht zich terug en zorgde ervoor dat de achterstand niet groter werd dan vier punten.

Het team van Redeoss 2 in Alkmaar
Het team van Redeoss 2 in Alkmaar
(klik op de foto voor een vergroting)

In het derde kwart kreeg Axel het op zijn heupen en scoorde drie keer, maar tweemaal werd zijn score afgekeurd omdat hij en/of Michel te lang in de bucket stonden. Hallo, mag maar drie seconden! Maar ook deze periode eindigde gelijk. In de vierde en laatste periode ging het op en neer en het is een wonder dat er niet nog meer punten gescoord werden. Er werd nu nog beter verdedigd en gepraat. Na een aantal wedstrijden verloren te hebben, voelen ze de overwinning door de aderen stromen. Michel die meestal uit de stoel valt, deed het in deze wedstrijd ook weer, maar hij had nu niet de meeste "P's" gemaakt. Dat was David. Hoe is het mogelijk!? Normaal zo'n rustige jongen! Hij was gemotiveerd om een goede prestatie neer te zetten. Maar dat zag je ook aan Axel, Erik Jan en Fadime. Albert, die de laatste punten gescoord heeft, genoot er ook van dat de spelers het zo goed deden. Er werd op elkaar gelet en men wilde elkaar helpen. Eindstand Redeoss 2 - VIOS'82 2: 12-8.

David in actie in Alkmaar Michel in actie in Alkmaar Erik Jan in actie in Alkmaar
David, Michel en Erik Jan in actie in Alkmaar
(klik op een foto voor een vergroting)

Jurytafel, o zo belangrijk!
In de tiende wedstrijd was RBVM de tegenstander. Die hadden net verloren van Only Friends met 44-32. Bijna drie keer zoveel punten gescoord als Redeoss tegen VIOS'82. Maar toch staan ze nummer laatst op de ranglijst. De jurytafel werd bemand door Kameleon en dat gaf geregeld onduidelijkheden. Zo stond Redeoss de hele tijd voor en in de derde periode ineens met 16-11 achter. Tijdens het eerste en tweede kwart deed de schrijver 2-4-6..., iedere keer twee punten erbij optellen. Tijdens de laatste twee kwarten werden er elke keer twee punten opgeschreven; dus moest er aan het eind geteld worden hoeveel er was gescoord. Dan is het logisch dat je de stand verkeerd aangeeft. Na dit akkefietje heeft Albert nog gescoord en eindigde de derde periode met 11-18 voor Redeoss. In de vierde periode wist Axel weer te scoren, maar helaas deze werd afgekeurd. De stand bleef gelijk, waardoor Redeoss met ruim verschil had gewonnen. En o ja, Michel lag weer op de grond te dweilen. Eindstand RBVM 2 - Redeoss 2: 11-18.

Michel lag weer op de grond te dweilen
Michel lag weer op de grond te dweilen
(klik op de foto voor een vergroting)

Kees


Zie ook:


Op zaterdag 25 januari werd er in Spijkenisse de DoeMEEdag georganiseerd door MEE in de regio Zuid-Hollandse Eilanden. Van 13:00 tot 15:00 uur kon iedereen met een lichamelijke, verstandelijke of zintuiglijke beperking of chronische aandoening terecht in sporthal Maaswijk in Spijkenisse om allerlei takken van sport uit te proberen.

De DoeMEEdag laat mensen beleven dat iedereen eigenlijk gelijk is. Er werd getracht een wereld zonder grenzen te creëren, waar iedereen zich thuis voelt.

Tess Scheele, Carmen van Kester, Erik Jan Koekoek en Tim Quartel waren door bondscoach Annie van Daal uitgenodigd om tijdens deze sportdag een clinic aangepast badminton te verzorgen:

Clinic aangepast badminton in Spijkenisse
Klik op de foto voor een vergroting

Meer foto's vindt u in ons fotoalbum:


Voor het derde jaar heeft Redeoss meegedaan met de Grote Clubactie en dankzij veel inzet van de leden hebben we € 1500,00 opgehaald voor de club.

Voor de derde keer op rij heeft Rodrigo de meeste loten verkocht, maar Erik Jan komt ieder jaar dichterbij. Dus wie weet hebben we de volgende keer een andere winnaar.

Rodrigo Teixeira
Klik op de foto voor een vergroting

Zaterdag 25 januari was de prijsuitreiking. Rodrigo kreeg de prijs uit handen van de coördinatrice Irene van Kester.

Meer foto's vindt u in ons fotoalbum:

Alle verkopers van loten worden uiteraard hartelijk bedankt voor hun inspanningen voor de club! Het bestuur hoopt weer op jullie inzet later dit jaar.

Irene van Kester


De vijfde speelronde van de Toernooidivisie B rolstoelbasketbal werd op zaterdag 25 januari georganiseerd in Julianadorp. Hier speelde ook de derde competitieronde zich af. Het toernooi kon pas om 12:00 uur beginnen, omdat de zaal verhuurd was voor handbal, en om 17:30 uur kon daarom pas de laatste wedstrijd worden gespeeld. Dit programma werd vervolgens weer aangepast omdat Achilles'72 had afgezegd; hierdoor zou de laatste wedstrijd dan om 13:45 uur beginnen, waardoor John toch mee kon. De volgende zeven spelers zijn aangemeerd bij sporthal "Sport aan zee": Bart, David, Henk, Jérôme, John, Kees en Peter.

Sporthal Sport aan Zee in Julianadorp
Sporthal "Sport aan Zee" in Julianadorp
(klik op de foto voor een vergroting)

We hebben er zin in!
De eerste wedstrijd, Kameleon - Redeoss, begon al snel met vrije worpen voor John. De scheidsrechter gaf Redeoss de bal, Kameleon zag het anders, en het vuurtje was aangewakkerd. In de eerste periode werden veel P's en vrije worpen gegeven. Maar liefst 12 vrije worpen, verder in de wedstrijd zouden er nog maar 3 volgen. Deze periode eindigde met 9-9. In het tweede kwart lukte het alleen Redeoss te scoren, waaronder ook Bart. Deze periode eindigde met 0-6.

Tijdens de wedstrijd tegen Kameleon in Julianadorp
Tijdens de wedstrijd tegen Kameleon in Julianadorp
(klik op de foto voor een vergroting)

In de derde periode gooide Jérôme ze er ook nog in en werd dit kwart gewonnen met 5-8. Het vierde kwart was voor Kameleon, maar lukte het Bart nog om te scoren. Deze periode eindigde met 8-2. Er is met veel gedrevenheid gespeeld en het blocken ging steeds beter. Eindstand Kameleon - Redeoss: 22-25.

Het team van Redeoss in Julianadorp
Het team van Redeoss in Julianadorp: v.l.n.r. David, Peter, Kees, Monique, Wil, Bart, Christine, John, Jérôme en Kees
(klik op de foto voor een vergroting)

Veel tijd om na te genieten was er niet, want er moest +/- 20 minuten later alweer gestart worden tegen WSV.

Laatste wedstrijd voor Bart
Bart was extra gemotiveerd omdat hij tegen WSV zijn laatste wedstrijd voor de operatie zou spelen. Er is dan ook gestart met Bart en David op één kant. Bart heeft in de eerste periode gescoord maar door de press van WSV kwamen we er onvoldoende uit en het eerste kwart ging verloren met 4-16.

De tweede periode was beter onder controle; dit kwart ging met één punt verschil verloren (9-10). In het derde kwart ging Kees ook weer scoren, maar werd de periode toch verloren met 7-10. In het vierde kwart kreeg ook Kees meer kansen en breaks voor vrije lay-up's, maar hij had de kracht er niet meer voor. Deze periode eindigde gelijk met 8-8.

Eindstand Redeoss-WSV: 28-44.

Kees


Zie ook:


Klaverjassen

Op donderdagavond 30 januari 2014 begint Redeoss weer met haar voorjaarsserie klaverjassen. Onder leiding van Ton en Piet Eijgermans, die altijd voor een mooie prijzentafel zorgen, starten we weer met gezellige ontspannen avonden waarbij gestreden wordt om de prijzen voor de eindoverwinning, maar tevens zijn er ook prijsjes te verdienen per avond met klaverjassen en met een loterij.

We spelen in onze sportkantine in het Sophia Revalidatiecentrum aan de Reinier de Graafweg 1 te Delft.

Aanvang: 19:15 uur (tot 22:45 uur).

Aanmelden kan ter plekke of via stuur een e-mail.

Rooster voor dit voorjaar:

 • 30 januari
 • 20 februari
 • 27 maart
 • 24 april.

Aad Verbeek


Op donderdag 19 december vond de slotavond van de najaarscompetitie klaverjassen plaats in een in kerstsfeer versierde sportkantine van Redeoss in het Sophia Revalidatiecentrum. Helaas was Ton herstellende, maar nog niet aanwezig. Maar de familie Eijgermans had toch voor een mooie prijzentafel gezorgd en het zag er feestelijk uit. Tot de laatste avond was het nog onzeker wie er met de hoofdprijs vandoor zou gaan.

Mevr. Van Rossum zag wel haar directe concurrenten naderbij komen, maar bleef iedereen toch nog net voor. Proficiat met een extra prijs. Daarna kon iedereen een prijsje naar rangschikking uitzoeken en ook met de loterij nog wat extra binnenhalen. Men hoefde met de kerst niet op een houtje te bijten.

Op donderdagavond 30 januari begint de voorjaarsserie voor het nieuwe seizoen. Hopelijk hebben we een grote opkomst met minstens vijf tafels.

Mochten er nog liefhebbers zijn, zij kunnen zich ter plekke melden of via stuur een e-mail.

We starten om 19:15 uur (tot 22:45 uur).

Speellokaal: Sportkantine Redeoss, Sophia Revalidatie, Reinier de Graafweg 1 te Delft.

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.

Van onze speciale verslaggever...


Op zaterdag 11 januari werd de vierde speelronde van de Toernooidivisie C rolstoelbasketbal gehouden in sporthal "Sport aan Zee" in Julianadorp. Hier speelde zich ook de eerste ronde af, waar Redeoss met een top gelegenheidsteam aantrad (zie hieronder en/of Basketbal Gazette Nr. 75). Nu moesten de volgende spelers het laten zien tegen de nummers 1 en 2 in de competitie: Axel, Bart, David, Dynah, Erik Jan, Fadime, Michel, Nico en Albert als coach.

Sporthal Sport aan Zee in Julianadorp
Sporthal "Sport aan Zee" in Julianadorp
(klik op de foto voor een vergroting)

Met plezier gespeeld
De eerste wedstrijd was tegen Only Friends, die op de tweede plaats staan in de competitie. Een tegenstander van formaat, zou je zeggen. We hebben er eerder dit seizoen tegen gespeeld en met 3 punten verschil van verloren, dus het hoefde geen kansloze missie te zijn. Destijds met Albert in de basis, nu met Bart erbij en we hoopten dat hij het verschil kon maken. Maar dat kan hij natuurlijk ook niet alleen. Het blijft tenslotte een teamsport. Michel als spelverdeler, beetje onwennig, vond weinig aanspeelpunten. Vaak was Bart wel aanspeelbaar, maar veel van zijn pogingen gingen — door de draaiing waarmee er geworpen werd — mis: de bal draaide heel vaak weer uit de ring.

Het tweede team van Redeoss in Julianadorp
Het tweede team van Redeoss in Julianadorp
(klik op de foto voor een vergroting)

In het eerste en tweede kwart wist men niet raak te schieten, maar in het derde kwart schoot Bart raak doordat David een "P" maakte, maar niet kreeg; hij reed een tegenstander in de wielen en hierdoor was er voor Bart een schietkans. Hij rondde mooi af en het publiek was uitzinnig van vreugde en hoopte op meer. Ook Michel kreeg zijn kansen, maar het lukte net niet. Het positieve is dat men doorging en niet opgaf en dat spelers als Dynah en Fadime goed meededen; zij stonden ook in de weg voor de tegenstander. Een ieder deed zijn best maar de factor geluk ontbrak. Ondanks dat hebben alle spelers er een leuke wedstrijd van gemaakt en hadden ze er plezier in. Er zijn verbeterpunten die de coach nog zal aankaarten!! Einduitslag Redeoss2 - Only Friends: 4-50.

Nico, Michel, Dynah en Erik Jan aan de wedstrijdtafel
Nico, Michel, Dynah en Erik Jan aan de wedstrijdtafel
(klik op de foto voor een vergroting)

Teamwerk
Na een pauze van 15 minuten was het de beurt aan Redeoss om de wedstrijdtafel te bemannen en een scheidsrechter te leveren. Verschillende spelers hebben aan de tafel gezeten en ook Martijn die gekomen was om de verrichtingen van zijn teamgenoten te zien en aan te moedigen.

Fadime in actie in Julianadorp Dynah in actie in Julianadorp
Fadime en Dynah wisten (weer) te scoren
(klik op de foto voor een vergroting)

Verschil te groot!
De tweede wedstrijd was tegen koploper BS Leiden en ook deze heeft men eerder gehad. Toen wist alleen Dynah in het derde kwart te scoren. Dat waren haar eerste punten in de competitie. Deze keer een nieuwe wedstrijd met nieuwe kansen. Michel opende de basket, daarna schiet ook Dynah raak. Dit allemaal nog in het eerste kwart. In het tweede kwart schiet Fadime raak en in het derde en vierde kwart lukt het Bart en David raak te schieten. Er is met meer passie en verbetenheid gestreden voor een goed resultaat, maar het verschil was te groot en dat is goed te zien bij de line-up:

Line-up voor de wedstrijd tegen BS Leiden
Line-up voor de wedstrijd tegen BS Leiden
(klik op de foto voor een vergroting)

De eerste twee kwarten gingen met groot verschil verloren, maar het derde kwart was gelijk geëindigd en het vierde kwart werd met één punt verschil verloren. Er is heel goed gestreden en de spelers hadden er zin in maar het "overwicht" was te groot. Einduitslag BS Leiden - Redeoss 2: 41-15.

Bart in actie in Julianadorp David in actie in Julianadorp
Ook Bart en David wisten (weer) te scoren
(klik op de foto voor een vergroting)

Kees


Zie ook:


Zaterdag 21 december stond de vierde competitieronde van de Toernooidivisie B rolstoelbasketbal op het programma in Eindhoven. Precies de dag van het Redeoss kerst badmintontoernooi. Het goede nieuws is dat Redeoss er met zes spelers zou zijn, waarvan John er al vroeg was vanwege een wedstrijd fluiten. De rest van de spelers kwam binnen druppelen, maar ruimschoots op tijd voor een goede voorbereiding. Dat is minder stress en er kan nog overlegd worden.

Sporthal Tivoli in Eindhoven
Sporthal Tivoli in Eindhoven
(klik op de foto voor een vergroting)

Thriller!
De eerste wedstrijd was tegen JBC/Noorderhaven. Daar had Redeoss eerder dit seizoen met twee punten verschil van gewonnen. Verwachting was dan ook een spannende wedstrijd. Bart in zijn nieuwe rolstoel opende de basket. Hij is open en het feest kan beginnen. John, die als scheidrechter fungeerde bij de vorige wedstrijd, was goed warm gereden en stuurde het team tijdens de wedstrijd aan.

En zoals in de afgelopen trainingen werd er veel gereden en geblokt voor elkaar. Natuurlijk helpt het dat Bart zijn breaks goed wist af te ronden. Bart had een topdag, maar de rest werkte ook hard voor het teamresultaat. Niet alleen Bart, maar ook John had een topdag. John is de topscorer geworden met 18 punten.

Redeoss versus JBC/Noorderhaven
Redeoss versus JBC/Noorderhaven
(klik op de foto voor een vergroting)

In het eerste kwart kwam Redeoss aan de leiding en maakte het zo spannend dat het tweede kwart eindigde met de stand 22-22. Vanaf het derde kwart ging het op en neer. Dan Redeoss en dan JBC/Noorderhaven voor. In het vierde kwart nog even een time-out en aangeven dat we de laatste 1 minuut en 49 seconden rustig moeten blijven en niet te snel gaan schieten. Dan gaan we weer verder. De laatste paar seconden stonden we nog één punt voor. John rijdt rechts de bucket in met Kees aan de linkerkant, hij gooit de bal hard op het allerlaatste moment en Kees moest zonder nadenken schieten. Hij zat en de wedstrijd was gelijk afgelopen. Eindstand Redeoss - JBC/Noorderhaven: 40-37.

John en Jérôme in actie in Eindhoven
Sporthal Tivoli in Eindhoven
(klik op de foto voor een vergroting)

De tweede wedstrijd was tegen SC Devedo. Daar had Redeoss eerder dit seizoen met 28-43 van verloren. Dit vraagt om revanche. Van de vorige wedstrijd wisten we dat pressen de favoriete bezigheid van Devedo was. Hun goede spel zorgde ervoor dat er bij Redeoss fouten gemaakt werden. Dit moest anders, heel anders!

Bart opende voor de tweede keer deze dag de basket. Het eerste kwart is 5-8 voor Redeoss geworden. Er werd veel beter voor elkaar gereden en natuurlijk helpt het als een aantal spelers een topdag hebben. Daardoor werd het mogelijk uit de dekking te komen en de aanval van Devedo te verstoren.

Het tweede kwart liep Redeoss uit naar 13-24. Geen vuiltje aan de lucht, zou je zeggen. Het derde kwart werd veel gemist en kwam Devedo in de stand dichterbij: 27-34. En moest Redeoss, als ze wilden winnen, er nu alles uitpersen. Het vierde kwart gaf Devedo het nog niet op, maar kwam er meer ruimte voor Redeoss. Met veel inzet van alle spelers is er gewonnen. Eindstand SC Devedo 2 - Redeoss: 33-44.

Kees


Zie ook:


Zaterdag 21 december was het weer vroeg druk in het revalidatiecentrum. Daar vond namelijk het jaarlijkse Redeoss badminton kersttoernooi plaats. Jeugdbadmintonners, competitiespelers, broers, zussen, ouders, partners en andere leden waren klaar voor dit gezellige kersttoernooi. Lenie had een behoorlijke kluif aan de planning. Er waren maar liefst 38 deelnemers in verschillende categorieën. Er werd onderscheid gemaakt tussen de jeugd, de (groot)ouders en de rest (iedereen boven de 15, maar onder de uhh… 30). Gelukkig hoefde Lenie deze logistieke klus niet volledig uit het hoofd te regelen. De digitale toernooiplanner hielp Lenie een eind op weg en Roelof nam plaats naast haar aan de wedstrijdtafel om alles in goede banen te leiden. Ook trainers Bart, Bert en Leon waren aanwezig om de nodige wedstrijden te tellen en de spelers van advies te voorzien. Dankzij dit vijftal werd het weer een geweldig en gezellig toernooi met mooie wedstrijden. Dank jullie wel daarvoor!

Jeugd
Bij de jeugd deden er vier deelnemers mee. De spelers moesten twee keer tegen elkaar spelen. Lais en Thomas maakten het spannend. Lais won in de eerste ronde van Thomas en Thomas won in de tweede ronde van Lais. Zij wonnen beiden de overige partijen. Daarom moest er naar de gemaakte punten in de wedstrijden gekeken worden om de winnaar te bepalen. Met slechts één punt verschil won Lais dit van Thomas. En dus schreef Lais het toernooi bij de jeugd op haar naam. Thomas is natuurlijk een terechte nummer twee. Dit is heel knap van hem, want Thomas heeft, met het wegvallen van de training op de zaterdag, al een half jaar geen shuttle aangeraakt. Super, Thomas! Zijn zus Lotte kan er ook wat van. Zij speelde mooie partijen en werd derde. Judith van Duin was de vierde deelnemer in deze categorie. Helaas moest zij halverwege het toernooi opgeven vanwege een knieblessure. Erg jammer, Judith en veel sterkte!

(Groot)ouders
Bij de ouders waren er acht deelnemers. Hoewel alle ouders bij binnenkomst aangaven dat het vooral om de ‘gezelligheid’ en ‘sportiviteit’ ging, stonden zij erg fanatiek op de baan. Want wie wil er nou een blauwtje lopen naar zijn (klein)kinderen toe? Een parel van een deelnemer is altijd opa van der Velden (de opa van Nick). Hij laat zich niet kennen. Hij moest een beetje op gang komen, maar op een gegeven moment sloeg hij de shuttles waar hij ze hebben wilde. Opa speelde zelfs een partij gelijk. De finale in deze groep ging tussen Harry Nijland (paps van Tomeck) en Constantino Bos (vader van Lais). Die beiden net de nummer drie Peter van Kester (vader van Carmen) achter zich lieten. In een spannende finale trok Harry, met slechts drie punten verschil, de winst naar zich toe.

De rest
En dan het overgebleven zooitje. Ja, dat durf ik wel zo te zeggen, want ik viel er zelf ook onder. Daar werd het een partij spannend! Veel wedstrijden gingen gelijk op. Er was slechts één speler die geen wedstrijd verloor of gelijk speelde, maar alles won en dat was Carmen. Zij werd dan ook de terechte nummer 1. Nummer 2 werd Piet, die een zeer goede dag had. Gevolgd door nummer 3, Rowan. Deze poule had maar liefst 26 deelnemers, dus we kunnen niet bij iedereen stilstaan, maar twee heren wil ik er even uitlichten. Onze Jut en Juul van de dinsdagavond, Enrico en Nick. Zij deden voor het eerst niet meer bij de jeugd mee. Dat was alleen totaal niet te merken. Ze konden goed meekomen en wonnen ook een aantal partijen. De afgelopen tijd zijn ze gegroeid. Ondanks de lol die ze tijdens de trainingen op de baan hebben, zijn ze ook leergierig en steken ze een hoop op. Dat begint zijn vruchten af te werpen. Ga zo door Nick en Simon, ik ben trots op jullie!

Die groei geldt trouwens niet alleen voor hen, maar voor alle spelers. Iedereen doet zijn best en gaat hard vooruit! Laten we daar in 2014 volop mee doorgaan. Maar nu eerst even op adem komen en genieten van de feestdagen. Namens de hele badmintonploeg: een sportief 2014!

Tess


Lydia ter Beek heeft enkele foto's gemaakt; deze zijn te vinden in het fotoalbum:


Op zaterdag 21 december werd het jaarlijkse kersttoernooi badminton gespeeld. Het aantal inschrijvingen was met 38 nog hoger dan vorig jaar. Er werd gespeeld in drie verschillende groepen.

Groep A bestond uit vier spelers. In deze groep werd een thuis-en-uit-poule gespeeld, waarin elke speler ieder ander tweemaal zou ontmoeten. Helaas moest Judith van Duin halverwege opgeven vanwege een knieblessure. Vanaf dat moment werd er in deze groep - naast de overgebleven wedstrijden - nog een extra poule aangemaakt waarin de drie overgebleven spelers, Lotte en Thomas Binnendijk en Lais Bos, elkaar nogmaals ontmoetten.

In groep B - bestaande uit (groot)ouders - werd er in twee poules van elk vier spelers gespeeld. De nummers 1 en 2 uit beide groepen vormden uiteindelijk finalegroep 1 en de nummers 3 en 4 bestreden elkaar in finalegroep 2 om de plaatsen 5 t/m 8.

Groep C was met 26 deelnemers de grootste groep. Er waren vier poules gemaakt met elk vijf spelers en één poule met zes spelers. Vanuit elke poule gingen de nummers 1 naar de eerste finalepoule, alle nummers 2 naar de tweede finalepoule, enzovoorts. De vijfde en laatste finalepoule werd gevormd door de nummers 5 uit elke poule aangevuld met de nummer 6 van de vijfde poule. In de finalepoule 1 werd gestreden om de plaatsen 1 t/m 5, in de finalepoule 2 om de plaatsen 6 t/m 10, enzovoorts.

De einduitslag:

rangGroep AGroep BGroep C
1Lais BosHarry NijlandCarmen van Kester
2Thomas BinnendijkConstantino BosPiet van Wingerden
3Lotte BinnendijkPeter van KesterRowan van der Krogt
4Judith van DuinCock van den AkkerTomeck Nijland
5Gert QuartelJordy Brouwer
6Caroline KoekoekRicco Loos
7Opa van der VeldenYannick Neeleman
8Jeanette QuartelKevin Schroot
9Axel Nieuwenhuyse
10Ruben van der Krogt
11Nino Neeleman
12Tess Scheele
13Tim Quartel
14Patrick Vrouwenvelder
15Erik Jan Koekoek
16Daphne van Es
17Paulo Bos
18Nick van der Velden
19Enrico Heins
20Björn Schijf
21Bart Koekoek
22Melvin Kraan
23Bo Scheele
24Sanneke van der Vliet
25Daphne de Jong
26Mark Lintelhekkert

Met de Toernooi Planner is het redelijk eenvoudig om alle uitslagen en eindstanden van het kersttoernooi te publiceren:


De voorbereidingen waren al een poosje aan de gang. De kantine werd versierd en in stemming gebracht. Onze dank hiervoor aan de familie Engels en René Colsen. Het zag er fantastisch uit. Alle deelnemers verzamelden zich aan het begin van de avond op dinsdag 17 december voor ons jaarlijkse toernooi met onze vrienden van de NKF.

Kersttoernooi tafeltennis Redeoss/NKF

Nadat ieder zijn/haar stekkie had gevonden in de kantine en voorzien was van een drankje kon het festijn beginnen. Er waren 22 deelnemers die gingen spelen voor Redeoss en NKF mocht het met de helft doen. Daarbij kwam nog dat diverse spelers de wedstrijd al begonnen met 14-0. Maar goed dat het de oude telling was die we speelden, anders waren we gelijk klaar. Het was dus een hele opgave. Maar oh, wat waren er weer leuke partijen te zien.

Kersttoernooi tafeltennis Redeoss/NKF

Ondertussen werden in de kantine de lootjes weer aan de man/vrouw gebracht voor de loterij. Kees deed zijn best, maar moest de boel toch wel eens laten gaan om foto’s te maken of om zelf ook zijn partijtje te spelen. Gelukkig was er Albert die het even over kon nemen.

Kersttoernooi tafeltennis Redeoss/NKF

Uiteindelijk kon na de derde speelronde de loterij plaatsvinden. De prijsjes vonden weer een nieuwe plek om mee naar huis te gaan. Ook werd er nog een grote wisseltruc toegepast met enkele puzzels. Iedereen blij. Omdat de eersten alweer zagen dat het te laat dreigde te worden werd er nog één ronde gespeeld.

Kersttoernooi tafeltennis Redeoss/NKF

Nadat deze voorbij was kon de dagjury, Ton de Haan en Annemieke Kraak, de eindstand gaan opmaken. Sommige spelers gingen nog recreatief een potje tafeltennissen terwijl anderen er een gezellig dansfeest van maakten.

Kersttoernooi tafeltennis Redeoss/NKF
de dagjury: Ton de Haan en Annemieke Kraak

Na een tijdje was de uitslag bekend en kon ieder op volgorde van zijn of haar gewonnen wedstrijden een prijsje van de tafel kiezen en werd de eindstand voor de wisselbeker bekend gemaakt. NKF had 1,8 gemiddeld en Redeoss 1,9 gemiddeld gescoord. De beker was ook dit jaar voor Redeoss. Piet Makkes hield een speech en in zijn dankwoord voor de dagjury maar ook voor de organisatie, Kees en Monique La Brijn, liet hij weten dat hij een discussie gevolgd had, die avond, over hoe lang deze traditie er nu eigenlijk al was. Volgens deskundige berekeningen moet dat toch wel ongeveer 40 jaar zijn. En dat mogen we vieren volgend jaar. Dus Piet dat gaan we doen. Leuk! Een beetje verlaat maar toch nog op tijd voor de alarmsluiting van 00:00 uur waren we allen het gebouw uit.

Nog even een laatste noot van deze kant: er hadden twee mensen, Piet Makkes en Saskia van Dijk, de hele avond keihard gewerkt achter de bar. Alles was weer goed verzorgd. Een eervolle vermelding is dan ook op zijn plaats. Daarnaast hebben we ook Axel de hele avond balletjes zien rapen. Helemaal geweldig. Dank, dank en dank. Volgend jaar zijn er weer nieuwe kansen en zoals gezegd wordt het een heel speciale editie.

Kersttoernooi tafeltennis Redeoss/NKF
klik op de foto voor een vergroting

Het resultaat van de wedstrijden:

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
21.
22.
23.
24.
25.
26.
27.
28.
29.
30.
31.
32.

Monique


Zie ook:


Meer foto's zijn te vinden in het fotoalbum:


Coördinatrice en contactpersoon voor Redeoss, Irene van Kester, ontving het volgende bericht van de Grote Clubactie:

Opbrengst Grote Clubactie

Beste mevrouw Kester,

Het jaar 2013 is weer bijna ten einde. Alle deelnemende verenigingen hebben dit jaar samen gezorgd voor een totale opbrengst van 6,5 miljoen euro! Een prachtig resultaat. Tijd dus om uw Grote Clubactie opbrengst te ontvangen. Wij zijn blij u het bedrag van € 1326,90 te mogen uitkeren. Het bedrag is onderweg en zal binnen 1 á 2 werkdagen op uw rekening worden bijgeschreven.

In de afdracht is rekening gehouden met gestorneerde loten ná de trekking, of openstaande bedragen. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u ons altijd bellen of mailen.

Wij wensen u fijne feestdagen en een gelukkig Nieuwjaar!

Met vriendelijke groet,
Team Grote Clubactie

Nationale Stichting De Grote Clubactie
Postbus 440, 5000 AK Tilburg       T(013)455 28 25       E info@clubactie.nl       I www.clubactie.nl


Zondag 15 december 2013, normaal zijn er dan al een tijdje geen toernooien meer. Maar dit keer wel. Er is nog één toernooi te gaan. Het tweede van de RRT Noord-Brabant seizoen 2013-2014. En we werden weer heel gezellig welkom geheten in de sportaccommodatie van Never Nespair te Den Bosch. De koffie stond klaar en ook de kerstboom stond opgetuigd. Gelijk al een goede sfeer om bij binnen te komen.

TTV Never Despair in Den Bosch
TTV Never Despair in Den Bosch

Er waren 26 deelnemers deze keer. We konden dus volop aan de bak.

 • In groep A: Monique
 • In groep B: Ellen en Kees (ieder in een eigen poule)
 • In groep C: Marvin.
Monique Kees

Monique had het weer knap moeilijk met de voor haar zeer bekende tegenstanders. Ze verloor de wedstrijden waar ze het ook van verwachtte maar niet zonder goed tegenstand geboden te hebben. Er zaten weer erg interessante partijen tussen.

Kees zat in de poule met Andre de Knegt van Doing, de latere nummer 1. Hij verloor alleen die wedstrijd. In de vervolgronde lukte het hem niet om een finaleplaats te behalen.

Ellen

Ellen zag de namen in haar lijst en moest even slikken. Oeps, dat wordt een zware opdracht. Drie spelers van een klasse hoger in haar poule. Een set van 11-13 tegen Peter Kopetzky van Doing gaf de burger moed. Maar ook geen vervolgronde voor haar.

Voor Marvin, net als voor onze andere spelers, werd het een sportieve trainingsdag. Hij verloor zijn wedstrijden met allure maar wist er ook een set van 11-13 uit te slepen. Verder was Kelly aanwezig, dus zijn dag kon toch niet stuk.

Marvin

De sfeer in de zaal en kantine was weer helemaal goed met zijn allen. Er werd weer een pauze ingelast zodat iedereen kon genieten van de zelfgemaakte groente-kippensoep. En die was helemaal geweldig. Jummie.

Tegen half vier konden de prijzen weer uitgereikt worden. Helaas niet voor onze spelers, wat overigens de pret niet kon drukken. We kunnen weer terugkijken op een gezellige dag. De organisatie was weer geweldig, onze dank is op zijn plaats.

Na alle feestdagen krijgen we nog even rust. In maart gaan we weer verder; dan staat ronde nummer drie op het programma. We horen nog waar we dan naar toe mogen.

De resultaten:

klassenaamuitslagen
CMarvinpoule0-3 / 0-3 / 0-3 / 0-3
BEllenpoule0-3 / 0-3 / 0-3 / 3-1
BKeespoule3-0 / 3-0 / 3-0 / 0-3
  vervolg0-3
AMoniquepoule1-3 / 0-3 / 3-0 / 2-3 / 3-2

Monique


Zie ook:


Op zaterdag 7 december werd de derde speelronde van de Toernooidivisie C van het rolstoelbasketbal georganiseerd in Middelburg. Het tweede team van Redeoss trad aan met acht spelers: Axel, David, Dynah, Erik Jan, Fadime, Michel, Nico en Peter. De laatste - en meest ervaren - speler zou niet gaan spelen, maar stond voor eventuele noodgevallen op de sheet. Peter nam - als vervanger van Albert - de coaching op zich.

Sportcomplex De Sprong in Middelburg
Sportcomplex De Sprong in Middelburg
(klik op de foto voor een vergroting)

Hele leuke wedstrijd?
Als verslaggever van de Basketbal Gazette kan je niet overal bij aanwezig zijn en moet je ook dingen aannemen van de spelers en het publiek. In Middelburg aangekomen voor de tweede wedstrijd gaf men aan hoe leuk de eerste wedstrijd geweest was. Ondanks dat Michel uit zijn stoel gevallen was, heeft hij eenmaal gescoord en ook David was dat gelukt. Dynah kreeg een aantal kansen en kon ze nog niet verzilveren; hoe mooi zou het zijn als het wel gaat lukken! Het gemis van een aanspeelpunt en het niet innemen van de juiste positie in het veld zijn enkele oorzaken voor de dramatische uitslag. Er is duidelijk nog sturing in het veld nodig. Het team van Redeoss kreeg veel huiswerk met verbeterpunten voor de komende trainingen mee. Tegen het nog puntloze JBC/Noorderhaven uit Julianadorp werd een ontluisterende nederlaag geleden. Eindstand JBC/Noorderhaven - Redeoss 2: 62-4.

Een maatje te groot ...
Een maatje te groot ...
(klik op de foto voor een vergroting)

Een maatje te groot ...
De tweede wedstrijd was tegen de koploper BS Leiden. Een basketbalwedstrijd begint altijd met een sprongbal; hier zag je al dat de opponent van Nico een maatje te groot was. Tegenstander BS Leiden ging pressen en Redeoss kon de bal niet kwijt. Geen aanspeelpunt, men bleef gedekt staan. Met elkaar moet je er voor zorgen dat er iemand van je team aanspeelbaar is. Ondanks dat er hard gewerkt werd, zo kreeg Michel bijvoorbeeld vijf P's, is het alleen Dynah gelukt om te scoren. Michel, die in de eerste wedstrijd uit zijn stoel viel, deed het kunststukje tegen BS Leiden nog eens over. Hij is later naar de Eerste Hulp geweest, waar zijn voet in het gips gezet is.

Dynah als stralend middelpunt
Dynah als stralend middelpunt
(klik op de foto voor een vergroting)

De score van Dynah, de eerste keer tijdens de competitie, was de enige van deze wedstrijd. Die score werd dan ook uitbundig gevierd door zowel Redeoss als BS Leiden. Na de wedstrijd was Dynah het stralende middelpunt van het team van Redeoss.

Vrije worpen voor Erik Jan en David
Vrije worpen voor Erik Jan en David
(klik op de foto voor een vergroting)

Erik Jan en David
Erik Jan en David namen hun vrije worpen op een geheel eigen wijze. Helaas gingen ze er niet in. Ondanks de grote achterstand bleef men er in geloven te kunnen scoren. Eindstand Redeoss 2 - BS Leiden: 2-50.

Kees


Zie ook:


Zaterdag 30 november stond de derde competitieronde op het programma van de Toernooidivisie B in Julianadorp. Dit programma zou korter worden dan normaal, de laatste wedstrijd startte om 14:15 uur, omdat Kameleon had afgezegd. Het goede nieuws is dat Redeoss er met negen spelers zou zijn. Het minder goede nieuws voor de spelers die er al waren was dat het billenknijpen was. Waar is de rest? Gelukkig kwamen zij wel aan, maar hadden een afslag gemist. Hierdoor was de voorbereiding op de wedstrijd tegen SC Antilope 2 alweer verstoord.

Sporthal Sport aan Zee in Julianadorp
Sporthal "Sport aan Zee" in Julianadorp
(klik op de foto voor een vergroting)

Redeoss liet zich overrompelen ...
Zoals we al verwachtten, wat John in afgelopen training aangaf, zou Antilope gaan pressen over het hele veld. Er werd door Redeoss hard gewerkt om daar uit te komen. En als dat lukte had Bert een hoogstandje. No look pass, en de bal kwam aan maar werd niet afgerond.

Bert in actie in Julianadorp
Bert in actie in Julianadorp
(klik op de foto voor een vergroting)

Dat kwam nogal eens voor, dat is balen, op de ring of erger door het board willen gooien. Ondanks het harde werken van een ieder viel Bart op met het aantal ontsnappingen en schoten, en Jérôme die steady speelde. De eerste drie kwarten waren er leuke acties te zien. Helaas niet effectief genoeg, waar de tegenstander één kans voor nodig had om te scoren had Redeoss er 3+ nodig. In het vierde kwart waren er andere spelers en kreeg Redeoss meer kansen. Eindstand SC Antilope 2 - Redeoss: 43-16.

Bart in actie in Julianadorp John in actie in Julianadorp
klik op een foto voor een vergroting

Van fouten kun je leren ...
Na getafeld en gefloten te hebben mochten we aantreden tegen SC Devedo 2. Een fris jong en enthousiast team. Zij hebben eerder in de competitie gewonnen met drie punten verschil van SC Antilope 2, waar wij eerder op de dag met ruime cijfers van hadden verloren. Dus geen gemakkelijke wedstrijd. Ook zij speelden de press. Een klein knulletje deed mee die het heel goed deed door constant in de weg te rijden. Je moet er omheen wat meer tijd kost. Je zag hem niet altijd omdat je er overheen keek.

Het publiek in Julianadorp
Het publiek in Julianadorp
(klik op de foto voor een vergroting)

In het eerste kwart opende Bart de score en heeft Redeoss twee minuten met één punt voor gestaan. Hij wist in de 10de minuut weer te scoren; hierdoor werd de stand na het eerste kwart 3-9.

Het tweede kwart was spannender en ging gelijk op (10-10). Hier maakte David zijn scores en werd de ruststand 13-19.

Het derde kwart verliep dramatisch. Redeoss maakte 8 punten en Devedo 18. Hierdoor was de hoop op een goed resultaat de grond ingeboord. Hoe kon dit gebeuren? Druk van Devedo heeft er toch voor gezorgd dat er fouten ontstonden. Redeoss was niet in staat het tij te keren in dit kwart.

In het vierde kwart pakte Redeoss de draad weer op met aanwijzingen van John. Veel blokken en op je medespelers blijven letten, na schieten gelijk weg wezen. Het vierde kwart werd gewonnen met 7-6, maar de eindstand van Redeoss - SC Devedo 2 was: 28-43.

Kees


Zie ook:


Beste clubs,

Na twee succesvolle seizoenen gaat de NBB dit seizoen verder met de jeugdcompetitie in toernooivorm voor de negen regioteams rolstoelbasketbal. De competitie zal ook dit jaar bestaan uit nog drie voorrondes en één eindronde. De data voor de voorrondes zijn:

datumlocatie
zondag 15 december 2013Ronald McDonald Centre, Amsterdam
zondag 2 februari 2014Develhal, Zwijndrecht
zondag 16 maart 2014Weert

De finaledag (het Nederlands Kampioenschap Regioteams 2013-2014) is op zondag 13 april 2014 in het Topsportcentrum in Almere.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben dan hoor ik dat graag van u!!

Met sportieve groet,
NEDERLANDSE BASKETBALL BOND
John Licht


John Licht   Regiocoach
Jeugdrolstoelbasketball
Regio: Zuid-Holland
Mobiel: 06 - 3405 1070
john.licht@basketball.nl


In alle vroegte (op zondag 24 november) gingen we weer op pad, naar Weert dit keer, om deel te nemen aan het tweede ranglijsttoernooi van het seizoen. Naar een sporthal waar we nog niet eerder geweest waren. Sporthal ‘Aan de bron’, een heel mooie sportzaal waar het de hele dag goed toeven is. De kantine was boven, heel kaal en zakelijk. Dat was wel een beetje jammer. Maar bij aankomst stond daar de Limburgse vlaai al klaar en dat lieten we ons goed smaken.

Sporthal Aan de bron in Weert
Sporthal "Aan de bron" in Weert
(klik op de foto voor een vergroting)

Onze spelers, Ellen & Marvin de Kruijff en Kees & Monique La Brijn, waren ingedeeld in poules die her en der in de zaal werden gespeeld. We kwamen daardoor elkaar in het voorbijgaan wel eens tegen.

Marvin kwam toch wel even na zijn derde partij bij Kees en Monique de uitslag laten zien. Oké, winst was er nog even niet. Maar een uitslag van 8-11, 6-11 en 10-12 mag er zijn. Hij staat nu ook weer genoteerd Marvin. Helemaal toppie.

Marvin Ellen
klik op een foto voor een vergroting

Ellen speelde aan de andere kant van de zaal heel rustig haar wedstrijdjes en in de poule liet ze zich niet foppen. Ondanks dat ze al haar wedstrijden won ging ze toch als nummer twee, is door ons niet helemaal te volgen, door naar de kruisfinale. Er volgde een nog wel erg spannende wedstrijd: 11-8, 11-9, 9-11, 11-13 en 8-11. Jammer, maar hier stopte het voor Ellen.

Kees verloor in zijn poule één wedstrijd en won er drie. Waaronder een spannende viersetter tegen Henk Kiggen en een vijfsetter tegen Anita v.d. Voort die hij in zijn voordeel besliste. Ook Kees ging als nummer twee door. Hij kwam direct in de kwartfinale terecht. Daar trof hij Klaas uit Arnhem, niet de minste speler. Met setstanden 11-13, 9-11 en 6-11 lukte het Kees niet om van de latere nummer 1 te winnen.

Kees Monique
klik op een foto voor een vergroting

Ondertussen speelde Monique haar wedstrijden. Ze viel van de ene verbazing in de andere. Spelers, die haar in het verleden toch wel alle hoeken van de tafel lieten zien, konden niet van haar winnen deze dag. Alleen Jos v.d. Schoor wist in de poule van haar te winnen. Ook zij ging als tweede door naar de volgende ronde. Een spannende vijfsetter zorgde ervoor dat ze niet in de hoofdfinale kwam. Ze mocht nog wel uitkomen in de troostfinale. En ja hoor, daar stond ‘ie weer: Jos v.d. Schoor. Het werd een echte finalepartij, dat wel, met standen als 10-12, 9-11 en 11-13 ging het feest niet door. Ook geen prijs voor Monique.

Voor de prijsuitreiking, die er bijna aan zat te komen, eerst maar uitblazen en kijken naar de finales van de hogere klasse. Mooi om te zien, dus leuk om voor te blijven. Wat opviel was dat de training van scheidsrechters in Weert al heel jong van start gaat. Maar de spelers moeten er dan natuurlijk niet een vijfsetter van maken. Dan duurt zo’n wedstrijd wel erg lang. Gelukkig was er nog wel hulp van een volwassene. Erg leuk om te zien. Maar goed, nadat de prijzen waren verdeeld en er weer uitgebreid “tot ziens” was gezegd kon de reis huiswaarts weer beginnen.

De resultaten:

klassenaamuitslagen
6Marvinpoule0-3 / 0-3 / 0-3 / 0-3 / 0-3
  verliezersronde0-3 / 0-3
5Ellenpoule3-0 / 3-1 / 3-0 / 3-1
  kruisfinale2-3
4Keespoule0-3 / 3-1 / 3-1 / 3-2
  kwartfinale0-3
3Moniquepoule0-3 / 3-1 / 3-2 / 3-1 / 3-1
  finales2-3 / 0-3

Monique


Zie ook:


Zondag 24 november was het al vroeg dag voor de badmintonners van Redeoss. Er stond een toernooi gepland in Gaanderen (Achterhoek) van VAS De IJsselstreek. We moesten het helaas wel zonder wat belangrijke elementen stellen. Ten eerste vergat Carmen haar vest (gelukkig had ze dit keer haar rackets wel), wat voor de nodige kou zorgde. Ten tweede had Tomeck geen kersjes, wat voor de nodige zoete trek zorgde. En ten slotte waren Bert en Lenie een weekend weg en dus niet mee, wat voor het nodige gemis zorgde. Maar gelukkig is er voor alles een oplossing. Carmen speelde om het half uur een wedstrijd en had nog geen eens tijd om een vest aan te trekken. Axel had voor spekkies gezorgd. En Roelof, Irene en Lydia waren prima vervangers voor Bert en Lenie. Heel veel dank jullie alle drie voor het coachen, begeleiden en rijden. En natuurlijk ook voor Carmen, die ook reed.

Spannende strijd mannen enkel staand
Over naar het toernooi. Vandaag werd er enkel en dubbel gespeeld. Bij de mannen enkel staand deden Carmen van Kester, Piet van Wingerden, Tomeck Nijland en Axel Nieuwenhuijse mee. Het werd een pittige strijd, want alleen de nummers véén van de poules gingen door naar de finale. Er werd dus niet gekruist. Piet speelde een geweldige wedstrijd tegen Eddy Boerman. Helaas trok hij aan het einde van de spannende sets telkens aan het kortste eind. Maar wat Piet liet zien was klasse! Axel speelde ook goede partijen. Piet moest veel moeite doen om van Axel te winnen. Daarnaast won Axel van Dennis Bouwman (21-19 en 21-14) in een spannende partij. Tomeck speelde zeer goed tegen Carmen. Het was een erg mooie partij om te zien. Carmen won de partij, net als alle andere partijen in haar poule (waaronder een goede partij tegen Guus Maassen). Carmen stond daarom in de finale en kwam daar Eddy tegen. Deze verloor Carmen helaas. Maar een finaleplaats is natuurlijk een super prestatie.

Twee keer goud voor Daphne
Bij de staande dames deed Daphne van Es namens Redeoss mee. In de enkel versloeg Daphne al haar concurrenten. Slechts één van de tegenstanders wist meer dan 12 punten te halen. Erg netjes gespeeld en een gouden plak voor Daphne dus. Ook in de dubbel liet Daphne zien dat ze erg sterk is. Samen met Beppie Gerritsen pakte Daphne het goud! Wederom twee keer eerste, een topprestatie!

Twee sets én de tweede plek
Sanneke van der Vliet deed mee bij de rollende vrouwen enkel. Dit keer was Sanneke vast besloten. De koningin der derde sets wil haar titel inleveren en graag alles in twee sets afhandelen. En dat lukt haar nog ook. Haar tegenstanders werden in twee sets naar huis gestuurd. Slechts één persoon deed dit bij Sanneke en dus werd Sanneke tweede, super!

3 x 3 = 9
Erik Jan Koekoek speelde mee bij de rollende mannen B. Helaas had Erik Jan een zware loting getroffen en kwam hij zijn poule niet door. Hij heeft echter wel goed gespeeld! Erik Jan deed ook samen met Tim Quartel mee aan de heren dubbel rol B. Een spannende poule met gelijk opgaande teams. Tim en Erik Jan hadden voor alle drie de wedstrijden drie sets nodig. Uiteindelijk met een goed resultaat: de heren werden tweede.

Pechvogel Tomeck
In de heren dubbel staand deden bovengenoemde heren en Carmen mee. Rowan van der Krogt en ik kwamen het team versterken. Erg leuk dat Rowan weer meedeed. Hij speelde de dubbel samen met Axel en dat ging heel goed. Zo hadden wij een spannende driesetter tegen het koppel. En moesten ook Piet en Tomeck veel moeite doen om van ze te winnen. Piet en Tomeck hadden trouwens veel pech. Tomeck had veel last van zijn knie. Maar hij zette door. Totdat er tegen ons een derde set bij kwam kijken. Het ging toen echt niet meer en Tomeck moest opgeven. De partij bleef dus onbeslist. Tomeck, een verstandige keuze. Neem je tijd om te herstellen!

Kersttoernooi
Al met al weer goede resultaten voor Redeoss. De toernooien staan even stil tot februari. Maar tijd voor een winterslaap hebben de spelers echt niet. De trainingen gaan volop door. Want Bart is terug uit Duitsland. En Leon terug uit Gambia. Ook het weekendje weg van Bert en Lenie zit erop. En er staat bijna een kersttoernooi voor de deur. Waar je je trouwens voor op kunt geven bij Lenie, of je nu badmintonner bent of niet (een beetje sluikreclame mag wel, toch?).

Tess


Via onderstaande link kunt u alle uitslagen vinden:


Beste clubs,

Bij deze de info over de trainingen voor de jeugdselectie rolstoelbasketbal regio Zuid-Holland.

Deze trainingen worden gegeven op de zondagmorgen van 10:00 tot 13:00 uur op de onderstaande data en locaties:

datumlocatie
zondag 1 december 2013Rijndam Revalidatiecentrum, Rotterdam
zondag 8 december 2013Sporthal 't Zandje, Den Haag
zondag 12 januari 2014Rijndam Revalidatiecentrum, Rotterdam
zondag 26 januari 2014Sporthal 't Zandje, Den Haag
zondag 16 februari 2014Rijndam Revalidatiecentrum, Rotterdam
zondag 9 maart 2014Sporthal 't Zandje, Den Haag
zondag 30 maart 2014Rijndam Revalidatiecentrum, Rotterdam
zondag 6 april 2014Sporthal 't Zandje, Den Haag


Sporthal 't Zandje

Schimmelweg 202

2524 XK Den Haag
 
 
← de locaties →
Rijndam Revalidatiecentrum

Westersingel 300

3015 LJ Rotterdam

Mochten er nog kinderen bij u in de club spelen of die zich aanmelden waarvan u denkt dat zij ook geschikt zijn voor de regio, laat ze dan contact met mij opnemen, de bedoeling van de regio-opzet is om kinderen zo vroeg mogelijk kennis te laten maken met het rolstoelbasketbal!!

Dus mocht u nog vragen of opmerkingen hebben over de opzet en de doelstelling van de regio dan hoor ik dat graag van u!

Met sportieve groet,
NEDERLANDSE BASKETBALL BOND
John Licht


John Licht   Regiocoach
Jeugdrolstoelbasketball
Regio: Zuid-Holland
Mobiel: 06 - 3405 1070
john.licht@basketball.nl


Sinds oktober 2013 worden onder de bezielende leiding van Master Babak Javid (4de dan master) van sportschool Chiban in het Sophia Revalidatiecentrum Delft in de kleine gymzaal Tang Soo Do lessen gegeven aan mindervalide kinderen. Tang Soo Do is een 2000 jaar oude Koreaanse zelfverdedigingskunst. Letterlijk betekent ’Tang’, de T’ang Dynastie uit China, wat de culturele achtergrond tussen China en Korea aangeeft rond het jaar 500. ’Soo’ betekent hand, maar omvat ook vuist, stoot, aanval of verdediging. En ’Do’ betekent de manier van leven, de weg of kunst. Dus geheel bij elkaar betekent ’Tang Soo Do’ de traditionele verdedigingskunst die beïnvloed is door de T’ang methode van verdedigingskunsten. Letterlijk betekent TSD : De weg van Tang hand.

Tang Soo Do
klik op de foto voor een vergroting

Master Babak Javid, zelf vader van een mindervalide zoon had al lang de wens om een locatie te vinden om ook aan mindervalide kinderen deze zelfverdedigingskunst te leren. Samen met zijn zwarte banders (waarvan een leerling verpleegkundige en een leerling fysiotherapie voor de medische begeleiding) geven ze nu les op woensdagmiddag van 17:00 tot 18:00 uur in het Sophia Revalidatiecentrum Delft.

Er wordt op een zeer speelse wijze les gegeven waarbij coördinatie, balans, weerbaarheid en motoriek centraal staan en de ervaring leert nu dat het een doorslaand succes is. De leerlingen doen zeer enthousiast mee en hebben tijdens de soms inspannende oefeningen heel veel plezier. Deze lessen voldoen echt in een behoefte volgens een van de ouders. Normaal is bewegen niet altijd even leuk maar hier gaat hij met zeer veel plezier naar toe en doet geweldig goed mee. Ik zie ondanks zijn lichamelijke beperkingen na een paar weken al duidelijk vooruitgang. Hij is ook ontzettend trots dat hij op een verdedigingskunst zit!!

Tang Soo Do
klik op de foto voor een vergroting

Wilt u ook eens een proefles meedoen met een mindervalide kind, kom dan eens kijken in het Sophia Revalidatiecentrum Delft, Reinier de Graafweg 1, 2625 AD Delft in de kleine gymzaal op woensdag van 17:00 tot 18:00 uur. Voor informatie kunt u terecht op www.chiban.nl.

Ook voor de jeugd en volwassenen zijn er in Delft, Den Haag en Zoetermeer lessen te volgen.


Eindelijk was het weer zover (zondag 17 november): we gingen weer naar Brabant. Voor het eerste toernooi van het seizoen 2013-2014 van de stichting RRT Noord-Brabant. Tussen 09:00 en 10:00 uur verzamelden alle deelnemers zich in de gezellige kantine van TTV Never Despair in Den Bosch. Al gauw was de zaal gevuld met een hoop geroezemoes en mensen in verschillende kleuren trainingspakken die lekker door elkaar zaten. De dag begon met de uitleg van de organisator. Er waren zo’n 24 deelnemers verdeeld in drie groepen. Klasse 2/3 in één poule; Monique zat hierin. Klasse 4/5 in twee poules; Ellen en Kees zaten hierin. Klasse 6 in twee poules; Marvin speelde hier zijn wedstrijden.

TTV Never Despair in Den Bosch
TTV Never Despair in Den Bosch
(klik op de foto voor een vergroting)

We begonnen dus met de poulewedstrijden. In klasse 6 zoals gezegd onze Marvin. Hij speelde vier partijtjes en moest in de tegenstanders toch wel zijn meerderen erkennen. Maar zijn dag kon sowieso niet kapot, de hele dag was Kelly in zijn buurt. Hij was dus wel erg snel afgeleid.

Marvin Kees
klik op een foto voor een vergroting

In de groep klasse 4/5 speelde in de ene poule Kees en in de andere poule Ellen. Kees had in de poule de latere nummer 1 en 2 van die dag. Ondanks dat hadden de beide heren het nog wel erg moeilijk met hem. Er was een viersetter en een vijfsetter voor nodig om hem niet verder dan de poule te krijgen. Verder kon hij zich prima uitleven met zijn hobby “het fotograferen”. Heel even kon hij tijdens het spel nog even oog hebben voor een andere fotografe, zodat ook hij op de gevoelige plaat staat.

Ellen
Ellen
(klik op de foto voor een vergroting)

Ellen speelde in de andere poule en liet zich niet van de wijs brengen. Ze won haar wedstrijden met overtuiging. Alleen was het jammer dat onze Rob er door omstandigheden niet was, anders had ze nog een extra wedstrijd kunnen spelen, die best wel eens heel spannend had kunnen zijn. In de halve finale ging het dan toch even mis en verloor ze. Jammer, jammer, enz.

In de combinatie klasse waar Monique haar wedstrijden speelde was het een gezellige boel. Met drie dames werd het soms wel erg giechelig en kon de slappe lach dan ook niet uitblijven, onze excuses nog naar de tafel ernaast. Iedereen speelde vier wedstrijden met één overtuigende winnaar. Maar er waren er drie die twee wedstrijden hadden gewonnen en twee hadden verloren. Onderling resultaat moest het uitmaken. Helaas, Monique moest genoegen nemen met de vierde plaats.

Monique'
Monique
(klik op de foto voor een vergroting)

Niet geheel onbelangrijk was dat er tussendoor weer een gezamenlijke pauze was met dit keer een heerlijke kom extra gevulde groentensoep. Lekkerrrrrrrr. Ook kwam in de pauze Annemieke weer aan om nog even aan te moedigen en om aan het einde van de dag Ellen en Marvin weer netjes thuis te brengen. Het was weer een gezellige sportieve dag geweest. Op zondag 15 december is de tweede ronde. Ook weer bij TTV Never Despair in Den Bosch.

De resultaten:

klassenaamuitslagen
CMarvinpoule0-3 / 0-3 / 0-3 / 0-3
CEllenpoule3-1 / 3-0 / 3-0
  finale0-3
BKeespoule3-0 / 3-0 / 1-3 / 2-3
AMoniquepoule3-0 / 0-3 / 3-1 / 0-3

Monique


Zie ook:


Op zaterdag 16 november stond de tweede speelronde van de Toernooidivisie C op het programma in het Ronald McDonald Centre in Amsterdam. Uniek in West-Europa, het gehele Centre is volledig ingericht en toegankelijk voor mensen met een beperking, ondersteund met vele innovaties. Het totale gebouw en omliggende sportterreinen bevat een oppervlakte van 47.000 m². Er zijn twee zwembaden van 25 meter, een sportzaal met Olympische maten met mogelijkheden voor alle balsporten en zaalsporten, en voor specifieke sporten zoals rolstoeltennis of rolstoelbasketbal.

Het Ronald McDonald Centre in Amsterdam
Het Ronald McDonald Centre in Amsterdam
(klik op de foto voor een vergroting)

Redeoss 2 kwam (alweer) met slechts vijf spelers opdagen; er waren helaas geen wisselspelers beschikbaar.

5 tegen 11
De eerste wedstrijd was tegen het organiserende team van Only Friends, dat met maar liefst elf spelers aantrad. Tijdens deze wedstrijd kreeg Michel een lekke band. Gelukkig had Martijn - die later op de dag kwam aanmoedigen - een reserve lekke band bij zich. Tijdens de wedstrijd kreeg Michel een stoel te leen van een speler van BS Leiden, die moest tafelen. Michel zat hierin zo hoog dat hij spontaan last kreeg van hoogtevrees. Uiteindelijk kreeg Michel tijdelijk een rolstoel te leen van Only Friends. In de tweede minuut doorboorde Albert de ring als eerste en het feest kon beginnen. Tot en met de negende minuut heeft Redeoss 2 voor gestaan, maar men kon toch niet op tegen de wissels van de tegenparij. Zij hadden maar liefst zes wissels op de sheet staan. Ze zouden dus in één keer het volledige team kunnen wisselen. Terwijl onze spelers geen rust gegund werd en maar door moesten gaan. Nico en Erik Jan moesten de hele wedstrijd spelen, maar ook Albert, Axel en Michel. Hen ging het echter iets makkelijker af.

Later op de dag zullen ze de uitputtingsslag gaan merken. In het tweede kwart wist men heel netjes bij te blijven; in de rust stond men slechts één puntje achter! In het derde kwart leek men de wedstrijd te gaan verliezen - de achterstand was gegroeid naar zes punten - maar ze kwamen in het vierde kwart nog goed terug tot drie punten verschil. Eindstand Only Friends - Redeoss: 25-22.

Tussendoor moest er nog getafeld worden Albert moest twee wedstrijden fluiten
Tussendoor moest er getafeld worden en moest Albert twee wedstrijden fluiten
(klik op een foto voor een vergroting)

Oproep!
Tussendoor is er getafeld en kon Albert twee wedstrijden fluiten. Daarna moest hij direct aan de volgende wedstrijd beginnen. Twee wedstrijden spelen en twee wedstrijden fluiten wordt teveel voor Albert. We zouden graag zien dat een ander of misschien één van de ouders zou willen en kunnen fluiten.

Je best doen en plezier maken.
De tweede wedstrijd tegen I.S.R. uit Ridderkerk begon redelijk. Aan de ene kant had je een scheidsrechter, die floot en de overtredingen zag, maar niemand reageerde op hem. John van Kameleon stond beteuterd te kijken. Dit was hem niet vaak overkomen. Aan de andere kant zag de scheidsrechter er beter uit, maar floot niet. Daar moet je het dan mee doen. Redeoss verloor het eerste kwart met vier punten verschil, maar in het tweede kwart gebeurt iets opmerkelijks. Michel scoorde in de zevende minuut met een hoekschot. Hij maakte een vreugdedansje, waar ze bij het rolstoeldansen jaloers op zijn. Albert kon helaas weinig aan de aanval deelnemen omdat hij een mannetje bij zich kreeg en niet geholpen werd. Maar het scoren werd overgenomen door de andere spelers. Michel spoorde met zijn verre worpen "Alex" aan harder te rijden en te scoren. Ook de bijdrage van Erik Jan was verbluffend. Een hele wedstrijd te moeten spelen, dat vergt toch behoorlijk veel energie. Ook Nico moest aan de bak, petje af. Eindstand Redeoss - I.S.R.: 16-34.

Het vreugdedansje van Michel
Het vreugdedansje van Michel
(klik op de foto voor een vergroting)

Helaas is het Erik Jan niet gelukt om te scoren, maar de bal draaide op de ring en viel, met veel aarzeling, de verkeerde kant op. Quote speler/coach: "de bijdrage van Erik Jan was verbluffend".

Erik Jan was heel dicht bij zijn eerste score
Erik Jan was heel dicht bij zijn eerste score
(klik op de foto voor een vergroting)

Kees


Zie ook:


Ook dit jaar hebben zich voor de speculaasactie weer een aantal mensen ingezet. We hebben 540 poppen verkocht en dat betekent voor de penningmeester, inclusief fooitjes, een extra'tje van € 659,00.

Namens Redeoss bedankt voor jullie inzet!

Groetjes Bert en Lenie


Op zaterdag 9 november stond de tweede competitieronde van de Toernooidivisie B op het programma in Apeldoorn. Hier zou de puntentelling van de spelers scherp gecontroleerd worden. Redeoss heeft nog steeds geen puntenkaarten en moest het doen met wat Kees (#8) de avond daarvoor gefabriceerd had. Die avond was het lijstje gereed en uitgeprint, toen hij een mailtje van Albert (#16) ontving dat Bart (#34) ook mee zou doen. Het lijstje was alweer oud nieuws, aanpassen dus. Gelukkig maar; een extra speler is nooit weg, ook al heeft hij een tijd niet mee kunnen trainen. We hadden nu bij elkaar 7 spelers= 25,5 punten en er mogen maar 5 spelers=18,5 punten max. in het veld staan. Minimaal twee spelers met 7 punten staan langs de kant. Als Peter (#20) aangeeft liever niet te spelen vanwege een blessure, waarvoor hij afgelopen donderdag de training eerder verliet, dan wordt het puzzelen. De puzzel werd opgelost en Peter ging toch spelen, hij wilde alleen geregeld gewisseld worden.

Sporthal De Voorwaarts in Apeldoorn
Sporthal "De Voorwaarts" in Apeldoorn
(klik op de foto voor een vergroting)

Teamwerk maakt het verschil...
De eerste wedstrijd tegen JBC/Noordenhaven was er één tegen een gelijkwaardige opponent, waar Redeoss kansen had. Het eerste kwart ging verloren, maar dat was geen ramp. Er werd aan beide kanten weinig gescoord. In het tweede kwart opende Axel de basket en Bert gooide zijn vrije worpen erin. Ruststand: 12-12.

Het derde kwart - waarin Bart ook ging scoren - eindigde met twee punten in het voordeel van Redeoss. In het vierde kwart werd door beide partijen veel gescoord en wist Kees niet de vrije worpen te benutten, maar maakte Bert met zijn laatste punten het verschil. Eindstand JBC/Noorderhaven - Redeoss: 27-29.

Peter in actie tegen Achilles in Apeldoorn
Peter in actie tegen Achilles in Apeldoorn
(klik op de foto voor een vergroting)

Maatje te groot...
In de tweede wedstrijd konden we moeizaam op gang komen. 's Ochtends gelijk de eerste wedstrijd om 10:30 uur spelen en 's middags om 16:00 uur de tweede wedstrijd, tegen Achilles'71. Dit zou moeilijk gaan worden tegen lange en snelle spelers. Als je maar veel gaat blokken en vrij komt moet er een leuke wedstrijd van te maken zijn. In het eerste kwart gaven we goed weerstand, maar konden we de tegenstander niet uit de bucket houden. Hun nr.11 schoot veel van afstand en nr.10 en nr.15 kregen de rebounds en drukten af. Ondanks de grote inzet van het team waren we dit keer niet bij machte om het tij te keren. Het werd toch maar 8-14. Het tweede kwart ging met vier punten verschil verloren. Ruststand: 14-24.

Jérôme in actie in Apeldoorn
Jérôme in actie in Apeldoorn
(klik op de foto voor een vergroting)

In het derde en vierde kwart zakte Redeoss in en moest men het conditioneel afleggen tegen Achilles"71. De tweede helft werd met een groter verschil gewonnen door Achilles'71. Eindstand Redeoss - Achilles'71: 22-49.

Kees


Zie ook:


In juni waren we voor het NK al in Leeuwarden geweest. En dat had een heel goede indruk achter gelaten. Zaterdag 2 november waren Kees en Monique dan ook weer op weg naar Leeuwarden voor het toernooi van DOV. In alle vroegte gingen ze op pad. Tijdens de rit, die mistig en donker begon, zag je het opklaren. Ze konden genieten van mooie vergezichten. Kees iets minder omdat hij op de weg mocht letten natuurlijk. Via de Afsluitdijk kwamen ze in Friesland terecht. Aangekomen bij het clubgebouw, dat ligt achter de grote sporthal waar ze in juni geweest waren, was de koffie al klaar.

Clubgebouw van DOV in Leeuwarden
Clubgebouw van DOV in Leeuwarden

De spelers uit Amersfoort waren er ook al. Dus gelijk al heel gezellig daarbij aangesloten. Gerard Rutting had het er over dat hij nu hij in klasse drie zit niet meer het batje kon kruizen met Kees en Marco. Kees had niet zijn best genoeg gedaan om in klasse drie te komen en Marco had niet al moeten stoppen voordat hij, Gerard, klasse drie had gehaald. Hij vond dat erg jammer. Maar hij had nu Monique nog in zijn klasse en keek toch wel uit naar die wedstrijd. Hoe anders zou het gaan lopen, bleek later.

Er kwam eerst een korte uitleg van de organisatie voordat we ons naar de sportzaal verplaatsten waar de zes speeltafels al klaar stonden. Er waren toch nog wat laatste moment afmeldingen geweest, dus er werden klasses samengevoegd. Klasse 1/2, klasse 3/ 4 en klasse 5/ 6. In de klasse 3/4 waren twee poules; Monique samen met drie andere in de ene en Kees in de andere poule met vier andere spelers en tja, de organisatie had het vast gehoord: hij mocht het opnemen tegen Gerard Rutting. Dat werd een heel erg spannende partij. Het werd 11-7, 9-11, 9-11, 11-6 en 14-12. En de winnaar van deze spannende partij??? Onze Kees! Daarna mocht hij nog een wedstrijd in deze poule winnen.

Impressie van het DOV tafeltennistoernooi
Impressie van het DOV tafeltennistoernooi

Ondertussen had ook Monique haar wedstrijden gespeeld en werd tweede in haar poule. Er was tijd voor een korte pauze. De tijd tikte door… Kees had het druk met fotograferen, er waren nog poules bezig, en Monique zat gezellig met anderen op het toeschouwersbankje aan te moedigen en het batje schoon te maken voor de middag. Uiteindelijk gingen ook zij nog even naar de kantine. Er was soep, roken ze. Lekkkkerrrrrr. Maar helaas niet meer voor allebei; er kon nog één kommetje gevuld worden voordat de pan leeg was. Wel mochten ze twee lepels nemen om deze eerlijk te delen. Dat was geen optie. Kees dus aan de soep en Monique een kopje koffie. Brood was er genoeg meegenomen. En als ze wilde was er nog van alles wel te krijgen, maar nee zo was het helemaal goed. Uiteindelijk was het weer tijd om naar de zaal te gaan.

In de vervolgronde werden de klassen weer uit elkaar gehaald. Kees speelde in klasse 4 nu met twee anderen om één prijs, terwijl Monique de vervolgronde mocht spelen in klasse drie. Ze verloor die partij tegen de latere nummer 1 en er waren maar twee prijzen voor deze klasse. Wat dus betekende dat ze was uitgeschakeld.

Kees moest nog wel erg goed zijn best doen. Zijn laatste partij tegen Ariebel Prins van DOV werd nog heel spannend. Er moest een vijfsetter aan te pas komen voordat hij zich de winnaar van klasse 4, van die dag mocht noemen.

Na nog een tijdje gezellig in de kantine te hebben nagepraat konden ook Kees en Monique weer huiswaarts. Er kon worden terug gekeken op een gezellig goed georganiseerde dag.

De resultaten:

klassenaamuitslagen
4Keespoule1-3 / 3-0 / 3-2 / 0-3
  vervolg3-0 / 3-2
3Moniquepoule1-3 / 3-0 / 3-1
  vervolg0-3

Monique


Zie ook:


Zaterdag 26 oktober stond de eerste competitieronde in de Toernooidivisie C op het programma voor de rolstoelbasketballers. Omdat een aantal spelers ziek was, zie rubriek "ziekenboeg" (onderaan) of iets anders gepland hadden, heeft men met veel moeite een team kunnen samenstellen, waaronder twee debutanten, te weten Michel en Martijn R., die we voortaan Roelof zullen gaan noemen. Het team bestaat uit Albert, David, Erik Jan, John, Michel en Roelof.

Sporthal Sport aan Zee in Julianadorp
Sporthal "Sport aan Zee" in Julianadorp
(klik op de foto voor een vergroting)

Top gelegenheidsteam!
Ondanks de onverwachte samenstelling van het team wist Redeoss te overtuigen tegen JBC/Noorderhaven 2. In het tweede kwart nam Redeoss afstand door scores van o.a. debutanten Roelof en Michel. Waar Michel in het tweede, derde en vierde kwart wist te scoren, deed David, onder moeders vleugels vandaan, het in het derde en vierde kwart. Eindstand Redeoss 2 - JBC/Noorderhaven 2: 29-14.

Alles onder controle!
Zoals bij ieder toernooi moet per team een keer de jurytafel bemand en twee keer een scheidsrechter geleverd worden. Dit keer hebben Albert en John gefloten. De tafel werd bemand door Albert, David, Erik Jan en Roelof.

David, Albert, Erik Jan en Roelof bemannen de jurytafel
David, Albert, Erik Jan en Roelof bemannen de jurytafel
(klik op de foto voor een vergroting)

De koek(oek) was nog niet op!
De eerste wedstrijd tegen JBC/Noorderhaven 2 was "TOP", maar kan je die vorm vasthouden tegen Kameleon 2? Dit duel startte David met een sprongbal; natuurlijk moest hij wel in de rolstoel blijven zitten.

Danny hield Albert op zijn eigen helft, zodat hij niet kon scoren Gelukkig namen andere spelers, zoals David, dat over
Danny hield Albert op zijn eigen helft, zodat hij niet kon scoren. Gelukkig namen andere spelers, zoals David, dat over.
(klik op een foto voor een vergroting)

Erik Jan scoorde niet, maar spelers die niet scoren of P-tjes veroorzaken zijn toch nuttig door in de weg te rijden. Of anderszins aanwezig te storen. Die score pakt 'ie nog wel dit seizoen. In deze wedstrijd speelde Erik Jan samen met David op rechts en zij gaven niet op.

Erik Jan scoorde niet, maar was toch nuttig
Erik Jan scoorde niet, maar was toch nuttig
(klik op de foto voor een vergroting)

Sorry zeggen is niet genoeg
Het nieuwe seizoen is nog niet begonnen en Redeoss heeft weer twee debutanten klaar staan; Roelof deed mee en wist in de eerste wedstrijd te scoren. Michel blonk uit met het scoren, waaronder ook twee vrije worpen raak geschoten werden en heeft die dag totaal 12 punten gescoord. Hij maakte ook overtredingen, waar hij ondanks het "sorry" zeggen toch een "p" voor kreeg. Hij viel uit zijn stoel en bleef de humor daarvan inzien. Kortom, beiden hebben óók een belangrijke bijdrage geleverd aan het succes van deze dag.

Debutant Michel heeft nog wat moeite om in zijn stoel te blijven zitten
Debutant Michel heeft nog wat moeite om in zijn stoel te blijven zitten
(klik op de foto voor een vergroting)

Ziekenboeg:

 • Bart: thuis aan het herstellen, zie Basketbal Gazette Nr. 74.
 • Bert: ontsteking aan de voet.
 • Martijn: is inmiddels thuis aan het herstellen en denkt al weer aan zijn comeback.
Ondanks het behaalde succes, worden alle afwezige spelers node gemist!

Kees


Zie ook:


Zaterdag 26 oktober hebben de Open Limburgse Kampioenschappen plaats gevonden. Normaal een toernooi dat twee dagen duurt met een overnachting in sporthotel Sittard, maar vanwege het kleine deelnemersveld nu één dag. Er werden drie onderdelen gespeeld. Redeoss nam vijf staanders mee. Dat natuurlijk allemaal onder de trouwe leiding van Bert en Lenie.

De bus zat helaas niet erg vol. Maar gelukkig vulden DKC’er Patrick Vrouwenvelder en zijn moeder de leegte op. Natuurlijk werd hen eerst het huishoudelijk reglement van het busje verteld. De gouden regel: ‘Wat besproken wordt in het busje, blijft ook in het busje’. Gedurende de rit kwamen zij achter de noodzaak van deze regel. De onderwerpen in de bus kunnen soms maar beter niet met iedereen gedeeld worden. Daarom zal ik jullie de details ook besparen. Daarna hebben we nog even besproken hoe wij Bert vandaag in de gaten zouden houden. Hoewel Irene van Kester dit normaal doet, heb ik nu die taak maar op mij genomen. Uiteraard met wat controle van Irene tussendoor. Nee, beste mensen, even zonder dollen, u snapt dat wij weer een gezellige dag hebben gehad. Nu over naar waar het echt om draait: de wedstrijden!

Enkel
Daphne van Es deed mee in de dames enkel. Haar eerste wedstrijd moest zij wat wennen en werd de eerste set erg spannend. De tweede set liet Daphne zien dat zij op dit moment verreweg de sterkste dame is. De tweede set was ruimschoots voor Daphne. Ook de andere partijen won Daphne met goed spel. Er was dus wederom een eerste plek in de dames enkel voor haar. Goed bezig, Daphne.

In de mannen enkel deden Tomeck Nijland, Piet van Wingerden en Carmen van Kester namens Redeoss mee. Tomeck en Carmen zaten bij elkaar in een poule. Zij wonnen beiden in een leuke wedstrijd van Patrick Vrouwenvelder. De twee moesten dus onderling uitmaken wie er naar de finale ging en wie naar de troostfinale om de derde en vierde plaats. Carmen won van Tomeck en kwam in de finale. Daar kwam zij Guus Maassen tegen, van wie zij twee weken geleden in Breda nog had verloren. Nu waren de rollen omgedraaid. Carmen versloeg Guus in twee sets met nette cijfers. Dat betekent dat Carmen de eerste plek had gehaald in de mannen enkel. Het moet niet gekker worden. Super, Carmen! Tomeck kwam Leon Frissen tegen in zijn strijd. Tomeck speelde heel goed en liet Leon alle kanten van het veld zien. Helaas was Leon op sommige momenten net iets beter en ging hij er uiteindelijk met het brons van door. Piet had het niet getroffen. Hij zat bij Guus en Leon in de poule. Tegen Leon speelde hij een spannende driesetter, die hij helaas verloor. Ook Guus kreeg zijn finaleplek niet voor niets. Hij won wel van Piet, maar met name in een spannende tweede set. Piet mocht vervolgens om plek 5 en 6 gaan spelen. Daar won hij in een leuke strijd van Patrick.

Dubbel
Daphne van Es deed in de dubbel mee met haar Belgische gelegenheidspartner Alexandra Mondelaers. In de finale volgde er een spannende strijd. Eén van de tegenstanders had een service om jaloers op te worden. Gelukkig wonnen Daphne en Alexandra toch van hen. Met name door het goede loopwerk van Daphne.

In de mannen dubbel deden de duo’s Piet/Tomeck en Carmen/Tess mee. De jongens wonnen van ons met duidelijke cijfers. Super, mannen. Daarna moesten wij beiden tegen het duo Guus/Leon. We konden allebei leuk meekomen, maar Guus en Leon bewezen toch met hun jarenlange ervaring de sterkste te zijn. Wel was er natuurlijk een tweede plek voor Piet en Tomeck.

Mix
In de mix deed iedereen gezellig mee. Met de bekende opstellingen Tomeck/Daphne en Piet/Tess. Eddy Boerman deed helaas niet mee, omdat hij volgende week het WK in Dortmund speelt. Een logische keuze, natuurlijk. Daarom speelde Carmen dit keer met Guus. Dat het één van de eerste keren was dat het duo met elkaar speelde, was niet te zien. Ze waren prima op elkaar ingespeeld en wonnen dan ook van alle koppels. Een mooie eerste plek voor Carmen en Guus. Tomeck met Daphne en Piet en ik wonnen beide de andere wedstrijd. We moesten dus onderling uitmaken wie er nummer twee en drie werd. In een spannende driesetter wonnen Piet en ik het zilver en was er brons voor Tomeck en Daphne.

Al met al weer een mooie en geslaagde dag om op terug te kijken. Na de prijsuitreiking hebben wij nog even wat gegeten in het AC Restaurant in Weert. Om vervolgens de reis terug naar Delft te maken. Bert en Lenie, bedankt voor de gezellige dag! Het volgende toernooi vindt plaats op zondag 24 november in Doetinchem.

Tess


Via onderstaande link kunt u alle uitslagen vinden:

Zie ook het verslag in Clear Nr. 216:


Zaterdag 19 oktober stond de eerste competitieronde in de Toernooidivisie B op het programma voor de rolstoelbasketballers. De volgende teamindelingen zijn gemaakt:

Het eerste team bestaat uit Bert, Henk, Jérôme, John, Kees, Peter met bankspelers Bart, David en Axel.

Het tweede team bestaat uit Albert, Axel, Bart, David, Dynah, Erik Jan, Fadima, Martijn, Michel en Nico.

Sporthal De Hazelaar in Rosmalen
Sporthal De Hazelaar in Rosmalen
(klik op de foto voor een vergroting)

Op papier voldoende spelers per team, ervaring leert dat er ook een hoop afzeggingen zijn vanwege ziekte of andere redenen. Voor dit toernooi waren zes spelers beschikbaar, te weten: David, Henk, Jérôme, John, Kees en Peter.

Redeoss moest die dag direct starten met fluiten en de jurytafel bemannen van de wedstrijd SC DeVeDo 2 - Kameleon.

Peter, Kees, Henk en Jérôme aan de jurytafel
Peter, Kees, Henk en Jérôme aan de jurytafel
(klik op de foto voor een vergroting)

Hier werd ons duidelijk dat er nieuwe spelregels zijn ingevoerd. Zuivere speeltijd en 18,5 punten in het veld bij de B-competitie. Hiervoor zijn nieuwe spelerskaarten nodig waar de punten op staan. Het team van SC DeVeDo 2 bestond uit veel jeugdspelers waaronder een aantal van één turf hoog. En dat ging zeer goed; het plezier spatte ervan af en zij verloren uiteindelijk maar met één punt verschil.

Het team van Redeoss in actie in Rosmalen
Het team van Redeoss in actie in Rosmalen
(klik op de foto voor een vergroting)

Kick-off tegen Antilope!
In het eerste kwart liep de score gelijk op en werd het 8-8. Daarna ging Antilope een tandje hoger spelen en Redeoss kon dat niet bijhouden. Kees had last van een vallende ziekte en lag drie keer naast de stoel. Jérôme kreeg een aantal kansen het lukte niet deze te verzilveren. Ook David weerde zich kranig en kreeg een aantal kansen; hij baalde omdat die er niet in gingen. Eindstand Redeoss - SC Antilope 2: 24-57.

Bart en Margriet maken foto\
Ondanks dat Bart niet mee kon spelen is hij met Margriet langs gekomen om zijn cluppie aan te moedigen.
Kees heeft hem gelijk aan het werk gezet om foto's te maken voor de Gazette.
(klik op de foto voor een vergroting)

De tweede wedstrijd was tegen de thuisploeg en kampioen van het vorig seizoen. Het eerste kwart was het Redeoss niet gelukt om te scoren. Dat in het tweede kwart een stuk beter. Op een gegeven moment liepen de afspraken om uit de press te komen niet. Het verweer was niet voldoende, want net als in de vorige wedstrijd kregen we 57 punten tegen (leek wel afgesproken!). Eindstand Redeoss - The Black Eagles: 29-57.

Kees

Het eerste rolstoelbasketbalteam van Redeoss
Het eerste rolstoelbasketbalteam van Redeoss
(klik op de foto voor een vergroting)

Zie ook:


In het weekend van 12 en 13 oktober vonden de Paragames plaats in Breda. Tijdens dit evenement, dat om het jaar gehouden wordt, worden vele aangepaste sporten gespeeld. De Redeoss badmintonploeg deed ook mee. Je moet natuurlijk wel een beetje para zijn om aan dit evenement mee te mogen doen. Gelukkig werd dit volop geoefend in het busje.

Het toernooi stond eerst gepland op twee dagen, maar is ingekort naar één dag. Er werden echter wel nog steeds drie onderdelen gespeeld. Een zware en lange dag stond er dus op het programma.

Enkel
De dag startte met de enkel. Carmen van Kester en Piet van Wingerden deden namens Redeoss mee in de mannen enkel staand A. Daarnaast deden er ook internationale spelers mee aan dit onderdeel. Een Belg en een Pool. Vooral de Pool was erg goed. Hij pakte alle shuttles en had een mooie techniek. Gaaf om te zien! Piet van Wingerden moest als eerste tegen deze speler. Piet gaf wat hij kon, maar kreeg alle hoeken van het veld te zien. In de eerste set pakte Piet maar één punt. Dat was frustrerend. In de tweede set bleef Piet rustig en maakte hij het beste ervan. Dat kwam zijn spel ten goede, hij maakte maar liefst zeven punten! Daarna volgden twee spannende driesetters voor Piet. En een zeer goede wedstrijd tegen Eddy Boerman. Piet was totaal gesloopt. Maar kan met een vierde plaats en zulke goede partijen zeer tevreden zijn! Carmen had een wat mindere dag. Dat kan natuurlijk altijd gebeuren. Maar opgeven staat niet in haar woordenboek en dus vocht Carmen voor wat ze waard was. Dat resulteerde zelfs in een spannende driesetter tegen Belgisch Kampioen Bob Biesmans. Carmen, je komt er wel.

Piet in actie tijdens de Paragames in Breda
Piet in actie tijdens de Paragames in Breda
(foto: Margriet Karsmakers)

In de mannen enkel staand B vertegenwoordigden Tomeck Nijland en Axel Nieuwhuyse de Delftse kleuren. Beiden wonnen alle partijen met nette cijfers. En dus kwamen zij elkaar in de finale tegen. De eerste set was vrij dik voor Tomeck. In de tweede set leek dit weer te gebeuren. Tomeck was met de stand 20-13 nog maar één punt van de winst verwijderd. Axel gaf zich echter niet zomaar over. Hij vocht zich terug naar 20-20 en maakte dus zeven punten op rij. Helaas nam Tomeck het toen weer over en won hij met 22-20 de set. Een mooie partij om naar te kijken, mannen!

Bij de staande dames deed Daphne van Es voor Redeoss mee. Daphne is momenteel heer en meester in deze categorie. En ging ook vandaag weer met het goud naar huis!

Bij de rollende dames was Sanneke van der Vliet namens Redeoss te vinden. Sanneke kwam helaas haar poule niet door. Maar Sanneke zou Sanneke niet zijn als ze niet eerst een driesetter speelde. Een wedstrijd winnen of verliezen in twee sets komt bij Sanneke niet vaak voor. Dat getuigt van wilskracht. Goed bezig, San!

Bij de rollende heren was Erik Jan Koekoek natuurlijk te vinden. En Erik Jan pakte nu, in tegenstelling tot de vorige keer, de winst op zijn grote concurrent Mano Deckers. Hij deed dat in een spannende driesetter (18-21, 21-18 en 21-18), waarbij hij rustig bleef en zijn tegenstander liet rijden door goed te plaatsen. Van een andere tegenstander verloor hij helaas in twee spannende sets, maar met goed spel. Vanwege de drukke bezetting van dit toernooi leverde de winstpartij geen plaats in de kruisfinale op. Maar wel een enorm compliment van ons allemaal. En de volgende keer pak je ook de volgende concurrent aan, Erik Jan. Wij geloven in je!

Mix
In de mix bij de staanders deden slechts drie koppels mee. Van de zes deelnemers waren er maar liefst vijf van Redeoss. Carmen stak samen met haar maatje Eddy Boerman met kop en schouders boven de rest uit. Zij gingen dan ook met de eerste prijs naar huis. De strijd om het zilver werd een onderonsje tussen de duo’s Tomeck/Daphne en Piet/Tess. In een driesetter gingen Piet en ik met het zilver naar huis (21-12, 16-21 en 21-11).

Ook bij de rollers werd gemixt. Sanneke deed daar als enige van Redeoss aan mee samen met Willy Slieker. Het tweetal traint regelmatig met elkaar in Rijen en dat was te merken. Ze haalden de kruisfinale. Daar werden zij helaas ingemaakt door hun clubgenoot Mylene en partnerlief Jordy. Pardon… ingemaakt?! Met 21-18 en 23-21 was het een erg mooie wedstrijd, die alle kanten op kon.

Dubbel
Bij de dames dubbel staand deed Daphne namens Redeoss mee. Met haar gelegenheidspartner maakte zij het nog even heel spannend. Zij wisten net als de andere partij een wedstrijd in een driesetter te winnen en één in een driesetter te verliezen. De uitslag moest dus bepaald worden aan de hand van de gescoorde punten. Dit werd even heel spannend. Maar met slechts twee punten waren Daphne en haar partner de winnaars. Twee keer goud voor Daphne dus. Trots ging zij naar huis met twee grote bekers.

Bij het mannen dubbel deden er vijf spelers mee namens Redeoss. Piet/Tomeck kwamen daarbij het verst. Zij haalden de kruisfinale, maar liepen daar helaas tegen een nederlaag aan. De Poolse deelnemer deed ook mee in de dubbel en liet ook daar zijn klasse zien. Daarnaast had hij DKC’er Patrick Vrouwenvelder naast zich, die in een jaar tijd onwijs gegroeid is. Dit koppel won uiteindelijk het toernooi. Carmen en ik kwamen onze poule niet door, maar we zijn tevreden met hoe we gespeeld hebben en kijken terug op leuke wedstrijden. Axel was de vijfde Redeoss speler. Met zijn gelegenheidspartner van BC Bever uit Rijen speelde hij leuke partijen. Helaas lukte het ook dit koppel niet om de poule door te komen.

Bij de heren dubbel rol deden Redeossers Tim Quartel en Erik Jan mee. Ze hadden een zware poule-indeling getroffen, maar vochten als leeuwen. Helaas kwamen zij, ondanks een spannende driesetter (13-21, 21-19 en 19-21), de poule niet door.

Erik Jan en Tim in actie tijdens de Paragames in Breda
Erik Jan en Tim in actie tijdens de Paragames in Breda
(foto: Margriet Karsmakers)

Bij de dames dubbel rol was onze Sanneke natuurlijk actief. Samen met haar vaste maatje Marijke de Roo haalde zij daar een tweede plek. Zij versloegen de nummer drie met duidelijke cijfers (21-13 en 21-11).

Ome Cor
Een lange dag… de laatste partij ging pas om 19:30 uur de baan op! Na een patatje en het ophalen van de mooie grote bekers, konden wij de reis naar huis aanvaarden. Breda — Delft is een vrij korte afstand. En dus konden wij al vrij snel naar huis bellen dat we bijna bij het centrum waren en opgehaald konden worden. Daar hebben we tegenwoordig een codewoord voor. Piet belt altijd ter hoogte van de oude kerk van zijn Ome Cor naar zijn vader en zegt dan: ‘Pa, we zijn bij ome Cor’. Zijn vader weet dan dat we nog 20 minuten moeten rijden en zorgt dat hij keurig op tijd bij het centrum staat om Piet op te halen. Inmiddels weten vrijwel alle ouders waar we ons bevinden als we bij Ome Cor zijn. Alleen de moeder van Tomeck had het nog niet mee gekregen: ‘Hoi mam, wij zijn bij Ome Cor?’ ‘Leuk voor je, jongen. Maar wat moet ik met deze informatie?’.

Wij willen Bert, Lenie, Bart, Irene en Lydia en natuurlijk ook de supporters Caroline, Roelof en Bart bedanken voor de fijne dag! En op de laatste plaats natuurlijk Ome Cor, die zorgt dat iedereen weer veilig opgehaald wordt. Het volgende toernooi vindt (bij voldoende aanmeldingen) in het laatste weekend van oktober plaats in Beek!

Tess


Via onderstaande link kunt u alle uitslagen vinden:

Zie ook het verslag in Clear Nr. 214:

Meer foto's van Margriet Karsmakers vindt u in ons fotoalbum:


Eindelijk was het zover. Het seizoen 2013-2014 kan van start. Er hadden zich vijf spelers van Redeoss ingeschreven. Helaas brak Adri haar arm tijdens de vakantie en moest afhaken. De familie De Kruijff had Annemieke Kraak bereid gevonden om hen te rijden. En dat was weer erg fijn en gezellig. Wij, Kees en Monique La Brijn waren de andere twee spelers. De ploeg kwam bijeen in sporthal Zielhorst te Amersfoort, waar we ook gelijk weer alle vrienden van de andere verenigingen konden begroeten. Een gezellige boel dus.

Sporthal Zielhorst in Amersfoort
Sporthal Zielhorst in Amersfoort
(klik op de foto voor een vergroting)

De wedstrijden begonnen op tijd. Marvin deed weer verschrikkelijk zijn best in klasse 6. Het wilde echter niet lukken. Hij zag zijn Kelly weer na een voor hun duidelijk te lange periode en werd daardoor toch wel wat afgeleid van het spel. Maar ook moest hij er weer helemaal inkomen. Het is tenslotte pas het eerste toernooi weer. Helaas voor hem speelde hij steeds gelijk met de fotograaf. Dus even geen recente foto deze keer.

Ellen speelde voor het eerst een treetje hoger in klasse 5. En helemaal niet slecht; van de zes wedstrijden won ze er twee. Ook de verliespartijen werden erg spannend. Slechts één partij in een driesetter verloren. Op zeker een goede start voor Ellen.

Ellen Marvin Monique
klik op een foto voor een vergroting

Kees had het erg druk in zijn poule in klasse 4. Hij mocht vijf wedstrijden spelen. Hij verloor de eerste twee, maar daarna kwam de winst. De viersetters en vijfsetters vlogen je om de oren. Erg spannend allemaal. Maar wat hij niet verwachtte was dat hij door zou gaan naar de volgende ronde. Tot zijn grote verbazing was hij door om in de kwartfinale zijn wedstrijd te spelen en te winnen. In de halve finale moest hij het afleggen tegen de latere nummer twee. Maar een van de laatste wedstrijden die dag mocht hij spelen voor de derde plaats. En ja, het werd een heuse thriller. De uitslag werd 7-11, 4-11... hij moest er even inkomen... 11-5, 11-8 en let op... 13-11. Voor de kijkers niet goed voor de bloeddruk.

Ondertussen was Monique nog aan het bijkomen van haar wedstrijden. Ze kon het nog altijd niet geloven wat haar nu weer overkwam. In klasse 3 was ze de dag begonnen in een poule met vier andere spelers. En ze won, schrik niet, ze allemaal. Ze mocht als nummer 1 door naar de halve finale, om te spelen tegen de nummer 2 van de andere poule. Deze wedstrijd verloor ze echter in een viersetter tegen de uiteindelijke nummer één van die dag. Maar oh, oh, oh, wat had ze een kansen gehad. In de wedstrijd om plaats nummer drie ging het weer; zij was weer in haar spel, maar haar tegenstandster niet. En ja... daar komt ie... ze had een prijs.

Monique en Kees
De familie La Brijn kon dus gezellig samen op de foto
(klik op de foto voor een vergroting)

Na de prijsuitreiking ging iedereen weer op weg naar huis. Om eerst in de file terecht te komen. Maar uiteindelijk zijn we toch weer Delft binnen gereden en konden we nog nagenieten van een leuke dag.

klassenaamuitslagen
6Marvinpoule0-3 / 0-3 / 0-3 / 0-3 / 0-3
5Ellenpoule2-3 / 0-3 / 1-3 / 3-0 / 3-1 / 1-3
4Keespoule1-3 / 2-3 / 3-0 / 3-2 / 3-1
  vervolg3-0 / 1-3 / 3-2
3Moniquepoule3-1 / 3-0 / 3-1 / 0-3
  vervolg1-3 / 3-0

Monique


Zie ook:


Donderdagavond 26 september hebben we de eerste ronde gespeeld. Lekker druk met vijf tafels, alhoewel daar wel wat telefoontjes aan vooraf gingen. Het viel nog niet mee om de vijfde tafel rond te krijgen. Ik zag nog wat bekenden, onder wie mevr. Smits, die tegenover mij heeft gewoond. Zelf stond ik achter de bar voor koffie, thee, witte en rode wijn, limonade en snoeperij te presenteren. Ook heb ik nog lootjes gekocht en zowaar een prijs, een doosje chocola was voor mij. Ton en Piet hadden weer voor een leuke prijzentafel gezorgd zowel voor het klaverjassen als voor de loterij. Ook Michel was bij slagerij Van Duivenbode langs geweest voor een paar kippenpootjes welke door mevr. Smits werden gewonnen. Er werd fel maar sportief gestreden om de punten in een gezellige sfeer. Michel had nog twee mensen van zijn werk uitgenodigd, maar door omstandigheden konden ze niet komen. Hopelijk de volgende maand wel. Let op! In oktober is de tweede ronde op de 31e en niet op de 24e zoals in De Crosser staat vermeld. Hopelijk hebben we dan met gemak vijf tafels.

Van onze speciale verslaggever...


Voor de badmintonploeg is het seizoen weer volop begonnen. Na een paar weken trainen stond zaterdag 21 september het eerste toernooi uit het aangepast badminton circuit op het programma. De ploeg moest daarvoor afreizen naar het Limburgse Gronsveld (in de buurt van Maastricht). Onder de goede leiding van Lenie en Bert ging de ploeg aan de slag. Vandaag stonden de enkel en dubbel op het programma.

Rollende heren Tim en Erik Jan
Rollende heren Tim en Erik Jan
(foto: Margriet Karsmakers)

Rollende heren Tim en Erik Jan
Erik Jan Koekoek begon met een erg spannende partij tegen Mano Deckers (MGS Maastricht). In de eerste set was Erik Jan de betere partij, deze set won hij dan ook met 21-18. Tijdens de tweede set gaven de mannen elkaar geen haartje. Mano wist de set naar zich toe te trekken met 22-20, erg spannend dus. In de derde set ging het kaarsje uit bij Erik Jan. Mano won deze set met 21-12. Een mooie en spectaculaire wedstrijd om naar te kijken. Erg goed gespeeld door Erik Jan! Erik Jan speelde daarnaast ook de dubbel samen met Tim Quartel, die zijn vriendin Daphne als trouwe supportster had meegenomen. De mannen moesten weer even aan elkaar wennen. Maar speelden goede partijen. Met name de laatste partij was spannend. In de derde set kwamen zij terug van een forse achterstand en wonnen deze set met 21-16. Met name door de scherpe services van beide heren!

Sanneke houdt het spannend
Sanneke van der Vliet heeft het meeste energie gebruikt van alle spelers. Zij moest veel wedstrijden spelen. Deze wedstrijden kwam zij ook nog eens tegenstanders tegen waaraan ze goed gewaagd was. Beide partijen gaven zich niet zomaar gewonnen. Er kwamen veel drie setters en wedstrijdverlengingen bij kijken. In de dubbel, die Sanneke samen met Marijke de Roo speelde, was het niet anders. Een wedstrijd werd tot twee keer toe met 22-20 verloren. En andere spannende wedstrijd werd in drie sets door de dames gewonnen. Sanneke was uitgeteld, maar mag terugkijken op een goed toernooi met een zilveren plak in het dames dubbel als eindresultaat.

Twee keer goud voor Daphne
Daphne van Es stond na al het blessureleed van vorig jaar gelukkig weer op de baan. En hoe! Zij won zowel de dames enkel als de dames dubbel met haar Belgische gelegenheidspartner Alexandra Mondelaers. Daphne had niet veel moeite om haar tegenstanders uit te schakelen. Met mooie slagen en goed inzicht sloeg Daphne zich door alle wedstrijden heen.

Suiker van Axel
Ook Axel Nieuwenhuyse deed natuurlijk weer mee. Tussen de wedstrijden door voorziet hij alle sporters van een spekkie. Dat had de toernooileiding in de gaten en dus kreeg hij ook een grote snoepzak van hen mee. Dankzij Axel heeft iedereen weer voldoende suikers binnen gekregen dit toernooi. Maar snoep uitdelen is niet het enige dat Axel tijdens het toernooi deed. Hij heeft zelf ook meegedaan in de enkel en de dubbel. Axel had het niet getroffen met de pouleindeling bij de enkel. Hij kreeg te maken met zware tegenstanders. Axel deed echter goed zijn best en maakte zoveel mogelijk punten. De dubbel speelde hij samen met de uit België overgevlogen Fabian Franssen. Dit ging erg goed. De heren waren snel op elkaar ingespeeld en gaven de partijen niet zomaar gewonnen. Een partij wonnen zij met duidelijke cijfers!

Onze kanjers Piet en Tomeck
Onze kanjers Piet en Tomeck
(foto: Margriet Karsmakers)

Onze kanjers Piet en Tomeck
Piet van Wingerden zette vandaag weer zijn beste beentje voor. Na zijn vakantie van afgelopen week was hij goed bij de les en wist hij de halve finale van de enkel te halen. Ook Tomeck liet zich niet van het veld slaan. Hoewel hij een zware poule trof in de enkel, maakte hij veel punten. Er werd langs het veld veel over Tomeck geroddeld. De woorden die ik op ving waren: knap, progressie en sterk! Tomeck en Piet speelden samen de dubbel. Het duo raakt steeds beter op elkaar ingespeeld. En is daarmee een echte rivaal voor tegenstanders. Tomeck en Piet wonnen alle dubbels tot aan de finale. Daar kwamen zij de dubbelcombinatie bestaande uit Belgisch kampioen Bob Biesmans en Nederlands kampioen Eddy Boerman tegen. Wat niemand voor mogelijk hield en toch gebeurde was dat Piet en Tomeck de eerste set pakten (21-18). In de tweede set verslapten zij helaas wat (21-8). Maar in de derde set waren zij er weer bij met hun koppie en konden zij goed mee komen. Met 21-16 viel de winst wel aan de andere kant. Maar Tomeck en Piet kunnen onwijs trots zijn op hun prestatie. Klasse jongens! Tomeck en Piet hadden hiermee het zilver gewonnen.

Tess en Carmen
Tess en Carmen
(foto: Margriet Karsmakers)

Carmen haalt brons bij de mannen
Carmen van Kester deed in beide onderdelen bij de mannen mee. In de mannen enkel had zij te maken met zware tegenstanders. Toch wist zij de halve finale te halen, die zij helaas verloor. In de finale om de 3e en 4e plek wist zij echter, in vooral een spannende twee set, te winnen van Piet. Daarmee was er brons voor Carmen bij de mannen. Carmen en ik deden dit toernooi ook voor het eerst bij de mannen in de dubbel mee. Een mooie leerschool voor komend seizoen. We moeten nog veel oefenen en de puntjes op de I zetten. Want wij willen Piet en Tomeck natuurlijk wel een keertje verslaan;). We hebben er zin in!

Bedankt!
Bert en Lenie, bedankt voor het lachen, de gezelligheid, het rijden en het coachen. Wat jammer dat het zo stil en saai was in het busje;). De volgende keer maken we er weer een feestje van! Het volgend toernooi zijn de Paragames in Breda. Deze vinden plaats in het weekend van 12 en 13 oktober. Het is nog niet duidelijk of het toernooi in één of twee dagen gespeeld wordt.

Tess


Via onderstaande link kunt u alle uitslagen vinden:

Zie ook het verslag in Clear Nr. 211:

Meer foto's van Margriet Karsmakers vindt u in ons fotoalbum:


Hallo sporters en kader,

Ondanks dat de Grote Clubactie is gestart, gaan we ook weer de speculaaspoppen verkopen. Dit eveneens om de kas van Redeoss wat extra te vullen.

De prijs is hetzelfde als vorig jaar, €4,20 per stuk, daarvan is dan €1,20 voor Redeoss.

Ik weet dat we in een crisis zitten en je kunt er ook niets mee winnen, maar wel heb je met Sinterklaas dan een heerlijke speculaaspop van 500 gram met amandelnoten.

Dus vraag je ouders, opa's en oma's, vrienden en kennissen, je leerkracht.

En je hebt er dan waarschijnlijk al zo drie verkocht. Voor de werkenden onder ons: misschien wil je baas als presentje voor het personeel er wel een aantal kopen.

Of je kunt er één voor je hulp nemen als presentje voor 5 december.

Het formulier kunt u hier downloaden:

Iedere dinsdag- en donderdagavond ben ik in de sporthal, op zaterdag 5 oktober ben ik er ook. Maar je kan de lijst en het geld ook bij je leiding van je sport afgeven; dan krijg ik het wel weer van hen.

De uiterste inleverdatum is dinsdag 29 oktober.

We hopen ze op 12 of 19 november te leveren.

Heel veel succes, Lenie


Namens het bestuur van Redeoss nodig ik hierbij van harte onze leden, ouders van jeugdleden en kaderleden uit voor onze

Algemene Ledenvergadering
op
donderdag 10 oktober 2013

Plaats: sportkantine Sophia Revalidatiecentrum in Delft

Aanvang: 20:00 uur

Voorlopige agenda:

 1. opening en welkom
 2. vaststelling agenda
 3. mededelingen
 4. vaststellen notulen ALV 04-04-2013 (opgenomen in De Crosser Nr. 227 van juni 2013)
 5. bespreken en vaststellen begroting 2014 (*)
 6. rondvraag en sluiting

Het bestuur rekent op uw aanwezigheid!

Met vriendelijke groet,

Harry Damshuiser, secretaris (harry@redeoss.nl)

(*) vanaf dinsdag 1 oktober beschikbaar in de sportkantine


Klaverjassen

Op donderdagavond 26 september begint Redeoss weer met haar najaarsserie klaverjassen. Onder leiding van Ton en Piet Eijgermans, die altijd voor een mooie prijzentafel zorgen, starten we weer met gezellige ontspannen avonden waarbij wel gestreden wordt om de prijzen voor de eindoverwinning, maar tevens zijn er ook prijsjes te verdienen per avond met klaverjassen en met een loterij.

We spelen in onze sportkantine in het Sophia Revalidatiecentrum aan de Reinier de Graafweg 1 te Delft.

Aanvang: 19:15 uur (tot 22:45 uur).

Aanmelden kan ter plekke of via e-mail: stuur een e-mail.

Rooster voor dit najaar:

 • 26 september
 • 31 oktober
 • 28 november
 • 19 december.

Rooster voor het voorjaar:

 • 30 januari
 • 20 februari
 • 27 maart
 • 24 april.

Aad Verbeek


Waarom?
Redeoss gaat ook dit jaar weer meedoen met de Grote Clubactie. Zoals iedereen weet moeten we acties ondernemen om de verhoogde kosten voor de huur van de kleine en de grote sportzaal en het zwembad te kunnen bekostigen. Om het sporten bij Redeoss betaalbaar te houden, moeten we proberen om met z'n allen extra inkomsten te genereren.

Wat?
De Grote Clubactie is een loterij voor Nederlandse verenigingen. Door loten te verkopen, krijgen zij de extra inkomsten die ze hard nodig hebben: 80% van de opbrengst gaat direct naar de clubkas!

Wie?
Alle leden kunnen (uiteraard) meedoen met de Grote Clubactie. Voor degene die de meeste loten weet te verkopen stelt de penningmeester een leuke prijs beschikbaar!

Hoe?
Lotenverkopers van de Grote Clubactie mogen vanaf zaterdag 14 september op pad met de intekenlijsten. Elk lot kost € 3,- en daarvan gaat dus maar liefst € 2,40 naar de vereniging. Het is de bedoeling dat we met machtigingen gaan werken. Dat betekent dat we slechts eenmaal langs de deur hoeven (alleen om te verkopen); de betaling vindt dan plaats via die (eenmalige) machtiging. De koper ontvangt het lotnummer via het bankafschrift.

Wanneer?
De lotenverkoop van de Grote Clubactie begint op zaterdag 14 september. De trekking van de loterij is op donderdag 28 november. De hoofdprijs bedraagt maar liefst € 100.000,-. Maar er zijn uiteraard ook nog vele andere kleinere prijzen.

Contactpersoon
De coördinatrice van de Grote Clubactie voor Redeoss is Irene van Kester. Voor nadere informatie is zij telefonisch bereikbaar (0174-517690) of per e-mail: stuur een e-mail.


Archief

Minder recent nieuws kunt u vinden in het archief:

Weet u nog meer nieuws dat hier eigenlijk gemeld zou moeten worden? Neem dan a.u.b. contact op met de webmaster: Roelof Koekoek stuur een e-mail


Laatst gewijzigd op 1 september 2014