Het nieuws van 2015-2016


Het nieuws van het seizoen 2015-2016 in omgekeerd chronologische volgorde:


naamklassepercentage
Monique La Brijn338%
Kees La Brijn462%
Job Duijndam448%
Ellen de Kruijff5 
Adri de Graaff659%
Marvin de Kruijff6 

Het afgelopen seizoen was niet gemakkelijk voor onze spelers. Er was veel opstormend talent van andere verenigingen die over onze spelers heen walsten. Ook belemmerden blessures om in topvorm te kunnen presteren. Maar toch was er nog succes bij sommige toernooien, waar ik uiteraard voor naar vorige berichten verwijs. Wel is hier te melden het succes in klasse 4 van Kees. Hij mag in oktober de derde prijs gaan ophalen voor zijn prestaties bij de ranglijsttoernooien 2015-2016. Halverwege het seizoen had Adem aangegeven toch niet verder te willen met toernooien. Hij heeft inmiddels ook onze vereniging verlaten. Zijn resultaten stonden verder niet meer in de lijsten van de bond.

Voor de ranglijst competitiebeker seizoen 2015-2016 zijn de volgende resultaten behaald:

naamklassepuntenplaats
Monique La Brijn3118e
Kees La Brijn4303e
Job Duijndam4139e
Ellen de Kruijff50 
Adri de Graaff6109e
Marvin de Kruijff60 

Klasse-indeling seizoen 2016-2017
Ook dit jaar is er geen reden voor promotie. Wel heeft Ellen aangegeven liever een klasse lager te gaan spelen. Dit verzoek is inmiddels akkoord verklaard door de bond.

naamklasse
Monique La Brijn3L
Kees La Brijn4L
Job Duijndam4L
Ellen de Kruijff6L
Adri de Graaff6R
Marvin de Kruijff6R

We gaan weer van start voor een sportief en vooral gezellig seizoen ...

Monique


Zie ook:


Op zaterdag 18 juni werd een toernooi aangepast badminton georganiseerd door BC Bever in sporthal Margriethal in Rijen.


Alle uitslagen zijn te vinden via onderstaande link:


Het einde van het seizoen was in zicht. We mochten alleen nog maar opkomen voor het Nederlands Kampioenschap paratafeltennis in Made. En wel op zaterdag 11 juni 2016 was het dan zo ver. Kees en Monique arriveerden om ongeveer half negen bij de sporthal 'de Amerhal'. Een sporthal waar ze nog niet eerder waren geweest. Kees gelijk al in zijn element, omdat hij met zijn camera aan de slag kon om de mooiste foto's van het gebouw te maken. Monique ging alvast door de ballonnenboog naar binnen. Ze rook de koffie. Daar zat Job al met koffie te wachten. Hij was 's morgens wel erg vroeg weggereden, omdat hij dacht dat het veel verder weg van Delft af zou liggen. Maar 66 km'tjes valt toch wel erg mee.

De Amerhal in Made
De Amerhal in Made
(klik op de foto voor een vergroting)

Nadat ook Kees zijn drankje op had, gingen ze naar de zaal waar de tafels al klaar stonden. Er moest een warming-up gedaan worden. Al gauw kwam het verzoek om te stoppen, want het ging beginnen.

Job in actie in Made
Job in actie in Made
(klik op de foto voor een vergroting)

Kees en Job moesten naar de tafels voor klasse 4 en Monique naar de tafel voor klasse 3. Job speelde in poule A van klasse 4. Hij mocht vier wedstrijden spelen in deze poule. Tegen tegenstanders van naam speelde hij goede partijen. Hij opende zijn wedstrijden tegen Paul (nr.2 die dag) en Alex (nr.1 die dag) met een setwinst van 13-11. Paul had een vijfsetter nodig om Job te verslaan, terwijl Alex het in vieren deed. De laatste set was 12-14.

In poule B van klasse 4 stond Kees op z'n gemakje vier wedstrijden te winnen. Hij moest er wel wat voor doen, dat wel. Tegen Corine had hij een vijfsetter nodig. Terwijl Henk hem de overwinning liet na vier sets, waarvan de laatste twee met 13-11.

Kees in actie in Made
Kees in actie in Made
(klik op de foto voor een vergroting)

Zoals gezegd moest Monique naar haar tafel voor klasse 3. En dat was tafel 13. Ze kreeg drie tegenstanders waar ze zelden of nooit van had kunnen winnen. Maar je kan het altijd proberen, niet waar. Zowel Ine als Jos hadden haar al laten weten dat ze niet van plan waren om lief te zijn. En Paul?? Tja, opstormend talent dat Papendal bezoekt en belangrijk genoeg om op de voorkant van het programmagidsje te staan. Ze zag de bui al hangen. Ine hield zich aan haar belofte en tikte Monique in drie sets eenvoudig weg. Jos deed het wat rustiger en maakte het nog spannend: set 1 en 3 eindigden in 12-10, voor hem wel te verstaan. En Paul had ook helemaal geen moeite met Monique. Hij vuurde de ballen als kanonskogels op haar af en was veel te sterk voor haar. Monique was dus klaar. Later op de dag werd Jos uiteindelijk tweede en Paul de kampioen in klasse 3. Een topper dus.

Monique in actie in Made (enkel) Monique in actie in Made (dubbel)
Monique in actie in Made (enkel en dubbel)
(klik op de foto voor een vergroting)

Er brak een kort denkmomentje aan. Wat nu te doen? Job was klaar en ging weer op huis aan. Monique moest in ieder geval nog wachten tot vier uur, want dan had Kees zijn halve finale pas kunnen spelen. Erwin kwam met het voorstel om te gaan dubbelen; hij was ook al helemaal klaar bij het enkel en was derde geworden bij de rolstoelers klasse 3. Dus naar de organisatie met het verzoek of het nog mogelijk was. En ja hoor, er had een team afgezegd. Dus ze waren maar wat blij met deze opvulling. Om 13:00 uur begon de eerste wedstrijd in het dubbeltoernooi. Het team uit Arnhem won de eerste twee sets terwijl Erwin en Monique de laatste drie wonnen. 1x winst was binnen. De andere teams lieten zich niet het kaas van hun brood eten, hoefden ze bij Monique niet bang voor te zijn trouwens. Ondanks dat er nog 1 vier setter bij was werd er niet meer gewonnen. Erwin en Monique moesten genoegen nemen met een vierde plaats. Dus een notering op de sheet van winnaars. Op deze lijst staan de namen van plaats 1 t/m 4.

De tijd was nu mooi ingevuld en Kees mocht aan zijn halve finale beginnen tegen Paul. Je weet wel, die het Job in de ochtend nog moeilijk had gemaakt. Ook Kees lukte het niet. Dus Paul naar de finale en Kees ging op voor de derde prijs. Nu kwam Kees weer Henk tegen. Die was extra gemotiveerd, omdat het hem net niet gelukt was om Kees te verslaan. Het werd weer een hele spannende wedstrijd. Met 12-10, 11-9 en 11-9 werd Kees derde. Dus ook zijn naam prijkt op de lijst met winnaars. Hij kreeg bij zijn medaille een mooie bos bloemen.

Kees met medaille en bloemen voor de derde plaats
Kees met medaille en bloemen voor de derde plaats
(klik op de foto voor een vergroting)

En bloemen zijn wel erg mooi, maar niet handig in huize La Brijn waar Daisy Poes zich dan helemaal ziek zal eten. Ze gingen dus op zoek naar een kandidaat die ze wilden huldigen. En dat werd Wil Cattie. Wil is iemand die al heel lang op de achtergrond heel veel goed werk verricht voor het paratafeltennis in het land en verdient dik deze hulde. Na nog een praatje, een hapje en een drankje gingen ook Kees en Monique even na 19:00 uur weer huiswaarts.

De resultaten:

klasse 4poule AenkelJob3-0 / 2-3 / 3-1 / 1-3
klasse 4poule BenkelKees3-0 / 3-0 / 3-2 / 3-2
klasse 4finalesenkelKees0-3 / 3-0
klasse 3poule AenkelMonique0-3 / 0-3 / 0-3
klasse 3pouledubbelMonique3-2 / 0-3 / 1-3 / 0-3

Monique


Zie ook:


Namens het bestuur van Redeoss nodig ik hierbij van harte onze leden, ouders van jeugdleden en kaderleden uit voor de

Algemene Ledenvergadering
op
donderdag 23 juni 2016

Plaats: sportkantine Sophia Revalidatiecentrum in Delft

Aanvang: 20:00 uur

Voorlopige agenda:

 1. Opening
 2. Vaststellen agenda
 3. Mededelingen
 4. Vaststellen notulen ALV 28-05-2015 (download: Notulen ALV 28-05-2015)
 5. Jaarverslagen 2015 (bestuur en secties): jaarverslagen 2015
 6. Bestuursverkiezing *)
 7. Financieel jaarverslag
 8. Verslag kascommissie
 9. Verkiezing nieuwe kascommissie
 10. Begroting 2017
 11. Huldiging kampioenen
 12. Rondvraag
 13. Sluiting

*) Aftredend is Roelof Koekoek, maar is herkiesbaar. Tegenkandidaten kunnen zich tot een half uur voor aanvang van de ALV melden bij het bestuur. Verder is de functie van secretaris nog vacant.

Het bestuur rekent op uw aanwezigheid!

Met vriendelijke groet,

Wim Plomp


Op zaterdag 4 juni werd voor de 25e keer het zogenaamde nasitoernooi gehouden in Julianadorp. De volgende spelers deden daar aan mee: Bennie, Jérôme, John, Kees, Mario, Patrick en Peter. Albert zou ook meegaan, maar helaas werd Klara ziek en heeft hij afgezegd om haar te verzorgen.

JBC/Noorderhaven rolstoelbasketbaltoernooi 2016
JBC/Noorderhaven rolstoelbasketbaltoernooi 2016
(klik op de foto voor een vergroting)

25-jarig jubileum JBC/Noorderhaven
Het rolstoelbasketbaltoernooi van JBC/Noorderhaven heeft alweer voor de 25ste keer plaats gevonden. Het is een internationaal toernooi waar een wedstrijd 20 minuten doorlopende tijd duurt met een programmaboekje erbij en de beroemde nasihap. Alles is mogelijk gemaakt door allerlei sponsors.

John deed voor de 25ste keer mee Patrick deed voor het eerst mee
John deed voor de 25ste keer mee en Patrick voor het eerst
(klik op de foto voor een vergroting)

Eerste in poule D
Redeoss 2 was ingeschreven voor het toernooi, maar nu bleek alleen Patrick van Redeoss 2 en de rest van Redeoss 1 mee te gaan. Hierdoor was de uitdaging voor ons minder en werd er rustig gespeeld. Voor de tegenstanders is dit ook minder leuk dan tegen een gelijkwaardige tegenstander te spelen. Uiteraard win je dan alle poulewedstrijden. Die ondanks het niveauverschil leuk werden gespeeld met de de rem erop.

Het is dan leuk om te zien hoe WSV een jeugdteam aan het opbouwen is. Spelers die één keer in de maand trainen en nog geen wedstrijden gespeeld hadden. Je laat ze in de verdediging door in de hoop dat ze gaan scoren, maar dan zie je op het eind dat alleen de ervaren center gescoord heeft. Een beetje jammer... Het eerste team van WSV gaat zelf met de Crackerjacks samen een team vormen in de Toernooidivisie B.

Tegen Black Eagles en Second Dribble kon wat minder de rem erop omdat dat wat meer volwassen teams zijn. Dat was een gezonde strijd, die gewonnen werd. JBC/Noorderhaven 2 is een uitdaging apart, tegen Maaike en haar teamgenoten. Hier vielen de ballen van Redeoss goed en het verschil in de stand was snel zichtbaar. Gelukkig wisten zij ook nog te scoren. Het niveauverschil was gewoon te groot.

Mario met de beker voor de eerste plaats in Poule D
Mario met de beker voor de eerste plaats in poule D
(klik op de foto voor een vergroting)

Redeoss laat zich verrassen
Feniks vs. Redeoss is een wedstrijd van een andere categorie. Feniks, de nummer 1 van poule C, is een snel en goed team. Dat zie je vooral als je de breaks om je oren krijgt. Daniel weet dan op een fraaie wijze af te ronden. Van het aantal mogelijkheden dat hij kreeg had hij er slechts één gemist. Daarnaast had hij ook het afstandschot in zijn assortiment, waarvan hij er ook nog paar raak schoot. Je kan zeggen dat hij het op zijn heupen had. Redeoss begon goed met de openingstreffer, maar vergat daarna de man op de kop in de aanval. Vandaar die breaks. Verder vielen de schoten even niet in, maar kwamen we wel terug tot vijf punten verschil. Feniks is de terechte winnaar geworden. Einduitslag Feniks - Redeoss: 25-20.

Groepsfoto van de spelers van Redeoss
Groepsfoto van de spelers van Redeoss
(klik op de foto voor een vergroting)

De uitslagen:

Poule DUitslag
Redeoss - WSV34 - 04
Black Eagles - Redeoss11 - 25
Redeoss - Second Dribble16 - 08
JBC/Noorderhaven - Redeoss06 - 24
Finale C-D 
Feniks - Redeoss25 - 20

Kees


Zie ook:


De Redeoss Jubilympics, het feest ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Redeoss, is een daverend succes geworden. Manon Spruit, de stagiaire van het ROC Mondriaan, die dit evenement wilde aangrijpen voor haar afstudeerproject, had de lat voor haar zelf enorm hoog gelegd. Maar met de hulp van een enorm leger aan enthousiaste vrijwilligers uit haar eigen vriendenkring en haar zelf gevormde projectteam, heeft ze het allemaal voor elkaar gekregen. Ondanks enkele tegenslagen tijdens de voorbereidingen — maar zij heeft zich daardoor niet uit het veld laten slaan — heeft ze het uiteindelijk allemaal voor elkaar gekregen. We kunnen terugkijken op een uiterst geslaagd evenement, waar nog lang over nagepraat zal gaan worden.

Het logo van de Redeoss Jubilympics
Het logo van de Redeoss Jubilympics

Spectaculaire openingsceremonie
Om te beginnen was er de spectaculaire openingsceremonie, die werd ingeleid met een prachtige film die door Manon zelf in elkaar was gezet. Ze heeft hiervoor zelf de opnames gedaan — gedurende twee zaterdagen in april — en vervolgens de montage. Prachtige beelden van de vlag van de Redeoss Jubilympics met het prachtige logo — gemaakt door Tim Quartel — op diverse fraaie locaties in Delft. De vlag werd door de jeugdleden Laïs Bos, Damian Groenewegen, Liam Hoenderdos en Rodrigo Teixeira door Delft gedragen via molen De Roos, het Prinsenhof, het fraaie centrum en het spiksplinternieuwe treinstation naar het Sophia Revalidatiecentrum, waar de vlag uiteindelijk naar binnen werd gedragen en vervolgens in de vlaggenmast gehesen.

De clinics, de spreekster en de randactiviteiten
Na de opening was het tijd voor de clinics. Begonnen werd met de clinics tafeltennis (in de kleine sportzaal) en badminton (in de grote sportzaal). Zowel MJ Tafeltennis (Jeroen Kuijt en Mark Mulder) als Ilse van de Burgwal wisten hiervan een groot succes te maken. Om 13:30 uur wist spreekster Diane Valkenburg een groot publiek te boeien met haar inspirerende verhaal over haar voorbereidingen op de Olympische Spelen van 2010. Daarna was het de beurt aan de clinics zitvolleybal (in de kleine sportzaal) en rolstoelbasketbal (in de grote sportzaal). Aanvankelijk zou het volledige dames paravolleybalteam hiervoor hun opwachting maken, maar uiteindelijk kwamen slechts twee speelsters — Paula List en Elvira Stinissen — naar Delft. Maar deze twee dames wisten er een bijzonder leuke clinic van te maken, waar volop van werd genoten. Ook bij het rolstoelbasketbal leek het aanvankelijk niet mee te zitten, toen bleek dat Mark Aalders niet kon komen wegens gezondheidsproblemen. Maar hij had zelf een vervanger geregeld in de vorm van Toine Klerks van Basketball Experience NL. Ook deze clinic bleek uiteindelijk zeer succesvol; ook hier werd er door de deelnemers volop genoten.

Het KidsClubhuis, de receptie en de kidsbingo
Tussendoor waren het KidsClubhuis geopend (van 14:30 tot 16:00 uur) en was er de receptie van het bestuur voor genodigden (van 15:00 tot 16:30 uur). In het KidsClubhuis konden de kinderen allerlei leuke activiteiten doen, zoals het zelf ontwerpen en maken van een leuke pet. De receptie van het bestuur werd druk bezocht en diverse "hoogwaardigheidsbekleders" — zoals Raimond de Prez, wethouder wonen, stedelijke vernieuwing en zorg van de Gemeente Delft, Francisca Ravestein, voorzitter van de Nederlandse Basketball Bond (NBB) en Clemens Wortel, voorzitter van Badminton Nederland — spraken enkele vriendelijke woorden. Aan het eind van de middag konden de kinderen deelnemen aan de kidsbingo.

Het Redeoss-museum en de speurtocht
De receptie werd gehouden in de sportkantine van Redeoss, die speciaal voor deze dag was ingericht als een heus museum. Tineke Makkes en Annelies Plomp — leden van het projectteam van Manon — hebben hier veel tijd en moeite in gestoken om dit voor elkaar te krijgen. Maar het resultaat was er dan ook naar en het museum werd druk bezocht. Er waren diverse zaken uit het rijke verleden van Redeoss te bewonderen in de vorm van allerlei foto's (zelfs complete fotoboeken), krantenknipsels en medailles en bekers uit de "prijzenkast" van Redeoss. Bovendien hadden de beide dames een speurtocht door het gebouw uitgezet, waarbij diverse — soms erg pittige — vragen moesten worden beantwoord.

Het gedenkmoment
Na afloop van het middagprogramma gingen alle deelnemers gewapend met een witte ballon naar buiten. Daar werd een prachtig gedicht voorgedragen door Annelies Plomp, waarna het nummer "Kleine oneindigheid" van Marco Borsato werd ingezet. Vervolgens gingen alle ballonnen de lucht in ter nagedachtenis aan degenen die ons in de afgelopen 50 jaar zijn ontvallen. Heel indrukwekkend en voor sommigen een zeer emotioneel moment.

BBQ met naderend onweer
De mensen van de catering waren intussen begonnen met de voorbereidingen van de barbecue. Met de dreigende wolken in zicht en het naderende onweer werd besloten om iedereen weer naar binnen te dirigeren in verband met de veiligheid. Dit bleek een verstandige beslissing, want even later brak een fiks onweer los, waarbij het met bakken uit de hemel kwam. Gelukkig kon iedereen — eventueel onder een paraplu — wel even naar de tent buiten om het eten op te halen. Uiteindelijk kwam ook dit allemaal goed en trok ook het slechte weer voorbij en klaarde het langzaam op.

Het nieuwe logo
Na het eten werd het nieuwe logo van Redeoss feestelijk onthuld. Volgens sommige leden was het na 50 jaar tijd voor een nieuw, fris en moderner logo. Zij klopten hiermee aan bij het bestuur, dat best open stond voor vernieuwing en uiteindelijk is er gekozen voor dit fraaie ontwerp van de hand van grafisch ontwerper Tim Quartel:

Het nieuwe logo van Redeoss
Het nieuwe logo van Redeoss

De feestavond
De dag werd afgesloten met een heerlijke feestavond met als groots hoogtepunt het optreden van Willeke Alberti. Het was duidelijk dat niet alleen het publiek, maar ook de zangeres zelf, volop genoot van dit optreden. De sfeer was geweldig en na afloop van het optreden nam ze ruimschoots de tijd om foto's met handtekeningen uit te delen en om met allerlei mensen op de foto te gaan.

Meer...
Dit is een korte impressie van de Redeoss Jubilympics door uw webmaster. Via onderstaande knop vindt u een veel uitgebreider verslag met foto's en videobeelden:Aftermovie Redeoss Jubilympics


Voordat ik over de afsluiting van de interne competitie schrijf, eerst nog even melding over het weekend ervoor. Op 21 mei was het de bedoeling dat de familie De Kruijff naar het toernooi in Lochem zou gaan. Dat ging helaas om diverse redenen niet door. Ook Job en Monique hadden zich ingeschreven voor een toernooi. In Zoetermeer een stuk dichterbij. Job lag met griep in bed en kon niet mee. Monique was dus onze enige speelster die in actie kwam bij dit integratie toernooi. In de poule speelde ze vier wedstrijden. Ze verloor alle wedstrijden. Drie met vier games en één met vijf games. In de middag mocht ze nog eenmaal in de ring. Ook deze wedstrijd verloor ze. Overtuigend dit keer in drie games. Ze kon dus al snel weer naar huis waar ze verder kon met de voorbereidingen voor de dinsdagavond 24 mei.

De afsluiting van onze interne competitie 2015-2016 stond op het programma. Het negentiende seizoen met voor de 11e keer een wisselbeker. Na diverse spannende wedstrijden in de voorronde werd de groep in tweeën gesplitst. In maart en april werd er gespeeld in de A of B poule voor de prijzen. Er waren in de beide poules leuke wedstrijden.

In de A poule werd het nog erg spannend omdat Adem het wel heel spannend maakte. Het was duidelijk dat hij steeds beter ging spelen en de trucjes van de anderen door kreeg. Uiteindelijk bleef ook nu de top drie nog even hetzelfde als vorige jaren. In de B poule moest Jérôme het stokje overdragen aan Ellen na een heel spannende vijfsetter.

Dit keer was er ook een start gemaakt met een heuse competitie voor het schuiftafeltennis. Dat het allemaal nog niet zo eenvoudig te organiseren was, bleek uit het feit dat de drie belangrijkste spelers van deze competitie niet altijd gemakkelijk gelijktijdig in de zaal te krijgen waren om hun wedstrijdjes te spelen. Uiteindelijk is het dan toch gelukt. Inge bleek, nadat alle onderlinge wedstrijdjes waren gespeeld, het sterkste en had de meeste punten vergaard. De organisatie had nog geen wisselbokaal naar hun zin kunnen vinden. Inge kreeg een jaarprijs, die ze mag houden. Omdat het de allereerste keer is, zullen we maar zeggen. Ook was er weer voor de drie winnaars een oorkonde voor hun persoonlijk archief.

De winnaars van de interne competitie seizoen 2015-2016 zijn:

Inge, Monique en Ellen
Inge, Monique en Ellen
(klik op de foto voor een vergroting)

Poule A: Monique La Brijn
Poule B: Ellen de Kruijff
Schuif TT: Inge de Mol
GEFELICITEERD

Er waren geen verliezers in deze competitie; dus voor ieder was er weer een presentje. En na de uitreiking gingen we naar de kantine om nog even na te feesten. Dit jaar met een droevig tintje, omdat Adem onze groep had verlaten om zijn geluk elders te zoeken. Wij wensen hem heel veel succes. Voor dit afscheid had Adem een Turkse delicatesse meegenomen: baklava. De drank kwam op naam van Marvin. Hij had ook wat te vieren: in juni gaat hij op kamers wonen. Hierna ging er een deel van de groep huiswaarts; het was hun tijd immers alweer even voorbij. Anderen gingen naar de zaal om de nieuwe extra calorieën nog even weg te slaan met een spelletje tafeltennis. Zo kunnen we weer terugkijken op een gezellige avond. Op naar het volgend seizoen.

Adem neemt afscheid
Adem neemt afscheid
(klik op de foto voor een vergroting)

De eindstand van de interne competitie 2015-2016 is geworden:

Poule A Poule B Schuif TT
Monique La Brijn75,00 %Ellen de Kruijff85,7 %Inge de Mol4 pnt
Marco van Dijk73,33 %Jérôme Stordiau68,8 %Wendy de Roos2 pnt
Kees La Brijn37,50 %Ineke Dijksman53,8 %Robert Viersma0 pnt
Adem Azgin35,29 %Elly Rodenburg30,8 %
Els Mulder31,25 %Marvin de Kruijff00,0 %

De groepsfoto van de tafeltennissers
De groepsfoto van de tafeltennissers
(klik op de foto voor een vergroting)

Monique


Zie ook:


In de krant "Delft op Zondag" van zondag 29 mei werd uitgebreid aandacht besteed aan de Redeoss Jubilympics:

Redeoss viert vijftigste verjaardag met 'Jubilympics'

Bij Redeoss worden verschillende sporten beoefend, waaronder tafeltennis.
Bij Redeoss worden verschillende sporten beoefend, waaronder tafeltennis.

DELFT — Onder de noemer 'Redeoss Jubilympics' viert sportvereniging REvalidatie DElft en Omstreken Sport en Spel, afgekort Redeoss, op zaterdag 4 juni haar tiende lustrum. Uiteraard staat deze feestdag in het teken van de diverse sporten die de leden hier beoefenen, met medewerking van bekende parasporters.

Door: Dennis van den Berg

De officiële oprichtingsdatum is inmiddels gepasseerd, die was op 16 mei. De festiviteiten rond het vijftigjarig bestaan van Redeoss staan gepland op 4 juni. Het bestuur van de sportvereniging voor mensen met een lichamelijke beperking heeft hierbij hulp gekregen van stagiaire Manon Spruit, die voor haar opleiding Sport en Bewegen/Bewegingsagoog aan het ROC Mondriaan een grootschalig evenement op poten moest zien te zetten. Voorzitter Wim Plomp prijst de stagiaire voor haar coördinerende rol in de commissie, die de jubileumactiviteiten heeft georganiseerd. "Ze heeft samen met de commissieleden veel tijd en energie gestoken in het programma van deze feestelijke dag, waarop we laten zien wat we als vereniging allemaal in onze mars hebben."
Tijdens de jubileumdag vinden er van 12.45 uur tot 17.45 uur vijf clinics plaats. Het Paralympics dameszitvolleybalteam verleent z'n medewerking aan de zitvolleybalclinic; de bekende rolstoelbasketballer Mark Aalders geeft een clinic die in het teken staat van zijn sport; de tafeltennisclinic wordt verzorgd door MJ Tafeltennis uit Heemstede; oud-wereldkampioen parabadminton Ilse van de Burgwal neemt de badmintonclinic op zich; en oud-schaatsster Diane Valkenburg verzorgt een lezing. Valkenburg verricht tevens samen met voorzitter Plomp de opening van de feestelijke dag. "Voor de clinics is veel belangstelling, we hebben al tweehonderd aanmeldingen mogen ontvangen", is Plomp enthousiast.

Feestavond
Naast deze leerzame, sportieve bezigheden staat er nog meer op de agenda. Van 15.00 uur tot 16.30 uur houdt het bestuur van Redeoss een receptie voor genodigden. Deze bijeenkomst wordt tevens aangegrepen om stil te staan bij alle leden en oud-leden, die Redeoss inmiddels ontvallen zijn. Aansluitend is er 's avonds een barbecue voor (oud-)leden en de deelnemers aan de clinics, en een feestavond met medewerking van een discotheek. "Tijdens de feestavond komt een speciale artiest een gastoptreden verzorgen", wil Plomp alvast verklappen. De jubileumdag vindt plaats in het Sophia Revalidatiecentrum, het vaste onderkomen van Redeoss. In de kantine van de sportvereniging komt een expositie met oud fotowerk uit de rijke geschiedenis van Redeoss te hangen. Zo kunnen in woord en beeld herinneringen opgehaald worden, onder meer aan Redeoss-sporters die in het verleden hebben deelgenomen aan de Paralympics. In de grote kantine van Sophia, bij de entree van het gebouw, vinden de openingshandeling en de feestavond plaats. In de diverse sportruimtes worden de clinics en demonstraties gegeven. Ook voor kinderen is er een speciale ruimte, waar ze onder meer kunnen knutselen. Meer informatie: www.redeoss.nl.


Op zondag 29 mei werd een toernooi aangepast badminton georganiseerd door badmintonvereniging Shuttle Up in sporthal De Stoep in Sliedrecht.


Alle uitslagen zijn te vinden via onderstaande link:


Op zaterdag 28 mei werd de negende (en laatste) ronde van de Toernooidivisie B en de finaleronde van de Toernooidivisie C georganiseerd in het Topsportcentrum in Almere. De volgende spelers zouden het gaan doen voor Redeoss: Albert, Arif, Bennie, Dynah, Erik Jan, Jérôme, John, Kees, Mario, Martijn, Patrick en Peter.

Het Topsportcentrum in Almere
Het Topsportcentrum in Almere
(klik op de foto voor een vergroting)

Weer twee keer winst voor Redeoss 2
Redeoss 2 heeft zichzelf overtroffen. Gedurende het seizoen twee wedstrijden gewonnen, waaronder die tegen Antilope, die zich later uit de competitie terugtrok. Hierdoor keken ze terug op één glansrijke overwinning van de 12 wedstrijden.

Toen kwamen de finaledagen. Nu op de tweede finaledag weer tegen de teams van vorige week zaterdag. Doordat David een dag daarvoor geopereerd werd, kon hij er niet bij zijn. Waarschijnlijk ook nog dizzie van de verdoving. Over een paar weken is hij er weer bij.

Ondanks dat gemis was er de versterking Patrick, die nog maar een aantal toernooien heeft meegedaan. Tegen JBC/Noorderhaven was zeer spannend. De teams waren aan elkaar gewaagd en JBC heeft drie periodes voor gestaan met twee punten. In de vierde periode trok Redeoss aan het langste eind en won met drie punten verschil.

Tegen BS Leiden 2 verliep de stand geleidelijk en werd deze langzaam opgebouwd naar een verschil van 9 punten. Het supergevoel van vorige week wist men vast te houden. En zijn van de hopeloze zevende plek naar de hoogst haalbare vijfde plek gegaan.

Einduitslag Redeoss 2 - JBC/Noorderhaven: 24-21 en Redeoss 2 - BS Leiden 2: 33-24.

RBVM uit Middelburg is KAMPIOEN van de Toernooidivisie C geworden.

Arrows kampioen van de Toernooidivisie A BS Leiden kampioen van de Toernooidivisie B RBVM kampioen van de Toernooidivisie C
De kampioenen van de Toernooidivisies A, B en C: Arrows'81, BS Leiden en RBVM
(klik op de foto voor een vergroting)

Het leek zo spannend
De laatste competitieronde van de Toernooidivisie B werd er gespeeld tegen BS Leiden 1 en de CrackerJacks 1.

Het eerste moest tafelen en het tweede kon zijn ding doen tegen JBC/Noorderhaven. Na het tafelen was het "Let the games begin", want we hadden er zin in. Tegen het beste team in de Toernooidivisie B. Dat wisten we al, ze waren niet meer in te halen. Het wil dan niet zeggen dat de wedstrijd weggeven wordt. Nee, de sportieve plicht en de drang om te willen winnen is hoog bij BS Leiden. En voor ons was zelfs plek twee nog mogelijk. Er werd veel gemist van beide kanten, waardoor het spannend leek maar in de tweede periode werd een gat geslagen van 8 punten en dat liep op. Toch heeft Redeoss 1 het BS Leiden 1 moeilijk gemaakt. Einduitslag BS Leiden - Redeoss: 39-23.

Redeoss 1 pakt laatste kans!
Vorige keer werd Redeoss zoek gespeeld door de CrackerJacks in Amersfoort met 40-24. Dat mocht nu niet meer gebeuren, omdat dit nog de kans voor de derde plek zou zijn. Als BS Leiden zou winnen was het al goed geweest, maar je moet met je eigen overtuiging en kracht gewoon winnen.

De CrackerJacks hadden twee spelers uit hun team in de finale van de Toernooidivisie C staan tegen RBVM en wij begonnen omstreeks dezelfde tijd. Een voordeel voor ons, waar we gretig gebruik van maakten.

Daarnaast had Bennie nog een aantal punten nodig om de score van 200 punten per seizoen te halen. Het hele seizoen heeft Arif bij ons mee gedaan, maar deze wedstrijd was te veel voor hem op één dag. Hij had al met drie wedstrijden meegedaan. Patrick en Albert deden wel mee.

In het eerste kwart werd CrackerJacks overlopen en werden er haast geen ruimtes weggegeven. Bennie slingerde de boel nog eens aan en zette iedereen op scherp, want deze moest gewonnen worden. Gedurende de wedstrijd viel Kees weer met zijn rolstoel; die dag ongeveer +/- tien keer. Hij kreeg +/- drie minuten voor het einde een publiekswissel. We konden tevreden zijn met de overwinning en hebben daarmee de derde plek in de Toernooidivisie B veilig gesteld. Einduitslag Redeoss - Crackerjacks: 47-19.

BS Leiden is KAMPIOEN in de Toernooidivisie B geworden.

Kees


Zie ook:


Op zaterdag 21 mei werd de achtste ronde van de Toernooidivisie B en de eerste finaleronde van de Toernooidivisie C georganiseerd in het Topsportcentrum in Almere. De volgende spelers zouden het gaan doen voor Redeoss: Albert, Arif, Axel, Bennie, David, Dynah, Erik Jan, Jérôme, John, Kees, Mario, Martijn, Patrick en Peter.

Het Topsportcentrum in Almere
Het Topsportcentrum in Almere
(klik op de foto voor een vergroting)

Super Saturday
Het tweede team had een superdag met twee overwinningen tegen JBC/Noorderhaven en BS Leiden 2. Van de 13 wedstrijden die dit seizoen zijn gespeeld, hadden ze nog maar 2 gewonnen. Dit keer werd er met veel gedrevenheid, inzet en veel plezier gespeeld. Patrick mocht het laatste zetje geven voor de punten. Tegen BS Leiden scoorde hij 26 punten van de 31. Einduitslag JBC/Noorderhaven - Redeoss 2: 19-27. Einduitslag BS Leiden - Redeoss 2: 14-31.

Patrick in actie in Almere
Patrick in actie in Almere
(klik op de foto voor een vergroting)

Twee keer full-house, eenmaal winst
Het eerste team speelde een zeer goede wedstrijd tegen de Grasshoppers, waar iedere speler gescoord had. Zij beloonden zichzelf met de overwinning. Einduitslag Grasshoppers - Redeoss: 35-46.

Daarna moest er getafeld worden. Dit werd opgepakt door Bennie, Kees en Patrick.

Dan de tweede wedstrijd tegen WSV. Dit is altijd een lastige wedstrijd. Dit keer zonder Jérôme, die al weg was vanwege een dubbele agenda. De tafel, bemand door de Grasshoppers, is dan ook geen gunstige factor. Geregeld werd de wedstrijd stil gelegd en werd er verkeerd geschreven op de sheet. Ook nu heeft iedere speler gescoord, maar werd de wedstrijd uit handen gegeven in de derde periode, die verloren werd met 9-24. WSV ging met de overwinning aan de haal. Einduitslag Redeoss - WSV: 40-55.

De spelers van Redeoss in Almere
De spelers van Redeoss in Almere
(klik op de foto voor een vergroting)

Kees


Zie ook:


Op donderdagavond 28 april vond de slotdrive van het klaverjassen plaats in de sportkantine van het Sophia Revalidatiecentrum. Ditmaal was Ton aanwezig om samen met Petra het geheel te leiden. Piet is inmiddels weer thuis om verder aan zijn herstel te werken. Wij wensen hem uiteraard het allerbeste toe.

Ook vanuit het bestuur is inmiddels het echtpaar Eijgermans bedankt voor alle jaren dat zij het klaverjassen met veel inzet en enthousiasme hebben geleid.

Er werd weer gezellig gestreden om de punten waarbij opviel dat de nrs. 1 en 2 ditmaal geen topavond hadden, maar toch nog in de top zijn gebleven.

Uiteindelijk ging zoals verwacht Jan Hanemaaijer met de 1e prijs naar huis. Tevens mocht hij nog een prijs uitzoeken van de mooi verzorgde prijzentafel. Ook voor de geluksronden en de loterij waren leuke prijsjes beschikbaar.

Zoals bekend stoppen Ton en Piet met de organisatie van het klaverjassen en neemt Henk v.d. Bosch het samen met Tineke over, waarbij Aad voor de PR zorgt. Wij hopen natuurlijk dat iedereen voor het volgende seizoen weer komt klaverjassen. Gaarne evt. een bericht als dit niet zo is.

Eindstand:

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
21.
22.
23.
24.

In het najaar zien we graag iedereen gezond van lijf en leden weer op onze club verschijnen en een prettige zomervakantie toegewenst.

De eerstvolgende klaverjasavond is op donderdag 29 september om 19:30 uur in onze sportkantine.

Met vriendelijke groet,

Aad Verbeek


Het veteranentoernooi; een jaarlijks terugkerend toernooi voor spelers ouder dan 35 jaar, georganiseerd door DOING Zoetermeer. Al vele jaren kijken ook spelers van REDEOSS uit naar deze tafeltennisspeelavond. Alleen dit jaar liep het anders. De meesten konden gewoon niet die dag. Monique zou alleen gaan. Gelukkig voor haar kwam Kees in de middag toch nog ruim op tijd thuis vanuit Leiden. Waar hij met de rest van ons basketbalteam twee wedstrijden had gespeeld voor de competitie. Maar goed, hij kon dus mee naar Zoetermeer, en wilde dat ook.

De speelzaal van Doing in Zoetermeer
De speelzaal van Doing in Zoetermeer
(klik op de foto voor een vergroting)

Daar aangekomen bleek het toernooi dun bezet. Dus hij was van harte welkom. Er werd om vijf uur gestart in drie poules om te gaan bepalen wat later in de avond de sterkte van een ieder zou zijn. Kees begon in een zeskamp. Monique in een zevenkamp. Je speelde ook tegen spelers uit een veel hogere divisie. Wat inhield dat je klop kreeg en les in het spelletje. Er werden veel leuke en gezellige wedstrijden gespeeld. Er was ruim tijd voor een praatje onderling. Je komt elkaar immers vaker tegen, niet waar? Nadat de laatste poulewedstrijden gespeeld waren was er heel even tijd voor een pauze en kon de jury zijn werk doen.

Er werd bepaald of je kon gaan spelen in de hoofdronde, de runner-upronde of in de troostronde naar eigen niveau. Voor ons kwam Monique in de runner-uppoule en Kees in de troostpoule. Er stond voor beide een zeskamp op het programma. Monique kwam tot de conclusie dat van sommigen echt niet te winnen viel. Maar ze wist van de latere nummer 1 nog wel een set af te snoepen. Ook de andere wedstrijden werden erg spannend. Uiteindelijk waren er drie spelers met dezelfde score. Een derde plaats in deze poule was haar deel. Kees deed in de troostpoule met leuk spel ook zijn uiterste best. Hij werd vijfde.

Runner Up Veteranentoernooi Zoetermeer
Runner Up Veteranentoernooi Zoetermeer
(klik op de foto voor een vergroting)

Na nog even te hebben nagepraat, was het tegen twaalf uur tijd om naar huis te gaan. We kijken terug op een heel gezellige avond met vooral veel tafeltennis.

De resultaten:

Keesvoorronde0-3 / 0-3 / 3-2 / 0-3 / 0-3
Keestroostpoule3-0 / 3-0 / 1-3 / 0-3 / 2-3
Moniquevoorronde0-3 / 0-3 / 3-0 / 0-3 / 0-3 / 3-1
Moniquerunner-uppoule0-3 / 1-3 / 1-3 / 3-0 / 3-1

Monique


Zie ook:


Zaterdag 23 april werd de zevende ronde van de Toernooidivisie B georganiseerd in de Vijf Meihal in Leiden, de thuisbasis van BS Leiden. De volgende spelers zouden het gaan doen voor Redeoss: Arif, Bennie, Jérôme, John, Kees, Mario, Patrick en Peter.

De Vijf Meihal in Leiden
De Vijf Meihal in Leiden
(klik op de foto voor een vergroting)

Winst Redeoss!
In de Toernooidivisie B spelen we geen finales, maar anderhalve competitie. Elk team heeft al twee keer tegen elkaar gespeeld en nu dan nog een keer tegen elkaar spelen. Zo is deze speelronde voor Redeoss gelijk aan die waar de competitie 2015-2016 mee begon. Redeoss moest om 10:30 uur starten tegen Only Friends 2. Van dit team hadden we dit seizoen al tweemaal gewonnen, waarvan de laatste keer met 70-26, maar in die wedstrijd moest Only Friends de wedstrijd uitspelen met vier spelers. Dan mag het ook een ruime overwinning zijn.

Een nieuwe wedstrijd en nieuwe kansen met andere spelers er bij. Deze begon goed met de sprongbal gewonnen door Redeoss. De ballen vielen in de eerste periode goed en er was al gauw een ruime voorsprong te bewonderen. Bennie was actief bezig en scoorde er op los. Eindstand van de eerste periode: 8-22. In het tweede kwart liep het ineens stroever en wist alleen Bennie nog een paar punten te maken. Deze periode werd verloren met 7-4, zodat de ruststand 15-26 was in het voordeel van Redeoss.

In de pauze gaf Peter nog een aantal aanwijzingen. De derde periode begon opmerkelijk omdat de tegenstander de bal in hun eigen basket gooide, maar om de een of andere duistere reden werden die punten niet geteld. De swung van de eerste periode was er uit en moest er harder gewerkt worden voor een goed resultaat. Het derde en vierde kwart werden gewonnen met een kleine verschil van vijf en vier punten. Eindstand Only Friends 2 - Redeoss: 25-45.

Het team van Redeoss in actie in Leiden Het team van Redeoss in actie in Leiden
Het team van Redeoss in actie in Leiden
(klik op een foto voor een vergroting)

Tweede full house van het seizoen tegen Fying Red
De tweede wedstrijd was tegen Flying Red. Daar hebben we tijdens de eerste speelronde een full house tegen gespeeld. Dat wil zeggen dat iedere speler heeft gescoord. Dit is dit seizoen pas één keer voorgekomen. Bij de vorige wedstrijd tegen Flying Red had Redeoss vooral moeite met het tafelen van De Grasshoppers. Je moest ze in de gaten houden, omdat ze soms de punten bij de tegenstander telden. Flying Red is een team, waarbij je geneigd bent hen te onderschatten. Ze zijn gedurende de competitie iets gegroeid. Blokken en schieten is vooruit gegaan.

Het eerste kwart begon goed en we wonnen deze met 12-6. De volgende periode ging moeizamer, maar de vijfde speler had gescoord; nog twee te gaan. De tweede periode eindigde gelijk (10-10), zodat we nog steeds een voorsprong van zes punten hadden. In het derde kwart wist ook de zesde speler te scoren en werd het verschil duidelijker: 12 punten. In de laatste periode scoorde ook de zevende speler, Arif. Daarmee was de full house compleet. Eindstand Redeoss - Flying Red: 44-30.

De punten van dit toernooi konden in de tas mee naar Delft.

Kees


Zie ook:


Het beloofde een hele mooie dag te worden: zondag 17 april 2016. Er was een schitterende regenboog te zien boven Delft. Met zijn uiteinden ver weg. "Waar is het goud?", zou je denken. De familie De Kruijff en La Brijn denken dat te gaan vinden bij de laatste toernooidag van het seizoen 2015-2016, RRT Noord-Brabant. Hiervoor moest er worden afgereisd naar TTV Never Despair in Den Bosch, waar de koffie al klaarstond.

De speelzaal van TTV Never Despair in Den Bosch
De speelzaal van TTV Never Despair in Den Bosch
(klik op de foto voor een vergroting)

Op tijd konden de wedstrijden beginnen. Het werd voor alle spelers veel wedstrijden spelen, maar ook tellen. Er waren drie groepen. Hierin speelden onze spelers als volgt:

 • Poule A is een negenkamp met Kees en Monique La Brijn
 • Poule B is een zeskamp met Ellen de Kruijff
 • Poule C is een zeskamp met Marvin de Kruijff.

In de A poule was de eerste wedstrijd tussen de familie La Brijn. Kees had echt zijn dag niet, bleek al gauw. Of had Monique die wel? Kees verloor deze wedstrijd met ruime cijfers. Uiteindelijk wist hij aan het einde van de dag toch nog twee wedstrijden te winnen. Hij speelde op dat moment zo leuk en goed, dat zelfs Annemieke besloot de familie De Kruijff ietsje later naar huis te brengen om te blijven kijken.

Kees in actie in Den Bosch
Kees in actie in Den Bosch
(klik op de foto voor een vergroting)

Monique speelde niet flitsend: ze won vier van haar acht wedstrijden en verloor er dus ook vier. Er waren veel games met 11-13, dus het kan wel, maar nu niet.

In de B poule had Ellen het zwaar. Ze had sterke tegenstanders en merkte dat ze wat trainingsachterstand had opgelopen, de afgelopen periode. Toch wist ze één wedstrijd te winnen, dat zeker weer een goed gevoel gaf.

Ellen en Marvin in actie in Den Bosch
Ellen en Marvin in actie in Den Bosch
(klik op de foto voor een vergroting)

In poule C speelde Marvin zijn wedstrijden zoals verwacht. Hij heeft het altijd moeilijk, maar... Hij speelde een heel leuke partij tegen Jeffrey Zwetsloot van Doing, z'n maatje bij het dubbel voor de NK. Hier moet ik echt even de uitslagen van vermelden. Komt 'ie: 9-11, 16-14, 12-10, 7-11 en 8-11. Hij liet later zijn schriftje zien en daar stond met koeienletters: "EEN FANTASTISCHE WEDSTRIJD". En dat was het.

Tussendoor was er, gelukkig maar, nog een uurtje gezamenlijke pauze. Tijd voor de zelfgemaakte soep. Extra gevulde kippensoep deze keer. Reken maar, er zat veel groenten en kip in. De kip had echt pech gehad; hij was veel te laag overgevlogen en dus in de soep beland.

Er waren geen prijzen voor onze spelers. Maar natuurlijk gaan onze felicitaties wel naar diegenen, die wel gewonnen hebben. Voor ons was er geen pot onder de regenboog. Nee, bij aankomst in de ochtend was hij in geen velden of wegen meer te bekennen.

De resultaten:

Groep CMarvinPoule0-3 / 2-3 / 0-3 / 0-3 / 0-3
Groep BEllenPoule0-3 / 0-3 / 0-3 / 3-1 / 0-3
Groep AKeesPoule0-3 / 0-3 / 0-3 / 0-3 / 0-3 / 1-3 / 3-2 / 3-0
Groep AMoniquePoule3-0 / 3-0 / 3-0 / 3-0 / 1-3 / 2-3 / 1-3 / 1-3

Monique


Zie ook:


In het weekend van zaterdag 16 en zondag 17 april werd het NK Aangepast Badminon gehouden in sporthal Valleihal in Veenendaal.


Alle uitslagen zijn te vinden via onderstaande link:


Op zaterdag 9 april werd de zevende ronde van de Toernooidivisie C georganiseerd in sporthal De Beverbol in Ridderkerk, de thuisbasis van I.S.R. De volgende spelers zouden het gaan doen voor Redeoss: Albert, Arif, Axel, David, Dynah, Erik Jan, Martijn en Patrick.

Erik Jan, Martijn, Dynah en David achter de jurytafel in Ridderkerk
Erik Jan, Martijn, Dynah en David achter de jurytafel in Ridderkerk
(klik op de foto voor een vergroting)

Scheidsrechter en tafelofficials
Bij de wedstrijd JBC/Noorderhaven tegen I.S.R. verzorgde Redeoss de tafelbemanning plus de scheidsrechter. Tafeloudste was Martijn, die een aantal helpers om zich heen verzameld had. Hij werd geholpen door David, Dynah en Erik Jan.

Arif ging zijn eerste officiële wedstrijd fluiten. Dit mocht hij doen samen met Mark van RBVM. In de pauzes van de wedstrijd gaf de bondsscheidsrechter nog tips en aanwijzingen.

David in actie in Ridderkerk Het team van Redeoss in Ridderkerk Erik Jan heeft het naar zijn zin in Ridderkerk
klik op een foto voor een vergroting

Bijna allemaal...
Dit toernooi was de laatste speelronde in de Toernooidivisie C. Hierna volgen alleen nog de finaledagen in Almere. Redeoss was met een bemanning van acht personen gekomen, het hoogste aantal van dit seizoen. En dan waren Bert en Nico er nog niet bij. Dit voor één wedstrijd tafelen en één wedstrijd spelen. Hierdoor moest er veel gewisseld worden om alle spelers speeltijd te geven. En zo gebeurde het ook.

Arrows was er met vijf spelers en zij hadden hun eerste wedstrijd tegen Kameleon er op zitten. Deze werd met groot verschil verloren. De spelers #10 en #14 van de Arrows vielen in die wedstrijd tegen, wat de verdienste is geweest van Kameleon. Hierdoor zag Redeoss wel kansen tegen de Arrows.

In de eerste helft werd gelijk duidelijk dat de #10 en #14 het beter gingen doen. Ze begonnen met twee keer raak te gooien voordat Patrick ging schieten. Er waren genoeg kansen die er net niet in gingen. Patrick wist een aantal keren raak te schieten, maar daar stond tegenover een aantal keren meer van #10 en #14. Hierdoor werd het verschil groter in het nadeel van Redeoss. Ruststand: 6-20.

Dynah in actie in Ridderkerk Het team van Redeoss in Ridderkerk Albert in actie in Ridderkerk
klik op een foto voor een vergroting

De derde periode was het blijven strijden voor een zo goed mogelijk resultaat. David, die zijn laatste wedstrijd voor zijn operatie speelde, was zeer gemotiveerd bezig. Hij stond weer veel in de weg. Arif had zijn dag niet met schieten. Ze wilden maar niet vallen en toen het eindelijk lukte, was het eindsignaal daar. Dynah reed zich leeg, maar kon het tij niet keren. Periode 1 t/m 3 werden verloren en het verschil was opgelopen naar 20 punten in het nadeel van Redeoss.

In het vierde kwart gingen ook andere spelers de bal er in gooien en zag je dat deze periode werd gewonnen. Eindstand Redeoss 2 - Arrows'81 3: 22-36. Bij Redeoss scoorde Patrick 14 punten. Bij Arrows scoorde #14 Nino 26 punten.

Kees


Zie ook:


Een klein groepje deelnemers van Redeoss was op paaszaterdag (26 maart 2016) afgereisd naar Venray voor het jaarlijkse ranglijsttoernooi. Adri, Kees en Monique waren vol goede plannen om vooral weer spannende, leuke en mooie wedstrijden te gaan spelen die dag. Maar eerst was er koffie, aan een met zorg uitgekozen tafeltje. Centraal gelegen voor in ieder geval twee van onze spelers zodat de meegereisde fan Wicher het allemaal goed kon overzien.

De speelzaal in Venray
De speelzaal in Venray
(klik op de foto voor een vergroting)

De ploeg van Doing uit Zoetermeer kwam er gezellig bij zitten. Halverwege de dag ging Sven, hun begeleider de batjes van "zijn" spelers extra schoonmaken. Je begrijpt het al: wij lieten onze batjes ook doen.

Adri speelde in klasse 6 op tafel 12 haar vier poulewedstrijden. Ze won twee wedstrijden overtuigend in drie games, één won ze in vier games en ze verloor een wedstijd in vijf games.

Adri in Venray
Adri in Venray
(klik op de foto voor een vergroting)

Kees speelde in het midden van de zaal op tafel 5 in zijn klasse 4. Ook hij speelde vier wedstrijden. Hij won er twee en verloor er twee.

Weer een stuk verder in de zaal, lees eigenlijk aan het begin in de hoek, mocht Monique op tafel 1 in klasse 3 haar kunsten vertonen. Zij won van haar drie wedstrijden er twee. Alle drie de spelers gingen door naar de hoofdronde.

Monique verloor haar eerste tussenronde met 8-11, 7-11 en 5-11 van opkomend jeugdtalent Paul van Oord. Hiermee was zij gelijk klaar met spelen voor deze dag. Zij kreeg het nog wel druk met het scheidsrechteren van diverse finalewedstrijden in alle sterkte klasses.

Adri kwam iets verder; ze won haar eerste tussenronde van Harry Jacobs met 11-7, 11-8 en 12-10. Maar in de achtste finale kwam ze Janske Lenders tegen. Helaas was deze te sterk voor haar met standen als 13-15, 4-11 en 7-11 lukte het Adri niet meer. Ook zij was klaar.

Monique in Venray Kees in Venray
Monique en Kees in Venray
(klik op een foto voor een vergroting)

Het wachten deze dag was weer op Kees. Hij kwam 's middags gelijk in de kwartfinale uit tegen Henk Kiggen. De heren maakten het erg spannend. Met 11-7, 11-8, 8-11, 11-13 en 12-10 won Kees toch nog net. In de halve finale lukte het hem niet om Corine Kos te verslaan. Na drie games gespeeld te hebben met standen als 5-11, 10-12 en 7-11 ging hij spelen om de derde of vierde plaats. Hier kwam hij tegenover Katinka van der Wees te staan. Ook deze wedstrijd werd weer super spannend. De uitslag werd: 9-11, 14-12, 11-7, 6-11 en ... 19-17. Kees veroverde net als in Duiven de derde plaats. Helemaal top. Moe, maar voldaan, was het tijd om weer huiswaarts te gaan.

De resultaten:

klassenaamuitslagen
6Adripoule3-0 / 2-3 / 3-1 / 3-0
hoofdronde3-0 / 0-3
4Keespoule3-1 / 2-3 / 3-0 / 1-3
hoofdronde3-2 / 0-3 / 3-2
3Moniquepoule3-2 / 3-2 / 1-3
hoofdronde0-3

Monique


Zie ook:


Zaterdag 19 maart werd de zesde ronde van de Toernooidivisie B georganiseerd in sporthal De Zielhorst in Amersfoort, de thuisbasis van Crackerjacks. De volgende spelers zouden het gaan doen voor Redeoss: Arif, Bennie, Jérôme, John, Kees, Mario, Patrick en Peter.

Sporthal De Zielhorst in Amersfoort
Sporthal De Zielhorst in Amersfoort
(klik op de foto voor een vergroting)

Flying Red
De eerste wedstrijd, met de tafel bemand door de Grasshoppers, was tegen Flying Red uit Roden. Dit zou een mooie wedstrijd worden. Geen moeilijke tegenstander en een extra speler erbij: Patrick. Gelukkig hebben wij Bennie, die ook zo nu en dan op de tafel let. En dan komt die tot de ontdekking dat de punten bij tegenstander worden geteld.

Dan is het huis te klein!

Er zaten drie jonkies van de Grashoppers achter de tafel, die het niet begrepen. Kun je het hen dat dan kwalijk nemen? Maar je mag de wedstrijd daardoor ook niet verliezen. Het gebeurde zo vier keer, hoogst irritant! Je wordt daardoor uit je spel gehaald, omdat je de tafel in de gaten moet houden. En je krijgt dat de spelers daar op gefixeerd zijn en de boel uit de hand kan lopen. Gelukkig gaf de coach van WSV een goede speech waardoor de spelers weer gingen focussen.

De derde periode werd verloren met 18-15 volgens de sheet. Het rare is dat Arif scoort en deze als één punt geteld is. In de vierde periode kreeg #32 van Flying Red een lekke band en kon niet meer meedoen. Dit was een voordeeltje voor Redeoss. Eindstand Flying Red - Redeoss: 29-39.

John geeft aanwijzingen
John geeft aanwijzingen
(klik op de foto voor een vergroting)

Crackerjacks
Direct na de eerste wedstrijd kwam de tweede, tegen een zwaardere tegenstander: de thuisspelende ploeg, Crackerjacks. Maar nu moesten wij zonder Jérôme aantreden, omdat hij teveel last van zijn rug had. Waarschijnlijk waren we nog met onze gedachten bij de vorige wedstrijd, want in het begin werd er weinig opgelet. We stonden al 8-0 achter voordat wij gingen scoren. Periodestand 10-6.

De tweede periode werd weer slap begonnen; de stand was 14-6 voordat Redeoss ging scoren.

Het derde kwart verliep dramatisch. We gingen aan de verkeerde kant staan en de tegenstander kreeg de bal en zo werd er over ons heen gewalst. Alleen Mario wist nog een keer te scoren. Periodestand: 12-2. Tussenstand: 32-16.

In de laatste periode kregen we wat meer ruimte en wisten we even vaak te scoren als de Crackerjacks. Maar dat was niet voldoende. Eindstand Crackerjacks - Redeoss: 40-24.

Kees


Zie ook:


Weer als vanouds een verslag van Tess:

Enkelen en mixen tijdens het toernooi aangepast badminton in Delft

Zaterdag 19 maart waren de aangepast badmintonners in Delft te vinden. Daar vond namelijk het toernooi van de Delftse vereniging Redeoss plaats. Deze wedstrijddag is een onderdeel van het aangepast badmintoncircuit.


foto: Eddy Boerman
(klik op de foto voor een vergroting)

Het toernooi werd gespeeld in drie categorieën: de rollers, staanders en de kleine mensen.

Kleine mensen
Bij de kleine mensen speelden de heren en dames met elkaar in één poule het enkelspel. NL-selectielid Joey Lie ging er met de overwinning vandoor. Hij was met 21-12 en 21-9 te sterk voor de nummer twee, Tim Beumer. De beste dame in deze poule was Esther Meijer, zij had het zwaar tussen de heren, maar wist de andere dame, Elise van Schöll, wel achter zich te laten.

Rollers
Bij de rollers werd in vier onderdelen gestreden om de prijzen. Bij de vrouwen enkel ging de finale tussen Mylene Pijpers en de Belgische Man-Kei To. De dames gaven elkaar geen punten cadeau. In drie sets (22-24, 21-14 en 21-7) ging het goud naar Mylene Pijpers. Bij de mannen enkel rol A ging de winst naar Jordy Brouwer. Hij versloeg Tim Quartel van thuisclub Redeoss in twee sets. Ook Hans MacDaniel speelde mee in deze poule. Hans is oud-lid van Redeoss en zat lang in de Nederlandse nationale selectie. Een aantal jaren geleden verhuisde hij naar Engeland, maar nu hij terug in Holland is, is hij weer in het circuit te vinden en wist hij het Tim en Jordy behoorlijk moeilijk te maken. Bij de mannen enkel rol B was Rob Smeets de grote winnaar. Hij had in de finale weinig moeite met de Duitse Marcel Hörenbaum. Marcel kwam in de finale na winst in een spannende partij tegen Hub Leerschen (21-19 en 21-17). Na de enkelpartijen speelden de rollers onderling het gemengd dubbel. Net als bij de enkels ging het goud naar Jordy Brouwer en Mylene Pijpers van het Brabantse B.C. Bever. Het zilver ging naar de buurprovincie: Rob Smeets en Gerardine Van Ende van het Limburgse MGS Maastricht.

Staanders
Ook bij de staanders werd in vier onderdelen om de overwinning gestreden. Bij de vrouwen enkel staand ging de overwinning naar de Belgische Alexandra Mondelaers. De nummer 2, Lais Bos van Redeoss, greep in de finale net naast het goud (21-17 en 21-12). Bij de heren enkel A was er een verrassende uitslag. Bas den Turck won in de finale van Eddy Boerman (21-15 en 21-13). De heren enkel B ging naar Thomas Binnendijk. De jeugdspeler van Redeoss speelde zijn eerste toernooi in het circuit mee en nam meteen het goud mee naar huis. De heren B speelden in één poule spannende en gelijkopgaande wedstrijden, daarom was het voor Thomas niet duidelijk dat hij eerste was geworden. Hij besloot voor de prijsuitreiking naar huis te gaan, maar kon gelukkig 's avonds thuis alsnog verrast worden met zijn prijs. Na de enkelspelen gingen ook bij de staanders de gemengd dubbels de baan op. Daar ging de overwinning naar Bas den Turck en Carmen van Kester. Zij wonnen in de finale van Anouk Meijs en Guus Maassen. In deze poule werd Ludovic Maanders samen met Alexandra Mondelaers vierde. Een knappe prestatie van het gelegenheidsduo, zeker als je bedenkt dat dit het eerste toernooi van Ludovic was.

Tess


Meer foto's van het toernooi — met dank aan Eddy Boerman en Marcel Hörenbaum — vindt u in het fotoalbum:

Alle uitslagen:De speelzaal in Duiven
De speelzaal in Duiven
(klik op de foto voor een vergroting)

De ploeg van Redeoss in de kantineOm zeven uur in de ochtend stond onze chauffeur Job met zijn limousine al klaar voor de familie La Brijn om te vertrekken naar het jaarlijkse ranglijsttoernooi in Duiven. Voordat de reis echt kon beginnen werd ook Adem nog opgehaald. Na een rit door het koude landschap van West naar Oost Nederland kwamen ze aan. En je raadt het nooit, maar ook het vijfde lid van ons dag team kwam gelijktijdig aanrijden. Een heel goede reden om eerst op zoek te gaan naar de koffie / thee corner voor een bakkie en een gezellig praatje.

Adri in actie in DuivenHet toernooi begon netjes op tijd en we konden naar onze tafels om elkaar weer een poosje hoog uit in de verte te zien. In klasse 6 speelde Adri in poule 3 vijf wedstrijden, waarvan ze er slechts één verloor. Een prima prestatie dus. 's Middags speelde ze nog een wedstrijd in de hoofdronde. Maar deze kruisfinale verloor ze in een thriller van een wedstrijd. Uitslag: 7-11, 10-12 en 10-12.

Adem in actie in DuivenAdem ging het vandaag heel professioneel aanpakken en begon met een heuse warming up. Hij schrok wel even toen hij merkte dat onze huisfotograaf hem daarop betrapte en hem op de gevoelige plaat had gezet. Maar eerlijk is eerlijk, het hoort eigenlijk wel zo. Maar de oefeningen die Adem deed, had de rest van het team hopeloos in de knoop gelegd, zodat ze de rest van de dag nergens meer toe in staat waren geweest. Maar goed, Adem speelde in klasse 5 in poule 4 zes wedstrijden, waar hij er twee van won. De verloren wedstrijden waren ook heel spannend in vier- of vijfsetters lukte het net niet. 's Middags mocht hij nog drie wedstrijden spelen in een verliezersronde om twee gewonnen sets. Hij wist deze weer te winnen en een medaille was aan het eind van de dag zijn deel.

Kees in actie in DuivenOnze huisfotograaf Kees speelde in klasse 4 poule 1 zes wedstrijden. Hiervan verloor hij er twee. Maar dit was voor hem toch genoeg om tweede te worden in zijn poule. Hierdoor mocht hij net als Adri 's middags in de hoofdronde spelen. Helaas in de halve finale kwam hij de latere nummer 1 van de dag uit Zoetermeer tegen, en verloor deze wedstrijd. Hij mocht nog wel opgaan voor de derde plaats. Dat deed hij in een viersetter. Uitslag: 11-13, 11-8, 11-4 en 11-5. Aan het eind van de dag was er een beker voor hem.

Job in actie in DuivenOok in klasse 4 maar dan in poule 2 speelde Job zijn zes wedstrijden. Hij verloor twee wedstrijden tegen de latere nummer 1 en nummer 4 van de dag. Bij de winstpartijen maakte hij het nog extra spannend door sets te winnen met uitslagen als 14-12 of 18-16. Je begrijpt het al; voor Job was het niet genoeg om door te gaan naar de hoofdronde in de middag. Hij speelde een verliezersronde en deed dat met overtuiging. Hij won alle drie de wedstrijden zodat aan het eind van de dag er voor hem ook een medaille was.

Monique in actie in DuivenAls laatste speelde ook Monique nog haar vijf wedstrijden in klasse 3 poule 1. In het uiterste hoekje van de zaal was haar speelveld. De eerste wedstrijd ging haar nog goed af in een leuke viersetter tegen Anita. Maar bij de tweede wedstrijd tegen de latere dagwinnaar uit Zoetermeer was het begin erg stroef. Ze werd met 11-0 van de tafel getikt. Ze wist er toch een vijfsetter van te maken door de andere sets 5-11, 11-5, 11-5, 5-11 en 7-11 te spelen. Net weer niet genoeg dus maar wel spannend. De andere drie wedstrijden waren ook weer erg leuk. Hiervan vielen er nog twee in haar voordeel uit. Alleen van de latere nummer 2 van de dag uit Helmond kreeg ze klop in drie sets: 7-11, 9-11 en 9-11. In de middag wachtte ook voor haar nog de verliezersronde. Hiervan verloor ze er twee en won er één. Niet genoeg voor een medaille, maar wel weer heel gezellig.De prijswinnaars in Duiven
De prijswinnaars in Duiven
(klik op de foto voor een vergroting)

Goed nadat de laatste finales gespeeld waren was het tijd voor de prijsuitreiking. En voor Redeoss waren dat onze drie heren. Helemaal top en een mooie foto waard om het af te sluiten.

De resultaten:

klassenaamuitslagen
6Adripoule3-1 / 3-0 / 1-3 / 3-0 / 3-1
hoofdronde0-3
5Adempoule1-3 / 1-3 / 1-3 / 3-1 / 2-3 / 3-1
verliezersronde2-0 / 2-1 / 2-1
4Jobpoule3-2 / 0-3 / 3-2 / 3-1 / 2-3 / 2-3
verliezersronde2-0 / 2-0 / 2-0
4Keespoule0-3 / 3-0 / 3-0 / 3-1 / 1-3 / 3-0
hoofdronde0-3 / 3-1
3Moniquepoule3-1 / 2-3 / 0-3 / 3-0 / 3-0
verliezersronde1-2 / 0-2 / 2-0

Monique


Zie ook:


Meer foto's vindt u in ons fotoalbum:


Zaterdag 27 februari werd de zesde ronde van de Toernooidivisie C georganiseerd in Ridderkerk, de thuishaven van I.S.R. De volgende spelers zouden het gaan doen voor Redeoss: Albert, Arif, Axel, David, Erik Jan, Martijn en Patrick.

Sporthal De Beverbol in Ridderkerk
Sporthal De Beverbol in Ridderkerk
(klik op de foto voor een vergroting)

Gave wedstrijd
De eerste wedstrijd van Redeoss was tegen JBC/Noorderhaven. Daar werd de vorige wedstrijd met 12-28 van verloren. Vorig seizoen ging het verhaal veelal over "Maaike, de plaaggeest" van JBC/Noorderhaven. Deze wedstrijd is weer een nieuw begin met andere spelers erbij. En ze hadden er zin in, waren gedreven om te gaan winnen. Bij het inspelen scoorde Erik Jan aan de lopende band en hij wilde dat ook in de wedstrijd gaan doen.

JBC/Noorderhaven - Redeoss 2 in Ridderkerk
JBC/Noorderhaven - Redeoss 2 in Ridderkerk
(klik op de foto voor een vergroting)

De eerste periode keek Redeoss al gauw tegen een achterstand aan, die weggewerkt werd door Albert en David. Stand 10-6 achter; dat deerde de spelers niet, omdat ze er van overtuigd waren de wedstrijd tot een goed einde te brengen.

In het tweede kwart mocht de achterstand niet verder oplopen en wist Albert weer te scoren, maar nu deden Arif en Axel het ook. Hierdoor werd het super spannend. Ruststand: 14-14.

Patrick in Ridderkerk David in Ridderkerk
Patrick en David in Ridderkerk
(klik op de foto voor een vergroting)

Patrick, de debutant van het vorig toernooi, had een zeer relaxte voorbereiding en kwam er in de derde periode in. Hij wist te scoren en de periode eindigde met de stand 20-20. De laatste periode heeft JBC/Noorderhaven niet meer gescoord, maar voor Redeoss deden Martijn en Patrick dat wel. Martijn was op dreef, want hij maakte zijn eerste P en puntjes van het seizoen. Erik Jan kreeg ook zijn kansjes, maar wist die niet te verzilveren. Zes van de zeven spelers hebben gescoord. Daarnaast werd er veel voor elkaar gereden en gunde men elkaar de bal. Na het laatste fluitsignaal waren de spelers blij, omdat het zo'n leuke wedstrijd was en Redeoss ietsje meer blij, omdat de uitslag nu ten gunste van Redeoss uitviel. Eindstand JBC/Noorderhaven - Redeoss 2: 20-24.

Patrick en Martijn achter de jurytafel in Ridderkerk
Patrick en Martijn achter de jurytafel in Ridderkerk
(klik op de foto voor een vergroting)

Redeoss moest tafelofficials en een scheidsrechter leveren voor de wedstrijd van I.S.R. tegen Arrows'81. De tafel werd bemand door Martijn, om de sheet in te vullen en de pijl en het scorebord bij te houden, door Patrick, die de schotklok bediende en door Axel, die de gewone tien-minutenklok bediende.

Albert kreeg rust, want Erik Jan ging fluiten, samen met Daan van JBC/Noorderhaven. Ze werden met raad bijgestaan door de bondsscheidsrechter.

Erik Jan krijgt advies van de bondsscheidsrechter in Ridderkerk
Erik Jan krijgt advies van de bondsscheidsrechter in Ridderkerk
(klik op de foto voor een vergroting)

Onnodig irritant!
Tegn R.B.V.M. uit Middelburg werd het een merkwaardige wedstrijd, met een bondscheidsrechter, die alles ziet, maar niet fluit. David stond stil als een huis en een tegenstander reed keihard op hem in en botste tegen de stoel van David. Daar kwam een lach van "Animal" (uit de Muppets) achteraan. Van zo "dat heb ik weer goed gedaan". Een andere tegenstander moest David ook hebben met allerlei opmerkingen, waardoor David uit zijn panty ging. Dit alles werd veroorzaakt door laks fluiten van de scheidsrechter. Als die dit soort dingen niet ziet, dan kan de wedstrijd ontaarden in een slagveld. Het kostte veel moeite om je te beheersen, maar die energie werd omgezet naar positieve acties. Axel legde zijn irritatie in beter spelen en gooide ze er in. Patrick ging goed op de break, maar helaas remde hij niet op tijd en botste tegen de tegenstander aan, maar ook nu werd er niet gefloten. Eindstand Redeoss 2 - R.B.V.M.: 19-49.

Het tweede team van Redeoss in Ridderkerk
Het tweede team van Redeoss in Ridderkerk
(klik op de foto voor een vergroting)

Kees


Zie ook:


Op zondag 21 februari was het weer tijd voor de tafeltennisgroep om op stap te gaan. Adem, Ellen, Kees, Marvin en Monique hadden wel weer zin in een dagje tafeltennis met de vrienden van de RRT Noord-Brabant. De plaats van spelen was Veghel. in een voor ons inmiddels wel heel erg bekende accommodatie. Bij aankomst maar eerst met z'n allen rond de tafel voor een kop koffie.

De speelzaal in Veghel
De speelzaal in Veghel
(klik op de foto voor een vergroting)

Om 10 uur konden de wedstrijden beginnen. Er waren drie klasse sterktes ingedeeld. In klasse 6 waren er twee poules. In één daarvan liet Marvin zijn kunsten zien. Hij speelde in zijn poule vier wedstrijden. In de vierde ronde maakte hij het spannend. De derde set won hij met 11-8. Uiteindelijk de wedstrijd toch maar niet. Goed gespeeld, maar het lukte allemaal niet echt verder. Jammer, heel jammer.

Marvin in actie in Veghel
Marvin in actie in Veghel
(klik op de foto voor een vergroting)

Klasse 5 daarentegen had maar één poule. Hierin speelden Adem en Ellen. Hun onderlinge treffen was nog erg spannend. In een vijfsetter wist Ellen deze wedstrijd nog naar zich toe te trekken. Maar drie andere wedstrijden lukte niet echt meer. Haar blessure begon weer erg vervelend te doen. Zij stopte verder, hield het voor gezien. Haar resultaten werden uit de boeken gehaald. Een geluk voor Adem en pech voor de andere drie. Maar wel eerlijk omdat zij eigenlijk nog drie wedstrijden had mogen (of was het moeten?) spelen. Maar goed, met Adem in die groep ging het voortvarend: hij won maar en won maar. Alleen van Jan uit Veghel verloor hij.

Ellen in actie in Veghel
Ellen in actie in Veghel
(klik op de foto voor een vergroting)

Daarnaast was er ook nog de groep klasse 4 en klasse 3; deze was samengevoegd. En nee, de familie La Brijn zaten eens niet in dezelfde poule. Dus geen openingswedstrijd voor hen dit keer. Kees won een wedstrijd heel overtuigend in drie sets en verloor er twee in vijfsetters. De laatste wedstrijd verloor hij van André uit Zoetermeer. Die, André dus, in de kruisfinale Monique tegenkwam. Die in haar poule er twee had gewonnen en twee had verloren. Als nummer twee ging ze door naar de volgende ronde. Ook zij had tegen André geen enkele kans.

Eerste prijs voor Adem in Veghel
Eerste prijs voor Adem in Veghel
(klik op de foto voor een vergroting)

Onze spelers waren klaar met hun wedstrijden. Nog één finale wachten. Klasse zes was nog bezig. En dan de prijsuitreiking. Zoals gezegd ging het Adem goed af deze dag. En hij mocht de eerste prijs in ontvangst gaan nemen in zijn klasse 5. Weer helemaal top dus.

Met een goed gevoel konden we weer huiswaarts. Op zondag 17 april is de volgende ronde van de RRT in Den Bosch. Kijken we ook weer naar uit.

De resultaten:

klassenaamuitslagen
6Marvinpoule0-3 / 0-3 / 1-3 / 0-3
5Adempoule2-3 / 3-1 / 3-0 / 3-0 / 3-0 / 3-0 / 0-3
5Ellenpoule3-2 / 0-3 / 0-3 / 0-3 verder gestopt.
4Keespoule1-3 / 0-3 / 3-1 / 3-2
3Moniquepoule3-1 / 3-2 / 0-3 / 3-0 / 0-3 / 0-3 / 2-3
kruisfinale0-3

Monique


Zie ook:


Op zaterdag 27 februari heeft Martin Wolve een telefonisch interview gegeven voor de radio van de WOS. Martin maakt deel uit van het projectteam dat de Redeoss Jubilympics voorbereidt. In het item maakt hij reclame voor ons jubileumfeest in een poging om sponsors te interesseren. Hieronder kunt u het fragment beluisteren:Op zaterdag 4 juni 2016 vieren we dat Redeoss — opgericht op 16 mei 1966 — vijftig jaar bestaat. Manon Spruit, vierdejaars student Sport en Bewegen aan het ROC Mondriaan, organiseert samen met haar projectteam een groots feest dat in het teken zal staan van paralympische sporten:

Houd deze datum dus vrij in uw agenda, want het belooft een onvergetelijke happening te worden. Op de speciale pagina op onze website (bereikbaar via bovenstaande knop) kunt u de voorbereidingen volgen. Voorlopig staat er alleen een persbericht, dat bedoeld is om sponsors aan te trekken. Zodra er meer details zijn te melden, zal dat via deze pagina worden gedaan.


Op zondag 14 februari werd een toernooi aangepast badminton georgainseerd door VAS de IJsselstreek en GBC Poona in sporthal De Bongerd in Doetinchem.


Alle uitslagen zijn te vinden via onderstaande link:


Voor de tafeltennisgroep is het vroeg in het jaar. In januari al een ranglijsttoernooi op het programma is voor het eerst. Doing in Zoetermeer organiseert haar eerste ranglijsttoernooi. Heel fijn natuurlijk. Een extra officiële speeldag plus het is nog eens dicht bij huis. Er waren 67 deelnemers, waaronder onze eigen Adem, Job, Kees en Monique. Nadat duidelijk was wat en waar iedereen mocht beginnen ging het van start.

De speelzaal van Doing in Zoetermeer
De speelzaal van Doing in Zoetermeer
(klik op de foto voor een vergroting)

Er was geen pauze in het programma. Die plande je tussendoor zelf wel even, anders is het echt niet te doen. Adem in klasse 5 had een kleine poule. Er waren drie tegenstanders voor hem deze dag. Hij begon met een zeer spannende wedstrijd waar hij de eerste set met 11-13 verloor. Voor hem reden genoeg om er een flinke schep van zijn kunnen bovenop te doen. De andere drie sets waren voor hem met 11-5, 11-9 en 11-9. De tweede wedstrijd won hij zeer overtuigend met 3-0. De laatste wedstrijd in zijn poule verloor hij in een viersetter. En ook de vervolgronde lukte net niet. Daar zat nog een mooie set bij met 10-12.

In klasse vier speelden Job en Kees ieder in een eigen poule. Allebei in een poule van 7 personen. Dus de heren konden aan de bak. Ze wonnen er allebei drie. Ze speelden veel vier- en vijfsetters. Het was heel spannend allemaal.

Job en Kees in actie in Zoetermeer
Job en Kees in actie in Zoetermeer
(klik op de foto voor een vergroting)

Een tafel verder stond Monique haar spel te spelen. Was regelmatig een gezellige boel met al die oude bekenden. Ze kennen elkaar allemaal zo goed dat een geintje moet kunnen. Maar zwaar was het wel. Een poule van negen personen betekent wel acht wedstrijden spelen en tussendoor nog als teller fungeren. Ze won uiteindelijk toch nog drie wedstrijden. Tegen half vier was ook zij klaar. Tijd om naar de kantine te gaan met z'n allen.

Addo Koning in Zoetermeer
Addo Koning in Zoetermeer
(klik op de foto voor een vergroting)

Daar kwam Addo Koning er gezellig bij zitten, hij speelde in de tweede klasse en werd eerste, om veel oude koeien uit de sloot te halen. De oude zwemfeesten, reisjes naar de Wigan Challenge Club in Liverpool, nog veel meer wat toen bij Redeoss mogelijk was en natuurlijk niet te vergeten de avonturen in de klas op school werden allemaal besproken. Al met al was het snel tijd voor de prijsuitreiking en konden we weer naar huis. Waar we heel snel waren dit keer.

De resultaten:

klassenaamuitslagen
5Adempoule3-1 / 3-0 / 1-3
  vervolg1-3
4Jobpoule3-0 / 0-3 / 2-3 / 3-1 / 3-0 / 1-3
4Keespoule2-3 / 3-1 / 3-1 / 3-2 / 1-3 / 2-3
3Moniquepoule3-1 / 3-2 / 0-3 / 3-0 / 0-3 / 0-3 / 2-3

Monique


Zie ook:


Na de kerstkransen en oliebollen is het normale leven weer begonnen. We starten met gezellige klaverjasavonden op donderdag 28 januari a.s. Als vanouds is de sportkantine van Redeoss weer het speellokaal en de leiding in de vertrouwde handen van de familie Eijgermans. We hopen een leuke opkomst van spelers te hebben om gezellig met elkaar de strijd aan te binden.

Donderdagavond 28 januari is de eerste ronde. Zie hieronder voor het volledige rooster.

Sportkantine Redeoss, Sophia Revalidatie, Reinier de Graafweg 1 te Delft.

Aanmelden kan ter plekke of via e-mail: stuur een e-mail

Rooster voor dit voorjaar:

 • 28 januari, 19:30 uur
 • 25 februari, 19:30 uur
 • 31 maart, 19:30 uur
 • 28 april, 19:15 uur

Aad Verbeek


Op zaterdag 23 januari is Redeoss gestart met een nieuwe activiteit: Bewegen op Muziek.

Doelgroep is de jeugd van 6 t/m 12 jaar.

"Bewegen op Muziek" vindt plaats op zaterdagochtend van 11:30 uur tot 12:30 uur in de kleine sportzaal onder leiding van Ayesha Jairam, die ervaring heeft met bewegen voor kinderen met een handicap.

De eerste twee zaterdagen (23 en 30 januari) waren gepland om het geheel uit te proberen. Aangezien dat succesvol is verlopen, is "Bewegen op Muziek" nu definitief toegevoegd aan het sportrooster.


Kees La Brijn heeft enkele foto's gemaakt van de succesvolle pilot; deze vindt u in ons fotoalbum:


Op zondag 2 januari werd het Utregs toernooi badminton georganiseerd in sportcentrum De Galgenwaard in Utrecht.


Alle uitslagen zijn te vinden via onderstaande link:


Op zaterdag 19 december werd het jaarlijkse kersttoernooi badminton gespeeld. Het aantal ingeschreven deelnemers was met 44 bijna even hoog als vorig jaar (toen waren er 45 deelnemers). Maar vlak voor de start werd de organisatie verrast door diverse last-minute afmeldingen. Men moest daarom eerst wat improviseren voordat er echt begonnen kon worden. Door enkele poules terug te brengen van vier naar drie spelers en een enkele verschuiving door te voeren kon om 9:15 uur de eerste ronde worden gespeeld (met slechts een kwartiertje vertraging).

Aan het einde van de eerste ronde moest Annelies Plomp helaas geblesseerd afhaken. Stagiaire Sarina van Rooijen heeft vervolgens de open gevallen plaats opgevuld, zodat het schema gewoon kon worden voortgezet. Uiteindelijk hebben er 38 mensen deelgenomen aan het gezellige familietoernooi. Er werd gespeeld in vier verschillende groepen: jeugd, tieners, dames en heren. De partijtjes duurden steeds tien minuten, waarbij er gewoon werd doorgeteld. Na de poulewedstrijden werden bij de dames en de heren finalepoules gemaakt, waarbij de nummers één van elke poule bij elkaar in een poule kwamen, evenzo voor de nummers twee, enzovoorts.

De einduitslag:

Jeugd
rangnaam
1Damian Groenewegen
2Aiden Bal
3Abel Jansen
4Liam Hoenderdos
5Thoas Prins

Tieners
rangnaam
1Thomas Binnendijk
2Lotte Binnendijk
3Noah Bal
4Joelle Bal
Dames
rangnaam
1Carmen van Kester
2Sarina van Rooijen
3Tess Scheele
4Marit van Looijen
5Marion van der Plas
6Sanneke van der Vliet
7Evi Veringmeier
8Melissa van Holsteijn
9Majella Reijnen
10Daphne de Jong
11Ilse Bouter
12Ria van der Laan
Heren
rangnaam
1Tomeck Nijland
2Kevin Schoot
3Nick van der Velden
4Axel Nieuwenhuyse
5Piet van Wingerden
6Paulo Bos
7Erik Jan Koekoek
8Bart Koekoek
9Tim Quartel
10Enrico Heins
11Jochem Prins
12Richard Parlevliet
13Jeroen Bal
14Peter Binnendijk
15Opa van der Velden
16Alex Arino

Met de Toernooi Planner is het redelijk eenvoudig om alle uitslagen en eindstanden van het kersttoernooi te publiceren:


Traditiegetrouw streden de klaverjassers op de donderdag voor de kerst om de eindprijzen. In de sportkantine van Redeoss was het een gezellige drukte. Naast een grote opkomst van klaverjassers waren er ook badmintonners en rolstoelbasketballers die na hun training nog even een natje en droogje haalden.

Vooraf werden Ton en Piet Eijgermans letterlijk in de bloemetjes gezet voor hun organisatie en inzet voor het klaverjassen. Tineke Makkes voor haar verdiensten bij de bar. Ook dit is belangrijk om zo'n avond te laten slagen.

Met een bezetting van zes tafels was in de eindstrijd nog van alles mogelijk. Koploopster Dita van Bergen werd in de laatste ronde voorbij gestreefd door Nel Huijser, die daarmee eindwinnares van deze slotdrive werd. De onderlinge verschillen waren zo klein dat zelfs nr. 8 nog tot de derde plaats wist op te klimmen.

Naast de uitreiking van de hoofdprijs was er voor een ieder een leuk prijsje uit te zoeken. Ook de loterij was weer een succes, als je geluk had.

Eindstand:

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
21.
22.
23.
24.
25.
26.
27.

In januari gaan we weer van start met de voorjaarscompetitie. Zie hieronder de speeldata:

 • donderdag 28 januari om 19:30 uur
 • donderdag 25 februari om 19:30 uur
 • donderdag 31 maart om 19:30 uur
 • donderdag 28 april om 19:15 uur

Alle avonden vinden plaats in de sportkantine van Redeoss in het Sophia Revalidatiecentrum, Reinier de Graafweg 1 te Delft.

Aanmelden kan ter plekke of per e-mail: stuur een e-mail

Aad Verbeek


De voorbereidingen waren klaar en het was dinsdag 15 december 2015. Tijd voor ons jaarlijks kersttoernooi met de tafeltennisvrienden van de NKF. Vanaf 19:00 uur was de zaal open om te verzamelen in de hoop dat we uiterlijk om 19:30 uur konden beginnen met de eerste ronde. Helaas lukte dit niet en begonnen we pas na achten met de eerste ronde.

Er werden net als het jaar ervoor drie ronden van drie keer omroepen gespeeld. Veel leuke wedstrijden te zien en vooral veel lol met elkaar. Sommigen vonden dat ze te weinig punten aan het begin mee kregen. De rollen waren inderdaad hier en daar omgedraaid wat speelsterkte betreft. Maar dat mocht allemaal de pret niet drukken.

Nieuw was dit keer het schuiftafeltennis.

Onder leiding van onze stagiair Bas Sebo speelden vier deelnemers met veel plezier hun wedstrijden voor de avondzege. Voor meerdere spelers van het andere toernooi was het voor het eerst dat ze het zagen. Ze kregen een goed beeld voorgeschoteld hoe het moest en hoe leuk het ook is.

Tussendoor was er weer de loterij. Ongeveer 20 prijzen gingen naar de gelukkigen. De speaker tijdens de loterij, Bas Vos, maakte er een hele happening van.

Nadat de derde ronde van het tafeltennistoernooi was afgerond kon de jury — dit keer werd Ton bijgestaan door Ed — de punten gaan tellen en gingen anderen vast de zaal opruimen. Onze voorzitter Wim bedankte nog de organisatie, de jury en de luitjes achter de bar, voordat hij de namen opnoemde in volgorde van resultaat.
10 spelers namens de NKF en 24 spelers van Redeoss vonden hun weg langs de tafels om een prijsje uit te zoeken. De spelers van het schuiftafeltennis waren hun al voorgegaan. Zij moesten allemaal eerder weg i.v.m. busvervoer e.d. en ook dat is in volgorde van winst gegaan.

O ja, de beker, die was ook dit jaar voor Redeoss. Met een score van 1,58 tegen 1,40. Bas Vos was zo goed om deze in ontvangst te nemen wat hij met veel plezier deed. Na 23:00 uur ging het licht uit in de kantine. Alles was weer heel gezellig geweest. We gaan weer uitkijken naar het toernooi van 2016.Het resultaat van de wedstrijden:

drie gewonnen
Quinten Hellemons *
Hazar Cava
Adem Azgin
Monique La Brijn
Marco van Dijk
Kees La Brijn
Jan Wittenberg *
twee gewonnen
Bert v.d. Lubbe
Marcel van Tongeren
Rob van Tongeren
Raymond van Tongeren
Fred v.d. Kruk *
Jérôme Stordiau
Manfred Hellemons
Cock v.d. Akker
één gewonnen
Bas Mulder
Leo van 't Woudt *
Adri de Graaff
Peter Zonneveld *
Petertje van Tongeren
Ineke Dijksman
Ahmed Bag
Peter Hellemons *
Chris Mulder
Jan v.d. Bos *
John van Tongeren
Marvin de Kruijff
Elly Rodenburg
Peter van Tongeren
nul gewonnen
Ellen de Kruijff
Koos v.d. Zalm *
Rineke Vermeer *
Bas Vos
Els Mulder

schuiftafeltennis
Inge Weijenburg
Inge Mol
Wendy de Roos
Robert Viersma

Kersttoernooi tafeltennis Redeoss/NKF - 15-12-2015
klik op de foto voor een vergroting

Monique


Zie ook:


Foto's van het kersttoernooi vindt u in ons fotoalbum:


In de krant "Delft op Zondag" van zondag 6 december stond het volgende stukje over Redeoss:

Bij Redeoss laten sporters zich niet beperken door hun beperking

Wim Plomp van Redeoss. Op de achtergrond de badmintonners van Redeoss. (Foto: Dennis van den Berg)
Wim Plomp van Redeoss. Op de achtergrond de badmintonners van Redeoss. (Foto: Dennis van den Berg)

DELFT — Sporters met een lichamelijke beperking kunnen sinds 16 mei 1966 terecht bij Redeoss voor het beoefenen van verschillende sporten. Met een sportieve feestdag gaat het gouden jubileum volgend jaar gevierd worden.

Door: Dennis van den Berg

Er was eens een groep ouders, wier kinderen op de plaatselijke Mytylschool zaten of hadden gezeten. Zij besloten om een sportvereniging op te starten voor hun kroost en andere belangstellenden uit de doelgroep. De meeste sportclubs hadden in de jaren 1960 mensen met een lichamelijke beperking weinig te bieden. En als er al belangstelling bestond, dan hadden clubs er meestal geen kader voor. Bij Revalidatie Delft en Omstreken Sport en Spel, kortweg Redeoss, werd niet in problemen maar in oplossingen gedacht. "Iedereen met een beperking weet maar al te goed wat hij of zij niet kan", legt voorzitter Wim Plomp uit. "Wij draaien het om: wat kan iemand dan wél? Daar komt vervolgens de focus op te liggen." Plomp is sinds vorig jaar actief als voorzitter van Redeoss, maar is geen onbekende voor de club. Hij heeft een tweelingbroer die spastisch is en kwam zodoende al vroeg in aanraking met de club. Hij was zo'n vijfentwintig jaar betrokken bij het rolstoelbasketbal; daarna verliet hij Redeoss voor een tijdje.

Alle sportactiviteiten van Redeoss vinden plaats in het Sophia Revalidatiecentrum aan de Reinier de Graafweg. Op maandag is er een speciale training voor mensen met de longziekte COPD, met technieken om beter adem te kunnen halen. Dinsdag staan er een training voor mensen die een CVA of beroerte hebben gehad op het programma, evenals tafeltennis en zwemmen in het zwembad van het revalidatiecentrum. De badmintonners zijn op dinsdagen en donderdagen actief. Woensdag en vrijdag is er Fitness on Wheels, en op donderdag en zaterdag het rolstoelbasketbal.

De zaterdag is sowieso de drukste dag van de week, met zwemmen, tafeltennis en jeugdbadminton en -rolstoelbasketbal. "En daar willen we binnenkort nog een activiteit aan toevoegen voor de jongste jeugd: bewegen op muziek", meldt Plomp. Omdat Redeoss een officieel leerbedrijf is, wordt de vereniging vanuit het beroepsonderwijs ondersteund door een groep stagiaires. Een van die stagiaires, Manon Spruit, meldde zich vrijwillig bij Plomp voor de organisatie van de jubileumfestiviteiten. "Het mes snijdt aan twee kanten: zij maakt er haar afstudeerproject van, en wij krijgen er een goed georganiseerd evenement voor terug op 4 juni 2016. Het is de bedoeling, dat een aantal bekende sporters en deelnemers aan de Paralympics op deze dag naar Delft komen."

Het jubileum is een belangrijke mijlpaal voor de club, maar Plomp wil er tegelijkertijd voor zorgen dat de club tot in lengte van dagen zulke mijlpalen kan blijven beleven. "We zijn daarom op zoek naar sponsors, die ons structureel met geld of in natura willen steunen. En vrijwilligers zijn ook altijd van harte welkom, met name voor de zaterdag." Voor informatie en aanmeldingen: www.redeoss.nl.


Eind november voor ons, tafeltennisspelers van Redeoss, al jaren tijd dat we weer naar Weert gaan voor het internationale ranglijsttoernooi. Deze dag is altijd spannend en zijn er mooie wedstrijden te spelen. Een klein groepje deelnemers vertrok 's morgens vroeg vanuit Delft naar het Limburgse land. Kees en Adem zouden het gaan doen voor ons. Monique had zich op vrijdag ervoor door een rugblessure af moeten melden. Maar ze ging wel mee om de mannen aan te moedigen en voor de gezelligheid. Waar krijg je bij aankomst nog een stukje Limburgse vlaai bij de koffie/thee, niet waar? Dat lieten ze zich goed smaken voordat de heren gingen inspelen in de zaal.

Ze zaten allebei in een poule van vijf. Maar bij Kees was er een afmelding. Dus een wedstrijd minder te spelen. Monique ging er goed voor zitten. Adem speelde in de linkerhoek van de zaal. Hij begon met een spannende vijfsetter tegen Anita Mertens uit Gorinchem die hij helaas in de vijfde set nipt verloor met 10-12. Na twee redelijk makkelijke wedstrijden te hebben gewonnen kwam daar Stijn. Daar wist hij één set van te winnen met 12-10. Helaas voor Adem was Stijn in de andere sets beter en lukte het Adem niet om te winnen. Hij werd echter wel tweede in de poule en mocht door naar de kruisfinale.

In de uiterste rechterhoek, gezien vanaf de tribune, waar Monique lekker tegen het hekwerk aanleunt, speelt Kees. Hij begint tegen Klaas uit Arnhem en wint deze partij met 3-1. Gelijk erna is Katinka zijn tegenspeelster. Met setstanden 6-11, 14-16, 19-17 en 10-12 was zij de winnaar. Kees gaf schitterende boogballetjes en gaf ze perfect aan voor haar. Laten we dit maar gauw gaan afleren bij de training. Oei, hoop werk te doen nog. De derde partij tegen Melanie wist hij weer wel winnend af te sluiten. In vijf sets dat dan weer wel. Ook hij ging als tweede door naar de kruisfinale.

Om 14:15 uur was de wedstrijd. Terwijl Kees overtuigend won, verloor Adem nipt in een viersetter. Dus terwijl Adem Monique gezelschap ging houden als supporter was het wachten op de halve finale. Die begon om 15:15 uur. Deze keer speelde Kees tegen Thomas uit Duitsland. Met 10-12, 12-10, 6-11 en 4-11 werd hij klaar gestoomd voor de troostfinale. Die om 16:30 uur begon en dat was weer tegen Klaas, ja die... uit Arnhem. De eerste set liet Kees nog aan Klaas: 6-11. Maar daarna kwam hij op stoom: 11-5, 11-5 en 11-6. Kees werd derde en nu was het wachten op de prijsuitreiking.

Zo gauw het kon ging ons team huiswaarts; er werd storm voorspeld. Ze moesten nog over plaatsen waar je veel, heel veel, wind vangt en je zomaar weggeblazen kan worden. Maar het viel mee; bij de Moerdijkbrug daar was het nog redelijk rustig. Op de Van Brienenoordbrug werd het al een stuk lastiger. Bij het Kleinpolderplein nog lastiger en begon de regen harder en harder naar beneden te komen. Maar verder niets aan de hand. De familie La Brijn bracht Adem netjes thuis en kwamen ook zelf goed thuis. Maar... ze waren nog niet binnen of alles kwam tegelijk uit de lucht, met bakken tegelijk viel de regen, en stormde het even flink.

Later op de avond las Monique op Nu.nl dat door de avondstorm de A20 bij het Kleinpolderplein onder water was gelopen. Het verkeer werd omgeleid via Rotterdam Ringweg Zuid. Maar toen zaten zij lekker warm binnen na te genieten van een geslaagde dag.

De resultaten:

klassenaamuitslagen
5Adempoule2-3 / 3-0 / 3-0 / 2-3
  winnaarsronde1-3
4Keespoule3-1 / 1-3 / 3-2
  winnaarsronde3-0 / 1-3 / 3-1

Monique


Zie ook:


Donderdagavond 26 november was de voorlaatste ronde van het klaverjassen van het najaar 2015. Er was een grote opkomst waardoor zeven tafels moesten worden klaargezet. Af en toe kunnen we weer een nieuwe speler begroeten. Bij het ingaan van de derde ronde stond Dita van Bergen voor Nel Huijser en Riet van Rossum, maar de verschillen zijn niet groot zodat er nog van alles mogelijk is wat betreft de eindzege. Er waren ook leuke prijsjes met de geluksronde en met de loterij.

De slotdrive vindt plaats op donderdag 17 december a.s. waarbij naast de hoofdprijs voor een ieder een prijs voor het uitzoeken is.

Graag tot 17 december, aanvang 19:15 uur in de sportkantine van Redeoss in het Sophia Revalidatiecentrum.

Aad Verbeek


Hallo allemaal,

Ook dit jaar deden we weer mee met de speculaasactie. Met elkaar hebben we 444 speculaaspoppen verkocht. Hierdoor heeft onze penningmeester Piet € 557,00 extra in kas.

Allemaal bedankt voor jullie inzet, Lenie.


Het tweede toernooi van seizoen 2015-2016 van de RRT Noord-Brabant competitie stond op 15 november alweer voor de deur. De familie De Kruijff, familie La Brijn en Adem Azgin reisden hiervoor af naar Den Bosch. Bij aankomst merkten ze dat er weer velen van de bekende tafeltennisvrienden aanwezig waren en zaten ze al snel gezellig aan de koffie/thee. Er waren dit keer 21 deelnemers. Ze werden door de organisatie onderverdeeld in drie sterkteklassen.

De speelzaal van TTV Never Despair in Den Bosch
De speelzaal van TTV Never Despair in Den Bosch
(klik op de foto voor een vergroting)

Marvin kwam uit in poule C2. In de twee poules C speelden spelers uit klasse 6. En Marvin deed het helemaal zo slecht nog niet. Hij speelde twee sets met de stand 9-11 en één zelfs met de stand 14-16. Jammer voor hem dat het balletje weer net niet voor hem was. Ook ging Marvin deze keer scheidsrechteren. Samen met Ine die hem bijstond, waar nodig deed hij zijn best.

Marvin in actie in Den Bosch
Marvin in actie in Den Bosch
(klik op de foto voor een vergroting)

In poule B kwamen de spelers uit klasse 5 aan bod. Hierin zaten voor ons Adem en Ellen. Wat we hieruit halen is natuurlijk hun onderlinge partij. Deze werd gewonnen door Ellen met 11-7, 11-2 en 11-4. Dan zou je denken dat gaat goed voor Ellen. Leuk binnenkomen na een lange blessure periode. Maar waar Ellen er twee won in totaal verloor Adem er twee in totaal. Hij werd derde uiteindelijk terwijl Ellen op de vijfde plaats eindigde. Adem viel dus net buiten de prijzen. Jammer maar er waren veel leuke en spannende wedstrijden die ze hebben laten zien.

Ellen vs. Adem in Den Bosch
Ellen vs. Adem in Den Bosch
(klik op de foto voor een vergroting)

En dan nog poule A, de spelers uit klasse 4 en 3. Hier speelde de familie La Brijn hun eerste match tegen elkaar. Kees uit klasse 4 kreeg twee punten om de set mee te beginnen en mocht iedere set beginnen met serveren tegen de andere spelers alle uit klasse 3. Dus ook tegen Monique. En het werd nog een hele spannende wedstrijd. In Monique haar voordeel, dat dan weer wel. De uitslag werd 10-12, 11-6, 11-7 en 11-6. Gezien de eerste set had het alle kanten nog op kunnen gaan. Kees wist uiteindelijk toch nog drie wedstrijden te winnen en werd derde in de poule. Maar helaas, ook hij viel net buiten de prijzen. Monique won 1 wedstrijd meer, dus vier wedstrijden. Zij mocht naar huis met de tweede prijs. Ook kwam Monique dit keer op de foto van de dagprijswinnaars.

Adem in Den Bosch Ellen in Den Bosch
Adem en Ellen in Den Bosch
(klik op de foto voor een vergroting)

Tussen de wedstrijden door werd er een gezamenlijke pauze gehouden waar de voorzitter/barman van onze gastvereniging TTV Never Despair zijn zelfgemaakte groentesoep serveerde voor de liefhebbers. En die waren er genoeg. De soep was weer geweldig. Nadat de pauze voorbij was moest er nog flink door geslagen worden. De eerste planning om 15:00 uur klaar werd niet gehaald. Toen de familie De Kruijff om 16:00 uur door de belbus werd opgehaald was de laatste wedstrijd nog volop aan de gang. Na de prijsuitreiking en de nodige napraatjes ging ook de familie La Brijn met Adem naar huis. En je raadt het nooit... maar zij waren eerder thuis dan de familie De Kruijff.

De resultaten:

klassenaamuitslagen
C2Marvinpoule0-3 / 0-3 / 0-3
  vervolg0-3
BAdempoule0-3 / 3-1 / 3-0 / 1-3 / 3-0
BEllenpoule3-0 / 0-3 / 0-3 / 1-3 / 3-0
AKeespoule1-3 / 3-2 / 0-3 / 3-1 / 3-0
AMoniquepoule3-1 / 3-1 / 3-2 / 1-3 / 3-2

Monique


Zie ook:


Op zaterdag 14 november werd het tweede toernooi voor de badmintonploeg van Redeoss gehouden. Dit toernooi werd georganiseerd door MGS uit Maastricht. Plaats van handeling: Sporthal 't Vroendel in Gronsveld.


Via onderstaande link kunt u alle uitslagen vinden:


In het weekend van 24 en 25 oktober heeft de badmintonploeg van Redeoss deelgenomen aan de Open Limburgse Aangepast Badminton Kampioenschappen (OLAK) in Beek (Limburg). Dit toernooi werd gehouden in sporthal De Haamen in Beek.


Via onderstaande link kunt u alle uitslagen vinden:


Zaterdag 24 oktober werd de tweede speelronde van de Toernooidivisie B van het rolstoelbasketbal georganiseerd in Amersfoort. De volgende spelers zouden het gaan doen voor Redeoss: Arif, Bennie, Jérôme, John, Kees, Mario en Peter.

Sporthal Zielhorst in Amersfoort
Sporthal Zielhorst in Amersfoort
(klik op de foto voor een vergroting)

Jurytafel
De dag is van start gegaan met John als scheidsrechter en de jurytafel werd bemand door Bennie, Kees en Mario. Dit valt niet altijd mee omdat er iedere keer een ander soort apparatuur en "gadgets" op de tafel staan. Maar ook Mario is het gelukt om met de "hi-tech" apparaten om te gaan.

Bennie was er weer bij
Na een maand niet getraind te hebben en zich gespaard voor dit toernooi, is Bennie er weer bij. Hij heeft zichzelf hiervoor fit bevonden. Het team was er erg blij mee.

De line-up tegen Grasshoppers
De line-up tegen Grasshoppers
(klik op de foto voor een vergroting)

Redeoss kwam laat op gang
De eerste wedstrijd van de dag was tegen de Grasshoppers uit Katwijk. Het team dat het in de Toernoooidivisie C zo goed deed. Het team is op een aantal plekken gewijzigd en daardoor kwetsbaarder geworden. Toch kwamen zij goed uit de startblokken en hadden al gauw een voorsprong van vier punten. Toen werd Redeoss wakker, John zorgde voor de gelijke stand, Mario voor de voorsprong en Kees deed er een paar puntjes bij voor een tussen stand van 8-13 na het eerste kwart. Een voorsprong van vijf punten. In de tweede periode ging #10 van de Grasshoppers door met wat die goed kon, en dat is scoren. Hij was lastig af te stoppen. Die periode werd dan ook verloren met 12-8 en de ruststand was 20-21 voor Redeoss.

Vrije worpen voor de #10 van Grasshoppers
Vrije worpen voor de #10 van Grasshoppers
(klik op de foto voor een vergroting)

In de derde periode heeft #10 nog een keer raak gegooid, maar werd verder beter verdedigd. Vervolgens gooide Redeoss ze er wel in en won deze periode met acht punten verschil. In het vierde kwart moest de wedstrijd uitgespeeld worden en de voorsprong niet meer uit handen gegeven. De #10 ontsnapte nog twee keer, maar daarna was er geen score meer voor de Grasshoppers te noteren, terwijl bij Redeoss het na de derde minuut beter ging lopen. Deze periode werd met zes punten verschil gewonnen. Eindstand Grasshoppers - Redeoss: 32-47.

Jérôme en Mario in Amersfoort Jérôme en Bennie in Amersfoort
Jérôme, Mario en Bennie in Amersfoort
(klik op een foto voor een vergroting)

De kampioen van vorig seizoen was nog te sterk
Het verhaal van de wedstrijd is de kleur van de sheet, die je achteraf mee krijgt om in te lijsten. Dat is geel geworden omdat Redeoss de verliezende partij was. Gezien het spelbeeld was dat terecht. In de eerste en tweede periode werd Redeoss overlopen door de kampioen van vorig jaar. De tweede periode verdedigde Redeoss de kant van WSV, de verkeerde kant, waardoor WSV kon scoren. Redeoss was op dat moment de weg kwijt. In deze wedstrijd viel alles goed bij hen. Ruststand: 8-28 voor WSV uit Apeldoorn.

In het derde kwart moest Redeoss de schade beperkt zien te houden. Deze periode werd met hard werken van het team 10-10. In de vierde periode hebben vijf van de zeven spelers gescoord, waaronder Arif. Met veel strijd leveren werd deze periode met 14-16 verloren. De eerste en tweede periode waren dramatisch verlopen, maar in het derde en vierde kwart werd er beter gestreden voor elkaar en liep het daardoor beter. Eindstand Redeoss - WSV: 32-54.

Kees


Zie ook:


Het ranglijsttoernooi in Amersfoort is een toernooi waar de meeste parasporters in het land wel zin in hebben. Er wordt altijd weer naar uitgekeken. Zo ook bij Redeoss. Het volledige tafeltenniswedstrijdteam kwam hiervoor op 17 oktober naar sporthal Zielhorst. We begonnen in de kantine met een kop koffie/thee en het maken van de jaarlijkse groepsfoto. Daarna verspreidde iedereen zich in de zaal naar zijn/haar speeltafel.

Sporthal Zielhorst in Amersfoort
Sporthal Zielhorst in Amersfoort
(klik op de foto voor een vergroting)

En we konden allemaal aardig wat wedstrijden spelen in onze poule. Monique had het met zes wedstrijden weer behoorlijk zwaar. Met ook nog diverse wedstrijden te tellen erbij was het een dag dat je toch op een zeker moment even de zaal uit moest vluchten om voor de interne mens te zorgen. Het rooster hield daar geen rekening mee.

Adem in actie in Amersfoort Ellen in actie in Amersfoort Job in actie in Amersfoort
Adem, Ellen en Job in actie in Amersfoort
(klik op een foto voor een vergroting)

De anderen hadden vier of vijf wedstrijden te gaan. Iedereen had een gezellige groep mensen in zijn/haar poule. Ellen was ook weer volledig van de partij. Het eerste toernooi na haar blessure mocht zij drie wedstrijden spelen, er was in haar poule een afmelding. Van alle drie de spelers wist ze nog wel een set af te snoepen maar winst zat er nog niet in.

Job had speciaal zijn oude wedstrijdshirt aangedaan in de hoop..., maar helaas ook dit hielp niet. Toch maar meer trainen op de zaterdagen, dan maar.

Marvin in actie in Amersfoort Monique in actie in Amersfoort
Marvin en Monique in actie in Amersfoort
(klik op een foto voor een vergroting)

Van onze spelers kwam alleen Adem, ook hier nog debutant, een ronde verder. Hij had echter zo'n last van zijn rug dat hij besloot geen risico te nemen en meldde zich af voor de vervolgronde. Redeoss viel niet in de prijzen deze dag. Nadat Monique eindelijk aan het eind van de middag door haar poule heen was, er was een grote vertraging in haar klasse ontstaan al in het begin van de dag, kwam zij Adri, Kees, Adem en Wicher, trouwe fan van ons team en Adri in het bijzonder, weer eens tegen. Zij zaten te genieten van het spel van de eerste klasse spelers. Er waren er behoorlijk wat gekomen waardoor er een leuke poule was.

De ploeg van Redeoss in Amersfoort
De ploeg van Redeoss in Amersfoort
(klik op de foto voor een vergroting)

Na nog even in de kantine te zijn geweest en nog gekeken te hebben naar wie wel een prijs had kon de reis naar huis beginnen.

De resultaten:

klassenaamuitslagen
6Adripoule3-0 / 3-1 / 0-3 / 1-3
6Marvinpoule0-3 / 0-3 / 1-3 / 0-3
5Adempoule1-3 / 3-1 / 0-3 / 3-0 / 3-0
5Ellenpoule1-3 / 1-3 / 1-3
4Jobpoule1-3 / 3-0 / 2-3 / 2-3
4Keespoule3-1 / 3-1 / 3-0 / 1-3 / 0-3
3Moniquepoule3-2 / 0-3 / 3-0 / 0-3 / 0-3 / 1-3

Monique


Zie ook:


Zaterdag 17 oktober werd de tweede ronde van de Toernooidivisie C georganiseerd in Leiden. De volgende spelers zouden het gaan doen voor Redeoss: Albert, Arif, Axel, Bert, David, Erik Jan en Martijn. Daar zijn vijf spelers bij die voor dit seizoen hun eerste toernooi speelden.

Line-up BS Leiden vs. Redeoss 2
Line-up BS Leiden vs. Redeoss 2
(klik op de foto voor een vergroting)

Verloren met twee punten verschil van BS Leiden
Albert had de opstelling een beetje opbouwend gemaakt, zodat we de laatste periode de sterkste opstelling, op papier, zouden hebben. Als ik dan naar de periodestanden kijk, dan lijkt het erop dat de tweede periode de sterkste was, want die won Redeoss. De derde periode sloegen we gelijk af en uiteindelijk was de eindstand twee punten in het voordeel van Leiden. Een heel aantrekkelijke wedstrijd is er gespeeld. En iedereen had een goede inzet. In het veld en ook langs het veld moest er af en toe flink gestuurd worden. Maar zeer tevreden over het werken voor elkaar. Bert, die ouwe, die schoot in het begin met scherp. En David die kwam steeds terugvallen om een blok te zetten zodat Albert van zijn belager bevrijd werd. Axel schoot raak na een break, maar moest voordat hij dat deed even een kruisje slaan. En... hij miste niet. Helaas misten we op het sheet Erik Jan en Martijn, geen score, maar gelukkig of helaas, ook geen P'́s. Eindstand BS Leiden - Redeoss 2: 22-20.

Time out
Time out
(klik op de foto voor een vergroting)

Maaike gaat maar door
De tweede wedstrijd ging tegen onze aartsrivaal Maaike, of ik bedoel eigenlijk JBC/Noorderhaven. Maar Maaike had de opdracht om Albert heel de wedstrijd te dekken. Later heb ik begrepen dat dat slechts figuurlijk bedoeld was. JBC startte geweldig en wij kwamen er niet aan te pas. Een eerste periode waarin een achterstand van 12-0 ontstond. Dus Maaike heeft het goed gedaan. Ook hier was de tweede periode weer de beste en dezelfde spelers stonden er van onze kant in, als in de eerste wedstrijd. Even de namen: Erik Jan, Arif, David, Martijn en Albert. Alle andere periodes werden verloren. Eindstand Redeoss 2 - JBC/Noorderhaven: 12-28.

De wedstrijd op zich was een slechte, er was weinig dreiging en er werd niet goed verdedigd. Ook de opbouw liet te wensen over. We kwamen te langzaam uit de verdediging en ook bij balverlies kwamen we langzaam terug. Daardoor kon JBC/Noorderhaven met twee snelle buitenspelers ons om de oren schieten. Helaas moest Martijn na het eerste kwart afhaken, maar heeft toch dapper zijn bijdrage geleverd. Hopelijk hebben we er weer wat van geleerd en wordt er in de volgende ronde op zaterdag 14 november in Middelburg gebruik van gemaakt.

Martijn
Martijn
(klik op de foto voor een vergroting)

Jurytafel?
De tafelbezetting was van Arif en David en is compleet gemaakt met een speler van JBC /Noorderhaven. Voor de jurytafel zijn namelijk drie personen nodig. De eerste voor het invullen van de sheet, de tweede om het scorebord bij te houden en de derde voor de 24 seconden schotklok. Zijn deze drie niet aanwezig, dan kan de volgende wedstrijd niet beginnen, dat is geen optie! Dus hierdoor zijn je medespelers in de problemen gebracht om het op te lossen. Dankzij JBC/Noorderhaven en uiteraard de goede verhouding die er bestaat tussen Maaike en Albert is het probleem opgelost.

Kees


Zie ook:


Helaas kon het eerste toernooi van onze agenda, de Paragames Breda, voor ons niet doorgaan. We keken dus des te meer uit naar het — voor ons — eerste toernooi van het seizoen 2015-2016. En hiervoor gingen we naar Geertruidenberg waar de RRT Noord-Brabant een toernooidag organiseerde. Er zouden die dag niet veel deelnemers zijn, maar dat mag de pret niet drukken. Het gaat erom wie er wel is nietwaar?

De speelzaal in Geertruidenberg
De speelzaal in Geertruidenberg
(klik op de foto voor een vergroting)

Wij van Redeoss kwamen er met drie personen op af. Te weten: Adem, Kees en Monique. Bij aankomst stond het ontvangstcomité, Anita Mertens speelster van gastvereniging Smash, al klaar om ons door de goede poort te leiden. Al zou je het niet weten dat je door een poort moet als je er niet naar binnen hoefde. Maar echt de deur naar het gebouw zelf was nadat je een overdekt binnenplaatsje had gepasseerd.

De kantine, heel belangrijk bij de aankomst, KOFFIE/ THEE, was op de eerste verdieping. De speelzaal nog een verdieping hoger op zolder. Heel knus en gezellig allemaal. En we konden beginnen nadat ook de rolstoelers met de lift boven waren aangekomen.

Monique en Kees in Geertruidenberg
Monique en Kees in Geertruidenberg
(klik op de foto voor een vergroting)

Zoals gezegd, er waren weinig deelnemers: elf in totaal. De spelers in poule A speelden op twee tafels met zes deelnemers. Kees en Monique mochten hun eerste wedstrijd weer tegen elkaar beginnen. Deze was heel spannend. Het lukte Monique nog maar net om te winnen. Kees won één wedstrijd van Peter Kopetzky van Doing. Deze verloor hierdoor net een wedstrijd teveel om eerste te worden. Die eer ging naar André de Knegt van Doing. Monique werd nog wel derde. Dat wel, maar helaas er waren maar twee prijzen te verdelen.

Monique en Adem in Geertruidenberg
Monique en Adem in Geertruidenberg
(klik op de foto voor een vergroting)

In de B poule speelden vijf spelers op één tafel. Hier debuteerde onze Adem in een poule met klasse 5 en klasse 6 spelers. Hij liet zich van zijn goede kant zien. Hij won twee wedstrijden overtuigend en deed één wedstrijd in vier sets. En de wedstrijd tegen Anita, ook klasse 5, werd nog heel spannend met de volgende standen: 9-11, 10-12 en 7-11. En Adem werd uiteindelijk tweede in poule B. Top gedaan dus.

Tussendoor hebben we nog een uurtje pauze gehad. De lunch was op de eerste verdieping met z'n allen aan één tafel. Er was weer zelf gemaakte soep van de dag en er waren voor de liefhebbers nog tosti's te bestellen

Kees en Anita in Geertruidenberg Adem met zijn tweede prijs
klik op een foto voor een vergroting

Nadat de laatste wedstrijden van de enkels waren gespeeld, werd er nog even gedubbeld met gelegenheidteams. De jury had dan de tijd om de scores te tellen van de enkelpartijen en de uitslag op te maken. Wij van Redeoss waren hier iets minder enthousiast over, maar we deden wel mee voor de gezelligheid. Na de prijsuitreiking konden we naar huis, terugkijkend op een gezellig dagje tafeltennis.

De resultaten:

klassenaamuitslagen
BAdemronde 13-0 / 3-0 / 0-3 / 3-1
AKeesronde 12-3 / 0-3 / 1-3 / 2-3 / 1-3
AMoniqueronde 13-2 / 2-3 / 3-2 / 1-3 / 3-1

Monique


Zie ook:


Zaterdag 26 september werd de eerste speelronde in het seizoen 2015-2016 van de Toernooidivisie B van het rolstoelbasketbal georganiseerd in sporthal De Voorwaarts in Apeldoorn, de thuisbasis van WSV. Redeoss kon met moeite, vanwege ziekte of andere verplichtingen, zes spelers selecteren. Het zijn de volgende spelers geworden: John, Kees, Mario en Peter. Albert en Arif uit het tweede team zorgden ervoor dat er een team opgesteld kon worden.

Arif
Arif
(klik op de foto voor een vergroting)

Only Friends - Redeoss
Vorig seizoen was het de tweede wedstrijd van de competitie tegen Only Friends. Toen waren Bart, Bennie, Jérôme en Michel er nog bij en werd het 42-25 voor Redeoss. Dit jaar een nieuwe wedstrijd met nieuwe kansen en spelers. Albert en Arif deden nu mee. Er werd gestart met Albert. Arif kon in de vijfde minuut van de eerste periode invallen. Albert had het netje geopend en daarna hadden Mario, John en Arif ook het netje gevonden. Het eerste kwart werd met tien punten verschil gewonnen. In de tweede periode deed de tegenstander wat terug via Rob (#35), hij scoorde acht punten. Deze periode werd met vier punten verschil verloren. De derde perode werd verloren met drie punten verschil, waardoor Redeoss nog maar een voorsprong had van drie punten. In het vierde kwart werd de foutenlast van Only Friends zo hoog dat er twee spelers niet meer mee mochten doen. Hierdoor moesten ze doorgaan met vier spelers en werd de ruimte voor Redeoss groter; het was een gelopen koers. Eindstand Only Friends - Redeoss: 25-37.

Na de eerste wedstrijd ging John de wedstrijd BS Leiden - Crackerjacks fluiten en de rest kon wachten op hun tweede wedstrijd om 14:15 uur tegen Flying Red.

Redeoss vs. Flying Red
Redeoss vs. Flying Red
(klik op de foto voor een vergroting)

De eerste full house
werd gemaakt tegen Flying Red. Peter wist niet te scoren in de vorige wedstrijd, maar gelukig heeft hij dat in deze wedstrijd wel gedaan. Arif, waarvan we dachten dat hij niet gescoord had, staat toch op de sheet: hij heeft in het tweede kwart gescoord. Dat klopt dan ook! De eerste periode werd met 14-0 gewonnen en de ruststand was 26-7. De tegenstander probeerde de press, waar goed uit te komen was. Ondanks dat werd een paar keer de bal verloren, omdat de bal niet binnen acht seconden van de eigen helft was. Een verbeterpuntje waar op te trainen valt. Eindstand Redeoss - Flying Red: 52-21.

Peter
Peter
(klik op de foto voor een vergroting)

Na de tweede wedstrijd gingen Albert, Kees en Johan van Flying Red tafelen. Peter was daarbij de scheidsrechter: Crackerjacks - WSV .

Kees


Zie ook:


Hallo sporters en kader,

Ondanks dat de Grote Clubactie is gestart, gaan we ook weer de speculaaspoppen verkopen. Dit eveneens om de kas van Redeoss wat extra te vullen.

De prijs is € 4,50 per stuk, daarvan is dan € 1,25 voor Redeoss.

Je kunt er niets mee winnen, maar wel heb je met Sinterklaas dan een heerlijke speculaaspop van 500 gram met amandelnoten.

Dus vraag je ouders, opa's en oma's, vrienden en kennissen, je leerkracht.

En je hebt er dan waarschijnlijk al zo drie verkocht. Voor de werkenden onder ons: misschien wil je baas als presentje voor het personeel er wel een aantal kopen.

Of je kunt er één voor je hulp nemen als presentje voor 5 december.

Het formulier kunt u hier downloaden:

Iedere dinsdag- en donderdagavond ben ik in de sporthal.

Op zaterdag 24 oktober ben ik er ook. Maar je kunt de lijst en het geld ook bij de leiding van je sport afgeven, dan krijg ik het wel weer van hen.

De uiterste inleverdatum is dinsdag 27 oktober.

We hopen ze vanaf dinsdag 17 november te kunnen leveren.

Heel veel succes, Lenie


In het weekend van 19 en 20 september heeft de badmintonploeg van Redeoss deelgenomen aan de Paragames in Breda.


Via onderstaande link kunt u alle uitslagen vinden:


Zaterdag 19 september werd het basketbalcompetitieseizoen 2015-2016 geopend met de eerste speelronde van de Toernooidivisie C in sporthal De Sprong in Middelburg, de thuisbasis van RBVM. Redeoss kon met moeite, vanwege ziekte of andere verplichtingen, zes spelers selecteren. Het zijn de volgende spelers geworden: Albert, Arif, Dynah, Fadime, Kees en Peter. Kees als wisselspeler.

Eerst een toernooitje in Amsterdam ter voorbereiding op het nieuwe seizoen
Redeoss heeft ter voorbereiding op de competitie op zondag 6 september meegedaan aan het B-toernooi van Only Friends in Amsterdam. Daar werden wedstrijden van 15 minuten gespeeld.

Een aantal veranderingen was zichtbaar: Bart (#33) is naar de Arrows gegaan en mocht meedoen aan het Eredivisie toernooi. Tot onze schrik zijn we Cobie (#24) ook nog kwijt geraakt. Wij zullen hem missen als speler en zeker als sfeermaker binnen het team. Verder is nieuw Arif (#14), die eerder in de C-competitie uit kwam voor Kameleon. Voor het toernooi hadden we acht spelers en de coach: Albert. De spelers zijn: Arif, Bennie, David, Dynah, Erik Jan, John, Kees, en Mario. Het resultaat was: één gewonnen wedstrijd tegen Feniks uit België. Het waren korte wedstrijden aan het begin van het nieuwe seizoen. Wat dan fijn is om de conditie weer op te bouwen.

De uitslagen:

wedstrijduitslag
BS Leiden - Redeoss18 - 10
Redeoss - Feniks18 - 15
Only Friends - Redeoss12 - 4
Grasshoppers - Redeoss14 - 8
Redeoss - Devedo8 - 14

Cobie (#24) gestopt
Nadat we Bart kwijt geraakt zijn aan de Arrows, zagen we dit niet aankomen. Een mailtje van Michel die door privé-omstandigheden noodgedwongen is te stoppen. Daar heb dan je tijd voor nodig om van bij te komen. Michel die vooral sfeerbepalend was binnen het team zullen we gaan missen. Wij hopen voor hem dat hij al zijn problemen en uitdagingen te boven komt en weer eens langs zal komen. Het ga je goed en hopelijk tot gauw!!!

Arif
Arif
(klik op de foto voor een vergroting)

Debutant Arif (#14)
Na het een en ander geleerd te hebben bij zijn vorige club is Arif weer aangemeld bij Redeoss. Terug van weggeweest en had nog nooit voor Redeoss aan de rolstoelbasketbalcompetitie meegedaan. Daar is nu verandering in gekomen. Zijn eerste competitiewedstrijd voor Redeoss is tegen zijn oude club Kameleon, waarvoor hij ook in de C-divisie speelde. Arif is nu ook uitgekomen in de C-divisie, maar er zijn wellicht mogelijkheden voor meer. Maar het belangrijkste is: heel veel speelplezier!

Arif Arif
klik op een foto voor een vergroting

Aftrap van het nieuwe seizoen tegen Kameleon
Is altijd lastig. Zij beheersen de press en dan is het hard werken voor onze spelertjes. Maar dat is niet erg, want daar kan je alleen maar beter van worden. Arif, die tegen zijn maatjes speelde, wist de score voor Redeoss te openen in de eerste periode (24-2). In de tweede en derde periode wist Arif weer te scoren, maar #30 en #31 van de tegenstander hadden al zoveel gescoord (62-11) dat er niet meer gewonnen kon worden. Er kon nog wel geprobeerd worden om het aantal punten op te krikken. Kees mocht in de vierde periode invallen voor Dynah / Fadime. Hierdoor kon men iets meer uit de press komen en de tegenstander scoorde minder vanwege de druk die er nu gezet kon worden. Drie periodes werden met een groot verschil verloren, terwijl de vierde periode werd verloren met een klein verschil (4-2). Eindstand Kameleon - Redeoss 2: 66-13.

Dynah, Arif, Fadime en Peter gaan tafelen Sprongbal
klik op een foto voor een vergroting

Knap gespeeld tegen I.S.R.
Arif kreeg de uitdaging om de sprongbal van de #9 te winnen. Gezien het lengteverschil met de #9 was de kans daarop zeer klein. Al snel werd er tegen een achterstand van vier punten aangekeken, maar door de teamprestatie kon Albert gelijk maken (4-4). Tussenstand na de eerste periode: 4-14. In de tweede periode lukte het om het verschil kleiner te maken en was het nog maar zes punten achterstand. In de derde periode werd in de derde minuut zelfs gelijk gemaakt (22-22). Daarna kreeg Albert kramp in zijn been en werd hij gewisseld voor Fadime. Na zes tegenpunten van #9 en #21 herpakte Redeoss zich en leverde weer strijd. Dynah en Arif hebben in deze periode gescoord. In de vierde periode deed Albert weer mee, maar vanwege de vermoeidheid van de lange dag kon hij niet meer het verschil maken. De periodestand was 10-10 en het verschil was even groot als in de eerste periode, namelijk tien punten. Eindstand Redeoss 2 - I.S.R.: 36-46.

Albert
Albert
(klik op de foto voor een vergroting)

Kees


Zie ook:


Na een wisselend zomertje waarbij er van alles is gebeurd gaan we weer enthousiast aan de klaverjasstrijd beginnen. Als vanouds is de Sportkantine van Redeoss weer het speellokaal en de leiding in de vertrouwde handen van familie Eijgermans. We hopen een leuke opkomst van spelers te hebben en gezellig met elkaar de strijd aan te binden.

Donderdagavond 24 september is de eerste ronde. Zie hieronder voor het volledige rooster.

Sportkantine Redeoss, Sophia Revalidatie, Reinier de Graafweg 1 te Delft.

Aanmelden kan ter plekke of via e-mail: stuur een e-mail

Rooster voor dit najaar:

 • 24 september, 19:30 uur
 • 29 oktober, 19:30 uur
 • 26 november, 19:30 uur
 • 17 december, 19:15 uur

Aad Verbeek


Redeoss gaat ook dit jaar weer meedoen met de Grote Clubactie. Zoals iedereen weet moeten we acties ondernemen om de verhoogde kosten voor de huur van de kleine en de grote sportzaal en het zwembad te kunnen bekostigen. Om het sporten bij Redeoss betaalbaar te houden, moeten we proberen om met z'n allen extra inkomsten te genereren.

De Grote Clubactie is een loterij voor Nederlandse verenigingen. Door loten te verkopen, krijgen zij de extra inkomsten die ze hard nodig hebben: 80% van de opbrengst gaat direct naar de clubkas!

Alle leden kunnen (uiteraard) meedoen met de Grote Clubactie. Iedereen die 20 of meer loten verkoopt, ontvangt een gratis entreekaart voor een pretpark. Dat wil zeggen: gratis entree in combinatie met een volbetalende persoon. Verder kun je een fikse korting krijgen op een rugzak en/of voetbal. Kijk voor meer informatie en de actievoorwaarden op www.kids.clubactie.nl. Voor degene die voor Redeoss de meeste loten weet te verkopen stelt de penningmeester bovendien weer een leuke prijs beschikbaar!

Lotenverkopers van de Grote Clubactie mogen vanaf zaterdag 19 september op pad met de intekenlijsten. Elk lot kost € 3,- en daarvan gaat dus maar liefst € 2,40 naar de vereniging. Er wordt weer met machtigingen gewerkt. Dat betekent dat we slechts eenmaal langs de deur hoeven (alleen om te verkopen); de betaling vindt dan plaats via die (eenmalige) machtiging. De koper ontvangt het lotnummer via het bankafschrift.

Wanneer?
De lotenverkoop van de Grote Clubactie begint op zaterdag 19 september. De trekking van de loterij is op donderdag 10 december. De hoofdprijs bedraagt maar liefst € 100.000,-. Maar er zijn uiteraard ook nog vele andere kleinere prijzen.

Online lotenverkoop
Het is ook mogelijk om online loten te kopen voor de Grote Clubactie. Kent u iemand die op deze manier loten zou willen kopen voor Redeoss? Geef dan de volgende link door (beschikbaar vanaf zaterdag 19 september):


https://www2.clubactie.nl/actie/Redeoss1


Contactpersonen
De coördinatoren van de Grote Clubactie voor Redeoss zijn Irene Volkers (e-mail: irene@redeoss.nl) en Piet Makkes (e-mail: piet@redeoss.nl).


Archief

Minder recent nieuws kunt u vinden in het archief:

Weet u nog meer nieuws dat hier eigenlijk gemeld zou moeten worden? Neem dan a.u.b. contact op met de webmaster: Roelof Koekoek stuur een e-mail


Laatst gewijzigd op 29 augustus 2016